Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanuninin cup modeli mi yoksa Mondial in cup modeli mi?
sonofwind
21 Mart 2007, 09:58
Selam arakadaş artik bu otopark sorunu bunaltmaya başladı beni.Ben ayağımı yerden kesecek uygun fiyatlı bi motor almak istiyorum.Kaskımı,A2 ehliyetimi bile şimdiden aldim.Bu modelleri tanıyan ve kullunan arkadaşlar memnun mu?Yakıt tüketimleri İstanbul ortamında min. ve max. 100 km de kaç lt'dir.Bi alternatifim de zealsun 125 gy cross o da uygun hem gürünüş hem fiyat olarak.Bunlardan birini alsam mı yoksa hiçbirini almayip otopark eziyetine devam mı ettsem.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılar.
imistanbullu
21 Mart 2007, 10:07
sonofwind mondiali bilmem ama kanuninin 100 cc lik cup modeli iş arkadaşımda var. motor güzel hızı da idare eder. 2 kişi 2. viteste çok ta rahat kalkış yapabiliyor. ayrıca deposu 20 ytl civarında bir paraya doluyor. uzun yolda kesilmiyor. bir çok defa kullandım ve çok hoşuma gitti. ayrıca dsiğer cup modellerde gördüğüm gibi vites geçişleri sert değil. vites pedalına hafif bastığında debriyaj anında devreye giriyor, sessiz ve çok rahat vites geçişleri gerçekleştirebiliyorsun. abimin elemanlarına verdiği motorlar arasında ise 2 adet cup motorsiklet var. moneronun 125 ve 100 cc lik modelleri 125 cc lik modeli çok atak fakat vites geçişleri rsmen bir katliam. 100 cc lik modeli ise 125 liğe göre çok rahat ama 100 cclik kanuni kadar atak değil. gerçek hayatta gördüğüm kadarıyla sana bunları söyleyebilirim. karar senin.
By Mükemmel
21 Mart 2007, 11:55
İki modelde biribirine yakın modeller ama bi honda kalitesi bekleme
babasultan
21 Mart 2007, 12:16
birde kewayin partner modeline bir bak istersen bende var çok memnunum gayetde kaliteli...
arkadaşlar kanuni çin mi hani kuralkan üretiyo bi bilginiz var mı sanki kanuni alınabilir gibi geliyor bana
hondayada para yetmiyor
şu kanuni elite 100-110 biraz bilgi verseniz
msoysarac
21 Mart 2007, 13:42
bende kanuni elite 100cc modeli var.. geçtiğimiz gezide tam 375 km yaptım.. maşallah tık demedi..
ayrıca ne bir bogulma ne de yokuşlarda tıkanıp kaldı.. canavar gibi tırmanıp durdum.. ben cok memnunum..
ve yedek parça konusunda kanuni yedek parça yollama konusunda daha hassas... kanuniyi tavsiye ederim.. seçim senin..
arkadaşlar kanuni çin mi hani kuralkan üretiyo bi bilginiz var mı sanki kanuni alınabilir gibi geliyor bana
hondayada para yetmiyor
şu kanuni elite 100-110 biraz bilgi verseniz
burul kardeş 110 cc alıpta boşuna vergi ödeme.. bu 100cc motorlara vergi yok.ama illaki A-2 ehliyet isteniyor.. zaten 100 ile 110 cc arasında cok farklı bir güç yok.. bence 100cc al.. vergiden de yırtarsın..
Hız olarak da ben motoru cok iyi açtım. yokuş aşagı otobanda 110 km 'yi gördügüm bile oldu. hıı düz yolda da 95 yaparsın..benim motora 3.vitesde 80 dedirtiyorum.. biraz bagırıyor ama.. olsun :cat:
delicoban
21 Mart 2007, 14:19
arkadasın dedıgı gıbı al 100cc vergıden muah ol:wiinkk:
Arkadaslar bende bu kanuninin elitte modelini almayı düşünüyorum (kanuni windy alacaktım para yetmedi:) ) 100 cc le arasında pek fark olmasada 110 cc almayı düşünüyorum yine ona göre azda olsa daha ataktır sanırım. Bu motor hakkında değerli bilgilerinizi sunarsanır sevinirim. Haa bide motoru babamın üstüne almayı düşünüyorum benim bildiğime görede babam malulen emekli parmakları iş kazası sonucu kesildi yani vergiden muah sanırım yanılıyosan sölermisiniz kendisinede sorcam zaten:mrgreen:
batuhan35
22 Mart 2007, 21:26
bende KYMCO actıv 110 modelını kullanıyorum
yakıt sarfıyatı harıka 4 lt depo ıle 180-190 km yol yapıyorum
cok saglam bır makıne...:cat: (masallah)
kabuto
22 Mart 2007, 22:02
keeway daha mantikli bi secim olarak duruyor.
nedenlerine gelince
1-keeway cinde uretilen fakat macarlarin basinda durdugu bir motosiklet firmasi . yani 150 mln aldigin made in chine yazan nike ayakkabilarimdan farki yok
2- yurt disinda satilan ve bilinen bir marka. kanuni ve mondialin sadece turkiyede satiliyor.
3- keewayde musteri memnuniyeti daha onemli . aprillayi getiren firma getiriyor ve ayni hassasiyete sana yaklasiyolarlar
4- pazartesi gunu 1 mondial ve baska bir cin mali motosiklet ve benim keeway sl 150 im ile 50 km lik yol yaptik 3 motorda yeni 200kmi goren yok . mondial kullanan arkadasin 50 km sonunda arka stop lambasi yanmiyodu. diger arkadaisn akusu bitmis sinyaller far yanmiyor motor ayak marsiyla calisiyor .
dun aldigm habere gore mondial kunan arkadasim yolda kalmis .
bana gelince bu 50 km oncesinde motosikletim 3 kere yan yatti acemiligimden kaynakli olarak ani vites degitirme motoru zorlama gibi seyler yaptim . motosikletimin genel olarak zincir gevseme disinda hicbir problemi yok.
almadan once arastir bu motosikletleri kunanlardan bilgi al. ama cinli alicam kardesim diyosan iclerinde en kaliteli olan keeway kullanan arkadaslardan bugune kadar sikayetci olan toplamda10 kisi gormedim.
ozi2002
22 Mart 2007, 22:25
Mondial cup 100 aldım 3000 km kullandım tek şikayetim selesinin sert oluşuydu
TuğrulÖzbek
22 Mart 2007, 23:37
motomax gelişmekte olan firmalardan müşteri memnuniyeti gözönünde bulunduruyor.
kanuni köklü bir firma motorlar zaten bilinen motorlar
hangi firmanın nasıl ürün ithal ettiğini tam bilemiyorum fakat ikiside yaklaşık aynı kalitede olarak düşünüyorum
yilmazelektrik
22 Mart 2007, 23:45
ikisde çin malı suzukinin yeni125 lik modeli çıktı benzer yada honda al rahat et.
ylmzzz
23 Mart 2007, 00:06
2.el bir honda innova al rahat et bence.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO