PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 [187] 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

cosby26
11 Ağustos 2011, 04:33
valla depodokı catlak ıcın kaynattırmaktan vazgectım sımdılık bı macun surdum bakalım ıse yarıcak mıı .... kutu ıcınde satılıo 2 tup bırısı sıyahımsı bırısı mavı bırbırıne karıstırıyorsun ıkısını sonra catlak olan yere guzelce surdum tas gıbı oldu ve vernıklı gıbı bı yuzeyı oldu kuruduktan sonra adam kaynak gıbı tutar bu dedı eger ıs gourse ıdare edıcem bole ..... olmadı yenı depo şart ....

carsvegas
11 Ağustos 2011, 12:14
arkadaşlar bana arka çamurluk lazım taraş da ve merkez yedek parçada siyahı kalmamış ve gelmeycek dediler acaba başka nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim

iyi günler

tekeriniz düz bassın...

by_cunning
11 Ağustos 2011, 17:10
Bir de zeytinburnunda bir usta var adı kemalmiydi kenanmıydı unuttum valla ama. Perdeciler var zeytinburnunda o yol üstünde benzin istasyonunu solunuza aldığınızda ilerde sağda bir dükkan önünde bir çok motor var zaten görünüyor. O da keeway ustası fakat biraz pahalı yapıyormuş mutlaka pazarlık yapın.

---------- Post added at 16:10 ---------- Previous post was at 16:08 ----------

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-keeway-superliht-150-56002378/detay/

echtsasori
11 Ağustos 2011, 17:58
rashka

Eğer maslak Atatürk sanayi 2. kısıma gelebilirsen ben sana yardımcı olurum. 1 Lt yağını al gel. Birde gönlünden ne koparsa bir siftah atarsın olur biter.
Numaram 0532 593 25 95 (Cüneyt)

cosby26

Depodaki çatlak için yapabileceğin hiçbirşey yok. O kullandığın Epoxi macunu. Bunu bende denedim ama malesef kısa bir süre sonra gene akıtmaya başlıyor.
Çatlaklar genelde deponun şasiye bağlandığı bize bakan tarafta oluyor. Orası kilit nokta olduğundan her türlü çatlıyor. Bence kaynattır bir süre idare eder ama gene gider bilgin olsun.

carsvegas

Çamurluk için birde Sarıyer Çirozoğlu motoru dene. Elinde tutmuyor ama genelde bulabiliyor yedekleri.
0212 242 18 67 (Mustafa)

Kolay gelsin.

cosby26
11 Ağustos 2011, 19:03
tesekkur ederım cuneyt abı bakalım bu nasıl ıdare edecek mı etmezse bı kaynak yaptırırım olmadı yenı depo :D

gokseltoprak
12 Ağustos 2011, 07:40
slm arkadaslar oncelıkle bayadır giremedim foruma. ben gittim daha önce dediğim uşaktaki ilana ve gittim aldım supershadow 250 yi. uşak muğla arası 300 km yol yaptım maşallah en ufak sorun çıkarmadı motorum. 5 gün oldu allalı şu ana kadar çok menlunum yagıyla debrıyayında ufak bı sorun yaptı onu yaptırdım sanayıde sadece. görüntüsü ve sesi oldukça tatmin edici özellikle sesine bayılıyorum herkese kendine baktırıyor motor :)
goksel ben köteklide oturuyorum yardımcı olmak ısterım sana motor alırken eger alırsan cok dogru bır secım yaparsın kardeşim ben şuana kadar çok menlum kaldım ıyıkı almısım dıyorum walla ıstersen tanısalım. benım arkadaslarımda alcaklar a2yı aldılar onlarda motor bakıyolar sl150 beraber koteklı mt kurarız ıns :)

vay hayırlı uğurlu olsun, ilk seferde 300 km yol yapabildiğine göre öğrenme aşamasında da yardımı senden alıcaz anlaşıldı :) ben de köteklideyim şokun üstünde. eylülde görüşelim mutlaka :)

rashka
12 Ağustos 2011, 10:39
echtsasori,

yanıtın için teşekkürler yalnız ben yağın yanı sıra, buji ve aküye de bir ayar vermek istiyorum, sen yapabilir misin? elinde buji var mı? akü için kuru akü mü önerirsin, maslak oto sanayi bana uygun ama dediğim gibi buji ve akü'de önemli, ayrıca zincirde de gevşeme söz konusu yani aradığım genel bir gözden geçirme.

cevabını bekliyorum.

echtsasori
12 Ağustos 2011, 16:22
cosby26

Nedemek. Burada sorulara sorunlara cevap bulmak için burdayız. Bildiklerimi paylaşmicaksam burda ne işim/işimiz var değilmi.

rashka

Sen geçmiş sayfalarda motoruma neler yaptığımı görmedin mi. Motorla ilgili herşeyi zaten ben kendim yapıyorum. Bilgim olmasa zaten cesaret edip dağıtmazdım.

Ancak senin Aküye ayar vermek konusunu anlamadım. Şarz mı istiyorsun yoksa yeni akümü ? Yeni akü alacaksan tabiki kuru alma, bildiğim kadarı ile kuru akülerin ebatları uymuyor. Ben Asitli olandandan kullanıyorum. Harikada çalışıyor. Tabiki tercih senin.

Zincir konusu en kaka olayı bu motorun. Haftada bir ayar çekiyordum. En son gittim O-ring li zincir aldım. Henüz kullanamadım ama kendi orjinal zinciri gibi sorun yaratmiyacağı kesin.

Yani şöyle söylim. En son motorunu söküp dağıtıp toplamamıştım onuda yaptım artık. Bilmiyorum başka birşey kaldımı :)

cosby26
12 Ağustos 2011, 19:23
cüneyt abıııı motorun son halını goremedık ama :D resmlerı beklıyoruz en kısa zamanda bende yarın depoyu sokup goturtecegımmm cunku hala benzın kacırıyor :D cuneyt abı depoyu sokerken koltugun orda bı cıvata var onu sokuyoruz sonra bu gııdounun altındakı granajları cıkartıyoruz ve gıdounun altındakı mat plastıkler var 2 tane vıda tutuyot onu cıkartıyoruz baska varmı sokecegımız yerler ?

echtsasori
12 Ağustos 2011, 23:53
Yok kardeşim başka birşey sökmene gerek yok.

Koltuğun ordaki vidayı sökünce koltuk tarafına doğru çek çıkar. Öndeki lastik kanallarından çıkar gelir kolayca.

cosby26
13 Ağustos 2011, 12:56
tesekkurler cuneyt abı bırazdan sokup goturecegım bakalım kaynakcıyaa ....

Çağatay_14
14 Ağustos 2011, 01:36
vay hayırlı uğurlu olsun, ilk seferde 300 km yol yapabildiğine göre öğrenme aşamasında da yardımı senden alıcaz anlaşıldı :) ben de köteklideyim şokun üstünde. eylülde görüşelim mutlaka :)
tmm kardeşim görüşürüz köteklide benim numaram 05385720364 ararsın elimden geldiğince her türlü yardım etmeye çalışırım görüşmek üzere

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:34 ----------

[QUOTE=cosby26;2421423]çağtay koteklı mt kurulursa burayı unutmada:D

abim unuturmuyum hiç :D

cosby26
16 Ağustos 2011, 19:02
Arkadaslar motorum benzın deposu catlamıstı onu gecen gun kaynakcıya verdı m kaynak yapması ıcın oksiasetilen kaynagı yaptı guzel olmus sızdırmıyordu neyse taktım depoyu yerıne doldurdum benzını fulledım surmeye bı basladım gıderken yolda jikleyı ındıreyım dedım elımı alta bı daldırdım sapır sapır ıslaklık ... hemen cektım kenara bakıtım ne oluyor dıye şap şap damlıyor dogru depocuya orda tekrar soktum baktık bu depodan benzın gelen yer varya altta bu karburotere benzını aldıgımız yer o kokunden catlamıs nasıl oldu nasıl gıttı bılmıyorum ama yıne depocuda motor sımdı yarın gıdıp alıcam bakalım hayırlısıyla ınsallah bu sefer bırsey olmaz sımdı dıyorum keske yenısını alsaydım dıye 70 tl verdım kaynaga sımdı buyuk ıhtımal para vermem ama yenısı olsun basım agrımasın .... 3-5 fazla ver yenısı gıbı olmuyor ıste ....

Ercument
17 Ağustos 2011, 00:31
70 tl. kaynak parasımı yazıktır ya. Benimde başıma gelmişti radyatör tamiri yapan bir yer bulup orda kaynak yaptırmıştım. Bir siftah at yeter demişti usta.

echtsasori
17 Ağustos 2011, 12:29
cosby26

Sanırım sen benzin vanasından bahsediyorsun. Eğer daha önce orda bir sorun yok ve sonradan çıktıysa bu kuvvetle muhtemel ustanın hatasıdır. Eğer depoyu musluğu sökmeden sağa sola sertce bıraktı ise hasar vermiş olabilir.

Birde 70 TL kaynak parası çokmuş :(

Umarım bu sefer halolur.

cosby26
17 Ağustos 2011, 18:38
su anda aldım motoru sımdılık sıkntı yok bakalım evet 70 lıra aldı :( bencede cpokn ama ne yapıcaksınnnn ıstee....

rashka
18 Ağustos 2011, 09:40
arkadaşlar,

bu motorda kask kilidi tarzı birşey göremiyorum ben, yerini bilen ya da olup olmadığını bilen var mı? benim eski motorda bile vardı, eğer yoksa büyük eksiklik...

Çağatay_14
19 Ağustos 2011, 01:54
su anda aldım motoru sımdılık sıkntı yok bakalım evet 70 lıra aldı :( bencede cpokn ama ne yapıcaksınnnn ıstee....

inş hallolur abim hakkaten 70 lira kaynak parası çok almış adam nerdeyse 0 deponun yarı parası :(

echtsasori
19 Ağustos 2011, 11:59
Bugün motorum için spariş ettiğim Vites kolu, Fren pedalı ve yayı, fren çubuğu, hava filtresi ve benzin musluğu geldi.

Bakalım en kısa zamanda motora girişmem gerekiyor.

rashka

Kitapçığında gösteriyor ancak motorun üzerinde öyle bir şey yok. Boşuna arama bence :)

Ancak büyük eksiklik demeni de anlayamadım. Bence kaskı motorda bırakmak en büyük hata ve yanlışlıktır.

alico96
19 Ağustos 2011, 21:22
Herkeze öncelikle merhabalar.Sl 150 eksoz fiyatlarından haberi olan arkadaşım varmı.Yada daha önce kaynak yaptıran eksozda paslanmadan dolayı patlak meydana geldi sizce kaynak çözüm olurmu daha önce tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler.

oqchielado
20 Ağustos 2011, 10:47
s.a. arkadaşlar.ben emin.ankara gazide okuyorum.çankayada oturuyorum.gelenektir, kendimi tanıtayım dedim. ben araştırmalar ve bütçem sonucu sl150 almada karar kıldım. burdaki yardımlaşmayı görünce yolda kalacağım korkusunu atmaya başladım.en kısa zamanda paramı biriktirip canavarı alabilmem için muhabbetin içinde hem bilgilenmek hem de motorsiklet aşkına olan bağlılığımı pekiştirmem lazım.o yüzden buradayım.tüm sl sahiplerine kazasız günler,benm gibi alamayanlara da heeeemmmmeeennnn muradına ermeler dilerim...2000lira biriktrmek kolay diil ama delircem alamazsam :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:22 ----------

hatta o kadar bunalımda ve sabırsızım ki gitarı alıp sokakta para toplamaya başlayabilirim.kim beklicek 4 ay yaa... bana biri 2bn lira bulsun köle olurum ona.o kadar yani :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------

son bi not:
1)motoru aldığımda bana onu ezberletecek bi arkadaşa ihtiyacım olacak
2)ankaradaki sl'cilerin bi grubu var mı?yoksa ben kuracam alır almaz...

rashka
21 Ağustos 2011, 00:03
echtsasori,

cevabın için tekrardan teşekkürler, sen olmasan sorulara cevap veren yok, emeğine sağlık. bu arada senin yanına uğrayacaktım ancak pazar günü maslak oto sanayinin kapalı olduğu aklıma geldi, artık daha sonra görüşürüz.

bu arada ben de kendimi tanıtmayı unuttum, keeway sl 150'i mi iki ay önce aldım bu ikinci motorum, scooterdan geçiş yaptım ve makineden oldukça memnunum, tek dezavantajı motor hacmi, 250'lik makinelerde de bu tarz bir görüntü yok kanımca, bakalım önümüzdeki yıllarda kymco venox 250 almak istiyorum.

echtsasori, sana bir sorum daha var ve bu son sorum yemin ederim :)

motoru incelerken bir tane kablo gördüm ucu buji gibi bir yere bağlı ancak diğer ucu boşta, hiçbiryere bağlı değil, böyle bir kablo olması mümkün mü? bunu bir tek sen bilebilirsin, motoru yapboz yapan tek kişi sen olduğun için :) eğer anlatamadıysam resim de ekleyebilirim.

ibanez_one
21 Ağustos 2011, 03:43
Selamlar Arkadaşlar..
Aranızda Superlight A Kalın Lastik Takan Varmı...Ve Ya Bu Olabiliyormu ? Çünkü Enazından Arka Lastiği Birazdaha Kalın Olarak Değiştirme Gibi Bir Düşüncem Var..

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:41 ----------

Merhaba alico96...Tekay Motordan 3 Gün Önce Egzos İle İlgili 400 TL Fiyat Aldım Bilgin Olsun..

kanatlıkobra
21 Ağustos 2011, 16:10
motor tutkunu özggürlük tutkunu herkese slm olsun . 2006 dan bu yana keeway 150 s..... kullanıyorum ... 2sefer komple dağıttım ve çok derecede mecburiyetten binildim aldığım güne lanet olsun diyerek ....150 bu motor hakkında isdediğinizi sora bilirsini z

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------

sıfırı 450 den başlayıp 390 kadar ini yolar .... tekay motor 2 ay önce sordum .. ama ağar istan buldaysan krom yapıyorlar ici boş 70 i yukarı gecmessen iyi hoş ama biraz basarsan tam bir çayırtı işkence kendin icin bile düşündüğünü bile duyamassın he onun fiyatıda 400 yani:bounce: durumun vahim dostum

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:49 ----------

Herkeze öncelikle merhabalar.Sl 150 eksoz fiyatlarından haberi olan arkadaşım varmı.Yada daha önce kaynak yaptıran eksozda paslanmadan dolayı patlak meydana geldi sizce kaynak çözüm olurmu daha önce tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler. sıfırı 450 den başlayıp 390 kadar ini yolar .... tekay motor 2 ay önce sordum .. ama ağar istan buldaysan krom yapıyorlar ici boş 70 i yukarı gecmessen iyi hoş ama biraz basarsan tam bir çayırtı işkence kendin icin bile düşündüğünü bile duyamassın he onun fiyatıda 400 yani durumun vahim dostum :bounce:

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:54 ----------

bu motora sakın olaki başka karpüratör veya silindifr krank konjektör takmayın paranıza yazık 2 cisi taraşın sattığı keeway parçasının 100 95 i tam bir tenekedir ......en ufak örnek emin olun ufacık 2ay icin de 8 kere fren teli aldın tanesi baen 10 bazen 15 tutturduğuna
iyi deyip 85 e verdiği karpüratör 2 ay gitmedi bu örnekler gibi neler var ..... isteyene sökülen ve takıln bütün par çalarıda gösteririm :pr::pr::pr::pr::pr:

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------

echtsasori,

cevabın için tekrardan teşekkürler, sen olmasan sorulara cevap veren yok, emeğine sağlık. bu arada senin yanına uğrayacaktım ancak pazar günü maslak oto sanayinin kapalı olduğu aklıma geldi, artık daha sonra görüşürüz.

bu arada ben de kendimi tanıtmayı unuttum, keeway sl 150'i mi iki ay önce aldım bu ikinci motorum, scooterdan geçiş yaptım ve makineden oldukça memnunum, tek dezavantajı motor hacmi, 250'lik makinelerde de bu tarz bir görüntü yok kanımca, bakalım önümüzdeki yıllarda kymco venox 250 almak istiyorum.

echtsasori, sana bir sorum daha var ve bu son sorum yemin ederim :)

motoru incelerken bir tane kablo gördüm ucu buji gibi bir yere bağlı ancak diğer ucu boşta, hiçbiryere bağlı değil, böyle bir kablo olması mümkün mü? bunu bir tek sen bilebilirsin, motoru yapboz yapan tek kişi sen olduğun için :) eğer anlatamadıysam resim de ekleyebilirim.

deponun altındaki bobinden basediyosan diğer ucu bağlı ama şu an aklım gelmiyor bakarım bi ara ama şase neyse aaklını karıştırmayayım

ramazank79
21 Ağustos 2011, 16:37
ÖN DİŞLİ MİLİNİN KEÇESİ
Slm arkadaşlar
Keeway süperlight 150 cc motorumun bazı araştırmalarım sonucunda ön dişli mil keçesinden yağ sızdırdığını tahmin ediyorum.yağ genellikle hareket halindeyken 1-2 damla olarak sızıyor hatta zincirimin motordan taraftaki kısmının yağlandığını görmekteyim. Motorun durduğu zamanlar yağ akıntısı duruyor. Yarın inşallah tamirciye göstereceğim.Fakat siz arkadaşlardan başınıza gelmiş olanlardan veya bunun üzerine fikir yürütmek isteyenlerin yazılarını okumak isterim.Mesela nasıl belirtiler oluyor,tamirde ne gibi masraf açıyor birde hangi keçenin daha iyi olduğu hakkında v.s şimdiden teşekkürler.

cosby26
21 Ağustos 2011, 17:28
valla 70 tl bıraz cok ama kayserı burası olu pazalrıkcı adamlar ve 4 tane depo ısıyle ılgılenen adam var koca sanayıde onlarda motor yapmıyorlar hatır gonul ısıne yaptıkalrını soyleyerek yapıyorlar su anda motorumda sıkıntı yok bakalım benzın sızdırmayııı bıraktı ıyı durumda gozukuyorrr

aqchielado kardesım hosgeldın ınsallah parayı bırıktırıp alabılrıısn bu fıyata bu motoru baska bulamazsın zaten o kadar guzel

cuma gunu kayserıden eskıshıre gıdıcem ızıne ayrılıyorum bakalım ıstanbuldan kayserıye motorla gelmıstım 2. uzun yolum olacak kazasız belasız gıderım ınsallah bakımlarını yapıyorum hafta ıcı yıne eskıshıre gelınce yazarım sızlere

herkese kazasız belasız surusler arkadaslar ....

bu arada motoru yenı aldıgım ıcın bazı sorunalrı olan aradaslar soru soruyorlarr bzıde yanıtlayamıyoruz kusura bakmasın o arkadaslar eger bılgım olan konuysa muhakkak cevaplamaya calısırım ama deılse arkadasıda yanlıs yonlendırmeme adına cevapmaıyorum kuusra bakmayın ama yavas yavas bende bayagı sokup takıyorum artık sorularnıza bıldıım kadarıyla cevaplandırmaya calısırım .... bu konuda usta olan zaten cuneyt abımdır (enchroti) o onlıne oldugunda cevap verır sorularınız yanıtsız kalmaz merak etmeyın :D ..

oqchielado
21 Ağustos 2011, 18:23
insan bi hoşgeldin der yaw.yoksa motor aşığı almaya çalışanlara cvp atmıosunuz da sadece motoru olanların mı söz hakkı var.öyleyse alana kadar yazmayım yani. emin olun motor deliliği burdaki çoğu kişiden fazladır ama para biriktrmeye çalışıorm kendi elmden geldiğince...

rashka
21 Ağustos 2011, 22:55
oqchielado, hoşgeldin kardeş, haklısın herkes kendi derdinde biraz :)

arkadaşlar, ucu olmayan o kablonun resmini ekliyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://img703.imageshack.us/img703/2739/img2011082100019.jpg

echtsasori
22 Ağustos 2011, 16:26
oqchielado
Hoşgeldin. Acele etme hocam. Yavaş yavaş biriktir al motorunu. Böyle olması gerekiyormuşki şu an bunu yaşıyorsun. Umarım en kısa zamanda muradına erersin arkadaşım.

rashka kardeşim. Maslak Atatürk Sanayi herzaman açık. En altta bir kapı vardır ordan giriş vardır. Gelmek istediğin zaman beni ara olurmu ? 532 593 25 95 Bu motorun hacmi yapısına göre bence iyi. Ancak motorda çok fazla ağırlık var. Bunlar elbet motorun atikliğini etkiliyor. Ancak yapısal olarak da fazlasına gerek yok. Sonuçta bu bir gezi ve keyif motoru olarak tasarlanmış. Tabiki bence.
Soru sorma konusunda bir sıkıntım yok. Bilgim dahilinde herzaman cevap vermeye çalışırım. İstediğin kadar sormanı beklerim. Bunun için forum ortamındayız değilmi. Son yok.
Kafaya takılan her soru yazılmalı buraya.

Şimdi gelelim soruna. Gördüğüm kadarı ile bahsetmiş olduğun kablo değil boru :) Buji diye tabir ettiğin kısımda karbiratör'dür. Dediğim gibi yalnış görmüyorsam o boru karbiratörün
tahliye borusudur. Karbiratörün altındaki vidayı gevşetince oradan benzin tahliyesi yapar. dediğim gibi tahmin ettiğim ve yanlış görmüyorsam konu bundan ibaret. Sende olduğu gibi her superlight de vardır o.

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/img2011082100019.jpg

oqchielado Hoşgeldin. Nedemek hocam. burası herkese ve her motorcuya açık bir yerdir.

rashka
22 Ağustos 2011, 16:37
oqchielado
Hoşgeldin. Acele etme hocam. Yavaş yavaş biriktir al motorunu. Böyle olması gerekiyormuşki şu an bunu yaşıyorsun. Umarım en kısa zamanda muradına erersin arkadaşım.

rashka kardeşim. Maslak Atatürk Sanayi herzaman açık. En altta bir kapı vardır ordan giriş vardır. Gelmek istediğin zaman beni ara olurmu ? 532 593 25 95 Bu motorun hacmi yapısına göre bence iyi. Ancak motorda çok fazla ağırlık var. Bunlar elbet motorun atikliğini etkiliyor. Ancak yapısal olarak da fazlasına gerek yok. Sonuçta bu bir gezi ve keyif motoru olarak tasarlanmış. Tabiki bence.
Soru sorma konusunda bir sıkıntım yok. Bilgim dahilinde herzaman cevap vermeye çalışırım. İstediğin kadar sormanı beklerim. Bunun için forum ortamındayız değilmi. Son yok.
Kafaya takılan her soru yazılmalı buraya.

Şimdi gelelim soruna. Gördüğüm kadarı ile bahsetmiş olduğun kablo değil boru :) Buji diye tabir ettiğin kısımda karbiratör'dür. Dediğim gibi yalnış görmüyorsam o boru karbiratörün
tahliye borusudur. Karbiratörün altındaki vidayı gevşetince oradan benzin tahliyesi yapar. dediğim gibi tahmin ettiğim ve yanlış görmüyorsam konu bundan ibaret. Sende olduğu gibi her superlight de vardır o.

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/img2011082100019.jpg

oqchielado Hoşgeldin. Nedemek hocam. burası herkese ve her motorcuya açık bir yerdir.

cüneyt ustam, harika bir insansın vesselam, mutlaka gelcem yanına :)

herşey gönlünce olsun.

eywallah tekrardan...

rashka
23 Ağustos 2011, 12:40
arkadaşlar, evden işe işten eve sürekli motorla gelip gidiyorum. başımdan geçenleri aktarayım biraz;

- bence en önemlisi bu, hafif ıslak zeminde arka frene dokunduğum anda arka teker yanıma kadar geliyor nerdeyse ya da bariz bir kayma söz konusu, lastikler yeni lastik daha 5 aylık motor ancak çok çabuk kayıyor, sanırım yağmurda kullanamayacağız, acaba lastik değiştiren var mı?

- benim evin ordan gelirken sürekli köpekler kovalıyor, sağolsunlar bir gün atlamadılar beni kovalamayı, sanırım birgün bacağı kaptıracağız, biraz hızı arttırdıktan sonra bırakıyorlar ancak önüme atlar biri diye korkuyorum açıkçası.

- normalde 100, yokuş aşağı 110, yokuş yukarı 90 ile gidiyor, genelde kamyonları geçip mutlu sona ulaşıyorum :)

- alet nerdeyse hiç yakmıyor, akbilden daha ucuza geldi bana, 55tl ye depo doluyor ve 400-500 km gidebiliyorsun.

- işe giderken teme bağlanıyorum ve viyadüğe geldiğimde bazen çok hızlı rüzgar oluyor, ayaklarımı padlere bastırıyorum ve biraz arkaya yaslanıyorum, eğer birgün rüzgardan düşersem ya viyadükten aşağı ya da arabanın altına girerim, mazallah. biraz daha ağır olmalımıydı acaba diyorum ancak motor hacmi kaldırmaz.

- dönüşlerde gayet güzel motor.

- zinciri biraz gerdim ve yağı değiştirdim (kendi kendime) motorun çekişi farketti.

- aynalar tam bir baş belası, en yakın zamanda değiştireceğim, sürekli kendimi görüyorum ve arkaya bakmak için biraz sağa ya da sola kayıyorum.

- son olarak da motorumdan çok memnunum, fiyat performans sınıfında dünyanın en iyi motoru...

carsvegas
23 Ağustos 2011, 18:47
Arkadaşlar motorumda kontağı çevirdiğimde elektriğin e si yok aküyü daha yeni almama rağmen 1 ay olmadı boşaldı akü şarj olmuyor eskiden mataru çalıştırdıktan sonra farlar yanardı şimdi o da yok yani ne sinyal ne park lambası hiçbişey yanmıyoru ya akünün üzerinde test butonu var eskiden boş olduğunda şarj edilmesi gerek ışığı yanardı o bile yanmıyor şimdi...ben sorunun kontak anahtarı kısmında diye tahmin ediyordum fakat bugün ustaya göstereyim dedim usta sigortaya baktı sağlam dedi konjektöre baktı sağlam dedi en son sorunu şimdi tam olarak adını hatırlayamadığım cdı bloğunun içindeki alt sarmal mı ne o bozuk dedi...ama ben tatmin olmadım çünkü sorun kontak anahtarında dememin sebebi kontağı bazen açardım ışık yanmazdı bunu bir iki dnerdim yanmaya başlardı bazen de atıyorum sinyal veriyorum depo üstü ışığı sonuyor ne iş anlamadım...

sizce sorun nerdedir daha önce böyle bişey yaşayan var mı bilgi verirseniz sevinirim...

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:44 ----------

Hafif ıslak zeminde arka frene dokunduğum anda arka teker yanıma kadar geliyor nerdeyse ya da bariz bir kayma söz konusu, lastikler yeni lastik daha 5 aylık motor ancak çok çabuk kayıyor, sanırım yağmurda kullanamayacağız, acaba lastik değiştiren var mı?

Lastik olarak bende ırc marka lastık aldım ama pek memnun değilim sert hamurdan acaip kayıyor yumuşak hamur olmasına dikkat edilmesi gerek..

cosby26
23 Ağustos 2011, 19:11
oqchielado, hoşgeldin kardeş, haklısın herkes kendi derdinde biraz :)

arkadaşlar, ucu olmayan o kablonun resmini ekliyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://img703.imageshack.us/img703/2739/img2011082100019.jpg

bılgım dahılınde bende yanıtlayayım daha yenı gordum mesajııı :D aynen cuneyt abımın dedıgı gıbı o karburatorun tahlıye borusu kabloyla alakası yok fazlalık benzının motor bloguna dokulmesını engellıyor borunun ucunu aradan bı yerden asagıya dogru sallandır kı benzını tahlıye ederken motorun pıslenmesın D: sadece bu ıse yarıo :D

---------- Post added at 18:11 ---------- Previous post was at 18:06 ----------

Arkadaşlar motorumda kontağı çevirdiğimde elektriğin e si yok aküyü daha yeni almama rağmen 1 ay olmadı boşaldı akü şarj olmuyor eskiden mataru çalıştırdıktan sonra farlar yanardı şimdi o da yok yani ne sinyal ne park lambası hiçbişey yanmıyoru ya akünün üzerinde test butonu var eskiden boş olduğunda şarj edilmesi gerek ışığı yanardı o bile yanmıyor şimdi...ben sorunun kontak anahtarı kısmında diye tahmin ediyordum fakat bugün ustaya göstereyim dedim usta sigortaya baktı sağlam dedi konjektöre baktı sağlam dedi en son sorunu şimdi tam olarak adını hatırlayamadığım cdı bloğunun içindeki alt sarmal mı ne o bozuk dedi...ama ben tatmin olmadım çünkü sorun kontak anahtarında dememin sebebi kontağı bazen açardım ışık yanmazdı bunu bir iki dnerdim yanmaya başlardı bazen de atıyorum sinyal veriyorum depo üstü ışığı sonuyor ne iş anlamadım...

sizce sorun nerdedir daha önce böyle bişey yaşayan var mı bilgi verirseniz sevinirim...

Lastik olarak bende ırc marka lastık aldım ama pek memnun değilim sert hamurdan acaip kayıyor yumuşak hamur olmasına dikkat edilmesi gerek..

valla bu konuda bılgım yok dostum ama cuneyt abım belkı analr cevap verır .....

cosby26
23 Ağustos 2011, 19:21
arkadaslar bırsey sormak ıstıyorum ben sag yan grenaj kapagı dusmus yada alınmıs ama alınma ıhtımalı uzerınde durmuyorum kayserıde sadece 1 tane sl 150 var :D
neyse merkezyedekparca ya sordum bayramdan sonra gelıcek dedıler altay motora sordum 110 tl cekıyorlar sadece sag tarafa yuhhh dedımmmm ıstanbulda yada turkıyede baska herhangı bı yerde nerede satılıyor bılısı olan varmı buraya telefonlarını bırakabılırmı ???? adamların ??* yada bana alıp gonderebılcek varmı ? ben havale ederım o kısıye onceden parayı ....

rashka
23 Ağustos 2011, 22:14

carsvegas, teşekkürler cevabın için, ne kadara aldın acaba lastikleri ve nereden aldın?

carsvegas
23 Ağustos 2011, 22:40
arkadaslar bırsey sormak ıstıyorum ben sag yan grenaj kapagı dusmus yada alınmıs ama alınma ıhtımalı uzerınde durmuyorum kayserıde sadece 1 tane sl 150 var :D
neyse merkezyedekparca ya sordum bayramdan sonra gelıcek dedıler altay motora sordum 110 tl cekıyorlar sadece sag tarafa yuhhh dedımmmm ıstanbulda yada turkıyede baska herhangı bı yerde nerede satılıyor bılısı olan varmı buraya telefonlarını bırakabılırmı ???? adamların ??* yada bana alıp gonderebılcek varmı ? ben havale ederım o kısıye onceden parayı ....

Benim de sağ grenajı bırısi almış aldığı günden beri sülalesini anıyorum:) o kadar da kırılmaması için işlemler yapmıştım inşallah o grenajı motora değil de kendine takmıştır:)))

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:38 ----------

carsvegas, teşekkürler cevabın için, ne kadara aldın acaba lastikleri ve nereden aldın?

Rica ederim nisan ayında kendi motorcum temin etti yanılmıyorsam o da ümraniyede bir yerden alıyor arka lastik 85 tl idi...

alico96
24 Ağustos 2011, 20:29
Arkadaşlar teşekkür ederim.400 TL eksoza vermeye niyetim yok ya böyle bineceğiz yada araya parça attırmaya çalışacağım.Bakalım gelişmeleri paylaşacağız.herkeze iyi sürüşler.

kaptan88
27 Ağustos 2011, 03:30
iyigünler arkadaşlar, baya bir süredir forumu takip ediyorum ve sanırım keeway superlight almaya karar verdim. istanbulda bildiğiniz kredi kartına taksit yapan bir motorcu var mı? sahibinden falan var demeyin ben 2. el motorcu tarzı bir yer arıyorum. ayrıca motora kız arkadaşımla binmeyi düşünüyorum toplam 155 kilo civarı yapyor. bu motor bir sorun çıkarır mı.. limitim 2000 lira... yardım ederseniz sevinirim çünkü keeway ailesine bir kişiyi daha dahil etmiş olacaksınız:)

oqchielado
29 Ağustos 2011, 06:47
oqchielado

cvbn içn saol.aslında benim aklıma da o yattı.4 ay çalışmaya bakar.3.ay ehliyeti de alırım.o zamana kadar ankda slcilerle de tanışmış olurum (hocalarımla :P )
sadece aşk derecesine geldi artık yürüdüğüm yerleri geçtim iilk mesajımı yazdığım günden sonra allah şahit kaç gece başka rüya görmedim. daa yeni kurtuldm :D
ondan bu durumdayım.yoksa beklicem zaten.planlar yapıldı.aranıza dahil olmaya çalışıyorum :)

[QUOTE=kaptan88;2437814]iyigünler arkadaşlar, baya bir süredir forumu takip ediyorum ve sanırım keeway superlight almaya karar verdim. istanbulda bildiğiniz kredi kartına taksit yapan bir motorcu var mı? sahibinden falan var demeyin ben 2. el motorcu tarzı bir yer arıyorum. ayrıca motora kız arkadaşımla binmeyi düşünüyorum toplam 155 kilo civarı yapyor. bu motor bir sorun çıkarır mı.. limitim 2000 lira... yardım ederseniz sevinirim çünkü keeway ailesine bir kişiyi daha dahil etmiş olacaksınız:)

kaptan88 kardeşim hoşgeldin.kader arkadaşımsın.hayırlısıyla motora kavuşman dileğiyle...

slyman_b
29 Ağustos 2011, 16:02
Beyler
- 1.70 boyundaki biri için nasıldır bu motorun ölçüleri? Kol bacak uzanır mı rahatça?
- Diğer akranlarına göre kalite olarak nasıldır (kanuni tiger,mondial mct,regal raptor) ?
- Çok arızası oluyor mu? düzgün kullanımda motoru kaç kilometre rahat kullanılır?
- Son olarakta yakıt sarfiyatı nasıldır?

cosby26
31 Ağustos 2011, 22:52
Beyler
- 1.70 boyundaki biri için nasıldır bu motorun ölçüleri? Kol bacak uzanır mı rahatça?
- Diğer akranlarına göre kalite olarak nasıldır (kanuni tiger,mondial mct,regal raptor) ?
- Çok arızası oluyor mu? düzgün kullanımda motoru kaç kilometre rahat kullanılır?
- Son olarakta yakıt sarfiyatı nasıldır?

kardesım oncelıkle hosgeldın aynen benım boyumda 170 kılom 70 gayet yakısıklı duuryorum motor ustunde :D sıkıntı cıkarmıyor anlayacagın dusurslarda bacak yetıyor surustede sıkıntım yok kollarım yetıyor ben motoru aldım ıstanbuldan eskıshıre geldım ordan kayseırye gıttım sımdı ızıne ayrıldım kayserıye geldım :D motorla burda eskıshrıın ılcesınde otuuyorum nişanlı oldugum ıcın hergun 70 km uzaklıktakı yere gıdıp gelıyorum sıkıntı cıkarmadı sen motora nasıl bakarsan motor o sekılde cevcap verır bakımını aksatma yaguını kontrol et garıp bı ses gelırse dınle hısset baktır bu sekılde uzun muddet kullanrısın sıkıntı cıkarmaz su anda eskıshrıdeyım bayramdan sonra kocaelı kandıraya gıdecegım hatunla sonra tekrar eskıshrıe gelıp kayserıye docenecegım ınsallah :D

---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:50 ----------

iyigünler arkadaşlar, baya bir süredir forumu takip ediyorum ve sanırım keeway superlight almaya karar verdim. istanbulda bildiğiniz kredi kartına taksit yapan bir motorcu var mı? sahibinden falan var demeyin ben 2. el motorcu tarzı bir yer arıyorum. ayrıca motora kız arkadaşımla binmeyi düşünüyorum toplam 155 kilo civarı yapyor. bu motor bir sorun çıkarır mı.. limitim 2000 lira... yardım ederseniz sevinirim çünkü keeway ailesine bir kişiyi daha dahil etmiş olacaksınız:)

hosgeldın kardesım oncelıkle ıyı bı karar vermıssın kutlarım 155 kılo olmaznı sıkıntı cıkarmaz bende o cıvarda yukle uzun yolculuklar yaptım sıkıntı cıkarmadı uzun yolda ve 90 la gıttım hep sıkıntı olmuyor kardesım ınsallah en kısa zaman da alırsın motorunu herkese hayırlı ve kazasız surusler .. . . . .

kaptan88
02 Eylül 2011, 11:19
ilgilenen herkese çok teşekkür ederim işte kredi kartına taksit yapan yer arıyorum şu an:) alınca motoru daha çok başınızı ağrıtırım sorularımla :)

borracho
02 Eylül 2011, 18:07
arkadaşlar öncelikle merhaba..istanbul şaşkınbakkaldayım ve 10 günlük keeway sl150 kullanıcısıyım hatta 10 günlük motosiklet kullanıcısı da diyebiliriz.. :) bi arkadaşımdan başlangıç motoru olarak aldım yalnız biraz bakım istiyor.anadolu yakasında güvenilir (yeni başlayan ve işten anlamayan birisi olduğumdan yüksek fiyatlar çekmeyecek) bir servis arıyorum.

önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim..(her konuda tavsiyelerinizide almak isterim tabi)

anarche03
04 Eylül 2011, 14:35
yanlış bilmiyorsam üsküdarda ferhat usta var forumda aratırsan adresini bulabilirsin.

borracho
04 Eylül 2011, 17:15
yanlış bilmiyorsam üsküdarda ferhat usta var forumda aratırsan adresini bulabilirsin.

evet araştırdım herkes kefil olmuş durumda ustaya pazartesi ilk iş uğrayacam ferhat ustaya teşekkürler..

anarche03
05 Eylül 2011, 02:10
@borracho

ne demek önemli değil. ustayla aranı iyi tut çok işin düşücek :)

atakan1905
05 Eylül 2011, 02:59
sefaköy motorland ta da mustafa usta diyorum karşıya geçemeyecekler için:)

echtsasori
06 Eylül 2011, 23:36
Herkese selamlar.

Yoğunluktan bayadır giremiyorum foruma.

Keeway Brat Bike projesine yeniden start verdik. Konu ile ilgili bilgileri paylaşıcam. Ancak bir arkadaşımız bir soru sormuş özelden.

Burdan paylaşmak istedim ki bu tür sorunu olan başka biride faydalanabilsin istedim.

Soru şu ;
Selamlar
üstad selamlar. Bıktım şu superlight dan var ya ... geçenlerde hatırlarsın belki konudan debriyaj bloğunu değiştirmiştim komple şanzıman falan. Dün akşamda zincir kırıldı. Daha önce geldimi başına nasıl yapayım tavsiye edeceğin zincir varmı bakıyorum netten araştırıyorum birşey yazmıyor. Selamlar.

Şimdi bu konu gerçekten de benimde bıkmış olduğum bir durum. Yani zincir gevşemesi sürekli gerdirme ve sonunda da zincir kopması ile yolda kalmak.

Bu nedense keewayların kalitesiz zincirinden kaynaklanıyor. Bilindiği gibi bu motorlarda standart zincir mevcut. Tabiki gönül ister kaliteli bir O-ring zincir kullanmak. Ancak o ring zincirlerinde fiyatları malumunuz.

Mu motorlardaki orjinal zincirler agresif kullanıma, ani kalkışve duruşlara çok elverişli değil, olmamasıda gerek. Bu bir gezi ve keyif motoru sonuç olarak. Sürekli zincir kevşemesi ve belli süreler sonra takır tukur arka maşaya sürtmesi, atması ve nihayetinde kopması zincirin uzamasından kaynaklanıyor. O agresif hareketler metalin uzamasına sebep oluyor. Sonunda da gerecek yeriniz kalmıyor ve dişliden atıp araya giriyor ve kopuyor.

Şimdi uzun araştırmalar sonucunda Karaköydeki zincircilerden düşük fiyata o-ring zincir almanın mümkünü olmadığını gördüm. Kalite olarak nedir bilemem ancak baklasına 1 (bir) TL fiyat isteniyor.

Aldığım zincir 428-128 ölçülerinde diye hatırlıyorum. Alacak olan arkadaşlar bir daha araştırırsa iyi olur. Şu an kesin olarak net değilim.
kalite olarak nasıldır bilemiyorum. Deneyip göreceğiz. Ancak orjinal zincirden daha iyi olacağı kesin. Çünkü O-ringli.

Sonuç olarak. Orjinal zincirlerle agrsif kullanmayın. Ani kalkışlar yapmayın. Ömrü uzun olur sık sık ayar yapmanız gerektirmez.

Gelelim bizim düldüle :),

Son aşama olarak kurudan toplamaya başladım. başladım ki ayaklık, Vites arka fren pedalları ve çamurlukların bağlantı yerlerini ve ekipmanını ayarlayabilim.

Son durum fotoğraflarda görüldüğü gibidir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0395.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0396.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0397.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0398.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0399.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0400.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0401.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0402.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0403.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0404.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0405.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0406.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0411.jpg

http://i1038.photobucket.com/albums/a470/Realsasori/Keeway%20Superlight%20Cafe%20Racer/DSCN0412.jpg

Fotoğraflardan bazıları biraz kötü kusura bakmayın.

anarche03
07 Eylül 2011, 14:05
Rica ederim nisan ayında kendi motorcum temin etti yanılmıyorsam o da ümraniyede bir yerden alıyor arka lastik 85 tl idi...

Arkadaşlar daha dün sirkecideydim biraz motorcuları dolaşıp lastik fiyatı edinmeye vaktim oldu.Arka lastik için konuşayım.

Metzeler lastiğe 100 euro çekiyorlar yani 250tl civarı.Nakitte %10 indirim karta 6 taksit dedi en son.(ALMAN)
Irc lastik için aldığım en iyi fiyat 90tl idi.(TÜRK)
Duro lastik için yanlış hatırlamıyorsam 120 tl dediler.(TAYVAN)
Bir de Unilli marka lastik için 115tl dediler.(TAYVAN)

Okuduklarımdan yola çıkarak Unilli marka lastiğin bizim motora fiyat performans olarak en uygunu olacağını düşündüm. Tabii gönül isterki Metzeler Pirelli falan olsun ama malum :)

cosby26
07 Eylül 2011, 16:32
cuneyt abım 10 numara gozukuyor fotolar ınsallah bıtmıs halınıde en kısa zamanda goruruz ....