PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Derbi hakkındaki Görüşleriniz

Sayfa : [1] 2 3 4 5

fes71
05 Eylül 2005, 02:05
http://www.bikez.com/motorcycles/derbi_gpr_125_racing_2005.php
Arkadaşlar Ferco Motor distribütörlüğünde İspanyol Derbi GPR 125 Racing ve Nude modelleri geliyor.Teknik verileri yukarıdaki linkte bulabilirsiniz.Bence en azından görünüş açısından CBR 125R'a beş basar.Ne dersiniz? :cat: Galiba en iyisi motor satın almak konusunda acele etmemek ve beklemek.Sanırım 125 ve 250 cc.lerde bir canlanma olacak.Fiyat konusunda ümitliyim herhalde Honda'dan pahalı değildir.Ama iki zamanlı olması düşündürür :santa:

AksakalliWolverine
05 Eylül 2005, 12:05
Makine iyi gözüküor.. 2 zamanlı olması performansının daha yüksek olacagını gösterir ama bu da bize benzin-mazot-gaz olarak geri dönecektir. :queen: Sıvı sogutmalıymış buda fazladan bir avantaj. Aynı özelliklerdeki CRB125'in 4500ytl oldugunu göz önünde bulundurursak bunun en fazla 4000YTL olması beklenir bence. Ama tipi cok tatlı.. hatta SÜPER!! :cat:

vioref
05 Eylül 2005, 13:27
bu makinanın beygir gucunu bilen varmı :silent: :silent: :silent:

vioref
05 Eylül 2005, 13:40
fiyatı hakkında bilginiz varmı derbinin diger turlerde modelleri varmı :P :cyclopsani:

Tuncer Sezen
05 Eylül 2005, 14:26
Beyler o değilde benim aklıma bişey takıldı siz bu motorun türkiyeye geleceğini nereden anladınız :silent: Hayır yani yurtdışında zaten 125 ve 250 cc olarak racing motorlar var ama türkiyeye gelmiyor.O yüzden açıkcası bununda geleceğini zannetmiyorum...

explorer
05 Eylül 2005, 14:42
yakın zamanda ülkemize getireceklerini söylüyor distribütör (ferco). fiyat konusunda bence çok iyimser olmayın zira cbr125 den yüksek olabilir. teknoloji olarak biraz daha gelişmiş bir motosiklet olduğu söyleniyor ve yazılıyor. motor gücü de 23 bg.

ali1yilmaz
05 Eylül 2005, 16:05
alet süper.125 e göre çok ii bir kasa...hondaya harika bir alternati,f.

vioref
05 Eylül 2005, 18:44
125 cc bü motorun 23 bg oldugundan eminmişin explorer :silent: :silent: :silent: :bounce:

biyolojiksavas
05 Eylül 2005, 19:34
valla motora eridim yani ne diyelim umarım gelir yakında

birde yakından incelemek istersiniz diye düşündüm

ahada kocaman resmi

birde şu fuar olayı nedir abiler ben pek yeniyimde kusuera bakmayın yeni modeller felan orada mı tanıtılıyor yada standlarda kampanyalar mı düzenleniyor

oradan almak daha mı avantajlı

sevgiler selamlar
http://img256.imageshack.us/img256/9172/mg5559kopya01rn.jpg

Bu resim moderatör tarafından düzenlenmiştir Forum sayfasının daha kolay görüntülenmesi açısından resimleri önerilen boyutu 640*480 boyutunda atmanız rica olur !

unutmadan artçının bu motorda pek rahat edeceğini sanmıyorum

iptaluyelik06
05 Eylül 2005, 20:48
arkadaslar her kez merak ettiği için bizzat ben bunu araştırdım ve ferco motorla görüştüm ve bunu bana en kısa zamanda bildireceklerine eminim en yakın zamanda onların cevabını bende size verecegim benim ilk merak ettiğim şey

ferco motor sitesinde böyle bir açıklama yapmamış
umarım duyumlarınız doğrudur gerçekten hoş ve güzel bir motor

görüşmek dileğiyle

barisci26
05 Eylül 2005, 21:54
Cbr 125den kasası daha iyi ama iki zaman motorlar benzini yakmıyor içiyor ama performansıda aynı oranda artar.

ilnapoli
05 Eylül 2005, 22:52
vay be çok şık motosiklet, fiyat uygun olursa alınabilir.. cbr'a büyük rakip olur bence. Derbi de çok kaliteli bir marka zaten.

royalmen
05 Eylül 2005, 22:57
süper bir motor bunu alan kızları da götürür okadar diyim cbr o çirki kızı (vidyosunda)götürüyodu bunda bir manken götürür :thumleft: :thumleft:

silindi1
05 Eylül 2005, 23:02
çok güzelmiş ya :) bi de harbiden 23 bg. se mükemmel olur bence borç harç alınır. :thumleft:

ali1yilmaz
05 Eylül 2005, 23:36
motor 3 kişilik.cbr a göre daha sport.2 zamanlı olması benzin canavarı olduğunu gösteriyor.23 beygir küçümsenecek bir güç değil.

kimyager_tr
06 Eylül 2005, 10:02
2 zamanlı hiç iyi değil be arkadaşlar motor ömrü çok kısa oluyor

crato
06 Eylül 2005, 10:14
arkadaşlar, Motorbike dergisinin son sayısında Derbi GPR125 modellerinden bahsetmiş, gelecek ay test sürüşlerini yazacaklarmış, tarz olarak Nude daha çok hoşuma gitti benim.

Bu arada dergide yazanlara göre evet makinalar 23 hp ve tek ters yanı olarak koltuklarının sertliği demiş adamlar (: (kesin ferco motor yazmıştır yazıyı ((: )

iptaluyelik06
06 Eylül 2005, 13:46
hmm umarım bu motor gelir gerçekten hoş bu arada millet neden sizde 2 zamanlı motor düşmanlıgı var ben şahsen 2 zamanlı motor hayranıyım

bi yandan diğerine göre performans üstünlüğü ve atak olması daha hoşuma gidiyor sonuçta 2 sene garantisi olacak bi problem oldugunda götürürsün garantiye kii ne problemi olabilir sonuçta ona göre ayarlanan bir sistem ile yapılmış
bu arada max km si : 160-170 arası

iptaluyelik06
06 Eylül 2005, 13:57
valla arkadaşlar ümitlerinizi yıkmak istemeyim ama bununla ilgili birçok araştırma yaptım cogu yurt dışı firmalarında motor düşündüğünüz fiyattan cok daha farklı

suana kadar en düşük tespitim 3000 paund Yani 7.5 milyar civarı türkiye rakamıyla
hele hele derbinin direkt ihracaat ettiği ingiltre fiyatı ise 3.996 paund yani 10 milyara yakın
türkiyeye ne kadar fiyata verir 5-5.5 milyara falan veya daha düşük fiyata vermeliki türkiyede satılabilsin ama sadece bunlar bi tahmin :flower:

crato
07 Eylül 2005, 13:27
speed, bazı markalar piyasaya girmek için uyrtdışı fiyatlarından ucuz tutuyorlar, ama dediğin gibi de çıkması gayet mümkün tabi.

bu arada DERBI' nin 2005 yılı içerisinde çıkaracağı tüm modelleri aşağıdaki linkte görebilirsiniz. Mulhacén 659 gerçekten müthiş gözüktü gözüme ayrıca GP1 de Deer152ye ne kadar çok benziyor öyle (:

http://www.motorbikes.be/en/Derbi/2005/

iptaluyelik06
07 Eylül 2005, 15:23
evet arkadaşlar ögrendim bizzat ferco motor yetkilileri ile konuştum

fiyat konusunda hiçbir fikirleri yokmuş ama ilk olan motorları fuarda yani 25 mart tarihinde görebilirmişiz

fiyat konusunda hiçbir fikirleri yokmuş tekrar söylüyorum ve ilk gelim 25 mart fuar

tşk

MeTaL
07 Eylül 2005, 15:37
Gerçekten muhteşem denecek kadar güzel. CBR 125 i zaten racingden saymıyor ve Aprilla RS 125 e rakip olarak dahi görmüyordum ama bu RS 125 e rakip olabilecek nitelikte :) İtalyanlar yine konuşturuyor ...

Bedbin
07 Eylül 2005, 15:41
arkadaslar paylastığınız bilgiler için tesekkurler. tam umudumu yitirdimki yeni bi race umudu daha umarım fiyatı abartı olmaz 7'den bi kurus yukarı veremem.
ama motorun görünüşü yıkılıyor umarım biraz kabadır boyu falan fuarda görücez inşallah. :rendeer: :thumleft:

deskator
07 Eylül 2005, 15:47
gerçekten iyi görünüyor .. arkadaş motorun nasıl olduğunu bilmiyorum ama görüntü japonlara, bakda öğren öyle olmaz böyle olur diyor :bounce:

explorer
07 Eylül 2005, 15:49
boyut olarak cbr125 den biraz daha geniş, zaten lastikleri bile benim motorunki ile aynı :cat: fakat fiyat konusu bence biraz can sıkacak. bu arada derbi ispanya markasıdır hatırlatılır. :)

Bedbin
07 Eylül 2005, 15:55
motorun dev resmine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://media.derbi.com/CDS/Intermot%202004/fotos/2005/gpr/004a.jpg

votka
07 Eylül 2005, 17:57
motorun üstündeki eleman 1,80 az değil ama makinada hiç küçük gibi durmuyor

http://www.bikepics.com/pictures/306790/

iptaluyelik06
07 Eylül 2005, 23:20
arkadaşım makina aprilia rs125 ebatında sadece arka lastiğin genişliği 1 cm daha ince aprilia rs125 makinasıyla kıyaslarsak diğer ebatları falan oldukça rahat ben aprilia rs125 kullandım abimde vardı 1-2 sene hiçte problem olmadı bu makinanın bana göre yönleri

pozitif =>

şekil tamamen yeni
kasa hoş ve sivri tarz
farlar gerçekten hoş
egzoz yeri gerçekten hoş
arkaya zayıf ve ince bel bir manita yakışacak şekilde
plakalığı çıkartıp plakayı arkaya yapıştırmak isteyenlere farklı bi tarz yapmak gerek

negatif =>>

artçının koltugu çok küçük kabak gibi çıkacak :)

başka yokkk

tasarım mükemmel valaha

fiyat konusunda şuanda hiçbirşey bilmediklerini söylediler

ama türkiyeye yeni geldiği için fiyat konusunda biraz düşüş olur bence yoksa bu senede çin pazarı patlatır türkiyeyi çin pazarı girdiğinden dolayı fiyatta biraz kolaylık yaparlar :rendeer:

Bedbin
07 Eylül 2005, 23:28
şu linkte

http://www.ukbike.com/h/bike_list_05.php?associate=Aprilia&class=Sports%2051-125&order_by=make

aprilia honda cagiva sachs derbi nin özellikleri var bi nevi karsılastırma yappmıslar
derbi performance acısından diğerlerdin kötü gözüküo ama motorun görünümü harika.

fakat aprilia 2 zamanlı olduğu için çoğu kişi o motor hakkında bana çok kötü die yorumlarda bulundu derbininde 2 zamanlı olduğunu düşünürsek bilmiyorum ya nasıl olucak inşallah adam gibi bi motor yapmıslarda buda aprilia gibi askıda kalmaz da seneye gelirse bineriz bi race yok arkadas ya türkiyede 125 ile 250 arası adam gibi biri bana küçük gelir birinin motoru dandik derler.

derbi dist. olarak vespayı göstermiş. fakat vespanın sitesine girdim derbi namına bişiye raslamadım oda ayrı bi şüphe oldu içime umarım fiyatıda yüksek tutmazlar. bilgi edinen arkadaslar üşenmeden yazsın lütfen :rendeer:

zeronero
07 Eylül 2005, 23:39
dostlar bu motor türkiyeye gelirse kimse almaz. onun için boşuna konuşmayalım.
derbi markasını ilk defa duyuyorum. bu motoru alıcan da parcasını nerden bulucan, servisini nerden bulucan hadi buldun kac para olacak. iki sene içinde motor bitecek nasıl yaptıracan, hadi yaptırdın, böyle iki zamanlı ve hafif dolayısıyla seri bir motoru hangi yolda kullanacan. burası türkiye beyler burada
motor dediğin sağlam olacak, ikinci eli olacak, servisi olacak vs. vs. vs.....

just_life
07 Eylül 2005, 23:40
125cc Motor 23 Hp ve bu Güzellik. Ohh Süper

crato
08 Eylül 2005, 13:40
derbi markasını ilk defa duyuyorum.

işte sorun burada!..

sor bakalım etraftaki motorculara ispanyol derbiyi (:

merak etme eskidir eski, bir de ferco getiriyor zaten..

iptaluyelik06
09 Eylül 2005, 20:40
dostlar bu motor türkiyeye gelirse kimse almaz. onun için boşuna konuşmayalım.
derbi markasını ilk defa duyuyorum. bu motoru alıcan da parcasını nerden bulucan, servisini nerden bulucan hadi buldun kac para olacak. iki sene içinde motor bitecek nasıl yaptıracan, hadi yaptırdın, böyle iki zamanlı ve hafif dolayısıyla seri bir motoru hangi yolda kullanacan. burası türkiye beyler burada
motor dediğin sağlam olacak, ikinci eli olacak, servisi olacak vs. vs. vs.....

dostum motor piyasasında kaç yıldan beri varsin ki derbi markasını ilk defa duyuyorsun her kawasaki honda yamaha suzukiyi bilen adam 4o yıllık motorcu olmuyor derbi ispanyol ve ingiliz şirketi karışımıdır ve makinaların sağlamlığı bazı modellerinde honda ile kıyaslarsak özellikle kross motorlarında honda ve yamahadan çok daha kaliteli sağlamlığı dünyaca onay almıştır. racinglerini bilmiyorum ama oda hemen hemen aynıdır. sadece türkiye ve bir kaç avrupa ülkesine ihracaat etmediği için duymamışındır. aynı bu motor türkiyedeki cagiva , dukati , triump gibi olmayan makinalardır ve bu makinalar ne kadar kalitelidirki herkez bilir honda yanına bile yaklaşamaz

zeronero
09 Eylül 2005, 21:11
arkadaşım kusura bakma bu sitede fikir beyan etmek için 40 yıllık motorcu
olmak gerektiğini bilmiyodum. benim en azından motosikletim var ve nickimin
altına yazma cesaretim var. sen ilk önce derbi 125 hakkında söylediklerime cevap ver.

iptaluyelik06
10 Eylül 2005, 22:27
arkadaşım kusura bakma bu sitede fikir beyan etmek için 40 yıllık motorcu
olmak gerektiğini bilmiyodum. benim en azından motosikletim var ve nickimin
altına yazma cesaretim var. sen ilk önce derbi 125 hakkında söylediklerime cevap ver.

bak dostum tartışma ve kızıştırmaya hiç niyetim yok ortalığı ama madem istiyorsun yazayım

bu motorun türkiye dispirötörü ferco motor olacak ferco motorda vespa ve piaggionun en büyük bayisidir türkiyedeki ve ferco motor tarafından bayilikler verilecek diğer motosiklet firmalarına tabiki ferco motor uygun gördüğü firmalara verecek bunu bu 1

makinanın sağlamlığı ve yedek parçasını ela alalım makina ingiliz yapımı fakat ispanyol şirketi olduğundan ingiliz makinalarını ve sağlamlığını kime sorarsan sor söylesin sana eğer bana soruyorsan tamamen sağlam ve güvenilir yedek parça sorunu ise yaşanacağını sanmıyorum cünkü dispirötörün büyük bir firma olması yetiyor buda 2
başka soru sordunmu bilmiyorum sormak istersen söyle bileyimm

bu arada ben kendimden bahsedeyim daha bu site yeni açılmışken burada biz 2-3 kişi ziyaretçilere yardım ederdik skull bile siteyle o kadar ilgilenemezdi oralar ve burada eskilerden kime sorarsan sor söylesinler sana eski resimlerim umarım vardır albümde motoru a dan z ye toplar söker parçalardım ve her motor için ayrı ayrı bi ton bilgiye sahibimdir henuz 5 yıldır motor kullanıyorum ve bu sene sattım ve kendime 307 araba aldım ama bu fuarda yeni motorumu alacagım , herkez avatarının altına motorunu yazsaydı inan benimki bayağı kabarık ve geniş olurdu yaşım o kadar büyük değil henüz 19 yaşındayım ama bir çok bilgiye sahibim amacım kimseyi küçük düşürmek değil sadece bildiklerimi vurgulamak

eğer bu motorun kötü olduğuna inanıyorsan
www.derbi.es girebilirsin ispanyolcadır
www.derbi.com a girip ingilizcesinede bakabilirsin

eğer istatisliklere falan bakmak istersen
www.ukbike.com a gir ingiliz sitesidir ve günde yüzbinlerce kişi giriyor bu siteye baabilirsin

gir bu siteye istatisliklere bak %90 da derbi daha yeni firma olmasına rağmen ve senin dediğin duyulmamasına honda bukadar evsane bi adla bile %92 de kalmış yani sen düşün birde honda ile derbi kullanıcı sayısını eşit kıl ona göre cvp ver derbi hiçte kötü ve dandik bir mal değil
http://www.ukbike.com/h/bike_list_05.php?associate=Aprilia&class=Sports%2051-125&order_by=make

zeronero
11 Eylül 2005, 01:13
güzel kardeşim biraz daha olgunlaş ondan sonra seninle konuşuruz. ben 31 yaşındayım ve 8 yıldır motosiklete biniyorum daha
bu memlekette derbi marka bir motor görmedim. sen hala kalkmış bana bilmişlik
taslayıp site adresleri veriyosun ve honda yanına bile yaklaşamaz diyosun. ben o siteleri senden öğrenmedim. ben derbi markası duymadım derken türkiyede olmadığını kastettim. burada 100 kişiye
derbi 125 mi cbr 125 mi alırsın dersen 100 üde cbr der.yazdıkların benim sorularımın cevabı degil.kocaelide koskoca yamahanın bile servisliğini
bisikletçi yapıyor, sen derbi almaktan bahsediyosun. cbr 125 dünyada sınıfında 1 numara mı degilmi. bitti.... kendine iyi bak.

Duncan
11 Eylül 2005, 15:12
Arkadaşlar bu ay(eylül) MOTOBIKE sayısını alın.Orda ayrıntılı bilgiler var.Motor gerçekten çok güzel.Özellikle Naked-Nude olan çok hoşuma gitti.Yane honda CBR125 R'den güzel duruyor.Derbi'de iyi markadır.Avrupa'da hep duyuyordum.Walla Honda CBR 125 R ile Derbi GPR 125 Racing arasında kaldım.Eğer derbi'nin fiyatını cbr kadar olursa kesin derbi alırım.

DERBİ GPR 125 TEKNİK ÖZELLİKLER

Motor: Tek silindirli 2 zamanlı Euro2
Silindir Hacmi: 124,76cc
Karbürator:Mikuni 28
Soğutma:Su
Marş:Elektrikli
HP:23 hp
Kompresyon oranı:12,5:1
Yağlama Sistemi:Otomatik Mikser
Ateşleme:Eloktronik C.D.I.
Vites kutusu:6 vites
Ön süspansiyon:40mm ters çatal-Kurs 120mm
Arka " :Tek amortisör-Kurs 110mm
Lastikler:110/70x17" 130/70x17"
Ön Fren:300mm disk-çift piston radyal kaliper
Arka Fren:180mm disk-çift piston kaliper
Aks arası:1.355mm
Max. Yükseklik:1.130mm
Sele yüksekliği:810mm
Uzunluk:2.024mm
Genişlik:760mm
Yakıt Deposu:13 litre
Yağ deposu:1.5 litre
Ağırlık:125kg

http://www.bikez.com/bike/22034/index.jpg
http://www.bikez.com/bike/22035/index.jpg

stenza
11 Eylül 2005, 16:02
hepsi gelecek bir daha ki sene merak etmeyin 10 marka daha piyasaya girecek acaip rekabet olacak kanuni falan topu diker artık . :)

çok güzel adam gibi motorun değeri önemli olacak büyük markalar müthiş kârlı çıkacaklar kullanan sayısı alan sayısı artacak .

alptoker
11 Eylül 2005, 17:31
Bakarsanız zaten cbr125in fiyatının 1.5 katı. Yani türkiye fiyatıyla 6700 e gelecek. O paraya naked de olsa cbf 250 alırım.Hem performansta, hem rahatlıkta hem de sorunsuzlukta beş basar gpr 125'e, satarken de ölü fiyata vermezsin.

iptaluyelik06
11 Eylül 2005, 19:24
güzel kardeşim biraz daha olgunlaş ondan sonra seninle konuşuruz. ben 31 yaşındayım ve 8 yıldır motosiklete biniyorum daha
bu memlekette derbi marka bir motor görmedim. sen hala kalkmış bana bilmişlik
taslayıp site adresleri veriyosun ve honda yanına bile yaklaşamaz diyosun. ben o siteleri senden öğrenmedim. ben derbi markası duymadım derken türkiyede olmadığını kastettim. burada 100 kişiye
derbi 125 mi cbr 125 mi alırsın dersen 100 üde cbr der.yazdıkların benim sorularımın cevabı degil.kocaelide koskoca yamahanın bile servisliğini
bisikletçi yapıyor, sen derbi almaktan bahsediyosun. cbr 125 dünyada sınıfında 1 numara mı degilmi. bitti.... kendine iyi bak.

ya git be kardeşim cbr dünyanın bir numarasıymış yıldan beri belki mobilete biniyorsundur sen daha iyisini bilirsin vala ne diyelim dostum bu iş olgunlaşmakla değil bilmişlikle bellidir. her olgunun kafası çalışsaydı ayvayı yemiştik biz. nokta koyuyorum artık buraya

mete_han
11 Eylül 2005, 20:24
arkadaşlar kırmayalım birbirimizi yavvv.... :king:

derbi tanınmamış bir marka tamam....

ama ferco motorun getirmiş veya getirecek olması benim için referansdır...

kuyuya biri taş atıp kaçıyor vallaa....sonra ayıkla pirincin taşını...

hepimiz kendimize motorcuyuz...

zoronero ve speedrunner...babacım bunlar küçük meseleler...

bizim millet haojın ve mondıalide bilmezdi ama şimdi bu çin malları kapışılıyor...

taraf tutmak gibi olmasın ama türkiyeye gelmemiş olması derbi nin büyük marka olmadığını ifade etmez diyorumm...

gelse bile sadece istanbul izmir ankarada satar...servisin olduğu illerde...

hiç anadoluda ducati alan birini görmedim mesela......

benim tercihim 4000 ytl olsaydı derbi diyorumm...

zoronero dostum kasa karşılaştırması yapmanı rica etsem...cbr den büyükmü küçükmü... :rendeer:

zeronero
12 Eylül 2005, 13:00
hata bende çoluk cocukla uğraşıyorum. mete han kardeşim ben derbi motor kötü demedim sadece türkiyede iki zamanlı böyle bir motor satmaz diyorum. kilometrede yağla birlikte en az 150- 200 tl masrafın olur. üstelik servis problemleri ve masrafları cabası. cbr 125 kilometrede 65-70 tl yakıyor. diğer bütün artılarını saymıyorum. aklı başında biri değerlendirmeyi yapsın. kasa olarak
bişey diyemiyorum o zevk meselesi. fakat bir resim gördüm 1.80 boylarında birinin altında derbi 125 vardı ufak kalmış biraz. benim birader 1.82 boyunda onda
gayet şık duruyor.

safrane
12 Eylül 2005, 13:33
zeronero arkadaşım, cbr125 kullanıyorsun, kimse kendi malına kötü demez, hondaya da gözün kapalı sağlam dersin cbr125e de, olabilir, ama başkalarının fikirlerine de saygı duy. Sen satmaz masraflı olur filan diyorsun, belki o masrafı göze alacak insanlar da olabilir, mesela ben alırdım. Sorulan 100 kişiden honda cevabını vermeyen birinci kişi ben olayım. En güzeli motosiklet piyasaya çıkana kadar uğraşmayın birbirinizle, çıktıktan sonra sattı satmadı sorun çıkardı çıkarmadı gitti gitmedi tartışırsınız.

iptaluyelik06
12 Eylül 2005, 19:45
zeronero arkadasım ben sana laf atmıyorum ki sen diyorsunki türkiyede derbi görmedim görmezsin tabi motoru kımse getirmedi getirdigi zaman goreceksin zaten bak yazıyorum buraya ama cbr 125 i geçecek bu motorun hakkında birçok biilgi edindim

kanada ve ingiltre motor fuarında ödül almış eğer araştırırsan sende görürsün

ve sağlmalığı moto gp teknelojisi ile yapılmış sağlamlığı ise bir çok japan firmadan çok daha üstünde olduğuna dair belge almış ben kimsenin motorunu kötülemiyorum ama sadece haksızlık ve emeğe saygılı olmak isityorum biz belki senden küçüğüz diye çoluk çocuk diyip konusmuyorsan sitenin çoğunla konusma ozmn

LesPaul
17 Eylül 2005, 19:46
Arkadaşlar ben dün akşam saat 9 sularında Galatasaray'dan Fransız Sokağı'na inen yolda bir tane kırmızı Derbi 125 gördüm! :cyclopsani:
Yanlış görmüşsündür falan demeyin çünkü daha önce burdaki resimleri incelemiştim ve motorun üstünde ne yazdığından da gayet eminim.Motorun sahibi aramızda mı acaba?
Bu motor Türkiye'ye geldi mi? O motor oraya nerden geldi yahu?

burik
17 Eylül 2005, 20:15
abi ben dergide zaten okumuştumda bence hondanın yerini tutmaz ya kim ne derse desin yamaha honda en ucuz servisi en iyi motorlar rahat güzelde bence en iyi seçenek

burik
17 Eylül 2005, 20:18
sonra en iyisi honda cbr125 yada yamaha ybr125 yada honda cbf 250 en kral amatörler için hemde şehir içi için iyi yani ben cbf250yi zapt edemiyorum çok güzel ama ehliyetim yok ancak babamın arkasında gidiyorum :pr:

_nsx_
22 Eylül 2005, 19:10
Arkadaşlar bu motoru Temmuz sonu Maslak'ta gördüm.
aşağıdaki yazıyı başka bir sitede de yayınlamıştım.
biraz araştırma yaptım, Piaggio'yu getiren firma getiriyor. Telefonla görüştüm, motor Park Orman girişindeki Piaggio standında gidip görebilirsiniz dedi. Hala orada mıdır bilmiyorum. fiyatı henüz belli değildi ama CBR125'ten çok yukarıda olacakmış. CBR 125'i 4500 YTL'ye aldım dediğimde o kadar ucuz olmayacak dediler.
GPR125 race grenajlı olan model. bir de naked modeli var ki o da çok güzel. naked olan orada yoktu ama geçtiğimiz haftalarda F1 yarışlarında sanırım son günü otoparkta gördüm onu da inceleme fırsatı buldum. naked bence grenajlı olanından daha da güzel. tabi estetik olarak.
Neyse Park orman'a gittim görüştüm. Motorun heryerini inceledikten sonra hiç beklemediğim bir şey söyledi oradaki arkadaşlar, istersen bi test sürüşü yap dedi..
Tabi dedim neden olmasın..

İlk izlenimler:

Önce tüm dışından başlıyayım.

Motor uzaktan çok hoş duruyo. Ama yakından bence bir hayal kırıklığı. Gerçekten sükutu hayal’e uğradım. Tüm grenaj plastik. Tabii plastik olacak ama çok yumuşak, esnek bir plastik, kalın bir bidon plastiği gibi. Acaip esniyo. Güven vermiyo. Belki bu daha iyidir hafif olur, küçük darbelerde zarar görmez ama yüksek hızda da rijit olmaz.

Motor CBR 125'ten daha heybetli duruyo, yüksek ve geniş. Lastikler fıstık gibi. Aynadaki sinyaller uzaktan hoş durmasına rağmen yakından sinyalin tüm iç aynası ve ampül dahil detaylar gözüküyor, sırıtıyor. Ama arka sinyaller LED ve harika. Amortisör sertliği ayarlanabiliyor. Motor made in Japan. Su soğutmalı 2 zamanlı. Selenin altında minnacık bir eşya gözü var ve kesinlikle yetersiz. Minik bir bez ve disk kilidi ancak girebilir.

Vee motora bindim. İlk izlenim selenin CBR'a göre çok yüksek olduğuydu. Ayrıca ped'ler daha geride ve gidon daha aşağıda. CBR 600RR gibi. Tahmin edeceğiniz gibi rahat bir pozisyon değil. Gösterge takımında dev gibi devir göstergesi var altında digital km göstergesi. Veee şok: ne benzin ne hararet göstergesi var. Hararet ışığı var. Ama benzin göstergesi olmamasına inanamıyorum. benzin ile ilgili ışık da göremedim. oradaki görevlilere sorduğumda onlar da bilemedi. galiba depo kapağını açıp bakıyorsun. Debriyaj orta sert ama gaz taş gibi çoook sert hiç hoşuma gitmedi.

Başladımm tur atmaya, arkadan felaket duman geliyor. 2 zamanlı olduğu için. Eksoz tam artada olduğu için ve arkada biri oturuyorsa arkadan bakan için çok komik bir görütü olacaktır. Neyse bildik 2 zamanlı zırıltısı eşliğinde gazladım. 3000 devire kadar zayıf ama sonra birden kopuyor. Çok hoş. Ama sonra anlayamadım 6000-7000 devir civarı kesiliyor neredeyse teklemeye başlıyo. Belki jikle açık kaldı veya motor soğuk olduğu içindir. Tabii ibi de motora acemilik ve parkura yabancı olduğum için olabilir. İlk dikkatimi çeken şey hep öne doğru takla atacakmışsın gibi olan oturma pozisyonu=bütün yük kollarda. Bi de aynalar çok esnek plastiğe monte olduğundan ve arkadan bi metal destek olmadığından İstanbul'da bolca rastlanan bozuk zeminde sürekli sallanan aynalar çok kötü. CBR 125, 5 basar. Neyse sağ elimin işaret parmağıyla frene dokunup ayaklarımı koyarak dönme çabasında iken çok sert sola kırdım ve işaret parmağım fren kolu ile grenaj arasına sıkıştı. (farın olduğu bölgenin arkasına) demek ki gidonu tam çevirince fren tam limite dayanıyor (basılmadan). belki ayar bozukluğuydu. Neyse Park Ormanda yokuş aşağı bir yerde dönmeye çalıştım. Motora yabancı olduğum için işi şansa bırakmadım ve durup ayaklarımı yere koyarak yokuşta dönmeye calıştım ama stop ettirdim. Tekrar çalıştırdım, biraz fazla gaz vermişim kıç attı. Orada gençler falan vardı artistik oldu.. (DD kuralları: etrafla ilgilenme…) neyse geri döndüm.

Özetle motor bende hayal kırıklığı yarattı. Aslında safkan spor motor olduğu belli. çok iyi bir race motoru olur. GPR125 cup falan yapılabilir. Şase, amortisörler falan çok sağlam, estetik hoş ama bişeyler eksik sanki. Kesinlikle öğrenme motoru değil. trafikte aralardan rahat kaçacağınız bir motor değil. Bilen birinin kullanabileceği bir motor. Pist motoru gibi, şehir içi kullanmaya elverişli değil.. Bir Grup A yarış arabası gibi mekanik çok sağlam ama estetik yok, çok rahatsız ama sıkı. Beygir gücünü henüz bilmiyorlardı ama CBR125’ten daha atak olduğu belli. vitesi 3 ten yukarı atamadım parkurdan dolayı. yüksek süratte nasıl bir karakteristiği var hiç bilmiyorum.

o motordan inip CBR125'e bindiğimde çok daha rahat ve istikrarlı geldi. GPR'yi gördüğümde estetik olarak çok etkilenmiştim ve motorumu değişmeyi düşündüm ama şimdi pek düşünmüyorum.

özetle bence öğrenme ve rahat geziler yapmayı düşünenler için pek uygun değil. ama iyi bilenler, nadir bulunan bir motorum olsun, safkan race şaseli bir motor ve 2 zamanlı motoru da seviyorum diyenler için ideal gibi gözüküyor.

Duncan
25 Eylül 2005, 00:30
Msx yazın biraz taraflı geldi.Yada CBR 125 sahibi olduğu için herhalde ben öyle düşünüyorumdur.Çünkü cbr'ye alışmıssın.Ayrıca Cbr 125 racing sayılmaz.Commuter sınıfına daha uygun.Derbi tam racing sert gelmesi normal.Ama genede bilgin ve deneyimlerin için saol bize ayrıntı oluyor :)

ilnapoli
25 Eylül 2005, 00:50
Duncan, 13 hp'lik honda için racing sayılmaz commuter diyosun ama 23 HP'lik Derbi için tam racing diyosun. bu nasıl çelişkidir sen hiç racing motorlar bilmem kaç HP'den başlar, boyu şu kadar olur, kilosu bu kadar olur diye bi şeyler duydun mu?

Not: Memlekette herkes tasarımcı, mühendis. dünyanın en büyük motor ve motosiklet üreticisi koskoca Honda, cbr 125'e racing demiş biz ise yok abi ne racing'i commuter o kurye motoru diyip alay ediyoruz.