Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
wildforest
05 Haziran 2006, 22:51
Herkese selamlar..Daha yeni üye oldum ve motosiklet almayı düşünüyorum uzun zamandır.Doğrusunu söylemek gerekirse pek anlamıyorum.Araştırma safhasındayım henüz.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Boy 1.85..kilo 120:)..yamaha ybr ve honda titan baktım ama arkadaşlar bu bedene onların çok küçük kalacağını söylediler...kalitelerine laf yok tabi...ben motoru haftada 1 ve yazları köyde kullanacağım...Baktığım buna benzer diğer modeller (Herk ve Mondial)..Burdaki forumun başlarını okudum ve herkez olumlu düşünceler yazmış.....umarım sizlerde bu düşünceleri onaylarsınız
Sinan Er
06 Haziran 2006, 00:22
Evet arkadaşlar ben bu motordan sıkıldım
sadece 700 km yapmama rağmen çok sıkıldım
isteyen varsa satacağım
birdahaki yaza kadarda motor almayacağım
seneye allah kerim
Gültekin
06 Haziran 2006, 09:54
arkadaşlar maşallah ya amma yorum yazılmış oku oku bitmiyo be yaw:) ben bu topğin ilk açıldığı günü bilirim :) küçücük ufacık bişiydi şimdi nasılda büyümüş kerata maşallah maşallah gerçekten şaka bir yanada baya güzel bir arkadaşlığınız var gördüğüm kadarıyla
herkeze selamlar
:) :) :)
ben şöyle bi bakıp geçiyorum.
lubimaya54 hala foto eklemeyi beceremiyorsun:cherry:
herkese selamlar...:rendeer:
http://img116.imageshack.us/img116/4191/aaaaaaaaaaaaaaaaa2rv.jpg (http://imageshack.us)
(buradan alıp yapıştırabilirsin)
frontier
06 Haziran 2006, 10:21
Selam arkadaslar sizce su an en uygun sisibar nasil taktirilabilir bana lubiyama54 ünki büyük aitho nunkide küçük geldi yokmudur bu isin bi orta yolu??
lubimaya54
06 Haziran 2006, 10:35
gürzan nerelerdesin abi...gecen sene topiği sen acmıstın ama uzun süre sesin cıkmadı..senın sayende aldım ben motoru..hatırlasana...gecen sene elımde asyanın scooterı wardı..topiği gördum..asyayı hemen gittim sattım ve sl 150 aldım..ne gunlerdi.arasıra ugra abi yanlız bırakma..görusmek uzere:rendeer:
Gültekin
06 Haziran 2006, 10:56
gurzan nerelerdesin abi...gecen sene topiği sen acmıstın ama uzun süre sesin cıkmadı..senın sayende aldım ben motoru..hatırlasana...gecen sene elımde asyanın scooterı wardı..topiği gördum..asyayı hemen gittim sattım ve sl 150 aldım..ne gunlerdi.arasıra ugra abi yanlız bırakma..görusmek uzere:rendeer:
Harbiden heyecanlı, sıcak, umut dolu, cıvıl cıvıl günlerdi... en azından benim için öyleydi. ne hayaller kurardım SL150 için.
almayı bırak, hala selesine bile oturamadım:queen:
yanlış hatırlamıyorsam, SL150'yi TR'de ilk alan sen oldun :) Semih zıplamıştı ilk önce ama, sonra gidip ybr almıştı.
pek çok mesaj silinmiş, o ilk heyecanlı yazışmalar yok. ancak baştan beri takip edenler hatırlar.
buralardayım. bakıyorum ara sıra topike.
görüşürüz inşallah:rendeer:
siner
06 Haziran 2006, 11:40
ortalık geriliyo, insanlar tartışıyo, ben bunlara bi anlam veremiyo. lafı da fazla uzatmak istemiyo. ama (sesli, hatta yazılı düşünüyorum :D) bence tartışmaya yol açan ve cevaben yine tatsızca yazılan yazılar topikten silinmeli. olmuş bitmiş o an yazılmış ama bu topiği takip eden arkadaşların "bu adamlar kendi aralarında çelişiyo, tartışıyo" gibi izlenimlere kapılmalarını istemiyorum ben. neyse efendim.
aitho abicim cc barın (bu dalga nasıl yazılıyo yaw? sisi bar?, cicy bar? ss bar?) tam benim istediğim şekilde. tam benim zevkime uygun. ama totalde 50ytl ye mal oldu diyosun. bana parça fiyatını sööleyebilirsen ben kendim takmayı beceririm diye düşünüyorum.
bende burdan gürzan abime bu topiği açtığı, beni sl150 sahibi yaptığı için teşekkür ederim. :rendeer:
son olarak debriyaj balatası için yaylara dair; dün http://www.motomax.com.tr/iletisim_2.asp (müşteri şikayet formu linki) adresinde boşlukları doldurdum. Notlar kısmına da
"SL150 model aracımın debriyaj balata yaylarının değiştirilmesi için gereğini bilgilerinize rica ederim."
yazdım.
sabah mailbox ımda motomax in cevabı.
Sayın Siner,
Aracınız için gerekli olan balata yayları bugün gönderilecek olup,yarın yetkili servisimiz Petsa'da olacaktır.
Saygılarımızla,
Motomax Motorlu Araçlar A.Ş.
www.motomax.com.tr
aracı hangi bayiden aldığınızı belirtmeyi unutmayın. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim. Acaba servis değişim için ücret talep edecek mi bakalım?
Bol rüzgarlı, dikkatli sürüşler...
GeCe__
06 Haziran 2006, 12:08
siner saol vala bende demıncek cektım msj:) ama sanırım onun takma parası bızden cıkar gbı tahmın edıyorum gercı cıksada sorun degıl yeterkı hıc olmasın bende bazen oluyo cunku, ama hıc olmaması gerekıo sonucta sıfır makına bızım ne gunahımız varkı yanı dımı arklar:mrgreen: hadı ruzgarlar bol olsun :bounce:
METALİ
06 Haziran 2006, 13:24
Arkadaşlar benim motorun arkası acayip kayıyor viraşda, ister yavaş gir ister hızlı, ister frene bas yada basma direkt kayıyor .... bizim lastikler çok kötüymuş dediler değiştirmeyi düşünüyorum tubless diye bişey varmış ne olduğunuda bilmiyorum . değiştiren varsa yorumlar rica olunur almaya değermi yoksa çok bişey farketmiyor mu ? yenisi 85 euro muş
bbaday
06 Haziran 2006, 14:29
Herkese selamlar..Daha yeni üye oldum ve motosiklet almayı düşünüyorum uzun zamandır.Doğrusunu söylemek gerekirse pek anlamıyorum.Araştırma safhasındayım henüz.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Boy 1.85..kilo 120:)..yamaha ybr ve honda titan baktım ama arkadaşlar bu bedene onların çok küçük kalacağını söylediler...kalitelerine laf yok tabi...ben motoru haftada 1 ve yazları köyde kullanacağım...Baktığım buna benzer diğer modeller (Herk ve Mondial)..Burdaki forumun başlarını okudum ve herkez olumlu düşünceler yazmış.....umarım sizlerde bu düşünceleri onaylarsınız
Görünüşe göre kimse cevap yazmak istemiyor... Bende aynı soruyu soracaktım ..
siner
06 Haziran 2006, 14:40
bbaday dostum, alanyanın başından sonuna 4,5 dakkada geçebileceğin bi motorun var zaten Honda CBR 1000RR yazıyo resminin altında. cevap yazmaya ne hacet? belliki motordan anlayan birisin. Merak ettiğin bi modelin bin üzerine anla ne olduğunu.:cat:
tembellikten değil ama yaklaşık 10-15 sayfada bi mutlaka zaten kaç km de ne yaktığı, hızı, şusu busu tekrarlanıyo topikte. araştıralım biraz arkadaşlar. ben bu topiği 6 aydan fazla takip ettim motorumu almadan önce...
wildforest
06 Haziran 2006, 14:41
sanırım artık bıkmışlardır aynı soruya cevap vermekten...Forumun başlarında herkes memnundu ama sonlarda ne oldu detaylı okumak gerek o zaman
aidikurt
06 Haziran 2006, 14:45
ortalık geriliyo, insanlar tartışıyo, ben bunlara bi anlam veremiyo. lafı da fazla uzatmak istemiyo. ama (sesli, hatta yazılı düşünüyorum :D) bence tartışmaya yol açan ve cevaben yine tatsızca yazılan yazılar topikten silinmeli. olmuş bitmiş o an yazılmış ama bu topiği takip eden arkadaşların "bu adamlar kendi aralarında çelişiyo, tartışıyo" gibi izlenimlere kapılmalarını istemiyorum ben. neyse efendim.
aitho abicim cc barın (bu dalga nasıl yazılıyo yaw? sisi bar?, cicy bar? ss bar?) tam benim istediğim şekilde. tam benim zevkime uygun. ama totalde 50ytl ye mal oldu diyosun. bana parça fiyatını sööleyebilirsen ben kendim takmayı beceririm diye düşünüyorum.
bende burdan gürzan abime bu topiği açtığı, beni sl150 sahibi yaptığı için teşekkür ederim. :rendeer:
son olarak debriyaj balatası için yaylara dair; dün http://www.motomax.com.tr/iletisim_2.asp (müşteri şikayet formu linki) adresinde boşlukları doldurdum. Notlar kısmına da
"SL150 model aracımın debriyaj balata yaylarının değiştirilmesi için gereğini bilgilerinize rica ederim."
yazdım.
sabah mailbox ımda motomax in cevabı.
Sayın Siner,
Aracınız için gerekli olan balata yayları bugün gönderilecek olup,yarın yetkili servisimiz Petsa'da olacaktır.
Saygılarımızla,
www.motomax.com.tr
aracı hangi bayiden aldığınızı belirtmeyi unutmayın. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim. Acaba servis değişim için ücret talep edecek mi bakalım?
Bol rüzgarlı, dikkatli sürüşler...
baba yayları degıstırmek ıcın para almazlar alamazlar cuku garınteden degısen parcalara ıscılık alınmaz bunu bılmıyormusunuz
Ben genel yine soyleyim benzin deposunda sizinti olan herkez benzin deposunu bosaltiktan sonra celik katalizor yapistiricisi ile aypistirsin 6 saatlik kuruma sonucu deponuz eskisinden de iyi oluyor.Benimde depom sizdirdi bu yapistiricalardan surdum bir daha da hic sorun yasamadim.Masraf 15 ytl max.
depoya gelınce zeda kardesım ugrasmana gerek yok soyle servısıne depoyla ılgılı garantıden degısım yapsınlar hemen1-2 haftaya gelıyor kasmana gerek yok
sanırım artık bıkmışlardır aynı soruya cevap vermekten...Forumun başlarında herkes memnundu ama sonlarda ne oldu detaylı okumak gerek o zaman
kardesım sanada hemen cevap vereyım forum baslarında ben dahıl butun sl150 camıası memnundu halada memnunuz aman sorun su motosiklet oyle bı tutkudurkı hıc bı zaman duramazsın herzaman bı ust modele sonra onunda ustune gecmek ıstersın ılk baslarda aldıgımızda cogumuzun ılk motoruydu zamanla bu motorda pısınce motor bıze yetmemeye basladı buda olmasını bekledıgımız bı olaydı ve motor bıze yetmedıkce elestırı yapmaya basladık ınsanoğlu zaten boyle degılmıdır alana kadar aldıktan sonra hersey degısıyor yanı bı ust modele gecmek ıcın kendımıze zemın yaratıyoruz:)
bbaday
06 Haziran 2006, 14:52
altyımdaki motor kiralık dostum 1 ay sonra zamanı dolacak o yuzden kendi butceme gore bir motor alacagım ayrıca topici 130 sayfa okumamı beklemiyorsun herhalde rastgele sayfaları açtım motorun teknik bilgileri ile ilgili topicler buldum ayrıca gordugum yazılarda 180cm uzerine konusulmus ben 187 yim 7 cm çok farkeder ayrıca omodelden binebilecegim bir arkadasım yok etrafımda
Ayrica ne yakıtıgı hızını şusunu busunu sormadım ben yazdıgım mesajı dikkatlice incele lutfen :rendeer:
obkavi
06 Haziran 2006, 15:02
Görünüşe göre kimse cevap yazmak istemiyor... Bende aynı soruyu soracaktım ..
bilader 185 lik adam değilim o yüzden sende spor dururmu boyunu kısa gösterirmi bilemem bu motorun 150 kg taşıma kapasitesi var benim boyum 1,65 bende ii duruyo ama almadan önce gidip üstüne oturdum, ürünü sende internet sitesinden satınalmayacaksan bi bayinin önünden geçerken iki dakka bi bakarsın boyuna enine olur biter bukadar kasmayın abi, dediğim gibi 1,85 lik pek arkadaş yok aramızda olan varsada aktif değildir cevap yazamaz
diğer arkadaşta memlekette hafta sonları bineceğim falan demiş binersin yani ne diyelim mopet de olur honda shadow da sen binmek istedikten sonra grayder bile olur
wildforest
06 Haziran 2006, 15:08
kardesım sanada hemen cevap vereyım forum baslarında ben dahıl butun sl150 camıası memnundu halada memnunuz aman sorun su motosiklet oyle bı tutkudurkı hıc bı zaman duramazsın herzaman bı ust modele sonra onunda ustune gecmek ıstersın ılk baslarda aldıgımızda cogumuzun ılk motoruydu zamanla bu motorda pısınce motor bıze yetmemeye basladı buda olmasını bekledıgımız bı olaydı ve motor bıze yetmedıkce elestırı yapmaya basladık ınsanoğlu zaten boyle degılmıdır alana kadar aldıktan sonra hersey degısıyor yanı bı ust modele gecmek ıcın kendımıze zemın yaratıyoruz:)[/QUOTE]
Teşekkürler...ben şimdilik o kadar hastası değilim..dediğim gibi sadece haftada 1 defa B.Çekmece gölüne ve yazları bir ay köyde kullanacağım....bütçem yalnız bu çin mallarına yetiyor (Herk,Mondial ve Keenway)...bunlardan Keenwayi daha uygun buldum ve sizler kullandığınız için fikir edineyim dedim....ileride model ne olur bilemem:)..ama bütçe meselesi işte:)
siner
06 Haziran 2006, 15:10
altyımdaki motor kiralık dostum 1 ay sonra zamanı dolacak o yuzden kendi butceme gore bir motor alacagım ayrıca topici 130 sayfa okumamı beklemiyorsun herhalde rastgele sayfaları açtım motorun teknik bilgileri ile ilgili topicler buldum ayrıca gordugum yazılarda 180cm uzerine konusulmus ben 187 yim 7 cm çok farkeder ayrıca omodelden binebilecegim bir arkadasım yok etrafımda
Ayrica ne yakıtıgı hızını şusunu busunu sormadım ben yazdıgım mesajı dikkatlice incele lutfen :rendeer:
bütçeni bilmiyorum ne kadar para ayırırsın ama her halükarda kiralık da olsa o indiğin motordan sonra bizimkiler (ki benim hiç şikayetim yok) sana kağnı arabası gibi gelecektir. bu benim ilk motorum ve sürmeyi öğreniyorum hala. daha sonra (mümkün olursa sl 150 mi satmadan) yüksek kapasiteli motorlara geçiş yapmak istiyorum. senin yaptığın tersine bi hareket olur.
bi de bu sööleyeceğim için de alınılmasın (ne sen ne de başkaları) benim boy şu benim kilo bu altımda iyi durur mu falan filan bırakalım abi bunnarı. şişmanlar reyzing sürmesin mi? yada sıskalar enduroya binmesin mi yani? gönlünüzde yatan marka model, tarz neyse binin üzerine keyif alın yaw. kalkıpta biri "aaa... at bilmemnesine kelebek konmuş gibi olmuşsun" diyecek değil herhalde...
wildforest dostum bence sen git keenway al. bizim keeway ler yaramaz sana...:queen: :queen: :queen: :queen:
bbaday
06 Haziran 2006, 15:15
bilader bayiiye gittim fakat su an yok dedi cevabın için saol anlatmak istedigini anladıım görünüşü resimlerden harika görünüyor fiyatıda oldukça uygun zaten bu başlık altında teknik ozellikleri ne kadar yaktıgı konusunda filan gerekli tüm bilgileri öğrendim gerisi motorun buraya gelmesine kaldı
obkavi
06 Haziran 2006, 15:19
http://www.motordelisi.com/ftopic-27886-0-days0-orderasc-.html
arkadaşlar muayene süreleri değişmiş sanırım 2006 da alanlar 2 yılda bir muayene yaptıracaklarmış sanırım
frontier
06 Haziran 2006, 15:50
Selam arkadaslar sizce su an en uygun sisibar nasil taktirilabilir bana lubiyama54 ünki büyük aitho nunkide küçük geldi yokmudur bu isin bi orta yolu?? beni duyan varmiii
cobalt
06 Haziran 2006, 16:21
arkadasım bana maıl adresını gonderırsen sana motorun uzerındekı resmımı gondereyım boy 187 kılo 80
beni duyan varmiii
frontier ercanmotorcycle maılle sormustum ıkı hafta once , dun maıl gelmıs sl 150 ıcın sısy bar yaptıklarını gorebılecegımı ama bana gore yerı bıraz uzak www.ercanmotorcycle.com dan bakabılırsın neye benzedıgını bende bılmıyorum henuz goremedım
bbaday
06 Haziran 2006, 16:34
arkadasım bana maıl adresını gonderırsen sana motorun uzerındekı resmımı gondereyım boy 187 kılo 80
frontier ercanmotorcycle maılle sormustum ıkı hafta once , dun maıl gelmıs sl 150 ıcın sısy bar yaptıklarını gorebılecegımı ama bana gore yerı bıraz uzak www.ercanmotorcycle.com dan bakabılırsın neye benzedıgını bende bılmıyorum henuz goremedım
tesekkurler pm attım:)
zeda3000
06 Haziran 2006, 16:38
Frontier : Ekonomik secenek ise kanuni seyhan 250 sisy baridir. Keeway sisybar togine bir bakarsan cok secenek var. Gonlun hangisini istiyor ise artik.
cobalt
06 Haziran 2006, 16:58
bbaday mailine resmi gonderdim komik bi resim ama idare et artık
frontier asagıdakı lınk ercanmotorcycle dekı sl 150 sissy sayfasının fıyat olarak 140 ytl demısler bıraz pahalı sankı ama incelemeden bısey dıyemem
http://ercanmotorcycle.com/index.php?option=com_content&task=view&id=234&Itemid=37
Can.
06 Haziran 2006, 17:07
Arkadaşlar 26 Haziranda Kerpe'ye geliyormusunuz?
bbaday
06 Haziran 2006, 17:33
resimi aldım teşekkür ederim :cat:
Olcan138
06 Haziran 2006, 18:11
Elimizde 1.87 kalmadı 1.95 versek...:P
http://img21.imageshack.us/img21/3024/imag00115db.jpg
Fotoğrafların devamı (http://www.motosiklet.net/forum/showpost.php?p=136959&postcount=21)
bbaday
06 Haziran 2006, 18:35
sağol olcan138 zaten senin yorumlarını bu siteye üye olmadan geçtiğimiz seneden beri okuyorum yardımın için teşekkurler yanlış hatırlamıyorsam grand eagleyide ilk sen tanıtmıştın kutudan çıkar çıkmaz:mrgreen:
aidikurt
06 Haziran 2006, 18:43
Millet yenı gelen keeway sl 150lılerde flasor olayı ve sınyal olayı cozulmus sınaylı basınca baslıyor tekrar basınca duruyor cozmuzsler olayı ıkısıne bırden basıncada 4 lu calısıyor yıne ıkısıne bırden basınca duruyor motomaxa haber verelım bıızımkılerıde yenısıyle degıstırsınler
Olcan138
06 Haziran 2006, 18:54
@bbaday, teşekkür ederim, Grand Eagle'ın montajını ben paylaşmıştım evet.
@aidikurt, çok iyi olur aslında şu sinyal-flaşör olayı çözülse, sıkıntı yaratan en önemli şey bence.
Ayrıca, kocaday, modellik için teşekkürler.:rendeer: :P(Dev manken pek bulunmuyor...:queen:)
OĞUZ KAĞAN
06 Haziran 2006, 20:27
Beyler Eskİye Baktim Bİraz. DÜŞme Konusunda Fazla BİŞİ YazilmamiŞ... DÜŞenİnİz Var Mi? SaĞlamliĞi Nasil Motorun?(tabİ Sİz De Önemlİsİnİz, YanniŞ Anlamayin :) )
aitho
06 Haziran 2006, 23:08
Selamlar arkadaşlar;
Evet wallah billah sattım benim sl150'yi ama ne arıza yüzünden ne de herhangi bir rahatsızlık yüzünden. Benim kuzene sl150 bakıyoduk, çok severim zaten serseriyi baktım kafama göre bulamadım bulduğumu beğenmedim ve dedim AALL ULAANN !! sana keeway superlight150 hemde 2000YTL :cherry:
Verdik vermeye motoru ama yazın ortasında bööle kalınmazki sap gibi değilmi ?
Zaten birkaç zamandır gözüme fena batan Zealsun Winner GS200 aldım. Henüz ruhsat falan çıkmadı tabi kısmet perşembe gününe. Uzun yıllardır beklediğim racing tipi makineye sanırım bir adım daha yaklaştım, seneye evlilik işinden sonra allah kerim ver elini japon malları.
Tabi motorumu değiştirmiş olmam sl150'ler üzerindeki değişiklik ve arızalara yardımcı olmayacağım anlamına gelmiyor, promethe saolsun zaten şirkette canıma okur walla :mrgreen: Tabiki siz beni yok sen daha bir çinli oldun gelme artıkın aramıza derseniz o başka tabi..
İyi Seyirler...
frontier
06 Haziran 2006, 23:08
siner dostum veya bileniniz varsa ben takip edemedim bu debriyaj balata yaylarının değiştirilmesi motorumuzdan gelen zincirden geliyo gibi duyulan ses içinmi yoksa ne için ?
promethe76
07 Haziran 2006, 00:07
Selamlar arkadaşlar;
Evet wallah billah sattım benim sl150'yi ama ne arıza yüzünden ne de herhangi bir rahatsızlık yüzünden. Benim kuzene sl150 bakıyoduk, çok severim zaten serseriyi baktım kafama göre bulamadım bulduğumu beğenmedim ve dedim AALL ULAANN !! sana keeway superlight150 hemde 2000YTL :cherry:
Verdik vermeye motoru ama yazın ortasında bööle kalınmazki sap gibi değilmi ?
Zaten birkaç zamandır gözüme fena batan Zealsun Winner GS200 aldım. Henüz ruhsat falan çıkmadı tabi kısmet perşembe gününe. Uzun yıllardır beklediğim racing tipi makineye sanırım bir adım daha yaklaştım, seneye evlilik işinden sonra allah kerim ver elini japon malları.
Tabi motorumu değiştirmiş olmam sl150'ler üzerindeki değişiklik ve arızalara yardımcı olmayacağım anlamına gelmiyor, promethe saolsun zaten şirkette canıma okur walla :mrgreen: Tabiki siz beni yok sen daha bir çinli oldun gelme artıkın aramıza derseniz o başka tabi..
İyi Seyirler...
hadi kardeşim reklam yapma burda...
bi şarkı vardı nasıldı???
satılık kalpler şehrindee...
Neyse kardeşim hayırlı olsun komşuda pişer bizede düşer misali.
ama seni lisanını bilmiyoruz biz yaa:(
nasıl anlaşıcaz çince bilen varmı arkadaşlar:mrgreen:
Beyler Eskİye Baktim Bİraz. DÜŞme Konusunda Fazla BİŞİ YazilmamiŞ... DÜŞenİnİz Var Mi? SaĞlamliĞi Nasil Motorun?(tabİ Sİz De Önemlİsİnİz, YanniŞ Anlamayin :) )
ben 1,5 metrelik çukura düştüm.. nasıl oldu demeyin düştüm işte:mrgreen: cam kırıldı ayna kırıldı o kadar. sağlamlıktan 10 üzerinde 9 verdim kendisine. Zavallı kızım yaa neler çekiyor benim elimden:queen:
OĞUZ KAĞAN
07 Haziran 2006, 00:30
valla ii atlatmışın yaw.. 1.5 metre cukur az uz deil.. motor da sağlam, sen de saglam :) 2 haftaya kadar kwsl150 alıp katılıyorum yanınıza!!!
locco
07 Haziran 2006, 01:47
ben bugun dustum.yaklaşık 50 km ile gidiordum.allah korudu.hata bendeydi yakın takip yapıordum.ani fren yapınca ondeki yatırdım motoru.bende bişi yok korumalı montum belliğim ve kaskım vardı
elime ve dizlerime bişi olmadı.cunku iyi dustum bereket versin.sadece sağ dirseğimde bir ezilme var.biraz acıyor ama şükür.bua rada motorda da bişi yok.koruma demiri cizildi sadece.o da ufak bir yeri.sağ tarafa doğru yatırmama rağmen motoru egsoza da bişi olomadı.sadece sağ ayak pedi eğildi elimle duzelttim.
bu arada kazadan on dakika once umraniye sanayi sietsindeydim.klas oto dosemede.sanırım bi kaç gune kadar seleyi dahar rahat hale getirmek için.orjinaline sadık kalarak yeni bir sele yaptırıcam gercek deriden.derici oldugum için sadece işcilik vericez.fotolarını bittikten sonra koyarım foruma.bir de adama benzind eosunun ustune deriden bir kılıf onerdi bana onu da dusunuyorum.
aitho yeni motorun hayırlı olsun.herkese coks elam.bi kaç gundur takip edemiyorum forumu
hepinizi ozellikle ccdorayı cok ozledim
dikkatli ve keyifli sürüşler
not:promethe ge3cmiş olsun kardeşim
selam bbaday
dostum bence ne yap biliyormusun
butun sorularını madde madde topice yaz
sonra da bizde alıntı olarak cevap verelim yine aynı maddelere.değişik gorusleride almış olursun ve sana cevap vermemiz de kolaylaşır.
aitho
07 Haziran 2006, 09:01
Promethe; çinliler bedenimi satın alabilirler ama ruhumu asla, inşallah yavaş yavaş gözlerim çekilip boyum kısalıp kıllarım dökülmez :mrgreen:
locco; geçmiş olsun walla dostum, dedikleri gibi biz ne kadar dikkatli kullanırsak kullanalım çevremizde bi dünya kasap var dört teker üzerinde, mitralyöz alıp kurşun sıksan mermi yetiştiremezsin hani o kadar çok.
Motosun selesi çok zor bir işlem değil, motora monte edilen plastik enjeksiyon parçayı sünger ve vinleks kaplamasından ayırıp süngeri ve vinleks kılıfı bir kenara kaldır istediğin zaman 15dkk içinde eski haline getirirsin.
OĞUZ KAĞAN; Çokça şahit oldum motor düşme kalkma konusunda taş gibi maşşallah, koruma demirin yerinde olsun yeter, ha bi de düşme anında kendini kolla sen nasıl olsa motor oralı bile olmuyo vur yerden yere :)
lubimaya54
07 Haziran 2006, 09:37
aitho hayırlı ollsun dostum..yinede bizi yanlız bırakma
obkavi
07 Haziran 2006, 10:37
locco geçmiş olsun, aitho sanada hayırlı olsun
cobalt
07 Haziran 2006, 10:39
aitho aslında yakın oturuyoruz canın sıkıldıgında gel bı tavla atarız :)
hem sana sl150 nin sorunlarını unutturmam , hatta hiç bilmediklerini bile görmene yardımcı olurum ( tmm biraz attım ) :mrgreen:
locco
07 Haziran 2006, 10:55
locco geçmiş olsun, aitho sanada hayırlı olsun
tesekkürler obkavi.
frontier
07 Haziran 2006, 11:05
siner dostum veya bileniniz varsa ben takip edemedim bu debriyaj balata yaylarının değiştirilmesi motorumuzdan gelen zincirden geliyo gibi duyulan ses içinmi yoksa ne için ? :silent: :silent: :silent: :silent:
siner
07 Haziran 2006, 11:25
aitho kardeşim yeni motorun hayırlı olsun, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
amma sl 150 topiğini yalnız bırakmayasın sakın :cat:
locco kardeşim sana da çok çok geçmiş olsun. :rendeer: aman diyorum takip mesafesini arabalardaki gibi 2 saniye olarak değil, min 4 saniye olarak kabul ediniz lütfen.
bunun seyir halindeyken en kolay tesppit edilme yöntemi şudur.
otomobillerde 2 saniyelik takip mesafesi bi önünüzdeki aracın arka tamponunun yol üzerindeki bi izden (örn:tabelanın yanından geçmesi, asfalttaki şerit çizgisi, en işe yarayanı köprü, ağaç, herhangi bi nesnenin gölgesi) geçtiği anda içimizde (yavaş bi tempo ile) "88", "89" denmesidir. siz 89 dediğiniz anda (rakamların okunuş uzunluğu iki saniyeyi dolduracak kadardır) öndeki aracın geçtiği yere vardıysanız takip mesafesi sınırda demektir. tavsiye bu sürenin de üzerine çıkmak tabi.
bizim motorlarımıza gelince; bizde durmak hakikatten problem (otomobille karşılaştırırsak) bu yüzden ben takip mesafesini 4 saniyeye çıkarmayı uygun görürüm (naçizane tavsiyem) bunun tespiti için ise (paraşüt okulunda aldığım eğitimi uyguluyorum) önümdeki araç "iz" üzerinden geçtiği anda "bir bin", "iki bin", "üç bin", "dört bin" diyorum.
locco kardeşim gibi bile bile lades demeyin, yakın takibin kişisel hatanız olduğunu bilin ve dikkat edin arkadaşlar.
son olarak frontier dostum; şimdi motorumdan hem zincirden, hemde kaynağını bilmediğim (ama bu sorundan müzdarip arkadaşların neresi olduğunu çözdüğü) şüpheli bi balatamız var. bana da sürtme sesi gibi gelen sesin balatan kaynaklı olması olası geliyo. c.tsi balata yayları değişecek ve bende sesin kesilip kesilmediğini söyleyeceğim. ikinci ses ve şakırdama zincirden kaynaklı. bundan eminim. ve zincirim şu anda oldukça bol diye tahmin ediyorum. çünkü kalkışlarda debriyajı bıraktığımda dişlilerin zincire oturması uzun sürüyo. bi kaç dişi sıyırıyor zincir sonra tutuyor. sürüş anındaykende diyelim 2 den 3 e atıyorken zincir kesinlikle yerinden zıplıyor. bu da şakırdama yapıyor. 500 bakımda c.tesi günü zinciride gerdirecem. bakalım neler olacak. hepsini paylaşacam.
obkavi
07 Haziran 2006, 11:32
arkadaşlar ikigün önce 500 bakımını yaptırdım güzel oldu yağı değiştirince motorun ısınma problemide azaldı ve sanki daha atak oldu, birkaç servisle tanışma ve araştırma fırsatım oldu bu zincir olayını sanırım bizim motorlarda 200 - 250 km de bir zincir gevşeme problemi olacak gibi görünüyor, ben 240 km de zinciri ayarlatmıştım 420-440 km arası yine gevşedi 500 bakımında ayarladılar 200 km yaptım 700 oldu yine hafif sürtmeler başladı servislerin dediğine her 300-400 km de bir ayarlatın bu motorun en büyük problemi budur dediler ben bu zincir germe işini öğrenip kendim yapacağım bundan sonra
locco
07 Haziran 2006, 11:35
yaylar hakkında mail attım motomaxa cevap bekliorum cevap geldiği zaamn sizinle paylaşıcam.güzide istanbulumuzda takip mesafesini korumak 4 tekerlek kullanan öküzler yüzünden cok zor.ama sinerin de dediği gibi.kaza oldugu zaman yuzde yuz bizim sucumuz.aman dikkat edin arkadaşlar.gecmiş olsun dilekleri için herkese tesekkürler.
obkavi
07 Haziran 2006, 11:43
arkadaşlar benim mailime cevap geldi
Sayın Obkavi,
Superlight 150 debriyaj balata yayları bugün gönderilmiş olup yarın yetkili servisimiz Petsa'da olacaktır.
Saygılarımızla,
www.motomax.com.tr
-----Özgün İleti-----
Kimden: MÜSTERI SIKAYET FORMU [mailto:info@motomax.com.tr]
Tarih: 06 Haziran 2006 Salı 11:36
Kime: Motomax Info; gorcun@gkbt.com
Konu: MÜSTERI SIKAYET FORMU
Araç Sahibinin
--------------------------------------------------------------------------------
Adiniz ve Soyadiniz :
Açik Adresiniz (Ev) :
Açık Adresiniz (Is) :
Telefon 1 : 0
Telefon 2 :0
Fax :
E-posta Adresiniz: bkavi007@hotmail.com
Aracin
--------------------------------------------------------------------------------
Tipi : keeway superligth 150
Modeli : 2006
Motor No : k..................4
Sase No : t.....................0
Kilometresi :558
Satin Alindigi Bayi : petsa libadiye
Bakimin Yapildigi Servis : petsa libadiye
Sikayetin Konusu : Yedek Parça
Açiklama : aracımın debriyaj balatasından ses gelmekte 2006 model sl150 de bu problemler fabrikasyon varmış debriyaj balatası yaylarının değiştirilmesi için gereğini bilgilerinize rica ederim."
GeCe__
07 Haziran 2006, 12:07
evet arkadaslar herkeze aynı cvp verıolar zaten neyse banada aynısı geldı bugun gelıcek ıns. ama işcılık bıze ait yanı neyse verıcez oda sanırım 10 ytl flndır ustayla konustumda cunku..
yaw locco olm ne oldu bu aralar sapıtıın hee dıkkatlı sur moruk aman korkutma bızı, gecmıs olsun :rendeer: ...aitho sanada hayırlı olsun gule gule kullan kazasız belasız:) ...ya locco bu arada su koltuk olayına kafam yattı bende istıyorum ona göre:mrgreen:.. promethe76 sanada buyuk gercmıs olsun vala 1,5 mt cukur az degıl yaw motor ıcın hele aman aman hepımız dıkkatlı olalım hıc kaza yapmadım ama yaparsam sölerım:P .. ruzgarınız eksık olmasın:bounce:
siner
07 Haziran 2006, 12:08
obkavi dostum bende petsadan aldım motorumu. şimdi gelsem karşıya nerden aldığımı bulamam valla. c.tesi günü gündüz petsa da olacam. hem yaylarım takılacak hemde 500 bakım olacak. işin yoksa petsa da görüşmek isterim. 500 bakım tecrübesi olan biriinin yanımda olması da hoş olur yani...:wiinkk:
cobalt
07 Haziran 2006, 12:10
arkadaslar zıncır sesı yada balata sesı dedıgımız ondıslının sankı zıncırın ıcınde bırkac dıs bosa donmus gıbı sıyırma sesıne benzeyen bır ses mı ?
lubimaya54
07 Haziran 2006, 12:13
arkadaslar biizim motorların alarmlarının hassasiyeti nereden ayarlanıyor????bilen war mı???benınkını kaldırıp göturseler belkı ozaman öter.ilk aldıgımda cok ıyıde ama simdi hassasiyeti bozulmus..yardımcı olursanınz sewinirim:)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO