Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
demqn
10 Haziran 2012, 18:48
Model-Km olarak bakarsak fiyat iyi.Motor da temizse bence uygun fiyata almışsın.Hayırlı uğurlu olsun
Teşekkür ederim içim rahatladı :) ayrıca 250 tl lik kask ve 700 tl lik elbisede vericek alacağım kişi. Motordada boya ve değişen yok orjinal 7200 =)
rahmi34
10 Haziran 2012, 22:38
bir ben bulamadım helalinden bir cbr 125r :D :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-fiyat-dustu-7200-km-de-acilll-89324218/detay arkadaş bu motoru aldı sanırsam :)
Efnacan
11 Haziran 2012, 02:20
s.a arkadaşlar geçenlerde zippo's arkadaşımıza mesaj atmıştım cbr125r la alakalı karar verdik parayı ayarladım yani kredi kartına 12 taksitle alacağız önden 1300 tl peşin vererek fakat sorum şu ki ümraniye d&b motor da cbr 125 kalmamış numaramı aldılar 1 haftadır aramıyorlar 1 hafta önce konşuk motoru aramıştım 1 tane beyaz ellernde olduğunu söylemiştiler sanırım oda gitmiştir. şimdi bu ayın 23ünde kredi kartı hesap kesimi olcak 23 yada 24 ünde motoru almaya gidecegiz her hangi bir bayiide bulabilirmiyiz baya bi motor geldiğini duymuştum bir arkadaştan bir de önceden 300 vs kaporamı versek 12-13 gün var getirirlermi ellerinde yoksa nasıl yapayım bilemedim gece oldugu için şuan arayamadım bayiileri yarın arayacagım yinede bilginiz vardır diye sorayım dedim kalabalık ettiysek böle bi nedenden affola.
bu arada kuryeyim cbf 150 kullanıyorum 2 yılı aşkındır bakalım cbr 125 nasıl keyif verecek. kurye olmama ragmen cbf150 yi bile her bindiğimde keyifle sürüyorum :)
rahmi34
11 Haziran 2012, 09:28
s.a arkadaşlar geçenlerde zippo's arkadaşımıza mesaj atmıştım cbr125r la alakalı karar verdik parayı ayarladım yani kredi kartına 12 taksitle alacağız önden 1300 tl peşin vererek fakat sorum şu ki ümraniye d&b motor da cbr 125 kalmamış numaramı aldılar 1 haftadır aramıyorlar 1 hafta önce konşuk motoru aramıştım 1 tane beyaz ellernde olduğunu söylemiştiler sanırım oda gitmiştir. şimdi bu ayın 23ünde kredi kartı hesap kesimi olcak 23 yada 24 ünde motoru almaya gidecegiz her hangi bir bayiide bulabilirmiyiz baya bi motor geldiğini duymuştum bir arkadaştan bir de önceden 300 vs kaporamı versek 12-13 gün var getirirlermi ellerinde yoksa nasıl yapayım bilemedim gece oldugu için şuan arayamadım bayiileri yarın arayacagım yinede bilginiz vardır diye sorayım dedim kalabalık ettiysek böle bi nedenden affola.
bu arada kuryeyim cbf 150 kullanıyorum 2 yılı aşkındır bakalım cbr 125 nasıl keyif verecek. kurye olmama ragmen cbf150 yi bile her bindiğimde keyifle sürüyorum :)
kızıltoprak mototal honda da 1 adet olduğunu duymuştum bir yerde, istersen bir ara orayıda. şimdiden hayırlı olsun.
brooklynnn
11 Haziran 2012, 12:50
Arkadaşlar,önümüzdeki haftaiçi acaba Altınoluk'a gitsemmi diye düşünüyorum,arkadaşlar çağırıyor,gidersem de motorla giderim.Aramızda uzun yol yapmış olanlar vardı.Şimdi soruyorum:tek başıma yolda çok sıkılırmıyım.Bu güne kadar tekseferde yaptığım en uzun yol 250 km ve Altınoluk neredeyse 500 km ye yakın.Şundan dolayı soruyorum,büyük motor olsa sıkılmayacağıma eminim ama 100-110 la o yol çekilirmi hem de tek başıma,bol mola vereceğim orası kesin,müzikte dinlerim ama biryerden sonra kafa şişer diye tahmin ediyorum.Güzergahı iyi biliyorum,bir dalış kulübünde çalıştığım için bir yazda an az 6-7 defa ayvalığa gidip geliyorum.Yardımlarınız için teşekkürler,daha önce seyahat etmiş arkadaşlar ilgilenirse sevinirim...
cağatayın dediği gibi çanakkaleye gidip geldim cbr 125 ben ve artçım ile
giderken bursa üzeri gittik yollar güzeldi motorun gidişi güzeldi iki kişi oldğumuz halde bir ara 134 felan gördüm yokus cıkarken yokus uzunsa kastırıyor 70e kadar dusebılıyor 110 100 cıarı gırersen
tek basına gıdecegın ıcın 80-90 tırmanırsın problem yasatmaz sana hızını aldıktan sonra
motorla 400 km kadar yol yaptım dusuk cc uzun yok yapılmaz dıyenlere dıyecek lafım yok
50 cc olsun ben o yolu gene yaparım hızlı gıtmesem bıle motor kullanmaktan zevk alıyorum kı ısın en guzel yanı bu
100-110 ıle o yol cok guzel cekılır yokuslarda sorun yasatmadan gazlarsın
sadece dıkkat etmen gereken 1-2 saatta bır mola ver
bız gec saate kaldıgımız ıcın yasin ben ve artcım karanlıkta yol almak zorunda kalmıstık
karanlıkta yolculugun tadı baska o ayrı :)
molaları cok uzun tutma derım ben 15 dk ıdealdır
ellerın tıtremeden kaynaklı uyusabılır ondan arada el kol hareketlerı yap gıdonu dıger elınle tutup ya da dur hopla zıpla
bazen unutup gıdıyorsun elın uyusuyor fren yapmak ıcın hareket ettırdıgınde kımıldamyor kı en tehlıkelı durum basıma geldı 2 kere felan
tek yolculuk guzeldır ama yanına ılk uzun yolun olacagın ıcın adam bulmaya calıs derım ben
Efnacan
11 Haziran 2012, 12:55
kızıltoprak mototal honda da 1 adet olduğunu duymuştum bir yerde, istersen bir ara orayıda. şimdiden hayırlı olsun.
aradım orada kalmamış ellerinde şimdi konşuk ve güngörü aradım konşukta 1 güngörde 3 adet varmış 22 sine kadar satılır dediler yarın kapora vermeye gidecegim konşuk motor a. buradan takip ettiğim kadarıyla konşukta ilgi alaka daha iyiymiş siz ne dersiniz güngör mü konşuk mu ? bu arada alıym hemen resimleri belki video paylaşırım. birde ben diyelimki ayın 22 sinde ödemeyi yaptım hemen o gün alabiliyormuyum aracı sabah 9-10 gibi ödeme yapsam öglen 1-2 ye kadar alabilirmiyim çalıştıgım icin pek vaktim olmayacak çünkü
artano
11 Haziran 2012, 14:24
arkadaşlar herkese merhaba. geçen ay aldığım 2008 model cbr ile aranıza katıldım. fakat biraz moralim bozuk, kısaca özetlersek motorun km'si ile oynanmış olduğunu öğrendim. ilk kez bir araç alıyorum ne kadar servise göstermem gerektiğini bilsem de servise gitmedim. ikinci el araç alırken kesinlikle servise gösterilmesi gerekir sonucuna uygulamalı olarak ulaştım ben burdan :) ve ikinci el alacak arkadaşlara da tekrardan hatırlatmış olalım.
şimdi benim burda tecrübeli arkadaşlara iki sorum olacak. birincisi honda servis kayıtlarında bu km ile oynama durumu gözüküyor. km ile oynandıktan sonra servis bu olayda nasıl bir tutum sergilemeli sizce ya da sorumluluğu nedir?
ikincisi km ile oynamanın hukuki olarak bir cezası, yaptırımı vs. var mıdır?
Pain
11 Haziran 2012, 18:18
pain arkadaş bende sanırım salı günü çanakkaleye çıkacağım istanbuldan , sende buralarda oturuyorsan birlikte çıkalım :) altınoluk 100 km kadar çanakkaleye..
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:31 ----------
Arkadaşlar merhabalar , ben daha düne kadar mondial 250 destro alacakken , bu gün kapora vererek ( satışını yarın sabah alacağım ) cbr 125 r sahibi oldum hayırlısı ile. Motorum 2008 model ve 7200 km de.. Repsol renginde. ve 3750 tl ye aldım nasıl sizce iyimidir fiyatı ? salı günüde kısmetse çanakkaleye yola çıkacağım ve bu benim ilk vitesli motorum olacak :) önerileriniz varmı acaba ?
Motorun hayırlı olsun dostum,haftasonu dalış için Çankakkale deydim yeni döndüm,bende yarın yola çıkkmayı planlıyordum ama haftasonu kötü yanmışım,ayrıca hastayım galiba.yarın sabaha toparlanmaya çalışıyorum.Bu arada bir arkadaşım söyledi Altınoluğa Çanakkale üzerinden gidiliyorumuş,hatta yolu çok daha güzelmiş ama 70km daha fazla imiş.Gelsem Çanakkale ye kolaylıkla gidermiyim.
ayrıca çanakkledeymişsin,yolu gördün derseniz,yolda uyuduğum ve başka işlerim olduğu için dikkat edemedim:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------
cağatayın dediği gibi çanakkaleye gidip geldim cbr 125 ben ve artçım ile
giderken bursa üzeri gittik yollar güzeldi motorun gidişi güzeldi iki kişi oldğumuz halde bir ara 134 felan gördüm yokus cıkarken yokus uzunsa kastırıyor 70e kadar dusebılıyor 110 100 cıarı gırersen
tek basına gıdecegın ıcın 80-90 tırmanırsın problem yasatmaz sana hızını aldıktan sonra
motorla 400 km kadar yol yaptım dusuk cc uzun yok yapılmaz dıyenlere dıyecek lafım yok
50 cc olsun ben o yolu gene yaparım hızlı gıtmesem bıle motor kullanmaktan zevk alıyorum kı ısın en guzel yanı bu
100-110 ıle o yol cok guzel cekılır yokuslarda sorun yasatmadan gazlarsın
sadece dıkkat etmen gereken 1-2 saatta bır mola ver
bız gec saate kaldıgımız ıcın yasin ben ve artcım karanlıkta yol almak zorunda kalmıstık
karanlıkta yolculugun tadı baska o ayrı :)
molaları cok uzun tutma derım ben 15 dk ıdealdır
ellerın tıtremeden kaynaklı uyusabılır ondan arada el kol hareketlerı yap gıdonu dıger elınle tutup ya da dur hopla zıpla
bazen unutup gıdıyorsun elın uyusuyor fren yapmak ıcın hareket ettırdıgınde kımıldamyor kı en tehlıkelı durum basıma geldı 2 kere felan
tek yolculuk guzeldır ama yanına ılk uzun yolun olacagın ıcın adam bulmaya calıs derım ben
Benim de merak ettiğim bunlar dı,tavsiyelerin için çok teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:15 ----------
arkadaşlar herkese merhaba. geçen ay aldığım 2008 model cbr ile aranıza katıldım. fakat biraz moralim bozuk, kısaca özetlersek motorun km'si ile oynanmış olduğunu öğrendim. ilk kez bir araç alıyorum ne kadar servise göstermem gerektiğini bilsem de servise gitmedim. ikinci el araç alırken kesinlikle servise gösterilmesi gerekir sonucuna uygulamalı olarak ulaştım ben burdan :) ve ikinci el alacak arkadaşlara da tekrardan hatırlatmış olalım.
şimdi benim burda tecrübeli arkadaşlara iki sorum olacak. birincisi honda servis kayıtlarında bu km ile oynama durumu gözüküyor. km ile oynandıktan sonra servis bu olayda nasıl bir tutum sergilemeli sizce ya da sorumluluğu nedir?
ikincisi km ile oynamanın hukuki olarak bir cezası, yaptırımı vs. var mıdır?
Herhangi birşey yapabileceklerini sanmıyorum,en iyisi bakıma sokun,tüm kusurlarını elden geçirsinler derim.Zaten büyük bir sıkıntısı yoksa o motor çok uzun kmlerce sorunsuz çalışır.(honda sonuçta:D)
teknoali
11 Haziran 2012, 20:16
tekrar merhaba arkadaşlar , pek online olamıyorum ama...
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/540541_395220367188639_344902618_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/295029_395223550521654_1141310328_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/574945_395221237188552_2032086561_n.jpg
dün manavgat motosiklet festivaline gitmiştik o civarlarda çekindik biraz da ...
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/551809_404365702940772_1338043590_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/542167_404363806274295_758779425_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/179543_404359669608042_1022342270_n.jpg
Efnacan
11 Haziran 2012, 23:27
arkadaşlar yukarıda dediğim gibi pek cevap yazan olmamışta motoru buldum yarın kaporasını vericem ödemesini ayın 22 si yani cuma günü yapıp motoru alıcam teslim plaka ruhsat işlemleri ne kadar sürer ödemeyi yaptıktan sonra hemen alabilirmiyim ve bir soru daha 22 si deilde 23-24 olursa yani cumartesi pazara denk gelirse plaka ruhsat işi ne olur çalıştıgımdan dolayı hemen ödemeyi yaptıktan 1-2 saat içinde motoru alabilirmiyim.
http://www.youtube.com/watch?v=XiwyGKXebVY&feature=related
birde bu videodaki hidrolik yağ kapağını nerden bulabilirim ?
mstfkrfk
12 Haziran 2012, 01:44
kimse yardımcı olmamış yahu, efnacan arkadaşlar adına özür diliyorum görmemişlerdir kesin.motorun devrinde bir problem yoksa aynı gün içerisinde noterden satışını alabilirsiniz 85 lira filan gidecek.hafta sonu satışı almazsın iş günü olması gerekiyor.hidrolik kapağı ile ilgili bilgim yok.
Zippo's
12 Haziran 2012, 02:02
Biz özelden konuştuk efnacan arkadaşla.
Pain bu yazımı görürsen senden özür dilerim mesajını gördüm ama cevap veremedim turkcell değildin.Mesaj attığın sıra arkadaşın motoru ile ilgileniyoduk.
Efnacan
12 Haziran 2012, 02:10
kimse yardımcı olmamış yahu, efnacan arkadaşlar adına özür diliyorum görmemişlerdir kesin.motorun devrinde bir problem yoksa aynı gün içerisinde noterden satışını alabilirsiniz 85 lira filan gidecek.hafta sonu satışı almazsın iş günü olması gerekiyor.hidrolik kapağı ile ilgili bilgim yok.
cevabın için saol kardeşim zippo's arkadaşla konuştuk saolsun yardımcı oldu ama babamın zıtlıgı nedeniyle kapora veremicem drek gider alırız diyor inat işte bakalım 22 sinde bayilerde olursa alıcaz artık olmassa sipariş verip beklicez..
Pain
12 Haziran 2012, 02:38
Biz özelden konuştuk efnacan arkadaşla.
Pain bu yazımı görürsen senden özür dilerim mesajını gördüm ama cevap veremedim turkcell değildin.Mesaj attığın sıra arkadaşın motoru ile ilgileniyoduk.
Estağfurullah ne özürü,ben sadece haber vereyim dedim,baya turladık,oturduk nargile içtik.Kısacası yine kaçırdın:)
Çankkale ye gidecek arkadaştan ses yok mu?Bu arada ilk vitesli motorum demişsin,yeni aldım demişsin.Nasıl yapacaksın onca yolu,sence riskli değilmi?
Bu arada maltepe sahildeki beyaz cbr125(le'minder in önündeki motor) buradanmı?
erreeen
12 Haziran 2012, 02:47
Estağfurullah ne özürü,ben sadece haber vereyim dedim,baya turladık,oturduk nargile içtik.Kısacası yine kaçırdın:)
Çankkale ye gidecek arkadaştan ses yok mu?Bu arada ilk vitesli motorum demişsin,yeni aldım demişsin.Nasıl yapacaksın onca yolu,sence riskli değilmi?
İyi gezdik 1 haftadan sonra motorumu bayağı özlemişim :) Nargile de 10 numaraydı bu arada teşekkür ederim :) Senden ayrıldıktan sonra 20dk da eve geldim :)
Soracam forumdan dedin es geçmemişsin bakalım bulabilecek misin sahibini :)
Zippo's
12 Haziran 2012, 02:50
O gün gelecek, bi gün bende buluşma kaçırmıcam :P
Pain
12 Haziran 2012, 02:54
İyi gezdik 1 haftadan sonra motorumu bayağı özlemişim :) Nargile de 10 numaraydı bu arada teşekkür ederim :) Senden ayrıldıktan sonra 20dk da eve geldim :)
Soracam forumdan dedin es geçmemişsin bakalım bulabilecek misin sahibini :)
Son anda gazlayıp,artistlik yapmasaydın iyiydi:) Ben teşekkür ederim,güzel bir akşam oldu.Bakalım çıkacakmı sahibi o motorun:) Bu arada o şişman çocuk niye oturdu ki motorum:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:52 ----------
@Teknoali Photoshop lamı yatırıyorsun motoru:) Şaka bir yana acaba bende zorlayınca o kadar yatıyormuyum,keşke elinde kamera bekleyenim olsa:D
erreeen
12 Haziran 2012, 03:10
Son anda gazlayıp,artistlik yapmasaydın iyiydi:) Ben teşekkür ederim,güzel bir akşam oldu.Bakalım çıkacakmı sahibi o motorun:) Bu arada o şişman çocuk niye oturdu ki motorum:D
Aslında sana yapmadım ki onu arabalara yaptım :) ne yapim dayanamadım ama sürekli ışıklarda bekle bekle değişiklik olsun dedim :P Köprüde intihar girişimi vardı ben de onu merak ettim ne oldu acaba diye :D O zaten ne ara oturdu onu anlamadım. Motorla bütünleşti bildiğin :) Sen lastik havalarını bir kontrol ettir.
Pain
12 Haziran 2012, 03:12
Bir de utanmadan yakıştımı diye sordu yahu:D Komple bakıma sokacağım motoru:D
teknoali
12 Haziran 2012, 09:32
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:52 ----------
@Teknoali Photoshop lamı yatırıyorsun motoru:) Şaka bir yana acaba bende zorlayınca o kadar yatıyormuyum,keşke elinde kamera bekleyenim olsa:D
kardeşim viraja girince sağ yada sol ayağın asfalta dokunmaya başladığında ayağını hafifçe kaldırıp devam edersen egzoz un sürttüğünü hissediyorsun :) çekene gerek yok :)
artano
12 Haziran 2012, 10:19
[/COLOR]
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:15 ----------
Herhangi birşey yapabileceklerini sanmıyorum,en iyisi bakıma sokun,tüm kusurlarını elden geçirsinler derim.Zaten büyük bir sıkıntısı yoksa o motor çok uzun kmlerce sorunsuz çalışır.(honda sonuçta:D)
zaten bakıma soktum ve pek fazla problemi de yoktu aslında . şimdiye kadar 500 km de sorunsuz yol yaptım ama ben işin etik kısmındayım birazda. honda kaliteyi temsil ediyosa, böyle durumlara da göz yummamak için yapabileceği bir şey var mı merak ediyorum.
Pain
12 Haziran 2012, 12:44
kardeşim viraja girince sağ yada sol ayağın asfalta dokunmaya başladığında ayağını hafifçe kaldırıp devam edersen egzoz un sürttüğünü hissediyorsun :) çekene gerek yok :)
Eskiden peglere ayağımın ortasıyla basardım,ayağımı çok sürtmüştüm,hatta ayakkabıyı değiştiridim.Demekki o kadar yatmışım.Ama sonra peglere parmak ucuyla basmayı öğrendim,ondan sonra değmedi tabi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:35 ----------
[/COLOR]
zaten bakıma soktum ve pek fazla problemi de yoktu aslında . şimdiye kadar 500 km de sorunsuz yol yaptım ama ben işin etik kısmındayım birazda. honda kaliteyi temsil ediyosa, böyle durumlara da göz yummamak için yapabileceği bir şey var mı merak ediyorum.
Tamam için rahat olsun,gönlünce kullan motoru.Ne yazık ki ülkemizde bu durum böyle,sahibinden deki en lüks otomobilllerden tut motosikletlere kadar çoğu aracın kmsiyle oynanamış,hiç bir firmanın bunlarla uğraşacak gücü yok,yasal yaptırımlarda yok.Bunun çözümü ancak devletin elinden olabilir.
hataylısamim
12 Haziran 2012, 17:06
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım seneye ehliyet almayı düşünüyorum daha önce scooter tipi kullandımda vitesli motor deneyimim yok başlangıç için cbr 125r uygunmu sizce ?
demqn
12 Haziran 2012, 17:49
bir ben bulamadım helalinden bir cbr 125r :D :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-fiyat-dustu-7200-km-de-acilll-89324218/detay arkadaş bu motoru aldı sanırsam :)
Evet dostum ilandaki motoru aldım , umarım sende helalinden bir cbr bulursun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:18 ----------
Motorun hayırlı olsun dostum,haftasonu dalış için Çankakkale deydim yeni döndüm,bende yarın yola çıkkmayı planlıyordum ama haftasonu kötü yanmışım,ayrıca hastayım galiba.yarın sabaha toparlanmaya çalışıyorum.Bu arada bir arkadaşım söyledi Altınoluğa Çanakkale üzerinden gidiliyorumuş,hatta yolu çok daha güzelmiş ama 70km daha fazla imiş.Gelsem Çanakkale ye kolaylıkla gidermiyim.
ayrıca çanakkledeymişsin,yolu gördün derseniz,yolda uyuduğum ve başka işlerim olduğu için dikkat edemedim:D
Teşekkür ederim dostum , Çanakkale de nerde dalışa geliyorsun ? sokakağzı ? saroz ? Bu arada ben bu gün geldim çanakkaleye sabah 9 da yola çıktım ve çok şükür sağ salim geldim. bu arada çanakkale üzerinden altınoluk senin için çok daha kolay olur derim çünki yollar harikulade.. yani çanakkaleden sonra kolaylıkla gidebilirsin ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:20 ----------
Arkadaşlar Motorumla ilk tecrübelerimi yaşadım ve bunları müsade varsa aktarmak ve birkaç soru sormak istiyorum ...
Sabah saat 9 da istanbul çatalcadan yola çıktım , saat 10:40 civarı tekirdağ malkara arasındaki yayoba tesislerinde ilk dinlenmemi gerçekleştirdim. Ordan marşa basıp gelibolu shell de ( yaklaşık 180 km sonra ) 2. dinlenmemi gerçekleştirdim ve lapsekiden karşıya geçerek çanakkaleye geldim. Geliş saatim : 1:20 ... km 330 yol = 4 saat 20 dk ..
Motorum km de 15 krş yaktı normalmidir arkadaşlar ??
Motorum düz yolda 110 yokuş aşağı 120 gördü , en çok 124 gördü son sürat normalmi diye sormiycam anormal sanırım ? NEden böyle olmuş olabilir arkadaşlar , birde çok yaktı gibime geldi..
Motorum 6 vites 8 bin devirde tam 100 görüyor sizinkilerde böylemidir acaba ?
Motorumda 8 bin devirden sonra titreşim başlıyor bu normalmi ? ve 12.5 bin devir çeviriyor..
Ve en son soru : bakımları kaç km de bir yapılır bu motorların ?
Sorularımı cevaplayanlar altın bulur inşallah =)
GP500-1st
12 Haziran 2012, 17:58
ooohh valla gezin gezin:P
Cbr rın depo söküldükten sonra tank ped yapıstırdığımız dış kısım tas gibi içi boş elimizde kalabiliyormu rahaça ve ya 1-2 vida sökerek? Tecrubesi ve fikri olan varmı?
Depomda işaret parmagı ucu kadar küçük bir göçük var amacım onu alt taraftan müdahale edilcek şekilde çıkarmak...
@ demqn
15 krş normal yeni kasa olsa 12-13 krs yakarsın. karburatör enjecsiyon farkı
6. vetes 100 km hız 7.500 devir yeni kasalar.
Titreşim normal, 11.000 de kesiciden geri sekmesi lazım, belki sayaç hassaslığını yitirmiş 12.500 dediğin 11.000 olabilir gerçekte
4.000 de bir yağ, 8.000 de bir hava filtresi değişimi ve buji kontrolü var yağ filtresi yok...
demqn
12 Haziran 2012, 18:02
Dostum ben geldim yukardada söylediğim gibi :) Evet ilk motorumdu fakat 15 yıllık şoförlük tecrübem var ve otomobil ve motorun o kadar ortak yönü varki kullanımda bu yüzden çok zorlanmadım ;) Bu arada neden ses yoktu çünki netim yoktu istanbulda , netede giremedim cafeden o yüzden yazamadım ama blackbery den baktım sende salı günü gelicekmisin diye sende hastayım deyince ben tek başıma çıktım yola =)) bu arada eğer perşembe günü gibi çanakkale üzerinden altınoluğa geçersen sana 60 km boyunca ( çanakkale - ayvacık ) eşlik edebilirim bende yazlığa gideceğim perşembe günü ( assos'a )
gokhanbeyaz
12 Haziran 2012, 18:21
cbr 125 kullanmadım ama hocam bu motorun hızı buysa 6 vites fazla olmuş :)) süratı az bence
brooklynnn
12 Haziran 2012, 18:58
8 bin devir 105 görüyor yeni kasalarda
biraz fazla yakmışsın kardeş
ben karışık kullanımda 11-13 kuruş arası/km değişiyorum
GP500-1st
12 Haziran 2012, 19:48
cbr 125 kullanmadım ama hocam bu motorun hızı buysa 6 vites fazla olmuş :)) süratı az bence
6. viitesin işlevini bilmeyenler işkembe-i kübradan konuşuyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle bişey:)
gokhanbeyaz
12 Haziran 2012, 19:52
bu motorlar düz yolda bayılmadan 130 gider diye sanıyordum
forza46
12 Haziran 2012, 19:57
bu motorlar düz yolda bayılmadan 130 gider diye sanıyordum
13ps den çok şey istiyosun .
gokhanbeyaz
12 Haziran 2012, 21:25
6. viitesin işlevini bilmeyenler işkembe-i kübradan konuşuyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle bişey:)
işkembei kübrayı bilmemde insanların hemen birisini rencide etmeye çalışması çok yanlış,her yoruma sinir olup atlamaya gerek yok. varsa teknik bilgin yazarsın,yoksa bildiğin kadar yazarsın foruma girenlerde faydalanmış olur, birbirimizin kalbinide boşuna kırmamış oluruz.
wolrath
12 Haziran 2012, 22:00
ben ızmır'deydım lutfı. bu yuzden gelemedım :):)
GrkSbf
12 Haziran 2012, 22:03
Arkadaslar motorumu teslim aldim surmek istiyorum sizce istanbul da saat 22 den sonra. Soyle yokussuz mecidiyekoy~taksim yapilir mi?
Yoksa sabah erken saatler mi tercih edilmeli? :)
Pain
12 Haziran 2012, 23:28
Arkadaslar motorumu teslim aldim surmek istiyorum sizce istanbul da saat 22 den sonra. Soyle yokussuz mecidiyekoy~taksim yapilir mi?
Güzergahını bilmiyorum ama,ya gece çok geç saatlerde çık,ya da sabaha karşı,güneşin doğuşuyla çık derim
@walrath Canın sağolsun abi,haber vereyim demiştim.
@gokhabbeyaz 6.vites daha çok yakıt tasarrufu için,6 da hızını artırman bile zor,düşük devirde sabit hızda uzun süre kullanırsan,resmen peygamber vitesi:D
@demqn Dostum jandarma koyu ve anzak koyunda daldık.Grup tamamen eğitimden oluştuğu için hep sığ sulardaydık.Araba konusuna gelince,araba sürmeden motor sürmek zaten zor birşey,araba sürmenin büyük katkısı var ama aralarında bayada fark var,iyi cesaret edip,sağ salim ulaşmışsın,geçmiş olsun.Umarım zevkli geçmiştir yolculuğun.
@GP500-1st Dostum,serviste izlediğim kadarıyla deponun önündeki plastik kutuyu açıyorlar,ve oradan 1-2 vida söküyorlar sonrasında bahajmışcasına kaldırıyolar , senin oturduğun koltuğun oradan,menteşeli,kaldırıp artçı tutunma yerlerine bağlıyorlar.Ama kendin yapma derim,ayrıca o vidaları basınçla çalışan lokmalarla filan söküyorlardı herhalde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:11 ----------
ayrıca 130 km sorusu için:Daha öncede yazmıştım,80 km boyunca gaz kolu sonuna kadar çevrili halde temden gittim,ve hiç ara vermeden cadde trafiğine girdim,banamısın demedi motor,boğulma ısınma hiç bir sorun yok.130la sabit gider diyemeyiz topspeed 136 gördüm düzde ve 120 civarında değişiyordu hızım,arada 130lara çıktı.ama sorun yaratmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------
Altınoluk gezisini iptal ettim senide bulamayınca:) Bu haftasonuda bodruma dalış var,yine bana ihtiyaç varmış,yani gelemiyorum o tarafa.Sana iyi geziler...
GP500-1st
12 Haziran 2012, 23:30
Kardeş seni rencide etmek için yazmadım ama kısacık iki cümle yazmışşsın çok büyük iki hatalı tespit yapmışsınsın.
Sonuçta biz burda sayfalarca anlatıyoruz ne yakar ne gider 6. vites ne işe yarar ama insanlar girip senin yargılarını da okuyup yanlış bilgi sahibi oluyor...
Ne yazmışsın? bu motora 6. vites fazla...
1. si 125 sport makinelerin hepsi istisnasız 6 vites olur çünkü mühendisler devirli ve düşük torklu 125cc lerden maksimum verimi almak için böyle üretirler... 2. si CBR125 de 6. vitesin işlevi 120 km ile giderken devri ve yakıt tüketimini düşürüp uzun yol konforunu arttırmaktır. Yani 6 vites dizel arabalardaki mantıkla aynı çalışır amaç daha fazla son sürat değil yakıttan, motor ömründen, yüksek devir gürültüsünden tasarruf etmektir.
Diğer cümlede ne yazmışsın? hızı az...
Sınıfındaki en yüksek son hıza sahip motosiklete sen bu yorumu yazıyorsun. Açıklamaya gerek varmı? Düzde 135 inişlerde 150km:)
Tam anlamdım demek istediğini ama 6000-6.500 deviri geçmeden ve çok ani hızlanmalar yapmadan güzergahında inişler-çıkışlarda olsa rodajını yapabilirsin:cat:
Motorun hayırlı olsun... CBR250 mi? Ninja mı derken 125 e kısmet oldu sanırım:)
Ben rodaj için diye yanlış anladım sanırım. o yolda taksiciler belli bi saatten sonra katil gibidir. Senin hiç takmadan sinyal vemeden u dönüşü yaparlar sen yokmuşsun gibi yola atlarlar çok dikkat!
marefb
12 Haziran 2012, 23:34
yeni kasa cıbırından arabayla üstüne para alıcağım şekilde takas arayan arkadaşlar varsa özelden mesaj atabilir =))Biraz nakit birazda motora ihtiyacım var.Araç 97 model hyundai accent gt tek kapı çok temiz...Motora binmem dedim dayanamıyorum yaa ..Takas sebebim motoru özledim ve birasda nakite ihtiyaç..
Pain
12 Haziran 2012, 23:55
yeni kasa cıbırından arabayla üstüne para alıcağım şekilde takas arayan arkadaşlar varsa özelden mesaj atabilir =))Biraz nakit birazda motora ihtiyacım var.Araç 97 model hyundai accent gt tek kapı çok temiz...Motora binmem dedim dayanamıyorum yaa ..Takas sebebim motoru özledim ve birasda nakite ihtiyaç..
Yazın başında,motosiklet forumunda arabana zor müşteri bulursun diye tahmin ediyorum,kışa doğru bir ihtimal:D Hayırlı satışlar...
Zippo's
13 Haziran 2012, 00:05
Arkadaşlar bizim motor 1 lt yağ almıyo mu ? Bugün yağı değiştirdim ustaya bu 1 litreden fazla alıyo dedi yağ çubuğunu gösterip
marefb
13 Haziran 2012, 00:10
kışa doğru valla hayatta takas yapmam :D saten bunu verirsem kışa araba alırım arabasızda yapamam motorsuzda .......
Pain
13 Haziran 2012, 00:16
Arkadaşlar bizim motor 1 lt yağ almıyo mu ? Bugün yağı değiştirdim ustaya bu 1 litreden fazla alıyo dedi yağ çubuğunu gösterip
1lt hacmi var yahu,olmuştur bir hata kutuda eksik vardır,yere dökülmüştür,vardır bir sebebi.Belkide yan sehpayken baktı yada çubuğu iyi temizlemedi.Takma kafana bence.
GP500-1st
13 Haziran 2012, 00:21
kışa doğru valla hayatta takas yapmam :D saten bunu verirsem kışa araba alırım arabasızda yapamam motorsuzda .......
Sendeki 15 yaşındaki 2 kapı hyundai'a göre yeni kasa cbr125 leri şuan nakite çevirmek çok daha kolay:) CBR cı 1 haftada satar ama sen 2-3 ay müşteri arayabilirsin.
O yüzden nakitle gelsen CBR cılar için çok daha ikna edici olur:P
Pain
13 Haziran 2012, 00:39
Aynen üzerine nakit verirsen,takas yaparım:D
Zippo's
13 Haziran 2012, 00:42
1lt hacmi var yahu,olmuştur bir hata kutuda eksik vardır,yere dökülmüştür,vardır bir sebebi.Belkide yan sehpayken baktı yada çubuğu iyi temizlemedi.Takma kafana bence.
Yok kutu tamdı eminim.Başındaydım yerede dökülmedi.Arka sehpadaydı motor yanda değil ? Sizin servislerde 1 lt koyuyor değil mi ?
Pain
13 Haziran 2012, 00:47
Evet 1lt lik kutu açıyorlar ve tamamını boşaltıp kapatıyorlar karteri,şöyle birşeyde olabilir,1.5 lt hacim vardır karterde,ama 1lt idealidir,1.5 lt koyunca ağzına kadar doluyordur gibi birşeyde olabilir.
marefb
13 Haziran 2012, 00:56
hehehe şakacılar sizi :D 10.750 veren var saten ona satıcam büyük ihtimal ama ben direk satarsam motor almam biliyorum.Yani hemen hemen 2 tane cbr 125 yapıyor arabam :P artı araç italyan bilen bilir..dandik hyundailerle karıştırılmasın =)
GP500-1st
13 Haziran 2012, 01:33
hehehe şakacılar sizi :D 10.750 veren var saten ona satıcam büyük ihtimal ama ben direk satarsam motor almam biliyorum.Yani hemen hemen 2 tane cbr 125 yapıyor arabam :P artı araç italyan bilen bilir..dandik hyundailerle karıştırılmasın =)
ABS yok, Hava yastığı yok, NCAP çarpışma testi yok, Ailenin binebileceği 4 kapı yok, Hyundai'ın benzini içen eski nesil çıraklık dönemi karburatörlü 1.5 lt motoru var, artı 15 yaşında... LPG varsada ki vardır o yaştaki araçta motor ömrü ne kadar kalmıştır belli değil... Üstüne 2 kapı hızlı gençlik görmüş geçirmiş bi araç:P
Sana Honda servis bakımlı sıfır gibi 2 tane yeni kasa CBR değilde helalinden 1 mondial zat150, 1 laptop, playstation 2 ve iki tane kol bol oyun, JBL1000 bass kolon, poiner teyp ve no name anfi veriler:cherry:
Onları satarsan gel CBR125 verelim:queen: (takılmak için yazdım hayırlı satışlar:) ) Sayfaya motorla bekleriz...
Pain
13 Haziran 2012, 01:42
@GP500-1st Ahahhahahah,adamın arabasını ne yaptın yahu,tamam motorcuyuzda,araba süren arkadaşların üzerine bu kadar gitmeyelim,yeri geliyor bizde kullanıyoruz:D
!Lk£®
13 Haziran 2012, 10:32
motorar oturup kalkarken cırt cırt ses gelmeye başladı hafiften.zannederim amortisör den..
umarım önemli birşey değildir.cumartesi yetiştirebilirsem bir servise götürücem bakalım.
demqn
13 Haziran 2012, 13:20
ABS yok, Hava yastığı yok, NCAP çarpışma testi yok, Ailenin binebileceği 4 kapı yok, Hyundai'ın benzini içen eski nesil çıraklık dönemi karburatörlü 1.5 lt motoru var, artı 15 yaşında... LPG varsada ki vardır o yaştaki araçta motor ömrü ne kadar kalmıştır belli değil... Üstüne 2 kapı hızlı gençlik görmüş geçirmiş bi araç:P
Sana Honda servis bakımlı sıfır gibi 2 tane yeni kasa CBR değilde helalinden 1 mondial zat150, 1 laptop, playstation 2 ve iki tane kol bol oyun, JBL1000 bass kolon, poiner teyp ve no name anfi veriler:cherry:
Onları satarsan gel CBR125 verelim:queen: (takılmak için yazdım hayırlı satışlar:) ) Sayfaya motorla bekleriz...
heheheheyyttt çok iyi bir yazı çok güldüm açıkçası =)) no name anfi hahahah :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------
Arkadaşlar sorularıma cvp verilmiş ama kısmi cvplar olmuş , rica etsem titreşim ve servis bakım ( kaç km de bir bakım yapılır ) bunlara cvp alabilirsem çok sevinirim ;)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO