Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
GeCe__
06 Nisan 2007, 12:46
yag fıltresı yok bızım motorlarda yapmayın alahınızı seversenız.
dostum mct250 mondialin 250cc lik chopperi
swort
06 Nisan 2007, 13:24
arkadaşlar şu gidon ve dişli olayı benide acayip cezbediyo istanbuldan bu dişiliyi bulabilieceğim bi yer varmı artı bu mct hangi markanın? benimde sağ sinyal duğmesi arızalı daha ucuza maledemezmiyiz acaba?
GeCe__
06 Nisan 2007, 13:25
mondıal mct250 ............
swort
06 Nisan 2007, 13:28
mct ben yazarken açık olmuş :))...
zatoichi
06 Nisan 2007, 14:19
arkadaşlar verdigim linkteki listeye baktım, bir yağ filtresi var parça olarak ama bizim bildigimiz anlamda takılır sökülür bir şey mi bilmiyorum,
elciklerin ucundaki metal parçaları (adı neyse) değiştirmek istiyorum önerisi olan var mı?.
ygoksun
06 Nisan 2007, 16:42
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var...
önümüzdeki hafta keewayimi alıcam ancak almadan önce kullanmasını öğrenmem lazım. gittiğim sürücü kursunda scooterla geçiştirmişlerdi bizi. yani ehliyet var ama vitesli kullanmadan bihaberim hala...
acaba bana birkaç saatliğine özel ders verecek birilerini bulabilirmiyiz. Pendik'te oturuyorum...
swort
06 Nisan 2007, 16:43
selam arkadaşlar lastik konusunda kafam çok karıştı bizim lastik ebatlarına baktım motomaxtan ve bir kaç lastik fiyatı araştırdım çok pahalı geldi bana. kafam takılan sorlardan biride şu oldu bizim lastikleri genişletme imkanımız varmı acaba? lastik konusunda yardım bekliyorum arkadaşlar...
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var...
önümüzdeki hafta keewayimi alıcam ancak almadan önce kullanmasını öğrenmem lazım. gittiğim sürücü kursunda scooterla geçiştirmişlerdi bizi. yani ehliyet var ama vitesli kullanmadan bihaberim hala...
acaba bana birkaç saatliğine özel ders verecek birilerini bulabilirmiyiz. Pendik'te oturuyorum...
cumartesi saat 16:00 ititbariyle motoru kullanman konusunda acizane bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışabilrim...
GeCe__
06 Nisan 2007, 17:17
nasıl genısletmek yaa? eyer lastık alamıyorsan gıt hemen en acılınden dubleks yaptır ama yaparken sıbob delıgını maktap ıle genısletıp oraya kalın sıbob taksın en azından lastık patladıgı zaman sısırıp sısırıp bıner yoluna devam edersın ok
cotonak28
06 Nisan 2007, 17:18
y goksun
öncelikle motor almana yardımcı olmak adına ikinci el düşünürsen 1900 kmde temiz bir alet almak istersen yardımcı olurum.
GeCe__
06 Nisan 2007, 17:18
ygoksun aslında yakın sayılırsın bana ama saatler uyarmı bılmem aksam 9 a cıkıyorum ısten ben kızıltopraktayım.yanı ogretmek ısterım bıkaç saat dedıgın ıcın oda
muri84s
06 Nisan 2007, 17:22
arkadaşlar öncelikle slmlar.
sizin motorlardaki vibrasyon olayı ne boyutta ???
ben uzun yolda 1 saatten fazla oturamıyorum üstünde :)
bu ay servise gidip 8000 bakımını yaptırıcam. bu işide orda çözmek istiyorum.
aranızda bu vibrasyon olayını azaltan varsa yardımcı olursanınz sevinirim.
cümleten saygılar.
swort
06 Nisan 2007, 17:36
nasıl genısletmek yaa? eyer lastık alamıyorsan gıt hemen en acılınden dubleks yaptır ama yaparken sıbob delıgını maktap ıle genısletıp oraya kalın sıbob taksın en azından lastık patladıgı zaman sısırıp sısırıp bıner yoluna devam edersın ok
öncelikle yakınız birbirimize bende selamiçeşmedeyim. akşam 21:15 gibi geçiyorum kızıltopraktan; genişletmek şöyle lastikler dar görünüyo bir motoryla konuşurken sizin jantlar uygun biraz lastikleri genişletebilirsiniz demişti fuar gunu bu konuda aklıma takıldı belki içimizden bir arkadaş böylesi bi çalışma yapmıştır diye düşünüyorum...
GeCe__
06 Nisan 2007, 18:06
yanı demek ıstedegı lastık ıste yaw:) baska lastık ıle evet dogru sölemıs jantlar baya kalın bızım. sen bana baya yakınmıssın yaa. sımdı burdada yazamıyorumkı mazaganın adını sana:) anlıyanlarlan anlamıstır gercı. bek sampıyon kokoreccsı varya kızıltoprakısıkların orda onun ustundeyım ben koca bı tabela var eh artık sende gecerken bakarsan özellıkle aksam anlarsın zaten taa senın gelıs ıstıkametınden de gözukuyor
benım motor zaten hep assagıda duruyor dıregın orda
swort
06 Nisan 2007, 18:13
ok akşam geçerken bakarım dikkatlice yarında ordamısın 15:30 gibi uğrayabilirmiyim sana tanışalım görüşelim?
cobalt
06 Nisan 2007, 18:28
sevgili mudurum gece nasılsın? gorusemedık uzun zaman oldu paşa ya ugramıyomusun artık ? bayaa bi ozlettin kendini ,bi de şu alet edavat cantası olarak kullandıklarımdan bi 5 tane daha var elimde uğrarsan haber ver de vereyim menderese götür gelen arkadaşlara promosyon yapsın :)
muri84 fuarda keeway li birkaç arkadaş ile karşılaştık adam motorun şasi bağlantılarına iç lastikten conta yaptığını , vibrasyonun bayaa bi azaldığını söyledi , tabii ki denemek lazım
GeCe__
06 Nisan 2007, 19:09
swort pazar harıc aksam 9 a kadar burdayım beklerım ne demek.
cobalt pasaya devamlı gelıp gıdıyorum gecen hafta sanırım hıc gelmedım cunku baldız amelıyat oldu habıre hastahanedeydık şişlide neyse bu aksam gelıyorum tabı. iyiyim ben tskler sen nasılsın
KARABURUN
06 Nisan 2007, 19:59
slm arkadaslar. bu forumu okuyarak bi motosiklet almaya kesin karar verdim. sabahtan beri okuyorum 20.sayfaya gelebildim. hepsini okuyacagım.ben acemiyim.hiç vitesli bi motorsiklet kullanmadım desem yeridir. acemiliğimi atmak için keeway'den başlamaya karar verdim. affınıza sıgınarak bi kaç sey soracagım. izmirli arkadaslara özellikle. izmirdeki servislerden memnun musunuz? izmir'deki bayilerin müşteriye yaklaşımı nasıl? bi cevap verirseniz sevinirim.tesekkür ederim.
GeCe__
06 Nisan 2007, 20:08
karaburun hayırlı olsun sımdıden.bızı secmendekı sebebi ogrenebılırmıyım bende? yanlız ilk sayfalara cok aldanma sonlara dogru daha iyi toparlarsın dıye dusunuyorum.
KARABURUN
06 Nisan 2007, 20:22
ben dediğim gibi acemiyim ve motosiklet kullanmayı öğrenmek istiyorum. bu nedenle 150 cc gibi vitesli bi alet istiyorum.aslında hyo almak istiyorum ama bilmeden sorumluluk almak istemiyorum kesinlikle.izmirdeki bayileri arastırıyorum az önce 3.250 fiyat verdi iki bayi.
Boğaçhan
06 Nisan 2007, 20:45
balayusuf, olmazmı yağ filtresi var tabiki, servirsin yorumu ilginç, kötü niyeti olmayabilir ama umursamazlık ya da bilgisizlik daha kötü sonuçlar doğurabiliyor.
edit: yukarıda yazdıklarımdan cobaltın uyası sonunda tam emin olamadım, ama benim de bildigim, kılavuzda yazıyor yag filtresini degistirin diye,
ARKADAŞLAR BİZİM MOTORLARDA YAĞ FİLTRESİ YOKKKKKKKKK :bounce: Neden? Bizim motorların yağlaması, çarpmalı/ şıçratmalı tip. Bu ne demek...!
Motor yağının, motorun iç kısmındaki sürtünmeye maruz parça ve aksama ulaştırılması normalde yağ pompasıyla yapılır. Pompayla basınçlı hale getirilen yağ, yağ kanalı ve borularıyla ilgili parçalara ulaştırılır.
Çalışan parçaları yağlama görevi sonrasında; motor yağı, geri dönüş yolunda, ortamda oluşan kir ve çapaklarıda beraberinde taşır. İşte bu kir ve çapak tabir ettiğimiz istenmeyen artıkların tekrar ilgili parçalara gitmesini önlemek için devreye YAĞ FİLTRESİ KONULUR.
Gelelim Bizim Motorlara: Keeway superliğht 150'ler daha önce dediğim gibi Çarpmalı/sıçratmalı yağlama sistemine sahiptir. Bu da şu demek; Krank koluna bağlanmış bir kepçe düşünün... ki öyle... Bu kepçe karterde bulunan yağı , alıp alıp motorun iç yüzeyine çarpıyor/sıçratıyor. dolasıyla bir kanal, boru vb. gibi bir hat kullanmıyor bizim motorlar.
YAĞ POMPASI KULLANMAYAN BİR SİSTEMLE TEÇHİZ EDİLMESİ NEDENİYLE; FİLTRE'DE KULLANILMAMIŞTIR..
ERGESER KARDEŞİM, DİŞLİ İÇİN HAVELE İŞLEMİNİ ÖĞLENLEYİN YAPTIM.
obkavi
06 Nisan 2007, 23:12
ya dostlar bişey söyleyeyim bu forum gün geçtikçe daha ilginç olmaya başladı be
kabuto
07 Nisan 2007, 00:09
bogachan ustam cok tesekur ettim kafat bana saglam bi usta konusunda yardimci olabilirmisin kime yaptiriyim motosikleti nerede ucuza patlar sen iyi biliyosu bu durumlari ya bi el at yardim et bana cok sikildi canim
SaLu_JaCBo
07 Nisan 2007, 01:07
ben dediğim gibi acemiyim ve motosiklet kullanmayı öğrenmek istiyorum. bu nedenle 150 cc gibi vitesli bi alet istiyorum.aslında hyo almak istiyorum ama bilmeden sorumluluk almak istemiyorum kesinlikle.izmirdeki bayileri arastırıyorum az önce 3.250 fiyat verdi iki bayi.
Karaburun hoş geldin.Yeni başlıycam diyorsun bence sıfır alcağına ikinci el temiz bir motosiklet almanı isterim.Sonuçta Alıştıktan sonra değiştirmek istiyceksin daha güclü bir motorla...
Diğer Yeni gelen Bütün Arkadaşlar Hoş Geldiniz...:rendeer:
aidikurt
07 Nisan 2007, 01:39
Arkadaşlar regalraptor cular olarak eski gözağrım olan ve regalle yanyana uyum içinde olan sl150 birlikte toplu bir organizasyon gerçekleştirsek güzel olmazmı sl150 sayısıda cok fazla hos bı bulusma olur dıye dusunuyorum siz ne dersiniz.
SaLu_JaCBo
07 Nisan 2007, 02:02
Arkadaşlar regalraptor cular olarak eski gözağrım olan ve regalle yanyana uyum içinde olan sl150 birlikte toplu bir organizasyon gerçekleştirsek güzel olmazmı sl150 sayısıda cok fazla hos bı bulusma olur dıye dusunuyorum siz ne dersiniz.
Böyle bir organizasyon düşünmeniz bile yeterli Bence Çok iyi olr.Ama biz daha kendi içimizde toplanıp bir organizasyon yapamıyoruz , regalle ne kadar yanyana bir organizasyon yaparız bilmem :mrgreen: ( Kendi FikRim...)
Uzun zamandır en çok istediğim şey yatak süngerinden yapılma hikayeden hava filtresinden kurtulup doğru dürüst bir hava filtresi sahibi olabilmekti ama uygun filtre bir türlü bulamıyordum.
Selim sayesinde tanıştığım Spotmotor (http://www.spotmotor.com) un sahibi Emre usta sayesinde motorumun sözde yetkili servislerde bir türlü sona eremeyen kronik sorunlarının tamamı son buldu ve yeniden motorumdan keyif alır hale geldim. Ve yine bu sayede hep istediğim yeni hava filtresinede kavuştum :cherry: ... Dükkana girdiğimde rafda duran bu modifiye hava filtrelerini görünce nasıl yaa aaa hep aradığım zımbırtılar diyip "Emre üstadım kesinlikle takıyoruz" diyerek bir tanesini kaptıım gibi yanına gittim :P ... Eski filtreyi iptal edip yenisini taktık ve yeni filtreye uygun karbiratör ayarlarınıda yaptıktan sonra motorun huyu suyu epey değişti motor resmen oksijenle tanışıp astım hastası gibi yaşamaktan kurtuldu :) ... Hava filtresinden gelen emiş sesini dinlemek ise ayrı bir keyif :cherry: ... Herkese tavsiye ederim :cat:
Not: Filtrenin resminide koyacaktım ama bir türlü resim eklemeyi başaramadım ...
balayyusuf
07 Nisan 2007, 03:30
Sevgili arkadaşlar öncelikle motorumuzun yağ filtresi meselesine açıklık getirdiğiniz için teşekkür ederim.:rendeer:
Özelliklede Boğaçhan kardeşime :rendeer: verdiği teknik bilgilerden dolayı çok teşekkür :rendeer:
Bu lastik meselesine gelince ben burada daha önce yazmıştım
Almadan önce araştırdım Lastiğimizi genişlemek sorun yaratır dediler bir kere vibrasyon artarmış ikincisi sürtünme artarmış bu nedenle zaten Sl imizin üzerinde Trabzon yöresine ait oyunlar oynarken dahada olayı halay havasına çevirmek anlamlı olmaz:salut: ikinciside zaten alet gitmiyor 90-100'ü görünce seviniyoruz lastikleri genişletip dahada yavaşlamanın alemi yok.:queen: Üçüncüsü Metzeler marka lastiklerden bize uygun olanı sirkecide 130-100 ytl bilginize sunulur önemli olan yere sağlam basmak.:wiinkk:
SaLu_JaCBo
07 Nisan 2007, 03:48
Uzun zamandır en çok istediğim şey yatak süngerinden yapılma hikayeden hava filtresinden kurtulup doğru dürüst bir hava filtresi sahibi olabilmekti ama uygun filtre bir türlü bulamıyordum.
Selim sayesinde tanıştığım Spotmotor (http://www.spotmotor.com) un sahibi Emre usta sayesinde motorumun sözde yetkili servislerde bir türlü sona eremeyen kronik sorunlarının tamamı son buldu ve yeniden motorumdan keyif alır hale geldim. Ve yine bu sayede hep istediğim yeni hava filtresinede kavuştum :cherry: ... Dükkana girdiğimde rafda duran bu modifiye hava filtrelerini görünce nasıl yaa aaa hep aradığım zımbırtılar diyip "Emre üstadım kesinlikle takıyoruz" diyerek bir tanesini kaptıım gibi yanına gittim :P ... Eski filtreyi iptal edip yenisini taktık ve yeni filtreye uygun karbiratör ayarlarınıda yaptıktan sonra motorun huyu suyu epey değişti motor resmen oksijenle tanışıp astım hastası gibi yaşamaktan kurtuldu :) ... Hava filtresinden gelen emiş sesini dinlemek ise ayrı bir keyif :cherry: ... Herkese tavsiye ederim :cat:
Not: Filtrenin resminide koyacaktım ama bir türlü resim eklemeyi başaramadım ...
Bu dediğin yer yeldeğirmeninde mezarlığın karşısında küçük dükkan heralde.orta onu hatırlıyorum.Maliyet olrak ne kdara patladı bütün işlemler açıklarsan iyi olr değiştirmek isteyen arkdaşlarda bütcekerine göre yaptırırlar.
Bu dediğin yer yeldeğirmeninde mezarlığın karşısında küçük dükkan heralde.orta onu hatırlıyorum.Maliyet olrak ne kdara patladı bütün işlemler açıklarsan iyi olr değiştirmek isteyen arkdaşlarda bütcekerine göre yaptırırlar.
Filtrenin fiyatı 10ytl fakat bir çok işin arasında onuda yaptığımız için genel işciliğin arasında o iş şu kadar tuttu diyemiyorum ama yarın aynı işlem için kuzenimin SL150 sini götüreceğiz haliyle yarın size bu işin işcilik dahil tam bütcesini verebilirim...
SaLu_JaCBo
07 Nisan 2007, 04:11
Filtrenin fiyatı 10ytl fakat bir çok işin arasında onuda yaptığımız için genel işciliğin arasında o iş şu kadar tuttu diyemiyorum ama yarın aynı işlem için kuzenimin SL150 sini götüreceğiz haliyle yarın size bu işin işcilik dahil tam bütcesini verebilirim...
Tşekrler yarın haber verirsin bize :cat:
balayyusuf
07 Nisan 2007, 04:14
SOD kardeş bu bahsettiğin hava filtresi nereye takılıyor eskisinin yerine mi :silent: yoksa açıkta görünür bir yerde mi :silent: benim tahmin ettiğim koni biçimli performans filtreleri var ama onlar açıkta görünür bir yerde oluyorlar bu konuda aydınlatırmısın biraz.:silent:
Gece nerelerdesin özledik seni (Geçmiş olsun bu arada)
Paşaya gelince ara bir çay içelim dostum:cat:
northern
07 Nisan 2007, 11:37
abi sirkeciden nasıl alabiliriz bu lastikleri alırsak nasıl taktırabiliriz izmirde?? yardımcı olana teşekkürleerrr
KARABURUN
07 Nisan 2007, 11:39
slm.salu_jacbo arkadasım ben de gün gelecek motorumu büyütmek isteyecegim ama şimdilik adam gibi kullanmayı öğrenene kadar sl 150 bana yeter de artar bile. adam gibi sürmesini bilmedikten sonra bisiklet de bir 1000 lik makine de bir bence. izmirli sl sahipleri lütfen bi cevap yazın,hangi bayiyi ve servisi neden sectiniz? izmirde sadece motomax'da mı satılıyor keeway? cevaplar için simdiden tesekkür ederim. basınızı agrıttımsa affola.
GeCe__
07 Nisan 2007, 12:01
sadece motomax satmıyor.çin motorların bayılerıde satıyor iyi arastır uygun alanını al.sana katılıyorum yeterkı adam gıbı surmesı ogrenılsın yeter!
swort
07 Nisan 2007, 12:05
lastikleri genişletmek neden vibrasyonu artırsın anlamadım. sirkecide hangi firmada bu fiyatlar bizim lastiklerin birde iç lastikleri var bununla birlliktemi yoksa tek fiyatlarımı bu?
birde aidikurtum regali sitesine ne oldu çalışımıyo sanki giremiyorum dunden bu yana birlikte bi etkinlik guzel olur kanaatindeyim..
SOD kardeş bu bahsettiğin hava filtresi nereye takılıyor eskisinin yerine mi :silent: yoksa açıkta görünür bir yerde mi
Evet dostum tam o dediğin konik hava filtrelerinden... karbiratörün hava giriş noktasındaki boruyu söküyorsun oraya direk filtreyi takıyorsun... iki çeşidi var; kısa olanlar yan kapağın altına rahatca sığdığından az görünüyor ama ben uzun tam konik olanı taktım haliyle kapak kapanma zorluğu çektiğinden iyice görünür olsun ve kapak kapansın diye kapağa estetik operasyon yaptık çok daha güzel oldu... resim eklemeyi anlatan olursa size nasıl durduğunun resimlerinide ekleyebilirim...
GeCe__
07 Nisan 2007, 15:22
msn den yolla bana resmı sod
ben gördum tabı arklar sızın ıcın dıyorum:) emre abıylen demın konustum daha gelmemıs kısa olan hava fıltresı gelsın alıcam bugun
swort
07 Nisan 2007, 15:41
gece benimde ilgimi çekti ne zaman gidecen almaya uyarsa birlikte gidelim...
GeCe__
07 Nisan 2007, 16:09
SWOT emre abı den haber beklıyorum bugun gelıcek demıstı sana haber vererım ok
ergeser
07 Nisan 2007, 17:59
Boğaçhan
dostum dişlini yolladım.pazartesi sabahı elinde olcak . özelden yazdım konturolet aras kargo yıldız şubesi.
beyler şu filitre resmini koyun da görelim bizde alalım tabi istanbuldan yollucak arkadaş varise.
msn den yolla bana resmı sod
ben gördum tabı arklar sızın ıcın dıyorum:) emre abıylen demın konustum daha gelmemıs kısa olan hava fıltresı gelsın alıcam bugun
Bugün kuzenede taktırmak için gittik Emre ye parçacı gelmediğinden elinde SL150 ye uygun olanlardan kalmamıştı bekliyorum bende dedi yarın arayacağız gelmişse gideceğiz...
Benimkinin resmi bu.. Kısa olan bunun yarısı uzunlukta..
http://www.motogiyim.com/main/big_picture.asp?product_PIC=42mmmodifiye.JPG
balayyusuf
07 Nisan 2007, 19:54
abi sirkeciden nasıl alabiliriz bu lastikleri alırsak nasıl taktırabiliriz izmirde?? yardımcı olana teşekkürleerrr
NORTHERM ben daha önce sana yazmıştım forumu takip etmiyorsun anlaşılan sirkecide lastikleri satan yerin telefonunu veriyorum tekrar ara ve iste onlar yurdun her yerine gönderiyorlar sonrada herhangi bir lastikçide taktırabilirsin telefonu veriyorum 0 212 511 13 21 - 520 65 00 (Aydın Motor) Ara ve telefonu yusuf hocadan aldım de onlar sana gönderiri lastikleri ok.:cat:
SWORT bende tam olarak bilmiyorum bana öyle söylediler büyük ve hızlı chooper'ların ön lastikleri arkadan daha dar'dır dikkat et anlarsın dediler yere temas ne kadar az olursa vibrasyon o kadar az olurmuş yani:
Bu arada lastikleri nereden aldığımızı yazdım firmayı sormuşssun. :bounce: :bounce:
Ayrıca bu fiyatlar iç lastiksiz tabiki eski iç lastiklerini kullanabilirsin ama ben Tubeles yaptırdım jantımız müsait ama sibop bulmak zor çünkü kalın.
İç lastikleride söktük attık.
keeway_ci
07 Nisan 2007, 23:28
selam arkadaşlar benim sorum şu: ben intruder aynalarının aynısından aldım. fakat bu aynaların genişliği bizim aynaların deliğine uymadı, ayrıca baktım uysa bile boydanda kısa gelicek. bir tornacıya gittim bu olmaz daha incesini bulman lazım falan dedi. bende aynaları geri verdim. şimdi benim size sorum bu aynaları benim motora nasıl takıcam? o delikleri genişletsem ordan fren teli yada debriyaj teli falan geçiyormudur?
balayyusuf
08 Nisan 2007, 00:32
selam arkadaşlar benim sorum şu: ben intruder aynalarının aynısından aldım. fakat bu aynaların genişliği bizim aynaların deliğine uymadı, ayrıca baktım uysa bile boydanda kısa gelicek. bir tornacıya gittim bu olmaz daha incesini bulman lazım falan dedi. bende aynaları geri verdim. şimdi benim size sorum bu aynaları benim motora nasıl takıcam? o delikleri genişletsem ordan fren teli yada debriyaj teli falan geçiyormudur?
Hayır geçmiyor istediğin gibi genişlettirebilirsin hemen hemen %50 miz tornacıda oraları genişlettirdik zaten:cat:
Boğaçhan
08 Nisan 2007, 00:51
Boğaçhan
dostum dişlini yolladım.pazartesi sabahı elinde olcak . özelden yazdım konturolet aras kargo yıldız şubesi.
beyler şu filitre resmini koyun da görelim bizde alalım tabi istanbuldan yollucak arkadaş varise.
ERGESER kardeşim, ilgi ve alâkan için çok teşekkür ederim. İşlem bittiğinde haberdar ederim.
KABUTO, ben Ankaradayım, sen İstanbul'da, ustayla ilgili yapabileceğim bir şey olabileceğini zannetmiyorum. Ben istanbulda görev yaparken tanıdığım/bildiğim ustalar, şimdi ortalıktan kayboldu. Artık usta konusunda forum'a müracaat edeceksin mecburen.
cobalt
08 Nisan 2007, 01:14
yusuf hocam cevaplamış zaten ama sadece aynayı takacagın yerı genişletmekle kalmayıp ayna sapındakı kısa olan diş mesafesini de uzatmak için sapın ucuna da diş açtırman gerekiyor ,iki iş yaptırmamak için sadece ayna saplarına biraz inceltip diş açtır, biraz mırın kırın edeceği için tanıdıgın bi tornacıya git derim iş biraz emek istiyor
kabuto
08 Nisan 2007, 01:16
bugun bizim arkadaslarin ustasi geldi mondialde caliisyo coks agolsun motora bakti max sana patlicagi 400ytl dedi oda zaten jant cok pahali o tutucak dedi kalan parcalari mondialden takicak halledicek sonrada motosikleti satip mondial zc alicaz . keeway motomax baileri bu kadar yardimci olamdi bana
Boğaçhan
08 Nisan 2007, 01:19
Direkt hava filtre'leri birim zamanda(Bir iş zamanı) yanma hücresine alınan(çekilen) hava miktarını kolaylaştırması nedeniyle; daha fazla miktarda havanın(oksijenin) silindirlere gidebilmesine katkıda bulunur. Malum; ne kadar fazla havayı silindire sokabilirsek; o kadar verimli bir yanma ve güç elde ederiz.
Direkt hava filtresi uygulamasıyla vukuu bulacak daha fazla hava girişi nedeniyle; Halk arasındaki tabiriyle ''Hava Ayar Vidası'' denen karbüratör üstündeki, yüksek hız memesinden geçecek benzin miktarının da ayarlanması gerekir. SOD kardeşimin dediği kadarıyla; bu işlem yapılmış.
Direkt hava filtresi kullanımyla, 4 silindirli bir otomobilde 5 ila 10 HP'lik bir artış elde edilebilir. Bizim motorlarda da muhakkaki bir şeyler olabilir. mesela 1 HP. Dinamometre ile ölçüm yaptırılabilir ama... lüzumsuz masraf.
Çaktırmadan Bu Konuya ilişkin (Birim İş zamanında Silindirler Gönderilen Hava Miktarını Arttırma) Bir kaç Uygulamadan daha bahsedeyim:
1. Turbo Charjer,
2. Kompressör,
3. Subab çapını arttırma,*
4. Subab sayını arttırma.
(*) Bizim motorlarda çok kolay yapılabilecek bir uygulamadır.
bugun bizim arkadaslarin ustasi geldi mondialde caliisyo coks agolsun motora bakti max sana patlicagi 400ytl dedi oda zaten jant cok pahali o tutucak dedi kalan parcalari mondialden takicak halledicek sonrada motosikleti satip mondial zc alicaz . keeway motomax baileri bu kadar yardimci olamdi bana
Kabuto bak şimdi sevindim.:) İşte bu ya...:cat:
keeway_ci
08 Nisan 2007, 02:03
arkadaşlar çoook teşekkür ederim bi tanesiniz valla
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO