Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
casillas00
27 Ekim 2010, 13:52
Büyük emek vermıssın genchacker hayırlı olsun dıyelım.
Bu arada cfb 150 cbr 125 ı normal sartlarda gecebılır mı?
CBF 150 cıbırın arkasına yanaşamaz bile :bounce:
ENGİN REİS
27 Ekim 2010, 14:12
Cbf 150 de 130 km ye kadar ulasıyor dıye bılıyom ee benım motorda 130 yapıyor:)sonucta kafa kafaya gıder gıbı gelıyor bana
casillas00
27 Ekim 2010, 14:15
Cbf 150 de 130 km ye kadar ulasıyor dıye bılıyom ee benım motorda 130 yapıyor:)sonucta kafa kafaya gıder gıbı gelıyor bana
o 5 vites redline girdiginde senin 1 vitesin daha olcak.130zor ya onun için:mrgreen:
GeNcHaCKeR
27 Ekim 2010, 15:13
Sağolasın Arkadaşım. Gerçekten Büyük emek verdim Arrow egzos almıştım iptal oldu bugun Endurance Egzos takıyorum motorun gücü bariz farklı durumda 1. vitesten 2 ye attıgın anda kıçı başı ayrı oynuo motorun atacak bi yere beni :D
Debriyaj balatası siparişi veriyorum bugun hondadan orjinal balatanın durumu kötü 25 liralık bi balata taktık yeni alt motor 1 binmeye dayamadı bile balatayı sıyırdı attı :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:11 ----------
cbf150 nin 130km ulaşması için baya bi ekmek yemesi lazım diye düşünüyorum cbf150 için 130 son radde böle gıdım gıdım gelir oraya
Ayrıca antalyadan CBR 125 li arkadaşlar varsa görüşebiliriz onlarlada.
osmaniyeli
27 Ekim 2010, 16:35
Genchacer motorun bundan sonra ün yapar antalyada. çok güzel olmuştur. manetler de çok güzelmiş . hayırlı olsun tekrardan
cHreSs
27 Ekim 2010, 17:36
Teşekkür ederim kardeşim saol, iyi uyum sağladık ikimiz gerçekten yolda yağ gibi kayıyor :) boyu boyuma oldu valla :)
hayırlı olsun dostum. Onur kardeşımız uzak oldugundan goruşemıyorduk ama sen karşıyaka dasın. Sık sık goruşuruz. Pazar akşamları takılıyoruz. SEnın ızın saatıne denk getırırız. YAlnız sende sımdı leo egsoz var bızım motorlar senınkının yanında duyulmayacak bıle :P Goruşmek dılegıyle. Hoş geldın aramıza.
casillas00
27 Ekim 2010, 17:49
hayırlı olsun dostum. Onur kardeşımız uzak oldugundan goruşemıyorduk ama sen karşıyaka dasın. Sık sık goruşuruz. Pazar akşamları takılıyoruz. SEnın ızın saatıne denk getırırız. YAlnız sende sımdı leo egsoz var bızım motorlar senınkının yanında duyulmayacak bıle :P Goruşmek dılegıyle. Hoş geldın aramıza.
O Leo'nun peşinde çok koşan oldu dikket et :queen:
GeNcHaCKeR
27 Ekim 2010, 18:01
O Leo'nun peşinde çok koşan oldu dikket et :queen:
Valla Antalyada ün yaparmı bilmiyorum artık ama beni tatmin eden bir motor oLdu artık Cıbır aLtıma hani böle kücücük bir motora binmiş gibi gelmiyor artk neredeyse 4 senedir biniyorum ben motoruma :)
o Leo nun peşinden bende koşturdum ama satmadı onur arkadaşımız :) antaLyadan aramıştım hatırlar belki. Mototalde getirtmiyor egzosu anca taa ocak subat diyor o yüzden bende aLdım egzosumu aksam takıcam bi nasip olmadı video cekmek :)
casillas00
27 Ekim 2010, 18:14
yok miii benim motoru alan :)
otomatik cbr 125 :)
GeNcHaCKeR
27 Ekim 2010, 18:20
yok miii benim motoru alan :)
otomatik cbr 125 :)
vitesi kendi mi atıo o kadar otomatik yani :)
casillas00
27 Ekim 2010, 18:31
vitesi kendi mi atıo o kadar otomatik yani :)
full otomatik yokuşta geri kaydırma yapmaz :bounce:
GeNcHaCKeR
27 Ekim 2010, 18:35
full otomatik yokuşta geri kaydırma yapmaz :bounce:
Benim motorada yaptıralım bundan :P Çok Para mı Casillas :)
casillas00
27 Ekim 2010, 18:46
Benim motorada yaptıralım bundan :P Çok Para mı Casillas :)
Halledelim :P
overcloud
27 Ekim 2010, 19:05
debriyaj kullanma yarı otomatik olsun :P
peki redline sesi gibi seri seri gaz kesiyor mu ?
Ve bunu hep yüksek devirde vites ykselttıgınde mı yapıyo ?
redline a hiç girmedigim için nasıl bir ses cıktıgını bilmiyorum..
ama anladıgım kadarıyla motoru zorladıgım zaman 6. vitese gelince yapıyor..zorlamak dediğimde vitesleri 9-10bin arası değiştirmek.o devirlerde zorlanırmı bilmiyorum:).devir birden hızla artıyor (boştayken gaz vermek gibi oluyor), motoru silkeliyor ve düzeliyor..
2 gündür 7binde vites değiştiriyorum ve hiç tekrarlamadı..
GeNcHaCKeR
27 Ekim 2010, 19:14
ama anladıgım kadarıyla motoru zorladıgım zaman 6. vitese gelince yapıyor..zorlamak dediğimde vitesleri 9-10bin arası değiştirmek.o devirlerde zorlanırmı bilmiyorum:).devir birden hızla artıyor (boştayken gaz vermek gibi oluyor), motoru silkeliyor ve düzeliyor..
o debriyajdan yada Vites dişlilerinden yapıyor olabilir çünkü motoru zorladıgın zaman sanırım dişli boşa dönüyor ve sanki boşta gazlıyormuşsun gibi oluyor
casillas00
27 Ekim 2010, 19:28
Şuda olabilir benzininde pislikde kaçmış olma ihtimalı olabilir.
cHreSs
27 Ekim 2010, 19:29
ben sureklı basıyorum ne yalan soylıyım. redlıne dan çıkmıyorum desem yerı var.
debrıyaj balatan olabılır. Geçen hafta gursus arkadaşımlar gezerken bahsetmış tı 6 vıteste gelırken devır arttı duştu dıye. dedım balatan. baktım ayarı en duşuktu. balatası bıtmış yanı. senın de 6 vıtesın balatası olabılır. Eger uzun yolda 6. vıteste gıderken farkında olmadan elını debrıyaja koyduysan olmuştur.
AYrıca basın gırın redlıne a korkmayın bırşey olmaz. bu makınalar onun ıçın uretılıyor.
Gursus de boyle gırmedım redlıne a zarar verır dıyo. Alemsınız yahu :):P
debrıyaj balatan olabılır. Geçen hafta gursus arkadaşımlar gezerken bahsetmış tı 6 vıteste gelırken devır arttı duştu dıye. dedım balatan. baktım ayarı en duşuktu. balatası bıtmış yanı. senın de 6 vıtesın balatası olabılır. Eger uzun yolda 6. vıteste gıderken farkında olmadan elını debrıyaja koyduysan olmuştur.
AYrıca basın gırın redlıne a korkmayın bırşey olmaz. bu makınalar onun ıçın uretılıyor.
balatanın bitmiş oldugunu nereye bakarak anladın? bende bakayım..hatta fotosunu çekip koyayım siz bakın bitmiş mi :)
GeNcHaCKeR
27 Ekim 2010, 19:42
4 Senedir RedLine RedLine Geziyorum ben :D hiç bişey olmadı piston aşınmış kompressor düşmüş motorda oda normal benim bindigim kadar hor binilen bi cbr 125 daha yoktur heralde tek teker yapılıp gitmemi dersin yarı debriyaj yari debriyaj gezmek mi dersin ohooo ne ararsan wardı walla en son silindir piston değişti su anda motor canavar Artık kesicide yok :D RedLine'ı devirip 13 bin devirin üstünden 3 bin devir daha geçiyor :)
Arkadaşlarında Dediği gibi debriyaj balatarın olabilir debriyaj telini bi kontrol et bakalım son seviyede mi yoksa daha geride mi kavrıyor kavraması nasıl ona göre bakarsın değiştirirsin debriyaj balatası ben sordum 150 liraya alıcam istanbuldan orjinal balata kullan hani belki titan balatasıda kullanabilirsin ben titan balatası taktım 3 gün demedi balata sıyırdı motorun torku acayip yüksek dayanmıyor balata orjinal balata siparişi verdim en güzeli orjinali.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:39 ----------
balatanın bitmiş oldugunu nereye bakarak anladın? bende bakayım..hatta fotosunu çekip koyayım siz bakın bitmiş mi :)
Motoru 1. viteste 10 11 bin devire kadar bas gazı bırakmadan motoru 2. vitese at motor eger direk atak bi şekilde yoluna devam ediyorsa debriyaj balatanda problem yoktur. ama eğer ki motor ilk anda ataklaşmıyor 1 2 sn sonra atak olmaya çalışıyorsa debriyaj balatanda sorun olabilir.
ben o telin fotosunu çekip geleyim siz bakın seviyesine..ben anlamıyorum çünkü :))
cHreSs
27 Ekim 2010, 19:51
ben o telin fotosunu çekip geleyim siz bakın seviyesine..ben anlamıyorum çünkü :))
olur debrıyaj manıtınden çıkan telın fotosunu manetınle bırlıkte çek. :)
arkadaşımızın bahsettıgı yontem de dogru da o sende olmaz. senın muhtemelen 6. balatan bıtık :)
ben geçen ay degıştırdım balatalarımı. soyle bır sey var sadece 2 vıtesın kı bıtık. digerlerı yenı ıdı.
saklıyorum belkı lazım olur dıye. ayrıca motor tamıratı ıçın servısten baska yere gıtmem artık.
olur debrıyaj manıtınden çıkan telın fotosunu manetınle bırlıkte çek. :)
arkadaşımızın bahsettıgı yontem de dogru da o sende olmaz. senın muhtemelen 6. balatan bıtık :)
ben geçen ay degıştırdım balatalarımı. soyle bır sey var sadece 2 vıtesın kı bıtık. digerlerı yenı ıdı.
saklıyorum belkı lazım olur dıye. ayrıca motor tamıratı ıçın servısten baska yere gıtmem artık.
sen bunu yazdıgında ben coktan foto çekmek için aşağı inmiştim bile..inş dogru yeri çekmişimdir..olmazsa yine çekerim önemli degil:)
http://img13.imageshack.us/img13/6445/p1070091m.jpg
osmaniyeli
27 Ekim 2010, 20:13
sen bunu yazdıgında ben coktan foto çekmek için aşağı inmiştim bile..inş dogru yeri çekmişimdir..olmazsa yine çekerim önemli degil:)
böyle fotoyla ayar yapamayız.
in motorun yanına. bu telin çektiği çubuğu elinle it. nekadar itebiliorsan okadar boşluk vardır.
yani elinle ittiğinde bir yerde sertleşme varsa o sertleşme kısmında debriyaj ayırmaya başlar . gerisi halat boşluğudur.
boşluk yoksa çok sıkıdır yine kaçırır.yani sen giderken o halat o debriyajı çekerek biraz ayırıyor demek oluyor.
yani boşluk olmayacak ama debriyajı da çekmeyecek
cHreSs
27 Ekim 2010, 20:17
sona kdar kapalı olması ılgınç. işte bu sorun teşkıl edıyor. o vıdanın açık olması lazım. Hıç ayar yaptırdın mı? aldıgından berı boylemı?
osmaniyeli
27 Ekim 2010, 20:19
sona kdar kapalı olması ılgınç. işte bu sorun teşkıl edıyor. o vıdanın açık olması lazım. Hıç ayar yaptırdın mı? aldıgından berı boylemı?
bi de altta ayar yeri var bundan başka
motor 4bin km de..hiç biryeriyle oynanmadı...servisede sadece 1000km bakımı için gitti..onun dısında usta yüzü görmedi:)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:21 ----------
http://site.mynet.com/cbr_125/mynet_resimlerim/yag_filitr0.jpg
burayı diyorsun sanırım..en yisi ben gidip oranın fotosunu da çekeyim..bide deiğin gibi ittirip bakıyım..vdeo mu çeksem ittirirken :queen::queen:
cHreSs
27 Ekim 2010, 20:25
alt ayar yerı çok kurcalanmamalı bence.
benım sona kadar açıktı. bı gun hata yuzunden sıyırdım bıraz. kapadım ayarı kaydırmayı kestı. ama ıçım rahat etmedıgı ıçın degıştırdım. şu an tekrar açık. Benım debrıyaj sert bıraz sankı..
dostum sen bı servıse ugra. 180 lıra balata 50 lıra ışçılık dıyorlar. Sanırım servıs sana uzaktı. Aman baska yere gıtme. KESINLIKLE GITME. Ama bı servıse gıt ayar yapsınlar baksınlar. Burdan bu iş çok zor :)
osmaniyeli
27 Ekim 2010, 20:26
motor 4bin km de..hiç biryeriyle oynanmadı...servisede sadece 1000km bakımı için gitti..onun dısında usta yüzü görmedi:)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:21 ----------
http://site.mynet.com/cbr_125/mynet_resimlerim/yag_filitr0.jpg
burayı diyorsun sanırım..en yisi ben gidip oranın fotosunu da çekeyim..bide deiğin gibi ittirip bakıyım..vdeo mu çeksem ittirirken :queen::queen:
bak bu adam halattan çıkarmış. halata tekrar takması için eliyle itmesi lazım. oraya kadar kutu kola açıyor gibi itiyoz. onoktaya kadar ondan sonra debriyajı ayırıyor. biraz sertleşiyor
ben trabzondayım servis samsunda..
casillas00
27 Ekim 2010, 20:30
bu manetin yeri bnmde tamamen kapalı az bi boşluk var :)
yoksa bende mi olamaz nayırrrr
osmaniyeli
27 Ekim 2010, 20:33
bu manetin yeri bnmde tamamen kapalı az bi boşluk var :)
yoksa bende mi olamaz nayırrrr
boşluk çok değilse sorun yok. boşluk çoksa zaten vites atarken çok zorlanır. geçmemeye nazlanır.
ama boşluğu alıp biraz da fazla sıkarsan hiç boşluk kalmayıp debriyajı çekerse bu sefer de yarım debriyaj gitmiş olursun. 1 -2 ayda balatan bitebilir.
casillas00
27 Ekim 2010, 20:38
boşluk çok değilse sorun yok. boşluk çoksa zaten vites atarken çok zorlanır. geçmemeye nazlanır.
ama boşluğu alıp biraz da fazla sıkarsan hiç boşluk kalmayıp debriyajı çekerse bu sefer de yarım debriyaj gitmiş olursun. 1 -2 ayda balatan bitebilir.
Yok bnmki çatur cutur geçiyo hiç affetmiyo gazlarken debriyaj bile kullanmıyorum bazen :)
osmaniyeli
27 Ekim 2010, 20:41
Yok bnmki çatur cutur geçiyo hiç affetmiyo gazlarken debriyaj bile kullanmıyorum bazen :)
hiç eskimez o zaman balatan:cherry:
hafif gaz verince çok rahat debriyajsız atıyor ama düşerken debriyaj istiyor biraz. yada iyice devir düşecek vites düşerken yoksa zor atıyor
casillas00
27 Ekim 2010, 20:47
hiç eskimez o zaman balatan:cherry:
hafif gaz verince çok rahat debriyajsız atıyor ama düşerken debriyaj istiyor biraz. yada iyice devir düşecek vites düşerken yoksa zor atıyor
8den azcık sonra tık diye geçiyo debriyajdan daha rahat.
Ama düşerken yapmak için motoru çok iyi dinlemek lazım.
Yoksa yararları zarara donuşebilir :):queen:
fatihsevim
27 Ekim 2010, 20:49
ben trabzondayım servis samsunda..
uthec onu yaparız ya cok zor bi olay değil ben hallederim debraj ayarını ama tabı balatadansa bi fayda etmez
osmaniyeli
27 Ekim 2010, 20:51
8den azcık sonra tık diye geçiyo debriyajdan daha rahat.
Ama düşerken yapmak için motoru çok iyi dinlemek lazım.
Yoksa yararları zarara donuşebilir :):queen:
benim motorum 35binden az fazla. şanzımanı komple değiştirdim. 2 dişli grubu var. bunlar birbirlerine abanırsa vtes hilali vitesi itemiyor. ama bu dişliler de yük olmazsa kendi hallerinde dönerse vites debriyajsız tık diye geçiyor.
debriyajdaki maksatta bu 2 dişli grubunda yükü iptel etmek. yük kalkınca vites tık atıyor.
bunu aklında canlandır daha güzel vites atarsın:P:P:queen::queen:
http://www.rialli.com/static/images/productimage-picture-sanzuman-merkez-ve-karsi-disli-grubu-cg1257cg15054457.jpg
casillas00
27 Ekim 2010, 20:55
benim motorum 35binden az fazla. şanzımanı komple değiştirdim. 2 dişli grubu var. bunlar birbirlerine abanırsa vtes hilali vitesi itemiyor. ama bu dişliler de yük olmazsa kendi hallerinde dönerse vites debriyajsız tık diye geçiyor.
debriyajdaki maksatta bu 2 dişli grubunda yükü iptel etmek. yük kalkınca vites tık atıyor.
bunu aklında canlandır daha güzel vites atarsın:P:P:queen::queen:
Tabi o devri altıkça yük kalmıyo :cat:
alt tarafın durumu bu
http://img143.imageshack.us/img143/8766/p1070096o.jpg
osmaniyeli o dedigini de yaptım..yarım santim kadar oynama yapıyor..
fatihsevim
27 Ekim 2010, 20:58
hafıf oynama cok normal su ana kadar gordugum tum motorlarda yapıyordu
uthec hafta sonu doganların gezıye gidersen dogan cok motor değiştirdi oda halleder bu sorunu
osmaniyeli
27 Ekim 2010, 21:00
alt tarafın durumu bu
osmaniyeli o dedigini de yaptım..yarım santim kadar oynama yapıyor..
yarım santim aslında iyidir. ama ne olur ne olmaz. biz sana kesin bir şey söylemeyelim. ama şu an ayarı iyi görünüyor.
tanıdığın herhangi bir 40 yaşlarında adama göster hepsi anlar. moto sürücülerinden.
boşluğu ok mu bir bakarmısınız desen yeter.
aslında işin özü şu motosiklette hani frene basarsın manette ilk yarım santimlik yer boştur ondan sonra tutmaya başlar ya. onun aynısı debriyajda olmalı. fazlası veya azı olmasa iyidir.
debriyaj meneti fren maneti gibi olsun
hafıf oynama cok normal su ana kadar gordugum tum motorlarda yapıyordu
uthec hafta sonu doganların gezıye gidersen dogan cok motor değiştirdi oda halleder bu sorunu
geçen gezide sordum ona..lafımı bitirmeden "debriyaj balatanı yemişsin" dedi:))
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------
yarım santim aslında iyidir. ama ne olur ne olmaz. biz sana kesin bir şey söylemeyelim. ama şu an ayarı iyi görünüyor.
tanıdığın herhangi bir 40 yaşlarında adama göster hepsi anlar. moto sürücülerinden.
aslında işin özü şu motosiklette hani frene basarsın manette ilk yarım santimlik yer boştur ondan sonra tutmaya başlar ya. onun aynısı debriyajda olmalı. fazlası veya azı olmasa iyidir.
o dedigin frendeki kadar boşluk debriyajımda da var..işte aşağıdaki o şeyin yarım santimlik boşluğu kadar boşluk var manette...frenle debriyaj manetleri aynı..az önce inceledim:)
ayarda sorun yoksa balatada sorun var o zaman..yarın ben seri kalkışlar yapayım motorla bakalım yıne yapacak mı..7 binde vites değişimlerinde hersey normal sorun yok..9-10bin civarı vites değişimlerinde yapıyordu..
fatihsevim
27 Ekim 2010, 21:14
geçen gezide sordum ona..lafımı bitirmeden "debriyaj balatanı yemişsin" dedi:))
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------
o dedigin frendeki kadar boşluk debriyajımda da var..işte aşağıdaki o şeyin yarım santimlik boşluğu kadar boşluk var manette...frenle debriyaj manetleri aynı..az önce inceledim:)
ayarda sorun yoksa balatada sorun var o zaman..yarın ben seri kalkışlar yapayım motorla bakalım yıne yapacak mı..7 binde vites değişimlerinde hersey normal sorun yok..9-10bin civarı vites değişimlerinde yapıyordu..
burada benım tanıdıgım bi usta var baya iyi istersen ona sorabiliriz bu kampuse gelirken termınale varmadan ustad var borekçi falan oralarda belki sende bilirsin
burada benım tanıdıgım bi usta var baya iyi istersen ona sorabiliriz bu kampuse gelirken termınale varmadan ustad var borekçi falan oralarda belki sende bilirsin
biliyorum onları..asıl usta akçaabatta:)
yarın sabah motoru deniyim trabzona giderken bakalım yine yaparsa usta yolu göründü demektir.
casillas00
27 Ekim 2010, 23:05
Ya 10.000 bakımı geldi şimdi sadece yağ değiştirip rütin kontroller dışında yapmak gereken bişey varmı kitapcıktan baktım ne dıyor pek anlamadım :)
ahmet93
27 Ekim 2010, 23:31
İşte yeni cbr 250 r
http://www.motosiklet.net/forum/son-haberler/82557-honda-cbr250r-yeni-2011-model.html
İşte yeni cbr 250 r
http://www.motosiklet.net/forum/son-haberler/82557-honda-cbr250r-yeni-2011-model.html
egsoz ve aynaları begenmedim..bizimkilerin egsozu daha güzel..
cHreSs
28 Ekim 2010, 00:04
benım aynen oyle. BAzen sorun yaşıyorum ama özellıkle düşürürken. basıyorum geçmıyor debrıyajı bıraz bırakıp tekrar sıkıyorum duzelıyor.
Çok ta sorun yapmıyorum açıkcası. çek bas devam :)
gökhans16
28 Ekim 2010, 03:09
ya beyler benim zincir ve dişli takımı değişmesi gerekiyormuş ( ön ve arka ) fiyat nilgisi olan varmı?
fatihsevim
28 Ekim 2010, 03:35
ya beyler benim zincir ve dişli takımı değişmesi gerekiyormuş ( ön ve arka ) fiyat nilgisi olan varmı?
200 olması lazımdı bayı fıyatı orjınal
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO