Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
c3nk
30 Haziran 2011, 14:34
2006 model cbr ın zinciri kaç bakla bilen var mı?
set olarak servisin çektiği fiyat dudak uçuklatıyo. mali durumumu düzenleyene kadar idare etcek bişey arıyorum.
Zincir kaç bakla?
ön dişli ve arka dişli kaç dişli:P:mrgreen:
illa orjinal almak zorunda değilsin. D.I.D. marka zincir duymuştum ona iyi diyolar bi araştır derim, bütçene uygunsa alırsın ;)
Zippo's
30 Haziran 2011, 14:59
Arkadaslar cok tsk ederim hepinize daha iyileri sizlerin olsun.Fakst hayatimda olk vitesli deneyimim suan sokak arasinda 2. Viteste gidiyorum ama zincir cok bol cok kotu bir ses geliyo ve deviri ayarlayamiyorum acemiligimden :(
OguzhanCBR
30 Haziran 2011, 15:07
Halen bekliyorum bende motoru daha gelmedi temmuz ilk haftasında gelicek diyorlar ya :(
Zippo's
30 Haziran 2011, 15:09
Halen bekliyorum bende motoru daha gelmedi temmuz ilk haftasında gelicek diyorlar ya :(
Anes motorda,gungor motorda honda turkiyede temmuzun en gec 12sine kadar dedi ortada net bir bilgi ar bekle dostum en kisa zamanda alirsin umarim
!Lk£®
30 Haziran 2011, 15:13
zippo kardeşim, impossible is nothing :D
hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız bin inşallah ;)
resimlerini bekleriz.tricolor a aşık oldum bende.biraz modifiyeyle mükemmel oluyor :)
cbr 125'm
30 Haziran 2011, 16:37
illa orjinal almak zorunda değilsin. D.I.D. marka zincir duymuştum ona iyi diyolar bi araştır derim, bütçene uygunsa alırsın ;)
D.I.D i biliyorum. Ortalama 150 tl civarı fiyatları ama bakla sayısını bilmiyorum. İnternette de bulamadım. Cbr 125 için falan diye de yazmıyor.
Bu arada zippo's hayırlı olsun.
Zippo's
30 Haziran 2011, 17:11
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:59 ----------
[/COLOR]Çok teşekkür ederim kardeşim.ilk defa vitesli motora bindim ama çabuk kavradım yavaş yavaş alışıyorum önce babam aldı motoru gitti benzini fulledi sonra yavaş yavaş öğretti max 40 km hız yaptım 2. vitesin üstüne çıkmadım.2.vitese geçerken çok hopluyodu motor debriyajı hızlı bırakmamdanmış onada alıştım.sadece biraz zincirden ses geliyor giderken çok sinirimi bozdu ve biraz gevşek.ama motoru çok yordum gibi hissediyorum bugün baya vites geçişlerini yanlış yaptım stop ettirdim canım sıkıldı bu duruma :( Ama sonra alıştım son 1 saat içinde üstündeydim ve stop ettirmedim virajlarıda becerdim az çok böyle böyle mahalle arasında sürüyoruz.Umarım motora büyük bir zarar vermemişimdir.
Birde şuan için ixil egzost,elcik ve kırmızı jant şeridi düşünüyorum ama elcik ve egzost için biraz bekleyeceğim.bana kırmızı jant şeridi yollayabilecek bir arkadaş var mı ?
http://i52.tinypic.com/a2fb5c.jpg
http://i51.tinypic.com/hwgvg4.jpg
http://i52.tinypic.com/2vkau68.jpg
http://i52.tinypic.com/2quhx03.jpg
!Lk£®
30 Haziran 2011, 17:13
aşık oldum bu tri color o yaw :) mükemmel gerçekten.kazasız belasız tekrardan.
o hoplamaların nedeni ani gaz açmasından ziyade biraz da motorun suan için avi tepki vermesi ve metal aksamın birbirine alışmasından dolayı.benim ilk başlarda az bileğim ağrımadı =) zamanla geçiyor ani zıplamaları.alışırsın.
Zippo's
30 Haziran 2011, 17:17
aşık oldum bu tri color o yaw :) mükemmel gerçekten.kazasız belasız tekrardan.
o hoplamaların nedeni ani gaz açmasından ziyade biraz da motorun suan için avi tepki vermesi ve metal aksamın birbirine alışmasından dolayı.benim ilk başlarda az bileğim ağrımadı =) zamanla geçiyor ani zıplamaları.alışırsın.
Sağolasın ilker.Bende tri color ı çok sevdim ama diğer renkleride çok iyi.Çok garip birşey yahu arkadaşımın sitesine bıraktım otoparkı ve güvenliği var diye ve şuan evdeyim ama içim nasıl rahatsız anlatamam biri çizcekmi çocuklar üstüne çıkcakmı :) Branda almam şart bugün ve hale yer problemim var arkadaşın sitesinde sadece bu akşamlık tutacağım dahga sonra nereye koyacağım hiç bilmiyorum.Bide kırmızı jant şeridi bulmam lazım
!Lk£®
30 Haziran 2011, 17:19
brandayı ihmal etme.hem hava muhalefeti için, hemde çocuklar için :) olayın başını kaçırdım ben.1 motor geliyordu 2. idin.ne oldu kaporasını mı geçmiş ilk arkadaş :P
Zippo's
30 Haziran 2011, 17:21
Ve bugün çok stop ettim bikaç kezde zorladım vitesi içim gitti bişey olmuşmudur :(
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:19 ----------
brandayı ihmal etme.hem hava muhalefeti için, hemde çocuklar için :) olayın başını kaçırdım ben.1 motor geliyordu 2. idin.ne oldu kaporasını mı geçmiş ilk arkadaş :P
Yok anes motor dün ilan koymuş sahibindene tri color elimizde 1 adet cbr 125 var diye hemen aradım ve sabahtan geleceğimi söyledim ve babamla yola çıktım saba 6 gibi 7.30 da bayinin önündeydim 1 saat bayinin önünde bekledik hemen girdik aldık motoru :queen: Diğer bayidende kaporamı geri alacağım ilgilenenlerin haberi olsun pendik güngör motor
!Lk£®
30 Haziran 2011, 17:28
mükemmel bi şans.bende olsam sabah 6 da giderdim kardeşim valla :P
istop etme olur ilk başlarda, bende scooter den geçtim, 20 30 kere ettirmişimdir.az çekmedi benden :)
Zippo's
30 Haziran 2011, 17:39
mükemmel bi şans.bende olsam sabah 6 da giderdim kardeşim valla :P
istop etme olur ilk başlarda, bende scooter den geçtim, 20 30 kere ettirmişimdir.az çekmedi benden :)
:) Önerebileceğin internetten alabileceğim bir tank pad var mı ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:37 ----------
http://www.motobakkal.com/?urun-76-REFLEKTOR-VE-FLORASAN-CEKME-APARATLI-JANT-SERiDi.html
? Florasan kırmızı nasıl olur
c3nk
30 Haziran 2011, 19:38
:) Önerebileceğin internetten alabileceğim bir tank pad var mı ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:37 ----------
http://www.motobakkal.com/?urun-76-REFLEKTOR-VE-FLORASAN-CEKME-APARATLI-JANT-SERiDi.html
? Florasan kırmızı nasıl olur
benim jant şeritleri reklektif geceleri baya fark ediliyo, honda güngör motordan almıştım keitiydi markası sanırım, florasan olanlar çok parlak şahsen ben beğenmemiştim, internetten almak yerine canlı olarak git bak içine sinen rengi al ;)
Blendizzy
30 Haziran 2011, 20:43
Zippo's kardeş hayırlı olsun motorun :) bende almak istiyordum bu yaz bi cbr 125 r yeni kasalardan nasip olmadı hala bekliyorum, kaporayı çektin mi sen acaba ?
Zippo's
30 Haziran 2011, 21:03
Zippo's kardeş hayırlı olsun motorun :) bende almak istiyordum bu yaz bi cbr 125 r yeni kasalardan nasip olmadı hala bekliyorum, kaporayı çektin mi sen acaba ?
Tesekkur ederim.Yarin cekicem dostum
Blendizzy
30 Haziran 2011, 21:09
ne kadar kapora ödemiştin peki motor için ?
Zippo's
30 Haziran 2011, 21:16
ne kadar kapora ödemiştin peki motor için ?
200 lira..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:14 ----------
Babam motoru azcık yatırmış yine iyi granajda bişey yok fren pedalı biraz çizilmiş,birazda egzosda çizik var :) Nazarlık diyelim..
http://www.motorturkiye.com/goster/2/13892/rizomaelcik-gr-205-b
Burdaki elcikler için ne diyosunuz kırmızı olanlar alınır mı ?
Blendizzy
30 Haziran 2011, 21:17
Ben şu an Eskişehirdeyim , İstanbulda tanıdıklarım var kaporayı çekeceksen senin sıranı alabilir miyim acaba öyle birşey mümkün mü ?
Blacklove16
30 Haziran 2011, 21:26
Öylesine paylaşayım dedim..Şimdi kimbilir nerde...
http://img18.resimup.net/di/AH3B.jpg (http://www.resimup.net)
islam077
30 Haziran 2011, 23:12
Tesekkur ederim.Yarin cekicem dostum
hayırlısı olsun kardeşiimm,
bende plaka işlemlerinin bitmesini bekliyorum,cıbır bekliyor motorcuda,yarın alabilirim işallah cbr yi
teknoali
30 Haziran 2011, 23:14
zippo kardesim hayırlı olsun , çok sevindim senin adına. inan mesajlarını okudukça içim gidiyordu. ve halini anca senin gibi bekleyen bilir ...
umarım kazasız belasız binersin ...
.Mhmt.
01 Temmuz 2011, 01:16
200 lira..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:14 ----------
Babam motoru azcık yatırmış yine iyi granajda bişey yok fren pedalı biraz çizilmiş,birazda egzosda çizik var :) Nazarlık diyelim..
http://www.motorturkiye.com/goster/2/13892/rizomaelcik-gr-205-b
Burdaki elcikler için ne diyosunuz kırmızı olanlar alınır mı ?
Abi ne yaptın ya :salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut:
Senden önce ben aradım dün , haftasonuna kadar o motora ailemi ikna etmek için yırtınıyodum yırtınacaktım , hayallerim yıkıldı vallaha:salut::salut::salut::salut::salut::salut:: salut::salut::salut:
Zippo's
01 Temmuz 2011, 01:33
Abi ne yaptın ya :salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut:
Senden önce ben aradım dün , haftasonuna kadar o motora ailemi ikna etmek için yırtınıyodum yırtınacaktım , hayallerim yıkıldı vallaha:salut::salut::salut::salut::salut::salut:: salut::salut::salut:
Kardeşim son 20-30 sayfayı oku sende anlarsın beni.Babamı peşime takıp sabahın 6sında gittim ben bayiye.2 aydır bekliyorum.Umarım en kısa zamanda kavuşursun istediğin motora.
Temennileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar,daha iyileri sizin olsun herkese kazasız belasız sürüşler dilerim :rendeer::rendeer:
Blendizzy
01 Temmuz 2011, 01:50
Artık dayanamıcam ya 2010 model cbr 125 buldum çok temiz fakat motor diyarbakırda.. Abim şu an diyarbakırda çalışıyor motoru alma bakımından problem yokta Eskişehire bu motor nasıl gelir acaba ya fikri olan arkadaşlar var mı ?
Phantom264
01 Temmuz 2011, 01:55
Bu sabah bende gittim anes motora 11 gibi :) bi göreyim dedimki sabah satıldı dediler :) hee dedim bizim mt den tuzladan bi arkadaş gelcekti o mu aldı dedim evet adam sabah kimse yokken burdaydı dedi :mrgreen: Neyseki orda serviste vardı bitane cbr125r baktım inceledim biraz. Kafamı kurcalıyor ama hayırlısı artık :)
Bu arada hayırlı olsun Zippos
Zippo's
01 Temmuz 2011, 02:14
Bu sabah bende gittim anes motora 11 gibi :) bi göreyim dedimki sabah satıldı dediler :) hee dedim bizim mt den tuzladan bi arkadaş gelcekti o mu aldı dedim evet adam sabah kimse yokken burdaydı dedi :mrgreen: Neyseki orda serviste vardı bitane cbr125r baktım inceledim biraz. Kafamı kurcalıyor ama hayırlısı artık :)
Bu arada hayırlı olsun Zippos
Çok teşekkür ederim daha iyileri senin olsun.7de ordaydık bayi 8.30 da açıldı :queen:[COLOR="Silver"]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:03 ----------
Bugün 45 km yaptım motorumla.Genel olarak memnunum.Zincirden gelen ses sadece delirtti beni biraz bol çok ses geliyor.Arka frenden pek memnun kalmadım.Zincir kolay halledilcek bişey de bide vites geçişleri çok tak tuk sesler geliyo ama benden kaynaklanıyo olabilir daha ilk vitesli deneyimim.Ama motor tabiki beklediğim gibi çok iyi ve çok dikkat çekiyo
cbr 125'm
01 Temmuz 2011, 02:17
Yahu zippo hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela göstermesin ama senin yüzünden sorum arada kaynıyor yahu :P:cherry:
Biraz bakındım 06 model cbr için ön-arka dişli 15/42 olarak buldum. zincirde 128 bakla diyolar.
Doğru mudur acaba?
mstf_gnc
01 Temmuz 2011, 02:40
selam arkadaşlar makina mı satıyorum
cbr 125 r 2011 nisan trafiğe çıkışlı 1500 km de eski kasa fakat 600 rr kafalı hatta aynısı tri color rodaj da net 140 ı gördüm
gursus
01 Temmuz 2011, 02:43
cbr 125 r 2011 nisan trafiğe çıkışlı 1500 km de eski kasa fakat 600 rr kafalı hatta aynısı tri color rodaj da net 140 ı gördüm
rodajda net 140 ı gördüysen o motordan hayır gelmez arkadaşım kusura bakma km 20 bine dayandığında sorunlar başgöstermeye başlar hiç bişey olmazsa çekişten düşer.
mstf_gnc
01 Temmuz 2011, 03:01
rodajda net 140 ı gördüysen o motordan hayır gelmez arkadaşım kusura bakma km 20 bine dayandığında sorunlar başgöstermeye başlar hiç bişey olmazsa çekişten düşer.
rodajın nasıl açılcağını mı sordum arkadaş... elimden 3 tane cbf geçti hepside maaşallahı vardı. 140ı gördüysek her zaman mı gördük motorun ilaki uzun yol yapması gerkli bin kmden sonra neyhi hayır gelmez sen bunu hava soğutmayla karıştırdın biraz okuda gel...
ozaktasi
01 Temmuz 2011, 03:07
Arkadaşlar yeni kasa CBR 125 ler bollaşacak..bu fiyatada çatır ,,çatır satılır..Benim makina geldi,,Gri,,Turuncu renk..beyaz olan olmadı sağlık olsun..
Eski cıbırlarla kıyaslanamayacak kadar güzel,,ve kalıplı..iyiki eskiyi sattım bunu aldım..
Makina yapmış adam yahuuu..
gursus
01 Temmuz 2011, 03:36
rodajın nasıl açılcağını mı sordum arkadaş... elimden 3 tane cbf geçti hepside maaşallahı vardı. 140ı gördüysek her zaman mı gördük motorun ilaki uzun yol yapması gerkli bin kmden sonra neyhi hayır gelmez sen bunu hava soğutmayla karıştırdın biraz okuda gel...
sakin ol önce eleştirilmeyi hazmedemiyorsanda yazma bukadar basit:wiinkk:
gökhans16cbr
01 Temmuz 2011, 09:27
arkadaşlar ilk konumu açtım buyurun :)
http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/91093-2006-honda-cbr-125r-ufaktan-modifiye.html
c3nk
01 Temmuz 2011, 12:13
valla arkadaş sen daha 1000 km olmadan o motoru okadar zorlayıp o devirlere çıkarıp 140 km hızı gördüysen yazık etmişsin güzelim motora.
Zippo's
01 Temmuz 2011, 12:35
Rizoma kırmızı elcikleri sipariş ettim arkadaşlar bakalım nasıl olacak
.Mhmt.
01 Temmuz 2011, 12:36
Çok teşekkür ederim daha iyileri senin olsun.7de ordaydık bayi 8.30 da açıldı :queen:[COLOR="Silver"]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:03 ----------
Bugün 45 km yaptım motorumla.Genel olarak memnunum.Zincirden gelen ses sadece delirtti beni biraz bol çok ses geliyor.Arka frenden pek memnun kalmadım.Zincir kolay halledilcek bişey de bide vites geçişleri çok tak tuk sesler geliyo ama benden kaynaklanıyo olabilir daha ilk vitesli deneyimim.Ama motor tabiki beklediğim gibi çok iyi ve çok dikkat çekiyo
Ben alamadım bari sen hayrını gör inşallah yine getirirlerde aileyi ikna edip alabilirim bende:) Güle güle kazasız belasız kullan :)
Zippo's
01 Temmuz 2011, 13:05
Ben alamadım bari sen hayrını gör inşallah yine getirirlerde aileyi ikna edip alabilirim bende:) Güle güle kazasız belasız kullan :)
Çok teşekkür ederim kardeşim,inşallah alırsın.Motorlar yavaş yavaş gelmeye başlıyo en kısa zamanda bir tane bul ve aileni ikna etmeye bak bende ikna etmek için tam 1 ay uğraştım ve ikna oldular.Gerçekten ben motora bindikten sonra anladım bunu bekleyin arkadaşlar ne olursa olsun bekleyin sonradan zaman su gibi akıp geçtiğinde motoru yolda görürseniz ah neden beklemedim diye pişman olursunuz.Dün tuzlada 600rrlı bir arkadaş yanıma yaklaştı muhabbet ettik kalıbına göre hayran kaldı motora fiyatını duyunca zaten inanamadı bu fiyata gerçekten bu motor bir nimet.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:50 ----------
Arkadaşlar yeni kasa CBR 125 ler bollaşacak..bu fiyatada çatır ,,çatır satılır..Benim makina geldi,,Gri,,Turuncu renk..beyaz olan olmadı sağlık olsun..
Eski cıbırlarla kıyaslanamayacak kadar güzel,,ve kalıplı..iyiki eskiyi sattım bunu aldım..
Makina yapmış adam yahuuu..
Abi hayırlı olsun.Dediğin gibi adamlar yapmış,her rengide ayrı güzel.Bende siyaha niyetlendim tricolor aldım,çok memnunum
tolga1994199
01 Temmuz 2011, 22:13
izmir bornova yükselişte cbr varmı yada nezaman gelcek bilen varmı arkadaşlar _?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:10 ----------
bide bu yeni cbr lar eskilerinden dahamı güçlü hızı fln değişmiş diyo herkes doğrumu kullanan arkadaşlar
mstf_gnc
01 Temmuz 2011, 23:53
sakin ol önce eleştirilmeyi hazmedemiyorsanda yazma bukadar basit:wiinkk:
Eleştrilecek bişey mi var dı acaba ?? yazık ya size bu ne demek abi hazmedemiyorsan yazma yani bu kadar basitmi insanı bu kadar aşağılamak... biri der açamamışsın birider yazık etmişsin sizin rodaj dan anladığıunız falan yok
yok mu bu cbr cemiyetinde ehli bi usta tabi ne beklersin cbr 125 heralde 30 40 yaşında birileri çıkıpta ben kullanıyorum işte bu böyle şu şöyle demez.. ÇOĞUNLUK 17-20 yaşındaki ehliyetsizler... kaç km tecrüben var desem şu YAZIKETMİŞSİN MOTORA diyen arkadaşa acaba.!!!
Zippo's
01 Temmuz 2011, 23:59
izmir bornova yükselişte cbr varmı yada nezaman gelcek bilen varmı arkadaşlar _?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:10 ----------
bide bu yeni cbr lar eskilerinden dahamı güçlü hızı fln değişmiş diyo herkes doğrumu kullanan arkadaşlar
Umarım en kısa zamanda alırsın dostum.Kesinlikle eskisinden daha güçlü olduğunu düşünüyorum.Güç olmasa bile kalıbı 2 katı.Bende bugün plaka ve ruhsatımı çıkarttırdım.
mustf10
02 Temmuz 2011, 09:34
mstf_gnc
Eleştirilecek bişey mi var dı acaba ?? yazık ya size bu ne demek abi hazmedemiyorsan yazma yani bu kadar basitmi insanı bu kadar aşağılamak... biri der açamamışsın birider yazık etmişsin sizin rodaj dan anladığıunız falan yok
yok mu bu cbr cemiyetinde ehli bi usta tabi ne beklersin cbr 125 heralde 30 40 yaşında birileri çıkıpta ben kullanıyorum işte bu böyle şu şöyle demez.. ÇOĞUNLUK 17-20 yaşındaki ehliyetsizler... kaç km tecrüben var desem şu YAZIKETMİŞSİN MOTORA diyen arkadaşa acaba.!!!
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/25266-honda-cbr-125r-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-1374.html#ixzz1QvJNUpJo
arkadaşlar ben 38 yaşındayım.
ilk tecrubelerim 15-17 yaşları arasında pejo ile başladı. sonra 54 model R26 BMW ile 5-6 yıl bindik hatta birçok kez dağıttık topladık(ağabeyimle).sonra 4-5 yılda MZ 150 ye bindik.Herhalde bu dönemde 100 lerce Km yapmışızdır.Hiç biri ilk el değildi ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki,motosikletlerde rodaj denen bir dönem vardır ki kesinlikle dikkat edilmesi gerekir.
Sebebine gelince motorun en hareketli ve sıcak kısımları olan piston gömlek segman vb parçalar fabrikada milimetreden daha küçük boyutlarda hassas üretilmesine rağmen biraraya getirilip ilk beraber çalışır hale gelince birbirlerine, yanma ısınma ve bol miktarda sürtünmeden dolayı küçük çıkıntıları çizikler oyuklar oluşturur.Bu oyuklar tahmin edersiniz ki çok küçüktür.
Aracına göre ilk 100-500-1000 yada 10000 km lik mesafede aracın fazla zorlanması ani devir artışları bu oyukları derinleştirir.
Bu eskiden arabalarda da vardı ama artık yok.
Motosikletimizin rodaj denen bu aşamada zorlasak ne olur?
Bu zorlamayı yapan arkadaşlar belki aracın yeniliğinden bir şey hissedemeyeceksiniz ,ama ilerleyen zamanlarda yakıt tüketiminin artması- mesela 9 beygir gücünde olması gereken aracınız ölçümlerde 5-6 BG üretebilmesi, yeterince çabuk hızlanmaması gibi sorunlar vermeye başlayacaktır.Belki de bu dönemde yatak sarabilir.
Bunun sebeplerini de anlatırdım ama her halde bu kadar yeter.
benim gibi yeni araç sahibi olan herkese tavsiye (tabiki canı isteyen uyar)ilk 1000 km içinde 3000-4000 deviri geçmeyin(çokda düşük devirde kalmayın).yolcu (artçı )almayın.sürati çok yükseltmeyin.ilk 500 hatta 400 km den sonra ilk yağını değiştirtin.motorda gevşek sıkı parça ses gelen yer varsa mutlaka serviste gözden geçirtin.Kilometre 1000 e gelince yağ değişimi ve genel bakım kontrolleri yaptırın.Araçtan araca değişmesine rağmen 1000 km özenli sürüşten sonra bu yavruları her açıdan denemekte(yakıt tüketimi,hızlanma, son sürat vb.)mahsur yoktur diye düşünüyorum.
Şunuda unutmayalım ki CBR 125 sadece 125 cm3 bir araç.:wiinkk:
Zippo's
02 Temmuz 2011, 10:30
Arkadaslar rodaj donemi icin bayi 1.000 km dedi ama kitapcikta 500 yaziyor ne yapmaliyim
ozaktasi
02 Temmuz 2011, 10:46
Rodaj döneminde ..yani parçalar birbirine tatlı tatlı alışana kadar..makinayı zorlamayın..ani devir yükselişlerinden kaçının..5--6 bin devir civarlarında kullanın..Yağınıda 300--400 km de değiştirin ,,sonra 1000 km de bir daha değiştirin..Bunun sebebi yeni makinanın parçaları birbirine alışırken çok..çok ufak parçacıklar oluşur..partüküller birikir..ilk 300--400 kmde yağı değiştiğin zaman makinayı temizlemiş olursun..1000 de bir daha değişirsin ..makina tertemiz olur..iyi yağ kullanın kalitesiz yağ kullanmayın..Mesela castrol....Motul...
.Mhmt.
02 Temmuz 2011, 11:58
Çok teşekkür ederim kardeşim,inşallah alırsın.Motorlar yavaş yavaş gelmeye başlıyo en kısa zamanda bir tane bul ve aileni ikna etmeye bak bende ikna etmek için tam 1 ay uğraştım ve ikna oldular.Gerçekten ben motora bindikten sonra anladım bunu bekleyin arkadaşlar ne olursa olsun bekleyin sonradan zaman su gibi akıp geçtiğinde motoru yolda görürseniz ah neden beklemedim diye pişman olursunuz.Dün tuzlada 600rrlı bir arkadaş yanıma yaklaştı muhabbet ettik kalıbına göre hayran kaldı motora fiyatını duyunca zaten inanamadı bu fiyata gerçekten bu motor bir nimet.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:50 ----------
Abi hayırlı olsun.Dediğin gibi adamlar yapmış,her rengide ayrı güzel.Bende siyaha niyetlendim tricolor aldım,çok memnunum
Valla dün babamı biraz ikna eder gibi oldum ama cbf e daha sıcak baktı nedense , bu gidişle cbf alacağım gibi görünüyor
:)
CenqiZHaN
02 Temmuz 2011, 13:19
zippos sana hayırlı olsun öbür motorlarına kavuşanlarda bende gri istiyodum tri color gelmiş pazartesi almaya gitcem tri color rengi nasıl zippo güzel duruyor mu
ozaktasi
02 Temmuz 2011, 13:29
zippos sana hayırlı olsun öbür motorlarına kavuşanlarda bende gri istiyodum tri color gelmiş pazartesi almaya gitcem tri color rengi nasıl zippo güzel duruyor mu
Sen Gri istiyorsun...Tri Color geliyor...Ben Tri Color istiyorum,,Gri geliyor..Gerçi bu rengi çok sevdim..kataloğ rengi ama..Honda niye kardeşim renk seçimini cacık ediyorsun..:bounce::wiinkk:
CenqiZHaN
02 Temmuz 2011, 13:37
Sen Gri istiyorsun...Tri Color geliyor...Ben Tri Color istiyorum,,Gri geliyor..Gerçi bu rengi çok sevdim..kataloğ rengi ama..Honda niye kardeşim renk seçimini cacık ediyorsun..:bounce::wiinkk:
Gel takasa gidelm:D o zaman tri color motorları olan arkadaşlar bi resim paylaşsada motora ısınsak ya zippo o kadar yazdın buraya artık senin şu motorun resmini görelim ya:D
c3nk
02 Temmuz 2011, 13:56
Gel takasa gidelm:D o zaman tri color motorları olan arkadaşlar bi resim paylaşsada motora ısınsak ya zippo o kadar yazdın buraya artık senin şu motorun resmini görelim ya:D
1-2 sayfa geride tri-color resimleri olucaktı. Bence en güzel rengi tri-color, sonra siyah, sonrada gri-turuncu.
ozaktasi
02 Temmuz 2011, 14:58
Renkler ve zevkler tartışılmaz diye boşuna dememişler..En güzel rengi bence Tri Color,,,,Gri Turuncu,,,,Siyah ..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO