Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
cx571
07 Şubat 2013, 17:47
arkadaşlar öncelikle herkeze mrblar uzun zamandan beri aranıza katılamadım ama göz ucu ile hep yanınızdaydım arkadaşlar pazartesi günü havayı güzel bulup motorumla biraz gezeyim dedim az kalsın motordan oluyordum motoru tam kaldıryorlardı ki işim erken bitti birbaktım ki 3 şüpheli şahıs etrafı kollaştırıyor hiç bozuntuya vermedim 15 ,20dk izledim adamlar anladım ki o kadar kalabalıkta motoru götürmeye çalışıyorlar sabırsızlıgım yüzünden adamlar uzadı arkadaşlar aman dikkat o kadar kalabalık biyerde bile adamlar böyle bişeye kalkışa biliyorlar motorunuz bıraktıgınız yerlere dikkat edin bişey daha benim motorumu almamda sizlerin çok büyük payı vardır ki fikir verenlerden yardımcı olanlardan Allah razı olsun cbr125r için bütün düşüncelerim degişti çünki eskiden aklımdaki tek şey mavi cbr600rrdı bende diger arkadaşlar gibi geçiş motoru olarak görüyordum ama o benim için bambaşka ve kesinlikle bir geçiş motoru degil.
Allah korumus be üstad verilmiş sadakan varmıs demekki. CBR 125 e bisiklet diyolar am bisiklet diyenlerın altındada CBR 125 görüyoz anlamadım gitti :) Az yakar cok kaçar. saygılar.
Zippo's
07 Şubat 2013, 18:15
Allah korumus be üstad verilmiş sadakan varmıs demekki. CBR 125 e bisiklet diyolar am bisiklet diyenlerın altındada CBR 125 görüyoz anlamadım gitti :) Az yakar cok kaçar. saygılar.
Kardesim bisiklet diye ben demistim lafin banaysa benim gorusum halen boyle.Ben yeni kasa kullaniyodum eski kasayi sevmiyorum sevmek zorunda da degilim kimsenin motorunuda hor gormuyorum ama eski kasa bisiklet gibi kaliyo arkadasimda da var benim sattigim motora bindiginde eski kasadan inip 600rr gibi kaliyo diyo.gorunen koy klavuz istemez herkese hayirli surusler
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-tertemiz-2012-model-siyah-cbr-125r-113889786/detay
belki aramızda almaya niyetli arkadaşlar vardır :) bilginize..
EneS_Turker
07 Şubat 2013, 20:06
Zippo's Arkadaşa katılıyorum .. hiçbişey ksursuz değil yani .. bu motorların çapını bilerek aldık biz .. fazla bişey beklemiyoruz zaten .. Ben sevıyorm motorumu Şahsen .. yakışıklı bi bisiklet :D Bu arada sıcak bi karşılama olmuş seninki arkadaş :D eyw yani ..
hakanu
08 Şubat 2013, 02:55
arkadaşlar merhaba; ilk motorumu alacağım bu motora niyetlendim ama boyu uzun olanlara önerilmediğini gördüm bir sitede. öyle midir gerçekten ?
BatuhanK
08 Şubat 2013, 03:05
boyum 1.85. Eski kasa cbr'in üstünde süpermen gibi duruyordum. Ama yeni kasalarda sürüşte, oturuşta problem yaşamıyorum.
hakanu
08 Şubat 2013, 03:24
dostum bende 1 86 187 filan boyundayım. yeni kasa alacağım ikinci el araştırıyorum şuan. sıkıntı olmaz diyosun ? :)
i.canver
08 Şubat 2013, 03:46
arkadaşlar merhaba, yeni renklerle ilgili bilginiz var mı ? pek giremiyorum bu sıralar foruma bu hafta için benim cıbırı satıyorum 250'ye terfi edeceğim.
cx571
08 Şubat 2013, 12:37
Zippo's Arkadaşa katılıyorum .. hiçbişey ksursuz değil yani .. bu motorların çapını bilerek aldık biz .. fazla bişey beklemiyoruz zaten .. Ben sevıyorm motorumu Şahsen .. yakışıklı bi bisiklet :D Bu arada sıcak bi karşılama olmuş seninki arkadaş :D eyw yani ..
:) sevındım motorunu sevdiğini. 2008 var bendede :) Ayıptır sölemesi Biz Karı Koca gibiyiz Motorla :)
EneS_Turker
08 Şubat 2013, 13:50
:) sevındım motorunu sevdiğini. 2008 var bendede :) Ayıptır sölemesi Biz Karı Koca gibiyiz Motorla :)
:) bizde oyle olacaz ins .. Sevmesem neden aliyim (: braz yakisikli olsun ve az yaksin dedim mi cbr yani .. Ogrenci adamim sonucta (: tecrubeli arkadaslarin fikirleri cok onemli ayrica ..
eski cbr kullanicisi olarak motorlarinizin kiymetini bilin diyorum
ben askere gelicem diye sattim cok pismanim olsaydi koyardim tuzlada otoparka hafta sonu carsi izinlerimde gazlardim
tuzla piyade okulundan selamlar :)
Volkan nerelerdesin ya :) mesaj attım sana , ama iletilmedi . Ne kadar kaldı askerlik ? Tuzla da olmana sevindim , umarım çabucak geçer gider .
EneS_Turker
08 Şubat 2013, 20:29
geçen hafta hgs aldım abi o nekadar dandik birşeydir bildiğin adi çıkartma motorun neresine takıcam şaşırdım ön camı düşündum altına taksam gişede okumıcak üstüne taksam motoru yıkarken yada yağmur çamur düşecek yada biri söküp götürecek aklıma en yatan kaska yapıştırıp üstüne şeffaf bant çekmek oldu ama daha yapmadım yaza kadar bekliyeyim bakalım dedim attım ruhsatın arasına hgs yi yaratıcı fikirlere açığım önerileriniz varmı yada kullanan ?
Konca
09 Şubat 2013, 01:58
Ortam biraz renklensin :) ::gazla::
http://imageshack.us/a/img854/7617/img5866x.jpg
http://imageshack.us/a/img132/9913/img5873n.jpg
:queen::queen:
benim boyum 1.83 kilom 65 motor altımda bu şekilde duruyor kendinize göre tahmin edin :)
Bu arada motoru yıkadıktan sonra civatalarına veya vidalarına pas önleyici ilaç örneğin WD-40 kullanıyormusunuz veya kullandınızmı önerirmisiniz ?
wd 40 kullanmanda sıkıntı yok.
hakanu
09 Şubat 2013, 19:14
eyvallah babacan :)
ya arkadaslar bir haftadır filan araştırıyorum kesin kararım bu motor.. yalnız 2.el alacağım ama pek güvenemiyorum. haliyle herkes motorunu türkiyenin en temiz motoru gibi satmaya çalışıyor. ne önerirsiniz ikinci elde kriterlerim ne olmalı. kasalarını ve özelliklerini siz biliyorsunuz model ve kilometre konusunda şunun altında olmamalı dediğiniz özellikler varmı.
birde bu benim ilk motorum olacak. başlangıç için ideal olduğunu düşünüyorum. hiç motorsiklet kullanmadım bir iki defa kısa mesafe scooter hariç. 10 yıllık otobüs ve otomobil şoförlüğüm var vitesliye alışmam çok zor olmaz diye düşünüyorum ? :) sizce önce scooter alıp iyice öğrenmelimiyim.? bi kaç ay sonra ulan bumumuymuş diyip satmakla ve vitesliye geçmekle uğraşmayayım diyorum direk vitesliyle öğrensem iyi olacak. çünkü tüm forumlarda önce scooter alın filan diyorlar. altın elbiseli adam diye birinin video linkini verip duruyolar.
şimdiden teşekkürler.
Konca
09 Şubat 2013, 21:48
ya arkadaslar bir haftadır filan araştırıyorum kesin kararım bu motor.. yalnız 2.el alacağım ama pek güvenemiyorum. haliyle herkes motorunu türkiyenin en temiz motoru gibi satmaya çalışıyor. ne önerirsiniz ikinci elde kriterlerim ne olmalı. kasalarını ve özelliklerini siz biliyorsunuz model ve kilometre konusunda şunun altında olmamalı dediğiniz özellikler varmı.
birde bu benim ilk motorum olacak. başlangıç için ideal olduğunu düşünüyorum. hiç motorsiklet kullanmadım bir iki defa kısa mesafe scooter hariç. 10 yıllık otobüs ve otomobil şoförlüğüm var vitesliye alışmam çok zor olmaz diye düşünüyorum ? :) sizce önce scooter alıp iyice öğrenmelimiyim.? bi kaç ay sonra ulan bumumuymuş diyip satmakla ve vitesliye geçmekle uğraşmayayım diyorum direk vitesliyle öğrensem iyi olacak. çünkü tüm forumlarda önce scooter alın filan diyorlar. altın elbiseli adam diye birinin video linkini verip duruyolar.
şimdiden teşekkürler.
Öncelikle hoş geldin ben 17 yaşındayım ve çok nadiren araba süren birisiydim bende senin gibi sadece 1 kereye mahsus ve kısa bir mesafede scooter sürmüştüm ama Honda cbr 125 r yavaş sürdükten sonra mümkünse düşük devir yüksek vites kullanmanı tavsiye ederim o zaman rahat sürersin en azından kedini hazır hissedinceye kadar dediğimi yap (örneğin ben 4.000-5.000 devir arası vites atan biriyimdir 5 vitesde 50 ile giderim normalde 3.000 veya 4.000 km devirmiş bir motosiklette 6.000-7.000 devirde vites atmak gerekir).Kullanması oldukca kolaydır iyi bir seçim yapmışsın ben 2 3 defa binmemle alışı verdim motora önemli olan yavaş sürmekte ve azraile davetiye çıkartmamakta eğer cbr 125 alcam diyorsan şuanki yılımıza göre en azından 2008 modelin altında almaman olucaktır sadece japon malı motosikletlerde değil arabalarındada yaşadığımız yıla göre 5 sene den daha fazlası almanı tavsiye etmem parça sıkıntısı çeke bilirsin eğer gücün yetiyorsa bana kalırsa 0 alman olucaktır çünkü 125 cc yeni başlayanların tercih ettiği bir model olduğundan temizi zor bulunur illa 2.el alıcam diyorsan ya bu işi bilen birinden veya bir memurdan almanı tavsiye ederim :cat:
Birde mümkünse bir kaç tane motorcu arkadaşının olması iyi olucaktır sana çoğu konuda yardım ederler :cat:
cx571
10 Şubat 2013, 00:00
şimdiden teşekkürler.
kardeş 2008 model CBR var bende. Aklın Varsa SIFIR almandır. her ne kadar temız gibi olsada anasını sattım 2nci elinin orasından burasından sorun cıkıyor illaki. Al sıfır tüm sorunları sende cıksın. 2nci el aldığıma hem pişmanım hem değilim. param ona yetiyodu aceleci davrandım 2nci el aldım. Şimdiki aklım olsa 1 sene daha beklerım SIFIR alırım. He 2nci el aldım memnun değilmiyim? Memnunum ama ağzıma edildi şunu yapaıym bunu yapam edem derken burdakı arkadaşlarda bilir. şimdi sıfır gibi makıne oldu şükürler olsun ama son sözüm SIFIR CBR 125R al rahatına bak.
Konca
10 Şubat 2013, 00:34
kardeş 2008 model CBR var bende. Aklın Varsa SIFIR almandır. her ne kadar temız gibi olsada anasını sattım 2nci elinin orasından burasından sorun cıkıyor illaki. Al sıfır tüm sorunları sende cıksın. 2nci el aldığıma hem pişmanım hem değilim. param ona yetiyodu aceleci davrandım 2nci el aldım. Şimdiki aklım olsa 1 sene daha beklerım SIFIR alırım. He 2nci el aldım memnun değilmiyim? Memnunum ama ağzıma edildi şunu yapaıym bunu yapam edem derken burdakı arkadaşlarda bilir. şimdi sıfır gibi makıne oldu şükürler olsun ama son sözüm SIFIR CBR 125R al rahatına bak.
Motoru ustaya götürmedinmi kardeş ? bu arada benim motorun arka kuyruk kısmında ayakkbıdanmıdır nedir çiziğe benzer siyah leker vardı zar zor çıkarttım sebebi ayakkabımı ayakkabı sürtmesi boyayı çizermi acaba ?
Motoru ustaya götürmedinmi kardeş ? bu arada benim motorun arka kuyruk kısmında ayakkbıdanmıdır nedir çiziğe benzer siyah leker vardı zar zor çıkarttım sebebi ayakkabımı ayakkabı sürtmesi boyayı çizermi acaba ?
çıkarttıysan çizik değil ayakkabının izidir:)
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------
şimdiden teşekkürler.
scooter trafik tecrübesi kazandırır, daha önce bir şekilde trafiğe çıkmış birisi için gerekli değildir.17 yaşında ki birisi için scoterla başlamak iyidir. 2. el alırken başlıca tavsiyem garantisi bitmemiş motor almadır, ve tabi ki yanında güvendiğin bir motorcuyu götürmen
cHreSs
10 Şubat 2013, 02:02
Vay be 2 yıldır girmemişim şu siteye. Tekrar motosıklet alcagım arkadaş. Buranın muhabbeti bile başka. :) İyi akşamlar arkadaşlar 2 yıl önce sahip olduğum 2008 cbr 125 i sattıktan sonra motosıklet hayatımı bitirdim sanıyordum. Ama şrda bıraz gezınınce tekrar cbr 125 almaya karar verdim. İzmir Yükseliş Honda nın elinde sıfır var mı acaba önceden uzun sure bekletiyorlardı :)
fırtına kfks
10 Şubat 2013, 12:21
Herkese selamlar. Cbr 125 ve 250 arasinda gidip geliyorum. 125in tipini daha cok begeniyorum fakat perfomanstan kuskuluyum biraz. Mesela uzun yola gider mi uzun tecrubesi olanlar 125le nasil deneyimler yasadi merak ediyorum. Top speed nedir 125te ve 0-100 kac saniye ? Acil cevaplarinizi bekliyorum. Tesekkur ederim.
cbr1907
10 Şubat 2013, 13:54
Herkese selamlar. Cbr 125 ve 250 arasinda gidip geliyorum. 125in tipini daha cok begeniyorum fakat perfomanstan kuskuluyum biraz. Mesela uzun yola gider mi uzun tecrubesi olanlar 125le nasil deneyimler yasadi merak ediyorum. Top speed nedir 125te ve 0-100 kac saniye ? Acil cevaplarinizi bekliyorum. Tesekkur ederim.
120-125in üzerinde top speed zor.He görmeye görür 142 gördüm ben düz yolda ama öyle uzun yol olmaz tabi.100-110 rahat gider diye düşünüyorum fakat tecrübem yok.Ama 250 alabiliyorken al derim tabiki de tip olarak ne kadar fark var ki
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
şimdiden teşekkürler.
Araba tecbüren varsa sorun olmaz hocam,motosiklet tecrübem sıfırdı,internetten öğrendim nasıl kullanıldığını ehliyet falan yok daha :) Dediler düşersin,gittim aldım dükkandan sıfır bindim eve geldim o kadar bi daha da inmedim :) Yani denge problemi yoksa sorun olmaz scooterla ugrasmanıza gerek yok diye düşünüyorum iyi araç kullanan biri halleder,fakat sürüş eğitimi almanızı tavsiye ederim.
cx571
10 Şubat 2013, 14:02
1-2-3-4-5 yüklenirsen 110 a çıkıyo hemen 6da düzde 120-130 arası gidiyo yüklenince. biraz eğimde 140a kadar görüyo ( zorlarsan ama dip gaz ) 1-2-4-5-6 attın normal gazda 100 km stabil gidiyor. 5nci viteste stabil 7000 devirde 90-95 arası seyir ediyor. 600 Km yol yaptım uzun Bolu-Ankara-Karabük yeri geldi asıldım gaza yeri geldi normal kullan 80-90 arası rahat yormadan benı gittim geldi. 80 tl benzın yakmıstım hatırladım kadar. Yakıt olarakta gayet güzel. Şehir İçi Kullanımdada Çok iyi CBR 125R .
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
:) Motorun Motorunda sorun yoktu ya :) Sİnyal Lastik Fİlan Falan can sıkıcı şeylerdi benım ıcın grenajların ıc kısımlarında çatları onarmak gibi. v.s v.s bu yuzden sıfır dedim:)
Konca
10 Şubat 2013, 15:54
1-2-3-4-5 yüklenirsen 110 a çıkıyo hemen 6da düzde 120-130 arası gidiyo yüklenince. biraz eğimde 140a kadar görüyo ( zorlarsan ama dip gaz ) 1-2-4-5-6 attın normal gazda 100 km stabil gidiyor. 5nci viteste stabil 7000 devirde 90-95 arası seyir ediyor. 600 Km yol yaptım uzun Bolu-Ankara-Karabük yeri geldi asıldım gaza yeri geldi normal kullan 80-90 arası rahat yormadan benı gittim geldi. 80 tl benzın yakmıstım hatırladım kadar. Yakıt olarakta gayet güzel. Şehir İçi Kullanımdada Çok iyi CBR 125R .
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
:) Motorun Motorunda sorun yoktu ya :) Sİnyal Lastik Fİlan Falan can sıkıcı şeylerdi benım ıcın grenajların ıc kısımlarında çatları onarmak gibi. v.s v.s bu yuzden sıfır dedim:)
Belkide senin için böylesi hayırlıdır.Eğer uzun yol kullanıcak isen bana kalırsa CBR almamandır sırt bel ağrısı çekebilirsin bazı kişilerin vücudu racing motorlara uyumlu değildir esnek değildir ve zorlanırlar ben çarşıda çok görüyorum adam R1 e binmiş ama dik durmaya çalışıyor kendini kasıyor bana kalırsa cbf serisine illa sportif olsun diyorsan naked bakmanı tavsiye ederim :)
Düşünme fazla 125 ve 250 nin kullanımı arasında dağlar yok, yeni başlayan birisi için cbr250 ye göre cbr125 in artısı olmaz.Zaten 125 uzun yolda fazlasıyla sıkıcı oluyor...
Konca
10 Şubat 2013, 19:43
125 vergi ve yakıt konusu bakımından biraz daha cimri 250 elbet daha güçlü 125 r 0-100 13 sn görür fakat 250 ise 8 sn.
Bezdenmi kaynaklanıyor nedir motorun deposunun sağında ufak ufak çizikler var depo parlayınca belli oluyor cila giderirmi bu çizikleri eğer giderirse hangi cilayı ve ne tip bir cila kullanmalıyım
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:01 ----------
Bu aradaa arkadaşlar Bu numarayı herkez cüzdanına veya cebine koysun 0212 234 66 32 bilmeyenler için honda acil yol yardımı yolda gaz fren veya debriyaj teli kopa bilir veya herhangi bir sorunla karşılaşa bilirsiniz lütfen yanınızda taşıyın telefonunuza kaydedin :cat:
Yahu 250 cc ye kadar vergi aynı,yanlış bilgi vermeyelim.Yakıt tüketimi ise fark olarak 1 lt bile değil.Mümkünse cbr250 al
fırtına kfks
10 Şubat 2013, 21:37
Valla benim durum soyle unide okuyorum istanbulda yazin antalyada sene ici istanbulda motor kullanmak istiyorum yeni baslicam. 125 250 arasinda gidip geliyorum ama para biriktirme asamadaym. Haziranda almak istiyorum motoru. 8 9 bin lira arasi ancak biriktiricem. 250 sifir hayal yani. 125 sifir mi daha iyi olur temiz 250lik mi? Zaten ehliyet masrafi fln yani 250lik alsam bile ekipmana duzgun para kalmicak. Sifirin tadi baska fln diyolar. Yani deger mi o kdr kasip kullanilmis 250lik almaya. Motoru hırçın kullanmam ztn. 125lik uzun yolda iskence olur mu? Istanbul trafiginde cılız kalir mi ? Cok soru sordum farkindaym ama cabuk karar vermem lazim. Yardimci olursaniz cok sevinicem
Valla benim durum soyle unide okuyorum istanbulda yazin antalyada sene ici istanbulda motor kullanmak istiyorum yeni baslicam. 125 250 arasinda gidip geliyorum ama para biriktirme asamadaym. Haziranda almak istiyorum motoru. 8 9 bin lira arasi ancak biriktiricem. 250 sifir hayal yani. 125 sifir mi daha iyi olur temiz 250lik mi? Zaten ehliyet masrafi fln yani 250lik alsam bile ekipmana duzgun para kalmicak. Sifirin tadi baska fln diyolar. Yani deger mi o kdr kasip kullanilmis 250lik almaya. Motoru hırçın kullanmam ztn. 125lik uzun yolda iskence olur mu? Istanbul trafiginde cılız kalir mi ? Cok soru sordum farkindaym ama cabuk karar vermem lazim. Yardimci olursaniz cok sevinicem
Bu soru 100 defa soruldu:D Şahsi fikrim 125 in 0 ı için 7000 tl vermek tamamen saçma.Cbr 250 2. el temiz bulunur çok da iyi olur.
HondaCbr250
11 Şubat 2013, 00:19
arkadaşlar merhaba forumda yeniyim adım faruk.. bu zamana kadar forum tarzı alanlarda hiç bulunmadım (tabiki okumak dışında). kendimi bildim bileli motor merakım vardı yani hevesimi hiç kaybetmedim ama teknik bilgi falan yok.. kendi paramı kazanmaya başladım ve bu hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim fakat küçücük ufacık tefecik bi sorunumuz var oda hiç tecrübemin olmaması :) araştırdım ve cbr serisi hoşuma gitti başta 250R düşünüyordum fakat daha sonra 125liğin benim için daha iyi olacağına karar verdim (malum acemilik).. acemiliği ve vitesli motorsiklet kullanımını ögrendim yani kaba taslak olarak. oda mondial 125 mh drift modelinde oldu. arkadaşımın motorunda 1 saat kadar gezdim bi sıkıntı yaşamadım.. cbr125r beyaz renk almayı düşünüyorum.. yoğun bi işte çalışıyorum ilk fırsatta da honda güvenli sürüş eğitimi alacağım.. belli ki hepiniz benden tecrübelisiniz.. size bi kaç sorum olacak netleştirirsem bu soru işaretlerini yarın görüşmeye gideceğim..
1- 125r ile başlamam doğru olur mu?
2- Honda güvenli sürüş eğitimini çok yerde okudum herkes övüyor. bu kursu almalımıyım sizin görüşleriniz neler?
3- yaklaşık bir ay önce aradım tüm bayileri istanbuldaki.. fiyatları sordum anahtar teslim 7000 e kadar inenler bile oldu yanlış hatırlamıyorsam. fakat şu an pek kalmadı 2012 o yüzdenmidir bilmiyorum son aradğım 2 yer 7400 anahtar teslim dedi.. bende 1 ay önce daha ucuzdu noldu da artırdınız dedim yarın gelin indirimnzi yapalım dediler. bu konuyla ilgili bilginiz varsa iyi olur..
4- ben bu motoru öyle ya da böyle alacağım.. bana önerebileceğiniz kask ve ceket var mı ? varsa linkini de atın tadından yenmez bi hâl alsın cevabınız :)
5- aslında 5. soru yok onu şimdi anladım :)
acil cevap bekliyorum malum yarın dananın kuyruğu kopucak gibi duruyo :)
arkadaşlar merhaba forumda yeniyim adım faruk.. bu zamana kadar forum tarzı alanlarda hiç bulunmadım (tabiki okumak dışında). kendimi bildim bileli motor merakım vardı yani hevesimi hiç kaybetmedim ama teknik bilgi falan yok.. kendi paramı kazanmaya başladım ve bu hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim fakat küçücük ufacık tefecik bi sorunumuz var oda hiç tecrübemin olmaması :) araştırdım ve cbr serisi hoşuma gitti başta 250R düşünüyordum fakat daha sonra 125liğin benim için daha iyi olacağına karar verdim (malum acemilik).. acemiliği ve vitesli motorsiklet kullanımını ögrendim yani kaba taslak olarak. oda mondial 125 mh drift modelinde oldu. arkadaşımın motorunda 1 saat kadar gezdim bi sıkıntı yaşamadım.. cbr125r beyaz renk almayı düşünüyorum.. yoğun bi işte çalışıyorum ilk fırsatta da honda güvenli sürüş eğitimi alacağım.. belli ki hepiniz benden tecrübelisiniz.. size bi kaç sorum olacak netleştirirsem bu soru işaretlerini yarın görüşmeye gideceğim..
1- 125r ile başlamam doğru olur mu?
2- Honda güvenli sürüş eğitimini çok yerde okudum herkes övüyor. bu kursu almalımıyım sizin görüşleriniz neler?
3- yaklaşık bir ay önce aradım tüm bayileri istanbuldaki.. fiyatları sordum anahtar teslim 7000 e kadar inenler bile oldu yanlış hatırlamıyorsam. fakat şu an pek kalmadı 2012 o yüzdenmidir bilmiyorum son aradğım 2 yer 7400 anahtar teslim dedi.. bende 1 ay önce daha ucuzdu noldu da artırdınız dedim yarın gelin indirimnzi yapalım dediler. bu konuyla ilgili bilginiz varsa iyi olur..
4- ben bu motoru öyle ya da böyle alacağım.. bana önerebileceğiniz kask ve ceket var mı ? varsa linkini de atın tadından yenmez bi hâl alsın cevabınız :)
5- aslında 5. soru yok onu şimdi anladım :)
acil cevap bekliyorum malum yarın dananın kuyruğu kopucak gibi duruyo :)
1.Çok doğru, bence daha önce 100 kere söylediğim gibi o paraya temiz cbr250 ile de başlarsın:)
2.Kesinlikle çok önemli ve gerekli, ayrıca bir kitap almanı da tavsiye ederim.Sürüşün en az %50 farkeder.
3.cevap 1.cevapta gizli:)
4.alacağın motora göre değişebilir.Mesela tricolor lar ile birebir uyumlu agv kask var mesela.Ne alacağın kesinleşsin, ona göre yardımcı oluruz.Hatta istanbuldaysan kızıltıprak ve hasanpaşadaki çoğu mağazayı tanıyorm,yardımcı olmaya çalışırım...
HondaCbr250
11 Şubat 2013, 02:56
1.Çok doğru, bence daha önce 100 kere söylediğim gibi o paraya temiz cbr250 ile de başlarsın:)
2.Kesinlikle çok önemli ve gerekli, ayrıca bir kitap almanı da tavsiye ederim.Sürüşün en az %50 farkeder.
3.cevap 1.cevapta gizli:)
4.alacağın motora göre değişebilir.Mesela tricolor lar ile birebir uyumlu agv kask var mesela.Ne alacağın kesinleşsin, ona göre yardımcı oluruz.Hatta istanbuldaysan kızıltıprak ve hasanpaşadaki çoğu mağazayı tanıyorm,yardımcı olmaya çalışırım...
kursa gidilecek o zaman o kesin.. cbr125r da karar kıldım sıfır almak istiyorm o yzden 250liğe yanaşmıyorm birazda 125 olsn bizim olsn :).. o fiyat olaynı da yarn knşcam 7000e verirlerse alıcam.. alacağım renk belli zaten beyazını alıcam o kesin artık. bugün ben tüm bayileri aradım sadece mcm çiftkurtlar açıktı diğerleri kapalıymış pazar diye.. o da bu fiyatı çekti şirinevlerde falan kalmamış.. yarın sabah erkenden hepsni bi arycam fiyatları sorayım de ona göre gidicem birine.. bu arada evet istanbul fatih ;)
kursa gidilecek o zaman o kesin.. cbr125r da karar kıldım sıfır almak istiyorm o yzden 250liğe yanaşmıyorm birazda 125 olsn bizim olsn :).. o fiyat olaynı da yarn knşcam 7000e verirlerse alıcam.. alacağım renk belli zaten beyazını alıcam o kesin artık. bugün ben tüm bayileri aradım sadece mcm çiftkurtlar açıktı diğerleri kapalıymış pazar diye.. o da bu fiyatı çekti şirinevlerde falan kalmamış.. yarın sabah erkenden hepsni bi arycam fiyatları sorayım de ona göre gidicem birine.. bu arada evet istanbul fatih ;)
O zaman motoru ne amaçla kullanacağını söyle,sezonluk mu kullanacaksın, ekipmana ayırdığın para bunlara göre yardımcı olmaya çalışalım.
Min alman gerekenleri sıralayacak olursak.Kask,mont(sırt dahil tüm korumalarıyla),eldiven,bel koruması,korumalı pantolon(en kötü ihtimalle dizlik),çizme.İhtiyaç ve maliyete göre bu liste uzar gider ama temel olarak bunlar olmalı...
HondaCbr250
11 Şubat 2013, 13:13
O zaman motoru ne amaçla kullanacağını söyle,sezonluk mu kullanacaksın, ekipmana ayırdığın para bunlara göre yardımcı olmaya çalışalım.
Min alman gerekenleri sıralayacak olursak.Kask,mont(sırt dahil tüm korumalarıyla),eldiven,bel koruması,korumalı pantolon(en kötü ihtimalle dizlik),çizme.İhtiyaç ve maliyete göre bu liste uzar gider ama temel olarak bunlar olmalı...
uzun yol için kullanmycam. işe gidip gelmek ilk amaç. ikincisi de akşam bi yere arkadaşlarımla buluşmaya giderken kullanıcam o yani başka bişey yok.. benim düşüncem eldiven kask ve mont şeklinde.. bu arada sabah aradım bayileri mutluhan taksitle 7200 diyor.. sanırım mutluhandan alacağım öglenden sonra gidip görüşcm.. 2012 model olmasına rağmen hala liste fiyatı üzerinde indirim yapmadan satmaya calısanlar oldu biliyomusun :) şaka gibi ya.. şu an herşey dahil nakit 6900 taksitle de 1000 tl peşinat vericem 6200 tl yi de bölüceklermiş 12ye..
Konca
11 Şubat 2013, 15:02
Beyler deponun üstündeki sadece ışıkta görüne bilen kılcal çizikler normalmidir şuana kadar fırça dahil sürmedim sadece temiz bir bezle sildim sizinde başınıza geldimi çözüm nedir ?
HondaCbr250
11 Şubat 2013, 18:20
Beyler deponun üstündeki sadece ışıkta görüne bilen kılcal çizikler normalmidir şuana kadar fırça dahil sürmedim sadece temiz bir bezle sildim sizinde başınıza geldimi çözüm nedir ?
arkdşm merhaba öncelikle faruk ben.. burda yazılanları takip ediyorum bayağıdır da, sen de amma düşünüyosun motoru ya :) nasıl fark ediyosun o çiziği şaşırıyorum.. he dersen ki sen almadan bilemessin eyvallah der boynumu eğerim :) ama yine de çok üstüne düşme motorun sakınılan göze hesabı :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------
bu bayiler kafayı yemiş heralde. sabah söyledikleri fiyattan caydılar diyorlar ki yine 7450 olur. 50 tl indiririz 7400 yaparız. onu da 1400 nakit verirsin 6000i 12 taksit.. abi böyle şey olurmu ya? 2012 model motor alıyoruz yıl olmuş 2013! hiç mi indirim olmaz.. normalde bu ayın 15inde alcaktm herşeyi ayarlamıştm.. bekliycem fuarı fuarda sipariş verilebiliyorsa vericem. olmassa 2013 modeller geldiğinde vericem mecburen.. madem aynı fiyat niye 2012 alayım ki ?
@Konca abartıyorsun:D Ama yine de söyleyim o boya simli boya, onlar çizik değil.Boya koruyucu,cıla,pasta hallet işte:D Arada bir kask sor,zincir yağı sor,motor yağı sor, yakında kimse cevap yazmıcak:D Bu arada beni yanlış anlama takılıyorum:)
@HondaCbr250 Kasma kardeşim al temizinden cbr250:D Bu arada ekipman konusunda detaylı cevap yazarım, şu an müsait değilim.
HondaCbr250
11 Şubat 2013, 21:30
@Konca abartıyorsun:D Ama yine de söyleyim o boya simli boya, onlar çizik değil.Boya koruyucu,cıla,pasta hallet işte:D Arada bir kask sor,zincir yağı sor,motor yağı sor, yakında kimse cevap yazmıcak:D Bu arada beni yanlış anlama takılıyorum:)
@HondaCbr250 Kasma kardeşim al temizinden cbr250:D Bu arada ekipman konusunda detaylı cevap yazarım, şu an müsait değilim.
eyvallah ilgileniyosun gercekten.. müsait olduğunda yazarsın. maddi durum buna elveriyo diyeyim sen anla :) karar verdim fuara kadar hiçbirşey yapmycam fuarda sipariş verilebiliyormu bilmiyorum ama verilsin verilmesin 2013 alcam. zaten uzun zamandır zam gelmemiş şimdi gelcek hali yok . yani yoktur inşallah :) kask baktım ben ama ceketler pahalı geldi dostum belki fuarda ucuz falan olur..
http://www.motosuperstore.net/LS-2-FF-396-DARMHA-KIRMIZI,PR-1467.html
http://www.motosuperstore.net/LS-2-FF-384-ASPHALT-KIRMIZI,PR-1449.html
http://www.motosuperstore.net/2012-MODEL-LS2-EASY-CENE-ACILIR-KASK-SIYAH,PR-1472.html
bu kasklardan birini düşünüyorum fikirlerini müsait olduğunda şeeeettir :)
edit : renkli olanlar daha güzel ama çene açılır kask değiller sanırım. çene açılır daha kullanışlı sanırım ?
ls 2 sharp testlerinden 5 yıldız almış olsada güven vermiyor.çene açılır kask alma,güvenlik açısından herzaman daha zayıftırlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------
Bu arada monta gelince madem iş için kullanacaksın,işin kaç km ya da her şartta motoru kullanacakmısn bilmiyorm(yani yağmur yağınca otobüse binecekmisn:D). 4 mevsim montlar vardır ama yalandır bunlar aslında 2 mevsimdir yani ya kışın ve sonbaharda kullanabileceğin ayrıca yazın ve ilkbaharda kullanabileceğin montlar var.Kendine göre seçimini yap.Eldiven kesinlikle mevsimliktir ya tam kışlık al ya tam yazlık.Eldivende ikisinin arası yok, alırsan öyle birşey mağdur olursun.Kaskta da başlıca arai shoei seçmelisin biraz inersen nolan agv gibi kasklar vardır sonrasında shark,scorpion vs vardır.Daha da alt kalite birşey alma bence(yazmadığım birsürü marka var,kafana takılan olursa sor).Son gittiğimde hasanpaşa yıldız motorda çok hesaplı fiyatlara shark kasklar vardı(sanırım sebebi 3 yaşından fazla olmalarıdır), bence yine ls2 den iyidir.ekipmanda ucuza kaçma
Konca
12 Şubat 2013, 15:48
Kesinlikle LS2 alma kardeşim ben kullanıyorum pişman olursun ben kaskımı ve montumu fuardan aldım 225 TL lik prohel montu 130 aldım kaskımı ise FF 384 ASPHALT modeli 190 TL aldım kaskın geçenlerde kurcalayım dedim ve hava kanallarının olmadığını fark ettim yani kask kafandayken kaskın içerisinde hava sirkilasyonu olmuyor buda sağlığına bir hayli zararlı aynı zamanda içerisinin buhar olmasına sebebiyet veriyor umarım yardımcı olmuşumdur eğer 300 TL lik bir kask modeli alabileceğini söylüyorsan bence LS2 alırsan parana yazık edersin çünkü el işciliği iyi bir marka değil eğer inanmıyorsan fuarda veya dükkanları gezersen fark edersin bana kalırsa Nolan falan almandır şuan para biriktiriyoum ben SHOEI alma niyetindeyim :cat:
Mont a fazla kafa takma çünkü öğrenme faslında giyersin sadece birde kışın giyersin çünkü montunu sonrasında giyip çıkarmak ve motor üstünde hariket etmeni engeleyeceği için deri mont giyeceksin paranı 150 TL lik bir montdan daha fazlasını verme saten fuarda 150 TL lik mont gayet kalitelidir çünkü fuarda çok çeşit ucuz mal olur birde pazarlık yap :queen:
aaa bu arada arkadaşıma 250 tl ye kızıltoprak mototalden nolan n 62 almıştık.Gayet güzeli,nolan güveni var sonuçta.Baştan söyleyeyim gürültü problemi var,sesi pek kesmiyor ama kulaklık tak zaten.Ls2 den iyidir
Konca
12 Şubat 2013, 20:22
LS2 de çok ses kesiyor yeni motor sürmeyi öğreneceğinden kesinlikle her sesi duymalısın !!!
HondaCbr250
12 Şubat 2013, 20:40
ah be abicim baktım şimdi nolanlara full 200€ en dusugu. he fuarda indirime girerse bilemem o zaman alabilirim ucuzlarsa. yoksa iyice ucucak fiyat. bi de ise gidicem falan demiştim pain benim iş yerimde takıldığım yerler de hepsi yakın. edirnekapı bayrampaşa , edirnekapı taksim, beşiktaş vs buralarda takılıyorum hep o yuzden motor üzerinde cok kalmiycam kışlık cekete gerek var mi bilmiyorum. ama kask şart ona eminim kask konusunda bboynumuz kıldan ince :) benim size sormak isrediim bişey daha var: yaş 24 benim. malumunuz 6900 motora vercez.. su sürekli söyledikleri plaka ruhsat sigorta masraflarını en ucuZ nasil yaparım her bayi farklı fiyat çekti.. kendim de yaptirabiliyomusum bunu öyle diyorlar boşa kazık yemeyelim.. bu sigorta işinden pek anlamıyorum bana ne kadara patlar acaba.. bide ordaki elemana sordum tc kimlik lazım gelince çıkar o dedi bende telden vereyim tc yi bak dedim yok öyle olmaz ayaklarına yatti ondan da suphelendim..
Tİme_shİft42
12 Şubat 2013, 20:48
Bell , Lazer Suomy Astone gibi markalarıda araştır
Konca
12 Şubat 2013, 23:28
ah be abicim baktım şimdi nolanlara full 200€ en dusugu. he fuarda indirime girerse bilemem o zaman alabilirim ucuzlarsa. yoksa iyice ucucak fiyat. bi de ise gidicem falan demiştim pain benim iş yerimde takıldığım yerler de hepsi yakın. edirnekapı bayrampaşa , edirnekapı taksim, beşiktaş vs buralarda takılıyorum hep o yuzden motor üzerinde cok kalmiycam kışlık cekete gerek var mi bilmiyorum. ama kask şart ona eminim kask konusunda bboynumuz kıldan ince :) benim size sormak isrediim bişey daha var: yaş 24 benim. malumunuz 6900 motora vercez.. su sürekli söyledikleri plaka ruhsat sigorta masraflarını en ucuZ nasil yaparım her bayi farklı fiyat çekti.. kendim de yaptirabiliyomusum bunu öyle diyorlar boşa kazık yemeyelim.. bu sigorta işinden pek anlamıyorum bana ne kadara patlar acaba.. bide ordaki elemana sordum tc kimlik lazım gelince çıkar o dedi bende telden vereyim tc yi bak dedim yok öyle olmaz ayaklarına yatti ondan da suphelendim..
Bayiden yüz yüze konuşmanı tavsiye ederim yaz gelmeden bu işi bitirmeni tavsiye ederim yoksa indirim falan göremessin sen sadece pazarlık varmı de okadar biz babamla öyle yaptık herşey dahil 7.000 TL + branda verdiler ben Ankara BORA plazadan aldım makineyi :cat:
HondaCbr250
13 Şubat 2013, 00:23
güzel düşürmüşsün moruk ama Sen nakit mi aldın ? yoksa peşinat sonrası taksit mi? ben nakit 1500 TL vericem gerisini de axess e bölüyorlar zaten axesse kampanyası var. nakitse eyvallah taksitle o fiyatsa ilk otobüse atlayaym gideyim ankaraya :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------
Bell , Lazer Suomy Astone gibi markalarıda araştır
saol kardeş ilgilendiğin için.. düşündükçe fiyatları gördükçe fuarı beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.. tasarım olarak da ls2 den başka beğenemedim valla çok baktım ls2 tasarımları güzel.. bir de bu kask çok hoşuma gitti ama fiyat ortada.. :
http://www.anesmotor.com/?urun-1880-SHARK-Evoline-Seri-3-Moovit-Turuncu-Siyah.html
Konca
13 Şubat 2013, 01:03
güzel düşürmüşsün moruk ama Sen nakit mi aldın ? yoksa peşinat sonrası taksit mi? ben nakit 1500 TL vericem gerisini de axess e bölüyorlar zaten axesse kampanyası var. nakitse eyvallah taksitle o fiyatsa ilk otobüse atlayaym gideyim ankaraya :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------
saol kardeş ilgilendiğin için.. düşündükçe fiyatları gördükçe fuarı beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.. tasarım olarak da ls2 den başka beğenemedim valla çok baktım ls2 tasarımları güzel.. bir de bu kask çok hoşuma gitti ama fiyat ortada.. :
http://www.anesmotor.com/?urun-1880-SHARK-Evoline-Seri-3-Moovit-Turuncu-Siyah.html
Bu kask çok yüksek düzey bir kask 125 cc lik bir makine ye çok lüks kaçar alacağın kask 300 TL yi geçmesin ileride motoru değiştireceğen veya yükselteceğin zaman kaskını değiştireceksin ve motoruna uyumlu birşey alırsın çünkü motosiklet kullanmadan tarzını tam olarak belirleyemessin cbr 125 beğenmeyip chooper tarzı bir şeye binmek isteye bilirsin veya başka bir model olmaz öyle şey deme çok karşılaştığımız bir durum hatta motordan sıkılıp arabaya binmek isteye bilirsin :) bu işe başlarken profesyonel ekipmanla başlamanla parana yazık edersin...
HondaCbr250
13 Şubat 2013, 01:26
Bu kask çok yüksek düzey bir kask 125 cc lik bir makine ye çok lüks kaçar alacağın kask 300 TL yi geçmesin ileride motoru değiştireceğen veya yükselteceğin zaman kaskını değiştireceksin ve motoruna uyumlu birşey alırsın çünkü motosiklet kullanmadan tarzını tam olarak belirleyemessin cbr 125 beğenmeyip chooper tarzı bir şeye binmek isteye bilirsin veya başka bir model olmaz öyle şey deme çok karşılaştığımız bir durum hatta motordan sıkılıp arabaya binmek isteye bilirsin :) bu işe başlarken profesyonel ekipmanla başlamanla parana yazık edersin...
ya moruk bu kask da o kadar güzel ki ben bunu alsam araba kullanırken bile takarım şerefszm :D :D :D
EneS_Turker
13 Şubat 2013, 01:54
Kask mevzuunda bence çok dar düşünüyosunuz .. Altındaki makina 125cc de olsa 1200 cc de olsa saatte 80 km Den itibaren ölümcül kaza riskin var .. Olduğn yerde düşüp dahi ölüm riski varda neyse .. Bu yüzden LS2 de aynı korumayı sağlıcak Nolan da .. Ha diyosan ki ben istanbulda yada şehir içinde sürekli 200 220 km h geziyorum o zaman ayrı tabi , hem rüzgar yememek açısından hemde güvenlik açısından üst düzey bi kask almanı bende öneririm .. Senede bi kaç kez olacak uzun yol için o kdr parayı dökmeye değmez diye düşünüyorum .. bende 2 kask var .. LS2 çene açılır ve NOLAN ın 3 yıllık bi kaskı var .. Arada bariz kalite farkı var evet ama 2side güven verıyo .. LS2 tasarımı çok güzel .. istanbul trafiğinde onu kullanıyorum şık duruyor .. Benım nacizene fikrim şehir içinde kullanmak maksatlı Bi LS2 yada SHARK kask yeterli .. Mont da arkadaşların dedıgı gıbı 150tl lik olsa yeterli .. PROSERV var bende msela o civar bi fiyata almıştım omuz ve dirsek korumalı ve gayette sıcak tutuyor memnunum .. Bence eldiven konusunda masraftan kaçmamak lazım .. en ufak soguklarda dahi elleri hissetmiyor bi süre sonra insan .. eldiven ve dizlik mühim .. Başınızı ağrıttysam affola .. Şahsen öğrencyim ve sokağa atacak param yok .. daha doğrusu pek param bile yok (:
cx571
13 Şubat 2013, 13:02
Hep resim Paylaşır Bilgi Paylaşırdım :) Bu sefer daha farklı :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rBKe17EkAcY
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO