Orijinalini görmek için tıklayınız : Keeway Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
GURAY
03 Nisan 2007, 01:23
ergeser slm dostum bu dişlilye ilgili ben çarşamba günü bursadayım bir görüşebilirmiyiz ilgilenirsen sevinirim birde telini özelden yollayabilirsen iyi olur
arkadaşlar bu dişliden taktıran varmı varsa memnunlarmı
bonzai
03 Nisan 2007, 01:31
arkadaslar bu dişli konusu benide sarmaya başladı ama işin doğrusu kafamda hala soru işaretleri var, yanlış bişey yapmış olunmuyordur dimi bunu bilen birine sordunuzmu yada sizler biliyormusunuz ...
arkadaşlar şu şifre konusunda ben firefox kullanıyorum şifre falan istemiyor
kabuto
03 Nisan 2007, 15:09
akil wericek yokmu arkadsalr erde yaptircam en bu motoru
chimeraby
03 Nisan 2007, 15:34
Kabuto geçmiş olsun.. Herkes aynı şeyi söylemiş ama sanırım sen başka bi cevap arıyorsun.. Ne yazık ki başka cevap bulamazsın,servisten başka bi yere yaptıramazsın motorunu.. Tüm servisler de sana aynı fiyatı çıkaracaktır zira listesine bakıp fiyat söylüyolar.. Ayrıca gördüğüm kadarıyla hasarın hiç de az değil,bence bu işi çok ucuza kapatacağını düşünme bile,hayal kırıklığı yaşarsın..
kabuto
03 Nisan 2007, 15:37
abi 800 mln diyolarda assagi yukari ben 500-600 e cikarmak istiyorum motoru o yuzden soruyorum bide cantim yamuldu acaba bunu presliyebilicegimiz bir yer warmi
SaLu_JaCBo
03 Nisan 2007, 16:05
abi 800 mln diyolarda assagi yukari ben 500-600 e cikarmak istiyorum motoru o yuzden soruyorum bide cantim yamuldu acaba bunu presliyebilicegimiz bir yer warmi
Kabuto istediğin fiyata yaptırmak istiyorsan bütün keeway servislerini gezeceksin.Yada telefon aç sor liste fiyatının altında yaparlarsa hemen git görüş ve biran önce yaptır motorunu.Motora alışamadıysan yaptırdıktan sonra sat bence bu sefer ucuz atlattın bir dahaki sefere daha kötüsü olabilir.
zatoichi
03 Nisan 2007, 16:59
ön camı çıkardım performansa abartı bir etkisini göremedim biraz farketti, ama yediğim rüzgarın epey arttığını söyleyebilirim.
kabuto tekrar geçmiş olsun diyorum, birazcık servislerin eline kaldın gibi, motorun durumunu bilmiyorum ama motorumuzun bir çok parçası için servise mahkumuz diger arkadasların da dedigi gibi tüm servislere bir ulaş, sonra tamir edilebilecek diger kısımlarıda yetkili servis olmayan tamircilere sorabilirsin en son da kaportacılara bir danış derim
swort
03 Nisan 2007, 18:29
dişli konusunda bende aslında hafifiten istiyor vaziyetteyim lakin kullanna arkadaşlar biraz daha bilgi veririse memnun olcam artı ben istanbuldayım nereden alabilirim...
balayyusuf
03 Nisan 2007, 21:43
Merhaba arkadaşlar Motoruma sis lambası takabilmek için demirci bir arkadaşa kromdan Light bar yaptırdım bu light barı kornaların bağlandığı aradan geçirdik ve oraya vidaladık süper oldu bence.Resmini ekteki http://img163.imageshack.us/my.php?image=foto231nd2.jpg adrese tıklayıp bakabilirsiniz sizlerede fikir olabilir belki diye resmini koydum tüm sl'ci arkadaşlara sevgiler.
polo34
03 Nisan 2007, 21:50
renkli ön cam olayı bitirmiş maşallah çok güzel...
omersun
03 Nisan 2007, 23:20
Ekip ne yapıyorsunuz ya nasılsınız?
Kabuto geçmiş olsun, geç oldu kusura bakma!
Kardeş sen o motoru sat bence ya, zaten aldığında da çok gidip gelmeler olmuştu send!
Keşke bi scooterla başlasaydın, şimdi vitesli motor hiç binmeyen birisi için ister istemez zor olabilir!
Boşver ama sen motoru yaa, sana bişey olmamış ya o yeter!
Yavaş yavaş yapılır gider motorun!
Ekipppp, yakın zamanda yeni koltuklar yaptıracam!
Sizlere de motorun son halini o zaman gösteririm.
Eminim çok güzel olacak!
sioux
03 Nisan 2007, 23:47
kabuto öncelikle geçmiş olsun yakın zamanda bende kaza yamıştım üzüldüm haliyle ama yaptırdım motoru rahatladım(cebim boşalınca bir hafifleme oldu sorma gitsin) :pale: ben ümraniyedeyim burdaki yetkili serviste engin usta motoru tamir etti eskisinden iyi oldu.haberleşelim engin usta bir bakar fiyat çıkarır. cana gelmesin fazla takma kafana.
Boğaçhan
04 Nisan 2007, 00:28
Ergeser dostum, özel bilgisini aldım, uygun zamanda seni rahatsız edeceğim.
Kabuto kardeş, motorunun parçaları illaki illa Keeway'dan alınacak diye bir kayıt yok. amortisör, her yerde bulunan bir parça. çamurluğu ister orjinal kullan, ister başka marka, bence hiç farketmez.
*Eğer başka bir markanın amortisör grubunu alırsan; mutlaka ona uygun çamurluk ve jant da vardır.Yani bu 3 parçayı kim uygun fiyata veriyorsa o senin için ideal olandır. Düşünki modifikasyon yaptırıyorsun! Hatta Daha yüksek/uzun bir amortisör grubu, görünüşü de müsbet etki yapar. Biraz zaman ayır, yavaş yavaş sirkeci vb. yerlerdeki parçacılardan araştır. Ammaaaaaaaaa şasi de bir yamulma/çarpılma varsa; İşte o zaman işin zor. Motor haricindeki Geri kalan parçalar, her türlü motosiklet parçasıyla toplanabilecek şeyler aslında.
Bakma... mesaim ve duygusal nedenlerle işin içine giremiyorum veya oynıyamıyorum. Yoksa bu motoru sıfırdan imal etmek işten bile değil. Motosikletinde, Keeway denebilecek tek Özel parça; Motor. gerisi her yerde bulanabilecek şeyler.
Bisikletin olsa; tamir etmek için illa ki illa orjinal parça mı aranır? Nayır. Bu... O markayı satan kişilere mecburiyeti ve onların fiyatlarını koşulsuz kabülü gerektirir.
Senin yapacağın; bu işleri çok iyi yapan, ama marka takılmayan iyi bir usta. Sen de toplıyabilirsin, ama... bu kadar feryat ettiğine göre, biraz uzaksın bu işlere. Merak etme umduğundan bile makul fiyata bu işi bitirebilirsin.
Kabuto, Yazdıklarım, makul fiyat dediğin için, yardımcı olmak isteyen diğer arkadaşların da tekliflerini değerlendir.
Tabi ki, orjinal iyidir, Yazdıklarım, bu işin bir zamanlar ki mesleğim olması ve konunun benim nezdimde çok basit olması nedeniyle. Bir SuperSport, vb motor için aynı şeyler söylenemez.
Keeway'in ğüzelliği işte burda ortaya çıkıyor; basitliği ve yakışıklılığı nedeniyle Yurdum orta direği için biçilmiş kaftan.
SaLu_JaCBo
04 Nisan 2007, 00:46
Merhaba arkadaşlar Motoruma sis lambası takabilmek için demirci bir arkadaşa kromdan Light bar yaptırdım bu light barı kornaların bağlandığı aradan geçirdik ve oraya vidaladık süper oldu bence.Resmini ekteki http://img163.imageshack.us/my.php?image=foto231nd2.jpg adrese tıklayıp bakabilirsiniz sizlerede fikir olabilir belki diye resmini koydum tüm sl'ci arkadaşlara sevgiler.
yusuf hocam güzel olmuş sis lambaları güle güle kullan :)
balayyusuf
04 Nisan 2007, 13:15
Polo teşekkür ederim!
Salu jacbo beğendiğine sevindim şimdi o light barın üzerinde iki delik daha var oralarada sis lambası takacağım ön iyice dolacak ama yeni taktıklarımın içine mor ampul takmayı düşünüyorum hafif taverna havası vereceğiz yani birinde gördüm hoşuma gitti o halinide koyacağım buraya
Bugün kornalarımdan birinin çalmadığını fark ettim :pr: ve servise gittim kornalar garantiye girmiyormuş :silent: o nedenle satın almam gerekliymiş :pr: peki kaç ytl dediğimde kulaklarıma inanamadım tanesi 15 dolar.! Bu kadar dandik bir korna nasıl bu kadar pahalı olabilir:silent:
Tabi ki almadım kanuni scooter'ın kornası 4 ytl idi onu aldım ve taktım bu arada bilginiz olsun bizim kornaların üzerinde nikelajlı görünen kısım çıkabiliyor onu oradan çıkarıp yeni kornanın üzerine takabiliyorsunuz yani eski görünümünden farkı yok ama ses daha kuvvetli bilginiz olsun arkadaşlar. :cherry:
ergeser
04 Nisan 2007, 21:27
zatoiçhi
dişlini yolladım yarın sabah elinde olacak.aras kargo ile yıldız şubesine. özelden yaz dım konturol et.
sioux
04 Nisan 2007, 22:00
bonzai muayene için dilekçe örneğini yollamışsın özelden daha yeni gördüm biraz geç oldu ama teşekkürler:cat:
northern
04 Nisan 2007, 22:26
ergeser hocam dişliyi değiştirince nasıl bir avantaj ve kalkışta bi zorlanma oldumu
sioux
05 Nisan 2007, 00:13
arkadaşlar airbrush hakkında bilgisi olan var mı? kaça yapılır vs...
kabuto
05 Nisan 2007, 00:30
arakdaslar keewaye jınlun on takim takmayi dusunuyorum sizce uyum saglarmi daha once deniyen warmi.
orjinal parca takmaya kalkinca 600-700 mln gibi bi masraf olusurken jinlunun on takim komple suspansiyonlar dahil 350 ytl falan gibi uyduruk bi fiyat
soyleki
keweey fiyat listesi
suspansiyon tanesi 135ytl
on masa tanesi 125 ytl
on cant 280 ytl
gidon 50 ytl
buda toplamda 850 ytl
yapiyor iscilik ve cikacak diger seylerden bahsetmiyorum ve disk yamuk onun fiyatini bilmiyorum
umraniye bayisni aradim on takim ne kadara patlar dedim 1.300ytl dediler hersey dahil.
ya arkadaslar http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3055192
su linke bakin motosikletin 2. elini 1.500ytl e almak mumkunken sadece on takim icin 1.300ytl iscilik ve diger mazemeleride ekleyince al sana 1.800falan cok sacma sadece direksiyon kisminin bu kadar tutmasi delirtti beni ferrari kullanmiyourm sonucta
jınlunun on takim komple 350ytl bizimkiler 1.300ytl sizcede cin mali motor icin briaz tuzlu degilmi ya
bonzai
05 Nisan 2007, 01:33
önemli değil sioux ama harbiden biraz geç olmuş galiba :)
ya arkadaşlar daha önceden yazıldımı bilmiyorum ama bizim motorlar için en iyi yağ sizce hangisi
özellikle zincir yağını değil motor yağını soruyorum
SaLu_JaCBo
05 Nisan 2007, 03:33
Arkadaşlar bir göz atınn....
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/29623-motosikletlerinize-dikkat-edin.html#post622000
tanzimo
05 Nisan 2007, 05:16
uyku tutmadı 1 msg atayım dedim. gene sancı, kaldırdı gene :(
Bu aksam motorun üstündeyken böbrek sancısı tuttu. Hem de ne feci. arkadaş vardı allahtan. motoru bıraktım 1 yerde. ben hastaneye. yedik voltaren igneyi. rahatladık. bindik motora geldik. bayılacak gibi oluyor insan. motorda yakalaması fena oluyor. :farao:
ergeser
05 Nisan 2007, 12:04
ergeser hocam dişliyi değiştirince nasıl bir avantaj ve kalkışta bi zorlanma oldumu
dişli degişince ben kalkışda degişiklik farketmedim ama vites araları vede hızı degişti.motor güzel uzamaya başladı
swort
05 Nisan 2007, 12:18
geçmiş olsun allahtan acil şifa dilerim ...
herkese merhaba arkadaşlar
uzun süren araştırmalar ve bütçeyi denkleştirdikten sonra bu haftasonu büyük bir aksilik olmazsa sl alıyorum. mümkün olduğunca yazılanları takip ettim ve aklıma takılan bazı şeyler oldu tekrar gibi olursa kusura bakmayın onca sayfa içinde kayboluyoru insan. daha önce hiç motor kullanmadığım için motoru mümükün olduğunca güvenli hale getirmek istiyorum. anladığım kadarı ile lastiklerden pek memnun değilsiniz ve bunun için 2 alternatiften bahsediyorsunuz ya kaliteli bir lastikle değiştirmek yada varolan lastikleri tubeless yaptırmak benim bildigim tubeless denilen şey bildiğimiz dubleks lastik orjinal lastikler nasil tubless yapılıyor bunu bana açıklyabilir misiniz? birde sanırım motoru alır almaz üstündeki bujileri kaliteli bir bujiyle değiştimek ve tabi aynalarıda daha iyi görüş açısı verecek yenileriyle değiştirmek gerekiyormuş sizinde başka önerileriniz var mı? tabi yeterince masraf yapmış olucam fazlada bütçeyi sarsmayacak öneriler daha makbule geçer.
bu arada anadolu yakası bostancı civarında ikamet ediyorum tanıismak bilgi alışverişinde bulunmak istedirim dileyen arkadaşlarla yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
zatoichi
05 Nisan 2007, 12:59
zatoiçhi
dişlini yolladım yarın sabah elinde olacak.aras kargo ile yıldız şubesine. özelden yaz dım konturol et.
ergeser, size zahmet oldu teşekkür ederim.
...
ya arkadaşlar daha önceden yazıldımı bilmiyorum ama bizim motorlar için en iyi yağ sizce hangisi
özellikle zincir yağını değil motor yağını soruyorum
bonzai, bence kaliteli markaları yağları birbirine yakın ama ne oldugu belli olmayan yaglar var bunlardan uzak durmak lazım, ben castrol varsa onu yoksa mobil yoksa shell alırım gibi bir örnek verilebilr
herkese merhaba arkadaşlar
uzun süren araştırmalar ve bütçeyi denkleştirdikten sonra bu haftasonu büyük bir aksilik olmazsa sl ...
lastikler ilk etapta bütceyi zorlayabilir ama yeni lastikler ile alabiliyosan al derim, diger detayları sonra da halledebilirsin, ayna, buji, koltuk vb gibi, hatta içindeki rodaj yagını kaliteli bir yagla degistirebilirsin, üzerinde gelene pek iyi degil diyorlar.
teşekkür ederim verdiğin fikirler için
balayyusuf
05 Nisan 2007, 14:06
SALU haberi okudum gerçekten çok ilginç aydınlattın bizi sağol bu durumu öğrenmemiz iyi oldu.
TANZİMO çok geçmiş olsun dostum yapabileceğimiz birşey varmı :cat: Ama sen Dt. zaten gerekini yapmışsın(Sl böbrek taşı düşürmeye birebir valla bence bu titreşim kimde var:pr: )
VAGA sana gelince motoru alır almaz lastikleri değiştir lastiklerin plastiği kötü yolu tutmuyor ve çok kayıyor lastiklerin yolu tutmasının tubles olmasıyla ilgisi yok''Jantımız telli olmadığı için istersen orjinal lastiklerini tubeles yapabilirsin ama kaymaya devam edersin'' tubless yapmak içinde jant kalın oraya uygun sibop bulman gerekli o da çok zor benimkini şambrelden kesilen sinbopla tubleles yaptılar salakça bişey oldu doğrusu.(Metzeler lastik arka 130 ön 100 ytl civarı)
Aynalarımız kaliteli ama arkayı değil omuzlarımızı gösteriyor onlarına hemen değiştir ama aynaları söktügün yeri bir tornacıda genişlettirmen gerekiyor(aynalar dahil 15-20 ytl civarı)Başka bir şeye gerek yok güvenlikle ilgili meselelerin bunlar dostum.
zatoichi
05 Nisan 2007, 14:51
uyku tutmadı 1 msg atayım dedim. gene sancı, kaldırdı gene :(
Bu aksam motorun üstündeyken böbrek sancısı tuttu. Hem de ne feci. arkadaş vardı allahtan. motoru bıraktım 1 yerde. ben hastaneye. yedik voltaren igneyi. rahatladık. bindik motora geldik. bayılacak gibi oluyor insan. motorda yakalaması fena oluyor. :farao:
tanzimo geçmiş olsun, bilirim taş olayını zordur, ama arkadaşında dediği gib sl miz ile bir 100-150 km yap düşer o taş :cherry:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/29514-cok-kotu-kaza-yaptim-resimler-burda.html
konu burda abi kaza bu bu arada motor ters duruyo carpan arkadas motoru oldugu yerde 180 derece ters cevirdi
bide bu motoru en ucuz nerde yaptirabilirim . benzin deposunda iceri gocukluk war . on direksiyonun oldugu aksaam tamamen degisicek
Dostum öncelikle büyük geçmiş olsun en büyük kazan bu olsun ... Hıyarın biri yüzünden motora küsme ama bi daa emin olmadanda yol kesişimlerinden gecme derim...
Ayrıca açtığın başlıkta kaskoda yok yazmışsın ama trafik sigortan var, elindeki resimlerle trafik sigortasından kolayca hasarını karşılayabilirsin. Nedense motorcu arkadaşların çoğu motorlorını aldıkları ilk gün ruhsatlarının icinde yer alan bu poliçeden bir haber yaşamaya devam ediyor ve kullanmıyor böylesi durumlarda. Sende poliçendeki numarayı ara resimlerle beraber talepte bulun sanmıyorum ki sorun çıksın. Trafik sigortası fonunda inanılmaz büyüklükte bir para birikmiş kullanılmamaktan...
balayyusuf çok teşekkür ederim sanada lastiği aldık diyelim taktırması da bir meseleymiş
Olcan138
05 Nisan 2007, 18:17
Ayrıca açtığın başlıkta kaskoda yok yazmışsın ama trafik sigortan var, elindeki resimlerle trafik sigortasından kolayca hasarını karşılayabilirsin. Nedense motorcu arkadaşların çoğu motorlorını aldıkları ilk gün ruhsatlarının icinde yer alan bu poliçeden bir haber yaşamaya devam ediyor ve kullanmıyor böylesi durumlarda. Sende poliçendeki numarayı ara resimlerle beraber talepte bulun sanmıyorum ki sorun çıksın. Trafik sigortası fonunda inanılmaz büyüklükte bir para birikmiş kullanılmamaktan...
SoD, bahsettiğin zorunlu mali sorumluluk sigortası kaza durumunda karşı tarafın masraflarını karşılıyor, kendi masraflarını değil.
Boğaçhan
05 Nisan 2007, 21:33
ERGESER Kardeşim, Dişli için; Adresimi, Özelden ve Cep telefonuna mesajla attım.
Yani; 18'lik ön Dişliyi bende istiyorum. Bir Aksilikte olmazsa yarın dişli bedelini de Havele ediyorum. İlgilenirsen memnun olurum.
Önümüzdeki Pazertesi günü elimdeki alçı da çıkacak, Yapmışken Bayramı tam yapalım. Motorun da, benimde keyfim yerine gelsin...
SoD, bahsettiğin zorunlu mali sorumluluk sigortası kaza durumunda karşı tarafın masraflarını karşılıyor, kendi masraflarını değil.
KABUTO, Yukarıda olcan138'in dediklerine, ben de bir ilavede bulunayım.
Kaza anında tutulan ''Olay Yeri Tespit Tutanağı'' vardır. Eğer Jandarma/Trafik Polisi vaka mahalline geldiyse... ki gelmişler. Kaza raporunda Senin ve karşı tarafın kusur oranları nedir? Raporu tutan Jandarma Karokolundan, bir suret ''Olay Yeri Tespit Tutanağı''nı almak senin kanuni hakkın. Kusur oranına göre; kamyonetin Mecburi Trafik Sigortası da senin hasarını karşılamaktan mükellef.
Nerden Biliyorsun deme! Başımıza gelmese bizde bilmezdik.
http://www.motoaktuel.com/07/04/index.asp
Bu Link'i denemenizi tavsiye ederim, Motosikletle ilgili fuar, eğitim ve pek çok konuda güzel bilgi ve resimler var.
sioux
05 Nisan 2007, 22:29
tanzimo geçmiş olsun. bonzai castrol 1 4T 10-40 alıcam bende bizim motor için en iyisi bu diyorlar bilgine..
chimeraby
05 Nisan 2007, 23:08
Ben de hep castrol gtx magnatec 10-40 kullanıyorum..
kabuto
05 Nisan 2007, 23:29
bogachan ustam bisi sorcam sana jınlun un makinalarin on takim bizim motosiklete uyum saglarmi acaba.
ozgurgokalp
05 Nisan 2007, 23:30
Herkese merhaba arkadaşlar. Ben de yakın zaman önce bir sl150 sahibi oldum. Önce maceramı kısaca size anlatayım:
Çok yakın bir arkadaşım uzun zamandır bir keeway kullanıcısı. Onun bir scooterı var. Epey de yol yapıp sorun yaşamayınca değerlendirilebilecek bir marka olduğunu düşünerek bu alete yöneldim.
Motorumu ilk aldığımda gaza basmamla beraber stop eden bir motordu. Bu sorunu önemsememiştim, rolantı, subap vs. ayarla düzelebilir diye düşünmüştüm. Bir de aküsü kışın yatınca bitmiş, onu da sorunsuzca değiştirebilirim diye düşündüm. Neyse motorumu 5350 kmde Mecidiyeköyden teslim aldım, bindim oturduğum yer olan Beylikdüzüne doğru yollandım. Bu arada bu benim ilk vitesli motorum ve nasıl kullanıldığını teslim alırken anlattılar, o şekilde bindim. Bir müddet yol aldıktan sonra, henüz e-5'e çıkamamışken (benzinliğe falan uğradım) motor durkalklardan birinde stop etti. Marş akü nedeniyle basmadığı için pedalla çalıştırmaya çalıştım. Bir türlü olmadı. Benim canhıraş uğraşılarımı gören bir motorcu arkadaşın yardımıyla motoru vurdurarak falan çalıştırmayı başardık. Neyse ben o moral bozukluğuyla bindim eve kadar geldim ama gel bana sor nasıl geldim :) Motor stop etmesin diye sürekli gazlayarak, merter trafiğinde debriyajla akraba olarak, yol boyunca bütün acemiliğimi attım ama o akşam aynı zamanda 3 kilo da der attım :) Neyse gelir gelmez eve yakın bir motorcuya bıraktım aleti, ayar falan ne gerekiyorsa yap dedim, akşam saat 8'i geçiyordu sanırım, sabah bakarız dedi arkadaş. Sabah ben de gittim beraber ne var ne yok incelemeye başladık. İnceledikçe stop etme sorununun rolanti veya subaplardan olmadığını anladık. Açtık motoru bir güzel dağıttık, sorun piston ve gömleklerde hararet sonucu oluşan deformasyondanmış, silindirdeki çizikleri, piston kafasındaki aşınmaları görünce moralim bayağı bozuldu. Motorun sahibini arayıp durumu anlatıp bir miktar fiyat indirimi talebi ve bir miktar cebelleşme sonunda anlaştık ve giriştik motoru tamire. Motorcunun tavsiyesiyle honda titan pistonu ve silindiri takmaya karar verdik, ancak parçacıda yalnızca piston bulunduğundan pistonu yeniledik, silindiri de pistona göre güzelce tornalattık. Ivır zıvır bir sürü işi de aradan çıkarttım, akü değişti, şarj rölesinde problem vardı o halloldu, yeni yağ koyuldu falan filan hepsi 250 ytl masrafa mal oldu ama motoru teslim aldığımda sesi bile kendini belli ediyordu.
Bu şekilde rodaj döneminde oldukça dikkatli kullanarak motorumu 1000 km kadar yol yaparak açtım (2 hafta içinde).
Biraz uzun oldu sanırım. Neyse içimi dökmüş oldum bari. Şu anda motorumun durumundan son derece memnunum. Ancak ön dişliyi ben de değiştirmek istiyorum. En azından 90 km hızla gideren titreşimi biraz daha hafifletmek adına buna ihtiyaç duyuyorum. Motorumu sürekli de uzun yolda kullanacağım. Motorcunun dediğine göre yalnızca ön dişli tek başına değişmezmiş. Zincir ve arka dişliyi de değiştirmek gerekiyormuş. Bu parçalar birlikte alışacaklarmış falan filan. Yoksa takılan yeni dişliyi zincir bozarmış. Böyle birşey var mı yoksa motorcu sallamış mı biraz?
Yazılarınızı ne zamandır takip ediyordum, aha bu da benim ilk yazım olsun, hepinize tekrar merhabalar.
Özgür GÖKALP...
Bu arada ben de magnatec kullanıyorum. Motorun üzerinde 10-40 yazıyordu. Bu yağlar içinde de magnatec güvendiğim bir yağ olduğu için bunu aldım, rodajdan sonraki ilk yağ değişiminde bunu kullandım...
obkavi
06 Nisan 2007, 00:40
yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz,
kardeş sana da geçmiş olsun böbrek ağrısı doğum sancısından beterdir derler
Boğaçhan
06 Nisan 2007, 00:53
bogachan ustam bisi sorcam sana jınlun un makinalarin on takim bizim motosiklete uyum saglarmi acaba.
Kabuto, sorun olacağını zannetmiyorum, yeterki toplamayı yaptıracağın usta, iyi olsun. Motorunu modifiye ettirdiğini düşün, baksana bizim arkadaşların yaptırdıklarına...! Orjinal motorla aralarında dünya kadar fark oldu. Ne yapsan olur bizim motorlara. Aynen Hacı Murat gibi :queen: Daha öncede demiştim; Bir Supersport, racing, Büyük Motor cc.lerine sahip bir enduro'da öyle kafana göre değişiklik yapamazsın,
Bizim motorlara gelince;Zaten motor cc.'si küçük, hız düşük. o kadar teknoloji harikası aletler değiller, hatta ateşleme sistemi ve ön disk frenin haricinde teknolojilerinin yüksek olduğu söylenemez,
Kısaca; Keyfine göre takıl, çıkan sonuca sen bile şaşıracaksın, :cat: Yalnız dediğim gibi; İstanbul'un Motosiklet ustası eski topraklarından birine bu işi yaptırt. Onlar ne yaptığını bilir. Her ben servisim diyenin eğitimi/tecrübesi nedir...!
Onçünnnnn USTA USTA USTA.:bounce:
Benim motorun garantisi bittiğinde ben biliyorum ona ne yapacağımı...!
TANZİMO KARDEŞİM BU ARADA LAFA DALDIK SANA GEÇMİŞ OLSUN DEMEYE GEÇ KALDIK, KUSURA KALMA.
GEÇMİŞ OLSUN, ALLAH TEKRARINI VERMESİN
bonzai
06 Nisan 2007, 01:50
tanzimo gerçekten çok geçmiş olsun böbrek sancısı beterdir bide motor üzerinde herhalde bin beterdir, valla tekrar takrar geçmiş olsun.
arkadaşlar yağ konusundaki görüşleriniz için sağolun, bende genelde castrolden gayet memnun kalındığını biliyorum ancak repsolünde çok iyi olduğunu duydum hiç kullanan oldumu acaba?
yeni gelen arkadaşlarada merhabalar...
balayyusuf
06 Nisan 2007, 02:35
Arkadaşlar bir sorum olacak yağ konusu konuşulunca aklıma geldi.:silent:
Ben Sl'imin 4.000 bakımına gittiğimde ustaya :
Yağ filtresini de değiştirelim ustam!
dedim oda saçmalama bunda yağ filtresi falan yok dedi kitapçığın yanında verilen bir kartonda değiştirin diyor neyi kastediyorlar dedim o standart bir yazı başka modelde var sizinkinde yok dedi o karton genelmiş :pr: Pek tatmin olmamakla beraber iyi o zaman deyip oradan ayrıldım
Şimdi size soruyorum bizim motorda değişebilen bir yağ filtresi yok mu?:silent: :silent: :silent:
oldwolf
06 Nisan 2007, 03:44
herkese merabalar nasılsınız dostlar tanzimo geçmiş olsun allah şifanı versin
arkadaşlar gidon olayını halletmiş bulunuyorum dün gittim tornacıya gidonun sadece 4 vidasının olduğu yere göre usta ölçüp biçip tam ayarında teflon çekti üzerine kapağı koyup sıktık taş gibi oldu orjinal gibi gidonu değiştirmenin en büyük faydası aynalar oldu arkadaşlar aynaları hiç orjinalliğini bozmadan kullanmak mümkün artık arkamı çok rahat görebiliyorum artı kullanımıda çok rahat ve zevkli oldu motorun ben mct 250 nin gidonunu taktım fiyatı 20 ytl aynadan daha ucuza geldi :queen: biraz uğraştırıyor ama değer
bu arada istanbuldan kimyacının motorundaki sissybardanda getirttim özel yaptırmak için uğraşsam bu kadar hoşuma gidebilirdi sissybar tam istediim gibi bu arada yardımların için çok teşekkürler kimyacı :rendeer: henüz takmadım sissybarı malum geçirdiğimiz ufak kazadan dolayı arka çamurluk kırık hala çamurluğum yarın geliyo çamurluğu değiştirirken takarım dedim hepsini bizim motorun yedek parçaları gerçekten pahalı bu arada 86 ytl arka çamurluk:pale:
bide sis farı almayı düşünen arkadaşlar hepsiburada.com da oto aksesuarlarının altında motosiklet aksesuarları var orda çok güzel engel eye sis farları var fiyatıda çok uygun 26 ytl bi bakın isterseniz bence çok hoş ve şık onlardanda aldım önümüzdeki haftaya gelir heralde motorun herşeyi tam takım olduğu zaman bi resmini koyucam artık dostların fikirlerini alırız
yağ konusunda bende aynen castrol magnatec 10-40 kullanıyorum sanırım en uzun ömürlü ve en uygunu o
SaLu_JaCBo
06 Nisan 2007, 04:07
Tanzimo çok geçmiş olsun Motor üzerinde birdaha yaşamazsın ihşallah.
Özgür gökalp hoş geldin aramıza paylaşımların için teşekkürler...
balayyusuf
06 Nisan 2007, 04:23
Bir soru sormuştum ilgilenen yokmu arkadaşlar:silent: :queen: :queen: :queen:
ergeser
06 Nisan 2007, 10:12
oldwolf
mct 250 dedigin nemarka oluyor anlıyamadım.yazar vede resmini koyarisen sevinirim bende gidonu degiştirmek istiyorum.
birde arka camurlugu kısaltmanın yollarını arıyom. senin ki hazır kırık ken kesilip stopları monte edemezmisin. bence camurluk biraz daha kısa olsa cok daha güzel olacak arka görüntü.
snrtrt
06 Nisan 2007, 10:28
hastalanan ve kaza yapan arkadaşlara geçmiş olsunnn
yeni motor alanlara da hayırlı olsun
benim sinyal düğmesi bozulmuştu .. sipraişi vereli 1 hafta oldu hala gelmedi parçası. ve 35 lira + işçilik hem bu kadar pahalı hemde gelmiyor..
can sıkıcı bi durum. usta dio ki başka motordan çıkarım takıyım.. yav o zaman neden 35 lira verdikkkkk... :)
neyse , herkez dikkatli sürsün ama cana geleceğine mala gelsin fazla üzülmeyelim
zatoichi
06 Nisan 2007, 10:56
Bir soru sormuştum ilgilenen yokmu arkadaşlar:silent: :queen: :queen: :queen:
balayusuf, olmazmı yağ filtresi var tabiki, servirsin yorumu ilginç, kötü niyeti olmayabilir ama umursamazlık ya da bilgisizlik daha kötü sonuçlar doğurabiliyor.
edit: yukarıda yazdıklarımdan cobaltın uyası sonunda tam emin olamadım, ama benim de bildigim, kılavuzda yazıyor yag filtresini degistirin diye,
cobalt
06 Nisan 2007, 12:12
balayusuf, olmazmı yağ filtresi var tabiki, servirsin yorumu ilginç, kötü niyeti olmayabilir ama umursamazlık ya da bilgisizlik daha kötü sonuçlar doğurabiliyor.
nassı yaaa ben oyle bı fıltre falan gormedım her bı yerını gozumun onunde actılar motorun 2 kere baskı balata degıstırdım ne fıltresı dıyosunuz :pale: hava fıltresı dıye gecen ıncecık sunger parcası nı dıyodunuz sanırım yag fıltresı yok bızım motorlarda
zatoichi yusuf hocamı gaza getırıyon sende :queen:
zatoichi
06 Nisan 2007, 12:21
nassı yaaa ben oyle bı fıltre falan gormedım her bı yerını gozumun onunde actılar motorun 2 kere baskı balata degıstırdım ne fıltresı dıyosunuz :pale: hava fıltresı dıye gecen ıncecık sunger parcası nı dıyodunuz sanırım yag fıltresı yok bızım motorlarda
zatoichi yusuf hocamı gaza getırıyon sende :queen:
cobalt, hakkaten gaza geliyorum herhangi bir servis mevzusu açıldığında, benim hatırladığım filtre benzin filtreside olabilir bak tam emin olamadım şimdi, dur diğer postumu editliyim,
edit: internette manual ararken şöyle bir şeye rastladım, servis manueli olabilir, superlight 150 parça dökümü, işe yarar sanırım,
http://rapidshare.com/files/24579772/keeway125_150_2_g_superlight.zip.html
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO