PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 [186] 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

cosby26
02 Temmuz 2011, 12:16
almayan ama bı ben kaldımmmmmmm yaaaaa

echtsasori
06 Temmuz 2011, 14:54
cosboy26 hadi o zaman.

ilk fırsatta sende Sl sahibi olursun inşallah.

cosby26
07 Temmuz 2011, 01:25
cuma gunu alacagım buyuık ıhtımal bugun kayserıde bı motosıkletcıyle konustum kayserıde motosıkletcı deyınce akla o gelıyormus :D sıtelerden arastırdım bana keeway sl 150 yı hıc tavsıye etmedı hatta kurtuldum o lanet motordon dedı dedım neden ???? yedek parca sorunu var dedı cın malı motorların yedek parcaları sanırım uymuyormus ve bıraz pahalı dedı onu alacagıma mondıal 250 mct al dedı hem daha heybetlı hem daha gosterıslı dedı sımdı ben burdakı 464 sayfanın nerden baksnız 250-300 sayfasını okuudm ama hıc bı ole uçuk kötü bi yorum okumadım inşallah aklım cumaya kadar kaymaz ve motoru alırım .....

mınçıka_35
07 Temmuz 2011, 01:31
Arkadaşlar boy 1.78 kilo 56.Çok zayıfım ya.Rüzgarda uçacak gibi oluyorum.Bu motorda aslında ilgimi çekiyor.Aslında cbr 125 r istiyordum ama maddiyat malum.Sizce bu şirin motoru bu boy ve kiloyla zaptedebilir miyim:mrgreen:

rockandbeer
07 Temmuz 2011, 01:43
Valla baya zayıfmışsın hocam :) Zn sanırım 97 kilo civarında, Sl 134 civarı ilk başta biraz zorlanırsın ama alışırsın bence problem olmaz.

E.Gülbeyaz
07 Temmuz 2011, 02:04
ceplere çakıl doldururuz :P
bence sorun olmaz kilo :)

echtsasori
07 Temmuz 2011, 11:47
cosboy26

Bence senin gittiğin motorcu atmış tutmuş biraz dostum. Yedek parça sıkıntısı hiç yok diyemem. Ancak daha öncede yazdım. Önemli olan yürür aksam ve motor. bu konuda sıkıntı yok. Çünkü Honda CG 125 ile aynı herşeyi. İstersen internette görsel olarak tarattır. Bak motor bloğu aynı. Sadece birinde Keeway diğerinde Honda yazıyor. Karbiratör debriyaj vs.vs. herşey bolca mevcut. Fren balatası bulamıyorum dersen döverler adamı :). Şaka bir yana. Yedek konusunda bir sıkıntın olmasın. Herşey farklı farklı yerlerde rahatlıkla bulunabiliyor.

Sen motorcuyu değil içinin sesini dinle.

Ayrıca birşey daha söylemek istiyorum. Kimse kusura bakmasın ama mondial Keewayın yanından bile geçemez. Mondialler döküntü mtorlar. Keeway bakımlarını aksatmazsan çiçek gibi motor. Ben biraz agresif motor kullanan biriyim. Kalkışlarda gazlamalarda frenlemelerde Racing makina gibi kullanıyorum. 2 senedir tık demedi. Frenlemeyi çoğu kişi pek bilmediğinden bu motorun fren sistemi zayıftı kötüydü deniyor. Ancak gerçek frenlemeyi bildiğin sürece bence çok çok iyi. Bu motorla iligili tek gerçek sıkıntı lastikler. Kışın dikkatli olman gerekiyor. Gene çenem düştü :D

mınçıka_35

Benim 1.65 ve 55 kilodaki eski kız arkadaşım çatır çatır kullanıyordu bu motoru. Evet ilk başlarda biraz yabancı gelebilir ancak motorun her türlü tepkisine alışınca üstünde oyun oynarsın bu makinanın. Kilo ve boyu sıkıntı etme.

mınçıka_35
07 Temmuz 2011, 15:16
Teşekkür ederim arkadaşlar kendime güvenmemi sağladığınız için:)Zaten düşündüm de,at yarışlarında jokeylere bakınca çöp gibi adamlar(en babası 52-53 kg) kaç yüz kg lik atları zaptediyorlar.Dediğiniz gibi ilk başlarda zorlanılır ama en geç 1 hafta içinde alışılır:)Tekrar teşekkür ederim...

E.Gülbeyaz
07 Temmuz 2011, 15:20
O jokeyler bilerek yemeyip öyle kalıyorlar ama :pl:

cosby26
07 Temmuz 2011, 20:02
cosboy26

Bence senin gittiğin motorcu atmış tutmuş biraz dostum. Yedek parça sıkıntısı hiç yok diyemem. Ancak daha öncede yazdım. Önemli olan yürür aksam ve motor. bu konuda sıkıntı yok. Çünkü Honda CG 125 ile aynı herşeyi. İstersen internette görsel olarak tarattır. Bak motor bloğu aynı. Sadece birinde Keeway diğerinde Honda yazıyor. Karbiratör debriyaj vs.vs. herşey bolca mevcut. Fren balatası bulamıyorum dersen döverler adamı :). Şaka bir yana. Yedek konusunda bir sıkıntın olmasın. Herşey farklı farklı yerlerde rahatlıkla bulunabiliyor.

Sen motorcuyu değil içinin sesini dinle.

Ayrıca birşey daha söylemek istiyorum. Kimse kusura bakmasın ama mondial Keewayın yanından bile geçemez. Mondialler döküntü mtorlar. Keeway bakımlarını aksatmazsan çiçek gibi motor. Ben biraz agresif motor kullanan biriyim. Kalkışlarda gazlamalarda frenlemelerde Racing makina gibi kullanıyorum. 2 senedir tık demedi. Frenlemeyi çoğu kişi pek bilmediğinden bu motorun fren sistemi zayıftı kötüydü deniyor. Ancak gerçek frenlemeyi bildiğin sürece bence çok çok iyi. Bu motorla iligili tek gerçek sıkıntı lastikler. Kışın dikkatli olman gerekiyor. Gene çenem düştü :D

mınçıka_35

Benim 1.65 ve 55 kilodaki eski kız arkadaşım çatır çatır kullanıyordu bu motoru. Evet ilk başlarda biraz yabancı gelebilir ancak motorun her türlü tepkisine alışınca üstünde oyun oynarsın bu makinanın. Kilo ve boyu sıkıntı etme.

cok cok cok tesekkur ederım cok saol arkadaslar yarın ıstanbula gıdıyorum motosıkletı almak ıcın anlastım sayılrı 2 kısıyle gorusecegım hangısıne ıcım ısınırsa alıcam yarın aksam yazarım artık sıze motorumu ve en kısa zamanda p.tesı olur buda resmlrımı koyarım

---------- Post added at 19:02 ---------- Previous post was at 18:58 ----------

echtsasori abııı bana en kısa zamanda ulasabılır mısın yada ıstanbulda bı arkadas varsa bana ulasabılırmı cagrı atın ben ararım numaram 0544 599 91 44 mesaj atarsanızda motosıklet.netten diye anında gerı donus yaparım .....

rockandbeer
08 Temmuz 2011, 03:29
Bugün taaa Kuştepeye Merkez Yedek Parça'ya kadar gittim, ama boşu boşuna. Grenaj kağaı alacaktım internet sayfalarında var gözüküyordu almaya gittim tabi var dediler ama bi baktılar ki yokmuş. 15 gün sonra gelir dediler. Başka nereden bulabilirim acaba?

Bu arada Merkez Yedek Parça'nın hemen yanında dev gibi Custom Chopper vardı, bir chopperlar vardı ki sormayın aklım gitti fena kıskandım :)

Olcan138
08 Temmuz 2011, 03:30
Grenaj kapakları Ümraniye'de Altay Motor'du sanırsam, ve Sirkeci'de Taraş'ta var sanırım... Tabii gitmeden önce telefonla sormanızda fayda var yine de...

rockandbeer
08 Temmuz 2011, 03:47
Grenaj kapakları Ümraniye'de Altay Motor'du sanırsam, ve Sirkeci'de Taraş'ta var sanırım... Tabii gitmeden önce telefonla sormanızda fayda var yine de...

Deme ya. Okul Laleli'de. Ordan taaa Kuştepelere çıkacağıma tramvaydan iner Taraş'a bakardım tüh :(

Neyse artık haftaiçi Taraş'ı arar gider alırım. Çok Teşekkür ederim çok sağol :cat:

cosby26
09 Temmuz 2011, 18:56
Arkadaşlar motorumu aldım ıstanbuldan sabah 6 da cıktım yola eskıshıre geldım saat 10 da motorun durumu gayet ıyıydı masallahı var cuneyt abımın tavsıyelerıyle yolsa cıktım cok saol abı yarında eskıshıden kayserıye yol cıkıcam ınsallah sorun cıkmadan kayserıye gdııcem ıstanbuldaken tum bakımlarını yaptırdım sıkıntı cıkarmadı yag gıbı gıttı kayserıyede gıdıcem ınsallah ordan yıne yazarım yarın aksama 2 gunde 1000 km yol yapıcam bakalım motor hakkında yorumları yaparım yarın ayrıntılı gorusmek uzere .......

ersinpolat
09 Temmuz 2011, 19:57
Arkadaşlar motorumu aldım ıstanbuldan sabah 6 da cıktım yola eskıshıre geldım saat 10 da motorun durumu gayet ıyıydı masallahı var cuneyt abımın tavsıyelerıyle yolsa cıktım cok saol abı yarında eskıshıden kayserıye yol cıkıcam ınsallah sorun cıkmadan kayserıye gdııcem ıstanbuldaken tum bakımlarını yaptırdım sıkıntı cıkarmadı yag gıbı gıttı kayserıyede gıdıcem ınsallah ordan yıne yazarım yarın aksama 2 gunde 1000 km yol yapıcam bakalım motor hakkında yorumları yaparım yarın ayrıntılı gorusmek uzere .......

gerçekten iyi cesaret etmişsin istanbuldan eskişehire gitmeye.. kazasız belasız yolculuklar..

rockandbeer
10 Temmuz 2011, 02:48
Süpersin hocam. Hayırlı ,uğurlu olsun çok sevindim senin de sonunda SL'ine kavuştuğuna:)

Hadi kazasız belasız yağ gibi Kayseri'ye de akarsın sen. Varınca daha detaylı anlat.

Kimden aldın, ne renk, kaç model vs.

Görüşmek üzere :flower:

cosby26
10 Temmuz 2011, 23:23
[sıze=3][/sıze] ewetttt arkadaslar o kadar yorgunum kı gozlerımkapanıyor ama yatmadan once bırseyler yazayım dedım kayserıye geldım sonunda bugun eskıshırden 13:30 da cıktım yola 520 km yol yaptım aksam 21:00 da kayserıye eve geldım yolda bı sıkıntı yasamadım genelde 80 85 aksam 7 den sonrada hava aksam serınlıgı cıkıncada 90 95 arası geldım bana hıc bı sıkıntı yaratmadı genelde 13-150 km de bı mola verdım kısa 15 dk. Lık molalarla zaten 80 le gıderken 6000 devır 90 la gıdewrken 6700 devır cıvarı gıttıgımden sıkıntı olmadı cuma gunu motosıkletı ıstanbuldan aldım sıyah 2006 model aldıgımda 14800 deydı sımdı 15760 km de :)))) yaklasık 1000 km yol yaptım surusu gayet keyıflıymıs bırde egzosu bosaltılmıs benım motorun gercekten gozlerın ustune ceken bı motor gerek sesı gerek goruntusuyle fotolara gelınce bayagı bı foto var ama yarın ıse gdııcem acemı askerler benı beklıyor o yuzden yarın gece koyacagım fotoları.....aklıma gelenler bunlar sadece bıraz yorgunluk var kolay degıl 7 bucuk saattır motor uzerındeyım vıbrasyon olayına gelınce ben cok fazla etkılenmedım sadece kaskımda bı sorun oldugu ıcın ( bıraz buyuk kask ) :d o yuzden oturma pozısyonumdan kaynaklanan bıraz sırt agrısı var o kadar sımdı en kısa zamanda buyuk ıhtımal salı olacak buda yagını degıstırıcem ve farı bıraz azaydınlatıyor gıbıme geldı o yuzden cıvalı far ampul almayı dusunuyorum bunun ıcın aldıgım adama sordum kaclık aku var dıye oda bılmıyormus bende sokup daha bakma fırsatım olmadı kac w. Bu aku ona gore ampul alacagım cunku :d sımdılık herkese hayırlı aksamlar kendııze ıyı bakın .....

echtsasori
11 Temmuz 2011, 15:32
cosby26 çokşükür ulaşmışsın. Sağsağlim gittiğine sevindim. Dinlenme konusunu iyi yapmışsın. Motorunla ilgili de bir sıkıntı yaşamaman çok güzel. Güle güle bin kazasız belasız.

Bu motorlarda genelde 6-7 Amper aküler kullanılıyor. Tabi değiştirilmişse bilemicem. Ama genelde yeterli oluyor orjinal ekipmanla.

Kazasız sürüşler.

by_cunning
14 Temmuz 2011, 11:20
Dostlar herkese selamlar. Bu hafta sl'ım beni hayatımdan bezdirdi. Kumburgaz tarafından geliyorum tam Şirinevler carrefour'un oradayım e5'te tak dedi durdu motor debriyajı boşaldı. çektim sağa bakayım dedim belki yapabileceğim bir şeydir. Neyse kurcaladım ettim baktım debriyaj kutusundan ses geliyor. sürüye sürüye 3-4 km götürdüm yaşam hastanesinin orda bir yer var (kazıkçının ve ticaret anlayışı olmayan adamın teki kesinlikle tavsiye etmiyorum) açtılar baktılar yağ pompası patlamış. Neyse parçayı buldular Bostancı-daymış parça 30 Tl fakat gidip alıp gelmesi takması 60 Tl'ye patladı birde yağ koydular oldu sana 75 Tl.

Vesselam bitti işlem tam çıktım köşeyi dönemeden pat yine kırıldı. Neyse açtılar yine baktılar önce debriyaj tepsisinin değişmesi lazım dediler sonra söktüler baktılar sağ debriyaj bloğunun dökümü kırılmış. Nedeni de mesela uzun yolda hızlı giderken motor freni yaptığımızda oluyormuş. Debriyaj dökümleri biraz dandikmiş (kazıkçı motorcunun dediği kadarıyla). Sorduk debriyaj bloğunu çıkma buldular. 150 o dediler 100 bu dediler 150 işçilik dediler 450 Tl masraf çıkarttılar. Tabi ha deyince 500 TL ya yakın para bulamıyor insan her zaman. Yaptıramadım otoparka çektim birde kamyon masrafı.

Belki uzattım fakat. Arkadaşlar lütfen dikkatli olun. ben vızır vızır akan e5'in ortasında kaldım Allah korusun gece yarısı motora güvenip bir yerlere gidip başıma daha büyük belalarda açabilirdim. Bu herkese olacak diye bir şey yok tabi fakat lütfen çok dikkat edin. Aracımız arızalandığında cebimizde karşı tarafı tatmin edecek miktar yoksa yalnızız. Hadi onuda geçtim akıcı bir yolda bir anda kalmak ve sağ çıkmakta verilmiş sadakamız varmış dedirtiyor.

Herkese kazasız, belasız, kasklı ve tam korumalı yolculuklar dilerim.

Yedek parça konusunda da debriyaj sağ bloğu arıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. :wiinkk:

carsvegas
14 Temmuz 2011, 21:34
geçmiş olsun öncelikle...bu nasıl bir anlayıştır adam orda zor durumda klamış tamam ticari bişey yapıyorsun hakkını al da madem işten anlamıyorsun neden müdahale ediyorsun olaya teşhisi neden doğru koymuyorsun yağ pompası kırılmışmış tamam yağ pompasını değiştin neden sorun giderilmedi varsayımlar üzerinden iş mi yapılır ya bunlar nasıl usta eline anahtar alan ustayım diyor deli olmamak elde değil...

bence iyi bir araştır merkez yedek parçada vardı bu da linki:http://merkezyedekparca.com/agrup.asp?cesid=19&altid=70&p=KEEWAY%20GRUBU%20|%20SUPERLIGHT%20150 tekrar geçmiş olsun

radiokid
15 Temmuz 2011, 10:41
Kardeş, ben 2006'da keeway'e binmeye başladığımda 51 kiloydum.Elbette ki, fiziksel unsurlar hakimiyet v.b. konularda avantaj sağlar ama olmazsa olmaz bir şart değildir kanımca.Ben, şahsen motoru ayaklığına 5-6 dakikada oturtamadığım, yan yattığımda motoru kaldıramadığım günleri hatırlıyorum.Fakat, herşey pratik ve tecrübeyle yerli yerine oturuyor.Fiziksel unsurların yarattığı sıkıntılar kısa zaman içerisinde, motor üzerinde kuracağın hakimiyet ve bilgi birikimiyle birlikte kaybolacaktır.Dikkatini ve enerjini yüksek tut, gerisini dert etme, keyfine bak.

cosby26
16 Temmuz 2011, 13:54
By_cunning kardes oncelıkle gecmıs olsun valla kot yakalanmıssın umarım enkısa zamanda yedek parlarını bulur ve toplarsın motorunu .......bende dun motoru askerıyede yıkatmaya vermıstım yıkamadan cıkınca bı baktım motor calısmıyor dedım dınlensın su falan kacmıstır belkı ertesı gun oldu nobet bıttı marsa bastım tık yok calısmıyor marss basıoo ama gaz yemıo sonra vurdurarark calıstırdım ve tamırcıye gıttım bı kac adama sordum bobın falan yanmıstır dedıler ama ısın ehlı bı ustaya gıttım sol granaj kapagının altında yanlıs hatırlamıyorsam kanjoktor gıtısı adııı bu var birbirine gecmelı elektrık aksam oraya su kacmıs temızledık falan canavar gıbı calısmaya basladı yvas yavas ogrenıyorum motorun huyunu suyunu birde arkadaslar her 1000 km de bır yagını muhakkak degıstırın benım 1100 km oldu normalde 6000 devırde 85 yaparken sımdı 7500 de 85 yapmaya baslamıstı yagınbı degıstırdım eskı randımanına kavustu motor rahatladı cok falza para degıl gastrol marka 15-40 yagın lıtresı 7 mılyon buyuk teneke kutudan alıyorum ben tanıdık yagcıdan kenıdnız cok cok rahat degıstrıebılrınız ve motorunuzun omrunu uzatır herkese kazasız keyıflı suruslerrr.....

by_cunning
18 Temmuz 2011, 12:08
Sağolun arkadaşlar. Evet merkez yedek parçadan Uğur bey var. Onunla bağlantıya geçtim inşallah bu hafta sorunu hallettirip yollara döncem.

rockandbeer
19 Temmuz 2011, 01:56
Geçmiş olsun. Evet Uğur Bey ilgileniyor sağolsun. Ben geçen cuma aramıştım sağ kapak alacağımı söylemiştim telefonda. İsmimi falan vermedim, ayırtmadım da sadece ürünün var olup olmadığını sordum var dediler. Ben de Pendik'te olduğumu bir ara alacağımı söyledim. Bugün gidebildim. Sağ kapak istedim ama ellerinde olmadıklarını söylediler.Diğer eleman Uğur abi bu ne dedi, onu ayırdım alacak arakdaş ayrıldı o dedi. Boynu bükük gidiyordum abi ta Pendik'ten geldim keşke olsaydı dedim aaa desene o arayan sen miydin ben sana ayırdım zaten dedi :) Çok sevindi tabi aldım çıktım

---------- Post added at 00:56 ---------- Previous post was at 00:42 ----------

Dr.I yan kapaklarin tamirini anlatan bir kitapcik hazirlamistim.Fun Club sayfasina bakarsan orda bulabilirsin resimli ve net bir sekilde anlatiyorum.Onu yaptiktan sonra bir daha sorun yasamadik acikcasi.

taa 2006'da yazılan bir cevap :) Ama nerdeymiş bu kitapçık bulamadım gören bilen varsa çok makbule geçer arkadaşlar.

sonuzman
19 Temmuz 2011, 03:58
selam arkadaşlar. uzun süredir scooter kullanıyordum. 3 gün önce 2006 model keeway superlight 150 aldım. ama kullanmakta zorlanıyorum. en büyük sorunum vitesi boşa atamamak. Ve çok vibrasyon var.

rockandbeer
19 Temmuz 2011, 15:00
selam arkadaşlar. uzun süredir scooter kullanıyordum. 3 gün önce 2006 model keeway superlight 150 aldım. ama kullanmakta zorlanıyorum. en büyük sorunum vitesi boşa atamamak. Ve çok vibrasyon var.

Hayırlı olsun :) Ben de zorlanıyordum ama çözüm basit, motoru hafif ileriye ittir ve öyle dene boşa almayı klayca geçtiğini göreceksin bu sefer. vibrasoyna ise yapcak bir şey yok zamanla alışıyor insan.

cosby26
19 Temmuz 2011, 20:37
Son uzman kardesım bıraz pratıkle hersey hallolur bı kac gun dene ozellıkle trafıge uzak olan bolgelerde sonra zaten alısırsın sıkıntı olmaz bosa alırkende bol bol durdugun yerde motosıkletı stop ettırmeden debrıyajı cok yavas bırakarark bosamı aldıgını yoksa 2 ye mı attıgını deneyerek ogrenebılecegını dusunuyorum kazasız keyıf lı surusler dılıyorum

by_cunning
20 Temmuz 2011, 11:16
Hayırlı olsun sonuzman kardeş. cosby26 nın dediği gibi motor istop ederse debriyaja basmadan motoru biraz it dişliler yer değiştirsin zaten sesten de anlarsın. En olmadı yapamıyorsan motor viteste olacağı için debriyaja basılı tutarak ayak marşını kullan. Zaten bir haftaya kalmaz çözersin bu işi. Allah kaza beladan korusun.

rockandbeer
20 Temmuz 2011, 18:33
Yan kapaklarin tamirini anlatan bir kitapcik hazirlamistim.Fun Club sayfasina bakarsan orda bulabilirsin resimli ve net bir sekilde anlatiyorum.Onu yaptiktan sonra bir daha sorun yasamadik acikcasi.

Arada kaynamış benim soru tekrar soruyorum arkadaşlar;

Taa 2006'da yazılan bir cevap bu, Ama nerdeymiş bu kitapçık bulamadım gören bilen varsa çok makbule geçer arkadaşlar. ?

sonuzman
20 Temmuz 2011, 18:57
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. şimdi motora biraz daha alıştım. Yine arada boşa atamıyorum ama hergünüm öncekinden daha iyi. 5. viteside bulursam sorunlarımı çözmüş olacağım :)
bir de motoruma sissy bar yaptırmak ve yan çantalarını almak istiyorum. tavsiye edebileceğiniz yerler var mı ?

echtsasori
21 Temmuz 2011, 18:07
Sisi barı Eminönü Taraş motordan Çantalarıda Kadıköy motomax dan alabilirsin.

Çağatay_14
26 Temmuz 2011, 04:40
slm üstadlar selam sl 150 tutkunları..öncelikle kendımı tanıtayım ben çağatay muğlada üniversite öğrencisiyim.. forumu baştan aşağa okudum 465 sayfayıda :)... ben 10 senedir (çocukluğumdan beri yaşım 21) yamaha bws 100 kullanıyorum motorumdan çok memlunum keçinin mekaniği kendisi :) dağ bayır tanımaz yolda bırakmaz...ama artık insanı sıkıyor scoterr... vitesli bi chooper istiyor insan özgürlüğüne dahada özgürlük katmak istiyor bitmicekmiş gibi gözüken yolları aşmak istiyor açıkcası..uzun yol yapmaktan zevk alıyorum benım kecıyle bile bir günde 290 km yol yaptım denizli muğla arasında...pederin yüzünden elden çıkaramıyorum diyor bana oğlum bu bize 10 sene daha gider die :))...ne zamandır aklımda bir chooper almak en sonunda gerekli parayı biriktirdım artık ve almaya karar verdim sl 150 hoşuma gitti sizinde değerli yorumlarınızı okudum ve bir sl 150 almaya karar verdim...tek sıkıntım motoru muğlada bulamassam izmir, antalya gibi cevre büyük şehirlere gidip almam lazım.. 10 senedir otamatik şanzumana alışkın olunca vitesli bi chopere 300 400 km sürebilirmiyim onu düşünüyorum siz nedersiniz üstadlar sl 150 nın ustune atlayıp getırebılırmısyım sızce? vitesde çok sıkıntı çekermıyım alısmakta? hepinize saygılar... echtsasori üstad motorunun son hali nedir çok merak ettim bitirebildiniz mi acaba?

cosby26
28 Temmuz 2011, 12:56
slm üstadlar selam sl 150 tutkunları..öncelikle kendımı tanıtayım ben çağatay muğlada üniversite öğrencisiyim.. forumu baştan aşağa okudum 465 sayfayıda :)... ben 10 senedir (çocukluğumdan beri yaşım 21) yamaha bws 100 kullanıyorum motorumdan çok memlunum keçinin mekaniği kendisi :) dağ bayır tanımaz yolda bırakmaz...ama artık insanı sıkıyor scoterr... vitesli bi chooper istiyor insan özgürlüğüne dahada özgürlük katmak istiyor bitmicekmiş gibi gözüken yolları aşmak istiyor açıkcası..uzun yol yapmaktan zevk alıyorum benım kecıyle bile bir günde 290 km yol yaptım denizli muğla arasında...pederin yüzünden elden çıkaramıyorum diyor bana oğlum bu bize 10 sene daha gider die :))...ne zamandır aklımda bir chooper almak en sonunda gerekli parayı biriktirdım artık ve almaya karar verdim sl 150 hoşuma gitti sizinde değerli yorumlarınızı okudum ve bir sl 150 almaya karar verdim...tek sıkıntım motoru muğlada bulamassam izmir, antalya gibi cevre büyük şehirlere gidip almam lazım.. 10 senedir otamatik şanzumana alışkın olunca vitesli bi chopere 300 400 km sürebilirmiyim onu düşünüyorum siz nedersiniz üstadlar sl 150 nın ustune atlayıp getırebılırmısyım sızce? vitesde çok sıkıntı çekermıyım alısmakta? hepinize saygılar... echtsasori üstad motorunun son hali nedir çok merak ettim bitirebildiniz mi acaba?

çagtay kardesım guzel karar vermıssın ve baslangıc motoru olarak emsallaeırnın ıcındekı en ıyı motoru secmıssın dıyebılırım bende bu forumun yarısını okudum ve motoru almaya karar verdım bende kayserıde astsubayımmm 1 ay once aldım motorumu hatta 3 hafta once kayserıde bu motor bulunmadıgı ıcın bende ıstanbuldan aldım motoru ve surerk getırdım kayserıye once eskıshıre sonra da kayserıye 980 km yol :D bu motordan ızmırde oldukca bulunuyor balıkesırdede var sahıbınden. comda bulabılırsın ılanları gorus ama sıkıntı olmaz uzun yolda surus teknıklerımı ıstanbuldan kayserıye nasıl geldıgımı daha oncekı sayfalarda yazdım oradan bakabılrısın eger hala suphen varsa 0544 599 91 44 telefon numarasından bana mesaj at ben ararım ben cagtay motosıklet.netten de sıkıntı olmaz ama bı bılen bırısıyle gıt onada ımkanın yoksa kardesım saglam bı motorcuya goster bende ıstanbuldan o sekılde aldım ve yola cıkmadan once muhakkak bakım yaptır yagı degıstır bujıyı degıstır zıncır yagla ve gerdırılmesı gerekıyorsa gerdır bırde motosıkletcıye bı motorun sesını ddınlet .... hala sorunların varsa aklında dedıgım gıbı yardımcı olamaya calısırım kardesım sımdıden hayırlı ugurlu olsun alacagın motosıklet goruntusuyle performansıyla senı tatmın edecek motor ıyı ve saglıklı secım .....

Çağatay_14
28 Temmuz 2011, 20:03
çagtay kardesım guzel karar vermıssın ve baslangıc motoru olarak emsallaeırnın ıcındekı en ıyı motoru secmıssın dıyebılırım bende bu forumun yarısını okudum ve motoru almaya karar verdım bende kayserıde astsubayımmm 1 ay once aldım motorumu hatta 3 hafta once kayserıde bu motor bulunmadıgı ıcın bende ıstanbuldan aldım motoru ve surerk getırdım kayserıye once eskıshıre sonra da kayserıye 980 km yol :D bu motordan ızmırde oldukca bulunuyor balıkesırdede var sahıbınden. comda bulabılırsın ılanları gorus ama sıkıntı olmaz uzun yolda surus teknıklerımı ıstanbuldan kayserıye nasıl geldıgımı daha oncekı sayfalarda yazdım oradan bakabılrısın eger hala suphen varsa 0544 599 91 44 telefon numarasından bana mesaj at ben ararım ben cagtay motosıklet.netten de sıkıntı olmaz ama bı bılen bırısıyle gıt onada ımkanın yoksa kardesım saglam bı motorcuya goster bende ıstanbuldan o sekılde aldım ve yola cıkmadan once muhakkak bakım yaptır yagı degıstır bujıyı degıstır zıncır yagla ve gerdırılmesı gerekıyorsa gerdır bırde motosıkletcıye bı motorun sesını ddınlet .... hala sorunların varsa aklında dedıgım gıbı yardımcı olamaya calısırım kardesım sımdıden hayırlı ugurlu olsun alacagın motosıklet goruntusuyle performansıyla senı tatmın edecek motor ıyı ve saglıklı secım .....

saolasın abim cevap verip bana yardımcı olmaya çalıştığınız için öncelikle çok teşekkur ederim... yazdıgınız yazılarınızı ve ıstanbuldan kayserıye olan 980 km yaptıgınız yolu okudum ve banada ılham verdı halıyle ve cesaretlendırdı ayrıca sızıde cesaretınızden dolayı bende kutlamak ıstıyorum abıcım. izmirde buldum abıcım bende 2008 model sıyah daha 10700 kmde fıyatıda uygun geldı oncekı yazılarda deneyımlı arkadaslar 2006 modelden sorakı motorlarda vıbrasyonun daha az oldugunu soyluyorlar.yanlızca ılanda ''Akü ve far değişecek.zencirde biraz bolluk var'' dıyor aku ve farı onemsemıyorum motorun dış grenajınıda begendım kazası yok ama zıncırde bolluk olması kafamı karıstırdı alıp geldıgımde yolda atarsa falan naparım dıye dusunuyorum ızmırıde ıyı bılmıyorum bı kac defa gıttım nerde motorcu vardır yaptırabılırmıyım zıncırını akusunu bakımını onlar soru ısaretı abıcım bende. 10 senedır yamaha bws 100 kullanıyorum ama yazımdada yazdıgım gıbı vıteslı motor kullanmadım daha once hemen adepte olabılırmıyım onları dusunuyorum... bunlar soru ısaretı ama gozumu karartıp cıkıcam yolahakkımda neyse hayırlısı dıcem sızıde arıyıcam abım tecrubelerınızı sorucam bırasdan butun motor tutkunlarına hayırlı sürüşler dılıyorum yolunuz açık sürüşünüz keyifli olsun :)

Çağatay_14
28 Temmuz 2011, 22:38
walla yarın izmire gidip motoru almaya karar verdim ama maalesef motor satılmış... 2008 model 10500 kmde ilanda 1750 ama 1500e satılmış.. işte ilan http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-keeway-keeway-150-2008-model-49542086/detay/ sağlık olsun demekten baika bişi yok... eğer çevrenizde satılık sl 150 varsa arıyorum....

cosby26
29 Temmuz 2011, 02:47
cagtay kardesım senınle telefondada konustuk zaten uzme canını nasıp degılmıs demekkı hayırlısı olsun ben ızmır ılanlarına baktım guzel fıyatta guel motorlar var onlarada bı bak derım hem zaten kafanda bı tane motor belırleyıp bakma en az 3 motora bak bırbırlerı ıle mukayese et derım ben yoksa ıyısını kotusunu karsılastırmadıgın ıcın anlayamazsın .... o ılandakı motorun sankı egzsunda cızılme var sag tarfa yatmıs gıbı geldı bana ama tam goremedım resımlerden hayırlısı olsun yenı motorlara bakarsın ve ınsallah alırsın ....

Çağatay_14
29 Temmuz 2011, 04:58
cagtay kardesım senınle telefondada konustuk zaten uzme canını nasıp degılmıs demekkı hayırlısı olsun ben ızmır ılanlarına baktım guzel fıyatta guel motorlar var onlarada bı bak derım hem zaten kafanda bı tane motor belırleyıp bakma en az 3 motora bak bırbırlerı ıle mukayese et derım ben yoksa ıyısını kotusunu karsılastırmadıgın ıcın anlayamazsın .... o ılandakı motorun sankı egzsunda cızılme var sag tarfa yatmıs gıbı geldı bana ama tam goremedım resımlerden hayırlısı olsun yenı motorlara bakarsın ve ınsallah alırsın ....

ewt abı aynen ole salık olsun yapacak bısey yok vardır bundada bı hayır..ewt ılandakı motor sola yatmıs deposunda ufak ezılmeler var on camurlukta cızık arka plaka kırık vesaıre.. ama ızmırde 2008 motor yok baska sl 150... 2006 lara 2300 lıra fıyat cekenler bıle var abi :) bakalım nasıbımızde varsa buluruz bı tane ıns en kısa zamanda insan sabırsızlanıo ıster ıstemez :)

cosby26
31 Temmuz 2011, 00:53
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-keeway-az-kullanilmis-orjinal-55372349/detay/

çagtay baktın mı bu ılana daha bugun verılmıs fıyatıda 1750 falan duser adam ızmırden gorunum olarak temız 2006 modelle 2008 model arasında sadece balancer farkı var dedegım gıbı cok sıkıntı deıl 2006 alsanda olur ama pazarlıgını guzel yap kayserılı ısı olsun baq ben 3 yıldır kayserıdeyım pazarlıgı ogrendım :D buda 2000 cekmıs ama 1750 falan yapar merak etme nerden baksan 15 adamla konustum ben alırken hepsı 200 - 300 ındırım yaptı ve telefonda yaptı bu ındırımı dusun artık sende guzel bı makıne al ama dedıklerımı sakın unutma alırken .....

Çağatay_14
31 Temmuz 2011, 01:30
evet abi motora baktım hakketen temiz görünüyor haklısın balancer farkı var bi tek başka eksiği yok geçen gün kaçırdığım motordan hatta daha temiz gibide duruyor :) ewt pazarlıkla 1750 1700 lıraya anlasabılırsem alabılırım konusuyım adamla bi :) saolasın abıcım

Çağatay_14
31 Temmuz 2011, 08:46
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-keeway-az-kullanilmis-orjinal-55372349/detay/

çagtay baktın mı bu ılana daha bugun verılmıs fıyatıda 1750 falan duser adam ızmırden gorunum olarak temız 2006 modelle 2008 model arasında sadece balancer farkı var dedegım gıbı cok sıkıntı deıl 2006 alsanda olur ama pazarlıgını guzel yap kayserılı ısı olsun baq ben 3 yıldır kayserıdeyım pazarlıgı ogrendım :D buda 2000 cekmıs ama 1750 falan yapar merak etme nerden baksan 15 adamla konustum ben alırken hepsı 200 - 300 ındırım yaptı ve telefonda yaptı bu ındırımı dusun artık sende guzel bı makıne al ama dedıklerımı sakın unutma alırken .....

abı o dedıgın ılandakı adamla görüştüm adam benim acelem yok diyor 1900 liranın altına vermem dıyor bosuna yol gelme ızmıre kadar bıle dedı :)
benımde suanda kafam karıstı usakda bı ılan gordum Supershadow 250 22000 kmde adam 2000 lıra ıstıyor pazarlıkla 1800 1900 e alına bılır ne dersın abı motora bı baksan ıste ılan bu motorda hosuma gıttı...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-keeway-keeway-250-shadow-54693653/detay/

alp.çam
31 Temmuz 2011, 12:11
cosby26 arkadaşım kayseride yaşıyorum bende istanbuldan bir jinlun veya çalik 250 lik getirmek istiyorum ama sürerek gelme taraftarı geğilim (uzun yok tecrübem sıfır) bikaç arkadaş otobüs şirketleriyle getir dedi bikaçı da tren ile getirmemi önerdi sence nasıl bi yok izlemeliyim?? şimdiden teşekkür ederim

gokseltoprak
02 Ağustos 2011, 03:54
merhaba arkadaşlar. uzun süredir bu başlığa bakınıyorum da kafaya koydum, birkaç ay içinde sl 150 almayı düşünüyorum. dediğim gibi parayı ayarladıktan sonra ve tabi ki a2'yi aldıktan sonra motor arayışına gireceğim. o zaman bana yardımcı olursanız çok sevinirim. bu arada forumdaki yardımlaşmanızdan ötürü tebrik ederim. :)

@çağatay. ben de muglada öğrenciyim. edebiyat 3. görünümlü 2. sınıf. motoru alırken, kullanırken paslaşalım :)

cosby26
02 Ağustos 2011, 16:51
cosby26 arkadaşım kayseride yaşıyorum bende istanbuldan bir jinlun veya çalik 250 lik getirmek istiyorum ama sürerek gelme taraftarı geğilim (uzun yok tecrübem sıfır) bikaç arkadaş otobüs şirketleriyle getir dedi bikaçı da tren ile getirmemi önerdi sence nasıl bi yok izlemeliyim?? şimdiden teşekkür ederim

dostum oncelıkle motor almana sevındım ıyıce arastırmıssın umarım alacagın motorun +++ larını ve ---- lerini surerek getırme taraftarı degılsen eger otobuseşlrın bagajına atıp getırebılrsınnn genelde olay buuu suha yada ıncı kent fırmalarıyla gorus onlarda yardımcı olacaklardırrr

avsar
04 Ağustos 2011, 18:29
Arkadaşlar Keweey SL 150 2006 Model çok temiz siyah 16.000Km tüm bakımları vs yapılmış satmaya kıyamıyorum ama satacağım:)

Artık enduroya geçme vakti geldi diye düşünüyorum resimlerini yarın atıcam görüşmek üzere

cosby26
06 Ağustos 2011, 10:59
arkadaslar benım benzın deposu kaynak yapılmıstı daha onceden sımdı yıne aynı kaynak yerınde ufak bı sızıntı var daha once kaynak yaptıran arkadaslar nasıl yaptırdı yaptıran varsa anlatabılrımı depo falan sokuluyormu ????

Çağatay_14
07 Ağustos 2011, 01:17
[QUOTE=gokseltoprak;2416546]merhaba arkadaşlar. uzun süredir bu başlığa bakınıyorum da kafaya koydum, birkaç ay içinde sl 150 almayı düşünüyorum. dediğim gibi parayı ayarladıktan sonra ve tabi ki a2'yi aldıktan sonra motor arayışına gireceğim. o zaman bana yardımcı olursanız çok sevinirim. bu arada forumdaki yardımlaşmanızdan ötürü tebrik ederim. :)

@çağatay. ben de muglada öğrenciyim. edebiyat 3. görünümlü 2. sınıf. motoru alırken, kullanırken paslaşalım :)

slm arkadaslar oncelıkle bayadır giremedim foruma. ben gittim daha önce dediğim uşaktaki ilana ve gittim aldım supershadow 250 yi. uşak muğla arası 300 km yol yaptım maşallah en ufak sorun çıkarmadı motorum. 5 gün oldu allalı şu ana kadar çok menlunum yagıyla debrıyayında ufak bı sorun yaptı onu yaptırdım sanayıde sadece. görüntüsü ve sesi oldukça tatmin edici özellikle sesine bayılıyorum herkese kendine baktırıyor motor :)
goksel ben köteklide oturuyorum yardımcı olmak ısterım sana motor alırken eger alırsan cok dogru bır secım yaparsın kardeşim ben şuana kadar çok menlum kaldım ıyıkı almısım dıyorum walla ıstersen tanısalım. benım arkadaslarımda alcaklar a2yı aldılar onlarda motor bakıyolar sl150 beraber koteklı mt kurarız ıns :)

cosby26
08 Ağustos 2011, 11:12
çağtay koteklı mt kurulursa burayı unutmada:D

by_cunning
09 Ağustos 2011, 10:24
arkadaslar benım benzın deposu kaynak yapılmıstı daha onceden sımdı yıne aynı kaynak yerınde ufak bı sızıntı var daha once kaynak yaptıran arkadaslar nasıl yaptırdı yaptıran varsa anlatabılrımı depo falan sokuluyormu ???? cosby26 akrdeşim onun tek çözümü depoyu değiştirmek aynı sorun bende de vardı iki kere kaynak atıldı yine de fayda etmedi. Sürekli kaynağa vereceğin para yerine bir kere ver o parayı hemde güvenli bir şekilde bin derim.

---------- Post added at 09:24 ---------- Previous post was at 09:22 ----------

Arkadaşlar şu sl 150 yan kapaklarına bir çözüm bulalımmı artık bu git ordan al tak sonra yine çöp olsunla olmayacak. Tanıdığımız bir tornacı varsa birşeyler tasarlayıp birlikte yaptırsak güzel olmazmı? (sadece bir fikir çünkü bunaldım bu kapak muhabbetinden.) ne dersiniz? Fikirlerinizi alayım..

echtsasori
09 Ağustos 2011, 16:06
by_cunning

O kapaklar konusunda en mantıklı çözüm içeriden fiber klas ile takviye yapmak. Geri kalan japon/karbonat, sıcak silikon, normal silikon, havya ile ısıtıp yapıştırmak işlemi işe yaramıyor. Gidin bir fiberglass cıya arkasını yaptırın ömrü billah kullanın, Aynı işlemi /takviye) şaseye giren kulakçıklarada yaptırın, Başka yolu yok.

Kolay gelsin.

rashka
10 Ağustos 2011, 16:37
arkadaşlar selamlar,

bayadır forumları geziyorum ancak aradığımı bulamadım, benim salaklığım da olabilir tabi ancak bir hususta yardımcı olabilirseniz sevinirim; 2010 sl 150 aldım yeni, km si 1000 e dayandı yağ vs. değiştirmek istiyorum acaba güvenilir ve işini bilen bir servis var mı? internette rastladığım servisler;

V Motor Maslak Oto Sanayi
ve
Merkez Yedek Parça Mecidiyeköy

anlayacağınız üzere avrupa yakasında güvenilir bir servis ya da usta lazım.

şimdiden teşekkürler,