Orijinalini görmek için tıklayınız : MT Supermoto & Cross Kullanıcıları - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
clemenze
22 Nisan 2011, 22:39
Merhaba arkadaşlar cross kullanıcılarına birkaç sorum olacak YZ250, YZ400 ve WR400 lerin ikinci el piyasaları aşağı yukarı aynı
1-YZ400 ile WR400 4 zamanlı motosikletler. bu iki makinenin birbirinden farkları nedir özellikle performans farkları varmı?
2-Zannedersem YZ250 ile YZ400 motor gücü ile ağırlık olarak birbirine yakın ama biri iki zamanlı diğeri dört zamanlı iki zamanlı ile dört zamanlının birbirine göre avantaj ve dezavantajları nelerdir?
bildiğim kadarıyla iki zamanlı motorların ömürleri daha kısa o halde neden yz400 yerine yz 250 tercih ediliyor? veya hangisi tercih ediliyor?
3-ER5 im var cross kullanmadım ama şunuanladım ki cross kullanmadan iki tekerde usta olunmaz bi yerden başlamak istiyorum YZ125 veya KX125 aslında başlangıç için iyi seçim diye düşünüyorum ama o paralara yz250 hatta wr400 ler var bir kaç cross kullanıcısının yorumunun faydalı olacağını düşünmekteyim. Yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.
Tam olarak işine yarar mı bilmem ama şöyle bir konu geçmiş ve erodesign'dan birkaç yoru gelmişti.... Buyrun (http://www.motosiklet.net/forum/marka-ve-model-kiyaslamalari/87852-husaberg-fe450-crf-450x-and-r.html)
delicoban08
24 Nisan 2011, 01:29
Tam olarak işine yarar mı bilmem ama şöyle bir konu geçmiş ve erodesign'dan birkaç yoru gelmişti.... Buyrun (http://www.motosiklet.net/forum/marka-ve-model-kiyaslamalari/87852-husaberg-fe450-crf-450x-and-r.html)
Teşekkürler...ama sanırım sitemizde çok fazla cross kullanıcısı yok ben hala wr400 ile yz400 ün farklarını bilmiyorum.
washburn24
20 Mayıs 2011, 02:04
merhaba arkadaslar aslinda cross ve enduro motorlar hakkinda pek bir bilgim yok ama bu aralar klr 650 gozume carpiyor. ama gercekten bu tarz motorlarin sehir ici kullanimi, tarzi, ozellikleri hakkinda pek bir bilgim yok. internetten de arastirdim ama parca parca bilgiler bulabildim. ben cogunlukla duz yolda kullanacagim arada arazi ye gidebilirim.asfaltta kullanacagim icin hizlanma durumu da onemli benim icin motoru zorlamadan son hiz nedir ? ve 300km yol yapacagim zaman artciyla yapabilirmiyim,yakit durumu nedir kisaca tum bilgilere muhtacim. tabi almayi dusundugum motor hakkinda da bilgi verirseniz ayrica mutlu olurum forumdaki klr 650 kullanicilari kismi pek bir pasif simdiden cok tesekkurler bilgileriniz icin
genctopcu
27 Mayıs 2011, 17:24
Merhaba arkadaşlar Kuba str250 ve apachi xz250r arasında kaldım apachinin bana göre eksileri deposu çok küçük ve boyu Kanuni cross250'den uzun mu acaba ? Kuba str250ninde biraz daha alçak duruyor daha şişko görünüyor ? Tecrübeli abiler aydınlatırsanız sevirinirim tahmin yürütün ..
mtcrss
03 Haziran 2011, 18:05
Arkadaslar bisey sormak isterim.
Supermoto ve crossmotorlarda ayna, sinyal ve far gibi trafikte kullanilmasi gereken parcalari yoktur diye bilirim. fakat bazi arkadaslar enduro motorlarini bu konuda paylasmislar.
Ben yanlis biliyorum yoksa! yardimci olursaniz kafam karisikliyi gider.
Tesekurler :)
agokova
03 Mayıs 2012, 12:52
arkadaşlar selam, motor cross yapmayı öğrenmek için motoran xf 250 aldım. yıllardır chopper kullanıyordum ancak heyecan olarak artık daha fazla adrenalin lazım diye düşündüm. motoran xf 250 ile ilgili fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim motor 19 hp toprakta hız olarak beni tatmin etti ancak makina biraz agar geldi. öğrenmek için doğru motormudur
ozrace
11 Mayıs 2012, 12:47
istanbul'daki cross'cu arkadaşlar aşağıdaki başlıkta toplanıyoruz :cat:
http://www.motosiklet.net/forum/enduro-off-road/98710-istanbul-cross-grubu.html
leventmotor
11 Mayıs 2012, 20:59
agokova motorun hayırlı olsun, ilk izlenimlerini,fiyatını, varsa eğer benzin sarfiyatını ve FOTOLARINI bekliyoruz
ozrace
14 Mayıs 2012, 13:16
special diye tabir edilen cross motorlar'da dediğiniz gibi far,sinyal,ayna,plaka olmaz ve sadece arazide vb... kullanılabilir.süpermoto larda vardır...
Deathghost
29 Haziran 2012, 00:00
Merhabalar şuan bende cross motor yok fakat bende ya bir cross yada bir sm almayı düşünüyorum.Bana uygun fiyata önerebileceğiniz iki zamanlı da olur süpermotolar nelerdir yeni başlayan için ama en az 20hp olsun diye düşünüyorum.
kanucan
30 Haziran 2012, 21:38
Selam motosu superciler. :P
Husqvarna TE 570 denk getirdim.2003 model herhangi kronik arizasi var midir? Parcasini cok zorlanmadan bulabilir miyim? Satin alirken dikkat etmem gereken yerleri var mi?
babuxd
01 Temmuz 2012, 17:55
yamaha xt 125 x........
---------- Post added at 16:55 ---------- Previous post was at 16:53 ----------
Merhabalar şuan bende cross motor yok fakat bende ya bir cross yada bir sm almayı düşünüyorum.Bana uygun fiyata önerebileceğiniz iki zamanlı da olur süpermotolar nelerdir yeni başlayan için ama en az 20hp olsun diye düşünüyorum.
yamaha xt 125 x.. 13 hp dir.. 20 hp istiyorsan en az 250 cclere bakmalısın derim.. onların da fiyatlar uygun deil.. wr 125 x var birde.. onlarda 15 beygir..
Deathghost
01 Temmuz 2012, 23:57
Teşekkürler babuxd yamahanın xt125x daha uygun fiyat olarak 4-5bin civarı 2. el alınabilir.Aslında 3bin civarı bi makine olsa 3bini geçmesem çok daha iyi olacak bu fiyat için önerileriniz nelerdir.Hiç olmadı düzgün çin malı bir model de olabilir 2.el şu skyteamlar felan nasıldır acaba bide eskişehirdebu model zor bulunuyor başka alternatifler arıyorum.
babuxd
03 Temmuz 2012, 12:11
çin malı motor alırsan sana gene 4 5 bini bulucak..:) bence yamaha xt 125 x al.. düşşen ne sinyali kırılır nede grenajı? çok esnek grenajları var süspansiyonlar mükemmel.. yolda giderken tümsek ararsın üstünden geçmek için..:) daha uygun istiyosan asya motorlar var supermoto olarak ama sadece tekerlekler supermoto.. motorun yapısı çok dengesiz.. benim eski motorum xt 125 r dı.. salak gibi sattım cbr 125 aldm pişman oldm.. şimdik wr 125 x alcam.. 125ten yukarı çıkamadım bir türlü:) ama çin malına girmeni istemem.. özellikle yeni başlıyorsan..
Deathghost
03 Temmuz 2012, 14:13
Eskişehirde sahibindende 4250e xt125x vardı.Bitek o var acaba motorcularda falan da var mıdır.Fiyatı pahalı olmasa tipi olsun vs kullanıcı yorumları hep olumlu yönde ama 3500t gibi olsa fiyatı çok güzel olurdu benim için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:57 ----------
Birde 1.73 boyum var acaba yamaha xt125x için veya diğer croos süpermotolar için sıkıntı olur mu?
Syanur
03 Temmuz 2012, 14:53
Valla 4250 çok yüksek bir rakam. Daha önce araştırdığım 90-2000 arası japon enduro-cross modellere göre söylüyorum. Yüksek fiyat çekmiş satıcı
GaCCaLL
03 Temmuz 2012, 17:30
Valla 4250 çok yüksek bir rakam. Daha önce araştırdığım 90-2000 arası japon enduro-cross modellere göre söylüyorum. Yüksek fiyat çekmiş satıcı
KLR'nin fiyatına göremi ::blusssh:
Syanur
03 Temmuz 2012, 17:43
:mrgreen:
Moruk hepsine göre... XT125 dediğin sağlam ama performans olarak vasat bir alet. 11hp gibi birşey, hatta birileri çok iddia etmişti motor parçaları, piston ölçüleri felan YBR ile aynı olduğu için YBR motoru kullanıyor diye.(YBR motoruna kötü demedim burada). Yani öyle aham şaham, arasan bulamazsın, evladiyelik bir motor değil. Ki asıl cevap evet, o tertemiz KLR 250 ye göre çook yüksek bir rakam :sunny:, ki tekrar hatırlatıyorum 11hp lik bir 125cc altı üstü...
kanucan
03 Temmuz 2012, 19:04
Benim husaberg sorumu kaynatmayin uleeeeeyn. :P
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:02 ----------
Selam motosu superciler. :P
Husqvarna TE 570 denk getirdim.2003 model herhangi kronik arizasi var midir? Parcasini cok zorlanmadan bulabilir miyim? Satin alirken dikkat etmem gereken yerleri var mi?
İste bunu. Yok mudur bilen eden?
GaCCaLL
03 Temmuz 2012, 19:17
Benim husaberg sorumu kaynatmayin uleeeeeyn. :P
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:02 ----------
İste bunu. Yok mudur bilen eden?
Yahu o aletler biraz special denilen aletler hani bursadaymışssın esas oralardan sorman lazım izmir tarafından falan araştırman lazım parçaları bi nebze ebay gibi sitelerden temin edebilirsin ama benim bile net bir bilgim mevcutdeğil.
,Birde kaça buldun kaç kmde?
kanucan
03 Temmuz 2012, 19:43
Yahu o aletler biraz special denilen aletler hani bursadaymışssın esas oralardan sorman lazım izmir tarafından falan araştırman lazım parçaları bi nebze ebay gibi sitelerden temin edebilirsin ama benim bile net bir bilgim mevcutdeğil.
,Birde kaça buldun kaç kmde?
Biraz biseyler yakaladim ama tam emin degilim.Kimisi 2003 modelleri cok sorumlu diyor kimisi cikip tas gibidir diyor.Ama herkesin bulustugu bir ortak nokta var oda motor omrunun biraz kisa oldugu.Yanlis hatirlamiyorsam 8000km de rektefiye gerektirdigi. :)
Baktigim motorda bu. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-husaberg-tork-makinasi-husaberg-400-92013495/detay
Deathghost
03 Temmuz 2012, 22:20
Yalnız 2006 modeldi sanırım.
Syanur
04 Temmuz 2012, 00:38
Yalnız 2006 modeldi sanırım.
Benim daha yeni sattığım Hyo RT125 modeli 4000TL ye gitti. 2010 model, gıcır gıcır 5000 km deki motordu. Ve o motor XT yi şak diye cebinden çıkartır masaya küt diye vurur. Kabul ediyorum arazi performansı XT kadar iyi değil. Ancak aynınsının Hyo RX modelleri var. Ve XT den her türlü daha iyi. 3-4 yaşındaki RX125 modellerine bir bakınız kaç paradan dönüyor. Bazıları çok para istiyor ama normali 4000 nin altındadır :wiinkk:
GaCCaLL
04 Temmuz 2012, 00:58
Biraz biseyler yakaladim ama tam emin degilim.Kimisi 2003 modelleri cok sorumlu diyor kimisi cikip tas gibidir diyor.Ama herkesin bulustugu bir ortak nokta var oda motor omrunun biraz kisa oldugu.Yanlis hatirlamiyorsam 8000km de rektefiye gerektirdigi. :)
Baktigim motorda bu. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-husaberg-tork-makinasi-husaberg-400-92013495/detay
Bu aletler performans makinesi dolayısiyle makine ömründen yiyor ama 8000kmde de motor yaptırmak cidden çok maliyetli ve bu kadar kısa olduğunu sanmıyorum hoş full arazide kullanacaksan bir nebze ama yinede çok kısa km..
ferad
04 Temmuz 2012, 01:07
Benim daha yeni sattığım Hyo RT125 modeli 4000TL ye gitti. 2010 model, gıcır gıcır 5000 km deki motordu. Ve o motor XT yi şak diye cebinden çıkartır masaya küt diye vurur. Kabul ediyorum arazi performansı XT kadar iyi değil. Ancak aynınsının Hyo RX modelleri var. Ve XT den her türlü daha iyi. 3-4 yaşındaki RX125 modellerine bir bakınız kaç paradan dönüyor. Bazıları çok para istiyor ama normali 4000 nin altındadır :wiinkk:
Yanlis anlamayin da neye gore boyle 1 sey iddia ediyorsunuz rx125 de kullandim ama gayet hantal 1 motordu sonucta 125 cc tabi yermiyorum fakat xt yi nasil yerden yere vuruyor ?
Deathghost
04 Temmuz 2012, 14:02
Hyo rt125 naked tarzı tam benim istediğim gibi değil fakat rx125 gayet iyi fiyat olarak da 2008 ler 4000 civarı 2006-07lerde 3-3.500 civarı.
hakan10x
27 Temmuz 2012, 04:44
arkadaşlar asya rx250 aldım pazartesi evraklar bitiyor ve teslim alıcam şimdi sizden yardım istiyorum jant ebatlarını değiştirmeden asvalt tekerleği arıyorum Ön Lastik : 80/100-21
Arka Lastik : 110/100-18 ebatlarında hangi tip lastiği tavsiye edersiniz...
Jubaa
27 Temmuz 2012, 10:47
Asfalt tekerlegi dedigin supermoto lastigi mi istiyosun?
Eger oyleyse o jantlarin degismesi gerek.
Yok daha kucuk disli ve su araligi daha fazla bi lastik ariyorsan o boyutlarda herhangi bi yol lastigi isini gorur.
Turkiye de hangi markalar o boyutta satiyor lastik bilemem ama bi kac magzayi arayip ellerindeki lastikleri sorabilirsin yada internetten bakabilirsin.
ozrace
27 Temmuz 2012, 11:02
arkadaşlar asya rx250 aldım pazartesi evraklar bitiyor ve teslim alıcam şimdi sizden yardım istiyorum jant ebatlarını değiştirmeden asvalt tekerleği arıyorum Ön Lastik : 80/100-21
Arka Lastik : 110/100-18 ebatlarında hangi tip lastiği tavsiye edersiniz...
madem asfalt'da kullanacaksın neden cross modelini değilde,super moto modelini almadın be dostum....motoru teslim almadıysan supermoto modeli ile değiştir bence...
Mengu16
03 Ağustos 2012, 19:22
Benim cross motorum yok ama bu aralar 100'lük cub'umla cross yapmaya merak saldım, bugün yolumu kesen bir inek sürüsüyle karşılaştım, aralarına bodoslama dalmamak için 1-2 dk bekledim :cherry:
http://img856.imageshack.us/img856/3738/img00120201208031619.jpg
alphertunga
06 Eylül 2012, 00:41
Basligi hortlakmak.lazim cunku bende crossumu yeni aldim ve ogrenmem gereken cok sey var ramzey 200 aldim gercekten iyi makine titresim rahatsiz etmiyor ve son surati da gayet iyi 140 km yapiyor nerdeyse ama saglamligini bilmiyorum tabii tepelerden atlarsam sase nereye kadar tasir kullanan var mi supermoto lastikleri hakkinda da kimsenin bilgisi yok galiba net olarak.ama sunu soyleyebilirim cross kullananlarin sayisi artiyor gibi geldi bana yollarda daha cok goruyorum bisiklet gibi hafif olusu harika ama calinmasinida kolaylastiriyor tabii
Ahmanamra
21 Eylül 2012, 12:34
Arkadaşlar yaklaşık 6 aydır Yamaha XT 125 R kullanıyorum. Öyle çok atlayıp zıplamalı bişiler yapmasamda hertürlü yolda beni taşıyor saolsun. İyi makinalar ama keşke 250 cc olsalarmış. Yetmiyor kardeşim yetmiyor :)
Syanur
21 Eylül 2012, 13:27
XT225 ler var. TT250R lar var. TTR ler çok klastır ayrıca...:cat:
onuryapici
17 Nisan 2013, 13:41
selam arkadaşlar konuyu hortlatmışım gibi görünüyor ama cross sevdasına kapıldım bende. istanbuldanım ve kuba str 250 aldım. varsa istanbuldan arkadaşlarla gezmek tozmak hoplamak zıplamak isterim.
http://k1304.hizliresim.com/18/k/m5cbp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Duhan T
03 Ekim 2013, 20:37
Abi ben 14-15 yaşlarında bir lise öğrencisiyim
İyi bir Anadolu lisesi kazandığım için Annem motorsiklet almayı teklif etti Bende küçüklükten beri matorsiklet hayranıyım Saffetin Garaja nı ve Altın Elbiseli Adam ı hiç kaçırmadan izlerim
fat okul bildiğiniz dağlık br bölgede new york taki tepeler gibi Cross tarzı bir motor düşünüyorum bütcem en fazla 2500-3000 Ne önerirsiniz
heineken
12 Kasım 2013, 04:54
Merhabalar
Arkadaşlar merhaba,
Foruma yeni katıldım, hemen motor geçmişimi özetliyorum. Motor sevdam Sciroccom'la trafikte sıkıntıdan otururken sağımdan solumdan sanki hiç trafik yokmuş gibi geçen motorlu arkadaşları görünce ateşlendi. "Ya alırım bi scooter tın tın giderim soldan" dedim. Sonra "yok abicim nereye gidiyosun ölür giderim" dedim. Eşimin dayısı sağlam enduroculardan sonra onla konuşunca hiç ciddi kazası olmadığını , bunu da hep aldıkları eğitime, gaza gelmemelerine , düzgün ekipman giyinmelerine , korumasın motor kullanmamalarına bağlı olduğunu söyledi. Askerde motor kullanan arkadaşlarla tanıştım ve sonunda beni vitesli motor alma konusunda ikna ettiler....
Hataaaa Koca bir Hataaaaaaa :
Askerden gelir gelmez sahibinden de motor aramaya başladım, Scooter artık benim için tarih olmuştu, çalıştığım şirkette motor kullanan herkes sakın 2500cc altı alma sen kabiliyetli adamsın 1 aya bu işi öğrenirsin sonra uğraşırsın motor satmakla dediler. Onları dinledim ve ne aldım biliyor musunuz. Bir Transalp 230 kg falan yüksek sele,paşa gibi bey gibi...
İlk bikaç gün herşey çok güzeldi çok konforlu,seri ne istesem veriyor ama düşük süratlerde tecrübesizliğin verdiği dönüş hataları nerdeyse düşmeme sebep oluyor. Dedim arkadaş bu böyle olmaz git bi ders al. Aldık pro birinden sağolsun yanlışlarımı düzeltti ve bana bu motoru henüz kullanma dedi. Ben dinlemedim 2 düştüm 3 düştüm(olduğum yerde tabi bunlar allahtan). Eve gittim sinirli sinirli, eve giderken bi abim var apartmanda o gördü hayırdır Burak noldu dedi. Anlattım dedim"yok bitti bu macera ben canımı sokakta bulmadım". Dediki "bende bi cross var çok iyi bişey değil ama çok iyi bakılmış,senelerdir duruyo garajda sana onu veriyim onlada rahat edemezsen tamam....ama bi dene beğenirsen çok çok uygun fiyata veririm sana." iyi dedim getir.
Ohhhh be dünya varmış........
Sonra karşıma bir Honda XL200 geldi bu cross ama bir deniyim dedim.....yaaa ne rahat şeymiş o yaaa.... ben baya motor biliyormuşum giriyorum çıkıyorum trafiklere ohh beeee ne güzel şey....hemen aldım motoru, motoru satan abim az kullanılmış demişti, sadece senelerdir muaynesi yok dedmişti. Götürdüm muayneye ...tüvtürkte adam sordu kaç km de bu dedi, bi baktım dedim 29000km...o bi baktı doğrumu söylüyorum diye ne dedi biliyomusunuz " yok abi 2900km o son hane 100metre hanesi" hadiiiii aldıkmı 2900kmde sıfır gibi bi motoru (bu arada transalp i satarken zarar ettim tabi bu konuyu açmıyorum bile)
Ve özümü buldummmm.....
Şirkette motor kullanan bi abim vardı,bmw1200gs var, hobi olarakta Honda CRF250 si var cross yapıyor, evi bana yakın, motora bineceğin zaman bana söyle beraber gezelim demişti, onu aradım ve bir gün.....beni cross a götürdü.Yaya olarak inip çıkamayacağımız yerlere çıkmamı sağladı ayrıntıları anlattı bildiği kadarıyla ve çok güzel bir tur yaptık...motorumda baya yeterli geldi.Artık o motor benim terapistim olmuştu,bende onun hastası.......
Tekrardan herkese merhabalar.........................
heineken
18 Kasım 2013, 04:06
selam arkadaşlar konuyu hortlatmışım gibi görünüyor ama cross sevdasına kapıldım bende. istanbuldanım ve kuba str 250 aldım. varsa istanbuldan arkadaşlarla gezmek tozmak hoplamak zıplamak isterim.
http://k1304.hizliresim.com/18/k/m5cbp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
STR den memnun musunuz ? daha önceki motorunuzla kıyaslarsanız eksisi artısı nedir acaba ?
ozantari
14 Şubat 2015, 22:50
Merhaba arkadaslar araya girdim bende en sonunda aylardir arastirmamdan sonra uygun bi supermoto aldim genelde sehir ici kullanicam istanbul pendik cevresinde olan arkadas varmi acaba.kanuni 150 cc 2011 model hakkinda fikriniz varmidir.Simdiden ttesekkurler.Kazasiz bbelasiz surusler.
okan kömür
07 Mart 2015, 19:18
öncelikle herkese merhaba motor almak istiyorum fakat aklımda bir kaç soru var cevaplarsanız cok sevinirim :)
1)cross motorlar normal yolda rahat gider mi?arada bir cross yapmayı dşünüyorum genelde okula gidicem.
2)en sağlam ktm diye biliyorum 3000-5000 arası sağlam masraf,sıkıntı çıkarmıcak cross bulabilirmiyim?
3)yurtdısında coğu motovlogger asfaltta cross suruyor istanbul gibi biryerde kullanabilirmiyim?
dalangıç
07 Mart 2015, 19:39
öncelikle herkese merhaba motor almak istiyorum fakat aklımda bir kaç soru var cevaplarsanız cok sevinirim :)
1)cross motorlar normal yolda rahat gider mi?arada bir cross yapmayı dşünüyorum genelde okula gidicem.
2)en sağlam ktm diye biliyorum 3000-5000 arası sağlam masraf,sıkıntı çıkarmıcak cross bulabilirmiyim?
3)yurtdısında coğu motovlogger asfaltta cross suruyor istanbul gibi biryerde kullanabilirmiyim?
1 asfalt lastiği takarsan hem daha güvenli olur hemde titreşim azalır, araziye çıkacağın zaman üşenmezsen dişli lastik takar devam edersin
2. 3000 - 5000 tl ise belki zor bilmiyorum ktm pek ilgimi çekmiyor açıkçası 3000-5000 km ise bulursun neden bulmayasin ki :)
3 bende cross motora asfalt lastiği taktım Antalya, İstanbul, bodrum dolandım baya yüksek , görüş açısı güzel hoş benim Motorum xtreme max yani sele cross selesi değil safkan cross selesi ile dolaşmak zor olur. Sorun sıkıntı yasatmadi 7000 km bitti rutin bakımları, yağına falan bakarsan yani motorla ilgilenirsen sorun çıkarmaz hiçbir motor... Benden bu kadar :)
okan kömür
07 Mart 2015, 19:49
1 asfalt lastiği takarsan hem daha güvenli olur hemde titreşim azalır, araziye çıkacağın zaman üşenmezsen dişli lastik takar devam edersin
2. 3000 - 5000 tl ise belki zor bilmiyorum ktm pek ilgimi çekmiyor açıkçası 3000-5000 km ise bulursun neden bulmayasin ki :)
3 bende cross motora asfalt lastiği taktım Antalya, İstanbul, bodrum dolandım baya yüksek , görüş açısı güzel hoş benim Motorum xtreme max yani sele cross selesi değil safkan cross selesi ile dolaşmak zor olur. Sorun sıkıntı yasatmadi 7000 km bitti rutin bakımları, yağına falan bakarsan yani motorla ilgilenirsen sorun çıkarmaz hiçbir motor... Benden bu kadar :)
abi ktm yi örnek olarak vermek istemiştim :) mondial extreme arastırdım fakat çinli olduğu için korkuyorum japon cross bulabilirmiyim?olmadı mondial alıcam. :)
dalangıç
07 Mart 2015, 20:32
abi ktm yi örnek olarak vermek istemiştim :) mondial extreme arastırdım fakat çinli olduğu için korkuyorum japon cross bulabilirmiyim?olmadı mondial alıcam. :)
Neden korkuyorsun ki benim ve arkadaşların maceralarını forum da oku hadi ben uzun yolcuyum orada atlayan zıplayan da var :) bence mondialin firma tarihi boyunca yaptığı en iyi iş bu motoru getirmek motor basit, parça ucuz. Valla 5 yada 6 ayda 6000 kusur yol yaptım benzin koymayı unutmak dışında yolda kalmadım... Sen araştır yine bak :)
okan kömür
07 Mart 2015, 20:55
Neden korkuyorsun ki benim ve arkadaşların maceralarını forum da oku hadi ben uzun yolcuyum orada atlayan zıplayan da var :) bence mondialin firma tarihi boyunca yaptığı en iyi iş bu motoru getirmek motor basit, parça ucuz. Valla 5 yada 6 ayda 6000 kusur yol yaptım benzin koymayı unutmak dışında yolda kalmadım... Sen araştır yine bak :)
Arastırmaya basladım aklımda kalan sahibindende satılanlar 3000 kmse 4000 kmde biraz suphe duydum bu konuda en fazla kaç bin km dayanır bu motor 😕
dalangıç
07 Mart 2015, 21:03
Arastırmaya basladım aklımda kalan sahibindende satılanlar 3000 kmse 4000 kmde biraz suphe duydum bu konuda en fazla kaç bin km dayanır bu motor 😕
Ben en çok 20000 km gördüm birinde, kaç km daha dayanır bilmiyorum açıkçası hoş patlasa 1000 liraya falan toplanır herhalde yine :)
okan kömür
07 Mart 2015, 21:24
Ben en çok 20000 km gördüm birinde, kaç km daha dayanır bilmiyorum açıkçası hoş patlasa 1000 liraya falan toplanır herhalde yine :)
çok teşekkürler bilgiler için suanda kafaya konydum gibi extreme maxı sekli hosuma gitti bende biraz sekil takıntısı varda :) ybr,cbf tarzı motorlar itici geliyo ya 250 lik racing tarzı motorlardan istyodum fakat fiyatları çok yuksek kaldığı için crosslara baktım honda crf cross çok güzel fakat bütçemi aşırı geçiyo hayırlısıyla mondial extreme max ı gidip gördükten sonra alıcam :)
atreyu
07 Mart 2015, 21:36
Merhaba, öncelikle konuyu yıllar sonra hortlattığın iyi olmuş :D şehir içinde de kullanacaksan Ktm'yi, Japonlardan da spesyalleri geçmeni öneririm. Kaldı ki belirtmiş olduğun bütçeyi kullanarak extreme-max ile güzel bir başlangıç yapabilirsin. Ekipmana önem ver, malum arazi yapacam diyorsun ve motor değişsede ekipman seninle kalıyor unutmamak lazım.
okan kömür
07 Mart 2015, 21:40
Merhaba, öncelikle konuyu yıllar sonra hortlattığın iyi olmuş :D şehir içinde de kullanacaksan Ktm'yi, Japonlardan da spesyalleri geçmeni öneririm. Kaldı ki belirtmiş olduğun bütçeyi kullanarak extreme-max ile güzel bir başlangıç yapabilirsin. Ekipmana önem ver, malum arazi yapacam diyorsun ve motor değişsede ekipman seninle kalıyor unutmamak lazım.
hocam ktmi ornek olarak verdim yanlıs anlasılmasın :) crosslarda tek bildiğim marka ktm ve hondanın crf250 modeli onlarda bütcemi aştığı için mondial extrem maxı arastırmaya basladım en kısa surede gidip bayilerinde görücem yıllardır cinlilerin kötülüğü konusuluyodu fakat extreme max hakkında hiç kötü yazı mesaj sorun yok simdiden ısındımm gibi bu extreme maxa :)
atreyu
07 Mart 2015, 21:48
Demek istediğini anladım. Bende Ktm ve diğer modelleri, bakımları sebebi ile şehir içi günlük kullanıma müsait olmadığı için geçmeni önerdim. :) X-treme max kullanıcıları neredeyse tamamiyle olumlu paylaşımlarda bulunuyor. Motora ufak tefek ekleme, düzenleme ile biraz daha agresif bir görünüm katmak mümkün. Ayrıca forumda bir arkadaşımız (yanlış bilmiyorsam) Silindir kiti modifiyesi ile motoru güçlendirmişti. Başlangıç için ugyun ve ekonomik bir tercih olacağı kanısındayım. :)
dalangıç
07 Mart 2015, 21:55
hocam ktmi ornek olarak verdim yanlıs anlasılmasın :) crosslarda tek bildiğim marka ktm ve hondanın crf250 modeli onlarda bütcemi aştığı için mondial extrem maxı arastırmaya basladım en kısa surede gidip bayilerinde görücem yıllardır cinlilerin kötülüğü konusuluyodu fakat extreme max hakkında hiç kötü yazı mesaj sorun yok simdiden ısındımm gibi bu extreme maxa :)
Max iyidir selesi yormaz, parça ucuz, motor basit kendin bile sök tak işine girersin, akü bitti tepikle gider, az yakar iyidir yani parasına göre he ama aldın mı ilk iş ayna değiştir, orjinal lastik güzel kayıyor :) sava mc24 değişikliği öneririm, kendi orjinal yağını rodaj boyunca kullan sonra motul ne bileyim castrol yağ kullan gider de gider ben bir ara Burdur dan Fethiye ye 70 km dağ yolundan gittim asfalt yoktu taş toprak tek eşlik vida ile indim o da benim sonradan plakaya taktığım vida başkada bisey olmadı çamurluk dersen öyle var demek için var çamur,su sıvı ne varsa üstünde oluyor güzelde oluyor be :) nereden abi? Cross yaptık canım ya :))
okan kömür
07 Mart 2015, 23:34
Hocam olmadı en kötü ihtimal motor tamir etmeyi öğrenirim 😄
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO