PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

tubis
09 Mayıs 2006, 11:32
bu tip motorlar hiç hoşuma gitmiyo ::miiz:: ::miiz::

locco
09 Mayıs 2006, 11:35
ceko
kardeşim yapacaz bunları.ondan sonra kilo alıp obez olucaz.sonra da suni kavgalar edicez.sen ben aidkurt koray.grubun ismini de keeway county çapırs koyucaz.şaka bi yana ben sardım bum motora bişiler yapmak lazım.su gidon resmini yap da gonder dostum.ben cok merak ediorum nasıl durur.bir torna atolyesi olan bir abim var gun asiri bizim dukkan ugruyor ona danısıcam nasıl yaparız su gidon işini diye.aama kablolara da dikkat etmek lazım tasarlarken..başka bilgisi olan varsa paylaşsın bi zahmet.

ceko35
09 Mayıs 2006, 12:19
Aidikurt, locco saolun dostlar... ya bu işler cokta atla deve degilki direksiyon yapmak koltuk yapmak cesitli ufak tefek degisiklikler yapmak.. ama benim sıkıntım bu yapılacak olayları işin ehillerine yaptırtmak.. sanayide iyi usta bulmak.. tüm mesele bu.. ve dikkatimi ceken bisey var turkiyede en buyuk sehirde yasıyoruz ama komple motorlara aksesuar dizayn destek vericek komple cozum uretecek tesis usta varmıdır?? varsa neden haberimiz yok???
yani bu gostergeler bi kültürün ne kadar gelişmişligi ile ilgilidir aslında ve turkiyede motosiklet kulturu hiçte gelişmiş ve hakettigi yerde degildir.. herneyse cok uzar bu konu, amerikada adam 4-5 makina ile harikalar yaratıyo bizse aaa bak nası yapıyo aaa hayret demekle yetiniyoruz.. ne hayreti kardeşim.. onun yaptıgı bi cok seyi bizde yaparız ama işte imkanlar, imkanlarrr imkanlar.. turkiye bu kafada daha hiçbi yere gidemez, iyi bisey yapmaya calısırsın bi suru engeller.. aman yaaa canım sıkkın biraz fazla canınızıda sıkmıyayım...

ne diyodukk, SL tip olarak gayet doyurucu ama motor olarak hiçde tatmin etmiyo adamı.. tabiki 150 cc olmasından kaynaklanıyo.. sen boyle harika bi tipte motor yapıcaksın sonrada fındık kadar motorla gitmeye calısıcaksın.. keewayi uretenlerin aklına şaşarım..
yakında motor buyutme calısmalarıda yapılması gerekecek ama ben kesinlikle motorla ugrasmayı dusunmuyorum.. cunku bu motorlarda goruntu var ses yok gibi bişi.. gitmiyo kardesim. rahat rahat şeyini yaya yaya 120 ile gidemiyosun.. bi araba sollamaya kalktınmı yandınn yok yani.. bu zevk motoru ama trafiktede güç lazım her an elinin altında olması gerekli diyorum...

herkese keyifli surusler arkadaslar... haziran basındaki yapıcagımız ehliyet ıslatma partisini unutmayın haa :bounce:

tüzemen
09 Mayıs 2006, 12:48
SL tip olarak gayet doyurucu ama motor olarak hiçde tatmin etmiyo adamı.. tabiki 150 cc olmasından kaynaklanıyo.. sen boyle harika bi tipte motor yapıcaksın sonrada fındık kadar motorla gitmeye calısıcaksın.. keewayi uretenlerin aklına şaşarım..
yakında motor buyutme calısmalarıda yapılması gerekecek ama ben kesinlikle motorla ugrasmayı dusunmuyorum.. cunku bu motorlarda goruntu var ses yok gibi bişi.. gitmiyo kardesim. rahat rahat şeyini yaya yaya 120 ile gidemiyosun.. bi araba sollamaya kalktınmı yandınn yok yani.. bu zevk motoru ama trafiktede güç lazım her an elinin altında olması gerekli diyorum

Çok haklısın dostum. Dış güzellik iyi de ruh güzelliği yok. zayıf kalıyor. Havalar ısınınca bakalım sıcaktan şişecek mi? ki Adana gibi sıcak bir memlekette.Su an 2400 km deyim

Can.
09 Mayıs 2006, 12:51
Ha şöyle Ceko dostum ya.

valla bunları ben yazacaktım ama alınan olur diye yazmadım.
Motor 10 hp ve oldukça düşük. Trafikte araçlardan nasıl kaçacağını şaşırıyorsun. Halbuki motor bu gazı açtınmı trafiğin enaz 1 adım önüne geçebilmelisin. Teme çıkmam hep şehir içi sıkışık tarafikte kullanırım diyen varsa ekonomik olduğu için bu motor çok ideal.
Bu motora modifiye için para gömen herkes unutmasınki o paralar çöpe gidecek. Ben zamanında arabalarıma hem motor hem de görüntü olarak ciddi paralar harcayıp modifiye etmiştim ve gerçekten çok hoş olmuşlardı. Satarken herkes seninkini almak istiyor ama sıradan olanlarının fiyatına yani kimse iyi yapmışsın deyip emeğininin ve masrafının karşılığını vermiyor. Modifiye işi çok emek, zaman ve para harcatıyor. Her yere modifiye yaptırılmaz motoru berbat ederler. Bizim motorları 1 sene sonra 5.000-10.000 km.ler arasında satmaya kalktığımızda kimse 1500 YTL.den fazla da vermeyecektir. Başlangıç için çok iyi bir tercih olsada motor sevdasına kapılan ve gittikçe ustalaşan herkes birgün daha güçlü makinalara binmek için imkanlarını seferber edecektir.
Sonuç olarak çok para gömmeden görüntü ile oynayın farkınız olsun ama motor bloğu ve performansı ile ilgili modifikasyonlarına girmeyin derim. Zaten bu motor performans modifikasyonlarına artı yönde tepki veremez.

obkavi
09 Mayıs 2006, 13:42
ceko, tüzemen ve can isimli arkadaşlar bazen şaşıyorum size abi sizin altınızdaki motor chooper tipi bir alet bu aletler tasarlanırken hız yapsın diye değil, gezi amaçlı kullanılsın diye yapılmış zaten 110-120 üzerinde giden bir chooper kullanıcısı görsem afedersiniz ama başka bi yerimle gülerim çünkü tarz olarak dünyada böyle bir kullanım biçimi yok, gücü yok diyosunuz ben 85 kilo hanım 65 kila ikimiz üzerindeyken rampaları 2. vites çıkabiliyorum e bu motorun da bi istihap sınırı var hız farklı şey güç farklı şey hız konusundana 110-120 üzerine motoru çıkarmak için çalışmalar yapıyo zeda onu takip ediyorum son haline gelince sanırım bizde öğrenmiş oluruz, amacım sizi tenkit etmek değil fikrimi belirtmek yanlış anlamayın rüzgarınız bol olsun

lubimaya54
09 Mayıs 2006, 14:09
zeda dostum saol bilgilerin için:rendeer:

aidikurt
09 Mayıs 2006, 14:13
beyler guc dıyonuz ama bosverın otu ...oku
hız için zaten kimse cruiser almaz alın o zaman bi racing degılmı dostlar ugrasmayın 120 130 yaptırıcaz diye gerek yok yapanları var onlardan alın ama bu tur ıslerle ugrasmak hosunuza gıdıyorsa bılemem cunku bazıları keyıf alıyor bu ısten

bu tip motorlar hiç hoşuma gitmiyo ::miiz:: ::miiz::

İYİDE BABA SORAN oldumu kendi çapında takılıyon :silent:

ceko35
09 Mayıs 2006, 14:56
obkavi ve aidikurt.. sanırım yanlış anladınız.. ben 120-130 yaptırmaya calısmıyorum motoru, bende tabiki hobi motoru zevk motoru oldugu icin aldım ve tırıs tırıs 80 le falan gitmek zevki bu işin...
şimdi soyle dusun.. 80 veya 90 la gidiyosun.. sehirler arası yoldasın veya normal yoldasın yaa e-5 de gidiyosun tırıs tırıs ve tırıs dedigimde 80 ok???
bazen zaman zaman oluyorki anında onundekini gecmek zorunda kalabiliyosun.. ve sollamak icinde hıza guce ihtiyacın oluyo.. cevirdigin zaman gaz kolunu anında gecmelisin sollamalısın.. cunku solladıgın zaman karsıdan gelen bazı öküzler seni gorseler bile cıkıyolar kafayı uzatıyolar...
en ufak bi yokusta bile motorun nasıl bayıldıgını dötünü yırtsan bile 80 i 90 ı gecemedigini vites dusuruldugunu biliyorum.. onun icin de diyorumki görüntü 10 numara ise motor bu goruntuye 5 gomlek daha duşuk... ne olurdu şu guzelim motora 2500 cc ve 20 beygir civarlarında bi motor koysaydın??

hem sorarım.. arkadasım sen dragstarların veya harleylerin kac yaptıgını biliyomusun?? zaman zaman 180 lerde rahatlıkla gidildigini kasılmadıgını biliyosundur umarım???
ayrıca komşumda hyosung GV250 var ve 29 beygirdir en guclu 250 cc sınıfındaki cruiser oluyor kendileri...kasmadan 150 ile rahatlıkla ve zorlayarak 160 larda gittigini biliyomusun???
tip aynı tip fotolarda gormussunuzdur.. ama işte motorda konuşuyo....

benim soylemek istediklerim bunlardı.. yoksa yeni yetmeler gibi abi bu kac yapıyo, şu motora 120 yaptırırmıyız diye şeyimi yırtmıyorum ok?? lafım meclisten dışarı...

keyifli sürüşler dilerim...:bounce:

Can.
09 Mayıs 2006, 15:00
ceko, tüzemen ve can isimli arkadaşlar bazen şaşıyorum size abi sizin altınızdaki motor chooper tipi bir alet bu aletler tasarlanırken hız yapsın diye değil, gezi amaçlı kullanılsın diye yapılmış zaten 110-120 üzerinde giden bir chooper kullanıcısı görsem afedersiniz ama başka bi yerimle gülerim çünkü tarz olarak dünyada böyle bir kullanım biçimi yok, gücü yok diyosunuz ben 85 kilo hanım 65 kila ikimiz üzerindeyken rampaları 2. vites çıkabiliyorum e bu motorun da bi istihap sınırı var hız farklı şey güç farklı şey hız konusundana 110-120 üzerine motoru çıkarmak için çalışmalar yapıyo zeda onu takip ediyorum son haline gelince sanırım bizde öğrenmiş oluruz, amacım sizi tenkit etmek değil fikrimi belirtmek yanlış anlamayın rüzgarınız bol olsun
Arkadaşım yanlış anlıyorsunuz.
Önemli olan chopper ile 180 yapmak değil. Tamam çok süratli gitmesin ne bileyim en fazla 140 yapsın zaten dediğin gibi bu race makina değil. Benim demek istediğim düşük hızlarda daha seri olmak. yani 60 km.ile giderken arkadan araba sıkıştırdığında stres olmaktansa vitesi güçültüp bir anda arayı açıp kendimi güvenle sağa sola bir yere atmak isterim. Arabaların arasında sıkışıp kalmak istemem.
Yani bahsetmeye çalıştığım yüksek sürat değil daha fazla serilik.
Ben chopper seviyorum race yorucu. Öğrenmek için SL'i tercih ettim çokda iyi yaptım.Ama chopper'a binmek demek 10 hp den yukarısı komik olur demek değildir.Güç elinin altında olsun kullanma ama gerekeceği zamanlar olabilir o zaman kullanabil. Buradaki bazı SL'ci arkadaşlar şimdiden SL.lerini daha büyük motorlara geçmek için satmaya başladılar ve imkanı olan diğer birçok arkadaşda bunu yapacak örneğin ben seneye kesin daha büyük bir chopper alacağım.
Konuyu dağıtmadan toparlayım ilk mesajımla şunu demek istemiştim; SL fiyat ve performans olarak gayet başarılı bir motor. Modifiye işi ile motorla değil ama arabalarımda çok uğraşmış bu konuda tecrübeli ve bilgili olarak modifiye hakkındaki görüşlerimi paylaştım. isteyen istediğini yapmakta tabiki özgürdür.
Ceko hıza değil görüntüye yönelik çalışıyor ona neden şaştınız.
Zeda ise biraz daha seri ve hız katmak için çalışıyor amacının çok daha fazlası olduğunu sanmıyorum. Zaten motor bilgisi olan bir arkadaş neyi nereye kadar arttırabileceğini biliyor bence.
Ben arkadaşlarıma şaşırmak yerine görüşlerimi paylaşmayı tercih ettim. Çünkü ortada şaşacak bir durum yok.

tüzemen
09 Mayıs 2006, 15:41
Arkadaşlar kimse kimseden alınmıyor zaten.Biz motorcular sadece burada fikirlerimizi soyluyoruz.yok sen neden şu motoru aldın ya da niye bunu almıyorsun diyemeyiz demeyede hakkımız yok. Zaten başlangıç için aldığımız bir motor ve parasına göre de gayet performanslı. 1100 cc bir arabayla mı uzun yola gitmek daha kolay 1600 cc bir arabayla mı elbetteki aradaki farkı hepimiz biliyoruz. Can ında deiği gibi çoğumuz satıp daha güçlü bir motor alma peşindeyiz yaptığımız tek şey dış görüntüsünü biraz daha hoş hale getirmek.
Hız meraklısı da değiliz.hem 45 yaşından sonra olsak ne olacak.olsak racing türü bir motor alırız.
Yine ben burda kimseyi eleştirmiyorum sadece fikrimi söylüyorum.diyorum ki keşke 250 cc alsaydım biraz daha güçlü olurdu.MT klübünde her hafta bir gezi düzenliyoruz içlerinde en küçüğü ben kalıyorum komplex geliyo
Ama motorumuz ıyıdır arkadaşlar herkese kazasız belasız günler.

ceko35
09 Mayıs 2006, 17:50
tuzemen dostum sana o zaman hyosung GV250 yi onereyim :)
ne komplex kalır ne dert...
ikinci eli 5 civarında...

ya dostlar zaten askerden sonra ben insallah sport touring bi alet alıcam.. ilk basta hedefim buydu ama iyiki SL150 almışım diyorum ve kesinlikle motora ilk baslayan kimseye 250 cc den yukarsını onermiyorum..
bu SL im benim hobi motorum olucak.. şimdi düşünün seneye satmaya kalksanız kaca satıcaksınız?? en fazla 1500 veren olur bizim motorlara.. o kadar emek vermişsin o kadar acemiligini gecirmişsin gezmişsin tozmuşsun elin adamına 1500 e veremem valla ben , içim acır yaa.. şurda 1 yıllık telefon faturasını yada içtigin sigaranın parasını toplasan yıllık 1500 u gecer...
motorlarımız gercekten cok guzel.. ben hiçbisey demiyorum gercekten zevkle biniyorum ve katır gibide maşallah bugune kadar hıçkırmadı öksürmedi bastım marşa çalıştı hiçbi arıza cıkarmadı beni üzmedi.. maşallah diyorum...
ufak tefek sorunlara takılmayın bunlar motorcunun zevkleridir.. yoldada kalıcaksın aynanda kopucak benzininde biticek düşüceksinde kalkıcaksında ustunde kirlenicek... önemli olan sürerken sırıtmak :)

cobalt
09 Mayıs 2006, 17:52
ceko +100000:cat:

...

önemli olan sürerken sırıtmak :)

Captain Future
09 Mayıs 2006, 17:56
Herkes bisey soyluyo, ben de fikrimi soyleyeyim bari....SL i alali 4 ay oldu, 1000km yol yaptim su ana kadar...motorun performansi bana yetiyor. degistirmeyi dusunmuyorum...ama 1 sene sonra gene bunlarimi dusunurum? herhalde ayni seyleri dusunurum gibime geliyor....

joveio
09 Mayıs 2006, 18:13
2 günlük forum okumasından sonra ben de gittim aldım bir tane SL150 dün.

Saat 14'de parayı ödedim akşama plaka, sigorta hazırdı. Aldığım gün 20 dk kadar deneme yaptım. Bağlarbaşı Yopaş'dan aldım motoru. Mehmet bey saolsun ilgilendi, Burhan Feleğin oto parkında gösterdi biraz.

Bugün de Kozyatağı'na eve getirdiler. Buralar çok kalabalık olduğu için yeni scoterlanan bir arkadaşımın evinin orada (Soyak Yenişehir) talim yapmayı planladım. Arkasına atladım motorun, çek dedim Bonus Trio'un oraya. Bonus Trio'un aşağısında teslim aldım motoru ve bastım gittim Soyak Yenişehir'e.

Ara sıra kamyonlar geçiyor ama benim buralara göre tenha tabi olalar. Yarım saat kadar turladım oralarda, sonra arkadaşta geldi. Bastık gittik Ataşehire. Ataşehirde merkezde bir parkın içinde bi çay bahçesi bulduk. Çay içtik keyif çıkardık.

İlk izlenimlerin gerçekten kolay bir motor. Başlangıç için ideal. Aynalar aslında o kadar da kötü diil. Arkadaşta Honda Delon (scoter) var bunlardan aynası daha kötü.

Boşa almak biraz sorun ama zamanla daha kolay alınıyor. Ayak alışıyor.

Sağlam motor gerçekten. 2'de bile kalkıyor (yanlışlıkla) ama tavsiye etmem kavrarken ses geliyor.

Rüzgarı hissetmek çok güzel. Çok mutluyum. Motor bugünlük Yenişehirde kaldı, yarın evimin otoparkına çekmiş olurum inşallah. En kısa zamanda görüşmek dileğ

4lü Flaşör
Motomax'ın sitesindeki kullanıcı klavuzundan alıntı;

Her iki (Sol/Sağ) sinyal lambası düğmesine aynı anda basın.
Bütün lambalar yanacak ve düğme KAPALI konumuna alındığında
ise dörtlü flaşör işlevi devreye girecektir.

Burada düğmeden kastettiği kontak anahtarı olsa gerek. :)

Can.
09 Mayıs 2006, 18:27
Hayırlı olsun Joveio.
Kazasız belasız iyi günlerde kullanman dileğiyle aramıza hoş geldin.:rendeer:

rebet
09 Mayıs 2006, 18:35
Arkadaslar:)
Kimse alinmasin ortaya soyluyorum.Konumuz su olmali;Su lanet kavramadaki tikirti sesi neden kaynaklaniyor?Servislerin bir sey yapacagi yok!!Bir arkadasimiz cozmek uzereyim,biraz sabredin dedi,bekliyoruz...Kimse farkinda degil mi bu sesin? Ya da normal ses mi zannediliyor??Yolda en az 8-9 tane SL durdurdum.Hepsinde var bu ses..Burada konusulan konu ise neden rahat sollayamiyoruz?Neden gerektigi anda 120 km'e cikamiyoruz?Neden findik kadar motor koyulmus bu makinelere?
Dostlarim; motorlarimiz supriz yumurtadan cikmadi ki? Hepimiz bunu bilerek aldik,Kimimiz goruntu,kimimiz ekonomik,kimimiz ilk motor acemiligini atmak icin..Ayrica bana sorarsaniz simdilik kendi capinda super bi alet(kavramadaki ses haric) ki, bunda cogumuz hemfikiriz..Haa 10.000 km'lere gelince ne olur o da ayri bir konu:)
ilgilenenlere not:P :
160 km basan yamaha dragstar XVS 650 A ..Fiyat: 18.362,00 YTL
Kampanya Fiyati: 15.771,00 YTL

Hosgeldin joveio:)

joveio
09 Mayıs 2006, 18:50
Arkadaslar:)
Su lanet kavramadaki tikirti sesi neden kaynaklaniyor?Servislerin bir sey yapacagi yok!!Bir arkadasimiz cozmek uzereyim,biraz sabredin dedi,bekliyoruz...Kimse farkinda degil mi bu sesin? Ya da normal ses mi zannediliyor??Yolda en az 8-9 tane SL durdurdum.Hepsinde var be ses..

ya su kavramadakı ses dedıgınız benım motordada var dedıgınız gıbı hemen baslarda yok belirli bı km gıttıkten sonra dur kalk yaparken ses gelıyor sansımandan sankı zıncır dıslılerın arasına gırerken zorlanıyor zıncır sesı gıbı gelıyor ama dedıgım gıbı motor belırlı bı km gıttıkten sonra yanı sogukken değil nedendır yav sızdekı problemde aynımı

aidikurt'un bahsettiği "zincir sesi" ile rebet'in bahsettiği "kavramadaki tikirti sesi"; aynı şeylerden bahsediyorsunuz muhtemelen.

Ben'de zincir sesi yanlışlıkla 2'ile kalkarken oldu, yarım debriyaj esnasında oldu, debriyajı tam bırakınca geçti. Sürekli olan bişey diil ama.

Rebet; sende sürekli mi oluyor?

rebet
09 Mayıs 2006, 18:57
joveio;
Dostum o zincir sesi gibi olan ses zincir sesi degil; motor isindaktan sonra ortaya cikiyor.Yani sabah calistir 2-3 km git bisey yok ama daha sonra her kavramada var..Saniyorum ucuz baski balata(debriyaj) Ya da rulman sesi..Sadece ses de degil,titreme de yapiyor kalkisladra:farao: Neyse,daha yeni geldin kafani karistirmayalim:rendeer: Tekrar hosgeldin:)

cobalt
09 Mayıs 2006, 19:11
joveio hosgeldın

Can.
09 Mayıs 2006, 19:16
Rebet selam,

debriyajdan gelen sesi senle daha önce yazışmıştık ve bende yok demiştim.
Hala da yok. Debriyajdan hiç ses gelmiyor ve vites geçişleri çok rahat ve problemsiz.
Bu problem sende veya diğer arkadaşlarda kaç km.den itibaren başladı?

zeda3000
09 Mayıs 2006, 20:00
Joveio aramiza hosgeldin dostum kazasiz belasiz surusler.

Dostlar kalkista bazen bende ses oluyor ama bu kavrama ile ilgili bir olay , zincir sesi duyor iseniz arka kisimda zinciri koruyan bir krom cerceve var uzunca o belki hareket aninda degip ses yapiyor olabilir bir kontrol edin derim.

Simdi bazi dostlarimiz SL kullandikca yeni fikirlere sahip olmakta ve bu da bazi sikayetleri getirmektedir.

Genel Sikayet
Genel kavramda motorumuzun 150 cc olamasi ve kalkislarda olsun ve anlik manevralarda yavas kalmasi.

Cevap ve cozumler
Her seyden once soyle diyecem bu motor 150 cc yani bunu anlayip daha fazlasini beklemeyin.Bu motor 100 den fazla yapmasi zaten gereksiz.
Ok benim gibi biraz guc isteginiz var alin size oneriler ve secimini yapin.

1-Disli degisimi: 15-20 ytl ye on disliyi iki numara yani 15 numarali disli ile degistirdiginizde motorunuz bayagi atak olur hatta arka disliyi buyulturseniz motorun onu bile kalkkar.Son hiz 90 gecmesi mumkun degildir yakit tuketimi artar.
2-200 luk piston takip , piston kolunu kisaltirsaniz 100 ytl ye 250 cc gucu alabilirsiniz. Motorunuz 130 gorur ama piston yatagi cabuk asinir , subaplar cabuk incelir.Her 1000 km de bir yag buji degistirmeniz lazim.O guce O ring zincir lazim oda bir 60 ytl var.1 sene motorunuz ucar ama cepten cikacak paraya bakarsaniz artik bu motora ekonomik diyemezsiniz.

3-Gidin alin bir R6 asilin gaza 15 dk sonra beliniz agrir yuzunuz cekilir , makas atacam diye uc bucuk atmaktan tansiyonunuz firlar.Bu motora ve vermis oldugu huzura donmek icin bir saniye bile dusunmezsiniz.:pr:

Ben ne aldigimi biliyorum ve yaptigim tek sey gucu yukseltmek hizi degil.O yuzden 130 yapsin diyorsaniz 250 cc alacaksiniz yanliz unutmayin 2 ay sonrada 160 yapsin diyeceksiniz o zamanda dragstar alacaksiniz peki ya daha sonra ne olacak (eger halen hayatta iseniz tabiki:mrgreen:)

Dostlar ben olabildigi kadar yavas gidiyorum , cunku onume kimin cikacagini bilemiyorum bu motoru durdurmak zor guc katarken nasil duracaginida hesaplayin.

aidikurt
09 Mayıs 2006, 20:26
joveio;
Dostum o zincir sesi gibi olan ses zincir sesi degil; motor isindaktan sonra ortaya cikiyor.Yani sabah calistir 2-3 km git bisey yok ama daha sonra her kavramada var..Saniyorum ucuz baski balata(debriyaj) Ya da rulman sesi..Sadece ses de degil,titreme de yapiyor kalkisladra:farao: Neyse,daha yeni geldin kafani karistirmayalim:rendeer: Tekrar hosgeldin:)
evet baba o sesle bırlıkte kalkıslarda tıtrıyor eger ses gelırken debrıyajı elınden bırakırsan stop edıyor ılgıncı yav motor zorlanıyor kalkarken

tüzemen
09 Mayıs 2006, 20:40
Arkadaşlar.
Maalesef debriyaj sorunu tum SL150 lerde var. Ben 1500 Km de debriyaj ayırmama sorunu yüzünden 1 ay gibi uzun bir süre serviste bekledim.Bu arada baskı balata ve rulmanlar komple değişti. Rulmanlar bizim yerli rulmanların en kötüsünden daha kötüymüş(servisin yalancısıyım) En güzeli şanzmanı komple elden geçirtmek. Yamaha nın en küçük modeline bindim vitesler yağ gibi kayıyordu hemde hiç ses gelmeden. Maalesef bu çin mallarında hep boyle alışacağız.Emsallerinin en iyisi şu anda.

TAMER
09 Mayıs 2006, 20:50
Arkadaşlar yüksek cc bir motora geçmek için motorumu satıyorum...

2400km de,bakımlı masrafsız arızasız ve kazasız.2005 eylül de aldım 2 yıllık garantisi devam ediyor FB PLAKALI olup,
300ytl değerinde aksesuarları ve çok güzel açılmış bir ekzostu var.

Aksesuarlarıyla birlikte(arka yüklüklü sissy bar, özel tasarım aynalar,çanta içi demir)

2200ytl son fiyat

Tel:0535 2900870

Tamer KARAKULAK

http://img241.imageshack.us/img241/3357/ayna23xe.jpg
http://img241.imageshack.us/img241/4117/1010185imgcopy5lj.jpg

blueberry
09 Mayıs 2006, 20:50
Joveio HOŞGELDİN

Arkadaşlar hergün sizleri izliyorum birbirinize yardımlarınız çok güzel. Bende 1954 BMW R-26 var. Tabiki modifiye edilmiş Chooper halde. Halen de fırsatım oldukça modifiyesi devam eder. Bu çok zevkli bir hobi. Ancak bu hobilerinizi eski ve antika değeri olabilecek motorlarda değerlendirin. Bende yeni aldım SL 150 yi. güzel motor daha doğrusu bütün motorlar güzeldir. Yeterki onunla çok iyi arkadaş dost olun. Motorlarınızın motor düzeneği ile oynamayın çok fazla performans sağlayamazsınız hatta performansının düşmesi ve sorunlu motor haline gelmesi muhtemel. Çoğunuzun ilk motoru böyle sorunlar çıkarsa makinenizden soğursunuz. Bizimde motorcu arkadaşlarımız azalır. Ben 49 yaşındayım halen bir genç arkadaş gibi her motora binişimde heyecanlanırım ve bu heyacanımın kaybolmaması kendime olana en büyük temennimdir. Evet motorlarınuzla oynayın ama aynalar olabilir, egzos şeklini değiştirebilirsiniz, döşemesi değişebilir daha profesyonel elcikler olabilir sisiy barlar olabilir karbüratör olabilir hava filitresi olabilir ancak orjinal haline tekrar getirilebilecek şekilde modifiye etmeye çalışın.

polo34
09 Mayıs 2006, 21:38
bu makinayı mı alayım zealsun mu? biri yardım etsin:)
bunun servisi çok fazla, öbürünün titreşim önleyici sistemi ve sıvı soğutması var, buna karşın servis sayısı az...
motorun hafif ve küçük olması benim gibi bir acemi için iyi olur diyorum, cevaplarınızı bekliyorum

ceko35
09 Mayıs 2006, 22:05
Polo34 arkadaşım kalbin için ne diyosa onu al.. kimsenin lafına bakma gercekten, cunku motoru zevkle yada nefretle kullanıcak olan sensin.. bak daha onceden megan66 diye bi eleman vardı ybr mi alayım SL mi alayım diye o kadar baslık actı oraya buraya bi suru sorular soruyodu aklı karman cormandı.. ben bi SL kullanıcısı olarak git ybr al dedim hem sen rahat et hemde biz rahat edelim dedim.. cunku biz bu motoru alırken herseyine katlanarak aldık cıkarıcagı sorunları bilerek herseyini bilerek aldık.. bilincli aldık.. zevklede kullanıyoruz.. eger 500 kişi kullanıyosa bu SL i 10 kişi şikayetci cıkar bende bi daha konusmıyayım :)

sonucta bilincli insanlarız hepimiz.. kendi kararını kendin ver 100 kere dusun 1 kere al.. sıkıntıda bile olsan kararın en dogru karardır...
hangi motoru kullanıyosan kullan içinde motorcuysan gerisi boş...
hayırlısı olsun şimdiden diyeyim.:cat: hoşgeldin motorcu dostum aramıza...

joveio
09 Mayıs 2006, 22:07
Yarın bu zincir sesine daha dikkatli bakıcam, her zaman yapmadı, sanki dogru viteste olmadığı zaman yaptı gibi geldi. Acemiliğime verdim.

polo34
09 Mayıs 2006, 22:14
zealsun'u getiren firma 2-3 sene sonra getirmekten vazgeçerse diye korkuyorum:) böyle bir şey mümkün mü? öyle bir durumda kalırsam ne olur, yedek parça bulunur mu 5 sene sonra?

Rüzgarınoğlu
09 Mayıs 2006, 22:23
Keewayci dostlarım 14 mayıs Yalova gezi topiği açıldı gelmek isteyen arkadaşlar topiğe lütfen.....:)

rebet
09 Mayıs 2006, 23:00
can;
Kardeşim,sende olmadıgına sevindim.Umarım olmaz da bundan sonra..Bende aldığım günden beri var bu ses eksik olmasın:P Sanıyorum bu ses,yeni çıkan bir partide var,yani ütetim hatası ya da daha ucuz malzeme.
zeda;
Dostum,olabilir ama sanmıyorum ki zincir koruma çerçevesinden olsun.Çünkü soğukken ilk birkaç km'de yapmıyor kesinlikle..
aidikurt;
Arkadaşım,daha önce de konuşmuştuk bu konuyu,sende de var biliyorum bu sorun,ama hiç sözunü etmiyorsun bakıyorum:) tıkırtı sesi ve titremeyle kalkışlarla mutlusun sanırım:P aitho isimli bir arkadaş da takmıştı benim gibi bu soruna ve cözmek üzereyim 5-10 güne kadar,haber vericem demişti ..Vee kayboldu...:mrgreen: Umarım çözeyim derken sıyırmamıştır arkadaşımız:salut:
neredesin aithoo yetiiiş :mrgreen:

Can.
10 Mayıs 2006, 00:34
Arkadaşlar benim motorun motor bloğunun içinden tıkırtı geliyor. İlk çalıştırdığımda boşta çalışırken baya bir tıkırtı sesi geliyor ve bu ses kesinlikle motorun içinden geliyor. Ne debriyajdan ne de zincirden. Boşta çalışırken var bu ses

dünyali
10 Mayıs 2006, 02:05
slm evet arkadaşlar bende takip ediyorum motor ısındıktan sora debriyaj sapıtıyor silkeleme ve tıkırtı var baskı balata olduğunu sanmıyorum zanedersem dişlilerden ama aldığımız malın farkındayız onun icin sorun etmiyorum iyice bozulsun kendim dağıtacam acıkcası servislere de güvenmiyorum benim kadar bilgisi var servisinde ))) bu güne kadar sordum servislere dörtlü abi bu güne kadar daha yananına raslamadık verdikleri cevap bide benim sinyalde de sorun var onu dahi bilmiyorlar bu modeler böyleymiş bizim motorlar bire bir harlyin kopyası ama görüntüde sinyalı verdikten sora aynı düğmeye bidaha basınca kapanması lazım mış bende kapanmıyor kapananı varmı )) dörtlü nasıl denersen dene yanmaz bence eğer bunları toplu olarak motomaxa mel atalım onları sıkıştıralım olmadı kanuni hakımızı da kulanabiliriz siyal deyip gecmemek lazım bence hayati tehlike dahi var bir kac arkadaşta arka kampananın kırıldığını gördüm biri 4500 km biri 8200km deydi dikat etmek lazım gibi geldi bilginize bende bu kadar benim yaşadıklarım ya arkadaşlar yolda slciler görüyorum acayip bakıyorlar motorumda farkında olmadığım bişe varsa gördüğünüzde durdurun bilgilendirin )))

rüzgarınız bol olsun

http://img524.imageshack.us/img524/3446/dsci00101fb.jpg (http://imageshack.us)

promethe76
10 Mayıs 2006, 03:40
can;
Kardeşim,sende olmadıgına sevindim.Umarım olmaz da bundan sonra..Bende aldığım günden beri var bu ses eksik olmasın:P Sanıyorum bu ses,yeni çıkan bir partide var,yani ütetim hatası ya da daha ucuz malzeme.
zeda;
Dostum,olabilir ama sanmıyorum ki zincir koruma çerçevesinden olsun.Çünkü soğukken ilk birkaç km'de yapmıyor kesinlikle..
aidikurt;
Arkadaşım,daha önce de konuşmuştuk bu konuyu,sende de var biliyorum bu sorun,ama hiç sözunü etmiyorsun bakıyorum:) tıkırtı sesi ve titremeyle kalkışlarla mutlusun sanırım:P aitho isimli bir arkadaş da takmıştı benim gibi bu soruna ve cözmek üzereyim 5-10 güne kadar,haber vericem demişti ..Vee kayboldu...:mrgreen: Umarım çözeyim derken sıyırmamıştır arkadaşımız:salut:
neredesin aithoo yetiiiş :mrgreen:
selam aitho adına cevap vereyim o yoğun bu ara biraz biz motorları beraber aldık ve ikimizin motorunda da aynı ses vardı kısaca yaşadıklarımızı özetlemeye çalışayım...

ilk olarak maslak v motora gittik. orası keewaylerle fazlaca ilgilenmiyor açıkçası... elimde çok iş var diyerek başından savdı bizi... daha sonra adres ararken katrancıya rastladık tesadüfen... sağolsunlar ilgilendiler... 1 haftalığına şehir dışına çıkarken iki motoruda bıraktık. döndüğümüzde motorlara hiç bir şey yapılmadığını gördük... nedeni ise ellerinde şanzımanı dağıtacak takım yokmuş motomaxtan istemişler gelince haber vereceğim dediler... üzgün bir şekilde şirkete döndük ve motovizyonu aradık getirin bakalım dediler tam şişliden bahçelievlere doğru yola çıkacakken gültepede bir servis olduğunu gördük servis listesinde. hemen aradık ve durumu anlattık... elimde iş yok hemen gelin dedi bizde atlayıp gittik motorlara. daha önce forumdan tanıştığım tüzemen abi de aynı sorunun kendisinde olduğunu, motorunu servise bıraktığını ve ancak 1 ayda sorunun çözülebildiğini anlatmıştı. bizde ustaya bunu anlattık. bizim motorlarda dandik çin malı rulmanların takıldığını takılan mile tam oturmadığı için rulmanların hem kendi ekseni etrafında hemde yatağında döndüğü için böyle bir ses çıkardığını anlattık. usta motorlara bindi gezdi ve sorunun debriyaj baskı balatadan olduğunu söyledi. beklemek istemediğimiz için 40 ar lira vererek yeni baskı balata taktırdık. sorun şimdilik çözülmüş gibi görünüyor. ancak ses az da olsa yine var. ve müthiş rahatsız ediyor:(

Arkadaşlar. bu yazının sonunda şu fikre kesinlikle vardım. bizim sl ler iyi motorlar ancak motomaxın servisleri olağanüstü yetersiz. herkes başka şey söylüyor servisler yedekparça temininin çok ağır olduğundan şikayet ediyor.

Benim önerim burada dertlerini sorunlarını paylaşan SLciler olarak motomaxa karşı bir tüketici kampanyası başlatalım. Böyle bir kampanyaya seve seve sözcü olurum. Lütfen bu aksaklıklara tepkimizi koyalım birlikten kuvvet doğar.

Kazasız belasız ve arızasız günler.

obkavi
10 Mayıs 2006, 10:19
bu motomax la ilgili sıkıntıları hemen değerlendirip bi e-mail bombardımanı yapalım tepkimizi koyalım arkadaşlar bazı şeyler dumanı üstündeyken yapılır soğuyunca insanın yapası gelmez

mavibisiklet
10 Mayıs 2006, 10:47
Arkadaşlar ben 200 km deyim 5. viteste 60 km yi geçtikten sonra acayip şekilde bir ses başlıyor. sanırım sizinle aynı problem nasıl çözeceğiz bu problemi bilmiyorum. birde arka kampanaların 8.000 de kırıldığından bahsedildi, kırılma olayı nasıl oluyor, tamiratı nasıl yapılıyor bilen biri açıklayabilirmi.

leventkozcu
10 Mayıs 2006, 11:01
arkadaslar sıze ufak bır acıklama yapamayım dedım dortluler hepımızın gayet saglam calısıyor ama sanırım calıstırmasını bılmıyorsunuz ıkı dugmeye de aynı anda basınca elınızı cekmeden ıkısıde yanıyor ne kadar boktan ıs bole sey olurmu dıyeceksınız evet ole ben sordum bole yapmıs elemenlar ama ufak bır anahtarla ıstersenız cozumlenebılıyor. bır de sınyaller basınca yanına tekrar basınca sonmesı lazım dıyonuz ordada hatalısınız bızım sınyaller kendınne role lı 30 sanıye sonra kendılıgınden sonuyor oda cok boktan bır sey ama onuda ole yapmıslar yanı motorlarımız da bır sorun yok sadece yapım asamasında fabrıkada kı muhendıslerın kafaları bu kadar calısmıs.. herkese kazasız belasız gunler dılerım

blueberry
10 Mayıs 2006, 11:04
arkadaşlar,

servis ve diğer sorunlarınız için www.tüketicimerkezi.org sayfasını inceleyin. Orada E-Dilekçe Proje bölümünü tıklayın ve oradan size uygun şikayeti seçin ve e-mail yoluyla dava açabilirsiniz. Bizim sorunlarımıza orada 12 madde var uygun gibi. İsterseniz bütün arkadaşlar inceleyelim ve ortak bir konuda şikayet dilekçesi ile dava açabiliriz.

tüzemen
10 Mayıs 2006, 11:09
Ben 4 lü için ne kadar aynı anda bastıysam hiçbir cevap alamadım.
Bu arada sol sinyalde tutukluk yapıyor illaki elim üzerinde basılı duracak ki yanmaya başlasın.Sağ sinyalde sorun yok ta.
Motomax sitesindeki kitapçıktada aynı şey yazıyor ama 4 lüyü yakanı görmedim serviste bilmiyor adana da.

METALİ
10 Mayıs 2006, 11:11
Evet en sonunda bende bitane aldım superlight daha 1 ay olmadı , dün 500 bakımınıda yaptırdım , sonuç nedir derseniz mükemmel bir alet notebook parasına motosikletimiz oluyor , olumsuz yorum yapanlara hiç kulak asmıyorum çünkü param buna yetiyordu... problem varmı derseniz hiç problemim yok yada var belki ben okadar kafaya takmıyorum... sonuçta hareket eden mekanik bir şey. sesler olmazsa zaten ona motor denmezdi ... neyse şimdilik bu kadar benimkini resmini ekliyorum umarım becerebilirim , eğer görünmesse yolunu bildirinde bende ekleyim, hani tek malvarlığım olduğu için biraz hava atmak isterim :) şimdilik bu kadar herkese selamlar....

Captain Future
10 Mayıs 2006, 11:16
ıkı dugmeye de aynı anda basınca elınızı cekmeden ıkısıde yanıyor

Benim motosiklette, iki dugmeye de ayni anda basinca dortluler yanmiyor, ya sag sinyal yaniyor, ya sol sinyal yaniyor....

tüzemen
10 Mayıs 2006, 11:37
METALI
Foruma nasıl foto ekleneceği detaylı şekilde yazıyor.Ama bulamazsan da 2 yol var biri
http://tinypic.com/ adresine git. koyacağın resmi upload yap
upload image bas biraz bekle altta 3 satır çıkacak
IMG olan satırdakini copy ve paste yap buraya resmini burda yayınlarsın
Kazasız belasız gunler herkese

rebet
10 Mayıs 2006, 11:43
promethe76;
Arkadasim,verdigin bilgiler icin tesekkur ederim.Bugun veya yarin degistirecegim debriyaji.''Sorun simdilik cozuldu,ama az da olsa ses var'' diyorsun.Taktirdigin 40 ytl'lik debriyajdan daha kalitelisi war midir? Yoksa bizimkilere uyan bu mudur?Belki o zaman bahsettigin az olan sesi de kesebiliriz..Tekrar tesekkurler:)

METALİ
10 Mayıs 2006, 12:00
http://i3.tinypic.com/xnf7s9.jpg

Ve işte benim yeni canavar , herkese tekrar selam olsun....

Arkadaşlar yeni aynamı alayım yoksa tamer kardeşin yaptırdığı yerde uzun kolmu yaptıralım. adamı aradım ben 40 ytl diyor , e yeni aynalarda o civarda ucuzu bile var... deniyen arkadaşlardan yorum rica olunur....

obkavi
10 Mayıs 2006, 12:26
http://i2.tinypic.com/xnfcm1.jpg
bi resimde benden arkadaşlar

GeCe__
10 Mayıs 2006, 12:34
slm arkadaslar bu arada yenı slcılere hos geldınız ve iyi secım yaptınız dıyorum neyse ben konuya dönıgım su ses ıcın olan formlarınızı okudumda sımdı, ben söle dıgım, ben motora tek bınınce kesınlıkle öle bısey yapmıyo bende, yanı 1.vıtesdeyken 2 ye atıp ve debrıajı bırakırken o tınkırtı senı fln gelmıo,he nasıl gelıyo söle, arkaya bırısını aldıktan bı muddet sonra oda her 2 ye attıgımda degıl gercı ama o zaman gelıo bendekıde böle yanı:mrgreen: bu arada benım sınyel kutum kırılmıstı ama demın ustayı aradım geldımıs sıparıs vermıstık cunkı neyse yarıns abah gidip takıcak:P yanı sınyalım suan ıcın yanmıo.. bıde gecenlerde aksam motorumun ıcıne bakıgım derken bı baktım kenjektör sallanıo ıcınde cıkmıs vıdadan kaynakta gıtmıs:cyclopsan neyse hemen sabah olunca bıraktım bızım ustaya onuda yaptı:).. bıde motorumu ılk aldıgımda dıreksıyon kılıtım calısmıodu onuda hemen goturup taktırdım yenısıyle tabı bunların hepsi parasız yanı arklar neyse yanı böle ufak tefek sorunlar oldu ama bana sorarsanız ben bunları sorunlardan saymıyorum hıc önemlı degıl sonucta motor bu honda suzukı fln degılya, ben cok memnunum suan 1933 km fılanım masallah duz yolda 110 goruyorum tabı bellı bı zorlamadan sonra oluyo..ve dun gece 3 cbr 125 bıde ben gezerken benım arkımın cbr 125 bırden bıre stop ettı:queen: calıstırıyo tabı gaz vererek ama gazı bıraktıgında motor tekrar stop edıyo hemen yanı rölantı ayarı gitti durup dururken bu olay dun gece saat 3,30 gibi oldu vede o saate kadar gezdık cok hız yaptık ve hepımız zorladık motorları ben sıctım agızına zorluya zorluya zaten ama varya tas gibi tas hıcbısı olmadı, zatenn arklarda dedı vala cok guzel ve saglam gidio dıye:queen: yanı honda bozuldu ben hala ayaktayım:bounce: .. bu arada dun aksam mondıal 150 zat ıle kalktım agbımın motoru tabı gecıcegını bılıyodum ve gectide zaten ama uzun yolda her turlu elıne verırım o ayrı konu fakat kısa mesafelerde ve dumduz yolda bızı gecerler arklar.. neyse benım cenem cok dusmus bu arada ben de ehlıyette yok o kadarda trafıkten egctık hepberaber onlarda da ehluyet he he korkmayın arklar korkmayın:cherry: saygılar ruzgarınız eksık olmasın.. göztepeli:cat:

polo34
10 Mayıs 2006, 12:38
sorunsuz uzun km yapmış keeway var mı arkadaşlar ? 80 km den sonra vibrasyon rahatsızlığı var mı ?

bu-rock
10 Mayıs 2006, 13:09
ben alalı 3 hafta oldu deli gibi gezdim 1300 km deyim şuan her geçen gün vibrasyon azalıyor....80 den sonra değil bende 8000 devirden sonra hissediliyor.. rodaj daki kullanımına motoru açmana da bağlı ben ilk 500 km de 5000-6000 deviri geçmedim

Shamyl
10 Mayıs 2006, 13:14
polo34, var:)