Orijinalini görmek için tıklayınız : Aprilia RS125 mi? Hyosung GR 250R mı?
nalcaci
22 Mart 2007, 17:51
yeni baslayanlar icin bu iki motordan hangisini tavsiye ederseniz (kisaca bir aciklama da olursa sevinirim)
bu motorlarla ilgili ayri ayri konular var ama kiyaslama göremedim.
ben derim ki hyosung ..... neden dersen ... eminim ki parçası daha ucuzdur Aprilia'dan ..... ama dayanıklılık dersen ... o zaman tercihim tabii ki Aprilia
zeda3000
22 Mart 2007, 18:58
Italyanlar motor isinde cok ii, bir seyi ustasindan alacaksin her zaman
mithrelios
22 Mart 2007, 20:10
yeni başlayan için bence uygun değiller. cbr 125 dişinda-ki o da ss değil bence- hiç bir spor motosiklet uygun değil. hyosung dana gibi 600 cc motosikletler kadar hatta honda 600f ten biraz daha büyük gibi geldi gözüme.
rahat kontrol edilebilir sağa sola çarpinca seni masrafa sokmayacak bir motor al bence. yok para muhim değil, ilk başta da eğitim alırım, bilinçli sürücüyüm, yurtdişindan parça beklemek de koymaz pek dersen de rs 125 çoook şekil ve güzel bir motosiklet bence. hyo, tam racing değil ve distribütör firmadan çok şikayet var.
blackberry
22 Mart 2007, 20:34
bence hyosung abiicim.aprillada ii motor ama iki zamanlı olduğu için ilerde orun çıkartır hemde benzin tüketimi fazla olur.hyosung derim başka bişi demem.hem neredesye aynı para.4 zamnlı motrların ömürleri daha fazla olur.yinede karar senin
rahat kontrol edilebilir sağa sola çarpinca seni masrafa sokmayacak bir motor al bence. yok para muhim değil, ilk başta da eğitim alırım, bilinçli sürücüyüm, yurtdişindan parça beklemek de koymaz pek dersen de rs 125 çoook şekil ve güzel bir motosiklet bence. hyo, tam racing değil ve distribütör firmadan çok şikayet var.[/QUOTE]
bencede aynen katılıyorum..gt250r da distiribitör firmadan benimde gördüğüm şikayet var..ikisi arasında tercih yapmak gerektiği için rs 125 derim
ArdaTugay
22 Mart 2007, 21:52
At varken niye eşşeğe binceksinki tabiki rs 125 :wiinkk:
ozi2002
22 Mart 2007, 21:59
Aprilia Aprilia Aprilia Aprilia Aprilia Aprilia Aprilia Aprilia Aprilia Aprilia Aprilia
yunusxy
22 Mart 2007, 21:59
valla bende merak ettim bende alıcamda çünki peki neden rs 125 bi açıklarsanız daha güzel olur
praetorian
22 Mart 2007, 22:15
neden aprilia
bı kere arkadaslar cok zengın 10mılyar verebılıolar
sora 2.elde satmaları gerekmıo
hem benzınde koymuo
ıtalyan motorlarının parcalarıda pahalı
ee ozaman tabiki aprilia..
nalcaci
22 Mart 2007, 22:17
cok sagolun ins ilerde alinca daha güzel olur
b_haktan_91
14 Temmuz 2007, 16:25
bence hoyosung gt 250 bi tanıdıkta var o anlatıo 170 km hıza kadar bildigin 600cc lik motor gibi dio yolda kafa kaldırdıhı bile oluyo diyo
FAHRETTİN METİN
14 Temmuz 2007, 16:59
ozi2002 arkadaşımız aprıllanın ismini ezberliyor galiba:mrgreen:
muammerakbulut
15 Temmuz 2007, 02:11
arkadaş sen bu soruyu neden sordun pek anlamadım ben şimdi.:).ne alaka ya aprilia ve huy bilmem ne!!!.açık ara önde demiyorum bile...tabii ki aprilia...bu arada 250 lik huyosung 8.900.ytl...asla asla değmez ona bu para..ya o motorsiklet bile değil.çok kötü bir alet..asla alma.
GorkeM
15 Temmuz 2007, 02:16
neden aprilia
bı kere arkadaslar cok zengın 10mılyar verebılıolar
sora 2.elde satmaları gerekmıo
hem benzınde koymuo
ıtalyan motorlarının parcalarıda pahalı
ee ozaman tabiki aprilia..
oh be özgürcan iyiki varsın parmaklarım yorulmamış oldu :P
muammerakbulut
15 Temmuz 2007, 02:20
pardon kısaca açıklamak istiyorum huyosung gun neden çok kötü bir motosiklet olduğunu.(zaten motosiklet kullanıcıları biliyor.ama aramızda tam bilgisi olmayan dostlar da var.kimse ön yargılı konuya girmemesi için.yani çin mallarına biri yazmış diye kötü bakmasınlar....kötüler o ayrı.).ben 2 gün önce bizzat baktım.şirinevlerdeki bayiye...alet görüntüde malzeme kalitesinde zaten 0 kalitede....ama 100 üzerinde 1 veririm.fiyatı 9.000ytl yakın..şu anki fiyatı.(bu arada ilgilenler varsa yamaha 32 den şu an 30.000ytl düşmüş.yamahar1.gelelim huyo ya..bir defa gaz kolunda acayip bir boşluk var..zangır zangır oynuyor.işçilik deseniz çok kötü..klasik çin kalitesi.motosiklet onlarıon işi değil.ilk başlamak için aprila iyidir...ama biraz pahalı.honda125r çok daha ucuz.ben honda yı tavsiye ederim..yıllar geçtikçe cc yükseltirsin..aynı yerden al ki kıyak geçsinler.zaman 600rr sonrası da şöyleeeee süperrrr bir repsol 1000rr çekersin..olur biter:)...
ZaT-I MuHTeReM
15 Temmuz 2007, 02:25
tabiki aprilla al neden dersen:
-şekil açısından yanından bi hyo geçtiğinde he he sen daha karizmatik olabilirsin ama ben markalı motosiklete biniyom diye kendi içinde hava atarsın
-ani hızlanırsın çabuk aynı hızda devam edersin
-bi kaç bin kilometreden sonra 2 zamanlı olduğu için motor hyo ya oranla daha çabuk ölür sende yeni bi motor alırsın satmayla falan uğraşmassın
-fazladan bi kaç bin daha fazla ödersin.. ceplerin yada varsa banka hesabın daha hafif olur. ayrıca parçaya 3 katı para verirsin daha çok eğlenirsin, motora benzin masrafı kadar yağ masrafı yaparsın.
-parçalarına yetiştirecek paran olmazsa üzülme motor dinlenmiş olur..
evet evet kesinlikle aprilla al ne de olsa hyo alanlar senin kadar şanslı 'şu an' için olamazlar... :cat:
evet hyo çok kalitesiz bi motor almayında fiyat düşsün bende hiç borca girmeden aliim motorumu...
the_cayman
15 Temmuz 2007, 03:54
250'lik performansında 125'lik varken neden leş gibi bir motora o kadar bağlayasın ki .. İkisi de başlangıç için iyi motorlar fakat koreliyle italyan karşılaştırılmaz bile yapmayın lütfen.
Hyosungu japonların ürettiği gibi bir motor olarak görme zihniyetinden vazgeçelim bence .. O iyidir bu iyidir olayı bir kenara italyanla koreliyi kıyaslıyoruz :wiinkk:
işte size performans kıyaslaması ;
Aprilia : 34 hp- 24.8 kW @ 11250 rpm
Hyosung : 30 hp 22.4 KW @ 10500 rpm
Aprilia tam bir SS . Hyosung ise sport touring tarzı. İtalyanların kullandığı malzemeyle korelilerin kullandığı malzeme kalitesi yeterince açık zaten :wiinkk:
Dersiniz ki benzini yakar yedek parça sıkıntılı orada haklısınız. Ama uğraşınca bulunmayacak kadar değil abartmayalım o olayı da :wiinkk:
Arkadaş zaten başlangıç motoru olarak istemiş .. Muhtemelen en fazla 10.000 km'de bu arkadaşa motor yetmemeye başlayacak ve aprilia'dan 600F gibi bir motora bence çok rahatlıkla geçebilir yeterli tecrübe ve birikimi elde ettikten sonra..
125cc ~ 250cc arada bariz performans farkı var ayrıca kg farkı da var. Ses yönünden hyosung biraz daha tok ses veriyor fakat bu egzozla halledilebilecek bir olay o kadar problem değil ..
Görüntü görecelidir ama aprilia tercihimdir. Zaten piyasadaki 125'liklerden çok daha kaslı duruyor .
caca34
15 Temmuz 2007, 04:41
ben de derimkii ilk başlıcan için sr 50 den başla sonrada tabikide rs125 diyorum rs 125 den başkası yalan bide sakın hyo alma ni ye alma diye sorarsan çünkü ilk kullanıcan için telikeli olabilr
the_cayman
15 Temmuz 2007, 04:46
ben de derimkii ilk başlıcan için sr 50 den başla sonrada tabikide rs125 diyorum rs 125 den başkası yalan bide sakın hyo alma ni ye alma diye sorarsan çünkü ilk kullanıcan için telikeli olabilr
Bence aprilia hyodan daha tehlikeli :mrgreen:
Sonuçta hyonun beygir gücü kilosunu toparlamaya ancak yetiyo :wiinkk:
satoyama
15 Temmuz 2007, 05:37
yaaa aprilia rs125 kim hyosung gt250r kim arada dağlar akdar fark var kalite sürat
bikere gt250r racing değil racing mastürbasyonu ama rs125 bin gör biri 200 e çıkar biri 170 yapar sevinir aprilia bu boru değil italyan markası 2 dakika düşünmek lazım
bukadar daha ne diyim ki ama şimdi ama bide derby düşün
Lucas
15 Temmuz 2007, 05:49
Farkli kategorilerde ikiside.. Kiyaslamasini yapmak bile hata olur.. İlk motora ba$layacaklar icin Aprilia biraz fazla gibi.. Hyosung'u kullanmadigim icin bilemem.. Kotu bi ruya gorup uyandim bu saatte anca bu kadar :)
mondializzet100
15 Temmuz 2007, 12:27
arkadaşım sonuna kadar hyosung
the_cayman
15 Temmuz 2007, 14:01
arkadaşım sonuna kadar hyosung
Neden hyosung ?
Görüntü dersiniz yedek parça dersiniz tamam ama en iyi dizayn ödülü almış bir motorla ucuz işçiliği bir tutamazsınız :wiinkk:
En kötü örnek kore arabalarına italyan arabalarını kıyaslayabilirsiniz adamların arasındaki farkı anlamak için
ya siz o makinaları bana sorun
2 zamanlının ...su olduk artık:queen:
YENİ BAŞLAYAN biri hyo alıcak 2. el alıcak 06 model falan ucuza alıcak, garantili olucak kafası sıkıştımı gidicek sevise parçada bulucak garantidende yaptırıcam
hem bu sayede başka servisleri ustaları geziceki piyasayı tanıyacak, makina hakkında bilgi sahibi olucak vede sürüş tectübesi kazanıcak..:cat:
gelelim rs e
rs 2 zamanlı gazlamak için yapılmış exup lı bi makinadır
parçası bulunmaz öle heryerde öle herkez anlamaz o işlerden
2 zamanlının ustasıda az aıcaksın silindirin kromunu bi çiziceksin sana tamiri yok dicekler, yurt dışından 0 ına bakıcaksın 400 euro dicekler çok gelicek
soora usta usta geziceksin rektefiyecilere gidiceksin
her birinin kucağına oturucaksın, paraları bayılıcaksın sonunda dank edicek elinden geliyosa kendin sökmeye başlıyacaksın azına ediceksin makinanın,
yeniden toplaya toplaya işi öreniceksin
bi nakmışın 2 zamanlının kaşarı olmuşun
ama arkaya baktıın zaman öle paralar harcamış olucaksınki
makinaya ilk verdiin parayı peşinat verip sooradan harcadıklarını taksite bölsen 600 lik 4-5 yaşında i makina almış olabilirmişsin..!
çok uzattım ama bence 2 zamanlı performans makinaları bi başlangız motoru yada geçiş motoru olarak deil, motor konusunda bilgili ve tecrübeli kişilerin zevk amaçlı binmesi gereken motorlardır..:cat:
he rs in sıfırını alırsak tabiki kolay kolay üzmez ama, bu makinanın sıfırı neler alır neler...:)
Seko
15 Temmuz 2007, 17:29
İki zamanlı motora dünyanın en iyisi olsa on para vermem. 125 cc 34 BG'lik motorla sinek gibi vızıldaya vızıldaya gidersin. Motoru sürekli 10 in devirde kullanırım diyorsan al. Uzun vadede bıkkınlık vercektir.
Herşeyi güçle kıyaslamayın, bir de torklarına bakın bakalım.
nalcaci
17 Temmuz 2007, 20:57
herkese cok tesekkürler.
Sayenizde yavas yavas bir seyler ögreniyorum.
Eger ikinci el alacaksam(ki muhtemelen öyle olur digerine param yetmez) rs125 i almayayim mi dersiniz.
tesekkürler
ketchup
21 Temmuz 2007, 02:06
arkadaş sen bu soruyu neden sordun pek anlamadım ben şimdi.:).ne alaka ya aprilia ve huy bilmem ne!!!.açık ara önde demiyorum bile...tabii ki aprilia...bu arada 250 lik huyosung 8.900.ytl...asla asla değmez ona bu para..ya o motorsiklet bile değil.çok kötü bir alet..asla alma.
Hyosung'a çinli diyen arkadaşı susmaya davet ediyorum. Hyosung kaliteli bir markadır. Kanuni'yle bilmemneyle karıştırmamak gerekir. Bu makinelerin fiyatı boşu boşuna 9000ytl'ye ulaşmadı, abuk subuk konuşmayalım. Özellikle SS'a başlamak için çok doğru bir makinedir. Parça sorunu da çıkartmaz. Herşeyden önemlisi, sizi her devirde memnun edebilecek bir makinedir. Ben de bir ara bu makineyle ilgilenmiştim fakat 600cc altı istemediğime karar verip başka bir makine için para biriktirmeye başladım.
Rs125 de rüya gibi bir SS makinedir. Safkan bir pist makinesidir. ama sorun burada başlıyor, bu alet yokuş sevmez, yüksek devirde kullanılmak ister, benzini ve yağı içmek ister, buna karşılık size motor hacminden beklenmeyecek bir kalkış ve son hız verir. Sesi sinek gibidir (ve bu ses ona çok yakışır) ve egzozuyla oynanmasını hiç sevmez, gidip sanayide bir egzoz yaptırırsanız hemen çekişten düşer. en önemlisi de emek ister.
Sizi tanımadığım için sizin yerinize bir tercih yapamam ama şunu söyleyebilirim çok param olsa ve konforlu bir ulaşım aracım olsa, bu aleti veya derbi gpr gibi bir makineyi eğlenmek için alırdım. ara sıra caddelerde gazlar, ara sıra da piste sokardım.
Eğer bir motosiklet için kıtı kıtına para çıkartabiliyorsam, bu benim tek motorum olacaksa ve "benzinini koyayım, bakımlarını yaptırayım daha da uğraşmayayım" diyorsam da Hyosung alırdım. Hyosung'a "Huy bilmemne" diyen arkadaşı da arkama alır bu makineyi öğrenmesini sağlardım. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
orta halli birisi olarak gönlüm rs125 diyor ama mantığım hyosung gt250r diyor.
dtalay
21 Temmuz 2007, 02:36
dıkkat et essegın cıftesı pek sert olur...:wiinkk::wiinkk::wiinkk:
bence bılmedıgın konular hakkında yorum yapma !!!!!!!!!!!!!!!!
unutmakı en buyuk cehalet ınsanların bılmedgı konular hakkında konusmaıdır bılmem anlatabıldımmı '!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
copycat
21 Temmuz 2007, 10:28
Lütfen ikisinden birini kullanmamış kimselerin yorumlarını ciddiye alma çünkü senden daha fazla şey bilmiyorlar. Markaya bakıp varsayımlarla konuşuyorlar. He biriside kore ve italyanın arabalarını kıyasla demiş. Bilmiyor ki fiat iflas etmiş Alfa yı hangi usta ya esnafa sorsan güzel araba ama motoru sorun çıkarır diyecek. Bilmiyor ki hyundai Amerika da honda ve toyota dan sonra en çok müşteri memnuniyeti ni sağlamış. Malzeme kalitesi düşük ama sorunsuz arabalar üretiyor. Ezberden konuşacak işte. Paraya göre kalite sunmakta başarıdır 100.000 euro verdikten sonra tofaşta sana kaliteli araba yapar hiç merak etme.
nitrious81
21 Temmuz 2007, 12:45
Aprilla derim ama baslangıc ıcın ne kadar uygun bılemem cunku 2 zamanlı 30 beygır bı makına ve 190 km/h son suratı var.Ama bence Hyoda degıl.
onr.sual
21 Temmuz 2007, 13:24
arda tugay ve satoyama
biri hyo ya eşşek demiş biri racing masturbasyonu demiş.biri scooter kullanıyo diğeri cup.Yorum okuyucuların olsun....
banavurma
21 Temmuz 2007, 13:24
nacizane yazılanlara dayanarak kısa bir özet yapayım
Aklın yolu = hyosung
Kalbin yolu = rs 125
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO