Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
TRADER
14 Haziran 2006, 12:12
Mıllet merhaba..
Bu pazar Yakacık ta bır mangal olayına girmeyi planlıyoruz.. Sizin grup olaya gırerse ona gore bır planlama yapalım dıyoruz.. Ne dıyorsunuz katılım olur mu?
GeCe__
14 Haziran 2006, 12:20
aceofspades hos geldın ne demek burda herkeze yer var:) yaw 2gunden berı motoruma bınemıyorum hava yagıslı dıye acsada su hava bınsek yaw
ulaş
14 Haziran 2006, 12:32
slm gece ,dostum katıldık aranıza uzun zaman sonra .
aceof hoşgeldin dostum
obkavi
14 Haziran 2006, 13:49
motoru bu sabah servise bıraktım, bakalım akşama alacağım debriyaj yayları için
zeda3000
14 Haziran 2006, 14:12
zeda3000 yada bilen bir arkadsa seslenıyorumm.daha önceden bir dosya verilmıstı alarm hassasiyeti için bizimkilerin anahtarlarının tuş yapısı farklı oldugu için ben uygulayamadıum..bilen arkadslar bi tarif etse alarmın hassasiyeti nasıl ayarlanıyor..aşama aşama tarif istiyorum..herkese tesekkurler
Buyur dostum siz rica edin , turkce ve tum bilgiler var alarm klavuzu olarak.
http://rapidshare.de/files/22436304/ALARM_KILAVUZ.doc.html
Hammer Tessekur ederim , benim tek istegim kimse parasini car cur etmesin , insanin caresiz kalmasi kotu bir his. Benim bildigim devlet sirri degil , sizde bilin sizde zevkini cikarin.
Eminim benim gibi herkezde aku ve hava filterisini koruyan kapaklarin kirilmasinin sorunu vardir.Cok narin olan b parcalar yanlis imal edilmis ,cunku biz surekli diz kapaklarimiz ile o bolgeye basinc yapiyoruz ve sonuc taak diye kiriliyor.Bende ikiside kirildi ve asagidaki maadeleri denedim sonuc vermiyor.
Japon ve karbonat
Sicak Silikon
Plastik kaynak
Her turlu standart yapistirici
Sonuc dayanikli bir yapistirici olmasi icin beyaz insaat slikonu kullandim , ic goruntu abartili ama cok dayanikli , distan gorunmuyor bilginize
Captain Future
14 Haziran 2006, 16:02
Japon ve karbonat
Sicak Silikon
Plastik kaynak
Her turlu standart yapistirici
Sonuc dayanikli bir yapistirici olmasi icin beyaz insaat slikonu kullandim
Bende de aynı dert vardı, sıhhi tesisatçıdan PVC boru yapıştırıcısı aldım 2,5 YTL ye...satıcının dediğine göre PVC yapıştırıcısının içinde özel bi madde varmış. Bu madde sayesinde PVC boru kemik gibi kaynıyomuş...bizim yan kapakta işe yaradı...2 ay oldu yapıştıralı, şu ana kadar problem çıkmadı...
zeda3000
14 Haziran 2006, 19:53
Motorun cogu yeri plastikten yapilmis zaten motor kisminda bile krom parcalar plastik. O yuzden pek guvenmemek lazim cok narinler.
Zinciri yaglarken arka tekerinizi yaglamak gibi bir riske girmek istemiyorsaniz tek yapmaniz gereken on disliden yaglamak vites kisminin hemen arkasinda bir palstik krom kapak var onu altli ustulu vidalarindan acin on disli onunuze cikacak ve motoru orta ayakta calistirin ve oraya sprey gres yagini sikin boylece damlayan yaglar yere akar ve arka tekere yapisim kazaya sebep vermez.(Note cok yaglamayin hizla gittiginizde motor yag sicratir her yere zincirden.)
engin139
14 Haziran 2006, 23:43
abiler kardeşler ben de nihayet 500 bakımını yaptırdım ve yayları taktırdım
sonuç süper (en azından şimdilik) her ne kadar yaylar eskilerine tıpatıp benzese de biraz uzunlar galiba o yüzden sıkı tutuyolar balataları (hemen de örendim ha) ustanın yanında durdum meraktan örendim herşeyi
balata sesi gitti zincir sesi gitti bi de zırıl zırıl bi ses geliyodu 7 bin devirde falan o da koruma demirinin sağ vidasıymış düşecekti nerdeyse sıktım o da halloldu
herşey süper şimdilik :P
bi de bugün eve gelirken ( motovizyonun caddesi -talatpaşa- bilenler bilir üst geçit yapılcak diye) deli karının teki yanımdan hızlı geçti savurdu beni sağa gittim durdurdum karıyı polis taktiğiyle "napıyosun !" dedim camı bile açmadı önüne geçtim durdum inecem zannetti heralde motora arkadan çaktı tamponuyla ulan kadın olacak bi de bakar mısınız ne kadınlar var ya adamlardan beter a.q. ben far kırıldı zannettim en uçta olduğu için ama baktım göremedim sinirden sadece çamurluğun sol yanında ufak bi çatlak oluştu (eve gelince farkettim) sonra solumdan kaçtı ama fazla gidemedi ben "allah" dedim bi an hızlı düşündüm ve kendimi tutamadım 1 incvi viteste allah ne verdiyse ön tekerle girdim arka tamponuna plaka tampon manpon düştü kırıldı bişeyler göremedim ben hemen geri aldım tersten kaçtım
bu salak deneyimi artislik olsun diye anlatmıyorum (abartılı yerler korkunun etkisi ile yazılmıştır) o yüzden çok sert öğüt vermeyin ne diyeceğinizi gayet iyi biliyorum
yalnızca aklınıda bulunsun motor kullananlar olarak ne denli piskopat "KADINLAR" bile var memlekette kendimizi korumamız lazım her zaman yani
bu ufak kazadan bile ne kadar aptalca davrandığımın farkına vardım ve baya bi ders aldım yani neyse
bu arada arka çamurluğun sol tarafında 4-5 cm lik bi çatlak var dıştan içe doğru onu bally ile yapıştıracaktım yapma dediler (apartman görevlisi abi) "c"apon veya dediğiniz PVC yapıştırıcısını deneyecem
obkavi
15 Haziran 2006, 10:05
arkadaşlar bende yayları taktırdım dün akşam yeni yaylar 1 cm daha uzun, o arada çok ii oldu vites geçişleri falan çok hoş oldu ben şu libadiye deki petsa isimli serviste yaptırdım baya ilgilendiler ve pek acemilikte çakmiyolar sanırım motor hakkında baya bilgileri var, başlarda servisi pek beğenmiyodum ama şimdi adamlar işi öğrenmiş o arada siner senin yaylar da gelmiş sanırım oraya,
GeCe__
15 Haziran 2006, 10:58
engın evladım dıkkat et bıanlık sınıre kapılma yazık olmasın genclıgıne sana sadece bu kadar dıgcem:wiinkk:
siner
15 Haziran 2006, 12:06
o arada siner senin yaylar da gelmiş sanırım oraya,
biliyorum obkavi benim yaylar da orada c.tesi ye gün aldıydım ama bi telefon açıp yarın gitmeyi düşünüyorum.vites geçişlerinin düzelmesine, boştan direkt ikiye atarken balyozla motora vuruluyomuş gibi ses gelmemesine sevindim beyler. hayırlı uğurlu olsun.
herkes motorunu sevsin!!!
promethe76
15 Haziran 2006, 12:20
abiler kardeşler ben de nihayet 500 bakımını yaptırdım ve yayları taktırdım
sonuç süper (en azından şimdilik) her ne kadar yaylar eskilerine tıpatıp benzese de biraz uzunlar galiba o yüzden sıkı tutuyolar balataları (hemen de örendim ha) ustanın yanında durdum meraktan örendim herşeyi
balata sesi gitti zincir sesi gitti bi de zırıl zırıl bi ses geliyodu 7 bin devirde falan o da koruma demirinin sağ vidasıymış düşecekti nerdeyse sıktım o da halloldu
herşey süper şimdilik :P
bi de bugün eve gelirken ( motovizyonun caddesi -talatpaşa- bilenler bilir üst geçit yapılcak diye) deli karının teki yanımdan hızlı geçti savurdu beni sağa gittim durdurdum karıyı polis taktiğiyle "napıyosun !" dedim camı bile açmadı önüne geçtim durdum inecem zannetti heralde motora arkadan çaktı tamponuyla ulan kadın olacak bi de bakar mısınız ne kadınlar var ya adamlardan beter a.q. ben far kırıldı zannettim en uçta olduğu için ama baktım göremedim sinirden sadece çamurluğun sol yanında ufak bi çatlak oluştu (eve gelince farkettim) sonra solumdan kaçtı ama fazla gidemedi ben "allah" dedim bi an hızlı düşündüm ve kendimi tutamadım 1 incvi viteste allah ne verdiyse ön tekerle girdim arka tamponuna plaka tampon manpon düştü kırıldı bişeyler göremedim ben hemen geri aldım tersten kaçtım
bu salak deneyimi artislik olsun diye anlatmıyorum (abartılı yerler korkunun etkisi ile yazılmıştır) o yüzden çok sert öğüt vermeyin ne diyeceğinizi gayet iyi biliyorum
yalnızca aklınıda bulunsun motor kullananlar olarak ne denli piskopat "KADINLAR" bile var memlekette kendimizi korumamız lazım her zaman yani
bu ufak kazadan bile ne kadar aptalca davrandığımın farkına vardım ve baya bi ders aldım yani neyse
bu arada arka çamurluğun sol tarafında 4-5 cm lik bi çatlak var dıştan içe doğru onu bally ile yapıştıracaktım yapma dediler (apartman görevlisi abi) "c"apon veya dediğiniz PVC yapıştırıcısını deneyecem
engin kardeşim minareyi çalan kılıfını hazırlar misali olmuş biraz.:queen: neyse yanlış olduğunun farkındasın en azından buda birşey. ancak hepimiz zaman zaman kontrolümüzü kaybedebiliyoruz çok fazla yadırgamadım. maalesef trafikte bu tip katiller ver ve biz bunlarla yaşamayı öğrenmek zorundayız. ben bu tip şeyleri(yanımdan hızla geçen savuran) aşağı yukarı hergün yaşıyorum. sende bas küfürü arkasından sağdan devam et. boşver yani.
kazasız belasız arızasız günler.
aitho
15 Haziran 2006, 12:33
engin kardeşim minareyi çalan kılıfını hazırlar misali olmuş biraz.:queen: neyse yanlış olduğunun farkındasın en azından buda birşey. ancak hepimiz zaman zaman kontrolümüzü kaybedebiliyoruz çok fazla yadırgamadım. maalesef trafikte bu tip katiller ver ve biz bunlarla yaşamayı öğrenmek zorundayız. ben bu tip şeyleri(yanımdan hızla geçen savuran) aşağı yukarı hergün yaşıyorum. sende bas küfürü arkasından sağdan devam et. boşver yani.
kazasız belasız arızasız günler.
Mesela dün akşam Sarıyer kazıklıyoldaki bordo transporter minibüs gibi :cherry: az kaldı promethe76 indirip bi temiz sopalayacaktı adamı, eh tabi biz de yanındaykene deniz manzarası izlemiicektik değilmi:mrgreen:
ŞİDDETE KARŞIYIZ, GEREKİRSE YANINDAYIZ...:cherry:
siner
15 Haziran 2006, 14:46
ne belaymışsınız siz ööle aitho promethe çetesi resmen :D
resssan
15 Haziran 2006, 14:53
Bayanlar ve baylar,
benim biraz teknik diyebilecegim bir sorunun var, aranizda bunu yasayan olup olmadigini sormak isterim. Uzaktan kumanda ile motoru calsitirdiktan sonra, yine ayni tusa basarak motoru kapatmasi gerekirken, benimki yaklasik iki haftadan beri boyle birsey yapmiyor - yani uzaktan kumanda ile stop ettirmek mumkun olmuyor.
Bu sorunu yasayan baskasi var mi?
Blacat
15 Haziran 2006, 14:57
Motoru alarmı devre dışı bırakma tuşu ile durduruyo benim makina.
resssan
15 Haziran 2006, 15:04
Ayni dedigme bakma, netice itibari ile uzaktan kumanda ile motor stop etmiyor :)
aitho
15 Haziran 2006, 15:08
ne belaymışsınız siz ööle aitho promethe çetesi resmen :D
Yok beea ne çetesi, yolda efendi efendi geziorz adam kendi kendine tribe girdi, promethe'yi yarım metre yanından solladı çarpacaktı az kalsın. E koca minibüs tabi nereye kaçacak, ileriki ışıklarda paket oldu:cherry: Cevabı çok mühimdi yanlız; "Ee siz yolda muhabbet ede ede geziodunuz bende geçtim sizi birader" bak sen elemana yolda konuşuorz diye bizi ezmeye hakkı var sanıyo garibim :mrgreen:
Blacat
15 Haziran 2006, 15:31
HEEE o zaman bilemicem hocam yaw. :pale:
locco
15 Haziran 2006, 15:39
Yok beea ne çetesi, yolda efendi efendi geziorz adam kendi kendine tribe girdi, promethe'yi yarım metre yanından solladı çarpacaktı az kalsın. E koca minibüs tabi nereye kaçacak, ileriki ışıklarda paket oldu:cherry: Cevabı çok mühimdi yanlız; "Ee siz yolda muhabbet ede ede geziodunuz bende geçtim sizi birader" bak sen elemana yolda konuşuorz diye bizi ezmeye hakkı var sanıyo garibim :mrgreen:
knusmayın kardeşim allah allah.:queen: sanki anası muhterem araada konusmuyor.
aidikurt
15 Haziran 2006, 17:25
Millet size bi süprizim var bugun itibariyle DADYW DD250E-9 Su soğutmalı Regal Raptor sahıbı oldum cok acıl bı kararla yopasa gıdıp keeway sl150 verıp yerıne DADYW DD250E-9 Su soğutmalı Regal Raptor aldım
obkavi
15 Haziran 2006, 18:19
hayırlı olsun sl i kaça verdin regali kaça aldın
aidikurt
15 Haziran 2006, 18:39
2000 ytl verdım regalı ucuza gııt kara kızım ustune 2400 pesın verdım aldım
obkavi
15 Haziran 2006, 18:41
çok ucuza vermişsin ya, bağlar başında geçen hafta 2.el bi sl 2250 peşin paraya sattılar 700-750 km deydi motor
OĞUZ KAĞAN
15 Haziran 2006, 18:51
beyler babamla kararlaştırdık sl150 alacağız ama benim yaş 16. kimisi bişi olmaz al diyor.kimisi yaşın küçük diyor. kimisi mobilet al hafif olsun falan diyor... sizce 16 yaşında motosiklet almanın zararları olur mu???
aidikurt
15 Haziran 2006, 18:59
çok ucuza vermişsin ya, bağlar başında geçen hafta 2.el bi sl 2250 peşin paraya sattılar 700-750 km deydi motor
benım 2870 deydı valla sısybarıda vardı 150 ytl degerınde verdık ama napalım tek sorunu arka camurluk catlaktı o kadar olsun ıyılık olsun olur o kadar
locco
15 Haziran 2006, 19:02
beyler babamla kararlaştırdık sl150 alacağız ama benim yaş 16. kimisi bişi olmaz al diyor.kimisi yaşın küçük diyor. kimisi mobilet al hafif olsun falan diyor... sizce 16 yaşında motosiklet almanın zararları olur mu???
alma.küçüksün daha.ehlietsiz binemezsin.
obkavi
15 Haziran 2006, 19:07
dostum 16 yaşındasın ehliyetin yok motor almak istiyosun bu iş yaş 800 ytl civarında tutuyo ehliyetsiz motora binme vcezası 18 e 2 sene var her sene 2 kere yakalansan 3200 ytl motor 2950 =6150 ytl + 200 alım satım =6350 sence alınırmı / artı motora binmeyi biliyomusun ????? sen bilirsin
locco
15 Haziran 2006, 19:09
alma ispiyonlarım
aitho
15 Haziran 2006, 19:09
knusmayın kardeşim allah allah.:queen: sanki anası muhterem araada konusmuyor.
Walla ben dedim o kadar promethe76'ya konuşmayalım araba sürücülerine karşı ayıp olur dedim anlamadı, sağır-dilsiz alfabesi kullanalım dedim el işaretleriyle o zamanda motoru kullanamıyoruz diye ağzımız vardı onu kullanarak konuştuk. Tüm otomobil kullanıcılarından özür dilerim bu elem olay tekerrür etmeyecektir, söz veriyorum...:cherry: :cherry: :cherry:
lubimaya54
15 Haziran 2006, 19:12
aidikurt hayırlı olsun abi güle güle kullan:rendeer: ..nasıl memnunmusun regalden
locco
15 Haziran 2006, 19:18
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12172&page=9
bknz satıcılar listesi
aidikurt
15 Haziran 2006, 19:20
baba daha 4 saaat oldu :) pek yorum yapamıcam
aitho
15 Haziran 2006, 19:25
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12172&page=9
bknz satıcılar listesi
A aaa?? Bak darılırım walla locco, nasıl olsa hepimiz biliyoruz ki markalar geçicidir ama iki teker baki kalır, bir de dostluklar tabiki. Asıl muhabbet yıllar sonra bile farklı motosikletlerin üzerindeyken muhabbet edebilmek. Umarım şu an keeway kullanmakta olan arkadaşlar ileride daha da iyi motorlara sahip olurlar, japon alman italyan makinelerinde yol teperler. Hatta locco umarım yamaha önümüzdeki sene orta segment boşluğunu doldururda hyosungdan daha iyi bir alternatife sahip olursun:)
İyi Seyirler...
dünyali
15 Haziran 2006, 23:05
arkadaşım benden de tafsiye alma henüz yaş kücük ehliyetsiz hic tafsiye etmem şahsen ben de motora başlarken ehliyetsiz başladım ama ozamanlar ist bukadar kalabalık değildi alah göstermesin kazası var belası var trafikte kimsenin kimseye saygısı yok artı 2 teker askerlik gibidir düşmeden de olmaz yaz gelince hükümet amcalar cok kontrol yaparlar.
locco
16 Haziran 2006, 10:50
A aaa?? Bak darılırım walla locco, nasıl olsa hepimiz biliyoruz ki markalar geçicidir ama iki teker baki kalır, bir de dostluklar tabiki. Asıl muhabbet yıllar sonra bile farklı motosikletlerin üzerindeyken muhabbet edebilmek. Umarım şu an keeway kullanmakta olan arkadaşlar ileride daha da iyi motorlara sahip olurlar, japon alman italyan makinelerinde yol teperler. Hatta locco umarım yamaha önümüzdeki sene orta segment boşluğunu doldururda hyosungdan daha iyi bir alternatife sahip olursun:)
İyi Seyirler...
eyvallah.umarım hepimizin istediği makineler olur altımızda 212 toplantısı organize edinde gelelim ya.hem yollrda muhabbet ederiz:queen:
bu arada anadolu yakasında kask alabileceğim tanıdıgınız yer varmı.?***
Shamyl
16 Haziran 2006, 11:05
locco, pendik'te tanıdığım bir yer var...nasıl bir kask?
obkavi
16 Haziran 2006, 11:08
zeda üstad bu regali gördünmü bilmiyorum ne artısı var bizimkine oranla birde kim üretiyo bunu ya
locco
16 Haziran 2006, 11:08
locco, pendik'te tanıdığım bir yer var...nasıl bir kask?
kapalı kask alıcam lazer marka vb
OĞUZ KAĞAN
16 Haziran 2006, 11:30
:( ben konyadayım. dümdüz hertaraf... yine de almamam lazım haklısınız. teşekkürler
borty
16 Haziran 2006, 15:00
Zeda iki gözüm Salı günü Antalya Finikede olacağım 5 gün senin motoru görmek,sohbet etmek isterim
TRADER
16 Haziran 2006, 16:42
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=299809#post299809
Kewaycıler beklıyoruz
Selamlar
promethe76
16 Haziran 2006, 20:24
Millet size bi süprizim var bugun itibariyle DADYW DD250E-9 Su soğutmalı Regal Raptor sahıbı oldum cok acıl bı kararla yopasa gıdıp keeway sl150 verıp yerıne DADYW DD250E-9 Su soğutmalı Regal Raptor aldım
Yaw iki gündür düşünüyordum bu mesajı görünce şundan bi tane de ben alayım dedim. yopaş la görüştüm az önce muhtemelen yarın gidip alıcam bi tane. pazartesi filan teslim alırım herhalde.
İyide neden suratım asık??? neden sanki dostumu kaybediyomuş gibiyim? çokmu duygusal oldu yaa???:salut:
aitho
16 Haziran 2006, 20:30
Yaw iki gündür düşünüyordum bu mesajı görünce şundan bi tane de ben alayım dedim. yopaş la görüştüm az önce muhtemelen yarın gidip alıcam bi tane. pazartesi filan teslim alırım herhalde.
Arkadaşlar bana hiç bulaşmayın, bu motor değiştirme olayında hiç payım parmağım falan yok, kendi hür iradesiyle aldığı bir karardır bu promethe76'nın. Ben karışmam ona göre :cherry:
GeCe__
17 Haziran 2006, 02:07
beyleeeeeeeer kafam guzel uleeeeen:D:D:D:D:D::D:D:D::D:D:D
:queen: :queen: :queen:
ccdora
17 Haziran 2006, 04:30
slm.lar, yeni katılanlara hoşgeldiniz, locco ya kazasından dolayı geçmiş olsun, sana da bir kasa bira gece__ iç, motorlarınızı değiştiriyorsunuz sanırım ya da benzeri şeyler yapıyorsunuz.. bu motorları çoğumuz öğrenmek için aldık beyler, ve umduğumuzdan da iyi oldukları söğleniyor, yine sınıfında en iyi olduğu da bir gerçek.. bu yüzden haksızlık etmeyiniz, tecrübeli motorcuların amiyane tabiri ile unutmayın size aşıyı bu motor yaptı...
Blacat
17 Haziran 2006, 05:14
Keeway superlight grubu yavaştan fire veriyo:P Aidikurt kardeş... Hayırlı olsun izlenimleri bekliyoruz tabi fotoğrafları da... unutmayasın hee .. yeni sl 150 alanlar olmazsa grupta bi ben bi de locco kalıcak sanırım önümüzdeki 1 sene boyunca :cherry: :cherry: aha promethe76 de gitti :silent: :cherry: Bu arada Galata buluşmasında Sl'cilerden frontier ve locco ile tanışma fırsatım oldu. Büyük zevkti :) :cat: . Selim kardeş kısa zamanda bi sl org yapalım ama nirde???
locco
17 Haziran 2006, 10:53
valla blacat ben 212 toplantısı dedim.promethe aitho dan ve senden hiçsescıkmıyor zaten motoruda değiştiriyormuşlar.sende yakında değiştirirsinartık baksana 212 sosyete oldu.sosyete sosyete sıngır mıngır sosyete :queen:
bu arada yayları değiştirdikten sonra benim debriyaj kaçırmaya başladı arkadaşlar.yorum yapabilirmisiniz? sebep nedir diye.balatanın bittiğini zannetmiorum cunku yay değiştirmeden once hiçbirşey yoktu.
ccdora gecmişolsun dileklerin için allah razı olsun.
zeda3000
17 Haziran 2006, 10:54
zeda üstad bu regali gördünmü bilmiyorum ne artısı var bizimkine oranla birde kim üretiyo bunu ya
Dostum Regal Cindeki en ciddi chopper uretici firmalardan biri aslinda. Ilk islerini Ingiltereye satarak basladilar o yuzden malzeme ve kalite olarak bizim motorlardan biraz daha iyidir.Regalin mazisi bayagi uzun ve sadece chopper uretiyor. 250 cc lik motoru parelel silindirli cift pervane su sogutmali dir.Motor iyidir ve gucludur 120km/h hiza rahatlikla ulasir.Daha alcaktir.Duz gidon ile cok havali durur.Sonuc 250 cc olarak iyi bir secim , 150 cc ise bizimki. Daha fazla bilgi lazim ise ozelden mesaj at burayi sisirmeyelim.
borty
Zeda iki gözüm Salı günü Antalya Finikede olacağım 5 gün senin motoru görmek,sohbet etmek isterim
Dostum ben Antalya merkezdeyim gel goruselim bir cayimi ic , umarim motorla geliyorsundur.Bir turlariz soyle.Sana ozelden numarami atiyorum. Ordan ulasirsin bana.Antalyadan bir istegin var ise soyle hal etmeye calisiriz.
obkavi
17 Haziran 2006, 11:13
zeda dostum iyiki varsın teşekkürler "aman motoru satayım deme" yandık ozaman
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO