Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
siyahatmaca
27 Haziran 2010, 08:13
Yeni çıtırımla... Fena hırçın bu oyuncak.
http://img190.imageshack.us/img190/7259/dsc0480r.jpg (http://img190.imageshack.us/i/dsc0480r.jpg/)
dj_v8
27 Haziran 2010, 12:34
arkadaşlar bana bir adet arka çamurluk lazım.kırık ta olabilir.camurluk iptali için kullanıcamda.bi yardımcı olunda arkadaslar sevindirim şu garibi:mrgreen:
dj_v8
27 Haziran 2010, 15:23
yok mu arkadaslar satan falan ??varsa irtibata gecelimm
srhtzcn
27 Haziran 2010, 17:16
arkadaslar cbr 125e pasta cila atılsa sorun olur mu?
malum yapıstırma , boya değil??
beykurt
27 Haziran 2010, 21:23
@ siyahatmaca
güle güle kullanın hayırlı olsun allah kaza bela göstermesin
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:20 ----------
arkadaslar cbr 125e pasta cila atılsa sorun olur mu?
malum yapıstırma , boya değil??
metal yüzeylere yapabilrsin.ben yaptım parladı güzel oldu.stikerlara sür ama çok ovalama çıkarlar yoksa.
srhtzcn
28 Haziran 2010, 00:16
[/COLOR]
metal yüzeylere yapabilrsin.ben yaptım parladı güzel oldu.stikerlara sür ama çok ovalama çıkarlar yoksa.[/QUOTE]
tamam tsekkurler beykurt
erhan115
28 Haziran 2010, 00:31
Merhaba arkadaşlar hem kaçan hmdde ucuz yollu bir motor arıyordum
2 gün öncesine kadar chooper düşünüyordum ama
CBR 125 R aklımı başımdan aldı
140 hızı görünce gözlerim yuvalarından fırlayacak gibi oldu
sorum şu
ybr yi tokatlayan cbr ikiside 125 lik makina 2 sindede 2 subap var
nasıl oluyorda cbr 140 yaparken ybr 120 en fazla yapıyor
çok merak ediyorum
rüzgarı yarmadan değildir herhalde bir rüzgar yarma işi 125 lik makina da 30 km hız fark yapmaz diye düşünüyorum askere gitmedim askerden gelince almayı düşünüyorum
birde bir yerde cbr kolay bozuluyor diye yazmışlar
doğruluk payı varmı diye merak ediyorum
deo
28 Haziran 2010, 00:40
sorum şu
çok merak ediyorum
rüzgarı yarmadan değildir herhalde bir rüzgar yarma işi 125 lik makina da 30 km hız fark yapmaz diye düşünüyorum askere gitmedim askerden gelince almayı düşünüyorum
hızı herşey etkileyebilir sogutması,beygiri,dişlisi vs vs
mevlutgs
28 Haziran 2010, 01:25
Arkadaşlar merhabalar egzost almayı düşünüyorum ama hatta 2.nci el olursa bulamadım varmı elinizde Arow Yoshimura vsvs satan veya 0 vsvs hangisini almamı tercih edersiniz ve takarsam hız olsun ne bilim ses vvs baya bi fark ettiriyormu?? benzin çok yakıyormu?
beykurt
28 Haziran 2010, 09:05
sorum şu
çok merak ediyorum
Sen ibreyle gözlerini yuvalarından fırlattıyorsan bizden yardım isteme.
Eğer ilk tecrübense hiç bu mantıkla yardım isteme.
Umarım hayırlısı olur
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:01 ----------
Arkadaşlar merhabalar egzost almayı düşünüyorum ama hatta 2.nci el olursa bulamadım varmı elinizde Arow Yoshimura vsvs satan veya 0 vsvs hangisini almamı tercih edersiniz ve takarsam hız olsun ne bilim ses vvs baya bi fark ettiriyormu?? benzin çok yakıyormu?
Ses konusunda dikkat çektiğine garanti veririm.ama başka bir cbr kullanmadığımdan performans yada benzine ne gibi etkisi oluyor bilemiyorum
siyahatmaca
28 Haziran 2010, 10:02
Eyvallah beykurt kardeş...:rendeer:
fatihsevim
28 Haziran 2010, 10:15
eger sadece tup alırsan ilerde yag yakma sorunu yaşayabilirsin full sistem takmanı ve cbr125 için uretılmiş olmasını tavsiye ederim
duyumlarımı aktarıyorum hemen tepki gosterılmesın lutfen
burda 140-145 yapan bi cbr yaşhi egzoz taktı sadece tup ve ondan sonra 160 yaptıgını soyledı bana ne derece dogru bilemıyorum onu bi iki kere gectım etkısı olabilir:mrgreen:
sesde inanılmaz değşim olur ama cok abartılı birşey olursa kı sen o tarz istemıyor gibisin uzun yolda kafanı şişirir
yakıta etkısı olur eger full sistem ve cok ince bi ayar yapılırsa yakıtını dusuredebilir ama zor ihtimal genelde yakıt yukselir
eger yapacaksan egzoz devil al derim bence sesi ve stili cok hoş ben foruma onceden gereklı fotografları koydum ordan incelersin
beykurt
28 Haziran 2010, 10:19
yakıt konusunda sanırım artış yapıyor.dün fazla gezmeme rağmen baya bi yaktı benzin. uzun yola gideceğim zaman bir ölçüm yapacağım bakalım ne kadar yakacak
erhan115
28 Haziran 2010, 10:33
[/COLOR]
Sen ibreyle gözlerini yuvalarından fırlattıyorsan bizden yardım isteme.
Eğer ilk tecrübense hiç bu mantıkla yardım isteme.
Umarım hayırlısı olur
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:01 ----------
mesajından birşey anlamadım desem yeridir
ibreyle gözlerim yerinden fırlıycak gibi oldu derken
200 göstereni demiyorum 125 lik motor 140 yapıyor onu diyorum tam benlik motor
tabiki ilk deneyimim değil faal olarak bir motor kullanıyorum da istediğim hızı yapmıyor
bana en az 120 yapan motor lazım benim motor 60 yapıyor :)
beykurt
28 Haziran 2010, 10:36
Bende şöyle anladım.
Hani apaçi diye nitelendirdiğimiz insanlar var ya, onlar gibi olup da ibreyi görünce off ibreye bak ben bunla çoşarım havamı atarım basarım tarzı bir mantık var gibi geldi mesajında.
Çünkü daha motor tecrübesi olmayan kişinin ibrenin kuvvetiyle ilgili hmen yorum yapması akla o mantıkta bir kişiymiş gibi geliyor.
Eğer önemli olanın hız değil can güvenliği olduğunun farkındaysan özür dilerim.Mesajında onu anlayamadığımdan canının değerini belirt mek için terslemiş bulundum
erhan115
28 Haziran 2010, 10:40
açıklamanız güzel bende motor 140 yapıyor diye herzaman her yerde 140 yapacak değilim tabikide şimdi yol var yol var
bende 60 yapan motor var bursa içine arada gidiyorum tali yoldan gelen araba soluna bakmıyor zaten sırf onun için en az 120 yapan motor lazım diyorum
beykurt
28 Haziran 2010, 10:56
o zaman sorun yok dostum.sadece mesajındaki anlaşılmazlıktan karıştı işler.foruma devam ;)
mevlutgs
28 Haziran 2010, 13:54
çok sağolun abi komple olucak herşeyi full olucak benim amacım ses+güç istiyorum hepsini verebilecek varmı öyle elinizde 2.nci el arıyorum devil arow yoshimura?? satan alabilirm 2 el takmak sağlıklı olurmu
beykurt
28 Haziran 2010, 14:13
tak 2.el nolcak ya :)
casillas00
28 Haziran 2010, 14:24
Motoru Pazarbaşının narin ellerine bıraktım.
Bana egzoz demeyin.
Yoshim ortadan 2ye katlandı.
Ve servis yoshi fln takmıyo orjin egzoz takcaklar :(
beykurt
28 Haziran 2010, 14:37
Motoru Pazarbaşının narin ellerine bıraktım.
Bana egzoz demeyin.
Yoshim ortadan 2ye katlandı.
Ve servis yoshi fln takmıyo orjin egzoz takcaklar :(
olur mu öle şey ya adama söle benim motoruma vurdun aynısını servis mervis anlamam cebinden vericen yoksa dava acarim de korkut bişiler yap 750 lira çöpe gider mi.olmadı söle adam bulayım :P
erhan115
28 Haziran 2010, 22:06
merhaba arkadaşlar ben askere gideceğim gelince motor almayı düşünüyorum daha doğrusu yükseltmek istiyorum
cbr 125 r aceba 2 seneye kadar 2çel fiyatları düşermi
aklımdaki fiyat 2500 tl civarında 2 sene onrası için iyi bir cbr parası diye düşünüyorum sizin düşüncelerinizi almak isterim
birde herhalde 2007 den eski cbr ler karburatörlü yeniler ise enjeksiyonlu
enjeksiyonlu ne kadar yakar
şimdiden teşekkürler
fatihsevim
28 Haziran 2010, 22:43
100kmde 3 litre yakar hadı olsun olsun 2.6-2.5 daha fazla dusecegını dusunmuyorum sehir içinde tabı karburatorlu ile fazla fark edecegını zannetmıyorum en guzel yanı ayardı yok pislikti ugrasmıyorsun
mevlutgs
29 Haziran 2010, 00:37
alıcam varmı elinizde arkadaşlar 2 el satmak isteyen?? egsozunu
ahmet93
29 Haziran 2010, 00:47
Size sinyalsiz Cbr 125'in fotoğrafını gösteriyim mi?:mrgreen:
Bugün her şey güzelken, orjinal sinyalleri söktüm(kablolarını kestim) ve yanımdaki arkadaşlarımdan birinin elinde yeni sainyaller ve kablosundan tutmuş sallıyor(tespih, zincir sallar gibi sallamaya çalışıyo). Hemen aldım elinden ama nafile sinyal gitmiş. Sinyalin bi kablosu içten lehim yerinden çıkmış ve sinyalin tek bir boşluğu var ona da serçe parmağım bile girmiyo(hatta kırılan lehim yerini bile göremiyosunuz).
Sonuç olarak çok severek ve osmaniyelinin yardımıyla aldığım sinyaller gitti:salut: Ben de o kadar kesmeden sonra orjinal sinyallere ek yaparak yeniden taktım.
GeNcHaCKeR
29 Haziran 2010, 01:44
arkadaşlar Uzun süredir foruma girmiyordum şöyle yazılanlara bir göz gezdirdim ancak göremedim acaba aranızda Malossi 166 CC silindir Piston Takımı alıp takan varmı aranızda ? ben 2 Ay sonra almayı düşünüyorum. Motorum evLadiyelik gibi bir şey oldu artık bende satamıyorum tok satıcıyım uğraşmıyorum satmakla. satsam başka motor alamayacağım büyük almak lazım onun için hiç gerek yok bende 166 CC takayım diyorum. Ortalama hızıda sanırım 160 170 Gibi düşünüyorum Sizce nasıl olur ? motorumda artık eskisi gibi gitmiyor zaten onceden 140 150 arası görürdü şu anda sanırım 140 a zor geliyor hatta gelmiyor bile km teli olmayınca göremiyorum :) 50.000 de olmasıl lazım ortalama şu anda.
fatihsevim
29 Haziran 2010, 01:50
arkadaşlar Uzun süredir foruma girmiyordum şöyle yazılanlara bir göz gezdirdim ancak göremedim acaba aranızda Malossi 166 CC silindir Piston Takımı alıp takan varmı aranızda ? ben 2 Ay sonra almayı düşünüyorum. Motorum evLadiyelik gibi bir şey oldu artık bende satamıyorum tok satıcıyım uğraşmıyorum satmakla. satsam başka motor alamayacağım büyük almak lazım onun için hiç gerek yok bende 166 CC takayım diyorum. Ortalama hızıda sanırım 160 170 Gibi düşünüyorum Sizce nasıl olur ? motorumda artık eskisi gibi gitmiyor zaten onceden 140 150 arası görürdü şu anda sanırım 140 a zor geliyor hatta gelmiyor bile km teli olmayınca göremiyorum :) 50.000 de olmasıl lazım ortalama şu anda.
forumda ciddi yapmayı dusunenler oldu ama yapanı daha gormedım yapda diyemıyorum ne derece saglıklı ama videolarda fark oldugunu gosterıyor fakat sadece molsaai ile olmaz egzost buji filtre dişli v.b şeyler yapmalısın ve bence cbrye degmez
bana sorarsan bi bujı bi filtre sonra on dişliyi 1 kucult arkayı 2-3 kucult olursa birde egzost tamamdır 150-155 yapması lazım
casillas00
29 Haziran 2010, 01:59
olur mu öle şey ya adama söle benim motoruma vurdun aynısını servis mervis anlamam cebinden vericen yoksa dava acarim de korkut bişiler yap 750 lira çöpe gider mi.olmadı söle adam bulayım :P
Abi motorun 13 tane parçası değişicek.
Servisteki arkadaşlar liste çıkarttı boya yok en ufak çizik bile değişcek kesinlikle boya istemiyorum dedim.
Amasorlerin çatalında 2 tane ufak çizik vardı onu bile full amasor takımı getircekler.
Ama egzoz olmuyo orjinal takabiliyorlarmış.
Bugün her şey güzelken, orjinal sinyalleri söktüm(kablolarını kestim) ve yanımdaki arkadaşlarımdan birinin elinde yeni sainyaller ve kablosundan tutmuş sallıyor(tespih, zincir sallar gibi sallamaya çalışıyo). Hemen aldım elinden ama nafile sinyal gitmiş. Sinyalin bi kablosu içten lehim yerinden çıkmış ve sinyalin tek bir boşluğu var ona da serçe parmağım bile girmiyo(hatta kırılan lehim yerini bile göremiyosunuz).
Sonuç olarak çok severek ve osmaniyelinin yardımıyla aldığım sinyaller gitti:salut: Ben de o kadar kesmeden sonra orjinal sinyallere ek yaparak yeniden taktım.
sinyali tesbih diye salladı he sinyalleri ona taksaydın :P:P
beykurt
29 Haziran 2010, 09:21
hay ben öyle şansa varya.tüh be deneyemeden gitti.arkadaşta başka bişeyini sallasaymış sinyal sallanır mı ya :pr: geçmiş olsun demekten başka birşey kalmıyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:18 ----------
Abi motorun 13 tane parçası değişicek.
Servisteki arkadaşlar liste çıkarttı boya yok en ufak çizik bile değişcek kesinlikle boya istemiyorum dedim.
Amasorlerin çatalında 2 tane ufak çizik vardı onu bile full amasor takımı getircekler.
Ama egzoz olmuyo orjinal takabiliyorlarmış.
sinyali tesbih diye salladı he sinyalleri ona taksaydın :P:P
ohho daha ne istiyon adamlar herşeyi yenileyecek işte mis gibi.çizikleri bile halletcekler.egzoz alırsın ilerleyen zamanlarda.bende egzozu söküp arkadan bizim arabayla vursam mı benim motora benim grenajları da değiştirsinler:P
casillas00
29 Haziran 2010, 11:37
hay ben öyle şansa varya.tüh be deneyemeden gitti.arkadaşta başka bişeyini sallasaymış sinyal sallanır mı ya :pr: geçmiş olsun demekten başka birşey kalmıyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:18 ----------
ohho daha ne istiyon adamlar herşeyi yenileyecek işte mis gibi.çizikleri bile halletcekler.egzoz alırsın ilerleyen zamanlarda.bende egzozu söküp arkadan bizim arabayla vursam mı benim motora benim grenajları da değiştirsinler:P
Zaten motoru götürünce benimde öyle yaptırdığı felan düşündüler sanırım.
Sonra Şanşa orda motoruna bakım yaptırmaya gelen biri vardı.
Diyorum biyerden tanıdık geliyor bu sima.
Adam demesin mi sen ortakoyde kaza yapan değil misin dedi orda anladım bırı geldı geçmiş olsn fln dedi ehliyetin fln var mı diye sordu sagolsun o adammış.
2dkda şahıtte bulduk :)
Ama işleyiş şöyleymiş Biz önce exper için 80 lira veriyoruz.Verdimde :)
Sonra exper geliyo Tramer beklıyoruz daha sonra toplan ne kadar tutuyorsa ücret onun %40ını benden alcaklar İş bıttıkten sonra sigorta sırketı %40 ve 80 liramı geri ödiycekmiş böyle acayıp bir işleyiş söz konusu.
Servislerin hiçbir Sigorta şirketiylede anlaşması yokmuş.
sigorta şirketleri istemiyormuş :)
Speed_Man
29 Haziran 2010, 12:33
Arkadaşlar elimde orjinal egzost var borusuyla beraber sıfır kutusunda. Normal fiyatı 500-550 tl. çok uygun fiyata vericem. Bilgilerinize
kazukki
29 Haziran 2010, 13:14
arkadaşlar bugün plaka gelio ve teslim alıorum inş. cbrımı fakat ilk rodaj döneminde ve diğer dönemlerde nelere dikkat eetmem gerekio aydınlatırsanız sevinirim:!!
Speed_Man
29 Haziran 2010, 13:33
arkadaşlar bugün plaka gelio ve teslim alıorum inş. cbrımı fakat ilk rodaj döneminde ve diğer dönemlerde nelere dikkat eetmem gerekio aydınlatırsanız sevinirim:!!
1- motosikleti çok devirli kullanma. (Bağırttırma) :)
2- Ani vites küçültme. yüksek hızda vites küçültme çok zararlı. (diğer adı motor freni)
3- motosikleti ilk çalıştırmalarda hemen hareket etme.
4- Rodaj döneminde kısa süreli kullanımlardan kaçın.
5- Sert kullanma. Ani hızlanmalar yapma.
6- ama şunu da yapma. viteslere dikkar et, devirsiz kullanma.
7- bu sölicem her zaman için geçerli. fren yaparken arka ve ön freni ayna anda kullan. hiç zaman bir tanesine basma. zamanla alışırsın. şunu da unutma ki , motoru esas olarak durduran ön frendir. ama tek başına değil tabii. :)) (arka frenle birlikte)
8- ilk 1.000 km bu şekil kullan.
Kolay gelsin.
bugay
29 Haziran 2010, 14:42
aslında uzun yola çıkarsan daha sağlıklı olur motorun ısısını sabit tutmak önemlidir yani bi durup bi çalıştırmak zararlı en iyisi 400-500 km yola git hem de yolda zorla biraz 3-5 sn de olsa red-line girmelisin arada. tabi uzun yola çıkarsan yap bunu
beykurt
29 Haziran 2010, 18:00
Zaten motoru götürünce benimde öyle yaptırdığı felan düşündüler sanırım.
Sonra Şanşa orda motoruna bakım yaptırmaya gelen biri vardı.
Diyorum biyerden tanıdık geliyor bu sima.
Adam demesin mi sen ortakoyde kaza yapan değil misin dedi orda anladım bırı geldı geçmiş olsn fln dedi ehliyetin fln var mı diye sordu sagolsun o adammış.
2dkda şahıtte bulduk :)
Ama işleyiş şöyleymiş Biz önce exper için 80 lira veriyoruz.Verdimde :)
Sonra exper geliyo Tramer beklıyoruz daha sonra toplan ne kadar tutuyorsa ücret onun %40ını benden alcaklar İş bıttıkten sonra sigorta sırketı %40 ve 80 liramı geri ödiycekmiş böyle acayıp bir işleyiş söz konusu.
Servislerin hiçbir Sigorta şirketiylede anlaşması yokmuş.
sigorta şirketleri istemiyormuş :)
yorumsuz :)
casillas00
29 Haziran 2010, 18:34
Bencede Yorumsuz.:)
srhtzcn
29 Haziran 2010, 21:16
http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=44172&ShowPane=1
bu kask hakkında bılgısı olan var mı arkadaşlar?
birde kırmızı cbr'a yakısır mı ? :)
casillas00
29 Haziran 2010, 21:24
Bende Dragonu var güzel kask ama içi çıkmıyor yıkamaya kalksak nasıl olur bılmıyorum.
tetikçi
29 Haziran 2010, 21:26
arkadaşlardün ilk kez cbr sürdüm gerçekten çok güzel geldi bana ama 1. vites 40 yapmadan 2. vites kaldırmıyor neden acaba
casillas00
29 Haziran 2010, 21:28
arkadaşlardün ilk kez cbr sürdüm gerçekten çok güzel geldi bana ama 1. vites 40 yapmadan 2. vites kaldırmıyor neden acaba
Drag Yarışcılarıdır :)
Senide ona hazırlıyorlar :queen:
kazukki
30 Haziran 2010, 02:43
1- motosikleti çok devirli kullanma. (Bağırttırma) :)
2- Ani vites küçültme. yüksek hızda vites küçültme çok zararlı. (diğer adı motor freni)
3- motosikleti ilk çalıştırmalarda hemen hareket etme.
4- Rodaj döneminde kısa süreli kullanımlardan kaçın.
5- Sert kullanma. Ani hızlanmalar yapma.
6- ama şunu da yapma. viteslere dikkar et, devirsiz kullanma.
7- bu sölicem her zaman için geçerli. fren yaparken arka ve ön freni ayna anda kullan. hiç zaman bir tanesine basma. zamanla alışırsın. şunu da unutma ki , motoru esas olarak durduran ön frendir. ama tek başına değil tabii. :)) (arka frenle birlikte)
8- ilk 1.000 km bu şekil kullan.
Kolay gelsin.
ok çok saol!!!!!
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:41 ----------
aslında uzun yola çıkarsan daha sağlıklı olur motorun ısısını sabit tutmak önemlidir yani bi durup bi çalıştırmak zararlı en iyisi 400-500 km yola git hem de yolda zorla biraz 3-5 sn de olsa red-line girmelisin arada. tabi uzun yola çıkarsan yap bunu
400-500 km gidemem :) tek seferde ölürüm bu motorla! :)
beykurt
30 Haziran 2010, 10:33
Bende Dragonu var güzel kask ama içi çıkmıyor yıkamaya kalksak nasıl olur bılmıyorum.
Bendekinin içi çıkıyor yaaheeyyyaaaa:queen:
jelauraus
30 Haziran 2010, 10:59
kontak problemi için tamirciye gittim dün, bugün sökecek alıcam yarında geri takacak...
"çok zor iş. perçin gibi traşlanmış vida var uğraştıracak " falan diyip durdu.
bu işlemlerin işciliği ne kadar tutar? sanki bana tamirci giydirmeye çalışıyor gibi geldi...
srhtzcn
30 Haziran 2010, 11:00
içi çıkmıyorsa yıkama , önermiyorlar , kask koruyucu ozellıgını yıtırıyomuş. ne kadar doğru bılemem tabı :)
dj_v8
30 Haziran 2010, 11:06
ben nolan N62 kullanıyorum cokta memnunum.tavsiye ederim arkadasım
beykurt
30 Haziran 2010, 11:23
kontak problemi için tamirciye gittim dün, bugün sökecek alıcam yarında geri takacak...
"çok zor iş. perçin gibi traşlanmış vida var uğraştıracak " falan diyip durdu.
bu işlemlerin işciliği ne kadar tutar? sanki bana tamirci giydirmeye çalışıyor gibi geldi...
arkadaşın konu kaynamasın fikri olan yardım etsin bakalım
DOOM46
30 Haziran 2010, 11:33
arkadaşlar jantlara kırmızı şerit taktırmayı düşünüyorum ama nasıl olur acaba bi fikri veya tavsiyesi olan var mı? motor kırmızı siyah fotoğraftaki motor.
beykurt
30 Haziran 2010, 11:41
kırmızıya kırmızı hoş durmaz sanki
mevlutgs
30 Haziran 2010, 11:43
Abiler merhaba şu bizim motorların egsozunu vsvs demir olan gri renkli olan yerleri neyle parlatabiliriz?? ben bişiler araştırdım ama Turtle wax krom parlatıcı var nasıl sağlıklı olurmu yapanınız varmı
beykurt
30 Haziran 2010, 12:17
mevlut uyguladıktan sonra bana dahaber verir msn.benmkilerde sarardı temizlemek istiyorum
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO