PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka plaka iptali !!

bbaday
08 Şubat 2007, 13:10
Motosikletin arka çamurluğunu şekildeki gibi kestirmek için sanayi'ye gittiğimde usta trafikden sorun yaratırlar yüklü ceza yersin yada motorunu bağlayabilirler dedi bu konuda bilgisi olan varmı acaba

nedeni ise plaka aydınlatmasının kullanılamayacak olması imiş!

şekildeki gibi yapacağım ayrıca bu arkadaş ankarada bu olayı gerçekleştirmiş bildiğim ankarada sadece mtc'lere bu modifikasyonu yapan bir yer var demekki ceza olmadığı sonucu çıkıyor ama bilgisi olan aydınlatırsa iyi olacak

trafiğe gidip soracağım tam fikir birliği olmazsa

http://img53.imageshack.us/img53/640/pictures2xb8.jpg

http://img167.imageshack.us/img167/1581/pictures3cu3.jpg

http://img53.imageshack.us/img53/8056/picturesre1.jpg

alp_tunay
08 Şubat 2007, 16:46
Bildiğim kadarıyla yasak...Zaten mantıklı düşünürsek soldan okunmuyor plaka...Kabul edeceklerini sanmıyorum....

bahadinli
08 Şubat 2007, 17:25
bende yaptırmanı tavsıye etmem abıcım....

adamlar senın plakayı oraya göydunu nerden bılsınler....camurluk ustune alsık oldukları ıcın oraya bakmazlar ve yakalandın anda ceza ustune ceza....

trasher
08 Şubat 2007, 17:35
ben sürekli görüyorum bitane honda var bizim orda onunki yanda ve hiç sorun yaşamadı bugüne kadar ama bu yaşamayacağı anlamına gelmez geçengün 0 alımış dha km si 30 bile diil bir gsxr6 çevirmişti polis plaka yok die oda daha yeni çıktı takamadık die konuşuyodu polisle plaka allahtan üzerlerindeymiş ceza yemeden kurtuldular...

alp_tunay
08 Şubat 2007, 18:11
ben sürekli görüyorum bitane honda var bizim orda onunki yanda ve hiç sorun yaşamadı bugüne kadar ama bu yaşamayacağı anlamına gelmez geçengün 0 alımış dha km si 30 bile diil bir gsxr6 çevirmişti polis plaka yok die oda daha yeni çıktı takamadık die konuşuyodu polisle plaka allahtan üzerlerindeymiş ceza yemeden kurtuldular...

Bazan o motorlarda çamurluğun içine koyuyorlar...Onlara da ceza kesiyorlar...

bbaday
08 Şubat 2007, 21:13
Bugün trafik polisi olan arkadaşımla konuştum yana takılmasında birmahsur yok fakat mecbur olan şey aydınlatmanın olduğunu söyledi yani aydınlatma aparatlarınıda yan tarafa alıp plakanın karanlıkda görünmesini sağlarsak herhangibi bir proglem yaratmacagını belirtti

sonix
08 Şubat 2007, 21:17
bende yaptırmanı tavsıye etmem abıcım....
plakanı göremezler ve pesınden plakası yok dıye bır suru ceza gönderırler.....

adamlar senın plakayı oraya göydun unerden bılsınler....camurluk ustune alsık oldukları ıcın oraya bakmazlar ve ceza ustune cezaaa

plakayı göremediğine göre arkadan nasıl ceza geliyor :queen:

GorkeM
08 Şubat 2007, 21:20
Yasak fakat yaptıran çok... Burada (Istanbul) millet plaka takmıyor sen ne dyorsun... Küçük motorlar hariç 10 motordan 5'inde ya plaka yok ya da kırık...

İRON HORSE
08 Şubat 2007, 21:40
ben yaptırmanı tafsiye etmem manyak bir polse çatarsan seni affetmez yani biz bu forumda herkesle paylaştığımız ve hepimizin ortak noktası motorcuları trafikte nasıl tanıtırız kendimizi nasıl kabul ettiririz nasıl örnek oluruz yani bence bilinçli birer motorcu olmak plakasız falan trafikte yanlış bir durum bir dost tafsiyesi kafandakileri yapmak istiyorsan bunu motorcuların trafik etiğine uygun yap SAYGILAR

bahadinli
08 Şubat 2007, 21:51
plakayı göremediğine göre arkadan nasıl ceza geliyor :queen:

bu işin bide telsizle ilerdekilere haber vermesıni var....caktırma yahuuu:P

alp_tunay
08 Şubat 2007, 23:33
Bugün trafik polisi olan arkadaşımla konuştum yana takılmasında birmahsur yok fakat mecbur olan şey aydınlatmanın olduğunu söyledi yani aydınlatma aparatlarınıda yan tarafa alıp plakanın karanlıkda görünmesini sağlarsak herhangibi bir proglem yaratmacagını belirtti

Bir tanesi öyle der ötekileri başka...İşine geldiği gibi algılarlar haberin olsun...

R3N
08 Şubat 2007, 23:46
cezası var , yakalandığında bişey olmayadabilir ama o riske değermi tartışılır

zonex2
08 Şubat 2007, 23:49
bence yaptırırsan guzel olur aydınlatma sorun olabılır yanlızca burdakı motorların kacının pılakasında aydınlatma varkı :silent:

mete_han
08 Şubat 2007, 23:58
bozma orjinal motorunu...

bbaday
09 Şubat 2007, 00:11
bence yaptırırsan guzel olur aydınlatma sorun olabılır yanlızca burdakı motorların kacının pılakasında aydınlatma varkı :silent:

Aslında öyle emre salonda spor yapanlardan birisi trafik polisi onunla konuştum ışıklandırmanı takarsan sorun olmaz kontrol bile etseler ışık yanınca ceza yazamazlar dedi :cat:

bozma orjinal motorunu...

Sen bunu dedin ya sana inat bozacam motorun orjinalini

Tequ
09 Şubat 2007, 00:24
valla ilk günden beri plakamın aydınlatması yok-olsa bile kırıklardan dolayı okunması bir hayli zor. birçokçevirmeye girdim sorun etmediler. ama edebilirlerde.. belli olmaz

marwel114
09 Şubat 2007, 00:42
ben genellikle race motorlarda plakayı koltuğun altına koyduklarını gördüm. yasaksa bunlar da yasak ama istanbulda bunlarla pek uğraşacaklarını sanmıyorum. bilmem doğru mu düşünüyorum. Bu arada hiç hoş durmuyorlar, aksine çok çirkinler.:farao: http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2608764
http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2589096

Yunus_Efe
09 Şubat 2007, 02:00
onu bunu boşver motor yakısıklı duruyo ama :P (tabi bu benim şahsi kanaatim)

rEnE
09 Şubat 2007, 02:09
Hoca kac motosiklette plaka aydınlatması var, kaç 4 tekerde plaka aydınlatması çalışıyor. Geç onları Hocam.
Yan tarafa takmada sorun yoksa, arıza cıkarmayacaklarsa (ki bende gördüm yanda plaka olan motosiklet birde bi cok racing de camurlugun altına monte ediyorlar plakayı, eğik duruyo resmen), yaptırmakta istiyorsan hic kasma yaptır hoca. Zevk senin makina senin? Rahat ol yani, kopta geL.

Hocam fotoda bişi dikkatimi çekti ? Yanılıyor da olabilirim, göz yanılması gibi bişi belkide? Gidonu uzatmışlarmı makinanın american chopper hesabı ?

uglychild
09 Şubat 2007, 04:05
valla hocam icinden nasil geliyorsa bence oyle yap, asıl ruhsatsız ve calıntı motorlarla ugrassınlar, bi de yana takıyosun yani, en azından benim gibi yapmamıssın... bak benim plaka nerde...

cevirmelere denk geliyorum, geceyse dialog kısa:
polis: alkol var mı?
uglychild: yok abi
p: ehliyet ruhsat
ugly: buyrun
p: kazasiz belasiz iyi yolculuklar
u: sagol abi..
kaskı bile cıkarmadan devam ediyorum...

genelde gunduzleri muhabbet uzuyor...

p: ehliyetin var mı senin...
u: olmaz mı e+a2 hemde
p: plakasi nerde bunun?
u: altta abi
p: goremedim
u: amotisor patlak da ondan
p: niye buraya taktın ki, yeri yok mu bunun...
u: genelde dagda bayırda biniyom, hoplayıp zıplarken lastige surtuyo tehlikeli oluyor diye buraya taktık abi...
p: hmmm... iyi fikir... zaten belli kıyafetlerinden.. yarışıyon mu sen? piyasasi ne bunlarin diye soru basliyo ve uzayip gidiyor...
bu dialogu yasadigimizda mt den bi ablamizda yanimizdaydi hatta koptuk gulmekten...

bi kac kere de cafeden beni cagirtti yunuslar, plakası nerde diye ama sonradan anladim canları sıkılmıs muhabbet icin cagirmıslar, biriki motorcu muhabbeti sonra yine devam...

http://img457.imageshack.us/img457/4225/photo0011rn8iu9.jpg (http://imageshack.us)

kentacdis
09 Şubat 2007, 04:16
plaka gerekli birşey arkadaşlar

birkaza olur vurkaç olur, hırsızlık olur, plakanın kesinlikle görünür yerde olması lazım çok yanlış gözükmemesi bence

bir düşünün yakın bir akrabanız yayageçidinden geçerken kırmızıda otomobil eziyor,
trafikte kamera kayıdı var fakat otomobilin plakası yok bulunamıyor

sizce hoş olurmuydu bu durum??

Bart
09 Şubat 2007, 06:44
ii bir örnek değil belki ama ben yaptığım bi kazada çamurluğum kırıldığı ve daha yenisi gelmediği için baya uzun bir süredir plakasız geziorum ve daha hiç bi sorun yaşamadım.. bi kaç kere polis çevirdi onlarda ruhsattan şasi noya bakıp yaptırıver plakanı deyip gitti.. demeye çalıştığım aslında bir plaka sahibi olduktan yani trafiğe kayıtlı olduktan sonra o kadar problem çıkarmıolar.. hele plakan takılı olupta biraz sağda diye hiç bi sorun yaşicağını sanmıorum...

bbaday
09 Şubat 2007, 14:57
Hocam fotoda bişi dikkatimi çekti ? Yanılıyor da olabilirim, göz yanılması gibi bişi belkide? Gidonu uzatmışlarmı makinanın american chopper hesabı ?

makinanın ön çatalına bir dizi işlem uygulamışlar bu sayede chopper görünümü kazanmış motosiklet bence bu şekilde çok şık görünüyor benim motosikletin çatalı kendiliğinden eğimli öne yatık o yuzden bu işlem için ayrıca bir çaba göstermem gerekmiyecek

valla hocam icinden nasil geliyorsa bence oyle yap, asıl ruhsatsız ve calıntı motorlarla ugrassınlar, bi de yana takıyosun yani, en azından benim gibi yapmamıssın... bak benim plaka nerde...

cevirmelere denk geliyorum, geceyse dialog kısa:
polis: alkol var mı?
uglychild: yok abi
p: ehliyet ruhsat
ugly: buyrun
p: kazasiz belasiz iyi yolculuklar
u: sagol abi..
kaskı bile cıkarmadan devam ediyorum...

genelde gunduzleri muhabbet uzuyor...

p: ehliyetin var mı senin...
u: olmaz mı e+a2 hemde
p: plakasi nerde bunun?
u: altta abi
p: goremedim
u: amotisor patlak da ondan
p: niye buraya taktın ki, yeri yok mu bunun...
u: genelde dagda bayırda biniyom, hoplayıp zıplarken lastige surtuyo tehlikeli oluyor diye buraya taktık abi...
p: hmmm... iyi fikir... zaten belli kıyafetlerinden.. yarışıyon mu sen? piyasasi ne bunlarin diye soru basliyo ve uzayip gidiyor...
bu dialogu yasadigimizda mt den bi ablamizda yanimizdaydi hatta koptuk gulmekten...

bi kac kere de cafeden beni cagirtti yunuslar, plakası nerde diye ama sonradan anladim canları sıkılmıs muhabbet icin cagirmıslar, biriki motorcu muhabbeti sonra yine devam...

Ne diyeyim yarıldım gülmekden muhabbetlere bak :queen: :queen:

caner22
09 Şubat 2007, 16:47
slm;
ben de plaka var ama ehliyet yok.kaç para ceza yazarlar.veya ne gibi konuşmam lazım beni bırakması için.

bathu
09 Şubat 2007, 17:59
slm;
ben de plaka var ama ehliyet yok.kaç para ceza yazarlar.veya ne gibi konuşmam lazım beni bırakması için.

yorum yok :queen: :queen: :queen: :rendeer: no coment :cherry:

cardoso
09 Şubat 2007, 18:35
ben izmirde plakasız motor görüyorum fotolarda plaka motorda görünmüyor nerde plakası onun bana bir söyleyim bakalım

EROLL88
09 Şubat 2007, 18:46
arka degılde on plaka ıptalı cok tatlı gosterıyo motoru baska plaka varmı sankı yahuu

bbaday
09 Şubat 2007, 18:58
slm;

:queen: :queen: :queen: 800 ytl ceza yersin ne konuşursan konuş kurtuluşun yok

srhtsglm
09 Şubat 2007, 19:02
mondiali ne güzel modifiye etmişler ya.benim motoruda yapsak şöyle.nerde yapılyor bileniniz varmı????

aytskal
09 Şubat 2007, 19:37
Buda bir örnek...
http://img253.imageshack.us/img253/5027/hb06800x600jp0.jpg (http://imageshack.us)

GeCe__
09 Şubat 2007, 19:47
dostum cezası olmaz olurmu tabıkı var bence sakın öle bı hata yapıpta polıse sorma:) ama cogu kısıde ozellıkle racıng lerde plaka ıptalı var ama polısl fln cevırmede durdurursa bırazda kelıme oyunu yaparsan ceza almadan kurtulursun yada aksıne cezanı pasa pasa alırsın:) bı arkadas 800 ytl bahsetmıs yok öle bısey yanı sanırım takılıyor oda:mrgreen:

kanımca 150 ytl gecmez ceza

caner22 abı ben sana hıc bısey demıyorum eyer yakalanırsan evının yakın bı yerınde olsunda barı cok fazla yurumek zorunda kalmazsın:P

bu arada 800 ytl cezayı ehlıyetı olmıyan ıcın söylemısın sorry:)

myheart
09 Şubat 2007, 20:18
benımde plakalıgım kırıldıgı için arka topcase takılan yere kaynaklattım plakayı...

http://i94.photobucket.com/albums/l106/myheart14/HPIM4502Small.jpg