Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
mustf10
15 Nisan 2012, 16:00
Arkadaşlar kimi ne kadar ilgilendirir bilmiyorum ama adapazarı bolu arasında dün bi gidiş geliş yaptım .Bir çok arkadaşa motorun son sürati konusunda kızmış laf etmiştim :hepsinden özür diliyorum.Bolu dağı tünelden çıkışta kendim 140 yaptığımı görünce ağzım açık kaldı. ortalama seyir süratim 120-125 bazen de 130 oluyormuş .Valla iyi motomuş kim ne derse desin 125 lik bir motorun 125 ile seyretmesi dehşet verici.Selamlar
Arkadaşlar kimi ne kadar ilgilendirir bilmiyorum ama adapazarı bolu arasında dün bi gidiş geliş yaptım .Bir çok arkadaşa motorun son sürati konusunda kızmış laf etmiştim :hepsinden özür diliyorum.Bolu dağı tünelden çıkışta kendim 140 yaptığımı görünce ağzım açık kaldı. ortalama seyir süratim 120-125 bazen de 130 oluyormuş .Valla iyi motomuş kim ne derse desin 125 lik bir motorun 125 ile seyretmesi dehşet verici.Selamlar
İyi motor olduğu tartışılmaz zate:D.Bu arada kaç kilosunuz.Bende öyle süratler pek olmuyor,en az 10 kilo vermem lazım:D(90kiloyum)
GP500-1st
15 Nisan 2012, 18:18
motor 3000-4000 den sonra açılıyor ideal performansını vermeye başlıyor. Düzde tek kişi 125-130 uzun yolda rahat gidiyor.
125 lik le 130km hızla seyretmek şaşırtıyor. su soğutma olunca sişme tıkanmada yok istediğin kadar git:)
brooklynnn
15 Nisan 2012, 18:55
sisme tikanma yok ama ben problem cikarir bozulur diye kiyamiyorum iki kisi izmit istanbul arasi cok gittik geldik max 135 gordum artcili biraz daha gitsem 140 gorurdu diyebilirim
Tek kisi 120 ile giderken motor cok bagiriyor dolayisi ile yavasliyorum biraz sonra Uzun sure dip gaz gitmek iyi degildir diye biliyorum yaglama yapmazsa kitlenmesin motor
GP500-1st
15 Nisan 2012, 20:11
sisme tikanma yok ama ben problem cikarir bozulur diye kiyamiyorum iki kisi izmit istanbul arasi cok gittik geldik max 135 gordum artcili biraz daha gitsem 140 gorurdu diyebilirim
Tek kisi 120 ile giderken motor cok bagiriyor dolayisi ile yavasliyorum biraz sonra Uzun sure dip gaz gitmek iyi degildir diye biliyorum yaglama yapmazsa kitlenmesin motor
yağlama yapmaması gibi bi problem kolay kolay çıkrmaz. Zaten motor maksimum gücünü 10.000 devirde veriyor. Tek kişi 6 vitesde 120 ile gidiyorsan sabit devir 9.000 de oluyor. Bu da motorun çevirebileceği devirler dahilinde sorun yok. 5. vitesde ve iki ikişi biraz zorlamya giriyor.
Sürekli otobanda sık sık 5. vites 130 giden bi motorun ömrü 130 bin değil de 80-90 bin olur fark bu.
Cbr 125 i alanlanlar zaten bizde ortalama 1.000-7.000 km kullanıp satıyor. nadiren 20bin 30 bin kullanıyor. o bile ömrünün 3 te birinden azı oluyor. Motoru ısıtmadan gazlamayın aragaz vermeyin yağ değişiminde hassas olun yeter. Uzun yolda tempolu gitmenin bi zararı yok kırmızı cizgiyi geçmedikten sonra
brooklynnn
15 Nisan 2012, 21:43
serviste 15 50 yag koyuyorlar castrol
Yag konusunda titizim zamaninda degisim yaparim
6. Vites 100 km hiz ile ortalama gidiyoruz artcimla toplam 140 kg
Yolda giderken aklima sacma sapan seyler geliyor kitlerse piston firlarsa v.s. :D
Uzun sure az vermem durdugu yerde isitmadan binmem
Kaski eldiveni takarken calistiririm 1 dakika felan calisir sonra yuklenmeden giderim
Uzun kmler beraber olacagiz ins motorumla :)
bu arada tek piston segman ile kac bin yapar bizim motorlar bilgisi olan war mi ?
Ufuk İnkaya
15 Nisan 2012, 21:55
serviste 15 50 yag koyuyorlar castrol
Yag konusunda titizim zamaninda degisim yaparim
6. Vites 100 km hiz ile ortalama gidiyoruz artcimla toplam 140 kg
Yolda giderken aklima sacma sapan seyler geliyor kitlerse piston firlarsa v.s. :D
Uzun sure az vermem durdugu yerde isitmadan binmem
Kaski eldiveni takarken calistiririm 1 dakika felan calisir sonra yuklenmeden giderim
Uzun kmler beraber olacagiz ins motorumla :)
bu arada tek piston segman ile kac bin yapar bizim motorlar bilgisi olan war mi ?
30bin küsürat yapan bir arkadaşım var eski kasayla :)
brooklynnn
15 Nisan 2012, 22:55
forumdan bi arkadasta eski kasa vardi kursattekinle 150lik motor takacaklardi
O arkadasinki 50bindeydi heralde
Mr.cihans
16 Nisan 2012, 00:38
bugun 3 sularında kartal sahılınde donus ısıgında gorduugm cbr trıcolor burdan mı 250lık gıbı geldı ama belkıde yanıldım 125lıktı bır ıkı sn bakabıldım gecerken...
bugun 3 sularında kartal sahılınde donus ısıgında gorduugm cbr trıcolor burdan mı 250lık gıbı geldı ama belkıde yanıldım 125lıktı bır ıkı sn bakabıldım gecerken...
Bu gün değil ama bende daha önce onu gördüm,250 lik motoru ama buradan değil herhalde çünkü bende sormuştum dönen olmadı.
Mr.cihans
16 Nisan 2012, 01:00
korna caldım ama sadece benı ızlemekle yetındı neyse artık...
CBR'S
16 Nisan 2012, 01:13
beyler yarın kask ceket ve eldıven alcam önerileriniz varmı onlarada bakıyım?
Fiyat aralığı belirtmeni lazım,birde siz neler almayı planlıyorsunuz??
Zippo's
16 Nisan 2012, 01:25
beyler yarın kask ceket ve eldıven alcam önerileriniz varmı onlarada bakıyım?
Arda yarın okulda konuşalım ekipmanları bi güzelce.Uygun fiyata güzel şeyler alırsın
s.e.c
16 Nisan 2012, 02:20
Selam beyler, yukarıdaki konuşmalarınızı okudum biraz ekleme yapmak istedim. Motorun üstündeki yük çok aşırı olmadığı sürece son hız neredeyse hiç degismez ama son hıza ulaşma süresi yük arttıkça artar.
iki kişiyken 120 yaptım tek kisi 130 yaptım v.b gibi durumlarla karşılaşıp yanılgıya düşebilirsiniz. Çünkü iki durumdada hava ve yol aynı olmayabilir, özelliklede çok ufak bir rüzgar farkı son hızda 10 km ye kadar etki yapabiliyor.
Hatta 250 km üstündeki hızlara çıkan motorlarda ağırlığı biraz daha fazla olan motor aynı güçte oldukları halde hafif olandan daha yüksek hıza çıkar. Bunun çok ayrıntılı açıklaması var fakat topiği boğmıyım gece gece :)
Bu arada bugün ilk defa cb125e gördüm fotolardakinden daha tatlıymış. Commuter olarak çok hoşuma gitti
brooklynnn
16 Nisan 2012, 10:59
bende geçenlerde konşukta gördüm
beyazı hoşuma gitti
ama bana hitap etmiyor :)
Ufuk İnkaya
16 Nisan 2012, 12:17
Selam beyler, yukarıdaki konuşmalarınızı okudum biraz ekleme yapmak istedim. Motorun üstündeki yük çok aşırı olmadığı sürece son hız neredeyse hiç degismez ama son hıza ulaşma süresi yük arttıkça artar.
iki kişiyken 120 yaptım tek kisi 130 yaptım v.b gibi durumlarla karşılaşıp yanılgıya düşebilirsiniz. Çünkü iki durumdada hava ve yol aynı olmayabilir, özelliklede çok ufak bir rüzgar farkı son hızda 10 km ye kadar etki yapabiliyor.
Hatta 250 km üstündeki hızlara çıkan motorlarda ağırlığı biraz daha fazla olan motor aynı güçte oldukları halde hafif olandan daha yüksek hıza çıkar. Bunun çok ayrıntılı açıklaması var fakat topiği boğmıyım gece gece :)
Bu arada bugün ilk defa cb125e gördüm fotolardakinden daha tatlıymış. Commuter olarak çok hoşuma gitti
Bizim karşı dükkanda ki bi abi aldı benim de çok hoşuma gitti fotoğraflardan daha tatlı duruyor. Honda yine yapmış yapacağını :)
s.e.c
16 Nisan 2012, 18:03
Aynen ufuk. Ben yazın hergün en az 70-80 km yapıyorum o yüzden az yakması benim için çok önemli. Şeytan diyor sat mondialı al cb125 ama modidende çok memnunum, gücüde cb125e göre baya bir yüksek olugundan vaz geçiyorum çünkü evlendiğim an en kısa zamanda nasip olursa daha türkiyeye gelmemiş olan son kasa er6 n yada ducati monster gibi orta sınıf bi naked alıcam.
Yok arkadaş 125 cc ile işkence çekiyoruz resmen.
Geçen gün kle500 kullandım, büyük cclerde en güçsüzlerden biri olduğu halde hatırı sayılır bir ivmelenmesi var. Gerçi o bile adrenalin isteyen biri için yetersiz bir ivmelenmeye sahip. Fakat kle500den inip cbra binince eşek gibi geliyor, ne kadar kırbaçlasanda gitmiyor:)
Zippo's
16 Nisan 2012, 18:05
Xenon u taktım arkadaşlar,akşam foto atarım.
Mr.cihans
16 Nisan 2012, 18:10
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2012-cbr-125r-tertemiz-82410960/detay aramızda mı sahibi yazık yaw satılır mı daha bu kmrede.Bide hıc mı kullanmadı anlamadım ben 3 kere cıktım 110km geldım daha 1 haftalık fiyata yorum yok...
CBR'S
16 Nisan 2012, 18:11
bekliyorum heycanla ciko
Zippo's
16 Nisan 2012, 18:18
bekliyorum heycanla ciko
Akşam iyi gözükür atarım :)
Ufuk İnkaya
16 Nisan 2012, 21:12
Aynen ufuk. Ben yazın hergün en az 70-80 km yapıyorum o yüzden az yakması benim için çok önemli. Şeytan diyor sat mondialı al cb125 ama modidende çok memnunum, gücüde cb125e göre baya bir yüksek olugundan vaz geçiyorum çünkü evlendiğim an en kısa zamanda nasip olursa daha türkiyeye gelmemiş olan son kasa er6 n yada ducati monster gibi orta sınıf bi naked alıcam.
Yok arkadaş 125 cc ile işkence çekiyoruz resmen.
Geçen gün kle500 kullandım, büyük cclerde en güçsüzlerden biri olduğu halde hatırı sayılır bir ivmelenmesi var. Gerçi o bile adrenalin isteyen biri için yetersiz bir ivmelenmeye sahip. Fakat kle500den inip cbra binince eşek gibi geliyor, ne kadar kırbaçlasanda gitmiyor:)
Sorma ya benim de bi abimde var KLE500 sürüyorum yok öyle bir şey ya. Gazı bi çekiyorsun yol gözünde daralıyor :) Ardından ufak makineye biniyorum bu ne len diyorum kendi kendime motor mu bu felan :). Ama insan; ne kadar basit olursa olsun kendisinin olan şeyden vazgeçmemeli bence.
Zippo's
16 Nisan 2012, 23:35
http://i39.tinypic.com/59x5as.jpg
http://i41.tinypic.com/2n7jm0z.jpg
http://i39.tinypic.com/2q2eqe9.jpg
CBR'S
16 Nisan 2012, 23:47
vaay efsane olmus kardesim hayırlı olsun. benimkinede yapalım da garantı falan cıkmıyo dimi
Aga naptın,adamı kör eder bu diyeceğim ama,üstimüze çıkacaklarına kör olsunlar:DZaten yine birisi üzerime çıkıyordu bugün...
Zippo's
17 Nisan 2012, 00:36
vaay efsane olmus kardesim hayırlı olsun. benimkinede yapalım da garantı falan cıkmıyo dimi
Sağolasın akü çıkıyo sadece arda oda sorun değil bence.
@Pain, mercekli istiyodum ama mercek ayarlayamadığımdan böyle.
Mr.cihans
17 Nisan 2012, 00:41
@zippo hayırlı olsun mukemmel olmus gule gule kullan ama dıkkat et karsıdakının gozunu alırsa sanada zarar verebılır olmadı farı bıraz asagı dogru ayarlama sansın var yap bence.
Zippo's
17 Nisan 2012, 00:42
@zippo hayırlı olsun mukemmel olmus gule gule kullan ama dıkkat et karsıdakının gozunu alırsa sanada zarar verebılır olmadı farı bıraz asagı dogru ayarlama sansın var yap bence.
Sağol Cihan,aynen ayarlatıcam dediğin gibi.
CBR'S
17 Nisan 2012, 00:45
aku cıkıyo derken anlamadım
Zippo's
17 Nisan 2012, 00:48
aku cıkıyo derken anlamadım
Akü garantiden çıkıyo sadece.Akü ile ilgili bi sıkıntı çıkarsa servis karşılamaz xenondan sonra
Mr.cihans
17 Nisan 2012, 00:50
emın degılım ama egerkı Allah korusun elektrık tesısatından bır sorun cıkarsa beyın ws yanma gıbı xenon gorduklerınde dırek garantı dısı derler. Zıppo xenon acmak ıcın extra buton koydurdun mu yoksa dırek yarım kontakta yanıyormu...
Zippo's
17 Nisan 2012, 00:54
emın degılım ama egerkı Allah korusun elektrık tesısatından bır sorun cıkarsa beyın ws yanma gıbı xenon gorduklerınde dırek garantı dısı derler. Zıppo xenon acmak ıcın extra buton koydurdun mu yoksa dırek yarım kontakta yanıyormu...
Koydurcaktım sonra vazgeçtim.Hatta butonu koyduk sonra vazgeçtik hala duruyo buton takılı.Kontağı açık unutmadığım sürece bi sorun çıkıcağını düşünmüyorum.Araba xenonu takanlar çok yaşıyo akü sorunu ama ben yaşayacağımı pek sanmıyorum.inşallah :)
Xenon düşünenlere tavsiyem ince beyin alsınlar,yoksa motorda koycak yer arıyosunuz.
Mr.cihans
17 Nisan 2012, 00:58
Koydurcaktım sonra vazgeçtim.Hatta butonu koyduk sonra vazgeçtik hala duruyo buton takılı.Kontağı açık unutmadığım sürece bi sorun çıkıcağını düşünmüyorum.Araba xenonu takanlar çok yaşıyo akü sorunu ama ben yaşayacağımı pek sanmıyorum.inşallah :)
dıkkat edersen bırsey olmaz sadece ılk calıstırmada mars sırasında akım gıdıp gelırken ampul patlıyabılır belkı ama sadece araba mantıgıyla konusuyorum cunku ampulun omru uzun olsun dıye mars sırasında farların kapatılmasını tavısye ederler.
CBR'S
17 Nisan 2012, 00:59
ben beklerım ozaman biraz daha sonra takarım ya sorun falan cıkar :)
Mr.cihans
17 Nisan 2012, 01:01
ahahaa kobay yaptın adamı burda:D
Zippo's
17 Nisan 2012, 01:01
dıkkat edersen bırsey olmaz sadece ılk calıstırmada mars sırasında akım gıdıp gelırken ampul patlıyabılır belkı ama sadece araba mantıgıyla konusuyorum cunku ampulun omru uzun olsun dıye mars sırasında farların kapatılmasını tavısye ederler.
Bakalım bi sorun yaşarsam o zaman ustayla papaz olurum :)
Aynen arda bi al motoru hemen girişme öyle şeylere.Rodajını filan yap adam akıllı sonra hafiften başlarsın
CBR'S
17 Nisan 2012, 01:05
ya simdi yeni ya bisey misey olur bekliyim biraz :)
Mr.cihans
17 Nisan 2012, 01:08
ya simdi yeni ya bisey misey olur bekliyim biraz :)Lutfen o motora gozun gıbı bak kendını sanslı hısset her cbr bınmek ısteyenın sahıp olamadıgı bır motordur cunku kendısı :( tekrar hayırlı olsn kazasız belasız...
CBR'S
17 Nisan 2012, 01:15
aynen oyle cihan cok sagolasın tekrar insallah kazasız belasız hepımıze
GP500-1st
17 Nisan 2012, 01:22
Lutfen o motora gozun gıbı bak kendını sanslı hısset her cbr bınmek ısteyenın sahıp olamadıgı bır motordur cunku kendısı :( tekrar hayırlı olsn kazasız belasız...
Cihan sen cc yükseltmekte kararlımısın bi dahaki sezona? sıfır cbr 250 almak içinmi almıştın cb yi..
Mr.cihans
17 Nisan 2012, 01:30
Cihan sen cc yükseltmekte kararlımısın bi dahaki sezona? sıfır cbr 250 almak içinmi almıştın cb yi..Benim durum karısık yılan hıkayesı gıbı :D aralık ayında cbr250 alabılmek ıcın bayıye gıtmıs sonra orda bakmıs 165kılo motoru kullanmaya yememıs ıkı ay daha dusundukten sonra cbr 125 white fuarda gormus asık olmus ve dırek kapora verıp 25 gun beklemıs ama nısan 1 sakasıyla 400tl zamma sınırlenmıs ıptal etmıs bırıyım. Ama bu ıse bıryerden baslanmalı oldgunu dusunup hondanın fıyat polıtakasından dolayı cb kaldım :D sıkayetcı degılım ama gozum hepte cbrda olcak.soruna gelırsem evet yukseltıcem ama karar veremedım nınja daha cok hosuma gıdıyor yakıtı kafamda sanırım cbr250 karar kılıcam kısmet bıraz ogrenelım cbde.Arada sızın resımlerle kendımı tatmın edıyorum :D
GP500-1st
17 Nisan 2012, 01:35
Benim durum karısık yılan hıkayesı gıbı :D aralık ayında cbr250 alabılmek ıcın bayıye gıtmıs sonra orda bakmıs 165kılo motoru kullanmaya yememıs ıkı ay daha dusundukten sonra cbr 125 white fuarda gormus asık olmus ve dırek kapora verıp 25 gun beklemıs ama nısan 1 sakasıyla 400tl zamma sınırlenmıs ıptal etmıs bırıyım. Ama bu ıse bıryerden baslanmalı oldgunu dusunup hondanın fıyat polıtakasından dolayı cb kaldım :D sıkayetcı degılım ama gozum hepte cbrda olcak.soruna gelırsem evet yukseltıcem ama karar veremedım nınja daha cok hosuma gıdıyor yakıtı kafamda sanırım cbr250 karar kılıcam kısmet bıraz ogrenelım cbde.Arada sızın resımlerle kendımı tatmın edıyorum :D
O zaman almışken cb'yle en az 7.000-10.000 km devirmek yakışır... Durmak yok tecrubeye devam:)
Mr.cihans
17 Nisan 2012, 01:40
O zaman almışken cb'yle en az 7.000-10.000 km devirmek yakışır... Durmak yok tecrubeye devam:)Niyetim aynen o dur aslında pısman degılım zor ıst trafıgınde kolay motor lazımmıs stop edınce ayagını yere koyucagın dusmeden tutacagın pratık bırsey sonrası sırasıyla gelir zaten...
sadece gorunum sıkıntı bıraz okadar ama vıtes gostergem var:D sızın motorlara ıstenırse takılırmı cıdden bunu merak edıyorum ılerde alırsam bence buyuk kolaylık onu gormek ...
Zippo's
17 Nisan 2012, 01:45
Niyetim aynen o dur aslında pısman degılım zor ıst trafıgınde kolay motor lazımmıs stop edınce ayagını yere koyucagın dusmeden tutacagın pratık bırsey sonrası sırasıyla gelir zaten...
sadece gorunum sıkıntı bıraz okadar ama vıtes gostergem var:D sızın motorlara ıstenırse takılırmı cıdden bunu merak edıyorum ılerde alırsam bence buyuk kolaylık onu gormek ...
Cb güzel motor,fiyatıda iyi.Tecrübe yaptıktan sonra umarım gönlündeki motoru alırsın.
Mr.cihans
17 Nisan 2012, 01:48
Cb güzel motor,fiyatıda iyi.Tecrübe yaptıktan sonra umarım gönlündeki motoru alırsın.İyi dileklerin için tesekkur ederim...
onuRRtas
17 Nisan 2012, 01:50
Eh aranızdayım artıkın bende. 2005 model 2007 çıkışlı bi cıbırım var. :)
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/521899_382875701734204_100000353326734_1213762_850 220220_n.jpg
s.e.c
17 Nisan 2012, 01:57
Ekrem hayırlı olsun güle güle kullan xenonu. Ben telden girdigim için yine fotonu açmadı ama eminim güzel olmuştur.
Cihan sonradan vites göstergesi takılabiliyor. Piyasada var öyle ürünler
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------
Hayırlı olsun onur kardeş :)
Zippo's
17 Nisan 2012, 01:58
@onurrtas hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
semih teşekkürler dostum.şuan memnunum xenondan
onuRRtas
17 Nisan 2012, 01:58
Ekrem hayırlı olsun güle güle kullan xenonu. Ben telden girdigim için yine fotonu açmadı ama eminim güzel olmuştur.
Cihan sonradan vites göstergesi takılabiliyor. Piyasada var öyle ürünler
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------
Hayırlı olsun onur kardeş :)
teşekkür ederim hocam. :rendeer:
@onurrtas hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
semih teşekkürler dostum.şuan memnunum xenondan
çok teşekkür ederim hocam sizde kazasız belasız inşallah. :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO