Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
obkavi
10 Kasım 2006, 00:55
nexagon dostum daha öncede yazdım ist.-Zonguldak yaptım 380 km 2 mola verdim 5 er dk. lık popom uyuştuğu için 80-105 arası gittim genelde 80 km yi geçmedim çünkü titreşim olmuyo 80 de sınır orası ve bu tip motorlar için en ideal hız zevk alarak gidiyosun düzceye kadar olan kısmı yani 200 km otoban hiç sıkıntım olmadı
Arkadaşlar bu motor uzun yol yaparmı mesela Ankara-İstanbul arası yaparmı yaparsa ne kadarda bir mola ister?
Bu ve bunun gibi uzun yol yapan varmı?
Ben bir kac sayfa öncede yazmıştım ama yine yaziim :) ... Bu yaz istanbuldan Didime yalova üstünden 900Km nin üstünde yol gittim 3 mola ile... ilk yalova yazlığımıza uğrayıp meraba dedim sonra susurlukta ayran icin durdum birde manisada durdum acıkmıştım ve çok güzel bir mangal keyfi yeri görünce durmadan edemedim :) ... eksoz vidamın düşmesi dışında hich sorun çıkmadı ... hep tam gaz gittim yani gazı dayadım dibe 90-110 arası ... motor ne şişti ne bişii oldu :) ...
Tek tavsiyem benim çıktığım gibi uzun yola çıkacaksanız... önce iyi bir servise gidin ve tüm vidalarınızı sıktırın fren balatalarınızı kontrol ettirin gerekiyorsa değiştirin ve yağınızı yenileyin ondan sonra ver elini kac yüz km bedeniniz dayanıyorsaya ... ben 900 küsür km gittikten sonra sl den indiğimde gayet iyi durumdaydım... dayak yemiş gibi felan olmadım :) ...
bisiklet
10 Kasım 2006, 11:54
merhabalar arkadaşlar bi soru sormak istiyorum superlight kullanıcısıyım. motorun rezerv anahtarının olduğu yerde bi ayar daha var yaz kış için diye biliyorum o ne tarafta olmalı. çünki bu ara motorum 1 - 2 gün kullanmayınca zor çalışmaya başladı. cevaplarınızı bekliyorm
merhabalar arkadaşlar bi soru sormak istiyorum superlight kullanıcısıyım. motorun rezerv anahtarının olduğu yerde bi ayar daha var yaz kış için diye biliyorum o ne tarafta olmalı. çünki bu ara motorum 1 - 2 gün kullanmayınca zor çalışmaya başladı. cevaplarınızı bekliyorm
Dostum benzin musluğunun 3 konumu var ANADEPO - KAPALI - YEDEK .... Yaz, kış ayarı diye birşey yok sana kim söylediyse onu bayaa bi sallamış :) ... Zor çalışması yağın iyice süzülmesi bloğun buz gibi olması ve orjinal bujisi duruyorsa o...
Benzin deposunda değil daha geride siyah bir mandal var yani Jigle o en alttayken kapalı ortada yarım açık üstte tam açıktır... soğuk havalarda helede bu şekilde 2 gün felam kullanmamışsan jigleyi en azından ortaya getir motor daha kolay çalışacaktır ... kısa bir süre çalıştırdıktan sonra jigleyi kapalı konuma getir ve öyle devam et yoksa zengin karışım yakmaktan bujin vs kurum olur, sarfiyatının 3 katına çıkması ve 4bin devri gecememende jigleyi açık unuttuğunun işaretidir ayrıca :) ...
kimyacı_23
10 Kasım 2006, 16:34
rezerv dediğin yedek depodur ayar yoktur rezerve aldığın zaman son 3 lt lik benzini kullanırsın.
motorum ve ben:
http://i132.photobucket.com/albums/q29/engineer23_album/S4013013.jpg
http://i132.photobucket.com/albums/q29/engineer23_album/S4013014.jpg
http://i132.photobucket.com/albums/q29/engineer23_album/S4013018.jpg
Benim bildiğim rezerv 1.5Lt felam 3 kesinlikle değil.. yani yaklaşık40-60km arası bir menzili var... mesela bugün motor rezerve düştü üstüne 8 km yol gittikten sonra benzin aldım ve 13.8 LT benzin aldı... buda geride yaklaşık 1.2LT kalmış demektir... 8km de 1.8lt yakmadıysa tabii...
Captain Future
10 Kasım 2006, 17:02
Arkadaslar, sağ sinyalim yanmiyordu, servis flasorun arizali oldugunu soyledi. Flasor 2 ayda ancak geldi servise, motomaxın elinde yokmuş. flasoru değiştirirken eski flaşörün bağlantı kablosunu söküp takınca eski flaşör düzeldi. ama ne olur ne olmaz diye yinede değiştirdik flaşörü. Aklınızda olsun.sinyalinizde problem çıktığında, önce bi kurcalayın, kendi kendine düzelebilir. flaşör selenin altında, alarm kutusunun yanında.
Thunder79
10 Kasım 2006, 17:08
kimyacı arkadaşım :D acaba mümkünse kaça aldığını nerde yaptırdığını detayını verebilirmisin :D
nette sl in klübünü kurabiliriz eğer isterseniz? Bende hosting var. Şimdi en büyük sorun şu...
Ad... baktım şu an slclub.org boş bunun dışında slclub.infoda boş bunuda alabiliriz... ona uygun bir türkçe ortam oluşturuz? ne dersiniz gerek varmıdır yokmudur?
smack
10 Kasım 2006, 18:56
slm herkese,bu sabah motoru kumandadan çalıştırdım ama 2 saat sonra tekrar denedim kumandadan çalışmadı sadece sinyaller yanıp söndü,bu konu hakkında bilgisi olan varsa,paylaşırsa sevinirim:)
vıceroy
10 Kasım 2006, 20:45
Ezelden ebede yaşayacak olan büyük Türk milletinin en seçkin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk, düşünceleri ve uygulamaları ile “benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimiz içinde, onu yürekten takip edenler için 68 yıldır rehber olmayı sürdürmüştür. Türk milleti var oldukça, bağımsızlık ve özgürlüğe, medeniyete giden yolda aziz milletimize sonsuza kadar rehber ve ışık olmaya devam edecektir.
Bu düşüncelerle ulu önder Atatürk’ü, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum.
ressam_01
10 Kasım 2006, 22:51
kimyacı
ya kardeş bu direksiyonu nasıl yaptırdın bu olayı detaylı bir şekilde anlatırmısın lütfen ben çok begendim haa birde kullanışlımı kendine iyi bak
oldwolf
11 Kasım 2006, 03:13
herkese selamlar arkadaşlar nasılsınız uzun zamandır yazamıyodum nete umarım herkesin keyfi yerindedir. şu aralar yüksek lisans tezimle uğraştıım için başka hiç bişeye vakit ayıramıyorum nerdeyse. motoruma gelince nerdeyse bir aydır yatıyo garibim malum kütahyada kış erken geliyo ve iç anadolu iklimi etkin olduğu için kuru ayaz oluyo acayip bu ayazdada motora binmek biraz yürek istiyo. ama meterolojiden edinilen son bilgilere göre bu hafta sonu hava fena olmayacak gibi bende motorumla şşöyle bi geziim son kez kış bakımını yapiiim kaldıriym diyorum. sizlere danışmak istediim konu ise şu bakımı yaptırıp kaldırıcaam için bujiyi falan değiştiricem bujiyi iridyum buji almak istiyorum okuduğum kadarıyla performansı bayaa etkiliyomuş ama kış bakımı için kaldırırken bujiyi falan sökeceğim için bujinin öyle durması sakıncalı olurmu veya saklama koşulu falan varmı yada bujiyi motoru yazın çıkarırken değiştirsem daha mı iyi olur birde bizim motorlara takılması gereken bujinin numarasını falan bilen arkadaşlar bi hatırlatırlaersa sevinirim herkese saygılar kazasız sürüşler.......
bu arada kimyacı kardeş gidon güzel olmuş bende gidonu değiştirme isteği taşıyan bir sl kullanıcısıyım bu konu hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilirsen sevinirim hangi markanın kaça aldın sorun yarattımı vesaire saygılar sevgiler
bisiklet
11 Kasım 2006, 13:35
slm arkadaşlaşlar işte bu sabah yağmurlu ulaşımımdan sonra benim makinem. ve navajom çizimi marker kalemle yaptım:cherry: bence yakıştı ama yorumlarınızı bekliyorum.C:\Documents and Settings\fikret\Belgelerim\Resimlerim\dscn0185.jpg C:\Documents and Settings\fikret\Belgelerim\Resimlerim\DSCN0189.JPG
arkadaşlar buraya nasıl resim ekliyoruz bi yardımm.
alın bakalm yorumları bekliyorum.http://img148.imageshack.us/img148/5840/dscn0185wi6.jpghttp://img293.imageshack.us/img293/5007/dscn0189nw0.jpg
GeCe__
11 Kasım 2006, 14:32
yorumun konusu nekı:?:)
he kızılderelıyımı dıyorsun:) fena olmamıs
benım fıkrım ben begenmedım gıdonu öle uykarda sevmıyorum duz sevıyorum duz olucak.senın ıcın hayırlı olsun tabı gule gule kullan:)
vıceroy
11 Kasım 2006, 19:13
aracı resimle süslemektense, deri kıyafetler giydirmek
daha güzel bir hava veriyor bence.:)
Arkadaşlar trafikte sıkıştırılan motorsiklet sürücüsü arkadaşlara
önem kazandırmak adına fahri trafik müfettişi olmaya karar verdim.
özellikle emniyet şeridini işgal edenlerin çekeceği var benden diyorum.
şartlarını araştırmaktayım.:cherry:
kimyacı_23
12 Kasım 2006, 00:16
merhaba arkadaslar gidon gercekten güzel öncelikle oturuşun geğişiyo motor biraz daha büyümüş geliyo:) aynaların görüş açısı cok değişiyo boylelikle aynalardan tam randıman alabiliyorum. ayrıca virajlarda daha rahat girebiliyorum.kltukda ufak bi oynama yaptım biraz daha geri oturulabiliyo bu sayede scooter havasında azda olsa kurtuldum.
truva 2500cc curiserın gidonunu taktım.bizimkinden biraz küçük uydurmak için bağlantı yerlerine biraz deri sarmak zorunda kaldım.bide gidona 2 delik açmak zorunda kaldım kablolar için.gidon 35 ytl.ben tavsiye ederim.başka sorusu olan varsa gidon hakkında yardımcı olurum.
slm herkese,bu sabah motoru kumandadan çalıştırdım ama 2 saat sonra tekrar denedim kumandadan çalışmadı sadece sinyaller yanıp söndü,bu konu hakkında bilgisi olan varsa,paylaşırsa sevinirim:)
Uzaktan kumanda sadece vites boştaysa motoru çalıştırır :) ... Motorun vitesdeyse uzaktan kumanda işe yaramaz sadece göz kırpar kalır :)
smack
12 Kasım 2006, 14:43
SoD, vites zaten boştayken deniyorum olmuyo.Kumandadan arada canı isterse çalışıyo:) sanırım bi servise gitmem gerekicek:(
oldwolf
12 Kasım 2006, 18:49
arkadaşlar herkese selam bu gün motorumla gezerken sol sinyal anahtarı meftaa ilk önce takılı kaldı sonra bir iki denemeden sonra kapandı ama bu seferde basınca takılı kalmıyo sanırım tırnağı kırırldı yanlış hatırlamıyorsam bu sorunu daha önce yaşayan arkadaşlar vardı bu parça garantiye giriyomu bide anahtarın olduğu bölüm tek parça değişiyomu yooksa komplemi değiştirmek gerekiyo
kruppmak
12 Kasım 2006, 22:41
değerli arkadaşlar hyosung gv250 kullanıcısıyım gidonu değiştirmek istiyorum.keeway superlight gidonuna nasıl sahip olabileceğim konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.simdiden teşekkürler.
ressam_01
13 Kasım 2006, 00:01
merhaba arkadaslar gidon gercekten güzel öncelikle oturuşun geğişiyo motor biraz daha büyümüş geliyo:) aynaların görüş açısı cok değişiyo boylelikle aynalardan tam randıman alabiliyorum. ayrıca virajlarda daha rahat girebiliyorum.kltukda ufak bi oynama yaptım biraz daha geri oturulabiliyo bu sayede scooter havasında azda olsa kurtuldum.
truva 2500cc curiserın gidonunu taktım.bizimkinden biraz küçük uydurmak için bağlantı yerlerine biraz deri sarmak zorunda kaldım.bide gidona 2 delik açmak zorunda kaldım kablolar için.gidon 35 ytl.ben tavsiye ederim.başka sorusu olan varsa gidon hakkında yardımcı olurum.
kardeş teşekkür ederim.peki kabloları onları uzatmak zorunda kalmadın degilmi sağa sola donüste kısa gelmediğinden emin misin,yoksa bişeyler uyduruldumu kablolara...
birde ön amrtsrlerin uzama şansı yokmu.ya mesela daha ileride ve daha yukarıda olması için bir ara bunu düşündüm fakat yapacak adam bulamadım :P
değerli arkadaşlar hyosung gv250 kullanıcısıyım gidonu değiştirmek istiyorum.keeway superlight gidonuna nasıl sahip olabileceğim konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.simdiden teşekkürler.
www.motomax.com.tr ye gir servis ve bayiiler bölümüne gir ve sana en yakın servisi yada bayii bul ve sipariş ver :)
kimyacı_23
13 Kasım 2006, 13:14
amrtsrlerin uzamasını bende istemiştim ama burdaki ustalar verimli olmaz dediler.oncelikle çatala biraz eğim kazandırmak lazım buda motorun ayrodinamik yapısını bozar sürüşü zorlaştırır dediler.
kablolara gelince uzatmama gerek kalmadı kendi uzunluğu yeterli oldu.
vıceroy
13 Kasım 2006, 16:49
Arkadaşlar motor gayet rahat ve yakışıklı bence. sürüşüde öyle.
fazlaca kasa ile oynamak yerine ekonomi ve performans açısından küçük
çapta operasyonlar yeterli olur diye düşünüyorum.selamlar.:)
dondurmania
13 Kasım 2006, 17:30
Arkadaşlar biraz önce üye olup aranıza katıldım. Motor olayına baya merak sardım ancak işim dolayısıyla haftada 1 gün anca kullanabileceğim. Yazılarınızın çoğunu okudum SL için genelde olumlu yorumlarınız. BU aralar almak istiyorum bende, epeydir kullanan arkadaşlar var aranızda son yorumlarınız nelerdir. Manisada oturuyorum 2. el bulabilirsem ilk deneyimlerimi bu makinayla yaşamak istiyorum.
vıceroy
13 Kasım 2006, 19:41
Dondurmania, haftada 1 gün kullanman geç eskiteceğin anlamına geliyor.
sıfırı elinde olan bayii varsa 3 milyara pazarlıkla alırsın, eldeki stok bitince teminat vergisiyle hakikaten sl 150 4 milyar olacak. Tavsiye ederim. Bu paraya bu kalite gayet normal diyorum.:)
GeCe__
13 Kasım 2006, 20:23
al al hayrını gör:)
vıceroy
13 Kasım 2006, 21:28
Hayrola GeCe kardeşim senin sl arızamı yaptı nedir :cyclopsan ince bi ima var gibi:mrgreen:
oldwolf
14 Kasım 2006, 02:03
ya milleeeet bu sinyal flaşörü garantiye giriyomu girmiyomu bi söyleyin
oldwolf
14 Kasım 2006, 02:04
vıceroy
14 Kasım 2006, 10:44
190. Sayfada avukat kardeşim yazmıştı. ben hatırlatayım dedim garanti şartlarını..
07-11-2006, 23:59 PM
1-2 sayfa önce yazdım eternity,sakın garanti dışı sözüne inanmayın diye.. Size garanti belgesinin arkasındaki yazıyı aktarıyorum; "MALIN BÜTÜN PARÇALARI DAHİL OLMAK ÜZERE TAMAMI FİRMAMIZ GARANTİSİ ALTINDADIR". Garanti dışı kalan hallere ise şunları not düşmüşler;
- buji
- lastik
- filtre
- yağ
- fren balataları
- debriyaj balatası
- keçeler
- kayışlar
- kumanda telleri
- zincir
- ve kullanımdan dolayı aşınan parçalar.
Şimdi gelelim işin hukuki boyutuna (ilk mesajımda kendimi tanıtırken sölemiştim avukatım diye..), firma kendisi de belirttiği gibi malın tamamını garanti kapsamında tutmak zorundadır.. Burada dikkat edilmesi gereken husus,yukarıda garanti dışı bırakılan parçaların kullanımla birlikte eskime özelliğine sahip olmasıdır,ancak bunlarda dahi,kullanımdan değil de üretimden veya montajdan kaynaklanan bir hata varsa (misal fren balataları başka modele ait ve yanlışlıkla takılmışsa ve bu sebeple hızla bitmişse) garanti dışı diye belirtmesine rağmen firma değiştirmek zorundadır.. Zira burada kullanımdan kaynaklanan bir husus söz konusu değildir.
Sizin durumunuza gelince yok flaşördü yok alarmdı yok depoydu,yok plastik aksamdı.. Geçin arkadaşlar bunları.. Yukarıda yazılan parçalar dışında hiçbir parça garanti dışı bırakılamaz.. Yeter ki sizin kullanımınızdan kaynaklanan bi hasar oluşmasın.. Misal flaşörü kurcalıyıp kısa devre yaptırmak gibi.. Yukarıda sayılan parçaların da hangi durumlarda yine garanti kapsamında olduğunu hatırlatıyım;malzeme kalitesizliği,işçilik ve montaj hataları..
Eğer bayiniz "yok kardeşim bu garanti dışı" diyorsa,muhabbeti orada kesin derim ben.. Çünkü bazı kalın kafalalıların kafası çoktan dolmuş,yeni bilgi almıyo Hemen Motomax e mail çekin,fax çekin veya arayın.. Durumu bildirin.. Bu parçam garanti dışı olmadığı halde şu bayi bana garanti dışı dedi diyin.. Motomax eminim gereğini yapacaktır.. Hatta Tüketici Kanunundaki haklarınızı bilin.. Ama lütfen bunları bildiğinizi kaba bir şekilde Motomax e veya herhangi bir firmaya belirtmeyin,burda tehditle değil hukuki haklarımızı kullanarak hakkımızı alacağımızı unutmayın.. Eğer motomax de gereğini yapmazsa o zaman Tüketici Hakları Derneği'ne başvurun.. Aslında kendi başınıza halledebileceğiniz yollar var ancak dernek sizin adınıza birçok işlemi yapıyor ve sizi çok iyi bir şekilde yönlendiriyor(üstelik tamamen ücretsiz).
Unutmadan belirteyim bu yollar biraz uzun sürebilir,sizden bi sürü belge dilekçe isteyebilirler,işinize gelmeyebilir. Ancak eğer uğraşmazsanız bu yollar geçerliliğini etkinliğini yitirir,sen başvurmazsan ben başvurmazsam kim takar bunları? Bu yüzden vazgeçmeyin. Yine şunu da ekleyeyim,firmalar için şikayet edilmek çok olumsuz bir olaydır. Bu nedenledir ki derneğe bildirilen olaylarda bile firmalar daha önceden verdikleri kararın aksine davranarak kabul ederler hatalarını.. Aksi takdirde sizin 20 dolarlık flaşörünüzü ödemek yerine avukata 2000 dolar ödemek zorunda kalır (2000 dolar misaldir, o kadar çok kazanmıyoruz )
Çok çok uzun yazdım ama bi kere yazayım tam yazayım dedim,lütfen şu parça garanti dışıymış demeyin artık.. Motorunuzu tepe tepe kullanın; MALIN BÜTÜN PARÇALARI DAHİL OLMAK ÜZERE TAMAMI FİRMA GARANTİSİ ALTINDADIR!
GeCe__
14 Kasım 2006, 11:54
vıceroy yok baba bı ımah yok yanı:) cok sukur arızada yok. ufak tefek seyler ayrı konu ben hanı alda sende bızım aramıza katıl manasında:)
oldwolf bence bı tel ac sor daha iyi olmazmı bence gırer ama km cok fazlaysa bılemem
prd ya:) sende varmı sben donrumanıa ıcın demıstım:mrgreen:
vıceroy
14 Kasım 2006, 15:31
Arkadaşlar benim motor 550 km oldu bu gün işe gelirken titreşimin iyice azldığını farkettim, diğer motorumda 7000 km de kendini bulmuştu bunda rodaj dahamı çabuk oluyor acaba? :P
ebru_soldier
14 Kasım 2006, 18:37
flaşör garantiye giriyor..benim değiştiler..:)
oldwolf
14 Kasım 2006, 18:46
teşekkür ler ebru_soldier :cat:
evet arkadaşlar sizde nasıl bilmiyorum ama km yaptıkca titrreşim azalıyo gibi özellikle 2. ve 3. bakımlardan sonra baya değişiyo motor yada biz alışıyoruz artık:mrgreen:
ebru_soldier
14 Kasım 2006, 18:54
benim motorun sağ kapakları ve plaka çerçevesi kırıldı yenisini almak istiyorum 1,5 aydır plakasız hatta sinyalsiz geziyorum mlsf..bu motoru satan kişi bunun yedek parçasınıda karşılamak zorunda değilmi...yani elektronikten anlarım 30 gün içinde yapamazzsa servis yenisi veriliyor ..peki yada motor?
soru 119:eksoz açtırmak ne gibi bir zararı olur..çünkü başka sl150 ler sesi sanki daha tok geliyor...pır pır gibi :)ben tok bir ses çıkmasını isityorum motorumdan ne yapmmam gerekir...kardeşim motorun anasını ağlattıda biraz olaya el atmam gerek ..
vıceroy
14 Kasım 2006, 20:05
benim plaka kare şeklinde olunca üzerindeki orjinal çerçeve zaten uymadı dolayısıyla serviste bıraktım.gereksiz gibi. Eksoz sesine gelince tek silindirli 150 cc motordan daha nasıl bir ses çıkabilir bilemiyorum. :)
northern
14 Kasım 2006, 20:46
eksoz konusunda yardımcı olayım arkadaşlar 2500 km olmadan eksozu açtırmayın zararlı olur ama 2500 km geçtiyseniz bir eksozcuya gidin eksozu açtırın ses ilk başta çok gelecek ama sonra alışırsınız süper
plakası çatlayıp plakasız dolaşan arkadaşlar bu da kolay ben ispiral( canavar taş) ile o vidalarınbağlandığı çatlak yer düzleştirilir ve kendi içindeki demirle tuturulur hafif eğimli oldu ve gayet güzel
cobalt
14 Kasım 2006, 21:12
viceroy hocam 8mm lik matkap ucunu tak ıkışer delik ac bakalım 150 cclik motorun sesin daha başka nasıl geliyor:) tavsiye ederim
ebru_soldier
14 Kasım 2006, 21:34
benim plaka kare şeklinde olunca üzerindeki orjinal çerçeve zaten uymadı dolayısıyla serviste bıraktım.gereksiz gibi. Eksoz sesine gelince tek silindirli 150 cc motordan daha nasıl bir ses çıkabilir bilemiyorum. :)
tok bir ses çıkmalı yani diğer akranlarım öyle..yani bende böyle titrek gibi sesi geliyor
viceroy hocam 8mm lik matkap ucunu tak ıkışer delik ac bakalım 150 cclik motorun sesin daha başka nasıl geliyor:) tavsiye ederim
peki bu soruyaparmı mesela fazla benzin yermi olumsuz bir etkisi varmı..
cobalt
14 Kasım 2006, 22:32
hiçbir yan etkisini gormedim cok ses yapmıyor ama daha tok bir ses veriyor benzin sarfiyatında bir artıs ta olmadı 30 ytl lik benzinle 377 km yol yaptım egzoz u acmadan oncede aynıydı
Lucas
14 Kasım 2006, 23:08
Merhaba arkada$Lar..
Yine az ve oz yazicam.. SL'i sataLi uzun sure oLdu biLiyosunuz cogunuz.. Bi kac arkada$ on cam soruyordu.. On cam evde bo$ bo$ duruyo, sadece ufak bi catLak var ustunde ama catLak yuruyup gitmedi, oyLe ayLarca kuLLanip daha sonra cikarmi$tim, satarkende takmayi unuttugumdan eLimde kaLdi.. Ayrica yan cantaLarida duruyo.. isteyen oLursa bana uLa$sin.. Ticaret yapmiyorum, gercekten ihtiyaci oLan biri varsa kargo ucretini odeyip aLsin..
Egzos Hk..
Cobalt'a aynen katiLiyorum yakit sarfiyatini arttirmiyo.. Aldigimin 3. gunu kendim deLmi$tim egzosu.. Fakat ayLar sonra egzosdan super bi ziriLti geLiyo. Sanirim zamanLa a$inan deLikLerden du$en demir capakLar sivri sinek edasiyLa ziriLdiyo.. Gercekten ses istiyorsaniz yakit sarfiyatini biraz arttirmak pahasina egzosun icini kompLe bo$aLtabiLirsiniz.. Ho$ ses cikar, yakiti cok az da oLsa arttirir, zamanLa baziLarinizi rahatsiz edebiLir.
ressam_01
15 Kasım 2006, 01:34
walla kardes nasıl cıktıgınını benım motorda gorürsün inş. :) ben baya bır actım delı gıbı ses cıkıyor haa zararımı gozle gorulebılecek fazla bır zararı yok ben gayet memnunum ve benı anca tatmın ediyor bu ses neydı o ölee ebru_soldier inde dediği gibi pır pır:P şmdi canavar massallah bıraz ses çok olsada ehuehueheeee
oldwolf
15 Kasım 2006, 02:19
evet arkadaşlar bende her iki egzozada birer delik açtırdım matkapla falan diil ama serviste ki eleman eline aldı bi tane koca şiş gibi bişey ucu sivri arkasından çekiçle vurarak deldi üç kademe varmış egzozun içinde üçünüde deldi. motorun performansında veya yakıtında hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadım ama sesi çok güzel oldu.
GeCe__
15 Kasım 2006, 11:21
daha yenımı acıyorsunuz sız egzosları:mrgreen: ben aldıgım ılk gunun aksamında actırmıstım:queen:
ben aldıgım ılk gunun aksamı actırmıstım:queen: bu sekılde daha iyi performans verır
obkavi
15 Kasım 2006, 14:59
eksozo açınca garanti bitiyor
tüzemen
15 Kasım 2006, 15:12
Bende eski bir SL kullanıcısı olarak aldığımın 2. günü açtırmıştım.Şehir içinde düşük devirde kullanırken iyi bayağı erkek gibi sesi çıkıyor. Fakat yüksek devirde gürül gürül çıkan ses tek silindirde pırrrrrrrrrrrr demeye başlıyor. Hele ki şöyle 50 km bir yol gidin kulaklarınızda inanılmaz çınlamalar oluyor. İlerde bu çınlamalar sağırlığa duyma kaybına yol açacaktır. Kanunen insanı rahatsız etmeyecek en yüksek ses frekansı 85 dB dir.Tabi sürekli olmamak koşuluyla. Ancak egzostu açtırmakla 150 dB gibi bir frekansa ulaşıyorsunuz ki insan sağlığı için son derece zararlı bir ses. Uzun süreli kullanımlarda zarar verebilir. O yüzden extra kulak tıkaçları kullanmak yararlı olacaktır.
Tabi zevkler tartışılmaz ama sağlığı da düşünmek gerekir.
Sarfiyat konusunda bende herhangi bir olumsuzluğa rastlamadım.
vıceroy
15 Kasım 2006, 18:27
Ne güzel yaa arkadaşlar bizim motorun en büyük sorunu eksoz sesi olsun,bende dediğinizi deneyim ozaman. ressam seni il guruplarında da okuyorum en kısa zamanda görüşmek üzere saygılar. :)
ergeser
15 Kasım 2006, 18:55
arkadaşlar uzunzamandır yazdıklarınızı okuyorum bumotordan bendede var 860 km ye getirdim 15 agustos 2006 da aldım eksoz delmek silindiriçin iyibirşey degil motorun ömrünü kısaltıyorsunuz. motoru vitesin gerektirdigi uygun devir aralıklarını yakaladıgınız zaman cok güxzel sesivar.
buişn egitimini almış olarak size sögliyecegim bu
ama zevk sizin zevkiniz
ben bursa dayım güzel bir sisi bar bulamadım sisi barı olan var ise resmini yayınlar ise sevinirim
kimyacı_23
15 Kasım 2006, 19:43
arkadaslar bu gün ilk trafik cezamı yemiş bulunmaktayım ::angry2:: radara yakalandım 75 km/h le giderken.benim cevrildiğim yerden gecen 10 aractan 8 i ceza yedi herhalde para gerekliydi bizlerden temin etmiş oldular çünkü oyle bir yerde bu hız cok normal.50 liyle gitmeye kalksan arkandan korna basıyolar.bu arada radar cezası 206 ytl imiş öğrenmiş olduk aman dikkatli sürün::saad::
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO