Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Emrah.ark
03 Mayıs 2011, 02:49
emrah teşekkürler resimler güzel eline saglık harika olmuş devamını isteriz,
geçmiş olsun umarım fazla bi zarar yoktur motorda hadi hoşçakall
Eyw saolasın..Çok bişey yok aslında..
Sadece neden olsun diyorum.
Motorun sağ tarafında ilk resimde azda olsa görünüyo depoda ufak bi ezik.
Bide egzoz korumasındaki ufak çizik var..
Şahısı bulamazsam bi işlem yaptırıcam ezilen yere:pr:
KRAL_
03 Mayıs 2011, 02:54
yazık ya daha yeni almışsın motoru işe bak sen ama canın sağolsun ne yaparsın olacak oldumu oluyo plakayı alman iyi olmuş bi gün mutlaka bulunur,
motor hakkında bilgi verir misin bi kullanıcı olarak ilk motorun mu ?
hızı olsun kalkışı oturuşu vesaire.
racingaşığı
03 Mayıs 2011, 03:40
selamlar arkadaşlar aranıza yeni katıldım.ama sadece siteye de yeniyim;2007'den beri cıbır 125 kullanıyorum.:P
ankaralı cbr cılar olarak yaptığınız etkinliklere ben de dahil olmak istiyorum arkadaşlar.yani hafta sonları toplu halde motor turu filan yapıyorsanız.ben batıkentteyim.ankaralı cbr cılar olarak topluluk oluşturalım:) (varsada dahil olalım)
batıkentte benim dışımda turuncu bir 125 gördüm,umarım kullanıcısı bu forma üyedir.batıkentte tozu dumana katarız valla:cherry:
casillas00
03 Mayıs 2011, 11:21
Selam Cbr alemi.:)
Bayadır giremiyorum.Girsemde çok bakınamıyorum siteye..
Malum motoruma çarptı lavugun teki hala onu arıyorum,iş güç..Gezmeye bile vakit bulamıyorum..
Bugun güneşi görüp biraz turlıyım bu aradada fotoğraf çekiliyim dedim..
Umarım beğenirsiniz.Herkese kazasız belasız sürüşler
geçmiş olsun.
Kaskın klipsini takmayı unutma kaza anında kaskın kafanda kalsın ;)
__sArSıLmAz__
03 Mayıs 2011, 11:35
Selam arkadaşlar benim cbr ım yok fakat 2011 model apache 150cc sahibiyim biraz forumu araştırdım O enjeksiyonlu motorlarınız ne kadar az yaktığını söylüyorsunuz fakat benim motorumda enjeksiyon olmamasına rağmen 100 liraya tam tamına 1300 km yaptım Ayrıca o kadar para veriyorsunuz 1 jant için dünyaların parasını ödüyorsunuz ....
farı bile en son 200tl diye duymuştum.
Bence her zaman marka taraftarı olmak iyi değil buda benim görüşümdür. Ha benim motoruma dandik diyenler bir araştırıp öyle konussunlar 14 beygir ve torku 2 cbr kadar ;)
kim senin motoruna dandik demiş o bizi bağlamaz (tabiki başkalarının motorunu ayıplamakda bize yakışmaz) ama 4 sene kadar cbr 125 kullandım ve birsürüde apache kullanan arkadaşım var,apahe güzel motor ama honda cbr 125 e binmedende ikisinin arasında bulunan o büyük kalite uçurumu anlayamazsın,sadece pahalılık dersen onda haklısın...
!Lk£®
03 Mayıs 2011, 12:43
@emrah
mükemmel resimler kardeşim.iyi hava nerde göremiyorum vallahi ankaraya uğramıyor :P takma kafana hayırlısıyla çözülecek inşallah..
selamlar arkadaşlar aranıza yeni katıldım.ama sadece siteye de yeniyim;2007'den beri cıbır 125 kullanıyorum.:P
ankaralı cbr cılar olarak yaptığınız etkinliklere ben de dahil olmak istiyorum arkadaşlar.yani hafta sonları toplu halde motor turu filan yapıyorsanız.ben batıkentteyim.ankaralı cbr cılar olarak topluluk oluşturalım:) (varsada dahil olalım)
batıkentte benim dışımda turuncu bir 125 gördüm,umarım kullanıcısı bu forma üyedir.batıkentte tozu dumana katarız valla:cherry:
Valla batıkent gölbaşı farketmez.Buluşsak bi, az muhabbet çevirsek iyi olacak yaw :rendeer:
Ankara bölümünden de takip edebilirsin buluşmaları.
Emrah.ark
03 Mayıs 2011, 14:06
geçmiş olsun.
Kaskın klipsini takmayı unutma kaza anında kaskın kafanda kalsın ;)
Normalde takıyorum..Bir arkadaşımı sırf o klips yüzünden kaybettim.
Dün ne olduysa bende unutmuşum.
Önerin için teşekkürler:rendeer:
@emrah
mükemmel resimler kardeşim.iyi hava nerde göremiyorum vallahi ankaraya uğramıyor :P takma kafana hayırlısıyla çözülecek inşallah..
ı.
Eyw kardeşim.Çözülmesi tek temennim.
Çevremdekilerden biri çektir diyo.Biri lokal boya attır diyo.
Ben taktım kafaya adamı bulucam diyorum.Bikaç ay bu şekilde dolaşırım.
Sonra durum iyi olursa 0 depo alıp ben takıcam:P
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:59 ----------
yazık ya daha yeni almışsın motoru işe bak sen ama canın sağolsun ne yaparsın olacak oldumu oluyo plakayı alman iyi olmuş bi gün mutlaka bulunur,
motor hakkında bilgi verir misin bi kullanıcı olarak ilk motorun mu ?
hızı olsun kalkışı oturuşu vesaire.
Bu benim 6. motorum.Alırken çok düşündüm pişman olurmuyum diye.
Çünkü sürekli 125 cc 250 cc arası motorlar alıp sattım.Bunu almasam hedefim 600'lük idi.
Ama şuan aldığıma pişman değilim.Kasası çok hoşuma gitti.
Oturuşu eskisine göre daha iyi.
Bileklere fazla yüklenirse yine bilek ağrısı yapıyo.
Hızı tatminkar 125'lik alete göre düz yolda 125-135 arası yapıyo.
Benim motoru bende çözmüş değilim bigün 130-140 yaptığı yolda başka bi gün 120'yi geçemiye biliyo.
Bu birazda rüzgarla alakalı herahlde.
Top speed'i bi sefer denedim.Temde meyilli yolda 150'yi gördü 4-5 saniye ıkına ıkına.
Frenleri beklediğimden hatta eski cbr'dan daha iyi.Lastik kalınlığı ile alakalı olsa gerek.
Ön freni istediğiniz kadar sıkın.Hiç kayma savurma yok stopie yapmayı ögrenebilirsiniz:mrgreen:
Arka frende iyi ama fazla bastığınızda sağa sola kayma yapıyo ben pek kullanmıyorum.
Motorun km arttıkça sesi biraz daha güzelleşiyo.Fakat kalıba göre ses olumlu değil.
Hertürlü bi egzoz gerekiyo.
Ben büyük firmaları bekliyorum.Yeni modele egzoz çıkarırsa ilk alan ben olucam.
Şuanda aklımda kalanlar bunlar.Aklıma gelenleri yazmaya çalışırım.
İyi günler.:wiinkk:
__sArSıLmAz__
03 Mayıs 2011, 14:25
adanada 1 tane siyah yeni kasa gördüm, görüntü falan güzel ama eski cbr si olan arkadaşlar üzülmesinler kalıp olarak fark yok gibi,şahsen ben yeni kasa için eski cbr mi satmam
skystar
03 Mayıs 2011, 17:25
nedir bu eski kasa cbr 125r ların pahalılığı nerdeyse sıfır yeni kasadan daha pahalıya satıcaklar :queen:
__sArSıLmAz__
03 Mayıs 2011, 17:28
nedir bu eski kasa cbr 125r ların pahalılığı nerdeyse sıfır yeni kasadan daha pahalıya satıcaklar :queen:
onlar tok satıcı aga :bounce:
tolga1994199
03 Mayıs 2011, 20:36
bende 2011 model 600rr farlı olan modelinden var. şuan 4250 km deyim. rodajla hiç uğraşmadım hep bastım redline filan :cherry: ama motorum günden güne açılıyo. pazar günü denedim izmir aydın otobanında tek kişi yokuş aşağı 155le 25 30 sn kadar gittim. düzlüğe indiğimde 145 sabit gittim. aynı yolda 2 kişi çıktık yokuş aşağı 150 düzlükte 135 140 sabit gittik. sizce bu hız iyimi rodajı yapılmayan bi motor için ??
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:31 ----------
ayrıca bu yeni çıkan modelide kilosuna ve lastiklerine göre bahsettiğinize göre çok iyi gidiyo.
islam077
03 Mayıs 2011, 21:31
bugün honda OTOSEVER'i aradım mayıs 15'de teslim alıcaklarmış cbr 125 leri..
Zippo's
04 Mayıs 2011, 00:44
bende bugün kaporamı verdim arkadaşım en geç haziranın 15ine gün verdiler daha erken gelebilir mi acaba ?
KRAL_
04 Mayıs 2011, 01:27
Bu benim 6. motorum.Alırken çok düşündüm pişman olurmuyum diye.
Çünkü sürekli 125 cc 250 cc arası motorlar alıp sattım.Bunu almasam hedefim 600'lük idi.
Ama şuan aldığıma pişman değilim.Kasası çok hoşuma gitti.
Oturuşu eskisine göre daha iyi.
Bileklere fazla yüklenirse yine bilek ağrısı yapıyo.
Hızı tatminkar 125'lik alete göre düz yolda 125-135 arası yapıyo.
Benim motoru bende çözmüş değilim bigün 130-140 yaptığı yolda başka bi gün 120'yi geçemiye biliyo.
Bu birazda rüzgarla alakalı herahlde.
Top speed'i bi sefer denedim.Temde meyilli yolda 150'yi gördü 4-5 saniye ıkına ıkına.
Frenleri beklediğimden hatta eski cbr'dan daha iyi.Lastik kalınlığı ile alakalı olsa gerek.
Ön freni istediğiniz kadar sıkın.Hiç kayma savurma yok stopie yapmayı ögrenebilirsiniz:mrgreen:
Arka frende iyi ama fazla bastığınızda sağa sola kayma yapıyo ben pek kullanmıyorum.
Motorun km arttıkça sesi biraz daha güzelleşiyo.Fakat kalıba göre ses olumlu değil.
Hertürlü bi egzoz gerekiyo.
Ben büyük firmaları bekliyorum.Yeni modele egzoz çıkarırsa ilk alan ben olucam.
Şuanda aklımda kalanlar bunlar.Aklıma gelenleri yazmaya çalışırım.
İyi günler.
teşekkür ederim sağol
valla bende bi ybr var çok memnunum ilk motorum kıyamıyorum da düşünüyorum cbr alsam mı diye :)
görüşmek dileği ile arkadaş :cat:
GP500-1st
04 Mayıs 2011, 01:52
adanada 1 tane siyah yeni kasa gördüm, görüntü falan güzel ama eski cbr si olan arkadaşlar üzülmesinler kalıp olarak fark yok gibi,şahsen ben yeni kasa için eski cbr mi satmam
İnsanın altında tertemiz bi cbr125 varsa satılıp yenisi almak gerksiz masraf olur ama boyut olarak gerçekten belirgin fark var. Bunun için eskisiyle yanyana görmen yada bi 600RR ile yan yana görmen gerek:cat: En belirgin fark daha kalın dolgun olması ve benzin deposu ve ön far daha yüksekte..Cbr 125 in dikkatli bakınca rahatsız eden yönü 131cm olan aks mesafesi. En azından 135 cm olmalıydı ama Eskisi 129 cm Tvs apachede yanılmıyosam 126cm idi. İri bi motor değil ama fanada değil:) Kawa 250R de park yerinde ufak gibi duruyo ama çok ufak bi motor değil 600 e yakın
Frenleri harika.. dengesi iyi. Eski kasa kullanmadım ama daha enli olduğu için bacaklarınızla benzin deposunu sarıp viraja yatırmak keyifli oluyo..
Emrah.ark
04 Mayıs 2011, 02:46
teşekkür ederim sağol
valla bende bi ybr var çok memnunum ilk motorum kıyamıyorum da düşünüyorum cbr alsam mı diye :)
görüşmek dileği ile arkadaş :cat:
Benimde bundan önce cbf'm vardı..Halada var bende senin gibi kıyamadım satmaya oda duruyo:)
racingaşığı
04 Mayıs 2011, 05:33
@emrah
Valla batıkent gölbaşı farketmez.Buluşsak bi, az muhabbet çevirsek iyi olacak yaw :rendeer:
Ankara bölümünden de takip edebilirsin buluşmaları.
ankara bölümünü buldum ama orda uzun zamandır pek etkinlik olmamış.birde benim asıl istediğim cbr 125 kullanıcılarıyla buluşmak.herkesde aynı motor olursa çok keyifli olur diye düşünüyorum.aşağı yukarı 125 kullanıcılarının yaşları aynıdr hani ama bir endurocu 35-40 filandır genelde.
biz ufaktan buluma ayarlıyalım,omadı hafta sonu uzun yol filan yapak istiyorum.istersen sende gelirsin,beraber takılırız.uzun yol derken çokda abartı olmayacak bir yer.ben ankarayı pek bilmiyorum zaten göl,möl bir yerlere gideriz.
bu arada sende 2011 kasası mı var hocam?
skystar
04 Mayıs 2011, 10:27
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2011-siyah-yeni-kasa-cbr-kacirmayin-1-48499978/detay/
daha 2300 km de niye satıyor acaba :silent:
cakalaz
04 Mayıs 2011, 10:55
Kar edecek bence; o yüzden satıyor :) :bounce:
KRAL_
04 Mayıs 2011, 12:05
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2011-siyah-yeni-kasa-cbr-kacirmayin-1-48499978/detay/
bence fiyat çok iyi bu motorun sıfırına 5,500 vermekten se bu 600rr 7 bin çok iyi egzos da kıyak alan arkadaşa hayırlı olsun:cherry:
movibiker
04 Mayıs 2011, 12:11
çok merak ediyorum bu fiyata o motoru hangi enayi alır,yahu sanki kolleksiyonluk bir ürün veya nadide bir mücevher :farao:
asa11
04 Mayıs 2011, 12:13
Arkadaşlar şimdi bana kaliteden bahsediyorsunuz dün akşam üstü arkadaşımın turuncu jantlı yeni cbr ina bindim motor 2 bin civarındaydı en son gördüğüm hız 149 km oldu oda motor titremekten farları dökülecek sandım hemen 120 lere düştüm yani burada 125 lik motorlara sanırsam 6 binlara veriyosunuz ve kaliteden bahsediyorsunuz Apache ile karsılasktrınca sadece arasında 2 milyar fark var...
Sonuc : Apache daha az yakar
Yedek parçası Hondaya Göre çook ucuz
Sizin çin malı sandığınız Motorun yeni cbr ekranından daha kaliteli dijital ekranı var
Hondanın üstün olduğu yerler : Ülkemizdeki arkadaşlarımın , abilerimin Motorun üstünde sadece HONDA Yazdığı için 2 milyar daha fazla vermesi , Kaza yapınca SIFIR motor fiyatına Parça almaları Ki en son duyduğuma göre yeni cbr parçaları eskiden daha pahalı olcakmış Jant Sadece 1 Milyar Aman haa Çukura felan düşmeyin ...
Ben Hondayı kötülemiyorum Kendi motorumada Süper demiyorum ama Şunuda göstermeden gitmek istemiyorum Konusan arkadaşlar iyi izleyin ..
http://www.youtube.com/watch?v=Jp6oj1nJjtQ
Eski kasa motorla 15 saniyede 100km yapıyor Ben video çekmedim ama 0-100KM Yi tam 10 saniyede çıkıyorum yeni kasamla ..
__sArSıLmAz__
04 Mayıs 2011, 12:22
Arkadaşlar şimdi bana kaliteden bahsediyorsunuz dün akşam üstü arkadaşımın turuncu jantlı yeni cbr ina bindim motor 2 bin civarındaydı en son gördüğüm hız 149 km oldu oda motor titremekten farları dökülecek sandım hemen 120 lere düştüm yani burada 125 lik motorlara sanırsam 6 binlara veriyosunuz ve kaliteden bahsediyorsunuz Apache ile karsılasktrınca sadece arasında 2 milyar fark var...
Sizin çin malı sandığınız Motorun yeni cbr ekranından daha kaliteli dijital ekranı var
Hondanın üstün olduğu yerler : Ülkemizdeki arkadaşlarımın , abilerimin Motorun üstünde sadece HONDA Yazdığı için 2 milyar daha fazla vermesi , Kaza yapınca SIFIR motor fiyatına Parça almaları Ki en son duyduğuma göre yeni cbr parçaları eskiden daha pahalı olcakmış Jant Sadece 1 Milyar Aman haa Çukura felan düşmeyin ...
Ben Hondayı kötülemiyorum Kendi motorumada Süper demiyorum ama Şunuda göstermeden gitmek istemiyorum Konusan arkadaşlar iyi izleyin ..
Eski kasa motorla 15 saniyede 100km yapıyor Ben video çekmedim ama 0-100KM Yi tam 10 saniyede çıkıyorum yeni kasamla ..
apache nin parçaları zor bulunuyor diye duymuştum doğrumudur
!Lk£®
04 Mayıs 2011, 12:45
ankara bölümünü buldum ama orda uzun zamandır pek etkinlik olmamış.birde benim asıl istediğim cbr 125 kullanıcılarıyla buluşmak.herkesde aynı motor olursa çok keyifli olur diye düşünüyorum.aşağı yukarı 125 kullanıcılarının yaşları aynıdr hani ama bir endurocu 35-40 filandır genelde.
biz ufaktan buluma ayarlıyalım,omadı hafta sonu uzun yol filan yapak istiyorum.istersen sende gelirsin,beraber takılırız.uzun yol derken çokda abartı olmayacak bir yer.ben ankarayı pek bilmiyorum zaten göl,möl bir yerlere gideriz.
bu arada sende 2011 kasası mı var hocam?
cumartesi 4 e kadar çalışıyorum, pazar da 4 e kadar dersanem var.Akşam saatlerim boş şuan için ama ayak uydurmaya çalışırım :mrgreen:
Umarım yakın zamanda (havalar düzelirse bi:salut:) buluşabiliriz :cat:
dreamdark
04 Mayıs 2011, 14:33
125cc 4 zamanlı bir motosiklet için bahsettiğin 149 km/h fazlasıyla yüksek bir sürat aslında. Senin Apache de dahil bu segmentteki makinaların ortalama ideal son sürati 120 km/h'den fazla zorlanmamalıdır.
Aradaki fiyat farkına gelince, bir defa ikisi farklı sınıftaki makinalar. Biri sportbike, diğeri commuter tarzında bir makina. Haliyle insanların bu motosikletlerden beklentileri farklı ve buna bağlı arz talep dengesiyle doğru orantılı bir fiyat politikası söz konusu.
Commuter uygun fiyatlı olacak, az yakacak, parçası ucuz olacak, işletim giderleri düşük olacak ki, ticaret amaçlı bir iş aracı olarak kullanılabilsin.
CBR125R ise spor motosiklet sınıfına giriş seviyesinde piyasaya sürülmüş, grenajları vb. kullanılan malzeme kalitesinde çıtayı daha üste taşıyan, keyif amaçlı bir motosiklet.
Teknik detaylara gelirsek,
CBR125'de 125cc su soğutma, PGM-FI yakıt enjeksiyonu, 10,000 d/d 13.3 HP güç, monoshock amortisör, 6 vitesli şanzuman, önde ve arkada disk fren, 130'luk arka lastik bulunmaktadır.
TVS'de 150cc hava soğutma, enjeksiyon, 8,500 d/d 13.5 HP güç, gazlı çift amortisör, 5 vitesli şanzuman, ön disk arka kampana fren, 110'luk arka lastik bulunmaktadır.
Karşılaştırma yapmak gerekirse:
Honda'nın ıslak ağırlığı Apache'den 6 kg. hafiftir, çevirdiği devir daha yüksek, vites geçiş oranları daha kısa, dolaylı olarak hızlanması daha iyi olacaktır.
Ayrıca monoshock amortisör ve 130'luk arka lastik yol tutuşu ve viraj kabiliyeti yönünden, kullanılan kombine disk frenler ve yine 130'luk arka lastik sayesinde frenaj yönünden Honda'ya üstünlük sağlıyor.
Bir de yeni kasalarda sorun giderildi mi bilmiyorum ama, eski Apache'de ön taraf çok hafif olduğu için özellikle de artçılı sürüşlerde ani gaz açışlarda motorda istemdışı tekere gelme durumu söz konusuydu, bu da trafikte büyük bir tehlike arz ediyordu. Ayrıca üst kapak contasından yağ kaçırma da zorlanan motorlarda kronik olarak ortaya çıkan bir problemdi.
Benim ağırlık merkezi dengesiz, motoru zorlamaya gelmeyen ve arka freni yetersiz bu motosiklete hiçbir zaman kanım ısınmadı kısaca. Neyse..
Sonuç olarak:
Performans olarak Apache daha iyi değildir. Hem gidiş, hem duruş, hem de viraj olarak.
5,400 TL verdiğin zaman sadece Honda yazısına değil, teknolojiye, ince detaylara, yıllardır geliştirilen bir AR-GE'ye yani kaliteye yatırım yapıyorsun.
Sadece detayları görebilmek, nasıl ve nereye bakacağını bilmek, birşeyleri de görebilmek önemli olan.
Elmayla armutu karıştırmayalım lütfen. :)
cabatay
04 Mayıs 2011, 17:43
Seninki gelsinde bir rengine bakalım.. Benimki Haziran da gelecek inşallah.:)
Zippo's
04 Mayıs 2011, 18:05
Seninki gelsinde bir rengine bakalım.. Benimki Haziran da gelecek inşallah.:)
banada en geç 15inde dediler haziranın.acaba daha önce gelirmi günler geçmiyo :pale:
!Lk£®
04 Mayıs 2011, 18:12
125cc 4 zamanlı bir motosiklet için bahsettiğin 149 km/h fazlasıyla yüksek bir sürat aslında. Senin Apache de dahil bu segmentteki makinaların ortalama ideal son sürati 120 km/h'den fazla zorlanmamalıdır.
Aradaki fiyat farkına gelince, bir defa ikisi farklı sınıftaki makinalar. Biri sportbike, diğeri commuter tarzında bir makina. Haliyle insanların bu motosikletlerden beklentileri farklı ve buna bağlı arz talep dengesiyle doğru orantılı bir fiyat politikası söz konusu.
Commuter uygun fiyatlı olacak, az yakacak, parçası ucuz olacak, işletim giderleri düşük olacak ki, ticaret amaçlı bir iş aracı olarak kullanılabilsin.
CBR125R ise spor motosiklet sınıfına giriş seviyesinde piyasaya sürülmüş, grenajları vb. kullanılan malzeme kalitesinde çıtayı daha üste taşıyan, keyif amaçlı bir motosiklet.
Teknik detaylara gelirsek,
CBR125'de 125cc su soğutma, PGM-FI yakıt enjeksiyonu, 10,000 d/d 13.3 HP güç, monoshock amortisör, 6 vitesli şanzuman, önde ve arkada disk fren, 130'luk arka lastik bulunmaktadır.
TVS'de 150cc hava soğutma, enjeksiyon, 8,500 d/d 13.5 HP güç, gazlı çift amortisör, 5 vitesli şanzuman, ön disk arka kampana fren, 110'luk arka lastik bulunmaktadır.
Karşılaştırma yapmak gerekirse:
Honda'nın ıslak ağırlığı Apache'den 6 kg. hafiftir, çevirdiği devir daha yüksek, vites geçiş oranları daha kısa, dolaylı olarak hızlanması daha iyi olacaktır.
Ayrıca monoshock amortisör ve 130'luk arka lastik yol tutuşu ve viraj kabiliyeti yönünden, kullanılan kombine disk frenler ve yine 130'luk arka lastik sayesinde frenaj yönünden Honda'ya üstünlük sağlıyor.
Bir de yeni kasalarda sorun giderildi mi bilmiyorum ama, eski Apache'de ön taraf çok hafif olduğu için özellikle de artçılı sürüşlerde ani gaz açışlarda motorda istemdışı tekere gelme durumu söz konusuydu, bu da trafikte büyük bir tehlike arz ediyordu. Ayrıca üst kapak contasından yağ kaçırma da zorlanan motorlarda kronik olarak ortaya çıkan bir problemdi.
Benim ağırlık merkezi dengesiz, motoru zorlamaya gelmeyen ve arka freni yetersiz bu motosiklete hiçbir zaman kanım ısınmadı kısaca. Neyse..
Sonuç olarak:
Performans olarak Apache daha iyi değildir. Hem gidiş, hem duruş, hem de viraj olarak.
5,400 TL verdiğin zaman sadece Honda yazısına değil, teknolojiye, ince detaylara, yıllardır geliştirilen bir AR-GE'ye yani kaliteye yatırım yapıyorsun.
Sadece detayları görebilmek, nasıl ve nereye bakacağını bilmek, birşeyleri de görebilmek önemli olan.
Elmayla armutu karıştırmayalım lütfen. :)
Çoğu arkadaşa bu olayı anlatamıyoruz.
Daha ucuz aynı performans neden honda diyorlar :silent:
"Biz"ce bir nedeni var.Kullananlar da neden honda yı tercih ettiğini gayet iyi biliyor.
Herkezin isteği farklıdır.Honda seçim meselesidir :bounce:
Saygılar.
casillas00
04 Mayıs 2011, 18:30
Kedi et misali hala yok 125ccye 6milyar veriyosunuz muhabbeti.
mehmet onur
04 Mayıs 2011, 19:44
bi resimde benden motorun ustundeki kardesim
http://imageshack.us/photo/my-images/853/sdc11535.jpg/
cabatay
04 Mayıs 2011, 20:03
banada en geç 15inde dediler haziranın.acaba daha önce gelirmi günler geçmiyo :pale:
Sende Otoseverdenmi aldın ?
Zippo's
04 Mayıs 2011, 21:16
Sende Otoseverdenmi aldın ?
Yok dostum pendik güngör motor
teknoali
04 Mayıs 2011, 23:33
Zaman geçmiyor arkadaş. Benimkide taaaa Haziran da gelecek..
harbiden geçmiyor. mayıs 15 dediler ama insallah aksama olmaz.
Eyw saolasın..Çok bişey yok aslında..
Sadece neden olsun diyorum.
Motorun sağ tarafında ilk resimde azda olsa görünüyo depoda ufak bi ezik.
Bide egzoz korumasındaki ufak çizik var..
Şahısı bulamazsam bi işlem yaptırıcam ezilen yere:pr:
hocam kaskın üzerinde ne yazıyor acaba ?
Zippo's
04 Mayıs 2011, 23:41
harbiden geçmiyor. mayıs 15 dediler ama insallah aksama olmaz.
senin yine iyi dostum pek bişeyin kalmamış
Emrah.ark
04 Mayıs 2011, 23:52
Neden sattığını bilemiyicemde.Ön camı siyah yapmış güzel olmuş:)
Egzoz'a dikkat edemedim.
600 rr yazıları için güzel motor :mrgreen:
Fiyata gelince millet kendini akıllımı sanıyo ya:mrgreen:
hocam kaskın üzerinde ne yazıyor acaba ?
Arka tarafta İsmim ve kan grubum sol yanda ise "Kaskımı Doktor Çıkarsın" yazıyo:P
teknoali
05 Mayıs 2011, 09:56
Neden sattığını bilemiyicemde.Ön camı siyah yapmış güzel olmuş:)
Egzoz'a dikkat edemedim.
600 rr yazıları için güzel motor :mrgreen:
Fiyata gelince millet kendini akıllımı sanıyo ya:mrgreen:
Arka tarafta İsmim ve kan grubum sol yanda ise "Kaskımı Doktor Çıkarsın" yazıyo:P
doktor çıkarsın çok hoş olmuş. umarım hiç çıkarmaya gerek duymaz doktor.
ayrıca üstte bahsettiğiniz motor ise sanırım muğla - köyceğiz'den. üzerinde king performans egzozu var. araba almak istediğini söylemiş arkadaş. facebook üzerinde de ekli. motor bayağı güzel :)
asa11
05 Mayıs 2011, 11:17
apache nin parçaları zor bulunuyor diye duymuştum doğrumudur
Hayır apache motor şuan türkiyenin 50 den fazla ilinde bulunuyor örnek olarak istanbulda 4 antalyada 4 burdurda 2 muğla 1 vsvs Parçaları hem ucuz Hemde kolay bulunuyor Haa eğer giderde Megelli alırsan ömür boyu parça bulamazsın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:15 ----------
Ben size alternatif öneriyorum En kötü şey bir markaya Körü körü ne bağlanmaktır hatta Bu dinimizde bile yasak ...
cakalaz
05 Mayıs 2011, 12:15
ona bakarsan ; adamlar 125 cc ye 9 milyar veriyorlar :bounce:
yzf 125 ? :silent:
casillas00
05 Mayıs 2011, 16:04
Ben size alternatif öneriyorum En kötü şey bir markaya Körü körü ne bağlanmaktır hatta Bu dinimizde bile yasak ...
Alternatif için çok farklı klasmanlar değil mi?
her 2 motorun kullanıcı profili ve amacı farklı.
Bir markaya körü körüne bağlandığım yok hondaya bindım ST Kanuniye bindim şuan yamaha kullanıyorum.
ST'ye bindigimde anladımki Japondan şaşmıycaksın.
ona bakarsan ; adamlar 125 cc ye 9 milyar veriyorlar :bounce:
yzf 125 ? :silent:
zevk meselesidir bir yıl önce o kadar param olsaydı cbr yerine onu tercıh ederdim.:)
drumstar
05 Mayıs 2011, 17:29
funky'nin motoru bitirdik. çok hoş oldu yakında resimleri çekip atmayı düşünüyoruz. :)
!Lk£®
05 Mayıs 2011, 23:23
bu gün yağımı değiştirdim, rodajdan resmen kurtulduk.biraz test sürüşüne çıktım akşam 8 binleri 9 binleri hissettim.yok öyle bir heyecan, çekiş, güçç :) motordan zevkimi asıl şimdi almaya başladım.2 yılda 2 motorun rodajını yaptım ankarada dolaşacak yer kalmadı yaw.
kawa 250 yi alırsam 2 seneye direk uzun yola vurcam namıssızım :queen:
OguzhanCBR
05 Mayıs 2011, 23:32
8bin9bin mi? bide onun 12bin13bini hissetmek var:queen:
!Lk£®
05 Mayıs 2011, 23:39
kim neyi hissede 12 13 de bilmiyorum.o an kendimde olmayabilirim vibrasyondan :mrgreen:
OguzhanCBR
05 Mayıs 2011, 23:42
Vibrasyonu yenerler diye düşündüm ama, olmasına üzüldüm...
!Lk£®
05 Mayıs 2011, 23:48
tek silindir motor, olmazsa olmaz bilirsin .. :) ama ben asıl 250 liliklerde nasıl bit tepki verecek çok merak ediyoru.bundan çok daha mı fazla yoksa daha mı az.. aynı olacağını zannetmiyorum :) bana gelecek olursak 8-9 arası hissedilir bişeyler başlıyor, malesef evet .. :salut:
GP500-1st
06 Mayıs 2011, 01:06
Hayır apache motor şuan türkiyenin 50 den fazla ilinde bulunuyor örnek olarak istanbulda 4 antalyada 4 burdurda 2 muğla 1 vsvs Parçaları hem ucuz Hemde kolay bulunuyor Haa eğer giderde Megelli alırsan ömür boyu parça bulamazsın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:15 ----------
Alternatif üretiyosun marka bağımlılığı yapmıyosun ama:P
Clio symbol 1600 le golf 1600 ü kıyaslıyosun farkındasın değilmi:cherry:
Motor güçleri aynı diye aynı segmentte ve üretim kalitesinde olması gerekmiyor.. Yorma kendini bu kadar millet neyin ne olduğunu kaç paraya ne alınıcağını biliyor..
M.SercaN
06 Mayıs 2011, 22:20
merhabalar. Sorum şu: Cbr 125lerdeki model farkları. Modeller arası ne farklar war? Sadece renk mi yoksa motor ya da mekanik, performans değişiyor mu? Bir de bu 2007 üretim 2008 çıkışlı felan deniliyor. Örneğin 2006 üretim, 2008 görünüyor ya da 2008 çıkışlı deniliyor? Kısacası CBR125lerde model farkları nelerdir, hangisi aslında kaç modeldir we hangi model aralarında en iyisidir? Hangisini önerirsini<z, hangileri daha iyidir? Ayrıca ortalama 2007-2008model we üstü,, max.15.000kmye kadar temiz bakımları düzenli yapılmış repsol tercihimdir. Tertemiz bakımlı bi 125cbr fiyatı ortalama nekadar olmalıdır we alırken nelere dikkat etmeliyiz, temiz olup olmadığını we hangi model olduğunu nereden nasıl anlarız? Şimdiden ÇOK teşekkür ederim yardım edene de etmeyene de.
ahmet93
06 Mayıs 2011, 22:40
merhabalar. Sorum şu: Cbr 125lerdeki model farkları. Modeller arası ne farklar war? Sadece renk mi yoksa motor ya da mekanik, performans değişiyor mu? Bir de bu 2007 üretim 2008 çıkışlı felan deniliyor. Örneğin 2006 üretim, 2008 görünüyor ya da 2008 çıkışlı deniliyor? Kısacası CBR125lerde model farkları nelerdir, hangisi aslında kaç modeldir we hangi model aralarında en iyisidir? Hangisini önerirsini<z, hangileri daha iyidir? Ayrıca ortalama 2007-2008model we üstü,, max.15.000kmye kadar temiz bakımları düzenli yapılmış repsol tercihimdir. Tertemiz bakımlı bi 125cbr fiyatı ortalama nekadar olmalıdır we alırken nelere dikkat etmeliyiz, temiz olup olmadığını we hangi model olduğunu nereden nasıl anlarız? Şimdiden ÇOK teşekkür ederim yardım edene de etmeyene de.
İlk çıkan cbrlar yani 600 rr kafa çıkmadan öncekiler sadece renkleri farklıdır geri kalan her şey aynıdır. Bundan sonra çıkan 600 rr kafasına benzeyen cbr 125 ler enjeksiyonludur ama diğer özellikleri aynıdır. Yeni çıkan kasa ise enjeksiyonlu ve daha bir çok görsel değişiklikler var onuda kullanıcıları anlatsın artık:)
Yalnız rengine bakarak hangi yılda Türkiye'ye geldiğini anlayabilirsin. Örneğin kırmızı fakat alt sakalı gri olanlar 2006 modeldir, kırmızı ve alt sakalı kırmızı-siyah olanlar 2008de trafiğe çıkmıştır. Yani Türkiye'deki 2005-06-07-08-09(2009'dan emin değilim) model cbr 125'lerin renk hariç her şeyi aynıdır.
Benim en sevdiğim rengi ise MAVİ
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:32 ----------
http://img65.imageshack.us/img65/5960/41051202lh5.jpg (http://imageshack.us)
http://img65.imageshack.us/img65/5960/41051202lh5.ccf946e5e4.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=65&i=41051202lh5.jpg)
http://img376.imageshack.us/img376/9158/42379944mv4.jpg (http://imageshack.us)
http://img376.imageshack.us/img376/9158/42379944mv4.99915b1189.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=376&i=42379944mv4.jpg)
http://img375.imageshack.us/img375/7017/29031792jn4.jpg (http://imageshack.us)
http://img375.imageshack.us/img375/7017/29031792jn4.17927f062b.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=375&i=29031792jn4.jpg)
http://img383.imageshack.us/img383/3416/48090546nv9.jpg (http://imageshack.us)
http://img383.imageshack.us/img383/3416/48090546nv9.09c8639e1e.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=383&i=48090546nv9.jpg)
http://img376.imageshack.us/img376/7204/50484782wm2.jpg (http://imageshack.us)
http://img376.imageshack.us/img376/7204/50484782wm2.9cdb6f4921.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=376&i=50484782wm2.jpg)
Siteden keserin motoru:)
racingaşığı
07 Mayıs 2011, 03:10
ahmet93
sinyalleri nereden alınma hocam.repsol kasaya da gider gibi.
bu arada 150 km/h'den filan bahsediyor bazı arkadaşlar.tüm cbr 125'lerin motoru temelde aynı olduğuna göre aşağı yukarı herkes aynı hızları yapmalı.ben 90 kiloyum yaptığım max hız 140 km/h oda hafif yokuş aşağı yada arkadan esen rüzgarla.üstelik zaten devir kesiciye giriyor makina(12 bin'de),en azından 2006'lar kesinlikle 150 yapamaz.
yenilerin motoru farklı mı acaba?(2011'lerin)
gökhans16cbr
07 Mayıs 2011, 03:16
ahmet93
sinyalleri nereden alınma hocam.repsol kasaya da gider gibi.
bu arada 150 km/h'den filan bahsediyor bazı arkadaşlar.tüm cbr 125'lerin motoru temelde aynı olduğuna göre aşağı yukarı herkes aynı hızları yapmalı.ben 90 kiloyum yaptığım max hız 140 km/h oda hafif yokuş aşağı yada arkadan esen rüzgarla.üstelik zaten devir kesiciye giriyor makina(12 bin'de),en azından 2006'lar kesinlikle 150 yapamaz.
yenilerin motoru farklı mı acaba?(2011'lerin)
Ben 60 kiloyum ve 2006 repsolüm var 30000 km de... daha önce de yazmıştım 1. viteste 50, 2. viteste 90, 3. viteste 120 yapıyor... yokuş aşağı 150yi gördüm ve düzde 140ı gördüğüm oldu bir kaç kez... motorumda arrow egsoz, iridyum buji var birde arka dişlim ufak birazcık :) yazın inş. kamera alcam video çekip paylaşcam burda :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO