Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Lucas
06 Ağustos 2006, 02:03
Aramiza katiLanLarin sayisi hergecen gun artiyor.. Sanirim Agustos sonu EyLuL ortaLarina kadar devam edicek.. GeLenLere geLmeyin denmeyecek tek konu ba$Ligi burasi beLkide.. Ben Keeway'i aLdigim 13 Mart 2006 tarihi OTV'nin yururLuge girdigi gundu.. Ba$ka bi marka ve modeL motor icin bekLerken son anda aLinan bi kararLa SL'i sectim ama hata ettigimi du$unmuyorum.. 3000 YTL civarindaydi OTV zammi iLe o zaman.. Ben aLdiktan bi hafta sonra OTV'yi bi oduyoruz diye bi kampanya ba$LattiLar yine 2590'a du$tu.. Yine pi$man oLmadim.. $u an 2499 oLmu$ ama yine pi$man degiLim.. 4000 Km'yi devirdim, debriyaj sorunu ya$adim, kendimce cozdum, kornaLarim bozuLdu garanti demedim kendim degi$tirdim, arka yoLcu ayakLigim kiriLdi yine garanti demedim kaynak yaptirdim.. Ufak tefek sorunLarLa 5 ay'i beraber gecirdik SL iLe.. Kiz arkada$imLa birLikte yakLa$ik 500 Km'Lik uzun yoL deneyimi ya$adik, hergun $ehir icinde en az 30 Km yoL yaptim vs. vs. derken bir cok dost kazandim, kazandik..
Keeway cogumuza merdiven'in iLk basamagi oLdu.. Bi kismimiz beLki seneye maddi imkanLar dogruLtusunda daha gucLu motorLara sahip oLucaz, yine bi cogumuz eLimizdekinin kiymetini biLicez, ama pi$man oLmicaz.. DuygusaL bi yazi yazmak icin yazmioyorum bunLari.. Memnunum ve pi$man degiLim, aLmak isteyene aLma demiyorum, aLmak istemeyene de aL demiyorum..
Ben kismetse seneye SL'imi tek artcim, her$eyim ve hayatimin anLami, kiz arkada$ima devredicem.. Her yoLa ciki$imizda "farimiz ve yoLumuz acik mi" diye soran bi kiz arkada$iniz oLursa, araba kuLLanmayi beceremeyip, insanLar gordugunde vay be dedirtecek kadar guzeL motor kuLLanan bi deLi varsa ba$inizda siz de devrederdiniz sanirim..
aLin ya da aLmayin, pi$man oLun ya da memnun kaLin, cozuLmicek hic bi sorun yok..
Son oLarak; benim gibi eLinizde $eker yada dondurma iLe gezdiginiz ya$Larda race motorLara imrenerek bakan bi tipseniz, bir kez daha du$unun.. Once tarzinizi beLirLeyin sonra markayi ve modeLi.. Sevgi saygi ho$goru vs.vs...
Not : Zeda AntaLya'dan YaLova kac km usta ? Bence sen 8 saatte geLirsin ordan buraya :P Ben zamaninda arabayLa sabah cikip ak$am variodum sende varirsin heraLde :cherry:
Benzin konusuna geLince.. Benzin kirmizi cizgideyken 120-130 Km yoL aLabiLio.. Evet beLki tuhaf ama en azindan benimki oyLe.. GeneLde 20 YTL benzin aLirim.. Yani kabaca 6 Litre.. 6 Lt = 240 Km.. Ya da 20 YTL = 240 Km.. KiLometrede 83 Yenikuru$ oLuyo diger bi hesapLa..
Eger bir depo benzin yani 40 YTL iLe 300 Km yoL yapiyosaniz en kisa zamanda karburator ve sibop ayarLariniza baktirin, hava fiLtrenizi temizLeyin.. YanLiz sibop yazmi$im resmen yaa.. LastikLerLe bi aLakasi yok arkada$Lar subap oLcak o.. Ne diyon sen sibop diebiLirsiniz aLinmam :)
borty
06 Ağustos 2006, 04:19
Lucas yazın çok güzel olmuş :salut:
Gerçekten bende iyiki almışım dedim,zaten bu motoru ilk gördüğümde sevmiştim,bana yarenlik etti,ehliyetsizlik yüzünden çok binemesemde her bir yerini süslüyorum,yeşilvadiye giderken süperlight ordusu olmuştuk.
Yine motorlarımızı yan yana görmek istiyorum,arkadaşlar perşembeleri sabit buluşmaya gelmeye çalışın biz üç keeway 150 hep ordayız bilginize
Lucas
06 Ağustos 2006, 04:31
Lucas yazın çok güzel olmuş :salut:
Gerçekten bende iyiki almışım dedim,zaten bu motoru ilk gördüğümde sevmiştim,bana yarenlik etti,ehliyetsizlik yüzünden çok binemesemde her bir yerini süslüyorum,yeşilvadiye giderken süperlight ordusu olmuştuk.
Yine motorlarımızı yan yana görmek istiyorum,arkadaşlar perşembeleri sabit buluşmaya gelmeye çalışın biz üç keeway 150 hep ordayız bilginize
te$ekkur ediorum ve 2 aydir ekLiyecegin resimLeri artik ekLe die firca biLe atiorum sana :)
snrtrt
06 Ağustos 2006, 13:06
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4877712.asp
habere bakın yav
ressam_01
06 Ağustos 2006, 13:44
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4877712.asp
habere bakın yav
dostum okudum haberi böyle o.ç. larına dikkat edelım arkadaslar trafikte motosiklet kullananları pek dikkate almıyorlar sanki hiç yokmusuz gibi davranıyorlar DİKKAT!!!!!
:wiinkk:
Mc_Engin
06 Ağustos 2006, 13:45
Hayret bişe ya hem suçlu hem güçlü ::angry2::
ressam_01
06 Ağustos 2006, 13:54
Arkadaslar Motosİkletİ Sehİr İÇİnde Çok Isinan Varsa Alin Sİze ÇÖzÜm.. Ben Adanali Oldugum İÇİn Buralar Haylİ Sicak... FÖn Makİnasinin Pervanesİyle Bİrlİkte Motorunu Alip, Motosİkletİn Koruma Demİrİne Motoru GÖrecek Şekİlde Monte Ettİm Çalismasi İÇİnde Bİr DÜĞme Yaptim Manuel Olarak Çalisiyor Ve Cok Hayrini GÖrÜyorum...kÜÇÜk Oldugu İÇİnde Çİrkİn Bİ GÖrÜntÜsÜ Yok... Herkese Tavsİye Edebİlİrİm. Şİmdİden Hayirli Olsun
bbaday
06 Ağustos 2006, 15:54
arkadaşlar motosikleti görmeden sipariş vereceğim motomax bulunduğum ilin yetkili servisine gönderebileceğini söyledi ama tek terdütüm bu motoru ytakından incelemedim kalite açısından bahsetmiyorum
187 cm boy ve 88 kiloyum acaba sürüş pozisyonu olarak rahat sürebilirmiyim
msn den eklediğim bazı arkadaşlar sağolsunlar tam bilgi vermediler ilgilenmediler daha doğusu neyapacağım çok kararsızım:silent:
bulunduğum yerdeki satıcısında bu modelden yok o yuzden yakından bayidede inceliyemedim
Carlitoturco
06 Ağustos 2006, 16:17
Dostlar haber vereyim, kafamda istanbul-ayvalık gezisi var, tabii superlightımla gideceğim bu yolu. Henüz bu fikir taslak aşamasında, gerekli izinler (izin,vize,pasaport vs. :P ) alındığında fikir gerçeğe dönüşecek. Uzun yol tecrübeli arkadaşlardan deneyimlerini anlatmalarını bekliyorum.
Lucas
06 Ağustos 2006, 18:11
Dostlar haber vereyim, kafamda istanbul-ayvalık gezisi var, tabii superlightımla gideceğim bu yolu. Henüz bu fikir taslak aşamasında, gerekli izinler (izin,vize,pasaport vs. :P ) alındığında fikir gerçeğe dönüşecek. Uzun yol tecrübeli arkadaşlardan deneyimlerini anlatmalarını bekliyorum.
Onceki sayfaLara bakarsan benim ve daha bi cok arkada$in Erdek ayvaLik ve benzeri yerLere geziLeri ve detayLari mevcut :)
Arkadaslar Motosİkletİ Sehİr İÇİnde Çok Isinan Varsa Alin Sİze ÇÖzÜm.. Ben Adanali Oldugum İÇİn Buralar Haylİ Sicak... FÖn Makİnasinin Pervanesİyle Bİrlİkte Motorunu Alip, Motosİkletİn Koruma Demİrİne Motoru GÖrecek Şekİlde Monte Ettİm Çalismasi İÇİnde Bİr DÜĞme Yaptim Manuel Olarak Çalisiyor Ve Cok Hayrini GÖrÜyorum...kÜÇÜk Oldugu İÇİnde Çİrkİn Bİ GÖrÜntÜsÜ Yok... Herkese Tavsİye Edebİlİrİm. Şİmdİden Hayirli Olsun
GuzeL bi radyator sistemi yapmi$sin :)
Thunder79
06 Ağustos 2006, 18:50
arkadaşlar motosikleti görmeden sipariş vereceğim motomax bulunduğum ilin yetkili servisine gönderebileceğini söyledi ama tek terdütüm bu motoru ytakından incelemedim kalite açısından bahsetmiyorum
msn den eklediğim bazı arkadaşlar sağolsunlar tam bilgi vermediler ilgilenmediler daha doğusu neyapacağım çok kararsızım:silent:
bulunduğum yerdeki satıcısında bu modelden yok o yuzden yakından bayidede inceliyemedim
yaklaşık o boylarda olan ama senin kilona +30 dersek bir arkdaşaım mevcut :D o bile kullandığına göre bir sorun çıkmadığına göre sendede çıkmaz. gelelim sorunlarına bu mal sorunludur diye okumuşsundur. Şans meselesi bazı larında hata olmuyor bazen hata oluyor. Örneğin buzdolaplarıda aynıdır. Bosch markanın ii olduğunu söylerler bir arkdaşım aldı bir hafta içinde servis görmeye başladılar az kalsın yanıyorlardı. Neyse durum şudur motosikletine özenli bakarsan oda sana bakar.
yapman gereken bazı şeyler var bu motor 3 e gelmesi için çok çalışılmış fazlalıklar çıkarılmış ama onları geri takmak lazım :D örneğin sağlam bir buji firması NGK iridyum serisinden onun dışında tekerlek lastiklerini değiştirmen lazım. Piyasada bulunabilenleri araştırdım malesef METZELER dan başka türkiyede bulunabilen yok onları toplam maliyeti 170 € + KDV (bu fiyat tubeless-zaten tubeless olması lazım) ayrıca birde aynalar ın bulunduğu noktanın yanlış olması nedeniyle görevlerini yerine getiremiyorlar bunlarıda uygun bir modelle değiştirmek lazım uzun ayna kolu bir model ile sanayide yaptırabilirsin. İyi usta => iyi motordur. servisde önemli ama en önemlisi iyi usta bunuda sağlarsan seni kim tutar bilmiyorum. Ben bir kaç güne kadar ehliyetimi alacağım inş ve haftasonu ilk gezimi yapıyor olacağım. Eğer sorunun olursa biz burdayız hjm
bbaday
06 Ağustos 2006, 18:56
yaklaşık o boylarda olan ama senin kilona +30 dersek bir arkdaşaım mevcut :D o bile kullandığına göre bir sorun çıkmadığına göre sendede çıkmaz. gelelim sorunlarına bu mal sorunludur diye okumuşsundur. Şans meselesi bazı larında hata olmuyor bazen hata oluyor. Örneğin buzdolaplarıda aynıdır. Bosch markanın ii olduğunu söylerler bir arkdaşım aldı bir hafta içinde servis görmeye başladılar az kalsın yanıyorlardı. Neyse durum şudur motosikletine özenli bakarsan oda sana bakar.
yapman gereken bazı şeyler var bu motor 3 e gelmesi için çok çalışılmış fazlalıklar çıkarılmış ama onları geri takmak lazım :D örneğin sağlam bir buji firması NGK iridyum serisinden onun dışında tekerlek lastiklerini değiştirmen lazım. Piyasada bulunabilenleri araştırdım malesef METZELER dan başka türkiyede bulunabilen yok onları toplam maliyeti 170 € + KDV (bu fiyat tubeless-zaten tubeless olması lazım) ayrıca birde aynalar ın bulunduğu noktanın yanlış olması nedeniyle görevlerini yerine getiremiyorlar bunlarıda uygun bir modelle değiştirmek lazım uzun ayna kolu bir model ile sanayide yaptırabilirsin. İyi usta => iyi motordur. servisde önemli ama en önemlisi iyi usta bunuda sağlarsan seni kim tutar bilmiyorum. Ben bir kaç güne kadar ehliyetimi alacağım inş ve haftasonu ilk gezimi yapıyor olacağım. Eğer sorunun olursa biz burdayız hjm
cevap için teşekkürle:cat: r benden fazla kilosu olan arkadaş kullananbildiğine göre ben daha rahat kullanabilirim sanırım artık ne çıkarsa bahtıma diyeceğim mecbur
bol rüzgarlı kazasız günler..
Carlitoturco
06 Ağustos 2006, 22:17
Az önce ist avr yakası çevre yolu bakırköy istikametinden aksaray'a geldim, ilk defa bu kadar rüzgarlı bir havada motorumu kullandım, zaman zaman motoru yolda tutmak oldukça zor oldu genelde seyir hızım 50-60 KMdi. Motorumuz rüzgara karşı oldukça güçsüz. Tek kişiydim,artçım olsaydı acaba ağırlıktan dolayı motorum daha dirençli olur muydu?
Lucas
06 Ağustos 2006, 22:55
Ruzgar her motosikLetcinin ve motorun du$manLarindan biri oLsa gerek.... Daha oncede yazmi$tim.. SL'de iki ki$i oLsanizda ruzgarda pek ba$ariLi degiL.. Bende Erdek'e giderken gidonLa cok sava$ verdim, ama ben gaLip ciktim neticede :) En sag $eritte giderken motor sanki yerden havaLanip kendiLiginden soL $eride gectiginde hizimi hemen 80'e faLan du$urmu$tum.. Sanki birisi resmen motoru kaLdirip beni en soL $eride birakivermi$ti.. Zaten 134 Kg oLan bir motordan da ruzgar konusunda ba$ariLi oLmasini bekLemek dogru oLmaz.. Race'Lerde cok agir degiL agirLik iLe aLakasi yokdiyenLer cikabiLeceginden onLarin ruzgara gore tasarLandigini hatirLatarak susuyorum yine ;)
ressam_01
07 Ağustos 2006, 00:50
Onceki sayfaLara bakarsan benim ve daha bi cok arkada$in Erdek ayvaLik ve benzeri yerLere geziLeri ve detayLari mevcut :)
GuzeL bi radyator sistemi yapmi$sin :)
tesekkur ederim senın msn ni kaydettım konusuruz ok
dünyali
07 Ağustos 2006, 02:26
rüzgarda zorlanan arkadaşlar rüzgarlı havalarda vitesi dolu dolu kulanın ani rüzgar değişikliğinde kendinizi yırtıp atmak daha kolay olur .
Lucas
07 Ağustos 2006, 02:58
rüzgarda zorlanan arkadaşlar rüzgarlı havalarda vitesi dolu dolu kulanın ani rüzgar değişikliğinde kendinizi yırtıp atmak daha kolay olur .
dunyali.. dostum yanLi$ anLamada cidden anLamadigimdan soruyorum.. Ne demek istedigini anLamadim kisaca... Bi daha diorum cidden anLamadim :)
Blacat
07 Ağustos 2006, 03:35
Selamlar saygılar arkadaşlar.. Forumu çok yakından takip edememeye başladım ama yazılanları okuyorum.. Büyük bi SL buluşması ha oldu ha olacak gibi.. 11 Ağustos Cuma günü tophanede bir organizasyon var arkadaşlar.. Nargile çay tavla vs vs vs.. Güzel bir Sl buluşması için fikir öneri şikayet eleştiri vs ne dersiniz arkadaşlar?
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=18974&highlight=tophane
borty
07 Ağustos 2006, 03:56
Yaaa LUCAS
Nerede ise Hergün bişey eklediğim için dur,şunuda yapıyım derken hep gecikti haklısın,en azından şu anki değişiklikleri yarın bi çekeyim napiiim,daha sonra yine eklerim,diğer işlemler bitince
dr.i
07 Ağustos 2006, 11:12
Sevgili Lucas bende Yalova lıyım.Yalova diye bahsedince çok sevindim. Şu anda izmit te oturuyorum. Eylül deki festivale gelmeyi düşünüyorum ama motorla gelemem herhalde çünkü izmit yalova arasını ehliyetsiz geçemem(hatun oyar valla!)... Bu arada benim boyum 1.84 / 85 kg yum motorla ilgili bir sorun yok. Ayaklarımla ilgili bir sorun yaşamadım... Daha öncede yazmışdım ilk tecrübesi olacak arkadaşlara tavsiye ederim. Parçası ucuz, servis yaygın. Ben yakında heryerini sökücem valla öğrenmek için. Neme lazım dağda bayırda kalsak ustayı nerde bulucaz...
Thunder79
07 Ağustos 2006, 11:18
Ruzgar her motosikLetcinin ve motorun du$manLarindan biri oLsa gerek.... Daha oncede yazmi$tim.. SL'de iki ki$i oLsanizda ruzgarda pek ba$ariLi degiL.. Bende Erdek'e giderken gidonLa cok sava$ verdim, ama ben gaLip ciktim neticede :) En sag $eritte giderken motor sanki yerden havaLanip kendiLiginden soL $eride gectiginde hizimi hemen 80'e faLan du$urmu$tum.. Sanki birisi resmen motoru kaLdirip beni en soL $eride birakivermi$ti.. Zaten 134 Kg oLan bir motordan da ruzgar konusunda ba$ariLi oLmasini bekLemek dogru oLmaz.. Race'Lerde cok agir degiL agirLik iLe aLakasi yokdiyenLer cikabiLeceginden onLarin ruzgara gore tasarLandigini hatirLatarak susuyorum yine ;)
ya sorun kısmen ağırlık ama esas noktayı bir forumda yazmıştım. Özetle yandan etkileyen rüzgarın oluşturduğıu öteleme kuvvetine karşılık verebilecek tek kuvvetimiz olan sürtünmenin oluşturacağı lastik ve üstündeki kişi ağırlığı ki bilindiği üzere mevcut lastik bir işe yaramamakla birlikte tehlikeli sert kauçuğa sahip olduğundan sürtünme katsayısı düşük olmasından dolayı ıslak zeminde tutabilen kısmen yumuşak sağlam kaliteli lastik ile kullanılması durumunda sürtünme kuvvetinin artacağından savrulmaların daha az olacağını düşünmekteyim.
Bilmem anlatabildim mi :queen: :bounce:
Köprüden scooterla geçme konulu yazıya cevabım
"
Ukalalık olarak görmezseniz özellikle aerodinamik açıdan olayı biraz açıklamak isterim. Etki tepki ilkesine göre bir kuvvete karşılık başka bir kuvvet oluşmaz ise bu noktada kuvvet yönünde bir evmelenme söz konusudur buda F=M*A olarak açarsak A=F/M dir. Şimdi buna göre motosikletin beygir gücü önemsiz bir etkendir. Önemli olan rüzgarın yaratacağı F e karşılık sizin oluşturacağınız F olmalı bunu nasıl sağlayabilirsiniz?
En önemli kaynağınız sürtünmeden oluşacak kuvvettir buda yol ve lastiğinizin yüzey alanı ile lastiğiniz + yolun sürtünme katsayısına göre değişir. Bir başka yol ise rüzgarın yönünde oluşan F kuvvetinin oluşturacağı ivmelenme ile doğrultunuzun hipotenüsünün yani gitmek istediğiniz yönle uyuşması bunun içinde rüzgar sağınızdan geliyorsa sağa doğru gitmeye çalışmaktır.Fakat rüzgar kuvveti sürekli gelen bir kuvvet olmadığı gibi düzensiz olması nedeniytle bu yol sizi akşam haberlerine konu yapabilir. ilk duruma düşersek rüzgarın neye bağlı olarak size kuvvet uyguladığına. Sizin+ motorunuzun yan profil kesit alanı ile mevcut şeklinize göre değişir. Ama scooter ile kendinizi bir küt cisim olarak kabul edebilirsiniz.
Bütün değerler sizin maximum seviyede sürtünme yaratmanıza bağlı.
Sonuç olarak rüzgara karşı direnciniz iki şeye bağlı
1-Toplam ağırlığınıza
2- Lastik + yol sürtünme katsayılarına.
Sonuç olarak karşıdan karşıya geçerken ağır olmaya ve yolun+ lastiğinizin sürtünme katsayısının artmış olmasına dikkat edilmesi gerekir
"
Lucas
07 Ağustos 2006, 11:40
dr.i geLdigin ta$itin ne oldugu onemLi degiL :) goru$mek, tani$mak ve beraber oLmak onemLi.. O zaman ne diyoruz; goru$mek uzere :wiinkk:
showboy
07 Ağustos 2006, 12:33
Bütün motor dostlarına burdan sevgiler ve SL150 kullanıcılarına büyük bir ilgiyle takipteyim ve 3000 km yol yaptım bir hayli deneyim edinmiş sayılırım.Motoru hemen hemen iyi tanıyorum diye bilirim.Takıldığınız her konuda yardıma hazırım.İyi sürüşler dileğiyle merhaba hepinize.
Arkadaşlar dediğiniz üzere motoro baktığımda seleye yakın kısımda alt tarafında sarı yağ şeklinde birşeyin sızdığını farkettim kontrol için hemen götürdüm ve deponun çatlak olduğunu öğrendim form u şöyle bir okuduğumda sarı kaynakla düzeltile bileceği yazılmış.Fakat servis bunu bana ücretsiz garanti kapsamında değiştire bileceğini belirtti.Diğer arkadaşlar bu problemi olan garantileri bittiği için kaynak atıyorlar sanırım yoksa garantiden değişiyor olmalı.
Saygılarımla.
dr.i
07 Ağustos 2006, 14:36
Sevgili showboy verdiğin bilgi için teşekkürler. Bu forumun güzelliğide burda, kimse kimseyi tanımıyor ama herkes yardım için seferber...
showboy
07 Ağustos 2006, 16:58
Motorla ilgili elektirik aksamı olsun gerekse diğer parcaların montajında uyum ve görüntü estetiğinin bozulmaması acısından dikkatle parca secimi ve montajı yapılmalı.Sis farları korna gibi aküyü zorlaya bilecek aksesuar montajında yardımcı olmaktan mutlu olurum.Aksesuarları eklerken çoğu parcanın tasarımını kendim yaptım ve uyguladım ufak ama işe yarayan parcalar maliyeti az piyasadan%80 daha az bir fiyata edine bilirsiniz.etay resimlerini isterseniz.Yollaya bilirim.Şimdiden kolay gelsin.
snrtrt
07 Ağustos 2006, 17:15
herkeze merhabalar
benim egzosu deldirtmiştim... bi hafta önce beznin bitip yolda kaldıktan sonra depoyu fullledim tam ağzına kadar doldu nerdeyse taşıyordu 47 lira tuttu
şu an 450 km oldu biraz daha benzin var tahminime göre 20 ila 30 km daha yol yapar en kötü ihtimalle ama ben yarın benzin alıcam ki yolda kalmayayım bi daha...
egzosunu deldirmek isteyipte acaba ne kadar yakar diye düşünenlere yardımı olur umarım
zeda3000
07 Ağustos 2006, 22:01
Modifiyeli166cc, Egzoz komple bos , Performans hava filtresi , genis Motor blogu ve full depo 480 km sehir disinda. Sanirim yeterli bir cevap snrtrt dostm ne dersin , aslinda sen 500 km bile yaparsin dikkatli olunca. Bu motor super ekonomik.
Bu arada Lucas dostum gaza getirme , gaz verip gelirim walla. 8 saat ne ki bizim motorlar icin:mrgreen:
medce
07 Ağustos 2006, 22:37
abi olur mu öle sey bana bir sey sormadın walla sorunun ne oldugunu deseydin ilgilenirdim sadece üyeyim siteye nickim bbaday dedin bence sorun olmaz sonucta bu tarz modellerde max 10 cm oynar bence rahat edersin benım boy 1.75 rahat adiyorum arkadasım var 1.88 o bindi bugun gayet güzel dedi belki frenin ve debriyajın üstünde koruma demiri var o rahatsız edebilir onuda söktürüp daha uygun bişey taktırabilirsin ya da bazı arkadaslar gibi hiç taktırmadan kullanırsın yani bir kac oynamayla olayı düzeltebilirsin. motoru görmedim demişsin görünüş olarak cok tarz bir motor bakan bir daha dönüp bakıo hele bir de cilalayıp gecır gıcır yaptın mı süper oluo baska sorunların oldugunda cekinmeden sorabilirsin
ya arkadaslr size bir sorum olucak şimdi motor boşta calıştırdım gaz veriyorum devir 3000 i gewctiği zaman tam anlayamadıgım bir yer egzoz tarafı sanrım bir zırıltı geliyor ayrıca yolda giderken elimi gazdan cekince yine bu zırıltı oluyor ve bu beni deli ediyor yok mu bu veletin bir caresi
ressam_01
07 Ağustos 2006, 23:04
Motorla ilgili elektirik aksamı olsun gerekse diğer parcaların montajında uyum ve görüntü estetiğinin bozulmaması acısından dikkatle parca secimi ve montajı yapılmalı.Sis farları korna gibi aküyü zorlaya bilecek aksesuar montajında yardımcı olmaktan mutlu olurum.Aksesuarları eklerken çoğu parcanın tasarımını kendim yaptım ve uyguladım ufak ama işe yarayan parcalar maliyeti az piyasadan%80 daha az bir fiyata edine bilirsiniz.etay resimlerini isterseniz.Yollaya bilirim.Şimdiden kolay gelsin.
ewet kardes mümkünse detayların fotolarını bi görelim ok?...
Yaaa arkadaslar benım s.l 580km de şimdi yeni yeni hız yamaya basladım fakat ibre 95kmh ı geçmiyor, bir arkadaın motosikleti ile yanyana kalktık o bana yetişemedi ama durdugumuzda o bana 105kmh la gitiigini ama bana yetişemedigini söyluyor bu ibrelerde mi bir sorun var aceba...
murathol
07 Ağustos 2006, 23:50
Selam Arkadaşlar, Benim debriyajdan çektiğimi heralde başkası çekmedi. Motosiklet 2200 kmde balata ve yaylar değişti. daha sonra 3000 km de tekrar balata ve yay değiştik. şimdi 3300 km ye geldi, yine balata su koyverdi. honda titanın honda made in japan etiketli balatalarını aldım. ve göztepe uzman otoda çektirilmiş yaylar var onları takacaz, bakalım sonuç ne olacak ancak ben keeway superlight 150 den soğudum. elaleme madara olduk.Hergün motor nerde diye sorup duruyorlar satılığa çıkarmayı düşünüyorum ne dersiniz.
Lucas
07 Ağustos 2006, 23:54
ya arkadaslr size bir sorum olucak şimdi motor boşta calıştırdım gaz veriyorum devir 3000 i gewctiği zaman tam anlayamadıgım bir yer egzoz tarafı sanrım bir zırıltı geliyor ayrıca yolda giderken elimi gazdan cekince yine bu zırıltı oluyor ve bu beni deli ediyor yok mu bu veletin bir caresi
YoLcu ayakLigini kontroL et.. AciLip kapanan kisminda ufak bi biLye var ve bu biLye bir metaL Levha uzerinde duruyo.. BiLye yerinden cikinca Levha bo$ta kaLip oynamaya ba$Lio.. AyakLigi dikkatLi inceLe anLicaksin ne demek istedigimi :) Bu yuzden oLabiLir.. Ya da gev$eyen butun vidaLari sIk en kesin cozum :cat:
Not : Zeda feci gaza getiririm ben .. GeLemez ki geLemezz kiiii :P
Zeda bu arada egzos'u nasiL bo$aLttin yada ne $ekiLde bo$aLttirdin.. Cok cinseL icerikLi gibi bi soru oLdu ama :P MaLiyet yapiLan i$Lem Bâbinda acikLarsan sevinirim..
Ressam kiLometre gostergesinde probLem var evet.. 110'u gosterirken hic yava$Lamadigim haLde 100'e du$uo soonra birden bire tekrar 110'a faLan cikio.. cok tutarsiz bi kiLometre gostergemiz var yani :) Ama herkesinkinin bozuk oLdugunu anLamina geLmez.. Giderken kendini tehLikeye atmayacak $ekiLde kontroL et gostergeyi.. Dedigim gibi aniden dei$io gosterdigi hiz..
northern
08 Ağustos 2006, 13:40
arkadaşlar site de alarmı bozulup garantiden değiştiren arkadaş bana yazarsa sevinirim benim alarm çalışmıyor da
dr.i
08 Ağustos 2006, 15:17
Arkadaşlar disk kiliti markası ve fiyatı verebilirmisiniz ? Birde bu kilit işe yarıyo mu?
MaRaNtZz
08 Ağustos 2006, 15:26
Dostum bu linkte var.Forumda bir çok kişi sanırım bu markayı kullanıyor...
Link ;
http://www.villalevent.com/magaza/index.tsp?cat_id=18
dr.i
08 Ağustos 2006, 16:02
fotoğraf koymayı denemek istedim
http://img127.imageshack.us/img127/1197/image216ix7.jpg
arkadaşlar direk resmi nasıl gösteriyoruz ?
Sevgili maranttz verdiğin bilgi için sağol Ben izmitte oturuyorum dün bir bisikletciye gittim. Servisde 40 ytl dedikleri kilite 10 ytl dedi. Almadım ama bu akşam uğrayıp alıcam. İ
kimyacı_23
08 Ağustos 2006, 18:59
benimde alarm bozulmustu kendim yaparım dedim sele üstüne baskı yaptıgından bi tane bobin kırılmıs onu degisrirdim bi müddet calıstı ama tekrar bozuldu.daha sonra garintiden degiştirdim.(servis tanıdıkdı yardımcı oldu acılmıs cihazları degiştirmiyorlarmıs)
superCT
08 Ağustos 2006, 19:07
sevgili arkadaşlar, tanışma kısmında sorulan "koruma demirindeki aynalar" ; orj.aynaların görüşü kısıtlı olduğu için aklıma geldi. hem şık duruyor hem de (fazlası ile) görüş güvenliği sağlıyor. öyle ki sisy barımı dahil görüyorum.şehiriçinde çok faydalı. hepinize öneririm. resimde gördüğünüz gibi çok basit uygulama. orj.aynaları dışa-alt aynaları normale ayarlayın ,sonucu görün. merak eden için adres: http://www.motosiklet.net/forum/show...289#post379289
sevgili lucas,sisy bar istemişsin ama yaparım dersem yalan olur. demir kısmını (kaynakları dahil) kendim 20 gün sürecinde yaptım. epeyi yorucu idi.
benim iki sorum var : 1- "sisy bar" daki sisy'nin anlamı ne 2-motorumun üstünü örten gövde renkli üçgen plastik kapaklar alt uçlarından kırıldı (iki taraf da) servis rezonanstandır dedi. ama garantiye girmiyormuş var mı böyle saçmalık. makinam şu an 3.000'de ve şimdilik gayet iyi. Dikkat! LASTİKLERİ MUHAKKAK DEĞİŞTİRİN...kuru havada bile aşırı kayma yapıyor ki daha yağışta yola çıkmadım ve çıkmam da..
ressam_01
08 Ağustos 2006, 21:16
sevgili arkadaşlar, tanışma kısmında sorulan "koruma demirindeki aynalar" ; orj.aynaların görüşü kısıtlı olduğu için aklıma geldi. hem şık duruyor hem de (fazlası ile) görüş güvenliği sağlıyor. öyle ki sisy barımı dahil görüyorum.şehiriçinde çok faydalı. hepinize öneririm. resimde gördüğünüz gibi çok basit uygulama. orj.aynaları dışa-alt aynaları normale ayarlayın ,sonucu görün. merak eden için adres: http://www.motosiklet.net/forum/show...289#post379289
sevgili lucas,sisy bar istemişsin ama yaparım dersem yalan olur. demir kısmını (kaynakları dahil) kendim 20 gün sürecinde yaptım. epeyi yorucu idi.
benim iki sorum var : 1- "sisy bar" daki sisy'nin anlamı ne 2-motorumun üstünü örten gövde renkli üçgen plastik kapaklar alt uçlarından kırıldı (iki taraf da) servis rezonanstandır dedi. ama garantiye girmiyormuş var mı böyle saçmalık. makinam şu an 3.000'de ve şimdilik gayet iyi. Dikkat! LASTİKLERİ MUHAKKAK DEĞİŞTİRİN...kuru havada bile aşırı kayma yapıyor ki daha yağışta yola çıkmadım ve çıkmam da.. abi o ayna işi kafama yattı orjinali sadece beni gösteriyor yarın hemen alıyorm aynalrı bir deneyelim bakiim
paylaştıgın için cok sagol abiçim kendine iyi bak
Lucas
08 Ağustos 2006, 21:42
benim iki sorum var : 1- "sisy bar" daki sisy'nin anlamı ne 2-motorumun üstünü örten gövde renkli üçgen plastik kapaklar alt uçlarından kırıldı (iki taraf da) servis rezonanstandır dedi. ama garantiye girmiyormuş var mı böyle saçmalık. makinam şu an 3.000'de ve şimdilik gayet iyi. Dikkat! LASTİKLERİ MUHAKKAK DEĞİŞTİRİN...kuru havada bile aşırı kayma yapıyor ki daha yağışta yola çıkmadım ve çıkmam da..
Yapmazsan yapma abi :P Sisy'nin herhangi bir sozLuk anLami yok.. Ama sissy HanimevLadi, kiz gibi ogLan anLaminda kuLLaniLio.. Bar da bariyer demek.. Kisaca HanimevLadi Bariyeri gibi bi anLam cikio bundan.. Gercekten ben de hic merak etmemi$tim bugune kadar sen sorunca baktim..
Hemen bi senaryo canLandi gozumde.. AdamLar onu bunu kesip kendiLerine motor yaparken bi hanimevLadi geLip ben bunun arkasindan du$erim arkasina bi bariyer koysaniza demi$ ve adina da sissy bar deniLmi$ oLabiLir.. Ve gunumuze kadar da sisy oLarak evrim gecirmi$tir.. Cok mu abarttim :cherry:
Bu arada Lastik havaLarini kontroL ettiniz mi ? A$iri $i$iriLmi$ Lastik yine ayni a$iriLikta kayar..
dr.i
08 Ağustos 2006, 21:54
bunlarda benim resimlerim...
http://img314.imageshack.us/my.php?image=1000901yx1.jpg
http://img314.imageshack.us/my.php?image=1000905am9.jpg
kurdeleye dikkat!!:)
http://img169.imageshack.us/my.php?image=1000904hh7.jpg
northern
08 Ağustos 2006, 21:54
benimde alarm bozulmustu kendim yaparım dedim sele üstüne baskı yaptıgından bi tane bobin kırılmıs onu degisrirdim bi müddet calıstı ama tekrar bozuldu.daha sonra garintiden degiştirdim.(servis tanıdıkdı yardımcı oldu acılmıs cihazları degiştirmiyorlarmıs)
bana alarm garantiye girmez dendi servisten. bende ısrar etmedim o zaman tekrar konuşayım TEŞEKKÜRLER.
dr.i
08 Ağustos 2006, 21:57
Arka hava 34, ön 30 mu olucak sevgili lucas ?
Lucas
08 Ağustos 2006, 22:12
Motora tek mi yoksa iki ki$i mi biniosun ? Eger iki ki$i biniyosan verdigin degerLer normaL.. Ama ben yinede biraz daha az hava basiyorum.. CukurLarda ve duz oLmayan asfaLtta cok zipLiyor cunku iki ki$i de biniLse.. Ayrica fren mesafesi de uzuyor..
dr.i
08 Ağustos 2006, 22:19
tek kişi biniyom üstad.
locco
08 Ağustos 2006, 22:49
3 saat kadar önce ayvalıktan superligt ımla geldim.
oncelikle motor hakkındaki görüşlerim
1-seleyi daha rahat yaptırmama ragmen kesinlikle popoyu cok rahatsız ediyor
2-motor rampalarda zorlansa da keçi gibi yavaş fakat istikrarlı olarak cıkıyor.
3-km de 10 yeni kuruş yaktım
4-lastiklerim orjinal lastikleri fakat duplex yaptırıp yola cıktım ve size de tavsiye ederim
virajlarda bir sıkıntı yaşamadım.
5-zincirleri 1 haftalık gezide 3 kez ayarladım.sanırım sıcaktan kaynaklandı.
6-motorda şişme kesinlikle olmadı.hatta 60-70 km gittikten sonra durmadan performansının arttıgı bile soylenebilir.
7-kesinlikle uzun yola gidilecek bir motor değil.ama siz de benim gibi benim adım hıdır alabildiğim budur mantalitesindeyseniz,pekala uzun yol yapabiliyorsunuz.
8-ivmelenme kesinlikle cok kötü oldugu için sollamalar sıkıntı yaratıyor fakat istanbul ayvalık yolu zaten yer yer gidiş geliş fakat agırlıklı olarak ayrılmamış yol.ve yoldaki cevirmeler nedeniyle süratımız yeterli oluyor sollamak için.
gelelim yol hakkındaki bilgilere
1-yenikapıdan bandırmaya feribotla gectim.35 ytl motor için.telefonla bilet almanızı siddetle tavsiye ederim.kredi kartından cozuyorlar olayı direkt.yoksa orda almak kesinlikle problem cünkü yolcu sayısına göre araç yeri sattıyorlar.ve bu aralar cok yolcu oldugu için yer yokmuş muamelesi goruyorsunuz.yuklemeyele ilgilenen 2.kaptana yıkama yağlama yapmak gerekiyor.bugün KTM ci bir arkadaş bu durumdaydı
2-bandırmadan susurluk a kadar olan yola dikkat yol çalışmaları var ve yandaki stabilize yollardan asfalta sıcramış oldukça fazla mıcır var.
3-haftaiçi seyahat etmeye özen gösterin haftasonu yollar cok kalabalık.haftaiçi hem seyrek hem de seyahat etmesi cok keyifli oluyor.
4-susurlukta ki mola için YASA diye bir yer var siddetle tavsiye ederim.
5-balıkesir edremit arası orman yolu kıvamına bir yol yer yer keskin virajlar var ve viraj bitiminde tatsız sürprizlerle karşılaşabiliyorsunuz(mıcır vb)
izlenimelr bu kadar yakında resimleri de ekliycem foruma
iyi sürüşler
zeda3000
09 Ağustos 2006, 00:06
Lucas gittim geldim yoktun ama ortalikta yine gelirim bir ara:P
Egzozun ic kismindaki susturucuyu oksijen kaynagi ile bosaltiyorsun ama mutlaka usten su ile sogut yoksa krom catlar ve kararir.40 ytl
Gostergeler 100 uzerinde sapiyor acikcasi. Ben 125km/h hiza ulastim bir ara ama hizimi 80 km/h dustugunu gosterdi ayni anda. Yanimda giden diger motorlar ile olctum gercek hizimi.
Sinan Er
09 Ağustos 2006, 00:18
arkadaşlar lastik havaları ön ve arka 14 30 lar 34 ler binek arabalara bile basılmıyor bea nerden çıkartıyorsunuz bunları cık cık cık cık
Lucas
09 Ağustos 2006, 00:26
Zeda geLdim geLdim.. Bo$aLttiginda ses cok abarti cikmiyo di mi ? Ama cidden bunun egzos muhabbeti oLdugunu biLmeyen biri ne du$unur acaba :P :queen:
Carlitoturco
09 Ağustos 2006, 01:35
Bu KM saatini değiştirebilir miyiz? Arkadaşta gördüm Regal Raptor ü wardı, mor ışıklandırmalı harika bir KM saati wardı, bizde değiştirsek aküden dolayı bi problem olr mu?
Lucas
09 Ağustos 2006, 02:48
Bu KM saatini değiştirebilir miyiz? Arkadaşta gördüm Regal Raptor ü wardı, mor ışıklandırmalı harika bir KM saati wardı, bizde değiştirsek aküden dolayı bi problem olr mu?
Maddi imkanLar eL verdikten sonra dei$micek bi$i yok dostum :) Aku herhangi bir probLEm cikarmaz.. KiLometre saaatinin icindeki ampuLLer en fazLa 3-5 watt bi$idir.. Ben sis fari taktirdim 50 watt'Lik.. UzunLara bagLadim, sisLer acik oLdugunda kisa far park ampuLu gibi yaniyo.. Hem ho$ oLdu hem de uzagida gosteriyo.. Ama sonucta akuyu dei$tirmedim..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO