PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

csunlu
05 Temmuz 2006, 23:34
Arkadaşlar bugün şanslı günümdeydim herhalde.. Paso başka motorlar kullandım:) Ilk önce Kanuni bayiine gittim.. Dedim nedir bu Tiger'ın olayı.. Dedi al dedi istersen bi tur at..:) Dedim eywallah.. Ehliyette yok ha bi kaza yapsak başımız belaya girecek cık cık cık:) neyse abi dedim al benim anahtarı ben bi tur atiim o zaman.. Dedi saçmalama al anahtarını takıl Tiger'la gel.. Neyse arkadaşlar aldım Tiger'ı Kadıköy'e kadar gittim döndüm.. Içim şimdi çooook rahat.. Motorum mükemmelmiş dedim kendi kendime.. 1. viteste gitmiyor Tiger.. 2'de hızlanabiliyorsun kopuyor ama rahatsız bir gidonu var.. Hafif döndürünce bacağım engelliyor malum 196 boy.. Alışmışım ben düz gidona.. Yolda 10 kere falan stop etti ve daha birçok şey.. Pek hoş bulmadım açıkçası ve direk vazgeçtim olaydan.. Ordaki arkadaş benim motora baktı yarım saat, çok hoşuna gitti.. Bindi gaz verdi birşeyler yaptı ve senin subap ayarların bozuk ses var falan dedi.. onun dışında bayıldı motora..

Sonra Mondial'e gittim 2. el bir kros motor vardı.. Abi üzerinde durması müthiş bir motor.. Çalıştırdım biraz yol aldım falan.. hakkaten krosun zevki başka.. Ama tabi gereksiz bir yatırım olur şimdi..

veeee gittim Kızıltoprağa.. Hysoung.. Bndim çalıştırdım falan.. Hakkaten çok hoş bir motor para olsa şu an hiç düşünmem arkadaşlar.. Dedi senin keewayi alalım peşinata sayalım:) Tamam ulan sayalım dedim kaç para dedim:) 1750 dedi.. siiiiiiiieeeeeeeeeee dedim içimden:D

Sonuç olarak motorumla bu şekilde devam etmeye karar verdim.. Satıp tekrar bir Çin motoru alıp boşuna masraf yapmak istemiyorum.. Balata daha gelmemiş bekliyoruz bakalım.. Yaz sonuna kadar idare edip direk satıcam seneye bakarız artık..

Bu arada arkadaşlar Hysoung GV650 mutlaka mutlaka görün.. Abi böyle güzel birşey olamaz.. Dragstar yanında kuş gibi kalıyor.. 2,5 mt abi motor:) Bacağım kadar egzost.. Acaip güzel bir dizayn.. Yani hakkaten gidip görün ne demek istediğimi anlayacaksnız.. 70 beygir mi neymiş:D

locco
05 Temmuz 2006, 23:45
ace estagfurullah ben motoru bıraktım yarın alıcam kısmetse.benim eski yaylarda kayıp bakalım ne yapıcaz.

obkavi
06 Temmuz 2006, 15:04
dostlar debriyaj ile ilgili sorunu motomax'a mail olarak attım bakamlım ne sonuç çıkacak

arkadaşlar mailime cevap geldi

Sn. .....
Firmamiza ve ürünlerimize göstermis oldugunuz ilgiye tesekkür ederiz.
Belirtmiş olduğunuz şikayetlerinizin tespiti ve garanti şartları dahilinde
çözümü için sizi yetkili servis noktasına davet ediyorum. Servis yetkilisi
konu hakkında bilgilendirilmiş olup, servisler müdürlüğü kontrolünde
aracınıza müdahale edilecektir. Saygılarımızla

uzman grup diye göztepede başka bi servise yönlendirdiler
uzman grup u aradım ve ne yapabileceğimizi sordum onlarda bana eski yayları tekrar takacaklarını ve araya pul koyacaklarını söylediler. çünkü yeni takılan yaylar çok yumuşakmış ye balatayı yiyormuş haberiniz olsun

zeda3000
06 Temmuz 2006, 20:09
Dostlar sanirim Pazartesi gunu motor servise giriyor ve olayaya basliyoruz , bu arada siparis etmis oldugum Airbrush seti de gelmis oldu.Artik su aleti boyama zamani gelmistir.Gusel bir desen calismasi yapmak lazim:cat:

Bu arada canta bir harika , Olcan138

locco
06 Temmuz 2006, 21:57
arkadaslar uzman group adlı servisten yeni geldim.
garanti kapsamında
1-egsoz
2-sinyal kutusu
değişecek.ben 4500 bakımına soktum.yagı 1 hafta once değiştirdiğim için değiştirmediler.kısa far ile benzin deposu ampulu değişti.standart bakımı yapıldı ve subap ayarı yapıldı.artık motor blogunun içinden gelen aptal ses gelmiyor.
ve sonuc olarak 20 ytlk verdim arkadaslar.sonunda kendime sordugum sorulara cevap verebilecek gercekten işten anlayan paragöz olmayan ve ilgili bir servis buldum.burdan ali ustaya tesekkürlerimi bildiririm.
obkavi sana da tavsiyem bir an önce ali ustaya gitmen.bu arada ali usta lastiklerimi dublexe cevirebileceğimiz soyledi.garanti kapsamındaki parçalar değiştirildiğinde onu da yaptırıcam.sonucalrı size iletirim.zaten daha önce yapmışlar ve başarılı olmuşlar.bu arada dublex lastikelrd ekullanılan tamir spreyinin lastik patlamadan öncede lastiğe sıkılabildiğini ve patladıgı zaman sıkılan malzemenin hemen etkisini gosterdiğini anlattı bana.uzman group un hemen yanındaki lastikçi arkadaş halledicek ve ben ondan aldıgım bilgileri yine size aktarıcam.
bana sadece subap ayarı yapmak için 30 ytl gibi bir masraf cıkarmışlardı
20 ytl ye yapılan işlemler
1-subap ayarı
2-genel bakım vidaların sıkılması hava filtresi temizlenmesi vs
3-konjektörü tutan kol kırılmış ali usta farketti ve kaynak yaptırmış
4-iki adet ampul değişimi ki bunlar zaten sadece 10 ytl tutuyor.

not bakıma para almıyoruz dedi.
10 ytl kaynak 10 ytl ise ampuller hepsi bu.
eger yay değiştirseydim extradan onun parasını da vericektim.
şu ana kadar izlenimlerim bunlar.

Lucas
06 Temmuz 2006, 22:33
Dostlar sanirim Pazartesi gunu motor servise giriyor ve olayaya basliyoruz , bu arada siparis etmis oldugum Airbrush seti de gelmis oldu.Artik su aleti boyama zamani gelmistir.Gusel bir desen calismasi yapmak lazim:cat:

Bu arada canta bir harika , Olcan138

Zeda en kisa zamanda resimLeri bekLiyoruz :)

Locco bu arada nazar degdi sanirim ayni ses benden de geLmeye ba$Ladi, ve zincir gev$ek oLmamasina ragmen kaLki$Larda zincirden tuhaf sesLer geLiyo.. MaiL attim, benide ba$ka bi servise yonLendirdiLer, konu hakkinda biLgi vermi$Ler servise..
Sevgi, saygi vs.vs. KeyifLi RuzgarLar..!

bud
07 Temmuz 2006, 00:27
locco, bu ali usta hangi serviste söyleyebilir misin lütfen?

ercanyedikardes
07 Temmuz 2006, 02:38
locco söylede şu ali ustanın yerini bizide şu servis olayından kurtar

Mad Bike
07 Temmuz 2006, 02:52
arkadaşlar konuyla pek alakası yok ama bende keewayin focus modelini kullandım 2ay kadar...alet fena diildi hala bi sorun çıkardığını söyleyemicem(1700km) ama jikleden bütün keeway kullanıcılarının şikayet ettiğini duydum...bende sl150almayı düşünüyodum sora vazgeçip hyosung rx 125 aldm..almakla iyimi ettim görücez

Olcan138
07 Temmuz 2006, 02:52
GÖZTEPE UZMAN GRUP 0216 566 26 06 0216 567 73 01 GÖZTEPE SAN. SİTESİ ÇÖMLEKÇİ ÇUKURU CAD. NO:173

www.motomax.com.tr diye bir site var, araştırmaya bile gerek yok, servislerde ilk sırada. Burada sormaktan eminim daha zahmetsiz ve daha pratiktir bulmak.

obkavi
07 Temmuz 2006, 11:35
siner kardeş yayları değiştirtmişmiydin
değiştirdiysen eski yaylarını mutlaka al onları tekrar takacaklar yeni yaylar çok esnek olduğundan debriyaj balatasını yiyolarmış ben pazartersi değiştirtip eski yayları taktıracağım sizede bilgi veririm

locco libadiye caddesinden veya göztepe köprüsünden nasıl gidebilirim oraya yardımcı olursan sevinirim

Hammer
07 Temmuz 2006, 11:45
değiştirdiysen eski yaylarını mutlaka al onları tekrar takacaklar yeni yaylar çok esnek olduğundan debriyaj balatasını yiyolarmış ben pazartersi değiştirtip eski yayları taktıracağım sizede bilgi veririm

Ya bu Motomax ı bazen anlamak çok zor oluyor.

Milletin motorunu yap-boz tahtasına çevirdiler.
Sen bu yayları takmadan kendin neden bir kaç ay test yapmıyorsun.
Ben de taktırmak istiyordum.Vazgeceyim bari.

csunlu
07 Temmuz 2006, 11:53
arkadaşlar bence eski yaylkar kalmalı.. balatayı değiştirip eski yaylara pul mu ne koyuluyormuş sanırım onu denemek lazım.. yeni yaylar hikaye..

stratejii
07 Temmuz 2006, 11:54
Arkadaşlar benzin zam derken dün akşam yakıtımın baya azaldığını fark ettim ve depoyu bi fulleyeyim dedim. Full depo 36 ytl yaklaşık 30km lik benzinim vardı buda benim kullanımıma göre yaklaşık 2.727ytl lik yakıt demek. yani bu yeni zamla birlikte sl lerimizin depoları 38 ila 40 ytl arasında fulleniyor ( yedek depo dahil) buda demek oluyor ki totalde zamla birlikte depolarımızda yaklaşık olarak 2 ytl fark ediyor :)
diğer topiklerin birinde bi arkadaş " protesto edelim" gibi bişi demişti ama öyle protesto edecek kadar bi fark değil bence zaten konuları o noktaya getirirsek işi gücü bırakıp her haltı protesto etmemiz gerek :queen: :queen: :queen:

obkavi
07 Temmuz 2006, 11:57
ya arkadaşlar sazanlık bende oldu böyle bişey başlar başlamaz hemen gidip değiştirtmeyecektim, ya yayların arasına pul koyacaklarmış düzelecekmiş abi bu iş çişle b..k temizlemeye benzer (afedersiniz anadoluda bu tabir kullanılır) abi bu böyle giderse satarım motoru valla sıkılıyorum yavaş yavaş bu işten gidip adamgibi bişey mi alsam diye düşündüm durdum sabaha kadar ya

bud
07 Temmuz 2006, 12:05
tam

"tamam motomax'da servisler listesi var, ama ali usta hangi serviste çalışıyor?"

gibi bir mesaj atacaktım ki, o sırada locco'nun mesajını bir kez daha okuyunca,

"arkadaslar uzman group adlı servisten yeni geldim."

kısmını farkettim. locco'yo da olcan138'e de teşekkürler.

yalnız, hayırdır, son üç-beş gündür, millet bu debriyaj muhabbeti yüzünden superlight'larından soğumaya başladı galba? topic'te kasvetli havalar esiyor. "atacam, satacam" nidaları yükseliyor :'(

csunlu
07 Temmuz 2006, 12:19
ya yarmışım sesi.. olay "çıkırt" sesinde bitse lanet olsun derim yaptırmam ama bu şekilde devam ederse balatalar bilmemneler herbişeyler gidiyormuş.. Düzeltilemeyecek sorunlar çıkarmış sonrasından o yüzden kasıyorum yoksa peh... mis gibi gidiyor motor valla.. vites değişimleri süper, şekli süper, gidişi 150 ccye göre iyi bence(yetmiyor tabiki ama işte...)

Bu arada yarın sınav var:) Hiç çalışmadım..:( Şu internette ki 50 soru muhabbeti yeterli olur mu acaba..

bud,
dostum şu yayları halledeyim biraz daha bineyim 2000km de satarım herhalde hbrin olsun.. Artık terfi etmek lazım..

Aceofspades
07 Temmuz 2006, 12:25
Arkadaşlar Motomaxın debriyaj sorununa kalıcı bir çözüm bulması gerekiyor, yeni yayları muhtemelen burada birilerine ucuza yaptırdılar sonuç ortada balataları yiyor. Eski yayların üzerine pul koyma işi servislerin bulduğu, çözüm bulunana kadar idare edecek bir yöntem ama yeni yayların yediği balatalar değişmedikçe o da hikaye. Şu anda eski yaylar üzerinde pul ve bozuk balatalar ile kullanıyorum başta sorun bir süreliğine düzelmiş gibiydi ama bir süre sonra, motor ısındıktan sonra aynı sıkıntılar tekrar başladı. Bunun çözümü belli Motomax adam gibi işi bilen birilerine danışarak, belki biraz masraf yaparak adam gibi bir yay yaptıracak, dandik yaylardan dolayı bozulan baskı balatalar ile yayları bir an önce değiştirecek.

zeda3000
07 Temmuz 2006, 16:13
Az sabredin pazartesi motor bakima giriyor birde ben deneyecem bir cozum,

Obkavi hemen oyle pes etmek yok dostum.Cabuk unuttunuz yok jikle nerde ayaklik kendi kendine kapaniyor nasil cozecez , cantalari nasil toparlariz , sisys bar varmi ucuza:mrgreen:

Dostlar bunlar olur makina bu sorunda cikar ucar gider de yolda.Hepsinin cozumu olacak kendini sikmayin bu kadar.Bence motomax harici baska servilerdeki iyi ustalarida deneyin derim.Bazi sorunlar tecrube ile cozuluyor.

Yarin benim de sinavim var walla internetiki olay fena degil. Turkiye ye doneli bir sene oldu geldikten 1 hafta sonra motor aldim ama iste gorun ki ehliyet olayini daha yeni cozdum. Herkeze basarilar

bud
07 Temmuz 2006, 17:41
hehe bu arada o sıraladığın şeylerin hepsini (sissy bar, yan ayak, vs) çok yakın zamanda ben tekrar sormaya başlayabilrim!! :mrgreen:

"git eski sayfalardan bak!" çekmeyeceksiniz bana di mi?? ::meleeek:

Lucas
07 Temmuz 2006, 22:18
Arkadaşlar benzin zam derken dün akşam yakıtımın baya azaldığını fark ettim ve depoyu bi fulleyeyim dedim. Full depo 36 ytl yaklaşık 30km lik benzinim vardı buda benim kullanımıma göre yaklaşık 2.727ytl lik yakıt demek. yani bu yeni zamla birlikte sl lerimizin depoları 38 ila 40 ytl arasında fulleniyor ( yedek depo dahil) buda demek oluyor ki totalde zamla birlikte depolarımızda yaklaşık olarak 2 ytl fark ediyor :)
diğer topiklerin birinde bi arkadaş " protesto edelim" gibi bişi demişti ama öyle protesto edecek kadar bi fark değil bence zaten konuları o noktaya getirirsek işi gücü bırakıp her haltı protesto etmemiz gerek :queen: :queen: :queen:

stratejii, ben protesto iLe iLgiLi bi$iLer yazdim.. Goru$une saygi duyuyorum fakat, insanLarin 3 doLara 4000 cc'Lik bir cip'in deposunu doLdurabiLdigini, ya da üLkemizde topLanan vergiLerin 4/1'inin benzinden aLinan vergiyLe sagLandigini, dunyanin en pahaLi benzinini kuLLandigimizi biLdigini saniyorum.. Tekrar goru$une saygi duyarak, konuLari o noktaLara getirip, evet her haLti protesto etmemiz gerek, bugune kadar ediLseydi boyLe oLmazdik di mi :)

zeda3000
08 Temmuz 2006, 14:12
Hava filterisini surekli temiz tutun , bujiniz duzenli kontrol edin zinciriniz yagli olsun, yaginizi her 1000 km de bir degistirin.Bu saydiklarim benzin tassarufunda % 30 varan geri donus saglar sizlere.

Bu arada kucuk bir dip not: En pahali benzin Ingilterede satilmaktadir.Ama kontak kapama kampanyasi olursa bende varim.:cat:

siner
08 Temmuz 2006, 14:28
forum gene kaynıyo yukki!...:mrgreen:

obikavi dostum ben yaylarımı değiştirme fırsatı bulamadım maalesef:pale: ama şu söölediklerinizden sonra da değiştirmeye de gönlüm varmıyor. Zeda kardeşimin motorunun bakımdan çıkmasını ve değerli yorumlarını dört gözle bekliyorum. Bu arada şimdilk ütopik bi şey ama yakında belki Antalya ma kısa bi ziyaret yapabilirim (hayatım çalkalanıyo, işim yok gücüm yok, bi ton ihtimal var) neysee

kontak kapatma konusuna gelince her türlü protestoya varım. benim kontak zaten sürekli kapalı. 3-4 günde bir binebiliyorum motora. benzin diyince aklım yerinden oynuyo. yakın zamanda artık bankalar değil, benzin istasyonlarına soygun düzenlenecek.

frezeci
08 Temmuz 2006, 16:45
merhaba arkadaşlar uzun süredir forumu takip edip teknik bilgiler alıyorum sizden bursa dan kimse olmadığı için yazmadım hiç.düne kadar motorda bi sorun yoktu bugün biraz gezdim atrka frenlerde çok kötü cııyklama sesi gelmeye başladı acaba sebeb sizce nedir ne yapmam lazım..
motorum 1650 m de..
bugün zinciri gerdim gevşeyen civataları sıktım aynaları yenisiyle daha güzel gösteren bi modelle değiştirdim ama arka fren moralimi bozdu çok ses yapıyor fikriniz nedir ne yapmalıyım

zeda3000
08 Temmuz 2006, 17:45
Frezeci : Fren balatalarin pislik tozdan ve yagmurdan olusan pas ve toz ile tam performans vermemektedir. Balatalarin yenisi ile degistermeni tavsiye ediyorum yeni balatalar 20 ytl tahminen bir 10 ytl de iscilik tutar.Serviste yaparsan iscilik alinmaz.Ama balatayi pahaliya alma ihtimalin de var.

Siner eger Antalya gelipte bana ugramazsan bozusuruz.Hazir gelmis iken motorunu da almayi ihmal etme.Antalya ya tum dostlarimi bekliyorum su anda tam sezondayiz.:cat:

csunlu
08 Temmuz 2006, 17:54
ulen bugün sınava gittim.. okul otoparkında 50ye yakın motor vardı:) ne milletiz ya:)))) adamlar geniş motor ehliyeti sınavına motorla geliyor:))))))

zeda3000
08 Temmuz 2006, 20:13
Bende motorla gittim sinava , sen onu birak adamlar motor ehliyet sinavindan cikip motora biniyorlar tekar ama kafada kask yok:cyclopsan

locco
08 Temmuz 2006, 20:58

locco libadiye caddesinden veya göztepe köprüsünden nasıl gidebilirim oraya yardımcı olursan sevinirim
libadiyeden dümdüz asagı indiğin zaman sağ tarafta migros sonrada soyak sitesi var.dumduz ilerliyorsununz e5 in üstünden gecen bir köprüye cıkıyorsunuz sağ tarafta harem sapağı var sonra da ankara sapağı bunlara girmiyorsunuz.sonra da ankara sapağından az ilerde sanayi sitesi diye bir sapak var.merdivenköy sanayi sitesi bu sapaktan girdiğiniz zaman zaten sitenin içine girmiş oıluyorsunuz.soldaki ilk sokak egsozcuların sokağı soldan ikinciye giriyorsunuz.girdikten sonra dümdüz devam ediyorsunuz yukarı doğru ta ki sağ tarafta uzman grup diye tabelasını görene kadar.

Lucas
09 Temmuz 2006, 01:25
Hava filterisini surekli temiz tutun , bujiniz duzenli kontrol edin zinciriniz yagli olsun, yaginizi her 1000 km de bir degistirin.Bu saydiklarim benzin tassarufunda % 30 varan geri donus saglar sizlere.

Bu arada kucuk bir dip not: En pahali benzin Ingilterede satilmaktadir.Ama kontak kapama kampanyasi olursa bende varim.:cat:

Ya cok ozur diLeyerekten, topicLe aLakasiz konuLar di$ina cikmak istemiom ama, Zeda, karde$im, dostum orda da asgari ucret 380 YTL degiL :) ve orda da nufusun buyuk cogunLugu asgari ucretLe caLi$miyo degiL mi..

Blacat
09 Temmuz 2006, 06:14
Yaw topicten manyak kopmuşum... topic almış başını gitmiş. :pale: Neyse monitorumu tamire verdim pazartesi alıcam. Bakalım bana kaça patlicak... Yoksa motomax' mı götürseydim :P

snrtrt
09 Temmuz 2006, 13:11
evet hyosung u görenler sl150 den biraz vazgeçer gibi demek..

aslında 250 lik hoşuma gidio benimde ama bakalım belki hyuosung a geçeriz bizde

motor tamire verdim elektirk sisteminde bi bozukluk var

ön frene basınca korna çallıo ve far ı açamıyorum kapanıo korna çalıo ... bi sürü arıza oldu elektirkte..

Carlitoturco
09 Temmuz 2006, 20:24
ARANIZA KATILMAK İSTEYEN BEN VE BENİM GİBİ YENİ KEEWAYCİ ARKADAŞLARIN MERAK ETTİKLERİ HUSULAR LÜTFEN UZUN DA OLSA KIDEMLİ KULLANICILAR GÖZ GEZDİRSİN VE BİZLERİ AYDINLATSIN İNANIN KAFAMIZ ÇOK KARIŞIK :silent:

Keeway SL-150 ye karşı müthiş bir ilgim vardı. Dün sirkeciye gidip, motoru çıplak gözle yakından gördüm, oturdum görünüş itibariyle harika bir motor. Motoru benim zannedip etrafıma hemen insanlar toplandı, fiyat sordular. Açıkçası çok ilgi çekiyor. Daha önceden de topiğinize arasıra göz atıyordum. Yalnız motoru yakından gördükten sonra topiği baştan sona okudum. Topiğin ilk 25 sayfasındaki o büyü nedense forumun son sayfalarında dağılmıştı. Bunun nedeni sanırım motoru kullandıkça sorunların su üstüne çıkmasaydı. Anladığım kadarıyla motoru satın almaktan beni ve çoğu istekli insanı vazgeçirecek kadar ciddi sorunlar var. Bunların başlıcaları:

1- Debriyaj sorunu
2- Yüksek devirlerdeki aşırı vibrasyon.
3- Arka fren sorunu.
4- Zincirin sık sık bollaşması.
5- Zaman zaman marş problemi.
6- Akü sorunu.
7- Bence en önemlilerinden birisi olan yakıt deposunun ve camın çatlaması.
8- Vitesler motor ısındığıda düşmemesi.

Motorun fiyatının cazip olması belkide tüm bu sorunları unutturacak kadar iyi olabilir.

Arkadaşlar sizlere danışmak istediğim birkaç şey var. Tüm bu sorunlara rağmen keeway sl150 alma hevesimi kırmış değilim. Ama sorunlar dünyasına da girmekten açıkçası çekiniyorum. Sizce yukarıdaki problemler bu teşhisim için yeterli mi? Yoksa bu motoru sürmekten alacağım keyif tüm bu yukarıdakileri unutturabilcek kadar fazla mı?

Motorcu kardeşlerim, belki şartlarımı çok zorlarsam Regal Raptor alabilecek durumum söz konusu olabilir. Yalnız Regal almak konusunda Keeway kadar istekli değilim. Fiyatının yanı sıra motorda hızdan başka gösterge yok. İkincisi siz ne düşünürsünüz bilemiyorum ama Keeway bence Regal'den daha güzel gözüküyor. Regal ile motorun perfonmansı hakkında kıyaslama yapılmayacağının farkındayım, hacim olarak nispeten farklılar. Yalnız bilmek istediğim Regal ile karşılaştırıldığında hangisi daha sorun çıkarmaya meyilli onu öğrenmek istiyorum.

Bundan önce fazla bir motor geçmişim yok. Açıkçası yolda kalmaktan çok korkuyorum. Aranızdan birkaç arkadaş bu motorla uzun sayılabilecek yolculuklar yapmışlar. Güvenilir olduğunu söylüyorlar. Ama ısındığında vites küçültmeyen bir motor nasıl güvenilir olr? Anlayamadım.

Sahip olduğumuz kısıtlı maddi imkanlarla motor dünyasına atacağımız bu ilk adım gerçekten çok önemli bu yüzden sizlerin telkinleri bizler için yol gösterici olacaktır.

Cevaplayan Arkadaşlara Teşekkür Ederim.

aspirin2006
09 Temmuz 2006, 20:31
avrupa fiyatlarına baktım 2400 EURO civarında. TR. fiyati bana çok uygun geldi.

gerçektende öyle

www.kalplerbir.com

Lucas
09 Temmuz 2006, 23:51
ARANIZA KATILMAK İSTEYEN BEN VE BENİM GİBİ YENİ KEEWAYCİ ARKADAŞLARIN MERAK ETTİKLERİ HUSULAR LÜTFEN UZUN DA OLSA KIDEMLİ KULLANICILAR GÖZ GEZDİRSİN VE BİZLERİ AYDINLATSIN İNANIN KAFAMIZ ÇOK KARIŞIK :silent:
1- Debriyaj sorunu
2- Yüksek devirlerdeki aşırı vibrasyon.
3- Arka fren sorunu.
4- Zincirin sık sık bollaşması.
5- Zaman zaman marş problemi.
6- Akü sorunu.
7- Bence en önemlilerinden birisi olan yakıt deposunun ve camın çatlaması.
8- Vitesler motor ısındığıda düşmemesi.
Sahip olduğumuz kısıtlı maddi imkanlarla motor dünyasına atacağımız bu ilk adım gerçekten çok önemli bu yüzden sizlerin telkinleri bizler için yol gösterici olacaktır.

Cevaplayan Arkadaşlara Teşekkür Ederim.

Carlitoturco, herkes eminim bir cok $ey soyLeyecek, kafan daha da kari$acaktir, beLkide kesinLikLe SL aLmaLiyim diyeceksin goru$Leri okuduktan sonra.. Benim forum okumak gibi bir firsatim biLe oLmadan gidip SL'i aLdim. Kisaca $u anda 2.990 + PLaka iLe 3.150 civari oLan bir motor SL 150. Saydigin probLemLeri ya$ayan oLdugu kadar ya$amayan da oLdu. Kimi hepsini birden ya$adi, kimi bi kismini, baziLarimiz da hic birini.. Marka yada modeLi ne oLursa oLsun aLacagin hic bir modeLde sorun ya$amama garantin yok, ya$ama garantin de yok.. Ama forumu ba$tan sona okursan, ben yoLda kalan bir SL gormedim de duymadim da henuz.
RegaL Raptor'a geLince, aklinda ikinci bir motor secenegi varsa, bence 3. oLarakda SYM 250'yi du$un.. Regal kadar gosteri$Li degiL beLki ama, regaL'den daha sagLam. Her ikisini de kuLLanan arkada$Larim var.. RegaL'den memnun oLmayanLarin sayisi cok daha fazLa..

LariX
10 Temmuz 2006, 00:28
selamlar arkadaşlar.Motorumu 5 gün önce aldım.Mutluluktan uçuyorum şimdiden 250 km yol yaptım.Rodajdayım 4,500 deviri geçmiorum.Sorunlara gelince.Vites değeiştirirken garip seslerle,motor yol alırken gelen tiz bir uğultu var.Motomax beni uğultunun normal olduğu konusunda uyarmıştı.Uğultunun dışında sanki bir sürtünme seside mevcut şimdilik moralimi bozmuyor ve rodajda bu sorunların gideriliceğini düşünüyorum.Ana beni en çok tedirgin eden bi konu var.4,500 deviri geçmiorum yokuşlarda devir normal olarak düşüyor.Genelde 4 ve 5. viteslerden vites düşürünce 45 km hızla giderken motor stop ediyo .ve trafikte çok tehlikeli bir durum az daha başından kaza yapıyordum.Nedeni benim beceriksizliğim mi yoksa motorda bi arıza olabilirmi?Bu arada rodajda bujiyi sorun çıkartmadan hemen değiştirmelimiyim?
teşekkürler hepinize

ccdora
10 Temmuz 2006, 04:38
sevgili cartiloturco! koyacağım fotoğrafa bir bak, burası çanakkale-yenice yani 13-16 temmuz arasında festivalin düzenleneceği yer. EMOK düzenliyor bu festivali. benim keeway sl imin bunların arasında ne işi var gibi gelebilir çoklarına ama yolculuk kurallarına uyulunca oluyor. yanında bir yamaha R6, ki bu 600 cc' lik bir makina, bizim 5. viteste gördüğümüz sürati 1. viteste görüyor. sl hakkındaki sorularına kısa bir yanıt olacak ama benim SL 5.000 km ye yaklaştı henüz sorun yok. bunu burada beni tanıyanlar da bilirler. eğer beğendiysen keeway i almalısın. sebebi motorculuk kitabı derki o elektriği almıyorsanız motorunuzu sevemezsiniz, sevmediğiniz şeyi de kullanamazsınız. sen doğru yoldasın, keeway SL gerçekten senin de dediğin gibi çok kişilikli ve karizmatik bir makina. bu arada SL ciler yenice ye hadi, sizleri bekliyorum... http://img378.imageshack.us/img378/88/goruntu5305os.jpg http://img378.imageshack.us/img378/5075/goruntu5206xn.jpg gitmediğin yer senin değildir...

zeda3000 dost, seni mutlaka bekliyorum festivale. gönen e geldiğinde aramak istersen sana numaramı bırakırım. genelde istanbul olduğu için güzergah şöğle: yenikapı- bandırma feribot ile yalnız elinizi çabuk tutun o günlerde biletin kalmayacağı şimdiden konuşulmakta. bandırma- gönen 40 km. ve gönen- yenice de bir o kadar... motorculuk hakkında bilgiler, motor stantları, yarışmalar, ve hepsinden önemlisi keyif var bu festivalde arkadaşlar, arkadaşlık var.. sorunsuz sürüşler .. kaskınız takılı, farınız ve yolunuz açık olsun ... http://img517.imageshack.us/img517/3382/goruntu5295bg.jpg

stratejii
10 Temmuz 2006, 10:57
stratejii, ben protesto iLe iLgiLi bi$iLer yazdim.. Goru$une saygi duyuyorum fakat, insanLarin 3 doLara 4000 cc'Lik bir cip'in deposunu doLdurabiLdigini, ya da üLkemizde topLanan vergiLerin 4/1'inin benzinden aLinan vergiyLe sagLandigini, dunyanin en pahaLi benzinini kuLLandigimizi biLdigini saniyorum.. Tekrar goru$une saygi duyarak, konuLari o noktaLara getirip, evet her haLti protesto etmemiz gerek, bugune kadar ediLseydi boyLe oLmazdik di mi :)
Dostum yazık ki,
ülkemizde bi yasa bi karar alındıysa her handi bir şeye vergi gitirildiyse zam yapıldıysa ben eminim ki enine boyuna tarışılmış düşünülmüş ve karar verilmiştir. tamam zam yapılması güzel bir şey deği belki ama yapılması gerekiyorsa yapılsın. itiraz bi şekilde dile getirilecekse getirelim. ama ısrarla söylüyorum her haltı pratesto etmeye kalksak işi gücü bırakmamız gerekir.
bu arada en pahalı benzini biz kullanmıyoruz :)

obkavi
10 Temmuz 2006, 11:00
arkadaşlar motoru debriyaj yayları nedeni ile uzman grup ali ustaya bıraktım sabah, motomaxtan bi yetkili motoru almak için geliyomuş telefon ettiler, gelişmeleri yazavcağım , o arada bizim motorun lasyiklerrini uzamn grup 17,5 ytl karşılığı her biri tubless yapıyolar siboplarını falan değiştiriyolar bende yaptırayım dedim sonra birkaç lastikçiye sordum randuman vermez falan dediler bilgisi olann varmı o arada tarifi için locco ya olcan 'a teşekkkürler

o arada dün şileye gittim motorla yeni yaylar takıldığından beri benzin sarfiyatım dahada yükseldi sanırım balata da kaçırıyo

8,500-9000 devire çıkıyo motor hız 85 civarı motor yırtınıyo ama sürat yok

stratejii
10 Temmuz 2006, 11:24
zeda dostum sana resimleri atacağım demiştim ama benim yeğen dijital fotomak. ile uğraşmış tahimn edersinki ne va yok uçmuş :pr: :pr: :pr:

escapesus
10 Temmuz 2006, 12:33
o arada dün şileye gittim motorla yeni yaylar takıldığından beri benzin sarfiyatım dahada yükseldi sanırım balata da kaçırıyo

8,500-9000 devire çıkıyo motor hız 85 civarı motor yırtınıyo ama sürat yok

aynen katılıyorum. yaylar değişeli birkaç hafta kadar oluyor. son zamanlarda kavramayla ilgili sorunlar yaşıyorum: yokuşta kalkmak eskisine göre çok daha zor (stop etme vs. oluyor) ve motordan deli gibi ses çıkmasına rağmen randıman alamıyorum yani motor bağırıyor ama gitmiyor. bu akşam servise götürüp nedir ne değildir diye soracağım.
daha önceleri elektrik sistemiyle ilgili sorunlarını yazanlar olmuştu. motorun devri artınca (4500'den sonra) kısa farlar sönüyor, deviri düşürünce farlar tekrar yanıyor. birkaç akşam 4000den düşük devirde ve/veya uzun farlarla gitmek zorunda kaldım. daha önce başına böyle birşey gelen varmı acaba?

lubimaya54
10 Temmuz 2006, 13:07
benimde sol sinyal arasıra yanbmıyordu ama fişinden mıstı..fişleri iyi kontrol edin arkadaslar

Lucas
10 Temmuz 2006, 14:14
aynen katılıyorum. yaylar değişeli birkaç hafta kadar oluyor. son zamanlarda kavramayla ilgili sorunlar yaşıyorum: yokuşta kalkmak eskisine göre çok daha zor (stop etme vs. oluyor) ve motordan deli gibi ses çıkmasına rağmen randıman alamıyorum yani motor bağırıyor ama gitmiyor. bu akşam servise götürüp nedir ne değildir diye soracağım.
daha önceleri elektrik sistemiyle ilgili sorunlarını yazanlar olmuştu. motorun devri artınca (4500'den sonra) kısa farlar sönüyor, deviri düşürünce farlar tekrar yanıyor. birkaç akşam 4000den düşük devirde ve/veya uzun farlarla gitmek zorunda kaldım. daha önce başına böyle birşey gelen varmı acaba?
escapesus Lamba'yi dei$tirmen sorunu cozecektir.. Ayni $ey benimde ba$ima geLdi, Lambayi dei$tirince sorun ortadan kaLkti..

Ayrica az once motoru Keeway yetkiLi servisi oLmayan, ama yiLLarin ustasi Turan ustaya Sibop, karburator ayari temizLigi, geneL bakim vs.. icin tesLim ettim.. Zira 2 gun sonra izmire kiz arkada$imLa beraber yoLa cikiyoruz..
Zeda dostum, burdan sonrasi daha cok seni iLgiLendirio, gomLek piston'u dei$tirip motoru 200 Cc'ye cikarmayi du$unuyordun bi ara sanirim.. Aynen ona da sordum, "oLur ama gerek yok, o zaman krank'i da dei$tirmen Lazim yoksa krank kisa surede zarar gorur" dedi. Onun da astarinin yuzunu gececeginden bahsetti ayrica..
Ve ba$ka onemLi bir konuda motor hava tahLiye borusu, hava fiLtresinin icinde.. Ve hortumun ucu da cok dar bir tipa iLe sabitLenmi$. Turan usta hava tahLiyesinin yetersiz oLacagini du$unerek hava tahLiye borusundaki tipayi cikararak hava fiLtresinin icinden cikardi.. OrjinaL haLinin hararet yapabiLecegini soyLedi..
Son olarakta ustamizin goru$une gore, motorun digerLerine gore kuvvetLi oLdugunu, hizi 10-15 Km daha arttirmak icin di$Linin dei$tiriLerek bunun sagLanabiLecegini soyLedi.. Bende zaten chopper tipi bir motorda 100 Km'den sonrasi yaLan die du$unerekten gerek gormedim.. Resim cektim, henuz motor topLanmadi, birazdan gidip topLarkende cekip buraya atarim..
Sevgi saygi ho$goru vs.vs. KeyifLi RuzgarLar..!

LesPaul
10 Temmuz 2006, 15:44
arkadaşlar merhaba.
bu motoru bir arkadaşıma almayı düşünüyoruz. taksit ve ödeme seçenekleri nedir biliyormusunuz?
kredi kartına peşin fiyatına taksit var mı?

stratejii
10 Temmuz 2006, 16:25
arkadaşlar merhaba.
bu motoru bir arkadaşıma almayı düşünüyoruz. taksit ve ödeme seçenekleri nedir biliyormusunuz?
kredi kartına peşin fiyatına taksit var mı?

Bir dönem vardı motovizyon yapıyordu hatta bende slmi öyle aldım. peşin fiyatına vade farksız. Fakat bildiğim kadarıyla şuan vade farksız çekim yapmıyorlar. Yinede bi sor derim. www.motovizyon.com

Olcan138
10 Temmuz 2006, 16:31
Ben de LesPaul'e MotoVizyoN'un telefon numarasını falan verdim.
Böyle bir bilgilendirme bundan sonraki alıcılar için de yararlı olacaktır.

Evet uygun koşullarla başka nerelerden alanlar var?
Bunları tek bir mesajda toplayabilirsek çok iyi olur.

zeda3000
10 Temmuz 2006, 17:38
Evet Dostlar , walla hafta sonu ev tasidim ve sabah atladim motoruma ve ustaya teslim ettim motorumu:salut: Bir hafta yok o artik.Ama sonunda 200 cc olacak.

Strateji :jnm sag olsun ne diyim ama herkez bana lutfen resim atin jikle ve vs artik basliyacam su kitapciga.

CCdora dostum cok isterim gelmek inan ama hem motorum serviste hemde ehliyetime daha kavusmadim.O yuzden sadece sehir icinde kullaniyorum.Agustos ortasinda programi olan var ise Marmarise filan gidebilirim.

Lucas krank milini bende sordum ama 50 cc lik bir fark icin krank mili degismiyor.Bak bir ornek veriyim su Cross satan bir firma vardi 200 luk ve 150 lik zealsun sanirim.Motor blogu ayni her ikisinde de diye ,hele millet yazmisti yaa ajaba bunlar yalanmi soyluyorlar diye.Buyuk ihtimalle krank kolu degismiyecek.Degisse bile cok para degil , piyasada yan sanayi cok malzeme var artik orjinal almam 2 sene binecegim motora.Bu arada hava tahliye borusu performans ahava filtresi taktigim gunden beri disarda.Motorun hava basinc orani cok ii tek sorun gucunun bana biraz yetersiz gelmesi.

(Lucas tek senin icin su benzin olayi.en dunyadaki en pahali satan ulke dedim milli gelir oranina bakma , ona bakarsan Cinde gunlugu 1 dolara calisiyor insanlar ama benzin orda daha ucuz.)Bir hafta ben kontagi kapattim artik.Bu benzin fiyati can yakiyor artik.

Vibrasyon da pek cozum yok tek umudumuz su on kisimdaki iki buyuk vidanin 11 numara ile degistirilmesi sonucu belki azalmasi.Eger o ise yaramaz ise yapilacak bir sey yok.Cunku arastirmalarim sonucu fabrika eger bastan anti vibrasyon yatagi takmaz ise bunu sonradan takmak imkansiz.Bu yuzdenYBR kaymak gibi yolda.

Debriyaj balatasindaki yayi yamahanin bir kac modeli ile deniyecez eger tutarsa size hangi modelin bizimkine uydugunu soyleyecem.Not:Sanirim MZ de uyuyor bakacaz ama.

Cumartesi motoru aldigimda malesef ki son hizi bilemiyecem , cunku yine rodaj dayim dostlar .Hersey sil bastan acemi caylak olduk yine:queen:

obkavi
10 Temmuz 2006, 18:01
ZEDA hayırlı olsun ilgiyle bekliyoruz

lubimaya54
10 Temmuz 2006, 18:18
seda hadi hayırlısı diyelım dostum umarım memnun kalırsın gelısmelerı takıp ediyoruz

engineer23
10 Temmuz 2006, 18:59
merhaba arkadaslaruzun süredir formu takip ediyorum.ama yazmak bu gune kısmetmiş.burda cok şey buldum hepinize tesekkur ederim.sayanizne simsiyah bi sl 150 im oldu :):) okul dolayısıyla istanbul dısındaydım.hele sukur okul bitti.etkinliklerinizde sizinle beraber olmak isterim.ruzgarınız bol olsun:)

lubimaya54
10 Temmuz 2006, 20:20
arkadaslar dün adapazarından bolu abanta gittim..cok keyiflı bir yolculuktu giderken ruzgar sebebiyle 90 km yı gecemedim ama gelırken 115 bile gördugum oldu ama 90 kmden asagı inemedim..bence en ideal km uzun yolda 85...tabii söyle bir durum daha vaR..BENIM km 80 gösteririken arkadasımın regal 90 gösteriyor..cok keyiflıydı fotoları yakında sizinle paylasacam