Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
GorkeM
21 Aralık 2006, 23:40
Valla uyuyordum yeni uyandım :)
Arkadaşlar yer yer yerler çok kayıyor dikkat edin , bgn normal kuru bir yolda fren yaparken lastik nemli biyere denk geldi , motor kıç attı , toparladım... Kız da izliyordu beni yaya olarak , rezil oldum , ama düşmedim neyse yoksa karizma 0 :P
Prometheus
21 Aralık 2006, 23:46
Cumartesi görücü gelecek motora. Dua edin de satayım CBR 1000 RR'ımı alayım :cherry:
praetorian
22 Aralık 2006, 00:12
ınsallah alırsın:)
ben 2 gundur sureklı kullanıyorum yagmurda
kontrollu gıdıorum baya ama bazen kacınılmaz oluyor hafıf yalpalamak
ama ıyıdır ıyı yagmurda kullanınca ınsan kendını gelıstırıyor
Prometheus
22 Aralık 2006, 00:17
Zincirini yağlamayı unutma. Yağışlı havalarda sürüyorsanız zincirinizi 100 km de bir yağlayın. :cat:
praetorian
22 Aralık 2006, 00:20
ozaman yarın yaglama gunu:)
cıdden saglam yıkanması gerek motorun
her tarafından camur akıcak
hayvanı enduro yaptım resmen
Prometheus
22 Aralık 2006, 00:25
Aferin, zaten kıratın (benim :P ) yanında duran ya huyundan ya suyundan :queen:
GorkeM
22 Aralık 2006, 01:16
Cumartesi görücü gelecek motora. Dua edin de satayım CBR 1000 RR'ımı alayım :cherry:
Tabi tabi :P Ama satarsn inş... Iyice yıka temizle :cherry:
ozaman yarın yaglama gunu:)
cıdden saglam yıkanması gerek motorun
her tarafından camur akıcak
hayvanı enduro yaptım resmen
Ya pra geziye gidersek spreyi getirirmsn benim yok da zincir can çekişiyor :)
Bu arada motoru fazla çamurlu tutma hemen pas bağlamaya başlıyor...
Motorları yıkayalım da temiz temiz gezelim pazar :) Daha yüksek densiteli strafor bakıcam model oluşturmak için Cbr prototipime :P :P :P
praetorian
22 Aralık 2006, 01:23
getırırım merak etme..:mrgreen:
bısı olmaz canavara
azcık pas ıyıdır:)
splendore
22 Aralık 2006, 01:28
yeni baslayanlar icin uygun bir motor sanirim
ErTech
22 Aralık 2006, 01:34
Evet en uygunu :P
BU pazar gezi kesin mi?
praetorian
22 Aralık 2006, 01:36
pazar var gozukuyor sımdılık
hava cosmazsa:)
beklerız efendım
ErTech
22 Aralık 2006, 01:40
Pazar günü bulutlu ve sisli gözüküyor 10 derece... Bu koşullarda olursa gidilir sanırım...
Gelmeyi çok isterim :)
praetorian
22 Aralık 2006, 01:51
tamam hava guselse gıdıoruz ısallah
ıznıke!
alp_tunay
22 Aralık 2006, 01:53
Dünya tersine mi döndü ne.....Ya da pro nun kafası iyi....:queen: :queen:
Prometheus
22 Aralık 2006, 02:31
"RR buluruuum izini, bilirsin zırrr deliyim beeen":flower: ::haapppy: ::biggrinn :mrgreen:
Carcharoth
22 Aralık 2006, 15:15
"RR buluruuum izini, bilirsin zırrr deliyim beeen":flower: ::haapppy: ::biggrinn :mrgreen:
:P
Ya beyler 130'luk arka lastik taktırıcam. Tam olarak boyutları neydi ??? Hatırlayan varmı. Önceki sayfalarda yazıyordu ama bi türlü bulamadım :salut:
GorkeM
22 Aralık 2006, 18:58
yeni baslayanlar icin uygun bir motor sanirim
Evet çok uygun bir motor tavsiye ederim... Bu arada selam; ben de Splendor :P Memnun oldum :mrgreen:
:P
Ya beyler 130'luk arka lastik taktırıcam. Tam olarak boyutları neydi ??? Hatırlayan varmı. Önceki sayfalarda yazıyordu ama bi türlü bulamadım :salut:
Bendeki Duro ben de unuttum motora gidip bakmam gerek :P Ama lastiklerde yarıklar oluştu benim nedense , sanırım fazla dayanmayacak.. Ben senin yerinde olsam metzeller'e bi göz atardım , biraz tuzludur ama çokk iyi markadır :cat: Ben de onu düşünüyorum bundan sonra...
dgrmr
22 Aralık 2006, 19:33
Merhaba; daha önce bu topic te okumuştum ama bayağ zaman oluyor şimdi arayıp bulmak da mesele. O yüzden şu soruma yanıt verirseniz sevinirim. Sizin motorlarda vites geçişlerinde özellikle 1'den iki ye yana 2'den bire ya da boştan 1 veya 2'ye geçişlerde sorun çıkıyormu çok sık olmasada bazen debriyajı bırkıp bir daha sıkmak gerekyor bazende 2'ye attıyorum debriyaj tam kavrarken hop boşa atıveriyor. Ciddi bir sorunla karşı karşıya mıyım? yoksa motorların genel davranışlarından biri mi veyahut cbr da aynı jikle problemi gibi kolayca halledebileceğim bir mesele mi...? Of be ben sorarken yoruldum umarım siz cvplarken yorulmazsınız. Eller klavyeye beyler. Teşekkürler...:)
praetorian
22 Aralık 2006, 19:36
bende sadece ılk calıstırırken 1 den bosa almak zor oluo onun dısında bı sorun yok
SaLToN
22 Aralık 2006, 19:37
Ben CBR kullanıcısı değilim ama bence senin motorsikletinde bir sorun var fazla gecikmeden bi servise git derim ;)
dgrmr
22 Aralık 2006, 19:53
servise götüreceğim de vakit bulamıyorum ki, acaba bu sorunu yaşayan biri varsa ve çözümü biliyorsa basit birşeyse ben halledeyim diye düşündüm ama yok gibi. Bu sizce kullanıcı hatasına mı girer yoksa garanti kapsamına mı. Bir soru daha, bu benim ilk motorum acaba acamilikte bir şeyler mi yaptık da böyle oldu...? Yoksa hala acemiyim de vites atmayı mı beceremiyorum... of allahım anlamıyorum ki... Teşekkürler...
Prometheus
22 Aralık 2006, 19:58
Merhaba; daha önce bu topic te okumuştum ama bayağ zaman oluyor şimdi arayıp bulmak da mesele. O yüzden şu soruma yanıt verirseniz sevinirim. Sizin motorlarda vites geçişlerinde özellikle 1'den iki ye yana 2'den bire ya da boştan 1 veya 2'ye geçişlerde sorun çıkıyormu çok sık olmasada bazen debriyajı bırkıp bir daha sıkmak gerekyor bazende 2'ye attıyorum debriyaj tam kavrarken hop boşa atıveriyor. Ciddi bir sorunla karşı karşıya mıyım? yoksa motorların genel davranışlarından biri mi veyahut cbr da aynı jikle problemi gibi kolayca halledebileceğim bir mesele mi...? Of be ben sorarken yoruldum umarım siz cvplarken yorulmazsınız. Eller klavyeye beyler. Teşekkürler...:)
Benzer sorun bende de oluyor. Özellikle durmuşsan mesela, vites geçişleri tam olmayabiliyor. O yüzden yarım debriyaj yaptığında çat der ve geçer vitese. Doğal bir şey eğer buysa sorunun.
dgrmr
22 Aralık 2006, 20:03
Evet PRO tam olarak bu yarım debriyaj olunca atıyor yani biraz bırakmak gerekiyor. Hımm normal diyorsun yani sevindim ya çünkü motoru almadan evvel bu topiği sonuna kadar okumuştum buna benzer bir sorundan bahsediliyordu. Teşekkürler Pro şimdi içim biraz rahat etti acaba bilmeden hırpaladım mı motoru diye düşünüyordum...
Hazır sizleri yakalamışken bir soru daha acaba tekerlek dönerken bire atmanın bir sakıncası var mı çünkü otomobilde pek tavsiye edilmeyen bir hareket ama ben artık bunu alışkanlık haline getirdim malum kırmızı ışıklar yavşlarken tek tek vites küçültemiyorum bazen tıkır tıkır bire kadar iniyorum tekerlek dönerken bir dişli sesi geliyor bire inince, motoruma zarar vermiyorumdur umarım. teşekkürler
savas11
22 Aralık 2006, 20:22
Carcharoth 130 luk lastik boyutunu sormuşsun. Orjinali 100/80-17. 130 luk olan da 130/70-17 boyutlarında
GorkeM
22 Aralık 2006, 22:18
Ben CBR kullanıcısı değilim ama bence senin motorsikletinde bir sorun var fazla gecikmeden bi servise git derim ;)
Yaw arkadaşım yanlış yönlendirmeyelim lütfen o genel bir davranıştır , ama problem değildir... Vites yarım geçiyor sadece , motoru biraz hareket ettirerek veya debriyaj brakarak vitesin tam geçmesi sağlanır :cat:
Ilk başlarda ben de "bu ne ya?" demiştim ama debriyaj brakmayı öğrendiysen sorun yok... Bir de 1'den 2'ye atarken yeterince sert çekememem sonucunda boşa düşmesi var , ona da alıştım ama motor fazla bağırıyor o zaman :cyclopsan
@dgrmr
Hayır , zaten 2 tür duruş şekli vardır , vites küçülterek veya çatır çatır 1'e kadar düşerek , ama mesafen uzunsa vites düşmeye alışmanı tavsiye ederim hem daha güvenli...
Mesafen kısa ise motor durana kadar frenleri sık , debrijayı da sıkıp 1'e kadar düş ve dur...
Hızlı giderken 1'e düşüp de ani motor freni yapıyorsan , işte o zaman bunu tavsiye etmiyorum , ayrıca tekerinin kitlenme riski var her zaman... Belirli bir hızda 2. vitese düşebilirsin ama hızlıyken 1'e düşme , zaten zamanla alışacaksın hangi hızda hangi vitese düşülür...
Sonuç olarak duruyor iken durana kadar debriyaj sıkıp , 1'e düşüyor ve debriyajdan elini çekmeden duruyorsan bunda bir tehlike yok...
Ama durana kadar debriyaj sıkıp durmadan (hızlıyken) 1. viteste debriyajı brakıyorsan bu sorun yaratabilir... :wiinkk: Ama yeterli hızdayken tabiki brakabilirsin :)
dgrmr
23 Aralık 2006, 00:15
Çok teşekkür ederim Görkem bu durumda yanlış birşey yaptığım söylenemez. İçime su serptin ilgine teşekkür ederim...
GorkeM
23 Aralık 2006, 00:17
Ne demek her zaman :)
dgrmr
23 Aralık 2006, 00:31
Bugün çok soru sordum başınızı ağrıttım ama bu bire taktığında (tekerlek dönerken) gelen ses normal mi peki bir dişli sesi gibi şimdi burda tarif edemiyecem ama enteresan bir ses geliyor. Biraz evhamlıyım da o benim bebeğim gibi anlarsın herhalde.Teşekkürler...
Prometheus
23 Aralık 2006, 00:36
Zincirini yağla, balata temizleyici sprey kullan bi de.
GorkeM
23 Aralık 2006, 00:40
Bugün çok soru sordum başınızı ağrıttım ama bu bire taktığında (tekerlek dönerken) gelen ses normal mi peki bir dişli sesi gibi şimdi burda tarif edemiyecem ama enteresan bir ses geliyor. Biraz evhamlıyım da o benim bebeğim gibi anlarsın herhalde.Teşekkürler...
çıkıdı çıkıdı diye mi? o çok tatlı bir ses ya , zincirden geliyor... çok severim o sesi ben :) valla benim de kızım olduundan o , anlıyorm senü :cherry:
dgrmr
23 Aralık 2006, 00:41
kılavuzda zinciri 1000 km. de ya da yıkadıktan sonra yağlayın yazıyor ben ortalama 500 km de bir shell advance silikonlu yağ ile yağlıyorum siz ne tavsiye edersiniz km. ve yağ olarak ayrıca balata yağını (zanndersem debriyaj balatası) nereye sıkacam veya süreceğim. Teşekkürler...
Prometheus
23 Aralık 2006, 00:44
Müsadenle çüşşş :) Zinciri her 300 km'de bir yağla; yağışlı havada ya da tozda çamurda kullanıyorsan 150-200km'ye kadar düşür. Gerçi motorun km'si kaç bilmiyorum ama inşallah fazla hırpalanmamıştır zinciri :P
Balata spreyini diske sürüyorsun, toz kir vs. varsa düşürüyor. Üzerinde kullanımı yazar.
Diğer bir şey de, zincirin bollaşmış olabilir. Kitapçığında yazıyor zincirin altına parmağını daya ve yukarı kaldır. Maksimum kaç cm esnemesi gerektiği yazıyordu. Eğer onu aştıysan zincir ayarı yapılmalı.
dgrmr
23 Aralık 2006, 00:55
Evet zincir meselesini kontrol etmem lazım sen 300 diyorsan bundan sonra 300 km. benim içinde fakat ben zinciri iyice temizleyip yağlamaktan bahsediyorum yani bu meret üstüste yağlanabilir mi silmeye gerek var mı gibi bir soru oluştu kafamda şimdi?
GorkeM
23 Aralık 2006, 01:09
Ben 1000'de 1 yağlıyorum çünkü spreyim yok , neden almadım peki? Bilmiyorum :pr: Oh be itiraf ettim :salut:
Prometheus
23 Aralık 2006, 01:11
Ben 1000'de 1 yağlıyorum çünkü spreyim yok , neden almadım peki? Bilmiyorum :pr: Oh be itiraf ettim :salut:
İki gün sonra sen 90'la giderken zincir kopup da çarka dolanırsa cesedini örterler bilgin olsun :cat:
Evet zincir meselesini kontrol etmem lazım sen 300 diyorsan bundan sonra 300 km. benim içinde fakat ben zinciri iyice temizleyip yağlamaktan bahsediyorum yani bu meret üstüste yağlanabilir mi silmeye gerek var mı gibi bir soru oluştu kafamda şimdi?
Normal yağ var bi de Würth'ün bir çeşit yağı var sanırım slikonlu dediğin olay. Silikonlu olanı normal yağın üstüne uygulama. Yani normalden slikonluya geçeceksen önce tamamen temizlemen lazım. Sonra eski usul devam et. Ama yok zaten normal yağ kullanıyorsan, aynen devam sık üstüne. Toprak, kir vs. arttığı zaman da zincir temizleme spreyi ya da gaz yağı ile temizle.
GorkeM
23 Aralık 2006, 01:17
Yok bu aralar lastiğimde yarıklar oluştu , biraz daha ilerlerse arka lastik parçalanacak yolda giderken , işte o zaman üzerimi örtecekler sanırım...
alp_tunay
23 Aralık 2006, 03:20
Zincirleri yağlamadan önce muhakkak WÜRTH spreyle temizleyin...5 ytl...Yaptığı faydaya bakarak çok bir para olmadığını göreceksiniz....Daha sonra herhangi bir motor yağıda olsa farketmez yağlarsanız hem yolda bırakmaz hemde uzun ömürlü olur....
Prometheus
23 Aralık 2006, 03:22
5 YTL'ye temizleme spreyi nerde? Ben de alayım 5 YTL ise.. :silent:
savas11
23 Aralık 2006, 15:32
evet ya bende isterim bu temizleme spreyinden. Nerde satılır? Bi de benim arka diskten frene basınca ses geliyo.Sanırım balataya ufak taş parçaları falan yapşmış. Diski çizer diye korkuyorum. Bu disk temizleme speryleri işimi görür mü?
GorkeM
23 Aralık 2006, 16:05
evet ya bende isterim bu temizleme spreyinden. Nerde satılır? Bi de benim arka diskten frene basınca ses geliyo.Sanırım balataya ufak taş parçaları falan yapşmış. Diski çizer diye korkuyorum. Bu disk temizleme speryleri işimi görür mü?
O ses arka fren balatasının sertliğinden kaynaklanıyor... Disk temizleme spreyi bikaç saat idare edecektir , sonra o ses tekrar ortaya çıkacaktır...
praetorian
23 Aralık 2006, 17:35
beyler yarın napıoruz sımdı
gorkem ertech?
gelen varmı baska
GorkeM
23 Aralık 2006, 18:10
Erken çıkalım yola , nerede toplanalım???
Bu arada bilgisayarda bir resim çizdim , ama tam olarak istediğim bu değil sadece benzedi... Nasıl olmuş arkadaşlar??? Eklemek istediğiniz birşeyler varsa söyleyebilirsiniz, mesela daha küçük , daha yuvarlak falan gibi... :
http://img136.imageshack.us/img136/5308/protib6.th.jpg (http://img136.imageshack.us/my.php?image=protib6.jpg)
Arkadaşlar şimdi dışarı çıkıyorum ben , akşama konuşalım yarın hakkında... Artık hava çook erken karardığı için erken çıkalım çok... sıkı giyinmeyi de unutmayın, atkı bağlayın boynunuza... gittim ben bye
praetorian
23 Aralık 2006, 18:50
kaba etı genıs suruculer ıcın bırazdaha genısletılebılır
ayrıca
bıraz daha bombe yaparak alan kazanılabılır
ole cok abartı degıl tabı bıraz daha ovallestırılırse
bıde renk olmamıs:))
repsole uygun tutturman gerek:)
savas11
23 Aralık 2006, 20:52
evet üst kısmı biraz daha oval olursa daha iyi olur.
GorkeM
24 Aralık 2006, 00:10
kaba etı genıs suruculer ıcın bırazdaha genısletılebılır
ayrıca
bıraz daha bombe yaparak alan kazanılabılır
ole cok abartı degıl tabı bıraz daha ovallestırılırse
bıde renk olmamıs:))
repsole uygun tutturman gerek:)
Daha genişletilemez zaten koltuk sınırı orası , yolcu koltuğuna mı çıkacaksın :queen:
Bombe.. hmm tamam bombe ok... Rengi salla sen ben beyaza boyarım , gelirsin senle istediin renge boyarız , hele bi yapim de!!!!
Ben nerede nasıl gidilecek hiç bilmiyorum geziye pre , sen buluşma yerini belirle ok? neresi olsun??
Biraz daha geliştirdim nasıl olmuş??
http://img262.imageshack.us/img262/8901/prot2ax6.th.jpg (http://img262.imageshack.us/my.php?image=prot2ax6.jpg)
savas11
24 Aralık 2006, 02:14
Bu bence çok güzel olmuş Gorkem :cat: Bu arada 130 luk lastik almıştım. Bugün geldi yarın taktırcam. Lastik çok kalın walla ya, çok güzel gözükcek inşallah motorun izerinde.
GorkeM
24 Aralık 2006, 02:32
Ne marka aldın? Resimlerini de bekliyoruz yaza ben de lastik değiştireceğim tam racing bişey düşünüyorum bu enduro :mrgreen:
Bu arada er-tech ile pre neredeler yaw yarın ne erkenden kalkmak gerek bi planlasaydık , bu gidişle yalan olacak gezi ne yazıkki...
stok
24 Aralık 2006, 02:43
walla geziye bende gelmek isterim arkadaşlar hiç toplu halde geziye çıkmamıştım hem tanışmış olurduk. istikamet iznikmi ?
savas11
24 Aralık 2006, 02:46
DURO marka aldım. Hem de 70 ytl ye :) Deseni de güzel. Yarın taktırıyım resimleride eklerim hemen. Senin ki enduro lastiği mi yaw :) Bende resimlerde gördüm dedim amma dişli lastikmiş :)
GorkeM
24 Aralık 2006, 02:49
benimki de Duro ama :mrgreen: demekki modeller farklı
walla geziye bende gelmek isterim arkadaşlar hiç toplu halde geziye çıkmamıştım hem tanışmış olurduk. istikamet iznikmi ?
Evet iznik... gel bekleriz , yarın saat 11'de topicde ol , buradan kararlaştıracaz artık buluşma noktasını , yoğunluk yüzünden kararlaştıramadık ne yazıkki :farao:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO