Orijinalini görmek için tıklayınız : Kymco Venox & Hyosung GV 250 Müsabakası
Elegant
16 Nisan 2007, 15:29
Kullanıcı fotolarına açız. Kendi motosikletinizin 640x480 resimlerinizi koymanızı bekleriz. Tabii ki verilmiş olan resimlerden farklı görünüşler makbule geçecektir. Mesela karagüllenecati avatarı hoş durmuş.
karagullenecati
16 Nisan 2007, 15:36
Kullanıcı fotolarına açız. Kendi motosikletinizin 640x480 resimlerinizi koymanızı bekleriz. Tabii ki verilmiş olan resimlerden farklı görünüşler makbule geçecektir. Mesela karagüllenecati avatarı hoş durmuş.
nasıl yükleyeceğimizide açıklarsan daha yardımcı olmuş olacaksın nasıl foto yükleyeceğiz buraya:) :)
Elegant
16 Nisan 2007, 15:42
Bu adreste anlatılıyor. Fakat 640x480'e bilgisayarında küçültüp yüklersen daha iyi olur. Yoksa sayfa felç oluyor. Avatarı yaptığın gibi küçülteceksin.
http://www.motosiklet.net/forum/forum-kurallari-ve-sik-sorulanlar/29983-mesajiniza-nasil-resim-eklersiniz-resimli-anlatim.html
karagullenecati
16 Nisan 2007, 16:46
arkadaşım sadece resim yüklemek için profildenmi girmemiz gerekiyor gönderdiğin sayfaya baktım ama aynı yeri ayfada bulamadım herneyse bilen bir arkadaş yardımıyla resimlerimi paylaşırım:)
Elegant
16 Nisan 2007, 17:04
Resmi başka siteye yükleyip mesajın içerisine linkini kopyalıyoruz. Vermiş olduğum link o işlemi tarif etmekte
Elegant
21 Nisan 2007, 20:44
Neyse resim olmasa da olur. Kullanıcılar forumu alt sıralarda göremiyor belki de. Ben bir hatırlatayım da. Olay budur arkadaşlar.
http://img123.imageshack.us/img123/842/venoxcruise0026pf8.jpg (http://imageshack.us)
Elegant
30 Nisan 2007, 18:09
Venox oylamada arayı açmış.
Bu arada forumda 100 kişi bile yok bu motorsikletlere ilgili. Herkes racing tarz motorlara meyilli herhalde. Gerçi ben de öyleyim ama başlangıç motoru olarak bu ikisi cazip geliyor. CBR 125 bisiklete benziyor deyip almayanlar düşünebilir.
Bu arada forumda bir arama yaptım ve yaklaşık olarak 30 üyede GV250 ve 7 üyede Venox var.
(Profil bilgilerinden)
Cloud
30 Nisan 2007, 18:23
Kymco tipi ile dikkat çekici ama bence de başka artıları ile Hyosung daha iyi gibi duruyor. Alacak olsam düşünmeden Hyo'yu alırdım. Suzuki hem küçük hem pahalı. Venox da güzel (gerçi eksoz bana kötü geldi) motor.
SeRHaTeKiNci
30 Nisan 2007, 19:07
tipte Venox, ekonomide Hyosung derim. Ayrıca Hyosung duyarlı bir firma. karar senin..
Elegant
02 Mayıs 2007, 13:30
Baktığımda görünüm ve oturaklı olması bakımından Venox ağır basıyor ama iki gün sonra yetersiz gelip büyük hacimli motora geçmek istersem ne olacak. Mesela Yamaha DragStar 650. Kymco 9.500 YTL civarı idi, Yamaha ise 16-17.000 dolaylarında. Alıp bir sene sonra tatmin etmemeye başlayıp satmak gerekirse zarar etmek kaçınılmaz gibi duruyor. Direk 650'den mi başlanmalı Cruiser modellere.
Aslında tecrübeyi ucuz ve daha hafif makinada yapmak daha mantıklı ama mantık ve heves farklı kulvarlarda yol alıyor.
Şeytan diyor CBF veya YBR ile düşe kalka piş ardından 650'ye geç. 3500 YTL'lik motordan da pek zarar etmeyiz herhalde.
Belki bilmeyenler olabilir bilgi vereyim Racing motosikletlerde ha 600 cc almışsın ha 1000 cc pek farketmez ama Cruiser sınıfında hacim tork demektir ve yüksek vites düşük devir kullanım imkanı verir. Bu da gezintiler için aranılan bir özelliktir.
Bu sebepten 250 cc cruiser alsan kullanım olarak CBF tarzı bir his ve tecrübe verir gibime geliyor.
Siz ne dersiniz? 250 cc çabuk mu sıkar adamı?
kimyacı_23
02 Mayıs 2007, 13:58
gv 250 her yönüyle güzel bi motor :cat:
samet_1987
02 Mayıs 2007, 14:05
turkıyede kymco markası pek tanınmıyor motorları gercekten kalıtelı her motoru dıger dengı motorlarınla kıyasladıgımızda serılıgı yolda toplayısı yanı cok guzel bısey arkana bakmadan gıdersın 1 omurluk motor uretılıyo ama aldıgında fıyatları gercekten cok yuksek parca fıyatları olsun veya motosıkletın fıyatı olsun pahallı satarken malesef marka tanınmadıgı ıcın fazla onem gormuyor bana sorulsa eger ben onu uzun yıl kullanıcaksam venox alırdım eger buyutmek dusuncesı varsa almamayı tercıh ederım cunkı venox su aldın bılmıyen biri fıyat sorsa kaca satarsın dıye soyledıgınde dalga gectıgını dusunur
Barış Şuşut
02 Mayıs 2007, 14:06
Elegant
hem hyoyu hemde venox u uzun km ler kullandım her ikiside gayet başarılı motorlar.
gv250 venox a göre daha dengeli ve daha hızlı ..zaten bu tip modellerde aradığın sürat değildir bu yüzden her ikiside gayet tatmin edici motorlar çok rahat 140-150 yapabiliyolar inan bana altında dragstar da olsa aynı hızları yaparsın yaklaşık olarak .. bu yüzden 2. el bulabilirsen bir gv250 çok uygun fiyata istediğin performansı ve dengeyi hatta zevki sana verecektir..venox hyo ile nerde ise aynı güç ve hıza sahipken gereksiz pahalı ..ben fiyat/performans ilşkisinden Hyo derim
ayrıca hyo satış sonrası müşteri memnuniyetini oldukça dikkate alan bir firma
cemal yortanlı
02 Mayıs 2007, 14:22
arkadaşlar bu birazda tarz meselesi..mesela ben motorumu tam klasik görünümlü olduğu için düşünmeden aldım..venox sun tipi bana hiç çekici gelmedi..ama bu demek değildirki venox kötü motor..herbirinin kendine göre eksileri artıları muhakkak vardır..alacak arkadaşlar önce kendi içlerine hangisini sindiriyorlarsa onu alınlar..kıyaslamayıda binen arkadaşlar yaparsa teknik olarak dahada bilgileniriz..hepinize iyi sürüşler..
Elegant
07 Mayıs 2007, 13:37
Bu motorları alıp bir süre sonra büyük hacimli almak istersek nasıl elden çıkartabiliriz?
İşte bu mesele kafamı kurcalıyor. Genel kanı 600-750 cc'lik cruiser'lar bile mini olarak geçerken bunlar micro-cruiser mı oluyor...
Fiyatları başlangıç motoru için fazla kalıyor gibi ama 600 cc ile de başlamak istemiyorum. Bir süre 125 cc naked ile takılmak lazım gibi geliyor.
Ama onun da alım satım işlemleriyle uğraşmak istemiyorum.
Motosiklet işi amma karışıkmış be birader.
Size birkaç link vererek ben mi yanlış anlıyorum yoksa bu normal mi sormak istiyorum. Aşağıdaki İngiltere fiyatlarına bir bakın issterseniz. Web adreslerini de görebilirsiniz.
Kymco orada Suzuki'den bile pahalı gözüküyor. Yorumlarınız...
Elegant
08 Mayıs 2007, 18:58
Size birkaç link vererek ben mi yanlış anlıyorum yoksa bu normal mi sormak istiyorum. Aşağıdaki İngiltere fiyatlarına bir bakın issterseniz. Web adreslerini de görebilirsiniz.
copycat
09 Mayıs 2007, 10:45
kardeş suzukinin 125 liğine bakmışsın ondan ucuz. bana sorarsan 125 cc yi pas geç paran cebinde kalsın.
Elegant
09 Mayıs 2007, 11:20
Doğru. Gözümden kaçmış. Daha önce yabancı bir karşılaştırma testinde Kymco en pahalı modeldi de o yüzden normal gelmiş bana. Ayrıca İngiltere'de 250'lik model de görünmüyor sitede. Küçük hacimli diye atlamışım hemen. Bayağı da uğraşmıştım resim haline getirmek için halbu ki.
Malesef mesajları düzeltme yetkim aktif olmadığı için değiştiremiyeceğim. Kusura bakmayın. Ama bir de şu linki inceleyin isterseniz. Test ingilizce ama en azından her bir modelin resmi, teknik özellikleri ve fiyatları verilmiş.
http://www.motorcyclecruiser.com/roadtests/250cc_cruiser_comparison/
Test Amerika kaynaklı galiba. Biraz da tarihi eski ama tam bizim konuya hitap ediyor. Zaten bu konuyu açmama da bu test vesile oldu diyebilirim.
fedos
09 Mayıs 2007, 21:41
sevgili elegant, motor işi evlilik gibidir. ne kadar çok beklersen evlenme ihtimalin o kadar azalır ,yaş ilerledikçe armudun sapı üzümün çekirdeği bahane olur evde kalırsın.
Baktığın iki model (anladığım kadar venox ya da gv250) ikiside nefis motorlar.
hangisine gücün yeterse onu almaya çalış ,nasıl olsa evlenmeyeceksin motorla, elbet satacağın zaman bi alacak kişi karşına çıkar.
sevgilerle
Elegant
13 Mayıs 2007, 18:25
Seleleri alçak olduğu için Cruiser modellere heveslenmiştim ama gel gör ki bazı arkadaşlar başlangıç için bu tarz motorların zor olacağını yazmışlar.
Bu modelleri rafa kaldırdım şimdilik.
Herkese teşekkürler. Yine de görüşlere açığım.
yürekçe
13 Mayıs 2007, 18:59
Seleleri alçak olduğu için Cruiser modellere heveslenmiştim ama gel gör ki bazı arkadaşlar başlangıç için bu tarz motorların zor olacağını yazmışlar.
Bu modelleri rafa kaldırdım şimdilik.
Herkese teşekkürler. Yine de görüşlere açığım.
kardeş, sanırım adanalısın. senle az çom yazışmalarımız da oldu. ben de bir çok kişi gibi alma konusunda o kadar ince eleyip sık dokudum ki, ama şu sebeplerden dolayı hyosung derim ben
1- 2. el bir venox alacağına 0 kilometre bir hyosung gv 250 al.
2- servis ağı daha geniş
3- fiyatı makul olduğu için satarken de zorlanmazsın, yani venox'un 2. eli 6500-7000ytl iken ben venox alacağıma 2. el bir japon alırdım ki çoğu kişi böyle düşünüyor. sıfırı ise peşin olarak 9000ytl sanırım. iyi bir japona 9000 peşin verip üstünü vadeyle böldürsen bile ve iyi pazarlık yaparsan vade farkı da ödemezsin.
4- dene sürüşü istersen ve bir hyo bulmazsan benim motorum mersinde ve her zaman emrinde. özelden bir mesaj atarsan gelecğinde seni karşılarım.
SeRHaTeKiNci
14 Mayıs 2007, 13:09
@Elegant
Burdur'dan venox15 (halil abi) Venox 250 kullanıcısı
onunla irtibata geçmeni tavsiye ederim. :cat: :cat: :cat:
hatta onun motoru satılıktır. linkini vereyim bak istersen.
http://www.motosiklet.net/forum/satmak-isteyenler/30745-venox-250-a.html
Elegant
26 Mayıs 2007, 20:43
kardeş, sanırım adanalısın. senle az çom yazışmalarımız da oldu. ben de bir çok kişi gibi alma konusunda o kadar ince eleyip sık dokudum ki, ama şu sebeplerden dolayı hyosung derim ben
1- 2. el bir venox alacağına 0 kilometre bir hyosung gv 250 al.
2- servis ağı daha geniş
3- fiyatı makul olduğu için satarken de zorlanmazsın, yani venox'un 2. eli 6500-7000ytl iken ben venox alacağıma 2. el bir japon alırdım ki çoğu kişi böyle düşünüyor. sıfırı ise peşin olarak 9000ytl sanırım. iyi bir japona 9000 peşin verip üstünü vadeyle böldürsen bile ve iyi pazarlık yaparsan vade farkı da ödemezsin.
4- dene sürüşü istersen ve bir hyo bulmazsan benim motorum mersinde ve her zaman emrinde. özelden bir mesaj atarsan gelecğinde seni karşılarım.
Servis ağı daha geniş demişsin ama adana da hyosung servisi gözükmezken kymco'nun birden fazla bayi ve servisi var gözüküyor. En yakın tarsus'ta servisi var hyosung'un. Siz servisinden memnun musunuz?
Bu da GV 250 ile yurdum insanından bir video.
JIGVM_hfOBM
Elegant
04 Haziran 2007, 17:17
Kymco Adana servisi UYAR motor da Hyosung servisi vermeye başlamış.
TAMER
29 Temmuz 2007, 18:22
Her iki motoru da kullandım.Kıyaslamak gerekirse.
-Kalite olarak birbirine yakın makineler fakay kymco'da ufak detaylar daha bir özenilerek yapılmış(fren debriyaj hortumları ve bağlantı ları,radyatör kabağı...gibi)
-Hyosung'da devir hız ve benzin gösterge saatleri var.Kymco'da sadece hız gösterge saati var.Benzin yağ hararet ve ayaklık müşürü göstergeleri ledli uyarı ışığı şeklinde mevcut.
-Kymco görünüş olarak daha gösterişli ve farklı duruyor.Bindiğimde çok dikkat çektiğini farkettim.Hyosung daha klasik,kmyco daha sportif.Her ikiside iri cüssesiyle ben burdayım diyor.
-Hyosung daha atak geldi bana.Kullandığım kymco henüz rodajdaydı ayrıca kilo farkının da etkisi olabilir.
-Kymco'nun vitesleri çok rahat.2.vitesten dahi kolayca boşa geçebiliyor.
-Kymco'nun orjinal kornası daha kuvvetli.
-Hyosung yolcu için daha rahat.Kymco'nun yolcu koltuğu biraz dar ve mesafe kısa.Bu yüzden yolcu kendini güvensiz hissedebilir.Bu da sissbar takılarak halledilebilir.
-Her ikisi de rahat makineler.Kullanımı kolay yeni başlayacaklar ve alçak seleleriyle boyları uzun olmayanlar için gayet ideal.
-Sonuç olarak her iki motoru da alan memnun kalacaktır.Tercih kullanıcının beğenisine kalmış.
chopperrider
29 Temmuz 2007, 21:35
bi daha cruisera dönmem diyodum ama venoxun modern tarzı kafamı karıştırıyor. aslında gv650 en fazla karıştıranı ama o fiyat olarak epey bi farklı.
mor&mor
04 Ağustos 2007, 03:28
Yaklaşık 1 ay önce gv 250 aldım.Almadan önve yeni başlayanlar için hangisinin daha uygun olduğunu anlamak için gezmediğim internet adresi kalmamıştı.Açıkcası ben suziki ile gv 250 arasında kalmıştım ,venox un görüntüsü "klasik"ci olduğum için pek hoşuma gitmedi ve bende elendi.suziki ise klasik görünümlü ama gv 250 kadar gösterişli değildi.motor açısından da piyasada 250 ccde gv250 den daha güçlü motora sahip model yok.
son tahlilde ben tercihimi gv250 den yana kullandım.
Memnun muyum?
Şu an 750 km'de.250 km sonra bakıma sokucam.Şu ana kadar hiç bir sorun çıkarmadı,ilk motorum olduğu için diğerleri nasıldır bilmiyorum ama bunun sürüşü çok keyifli.
Ben memnunum özellikle yeni başlayanlar için tavsiye edebilirim.
enolaguy
14 Ağustos 2007, 05:03
Hyosung u bilmiyorum ama kaliteli olduğunu duydum kymco ise kalitesi tartışılmayacak kadar kaliteli yalnız fiyatları da aynı klasmandaki japondan daha ucuz değil bu nedenle zor bir seçim bu gerçekten :)
mrock
07 Eylül 2007, 12:34
gv250 fiyat performans servisle bi arpa boyu önde gözüküyor.kesinlikle hyosung derim ben.
Tutkun22
08 Eylül 2007, 23:15
http://img74.imageshack.us/img74/1386/avatar361442eb5.jpg (http://imageshack.us)
seninkide güzel :P
Cloud
16 Eylül 2007, 21:28
Başlangıç motorunu geçtim ben ikinci motorum olarak da düşündüklerim arasına aldım GV250'yi açıkçası. Fuarda üstüne de bindim, 250cc bir alete göre sanki 650cc curiser gibi duruyor, hele aksesuarlarla daha da çekici hale gelmişti. 150cc'den sonra Honda Eğitimindeki Hoca da 250cc iyidir demişti. Zaten ekonomik olarak da gücüm buna yetiyor en fazla. Ben ciddi ciddi ikinci motorum olarak düşünüyorum. Ha bu arada cbf150 ile de harika bir başlangıç yaptım onu da rahatlıkla yeni kullanıcılara tavsiye ederim.
Tutkun22
16 Eylül 2007, 22:40
kim verir venox a 10.000 lira
hyo 7.750 e dururken
anladınız siz onu..:P
Bicak
17 Eylül 2007, 17:49
marka olduğu için değil eski tipleri daha iyi anımsattığı için suzuki derim...işin ehli değilim ama suzuki daha bi hoş geldi bana diğerleri de fena değildi...:)
Wallace
17 Eylül 2007, 18:11
hyo bence 250 lik kısımda hem fiyat hem performans olarak gayet başarılı
leonine
17 Eylül 2007, 18:20
güvenilirlik olarak suzuki intruder
tasarım olarak venox 250
fiyat olarak gv 250
ben gv 250 ile 3800 km yol yaptım bir problem yaşamadım,parça sıkıntım olmadı. ama imkanım olsa suzukiyi tercih ederdim.
ibo3542
19 Eylül 2007, 22:51
Arkadaşlar yaklaşık 1000 km dir Venox kullanıyorum( eşime aldım motoru bu arada).Makinada vibrasyon sıfır.Oturuş ergonomisi, motor teknolojisi, dengesi mükemmel.190 kg ağırlığa rağmen çok çabuk hızlanıyor ve uzun yolda hiç yormuyor.Motoru İst.dan izmir e getirdim ve inanın hiç durmadan 200 km yol aldım ve pek yorgunluk hissetmedim.
Eğer 2. el temiz bir makina bulursanız hiç düşünmeden alın ve keyfini sürün.
yorgun 48
19 Eylül 2007, 23:07
venox umu seviyorum. çünkü onla kardeş gibi olduk.
oFLuAlper
24 Eylül 2007, 16:33
venoxun en büyük dezavantajı arka jantının kapalı olması. bu uzun yolda rüzgarlı yollarda çok rahatsızlık verir. onun haricinde pek bi fark yok motorların arasında bence.
B.m.O
13 Şubat 2008, 11:45
Kesinlikle Venox.. Venox benim gözümde Hyosung'la değil belki Dragstar 250 ile karşılaştırılır! O da belki!
Bu makineyi yakından görmeyen, dokunmayan, yaşamayan bilemez!! :queen:
Ulgio
13 Şubat 2008, 15:44
Bilmiyorum ama ben cruiserlarda tasarıma çok önem veriyorum.Venox bu konuda bi adım önde.Müthiş bişey ya!Resmen metalden bi at...Paran varsa alınacak motor!Bi de gv650 varki bence tasarım olarak mükemmel bi motor...Gerçi harley davidsonun vrod mu ne dedikleri bi modeli var ondan araklamışlar biraz ama :mrgreen:
aymak
17 Şubat 2008, 15:38
Her bir motorda araklama var sanıyorum, gecen gun Honda Magna 250 yi inceleme fırsatı buldum. Göstergeleri hariç çok iyi benzetmişler venox'u.. :))
fedos
21 Şubat 2008, 23:53
bu arada venoxun fiyatı 7.400 e çekilmişhttp://www.sahibinden.com/kymco_venox_250WQQaXQQ4001059WQQpXQQdisplayitem?
yani hyosung gv250 den de aşağıda(internette bir bayi müstesna)
ByPaTr10
22 Şubat 2008, 00:08
arkadaslar bence bu topıcı acan cokdan almıstır motoru ne zaman acdıgına bakarsanız anlarsınız bence gereksız yere yazıosunuz
fedos
22 Şubat 2008, 00:28
konu anonim oldu yeni almak isteyenlere klavuzluk edebilir.(benim gibi :) )
aymak
22 Şubat 2008, 14:27
bence de benim gibi kararsızlar için konu halen taze.. Şu anda 2. eli (1-3 senelik) 5500-7000 arasında ve aynı kalitede 2 motor hakkında konuşuyoruz. Bu motorları kullanan ve mümkünse olumsuz yönlerinden bahsetmek isteyen arkadaşlar yazarsa mutlu oluruz.
fedos
23 Şubat 2008, 18:23
sanırım venox un dezavantajı, türkiye de popüler hale gelememesi.
bu da beraberinde yedek parça- servis gibi bir çok sıkıntıyı getiriyor.
hyosung gv250 ise çifte distribütör ile, ülke çapında yaygın bir hale gelecek.
hangisi tercih edilir acaba...
Sinan Er
23 Şubat 2008, 18:51
Gv250 güçlü ve yaygın
Bu iki özelliği onu ön plana çıkarıyor
Belki venox yakışıklı ama sıkıntı markadan kaynaklı ( bulunabilirliği az )
ozrace
23 Şubat 2008, 19:18
ben ikisini aynı katagoriye koymadığım için bişey demiyecem.çünkü hyosung klasik chapper,venox ise spor cruıser,burda kıyaslama yapabileceğimiz suzuki ile hyosung olabilir
LordofDarkness
24 Şubat 2008, 01:16
venox için sadece ''sütçü motoru'' diyebilirim (:
görüntüden başka birşey yok.seside berbat.gv250 5 basar venoxa.hem fiyat hem performans bakımından.
Elegant
24 Şubat 2008, 18:36
Almak isteyenlere baştan sona okumalarını tavsiye ederim. Ben ise halen sanal motorcu olarak forumu takip edenlerdenim.
Maksat muhabbet olsun...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO