PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 [161] 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201

no_name
06 Ağustos 2008, 12:48
bu keewayların servisi nasıldır

Sadık1453
06 Ağustos 2008, 13:09
Para miktarında emsalleri olan motorlar arasında en iyilerden birisi.. Bu motoru alanlar genelde uzun yol yaparlar zaten.. İstersen benimkini satayım sana =D

Sen daha yeni almadın mı kardeş neden satmak istiyorsun?

kısa ve net fazla paran yoksa AL arkadaş

Eywallha istediğim cevap buydu

al arkadaşım al ii motor bu
:cat:

Teşekkür ederim.

Sound
09 Ağustos 2008, 01:23
Arkadaşlar ben Superlight'ıma veda edeceğim sanırım.. Dene-yanıl yöntemiyle aradığımın bu model olmadığını farkettim.
Şöyle sahilyolundan püfür püfür sağ şeritten gitmek,cruiser kasanın rahatlığını hissetmek,motorsikletin kendi duruşunu insanların beğenmesi hoş-güzel,cruiser damarım da var çok seviyorum tamam :cat: ama 150cc ile zor oluyo trafikte yahu.:farao:Hem parça sıkıntısı illallah dedirtti 2 haftada.:pr:Bu model kötü demiyorum tabii,bana göre değil diyorum yani.Şöyle sağlam bi scooter arıyorum,yarın kesinleşecek umarım.Sağ şeritten çıkıcam sanırım,şöyle makaslara doğru :queen:

cancagliyan
09 Ağustos 2008, 01:48
arkadaslar, benim derdim büyük. motorumun birkaç eksiği var ve hepsini birden yapabilecek bir servis bulamıyorum. öncelikle aku bitmiş durumda. akuyu değiştirmek üzere gittiğim bir servis akuyu sadece motomax servislerinin deiğiştirebileceğini söyledi.istanbulda motomax dısında biryerde aku taktırabilir miyim sizce? yada akunun kaç watt oldugunu veya cinsini bilen var mı? ona göre aku alıp bir serviste taktırabilirim.bir de fiyatı nedir biliyorsanız.

ikinci olarak arka stop camı bir bayan şoförümüzün sayesinde kırıldı. onun için motomax e gittin fakat ellerinde olmadıgını söylediler. baska biryerde bulabilir miyim?ve fiyatı nedir?

son olarak aynalarımdan biri kırık ve istediğim gibi bir ayna bulamadım. sordugum servisler 45-50 ytl diyorlar pahalı geliyor taktırmıyorum.

bunların hepsini yapabilecek bildiğiniz bir servis var mı arkadaslar? üsküdar da oturuyorum kadıkoy ve eminonune yakınım. sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşım benim elimde eski superlightımdan kalma sıfır stop farı var sıfır hiç kullanılmadı kutusunda duruyo.İstersen verebilirim fiyatta anlaşırız..

Sound
09 Ağustos 2008, 01:54
Arkadaşım benim elimde eski superlightımdan kalma sıfır stop farı var sıfır hiç kullanılmadı kutusunda duruyo.İstersen verebilirim fiyatta anlaşırız..
ne kadar stop lamb?gerçi ben yarın motoru takas edebilirim ama,oldu da takas etmezsem alırım.??

cancagliyan
09 Ağustos 2008, 02:01
Arakadaşım ozelden mesaj attım bak ıstersen.Yanlız stop 2 parça olarak satılıo lamba altında ufak bir çercevesi var camurluga baglanan yerde oda kırıldıysa onuda ayrı temin etmen gerekli serviste bilgi verirler bu konuda

nahzuvay
09 Ağustos 2008, 03:01
Sormak istediğim birkaç soru olacak:
1.Bu motorun benzin deposu kaç litre ve 1 depo ile kaç km yol gidebilmekte

2.Motor çok sorun çıkartırmı ?

3.Öğrenciyim parça fiyatları nasıl (Çinlilere göre)

4.2.el alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

5.Anadolu yakasında önerebileceğiniz bi servis var mı ? Servisler güvenilir mi?

6.Motoru seneye alacağım ve 16 yaşımda olacağım ehliyete 1 sene kalıyor 93 doğumluyum.Bu motoru zaptedebilir miyim?:)

Yorumlarınız için teşekkür ederim :rendeer:

cevap 1 : depo 14 litre 1 depo ile kullanıma ve motora baglı olarak 450 ile 550 km arası gidersin (bu bnm tahminim tam olarak ölçmedim)

cevap 2 : ufak tefek parça ses sorunun falan olur ama şunuda unutma 10 bin liraya yamahanın chooperını almıosun olacak o kadar bnce

cevap 3 : bnde öğrenciyim parça fiyatları gayet ii gelio bana :D

cevap 4 : motordan anlamıyosan ikinci el alırken götür bi servisew abi kullan bi şu motoru varmı bi yamugu de ( en garanti formül )

cevap 5 : anadolu yakasında üsküdarda ferhat usta var her türlü tavsiye ederim bn taaaa çapadan ona gidiom :D

cevap 6 : ilk motorun degilse vede kalıplıysan zaptedersin

Arkadaşlar ben Superlight'ıma veda edeceğim sanırım.. Dene-yanıl yöntemiyle aradığımın bu model olmadığını farkettim.
Şöyle sahilyolundan püfür püfür sağ şeritten gitmek,cruiser kasanın rahatlığını hissetmek,motorsikletin kendi duruşunu insanların beğenmesi hoş-güzel,cruiser damarım da var çok seviyorum tamam :cat: ama 150cc ile zor oluyo trafikte yahu.:farao:Hem parça sıkıntısı illallah dedirtti 2 haftada.:pr:Bu model kötü demiyorum tabii,bana göre değil diyorum yani.Şöyle sağlam bi scooter arıyorum,yarın kesinleşecek umarım.Sağ şeritten çıkıcam sanırım,şöyle makaslara doğru :queen:

tamam kardesim aradıgın model olmayabilir ama sen sl150 den scootera gecip nasıl makaslara girmeyi düşünüosun onu anlamadım !!! makas için motorunun cevik olması lazım vespalar dahi o kadar cevik deil bnm bildigim kadarıyla, sağ şeritten cıkmak ve makas atmayı scooterların o ufacık tekerleriyle yaparken ALLAH muhafaza kayarsın veya taban sürter teker yerden kesilir düşersin (bnm başıma geldi) ayrıca sağ şerit demişsin sağ şerite zincirle baglamadılar ya seni bn genelde orta seritten takip ediom yolu motora deh deyince en az 100 ü görüo bu motorlar! parça sıkıntına gelince aksesuar konusunda haklısın (yan kapaklar gibi) ayrıca toplumumuzda motorr zaten hiçe sayılıyo bide ufacık scootera binersen o zaman dahada hiçe sayılırsın bnden demesi :D

neyse bnmkiler sadece fikir her ne yaparsan yap ALLAH kazasız sürüşler versin kardeşim inşallah :wiinkk:

Sound
09 Ağustos 2008, 03:33
tamam kardesim aradıgın model olmayabilir ama sen sl150 den scootera gecip nasıl makaslara girmeyi düşünüosun onu anlamadım !!! makas için motorunun cevik olması lazım vespalar dahi o kadar cevik deil bnm bildigim kadarıyla, sağ şeritten cıkmak ve makas atmayı scooterların o ufacık tekerleriyle yaparken ALLAH muhafaza kayarsın veya taban sürter teker yerden kesilir düşersin (bnm başıma geldi) ayrıca sağ şerit demişsin sağ şerite zincirle baglamadılar ya seni bn genelde orta seritten takip ediom yolu motora deh deyince en az 100 ü görüo bu motorlar! parça sıkıntına gelince aksesuar konusunda haklısın (yan kapaklar gibi) ayrıca toplumumuzda motorr zaten hiçe sayılıyo bide ufacık scootera binersen o zaman dahada hiçe sayılırsın bnden demesi :D

neyse bnmkiler sadece fikir her ne yaparsan yap ALLAH kazasız sürüşler versin kardeşim inşallah :wiinkk:[/QUOTE]
teşekkürler yorumların için,speedfightla takasa giricem.toplumun motora yaklaşımıyla ilgilenmiyorum,küt bi bakış açısı var toplumumuzun büyük bi kesiminde maalesef.. hayırlısı bakalım..

nahzuvay
09 Ağustos 2008, 03:56
neyse bnmkiler sadece fikir her ne yaparsan yap ALLAH kazasız sürüşler versin kardeşim inşallah :wiinkk:[/QUOTE]
teşekkürler yorumların için,speedfightla takasa giricem.toplumun motora yaklaşımıyla ilgilenmiyorum,küt bi bakış açısı var toplumumuzun büyük bi kesiminde maalesef.. hayırlısı bakalım..[/QUOTE]

çok farklı makineler zevkine kalmış artık... ii sürüşler kazasız günler

cobalt
10 Ağustos 2008, 02:56
Sound ; sağ şeritten çıkıp makaslara dalacaksan ona uygun bir şeyleri kovala mesela hyo gt250r yada derbi gpr125 gibi tabii kısa süre sonra buda kesmeyecek 600 lük bi makina kovalamaya başlayacaksın şöyle bir belin tutulunca makas ta neymiş sağ şeridin gözünü seveyim dediğin günler gelecek :) bir arkadaş tavsiyesi olarak kabul edersen cbf250 yada ayarında bir makina işini görür keyif alırsın ,kullanımıda race tarzından daha rahattır 24 bg istediğin kıvraklığı verir ama her şeyden önce biliçli kullanıcı olmak imkan varsa şu meret in eğitimini almak gerekli deneyerek öğrenmek en pahalı öğrenme yolu
kazasız belasız esenlikle..:cat:

nahzuvay
10 Ağustos 2008, 12:28
Sound ; sağ şeritten çıkıp makaslara dalacaksan ona uygun bir şeyleri kovala mesela hyo gt250r yada derbi gpr125 gibi tabii kısa süre sonra buda kesmeyecek 600 lük bi makina kovalamaya başlayacaksın şöyle bir belin tutulunca makas ta neymiş sağ şeridin gözünü seveyim dediğin günler gelecek :) bir arkadaş tavsiyesi olarak kabul edersen cbf250 yada ayarında bir makina işini görür keyif alırsın ,kullanımıda race tarzından daha rahattır 24 bg istediğin kıvraklığı verir ama her şeyden önce biliçli kullanıcı olmak imkan varsa şu meret in eğitimini almak gerekli deneyerek öğrenmek en pahalı öğrenme yolu

katılıyorum sana cobalt :cat: sen paşanın neresindesin ya bnde ordayımda :D

cobalt
13 Ağustos 2008, 23:17
genelde akşamları otobüs duraklarının ordaki meydanda saat 18:30-19:00 arası çayımı içip akşam keyfi yaparım resimdeki motoru gördüysen ordayımdır
http://img224.imageshack.us/my.php?image=dscf0002ht2.jpg

ilhanca_
15 Ağustos 2008, 02:10
SON NOKTA.
hayallerimin motoru BMW r 1200 gs. ve iki buçuk yıldır kullandığım motor keeway 150 sl. gitmediğim yer kalmadı motorla. diyarbakır bursa da dahil uzun yol yaptım. ve geçen gün uludağ yedi göllere çıktım. gayet rahat ve zorlanmadan. yolda r 1200 gs denk geldi. 40 milyarlık motor inanın benim gibi rahat değildi o dağ yollarında. ve o an hayallerimin motoru olmaktan sildim r 1200 gs yi. benim yadigar tıngır mıngır çıktı ve indi kocaman dağı ve Allaha şükür bu zamana kadar bir aksilik yapmadığı gibi uludağa çıkarkende inerkende bir sorun yaşatmadı..

http://img113.imageshack.us/img113/8604/dscn9176yf2.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/3051/dscn9049eo1.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/3462/dscn9108zu4.jpg

northern
16 Ağustos 2008, 15:01
Eski sl cilerden northern,balayyusuf,cobalt,jameika34,sayfayı sık sık ziyaret etmeniz müthiş bir bağlılık sizleri taktir ediyor saygıyla selamlıyorum. Müthiş bir aileydik burada bir zamanlar:)Bir çok kaliteli kardeşimizde sitedn ayrılmıştı eğer okuyorlarsa onlarada selam.:bounce:

sevgili arkakadşım yazdığın güzel sözler için sağol bir keeway süperliht kullanıcısı olarak sorularınız olursa ben buradayım.

kujeste
16 Ağustos 2008, 20:31
arkadaşlar ben bu motoru uzun zamandır forumda takip ediyorum ama hep ilk motorum olacağı için vites muvzuundan korkuyordum. scooter aradım uzun süre ama istemiyorum, sinmiyor içime scooter. 1.95 biri olarak scooter a binmek istemedim sadece otomatik vites diye.
bu superlight ı tercih etsem vites konusuna alışmam kolay mıdır? vites durumu ilk başlayan biri için ne kadar uygun, ne kadar sorundur?

nf500
16 Ağustos 2008, 22:12
arkadaşlar ben bu motoru uzun zamandır forumda takip ediyorum ama hep ilk motorum olacağı için vites muvzuundan korkuyordum. scooter aradım uzun süre ama istemiyorum, sinmiyor içime scooter. 1.95 biri olarak scooter a binmek istemedim sadece otomatik vites diye.
bu superlight ı tercih etsem vites konusuna alışmam kolay mıdır? vites durumu ilk başlayan biri için ne kadar uygun, ne kadar sorundur?

slm ben ce 1 hafta falan zorluk çektim ama alışıyosun hemen yaa pek sorun olmaz ama iiyice alışmadan trafiği yoğun olan yerlere girme sorun olur .:)ama 1.95 bu motora fazla geli
yo yaa bende 1.85 falanım

SON NOKTA.
hayallerimin motoru BMW r 1200 gs. ve iki buçuk yıldır kullandığım motor keeway 150 sl. gitmediğim yer kalmadı motorla. diyarbakır bursa da dahil uzun yol yaptım. ve geçen gün uludağ yedi göllere çıktım. gayet rahat ve zorlanmadan. yolda r 1200 gs denk geldi. 40 milyarlık motor inanın benim gibi rahat değildi o dağ yollarında. ve o an hayallerimin motoru olmaktan sildim r 1200 gs yi. benim yadigar tıngır mıngır çıktı ve indi kocaman dağı ve Allaha şükür bu zamana kadar bir aksilik yapmadığı gibi uludağa çıkarkende inerkende bir sorun yaşatmadı..

http://img113.imageshack.us/img113/8604/dscn9176yf2.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/3051/dscn9049eo1.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/3462/dscn9108zu4.jpg

bende hep bi edirneden çanakkale ye niyetleniyorum ama olmuyo cesaret edemiyorum burada okuyun ca şaşırıyorum valla süpersiniz:cat::cat::cat:

flying hellfish
16 Ağustos 2008, 22:58
Canakkale'ye rahat gidersin abicim bu motorla. Yalnizca arkana dikkat :)

nahzuvay
17 Ağustos 2008, 12:31
arkadaslar elinde satılık sol orta kapak ve grenajı olan var mı? yada gittiginiz servislerin falan elinde var mı acaba bn bulamıyorum bu meleti gene ya, efsaneye gecti keway gene parca yok be

genelde akşamları otobüs duraklarının ordaki meydanda saat 18:30-19:00 arası çayımı içip akşam keyfi yaparım resimdeki motoru gördüysen ordayımdır
http://img224.imageshack.us/my.php?image=dscf0002ht2.jpg

ok motoru görürsem baslarım kurcalamaya motoru senden paldır küldür atlarsın üstüme o vesile ile tanısırız nşallah :queen:

cobalt
18 Ağustos 2008, 01:02
nahzuvay sirkeci taraş a bi bak bide kapakların içini silikonla doldur siyah silikonu tavsiye ederim

valla devirme de 200 kusur kilo mereti kaldırmak için vinç bulmak lazım

Sound
19 Ağustos 2008, 02:02
malossi donanımlı olduğunu ve 250liklerle kalktığını söylemişti Speedfight ın sahibi.. Ben de heveslendim meraklandım falan ama fos çıktı zaten,malossi falan yok üzerinde.. Geri verdim zaten gününde.. Superlight'ım yeter şimdilik.. Biraz para biriktireyim de,bakacağım başka makinalar..

aidikurt
19 Ağustos 2008, 22:02
ya ara sıra bu topıge gıroyorum nostaljı yapıyorum ilk motorumdu cok guzeldı cok.

ersinpolat
22 Ağustos 2008, 15:44
slm.. bi konuda danismak istiyodum size.. dun sabah bakırkoy seyrantepe arası gittim.. 6 saat sonra tekrar eve donmek icin motoruma bindim manevra yaparken stop etti.. tekrar calıstırdım heralde debriyajı bıraktım diye dusunerek.. ama farkettimki normalde 1500 olan rolanti devri 1000 e kadar dusmus.. bu durum ciddimidir ne yapmam gerekir?

bu arada 8-15 agustos arası tatildeydim ve gitmeden once hic bi sorunu yoktu.. donuste motoruma oturdugumda sanki eski cevikligi yoktu.. gaza tepkileri agırlasmis gibi geldi.. ve bu aralar genelde motor cok ısınıp gec soguyo.. bu duruma hava sogutmalı motordur havalar sıcak ondandır demistim ama son rolanti olayından sonra iyice endiselendim.. yagını kontrol ettim eksikte diil.. bu konuda yardımcı olabilrseniz sevinirim..

nahzuvay
22 Ağustos 2008, 18:35
slm.. bi konuda danismak istiyodum size.. dun sabah bakırkoy seyrantepe arası gittim.. 6 saat sonra tekrar eve donmek icin motoruma bindim manevra yaparken stop etti.. tekrar calıstırdım heralde debriyajı bıraktım diye dusunerek.. ama farkettimki normalde 1500 olan rolanti devri 1000 e kadar dusmus.. bu durum ciddimidir ne yapmam gerekir?

bu arada 8-15 agustos arası tatildeydim ve gitmeden once hic bi sorunu yoktu.. donuste motoruma oturdugumda sanki eski cevikligi yoktu.. gaza tepkileri agırlasmis gibi geldi.. ve bu aralar genelde motor cok ısınıp gec soguyo.. bu duruma hava sogutmalı motordur havalar sıcak ondandır demistim ama son rolanti olayından sonra iyice endiselendim.. yagını kontrol ettim eksikte diil.. bu konuda yardımcı olabilrseniz sevinirim..

rolanti olayını bnm motorda yapıo ve stop edio hatta gecenlerde otabanda giderken besten dörde vitesi düsürünce motor stop etti!!! üsküdardaki ferhat ustaya bile sordum yapar ara sıra dedi :cherry: motorun agırlasmıs gibi gelmesine anlam veremedim ama belki yagını tazelemek gerekebilir eski yag kararmıssa seyrelmişse falan ondan olabilir yada bi süre binmedigin için sana öle geliyoda olabilir...

nahzuvay sirkeci taraş a bi bak bide kapakların içini silikonla doldur siyah silikonu tavsiye ederim

valla devirme de 200 kusur kilo mereti kaldırmak için vinç bulmak lazım

taraşta da yokmus sol kapak cobalt usta yav neyse artık bakınıyoruz bakalım, bu arada gecen gün gördüm sanırım seni ama hareket halindeydin bnde meydanda cay içiodum :D neyse bi daha ki sefere inşallah, park halinde yakalarsam accık tozunu silerim üstünden o kadar yoksa devirmem devirmem sen merak etme:queen::queen:

flying hellfish
22 Ağustos 2008, 21:01

Havalar sicak bile olsa rolanti ayarini 1500 un altina indirme derim. Benim ayarda 1200-1300 civarinda bu sicaklarda bile bazen beklemeyi birak, 3-4 saniye debriyaji kullandigimda gidiyor.

Ceviklik konusunda, debrijaj balatalarini bir goster derim.

nf500
22 Ağustos 2008, 22:48

abicim rolanti olayı bendede oluyor az yükselt 1200 gibi ..ama bu randıman olayı bence benzindendir

ersinpolat
23 Ağustos 2008, 13:30
abicim rolanti olayı bendede oluyor az yükselt 1200 gibi ..ama bu randıman olayı bence benzindendir

yukselt derken.. bu karburatorun ordaki vidadanmı?

flying hellfish
23 Ağustos 2008, 14:22
http://img152.imageshack.us/img152/614/dsc00241yw1.jpg (http://imageshack.us)

cobalt
23 Ağustos 2008, 22:13
bide motoru uzun süre yatıracaksan mutlaka depoyu ful bırak ve benzin musluğunu kapat ki biriken tortular karburatorune gidip tıkamasın . Mümkünse ilk çalıştırmadan önce karbürator benzin giriş hortumunu çıkarıp az bi miktar akıt pislik varsa gitsin depoyuda bir iki çalkala :)
genellikle kış bakımı konularında bahsi geçer ama 15-20 gun çalışmayan motorda benzer sorunlar görülmesi normal hatta zincirde bile karıncalanmalar olabilir yatıracaksanız tedbirinizi mutlaka alın akü nüzü de çıkarıp evde bırakın

balayyusuf
25 Ağustos 2008, 02:35
motorum bir 20 gündür yatıyo cobalt kardeş şunu gel beraber çalkalayalım:)) yarın çalıştırmayı düşünüyorum

Dr.Skull_37
25 Ağustos 2008, 13:21
Selamlar
Bu motor sizce bana göre mi ?
Boy 180
Kilo 72
Ya da bu motora bisem ne gibi zorluklarla karşılaşırım
Dönüşlerde falan ????

alper_satriani
25 Ağustos 2008, 13:26
bu motordan alıcaz heralde bizde

nahzuvay
25 Ağustos 2008, 15:14
Selamlar
Bu motor sizce bana göre mi ?
Boy 180
Kilo 72
Ya da bu motora bisem ne gibi zorluklarla karşılaşırım
Dönüşlerde falan ????

boy kilo fazla bişey farketmez yakısır motor altına :cherry:
motora binice tazbiiki zorluklar olacak trafik gibi, denge gibi ama bunlarada 1-2 haftada alısırsın bu alısma süresinde yavas ve dikkatli kullanırsın bişey olmaz.

dönüşlere gelince her türlü iki teker üstündesin ve altındaki motor chooper motoru yatırmadan dikkatli bi şekilde döneceksin...

bu motordan alıcaz heralde bizde

alın kardesim maddi olarak fazla cıkamıyorsanız her türlü tavsiye ederim, yanlız ikinci ellerde dikkat edin şu anda orjinal yedek parca sıkıntısı var

akngrafik
25 Ağustos 2008, 15:20
Herkese merhabalar motorsever dostlar bende yeni başlayan motor hevesiyle forumunuza yeni üye oldum sizlere bir acemi olarak bir kaç soru sormam mümkünmüdür acaba..

Büyük bir hevesle CHOPPER tarzı motor almayı düşünüyorum ve birkaç yer KEEWAY SUPERLIGHT 150'i tavsiye ettiler ve bu motor çok hoşuma gitti fakat daha önce hiç motora binmedim her motorun tehlikesi olduğunu söylediler ama eğer almaz isem içimde de büyük bir aht olarak kalacak :)

Şimdi öncelikle bu motorun kullanımı yeni başlayanlar için zormudur,yakıtı ortalama nekadar yakar,yedek parça,servis masrafları nedir. herkes boyunu söylüyor ama Boyum 1.78 kilom 83

veya bu motorun dışında sizlerin tavsiye edeceği 2500-3000 ytl arası bir motor varmıdır???

nahzuvay
27 Ağustos 2008, 03:13
Herkese merhabalar motorsever dostlar bende yeni başlayan motor hevesiyle forumunuza yeni üye oldum sizlere bir acemi olarak bir kaç soru sormam mümkünmüdür acaba..

Büyük bir hevesle CHOPPER tarzı motor almayı düşünüyorum ve birkaç yer KEEWAY SUPERLIGHT 150'i tavsiye ettiler ve bu motor çok hoşuma gitti fakat daha önce hiç motora binmedim her motorun tehlikesi olduğunu söylediler ama eğer almaz isem içimde de büyük bir aht olarak kalacak :)

Şimdi öncelikle bu motorun kullanımı yeni başlayanlar için zormudur,yakıtı ortalama nekadar yakar,yedek parça,servis masrafları nedir. herkes boyunu söylüyor ama Boyum 1.78 kilom 83

veya bu motorun dışında sizlerin tavsiye edeceği 2500-3000 ytl arası bir motor varmıdır???

arkadsım hemen bi iki sayfa geriden dahi okumaya baslasan bastaki sorularını cevabını alırsın ama bn genede özetliyim: boyu kilona yakısır, güzelde durur hani :cherry: (bu boy kilo takıntısını anlamıyorum ya hatunlar gibi olduk ha) kullanım zor deil sadece dikkat istiyo her aracı kullanmak için gereken gibi, yakıtı seni tatmin eder taş çatlasın 10 kuruş yakar km de, yedek parcada orjinalde sıkıntı var ama diger markalarınki genelde uyuyo zaten Jameika abimizle irtibata gecersen o sana istedigin parcayı tedarik eder ancak yan kapaklar hariç :pr::pr::pr: servis masrafı gittigin servisin insafına kalmıs!

heee şimdi 2500-3000 lira dersen ben kendi fikrimce cvp vereyim keeway yerine regal raptor 250cc al daha ii bnce

cobalt
27 Ağustos 2008, 03:18
bir depo ile 500 km giden karakaçanımın gözünü seveyim :) hacim büyüyünce benzin masrafıda araba kadar oldu nerdeyse ama enduro nun tadı başka ( biraz bölücülük yapayım :) )
şehir içinde kullanacaksanız , kilometre sayacında 3 haneli rakamları görmeye çalışmıyorsanız ,şöyle keyif için turlıycam aheste aheste diyorsanız,benzinide sünger gibi içmesin diyorsanız alın gitsin
apaçi ustalar tarafından söğüşlenmek istemiyorsanız , anahtar tutmayı temel kontrol ve bakımları kendiniz yapmayı öğrenin , bilenlerden sorup bilgi alın .sonuçta tek silindirli basit bir makina fazla dert çıkarmaz ( yağsız da bırakmayın )
akngrafik ; arkadaşım küçük bir tavsiye kabul edersen ,paranın tamamını motora yatırıp yumurta gibi korumasız binme ,kaliteli ekipman al nasıl olsa motosiklet virüsü damarına girince çıkmıycak ilerde hacim büyütmeyi düşüneceksin bu arada boyum 190 kılo 93 2 sene sl 150 kullandım ( 8000 km)

smyael
27 Ağustos 2008, 14:17
arkadaşlar daha öncede sordum ama bu sefer farklı..
1-2 gün içinde 2.el sl 150 almaya gidicem.. 1-2 kişiyle konuştum kafama yatan ve parama uygun olana ilk gidicem.. telde fiyat konusunda anlaştık ama gidip görücem binicem.. arkadaş çok titreşim olduğunu söyledi.. bu titreşimi geçirmek için bi çözüm varmı acaba bildiğiniz..
birde alırken nelere dikkat edeyim.. bana çok sorun çıkartıcak şeylerin olup olmadığını nasıl anlayabilirim.. yardım ederseniz çok sevinirim..

Dr.Skull_37
27 Ağustos 2008, 15:45
boy kilo fazla bişey farketmez yakısır motor altına :cherry:
motora binice tazbiiki zorluklar olacak trafik gibi, denge gibi ama bunlarada 1-2 haftada alısırsın bu alısma süresinde yavas ve dikkatli kullanırsın bişey olmaz.

dönüşlere gelince her türlü iki teker üstündesin ve altındaki motor chooper motoru yatırmadan dikkatli bi şekilde döneceksin...

alın kardesim maddi olarak fazla cıkamıyorsanız her türlü tavsiye ederim, yanlız ikinci ellerde dikkat edin şu anda orjinal yedek parca sıkıntısı var
Eyvallah hocam sağolasın:cat:

nahzuvay
27 Ağustos 2008, 17:44
arkadaşlar daha öncede sordum ama bu sefer farklı..
1-2 gün içinde 2.el sl 150 almaya gidicem.. 1-2 kişiyle konuştum kafama yatan ve parama uygun olana ilk gidicem.. telde fiyat konusunda anlaştık ama gidip görücem binicem.. arkadaş çok titreşim olduğunu söyledi.. bu titreşimi geçirmek için bi çözüm varmı acaba bildiğiniz..
birde alırken nelere dikkat edeyim.. bana çok sorun çıkartıcak şeylerin olup olmadığını nasıl anlayabilirim.. yardım ederseniz çok sevinirim..

titreşim var ve önlemek bira zor bildigim kadarıyla üstadlar topiğe baktıklarında acıklarlar. bnm pek bu konuda bilgim yok.
motoru denerken tüm viteslere gecir motoru mesela sen 3 üncü vitese kadar denersin tamam dersin ama belki 4 ten bese gecerken dişlilerden dolayı vites kendiliginden atabilir. motor yağ falan sızdırıyo mu ona bak. ama herseyde anlasırsanız son olarak muhakka bi ustaya götür onada baktır

Eyvallah hocam sağolasın:cat:

rica ederim kardesim görevimiz :cherry: bu arada nickin basında ki dr nerden gelio yoksa sende mi tıpzedesin:cherry:

smyael
27 Ağustos 2008, 18:14
titreşim var ve önlemek bira zor bildigim kadarıyla üstadlar topiğe baktıklarında acıklarlar. bnm pek bu konuda bilgim yok.
motoru denerken tüm viteslere gecir motoru mesela sen 3 üncü vitese kadar denersin tamam dersin ama belki 4 ten bese gecerken dişlilerden dolayı vites kendiliginden atabilir. motor yağ falan sızdırıyo mu ona bak. ama herseyde anlasırsanız son olarak muhakka bi ustaya götür onada baktır

rica ederim kardesim görevimiz :cherry: bu arada nickin basında ki dr nerden gelio yoksa sende mi tıpzedesin:cherry:

saolasın kardeşim.. inşallah aldığımda da ilk izlenimlerimi ve aranıza bir sl150 kullanıcısı olarak katılmanın zevkini paylaşırım.. tekrardan çok saolasın.. :wiinkk:

Dr.Skull_37
28 Ağustos 2008, 18:43

:D
Yok eski bi Türk heavy metal grubu vardı ordan aldım 37 bana ait :bounce:
T-Shirt bilem yaptırdım ::bounce::cat:

efsane87
28 Ağustos 2008, 21:31
meraba arkadaslar bende daha 2 haftalık keeway 150 superlıghtcıyım
ama motorun orjinalinde sisy bar yok ne kadara taktırabiliriz

flying hellfish
28 Ağustos 2008, 21:58
40-50 YTL ye bulabilirsin. Hakan Abi'de olmasi lazim.

nahzuvay
29 Ağustos 2008, 09:56
:D
Yok eski bi Türk heavy metal grubu vardı ordan aldım 37 bana ait :bounce:
T-Shirt bilem yaptırdım ::bounce::cat:

yakışır biladerim :cat:

efsane87
30 Ağustos 2008, 18:35
abi bana da sissy bar lazım ne kadara aldın

sisy bar fiyatları ne kadar hocam

nahzuvay
30 Ağustos 2008, 23:01

jameika34 nickli hakan abimizle görüş kardes

flying hellfish
01 Eylül 2008, 19:53

Su sahibinden.com da, sisi barini, on camini bana sat diye, beni taciz eden kisi senmisin yoksa :cherry::)

smyael
01 Eylül 2008, 20:21
merhaba arkadaşlar..
en son bu topağa msg attığımda motorsuzdum.. ama bu gün bende artık sl 150 sahibiyim.. şuanlık bir hevesle çok heyecanlı bir biçimde biniyorum.. 3-5 eksiği var ama zamanlar gözüm gibi bakıcağım isteiğim şekle sokacağım.. 2. ek aldım ve satan arkadaşda çok iyi niyetliydi saolsun.. ilk günde küçük bir bakımdan geçirdim ama eksikleri mutlaka olucak.. motor 6000küsürlerde yakın zamanda km teli kopmuş.. temiz diyebilirz yani.. motoru sizin tavsiyelerinizle ferhat ustaya götürdüm.. usta zaten bu motoru biliyormuş.. benden önceki sahibide ona getiriyormuş hep.. kısacası bu işte.. tekrardan yardımları için erkut kardeşime çok telekkür ederim.. ve sizde çok teşekkür ederim.. sl150 almamda yardımcı olan herkese çok teşekkürler..
kazasız belasız günler dilerim herkese.. ben bundan sonra burdayım :-)))

flying hellfish
01 Eylül 2008, 20:32
Hayirli ugurlu olsun. Dikkat et debriyaj teli kopmasin, seni yolda birakmasin. Degistirme zamanin gelmis gibi. En gec 8,000 de degistir derim, ya da en iyisi Ferhat/Sinan ustalara gittiginden onlardan bir tane al en azindan yaninda bulunsun...

nf500
01 Eylül 2008, 22:42
merhaba arkadaşlar..
en son bu topağa msg attığımda motorsuzdum.. ama bu gün bende artık sl 150 sahibiyim.. şuanlık bir hevesle çok heyecanlı bir biçimde biniyorum.. 3-5 eksiği var ama zamanlar gözüm gibi bakıcağım isteiğim şekle sokacağım.. 2. ek aldım ve satan arkadaşda çok iyi niyetliydi saolsun.. ilk günde küçük bir bakımdan geçirdim ama eksikleri mutlaka olucak.. motor 6000küsürlerde yakın zamanda km teli kopmuş.. temiz diyebilirz yani.. motoru sizin tavsiyelerinizle ferhat ustaya götürdüm.. usta zaten bu motoru biliyormuş.. benden önceki sahibide ona getiriyormuş hep.. kısacası bu işte.. tekrardan yardımları için erkut kardeşime çok telekkür ederim.. ve sizde çok teşekkür ederim.. sl150 almamda yardımcı olan herkese çok teşekkürler..
kazasız belasız günler dilerim herkese.. ben bundan sonra burdayım :-)))
aga hayırlısı olsun kazasız belasız kullan inşallah

smyael
02 Eylül 2008, 00:06
saolsun arkadaşlar.. benden çnceki sahibi yeni değiştirmiş debriyaj telini.. ön frenin kampanasını değiştirdim bide yağ koydum.. bide aküyle ikgili bi sorun vardı saolsun ferhat usta onuda halletti.. tekrardan çok saolun..