PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

zeda3000
29 Haziran 2006, 13:55
Daadi daadi hizi acil servis geldi:mrgreen:

1- Jiklenin en asagida olduguna emin ol ve karburator ayari yap.Hava filtresini temizlet , fren balatalarinin sikiligini kontrol ettir.
2-Fren balatan pis veya pas tutmustur.Acip temizleteceklerine bir 20 ytl daha masraf yap yenisi tak derim.Bir daha uzun bir sure basin agrimaz.(Zaten temizlenmesi icin acilacak)
3-Zincir sikmayi simdi anlatacam asagida oku.Herkezinki gevser bu dogaldir.
4-Far anahtarin tepki vermiyor ise kontrol ettir ya arizali yada kablo da temas var ve anahtari devre disi birakiyor.
5-Kavrama yaylari hatali servisten yenisi talep et ve degistir.Bilindik bir sorun.
6-5.Cevap bunuda kapsiyor.
7-Yag nerden kaciriyor asil soru bu alttan akiyor ise yag karter contasi tam siki degildir.Acip kapanmasi sart.Baska yerden ise servise git derim motorunu yakmadan.
8-WD-40 ile orayi temizle ve krom boya ile boya.

Garanti kapsaminda hic bir parca icin odeme yapilmaz ama sebep kaza degil ise.Baska bir servise yonel , olayi motomax a anlat.

Zincir germe:
Bunu net olmayan bir resim ile anlatacam ozur dilerim 2 hafta boyunca yerimde degilim ve resim verme sansim yok.

1-Arka tekerlekleri tutan iki adet sagli sollu buyuk conta vardir bunlari gevsetin ama cikarmayin.
2-Resimdeki isaretli alanda tekerleklere paralel bakan iki adat cikintili vida ve conta var.Bunlari yavas ca sikin bir iki tur en fazla tahminimce.1.5 yada 2 cm bir esneme payi olacak.elinizle kontrol edin surekli.Iki taraftan esit dereceli bu vidalari sikin.
3-Sikma islemi bittiginde arka tekeri tutan o iki buyuk contayi bir guzel geri sikin ve siki olduga emin olun.

Not: Bu islem icin bizim alet cantamiz yeterlidir.Yanliz contalarin tam uzerine oturtarak cevivirin anahtarlari yoksa cantayi yersiniz.

http://img105.imageshack.us/img105/4550/14it2.jpg

Hepinize basarilar.

ccdora
29 Haziran 2006, 15:39
zeda3000 ve stratejii açıklamalarınız için teşekkürler... zeda3000 dost ben de şu sinek ilacına senin bir çözüm bulacağından adım gibi emindim. beni yanıltmadığın için merci...
bud!!! sizin sualinize bir yanıt vermek isterim. öncelikle tarzınızı belirlemelisiniz bence bahsettiğiniz motorlar ayrı sınıftalar. bir cbr ile keeway karşılaştırmışsınız bu karşılaştırma ile ilgili olarak diyebilirim ki benim yakın partnerim bir cbr. yani haftalık gezilerimize birlikte çıkıyoruz. onun da bizimkilere benzer şikayetleri oluyor. yani be değil ki honda olunca şikayet olmayacak! stilinizi belirleyiniz ve sonra motorunuzu alınız. eğer ustaların tavsiyesini duymak isterseniz başlangıç motorunuz olacaksa bu iki motorda uygun bir seçimmiş fakat ibrenin kullanım şekli ve konfor bakımından keeway den yana olduğunu naçizane hatırlatmakta yarar görüyorum... alacağınız motor her ne olursa olsun bu dünyaya şimdiden hoşgeldiniz.. farklı bir dünya zamanında terketmek için kaskınız takılı , farınız ve yolunuz açık olsun..
BLUEBERRY!!!!! NERELERDESİN???

zeda3000
29 Haziran 2006, 16:16
Su teknik servis bolumu ile ilgili dusuncem su dostalar.Resim cekebilen tum yetenekli dostlar bunlari bana mail atabilirler.Bende gerekli bilgileri yazip o dosyalri PDF sekline getirecem.O bolume giren ornegin yag degistirmeyi indirdiginde resimli ve aciklamali her seyi bulacak.

bud
29 Haziran 2006, 16:19
ccdora cevabınıza teşekkür ederim.

eğer bir yazım hatası yapmamışsam, ben cbr değil ybr dedim.
henüz motor binmişliğim olmadığı için, tarzımı belirledim demek büyük konuşmak olur gibime geliyor. ama genel zevkim, merakım, özentim ve ilgim cruiser tipi motorlara karşı.

ikinci tercih olarak değerlendirdiğim ybr, bence, çok da tarz sahibi bir motor değil sanırım. sadece markası daha fazla güvence verdiği için düşünüyorum.

konusu açılmışken, tecrübesi olan birisi varsa (ya ccdora'nın honda cbr'li tanıdığı gibi tanıdığı olan varsa), yamaha ybr125 sahiplerinin, siz keeway sl150'cilere kıyasla motorlarıyla ne kadar sorunları çıkıyor karşılaştırabilir misiniz?

mesela, ybr125'in de her hafta zincirini germek gerekiyor mu?

stratejii
29 Haziran 2006, 16:45
Durano ne demek dostum burada hepimiz bir birimizle ilgiliyiz ve sorunlarımızı çözmeye yardımcı olmaya çalışıyoruz. umarım en kısa zamanda sen de iyi bi servis! bulursun.
Zade dostum, motorumu ilk aldığım zamanlarda ilk bakışta görünen aksağamlarının resimlerini çekmiştim onları atayım sana yarın bilmiyorum sende var mı ? yararı olur mu?

zeda3000
29 Haziran 2006, 17:55
Stratejii : Olur tabi gerekli oynamalari ben yaparim o sorun degil. mail adresim zeda3000@hotmail.com atabilirsin .Herkez tamir esnasinda cekmis oldugu resimleri bu maile atsin bende kitapciklari olusturmaya calisiyim .Bende yaptigim isleri cekmeye calisacam.
Simdi mod ile irtibata gecip baslik icin izin ve yer rica ediyim.(Millet SL dostlugunu gorsun bakalim)

obkavi
29 Haziran 2006, 18:23
zeda kardeş fun clup varya orayı kullanalım bence kimse bişey yazmıyo oraya

arkadaşlar bu lastik patlayınca kullanılan sprey nerede ve kaça satılıyo birde bizim lastikler tubless değil kullanılabiliyomu bizim lastilklerde ve nasıl kullanılıyo

frontier
29 Haziran 2006, 18:35
Selam arkadaslar 2000 bakimi yaptiran arkadaslar hangi islemler yapilmasi gerekiyo ve fiyati ne ödediniz bilgi lütfen ?

Sinan Er
30 Haziran 2006, 02:14
conta ?

ne contası

Captain Future
30 Haziran 2006, 11:04
Selam arkadaslar 2000 bakimi yaptiran arkadaslar hangi islemler yapilmasi gerekiyo ve fiyati ne ödediniz bilgi lütfen ?

valla benim motosiklette pek bişey yapmadılar, yağ değiştiler, bujiyi temizlediler, hava filtresini temizlediler, bi de debriyaj yayını değiştirttim garantiden. 40 YTL verdim yağ+işçiliğe...yağı, araba motorlarına konan 3 litrelik 10W/40 yağdan koydular, tabi 1 litresini...iyimidir, kötümüdür bilmiyorum...

locco
30 Haziran 2006, 21:58
yopaşa gitmeyin servis olarak da napıcaksınız bilemem.ama yopaşa gitmeyin.800 km once değpiştirdikleri yağı az once yeniden değiştirdim camur gibiydi.

obkavi
01 Temmuz 2006, 10:16
libadiye petsaye gidin opetin sentetik yağını kullanıyolar benimki 600 km oldu değişeli hala pırıl pırıl

libadiye petsaye gidin opetin sentetik yağını kullanıyolar benimki 600 km oldu değişeli hala pırıl pırıl

Arkadaşlar bizim sl lerin motor bölümü honda yapısı olduğunu öğrendim, sizde bi araştırın ya böyle bi bilgi varsa paylaşalım,

zeda3000
01 Temmuz 2006, 10:41
Dostum honda degildir sadece benzetilmis universal parca kaliplari kullanilmistir.Bu otomotiv sektorunde cok gorulen bir hiledir.Amac yedek parca imalatini ucuzlatmak , cunku kalip parasindan kurtariyorlar.Ornegin motorlarimiz Mz ile ayni beyini tasimakta.Bir parca cogu kez cok farkli motor modellerine uyabilmekte.Benim eski mondial in kampanasida ayni honda kinetic kampanasi idi ornegin.

GeCe__
01 Temmuz 2006, 21:38
hadi bakın dalganıza ya iii tatiller:mrgreen:

dünyali
01 Temmuz 2006, 22:08
slm eh epeyidir yazacak bişe bulmadım 3200km oldu daha hic bir sorun cıkmadı herkesdeki gibi debriyaj yayından başkabende bazı kanuni parcaları dıştan görünüş aynıa ama belki delikler filan falan belki denk gelmez kanuninin 150 bizikilere tıpatıp benziyor kendim dağıtıp bakıcam debriyaj balatasına uyarsa onu takıcam cünkü tek yay değiştirmek aklımı kesmiyor o motorlar da kuryelerin altında sorun yok debriyajlarında daha mantıklı geliyor bana hic değilse denenmiş bir parca sizce arkadaşlar bugün fırsat buldum sabah 9 da başladım yıkamaya saat 4 gibi biti bari sizle paylaşim bakalım iyi parlata bilmişmiyim:-)http://img243.imageshack.us/img243/9184/motor2oi.jpg (http://imageshack.us)

borty
02 Temmuz 2006, 14:53
Selam arkadaşlar benim akü ile bir problemim var bugüne kadar tık yoktu nazar değdi

Akü galiba bitik kick startsız çalışmıyor,korna zor ötüyor,sinyaller çalışmıyor çok anlamama rağmen akü ile alakalı olduğunu düşünüyorum,bilgisi olan varsa sevinirim

oldwolf
02 Temmuz 2006, 14:56
selam arkadaşlar forumu uzun süredir sesziz bişekilde takip edip ölçüp bicip gittim ve bende sonunda keeway sl 150 yi aldım ilk motorum başlangıç için iyi gibi geldi şu an 150km oldu daha. şu anda yaşadığım en büyük sıkıntı aynalarım ve jikle olayı ilk çalıştırırken jikleyi en yukarı alıyorum ama motor çalışmıyo ortada çalıtırıyorum veya en altta sonra ısınınca jikleyi en üst konuma alıyorum fakat anında stop ediyo motor ve jikle en üstteyken çalışmıyo ben de hep ortada kullanıyorum jikleyi bu konuda deneyimli arkadaşların yardımlarını rica ediyorum bu arada borty ben kütahyadayım şu senin sisibarlardan almak istesem yollarmısın herkese teşekkürler kazasız sürüşler......:cherry:

cobalt
03 Temmuz 2006, 10:28
gunaydın dun otopark a gıttıgımde bısıkletın biri motorun userıne devrılmıs oncam alt tarafından kırık camurlukta da cızık vardı sınırlerım tepeme cıktı bu camı nerde bulabılırız?
......

motodinamik ten cevap geldi 80 ytl ( ohaaaa oldum )

obkavi
03 Temmuz 2006, 10:31
oldfolf hayorlı olsun güle güle kullan, jikleyi en üst konumda olacak çekilde hafif gaz vererek çalıştır 10-15 sn sonra orta konuma getir 10-15 sn gaz vererek devem et sonra gaz vermeyi bırak 20 sn kadar öylece çalışsın sonra en alt konuma getir, devam et. ortada gidersen hem hızlanmaz hemde çok benzin harcarsın, ayna olayı malum yapacak bişey yok alışırsın zamanla yada aynayı değiştir.
dünyali epeydir görüşemedik hasret kaldık , neyse sonuç ne abi balata olayını çözdünmü ?

gunaydın dun otopark a gıttıgımde bısıkletın biri motorun userıne devrılmıs oncam alt tarafından kırık camurlukta da cızık vardı sınırlerım tepeme cıktı bu camı nerde bulabılırız?

geçmiş olsun, topic de geçmiş sayfalarda bu mevzu sanırım geçmişti sirkecide bulabiliniyo sanırım motomaz orjinal istersen pahalı olduğu söylenmişti

oldwolf
03 Temmuz 2006, 12:06
saol obkavi yardım için teşekkür ederim herkese kazasız sürüşler................

zeda3000
03 Temmuz 2006, 12:22
Borty : Dostum akunde sorun yok , tek yapman gereken aku kutup baslarindaki contalari iyice sik.Titresimden atmis yada gevsemis olabilirler , olay bu.Ayni sey benim de basima gelmisti cunku.

Dunyali : Motor jillop gibi olmus tabiri yerinde ise.Yanliz motor silinmekten eskiyecek sanirim:mrgreen: Hep boyle kalsin.

Dostlar benim on cam titresimden catladi:cyclopsan (yakinda bobreklerimide duserecem zaten) Ne ise su sirkecideki cam larin aslinda hangi motora ait oldugunu bilen varmi.Bu sekilde Antalyadaki sanayiden temin ederim.

taner_k
03 Temmuz 2006, 13:00
ArkadaŞlar Merhabalar Kazasiz Belasiz SÜrÜŞler..adim Taner İzmİrlİyİm.motor Almaya Karar Verdİm Ve Kararsizim Bİr Çok İnsan Gİbİİİİ::)))))) Oku Oku Daral Geldİ Bana...zs 150 BaŞtan Sona Okudum Yİnede Fİkİr Sordum..Şİmdİ De Sl 150 Yİ Sorayim Dedİm .. Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm Sl 150 İle Zelasun Zs 150 Arasinda Kaldim ÇÜnkÜ..

Öncelİkle İzmİrlİ Bİr ArkadaŞ Varsa Servİnİsİ Merak Edİyorum Bu Motorun ..

Ve Kullanan ArkadaŞlar Nasil Motor..performansindan Memnunmusunuz..sorunlari Nelerdirrr ...

bud
03 Temmuz 2006, 13:07
Borty : Dostlar benim on cam titresimden catladi (yakinda bobreklerimide duserecem zaten) Ne ise su sirkecideki cam larin aslinda hangi motora ait oldugunu bilen varmi.Bu sekilde Antalyadaki sanayiden temin ederim.

:(:( ya arkadaşlar, tam diyorum, tamamdır, alayım ben bu superlight'ı, ondan sonra böyle birşey okuyorum!! :(:(

ne bileyim, superlight çook güzel bir motor, almayı, alıp onu süslemeyi, onla gezmeyi, vs çok istiyorum. ama işte kötünün en iyisi de olsa çinli bir motor olduğu için çekiniyorum.

şimdi böyle bir yazı okuyunca, keyfim kaçtı

obkavi
03 Temmuz 2006, 13:38
:(:( ya arkadaşlar, tam diyorum, tamamdır, alayım ben bu superlight'ı, ondan sonra böyle birşey okuyorum!! :(:(

ne bileyim, superlight çook güzel bir motor, almayı, alıp onu süslemeyi, onla gezmeyi, vs çok istiyorum. ama işte kötünün en iyisi de olsa çinli bir motor olduğu için çekiniyorum.

şimdi böyle bir yazı okuyunca, keyfim kaçtı

üstad seni 1 aydır izliyoruz artık karar ver ya dunyalı 4.000 km deyim sorun yok diyo ona bişey döylemiyorun titreşimden camım çatladı diyolar keyfim kaçtı diyosun abi olacak bu kadar aldığın mal kaç paraki, bu kategorideki araçların içinde en iyisi bu en sorunsuzu bu demedik dostum. benimde yan taraftaki plastik parça ayağım çarpınca kırıldı japonla yapıştırdım bak alamaman için bi neden daha sana :)

zeda3000
03 Temmuz 2006, 13:51
Bud dostum gel ben senin keyfini daha cok kaciriyim istiyorsan dostumda yamaha virago var manifolt vidasi dustu titresimden , baska bir arkadasimda honda var onunda hep fari asagi kayiyordu. Bunlar dogal seyler yanlis sonuclari yanlis yerlere bagliyorsun.Motor iyi daha iyisini istiyorum diyor isen sorun degil , dragstar veya VN-800 alman lazim oda bence pahali simdilik.Bu arada onlarindan vidalari gevsiyor yolda zamanla.

Uzme kendini dostum bence en dogru secimi yaptin.Cam catlamasi ile motoru degerlendirme , hic yolda kalan keewayci duydunmu sen oldu yere.???

taner_k
03 Temmuz 2006, 14:01
hiç zealsun 150-19 la kıyas edipte sl 150 alan varmı varsa neden tercih sebebidir? (bu zevk olayı yani görünümü hariç )

obkavi
03 Temmuz 2006, 14:36
hiç zealsun 150-19 la kıyas edipte sl 150 alan varmı varsa neden tercih sebebidir? (bu zevk olayı yani görünümü hariç )

almadan önce fuarda onuda incelemiştir, işçilik kalitesi daha kötü geldi bana ama oda kötü motor değil üstekik o nu üreten firma çin'in en büyük üreticilerinden biri ama bilmiyorum ya keeway daha seksi geldi bana

durano
03 Temmuz 2006, 14:39
abi beni cıldırtacak bu motomax ve allahın belası motor. üzerinden 4 gün geçti hala ne arayan var ne cevap veren var. motoru bu halde satmayı dşünüyorum. hiç ugraşamayacam valla.

taner_k
03 Temmuz 2006, 14:40
almadan önce fuarda onuda incelemiştir, işçilik kalitesi daha kötü geldi bana ama oda kötü motor değil üstekik o nu üreten firma çin'in en büyük üreticilerinden biri ama bilmiyorum ya keeway daha seksi geldi bana
teşekkür ederim.dediim gibi görünüşü zevk meselesi...performans ve sağlamlık açısından merak edeiyorum iki modeli

obkavi
03 Temmuz 2006, 14:52
durano kardeş motomax.com.tr den telefon numarasını al birdaha ara. kendine sıkıntı yapacağına vaye mail at benim yazdığım maillere 2 gün içinde mutlaka cavap yazıyolar bukadar ilgisiz bi firma değil

Aceofspades
03 Temmuz 2006, 15:33
Selam arkadaşlar.

Debriyaj yaylarım değiştikten sonra vitesi boşa almakta inanılmaz sorunlar yaşıyorum bir süre sonra vites pedalı kazık gibi oldu, pedalı yukarı çekmek için aşırı zorlamam gerekiyor ve boşu yakalayamıyorum. Zaman zamanda boş vites göstergesi yanmasına rağmen 1'de takılı kaldığı oluyor son aldığım benzinden sonrada motor 1'de beklerken stop etmeye başladı. Boşa alma sorunundan dolayı bayağı korna,küfür yiyorum ışıklarda. Servisle konuştum, motomax'ın göndermiş olduğu yayların bizim motorlara uygun olmayabileceği, bu yüzden balataların sıyrdığı debriyajın ayırmıyor olabileceğini söyledi. Yarın tekrar servise götüreceğim motoru.
Bu arada debriyaj yayları değiştikten sonra benzer sorunlar yaşayan oldumu aranızda ?

taner_k
03 Temmuz 2006, 15:44
Selam arkadaşlar.

Debriyaj yaylarım değiştikten sonra vitesi boşa almakta inanılmaz sorunlar yaşıyorum bir süre sonra vites pedalı kazık gibi oldu, pedalı yukarı çekmek için aşırı zorlamam gerekiyor ve boşu yakalayamıyorum. Zaman zamanda boş vites göstergesi yanmasına rağmen 1'de takılı kaldığı oluyor son aldığım benzinden sonrada motor 1'de beklerken stop etmeye başladı. Boşa alma sorunundan dolayı bayağı korna,küfür yiyorum ışıklarda. Servisle konuştum, motomax'ın göndermiş olduğu yayların bizim motorlara uygun olmayabileceği, bu yüzden balataların sıyrdığı debriyajın ayırmıyor olabileceğini söyledi. Yarın tekrar servise götüreceğim motoru.
Bu arada debriyaj yayları değiştikten sonra benzer sorunlar yaşayan oldumu aranızda ?
KAÇ KİLOMETREDESİN ÖĞRENEBİLİRMİYİM
VE NE ZAMANDIR MOTOR KULLANIYORSUN

Aceofspades
03 Temmuz 2006, 15:48
KAÇ KİLOMETREDESİN ÖĞRENEBİLİRMİYİM
VE NE ZAMANDIR MOTOR KULLANIYORSUN

Merhaba Taner, Bu ilk motorum ve şu an 700 km'de

bud
03 Temmuz 2006, 16:05
@obkavi & zeda3000: Abilerim, kızmayın bana yaa :'(. Şaka bir yana, ilginize ve teşviğinize teşekkür ederim. ama cam çatlatacak kadar kuvvetli bir titreşimin de biraz korkutucu olduğunu kabul etmeniz lazım, değil mi?

@taner_k: Ben, sl150'yi, zs150 ile kıyas ettim ve zs150'yi almamaya karar verdim. Ama tabi, sl150'yi de almış değilim henüz. Bence zs150, bol aksesuarlı, güzel görünümlü, hoş bir alet. Ama ithalatçısı olan, Polen Motor (polen.com.tr) ve bayiileri bana hiç güven vermedi. Motomax ise daha yaygın bir bayii/servis ağına sahip ve daha profosyonel bir firma gibi gözüküyor. Ayrıca Aprilla'nın da ithalatçıları. Neyse bana laf düşmez aslında ama, benim gibi kararsızlıklar içinde olan bir arkadaşıma elimden geldiğince yardım etmek istedim.

zeda3000
03 Temmuz 2006, 16:19
Bu yay hatasi ilk defa senden geliyor , montaj hatasi olmasin sakin

Bud kizmiyoruz , sadece bu sorun kroniktir ve dogal karsilamak lazim.Cogu insan diyor 3000 ytl lik motor iyi olsa ne yazar ama biliyoruz ki 3000 ytl az para degil bari o paraya en iisini alda az bucuk motor zevkini cikar.Ne alirsan al yeterki iyi bir motorcu ol.

Aceofspades
03 Temmuz 2006, 16:27
Bu yay hatasi ilk defa senden geliyor , montaj hatasi olmasin sakin

Bud kizmiyoruz , sadece bu sorun kroniktir ve dogal karsilamak lazim.Cogu insan diyor 3000 ytl lik motor iyi olsa ne yazar ama biliyoruz ki 3000 ytl az para degil bari o paraya en iisini alda az bucuk motor zevkini cikar.Ne alirsan al yeterki iyi bir motorcu ol.

Bilmiyorumki, banada garip geldi yayları değiştiren kimse böyle bir sorundan bahsetmemiş. Yarın tekrar götürüyorum servise bakalım ne olacak.

bud
03 Temmuz 2006, 16:33

Yok kardeşim, zaten ben de 3000ytl'm bu kadar kıymetli olduğu için bu kadar çok düşünüyorum :)

Ya bu arada, peki bakımını gerektiği kadar, gocunmadan yapacağım. Sağlamlığına da bir diyeceğim yok. Fakat şu titreşim olayını son bir kez sormama izin verin lütfen:
Titreşimden rahatsız olmadan, popom gıdıklanmadan kaç km/s ile rahat gidebiliyorsunuz?

Cevaplarınız için ve verdiğiniz bilgiler için tekrar tekrar teşekkürler.

taner_k
03 Temmuz 2006, 16:43
popom gıdıklanmadan tabirin çok hoşşş budd tebriklerrr::) ayrıca yardımın için çok teeşkkür ederim..karar vermek zor 250 ytl lik fark hiç önemli değil.sl 150 -ile zs 150 arasında performans merakım var açıkcası.kıyaslandığında üstün tarafları fazla zealsunun.ancak dedin gibi motomax-polen durumu sözkonusu..

obkavi
03 Temmuz 2006, 16:45
Yok kardeşim, zaten ben de 3000ytl'm bu kadar kıymetli olduğu için bu kadar çok düşünüyorum :)

Ya bu arada, peki bakımını gerektiği kadar, gocunmadan yapacağım. Sağlamlığına da bir diyeceğim yok. Fakat şu titreşim olayını son bir kez sormama izin verin lütfen:
Titreşimden rahatsız olmadan, popom gıdıklanmadan kaç km/s ile rahat gidebiliyorsunuz?

Cevaplarınız için ve verdiğiniz bilgiler için tekrar tekrar teşekkürler.

Dostum 80 e kadar titreşi,m yok 85- den sonra başlıyor zaten bu motor 150 cc max. 100-110 yapıyor 100 den sonra zaten çok titriyor ama cruser tipi motorla zaten keyif alma hızı 70-85 aralığıdır o aralıkta titreşim çok az hatta yok denecek kadar

Bilmiyorumki, banada garip geldi yayları değiştiren kimse böyle bir sorundan bahsetmemiş. Yarın tekrar götürüyorum servise bakalım ne olacak.

ben yayları değiştirdikten sonra 450 km yaptım pek bi sorun yok ama çok şeyde değişmedi eski halinden

stratejii
03 Temmuz 2006, 17:15
bud dostum sen hangi motoru alırsan al gıdıklanmayı yaşayacaksın bence tamam birinde az birinde daha fazla olacaktır ama camı çatlatan arkadaşım ( ki tecrübeli bir dostumuz ) sanırım biraz yüksek hızlarda uzun süre kullanmıştır . tamam titreşim oluyor hatta bir çok arkadaşta bundan yakınıyor ama herkez bu konudan şikayetçi değil. motor kullanıyoruz be kardeşim. bi süre srad 600 kullanmıştım ama ondada oluyordu titreşim. zuhongshayn kullanan arkadaşlar veya sl ayarında motor kullanan arkadaşlarda bu sorundan bahsediyor. yol şartları, kullanım, hava şartları da bu titreşimi ( savurmayı) arttıran unsurlardır. yazılarını okudum, karar veremiyorsun ama biraz daha böyle karasız kalırsan aldığın motorun tadını çıkartmadan garaja kaldırmak zorunda kalacaksın sezon bitecek seneye kadar beklemek durumunda kalacaksın. acizane derim ki eğer motor sahibi olmak istiyorsan al birini tecrübe et beğenmezsen değiştireceksin. tamam para kolay kazanılan bişi değil ama motor pahalı bi zevk.
sitede ve bu topikte gerçekten işi bilen yardımcı olmak adına bilgilerini paylaşan çok dostumuz var fakat kulaktan dolma laflarla yorum yazmaya çalışan! kişilerde var bir kaç şey sorup yada söyleyip bi daha siteye foruma uğramayanlarda var. kararını pekiştirmek adına eğer istanbulda bahçelievlere yakın bir yerdeysen gel benim sl yi kullan yada artçım ol gezelim biraz. titreşimi detayları gör hatta sökelim bildiğimiz kadarıyla birlikte bakalım.
acabalarda kalma dostum.

obkavi
03 Temmuz 2006, 17:55
STRATEJİ İŞTE KARDEŞİM "MOTORCU KARDEŞLİĞİ" insanların birbirine yardımcı olması bu abi kutluyorum helal olsun

stratejii
03 Temmuz 2006, 18:23
STRATEJİ İŞTE KARDEŞİM "MOTORCU KARDEŞLİĞİ" insanların birbirine yardımcı olması bu abi kutluyorum helal olsun

estafurullah dostum. Bi kardeşimiz arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyorum senin yaptığın gibi diğer arkadaşların yaptığı gibi.

locco
03 Temmuz 2006, 21:31
bud al artık su motorru ben sana sunu soyliym.bu motor bu paraya mercedes.zedanın dediği gibi japonlarda benzer problemler tabi ki daha az olarak yasanıyor.ve bu motor başlangıc için yani kronik problemlerin cozumlerini kendi basına öğrenip uygulaman için ideal.

bu arada ben yayları değiştirdiğimden beri debriyajım kaçırıyor.ani gaza bastıgımda devir saati gidiyor motor gitmiyor sonra gaz kesip devam etmek zorunda kalıyorum.bu konuda bir fikri olan varsa beri gelsin arkadaslar bir zahmet

Lucas
03 Temmuz 2006, 23:12
3200 Km'ye kadar SL iLe ya$adikLarim...
1- iLk 1500 Km'ye kadar 90 Km/h ve 8000 devirden sonra titre$imden ayaklarim uyu$uyodu.. $imdi ise titre$im yok denecek kadar az..Titre$imin azaLmasi icin kendim hic bi$i yapmadim, sanirim aLi$tik birbirimize.. Zaten 5. viteste motor 9000 devirden yukari cikmadigi icin probLem ya$amiyorum.
2- Vites geci$Leri motor isindiginda probLem yaratiyordu, vites kazik gibi hareketsiz kaLiyordu. Eski modeL araba kuLLananLar biLirLer, vites gecmediginde cift debriyaj yapiLir yani debriyaj kavrama noktasina geLene kadar birakiLip (Motor stop etmeyecek kadar)tekrar basilir ve vites geci$i rahat oLurdu.. Bende 2000 Km'ye kadar ayni yontemi uyguLayarak sorunu kendimce cozdum.. $u an Hic durmaksizin 100 Km dahi gitsem vites geci$Leri cok iyi.. Not : Yay yada herhangi bir parca degi$tirmedim
3- Benimde on camim catLadi ama titre$imden degiL, dikkat edin kiz arkada$iniz motor manyagi biriyse.. (Du$unce bi de agLiyoLar :))
4- Artci (YoLcu) ayakLigim kiriLdi sebebi tamamiyLe toz ve kir.. AyakLigin rahat oynamasi icin altina bir levha ve levha ile ayakLik arasina ufak bir bilye koymu$Lar, kirden biLye hareketsiz kaLdigi icin zamanLa catLayip kiriLdi.
5- $imdiye kadar motomax'a 4 defa maiL yoLLadim, Hepsine de bir sonraki gun cevap yazdiLar.
6- 3000'de kendi yagimi kendim dei$tirdim, kendi zincirimi kendim sIktIm.. (Orta boy bir kurbagacik biLe yeterLi bunLar icin)
7- Arka fren sabahLari ve ak$am saatLerinde (Sanirim nemin yogun oLdugu saatLerde) ses yapiyor.. iki gun oncesine kadar haLa yapiyordu. Buradaki dostLarin tavsiyeLerine uyarak sinek iLaci sIktIm bu dertten de kurtuLdum. Not : On diske de sinek iLaci uyguLarsaniz hemen yoLa cikmayin, cikarsanizda on frene guvenmeyin.
8- Hareket haLinde iken hiziniz az da oLsa gidonunuzu sola yada saga cevirdiyseniz kesinLikLe on freni kuLLanmayin benim gibi soLa da sagada yapi$mayin. (En son saga yattigimda teyzenin biri yanindaki teyzeye ; aaa bak goruyon mu motor boyLe bi$i i$te, $eytan icadi bu $eytan... diodu)
9- Motoru aLdigim bahar ayLari haric, hic bir zaman jigLeyi acmadim surekLi en aLtta duruyo ve sabahin korunde de oLsa birinci denemede caLi$iyo..
10- Evet surekLi ikinci eL siteLerinde racing motorLara bakiyorum, 5-6 miLyara 8,10 ya$inda 600-750 cc ciLLop gibi motorLar var ama bir servise girdiginde 300-500 YTL'den a$$a cikamayacagim icin motorumu daha cok seviyorum..
9- Benim fikir ve ya$adikLarima dayanarak SL 150 aLin demiyorum kimseye, ben probLem ya$amadim, kimse ya$amaz anLamini cikarmayin bundan (FarkLi bi ornek vermek gerekirse; Bizdeki buzdoLabi 5 senedir caLi$iyo, dayimdaki ayni doLap 1 sene icinde 4 kez dei$ti bu da $ans oLsa gerek)
9- Zeda'nin da dedigi gibi kim ne aLirsa aLsin ama iyi bir motorcu oLsun diorum son oLarak..
Sevgi saygi ho$goru vs.vs. KeyifLi RuzgarLar..!

Bu arada tatiL muhabbeti icin Yalova, Cinarcik yada cevresine geLicek arkada$Lar varsa beni buLabiLirLer, misafir edebiLirim :)

acemimotorcu
03 Temmuz 2006, 23:39
arkadaşlar benim motorda da debriyaj bayağı sorun olmaya başladı.yayları değiştirdik ancak debriyaj kaydırmaya başladı. gaz kesip verdiğimde motor boşa çalışıyor. hatta bazen sert bir tümseğe geldiğimde de aynı şey oluyor. yaylar değiştiğinde ustaya sordum debriyajın yani baskı ve balatanın iyi olduğunu söyledi.bir türlü anlam veremedim.acaba takılan yaylar dahadamı kötü.hatta debriyajı bıraktıktan sonra zincir ve ya dişli sesine benzer ses halen devam ediyor.özellikle motor sıcakkken yapıyor.
Benim bundan çıkardığım sonuç motor ısındıktan sonra ısınan yallar gerekli mukavemeti sağlayamıyor.Bu sebeple debriyajın kaymasına veya yeterince kavraymamasına sebebiyet veriyor.Acaba daha sert yaylarmı kullansak? kullanan varsa ve cevap verirse çok sevinirim.

bud
04 Temmuz 2006, 00:03
arkadaşlar yorumlarınız, yardımlarınız, ilginiz ve samimiyetiniz için çok çok teşekkürler.

bu motoru almayı gerçekten istiyorum. ve pozitif yorumlarınız ile samimiyetiniz, kararımı pekiştiriyor. yalnız benim bu kararsızlığımı daha bir süre daha çekebilirsiniz. çünkü ehliyetimi ağustosta alabileceğim ve o zamana kadar motor almayı mümkün olduğunca ertelemeliyim ki polisle ya da babamla papaz olmayayım :D

ama merak etmeyin, bu ayın sonu gelmeden, superlight olsa da olmasa da bir motorum olacak ve ağustosta muhakkak motor dünyasına katılmış olacağım. hepinizle tanışmak, gezilere ve toplantılara katılmak istiyorum!!

bu arada bu akşam beşiktaş ışıklarda bir superlighta rastladım ve sahibiyle biraz konuştum. o da motorundan çok memnun ve bana almamı tavsiye etti. ama kendisi artık bir dragstar alacakmış, superlightını ise satacakmış. o da motosiklet.net kullanıcısıymış. her ne kadar bu thread'e takılıp takılmadığını anlayamadıysam da, bu mesajı okuyorsa, yunus bey'e selamlar. o sırada söyleyemedim ama ben 2. el istemiyorum, 0 alacağım. teşekkürler. :)

@ stratejii: teklfin için çok teşekkürler. ama evim de işim de bahçelievlere çok uzak. tabi bu arada, bostancı-suadiye civarındaki superlight sahiplerine selamlar ;)

@ lucas: "8- Hareket haLinde iken hiziniz az da oLsa gidonunuzu sola yada saga cevirdiyseniz kesinLikLe on freni kuLLanmayin benim gibi soLa da sagada yapi$mayin." hehe, aynısını bu ctsi, ehliyet kursunun scooterıyla yaşadım :D anında yere yapıştım!

lubimaya54
04 Temmuz 2006, 10:26
lucas yaklsık 2 hafta önce ben cınarcıktaydım..sakaryadan geldim..bilseydim haberlesırdık..cınarcıkta kamp yaptık 2 gün..yaklasık 30cadır..bidahakıne görusmek dilegiyle

zeda3000
04 Temmuz 2006, 10:33
Yahu dostlar bu ne is yayi degistiren sikayeti basiyor.Bu is te bir is var sanirim.Yaylar gorev yapmiyor yada takili kaliyor.Acikcasi ben yaylari servisten kendim alacam ve benim asil ustaya verecem sanayide bir baksin , gerekir ise baska marka takarim.Size onerim hemen Motomax ile irtibata gecin , bu yay konusu biraz supheli gozukuyor.Sikayetler artacagina yayi degistirenin sikayeti artiyor.

Su on cam konusunda bilgisi olan varmi ?? Sirkecide kac para ve hangi modelinki bize uyuyor.Antalyada arastirmam lazim da.

lubimaya54
04 Temmuz 2006, 10:33
benım makınede suan 3600 kmde..bu hafta bide abant gidersem 4000 km yi gecer..ben memnunun..oda benden memnun..cınarcıga giderken 150 km hiç durmadan gittim..tekbir mola bile wermeden..ve bu yolun(lucas sen iyi bilirsin)20 km si sırf mıcır 30 km hızı gecmek coık zor..ben suan gayet memnunum..en az 2 sende kullanmayı dusunuyorum..ve ona göre gaz basıp fren yapıyorum..

sükürler olsunkı bende yay problemıde yok..sanırım türkiyeye gelen ilk sl lerden oldugu için

Lucas
04 Temmuz 2006, 11:00
lucas yaklsık 2 hafta önce ben cınarcıktaydım..sakaryadan geldim..bilseydim haberlesırdık..cınarcıkta kamp yaptık 2 gün..yaklasık 30cadır..bidahakıne görusmek dilegiyle
Haberim oLsaydi bende geLirdim :) Neyse dedigin gibi bi dahaki sefer goru$uruz umarim :) Bu arada cinarcik yoLu $ansina 2 hafta once micir oLdu daha once bozuk asfaLtti duzeLtioLar sanirim..