Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
casillas00
16 Haziran 2010, 13:03
Ben Şubat sınavına girdim hala ehliyetimi alamadım.
25 gün yazılı sınav sonuçlarını bekle.
2 hafta direksiyon sınavından sonra dosyayı bekle.
Tam bitti derken Emliyete dosyayı teslim ettim.
Adamlar 22 gün sonraya gün verdiler.
22.06.2o1o Az kalmış 6 gün sonra alırım sanırım :pr:
Herkez en fazla 1 haftada verirler dedi ama Kağıthane Emliyet sağolsun
ahmet93
16 Haziran 2010, 13:15
Ben Şubat sınavına girdim hala ehliyetimi alamadım.
25 gün yazılı sınav sonuçlarını bekle.
2 hafta direksiyon sınavından sonra dosyayı bekle.
Tam bitti derken Emliyete dosyayı teslim ettim.
Adamlar 22 gün sonraya gün verdiler.
22.06.2o1o Az kalmış 6 gün sonra alırım sanırım :pr:
Herkez en fazla 1 haftada verirler dedi ama Kağıthane Emliyet sağolsun
Benim babam aralıkta kursa kayıt oldu. Aynıı senin gibi şubat sınavına girdi ve mart sonunda aldı ehliyetini. Gerçekten garip burda olsan 3 aydır ehliyetin olucaktı:silent:
casillas00
16 Haziran 2010, 13:25
Benim babam aralıkta kursa kayıt oldu. Aynıı senin gibi şubat sınavına girdi ve mart sonunda aldı ehliyetini. Gerçekten garip burda olsan 3 aydır ehliyetin olucaktı:silent:
Ya İstanbul böyle iyi hoş güzel ama kalabalık,işler yavaş yürüyor.
Salih var forumda Bursada benden 2 hafta sonra direksiyon sınavına girdi benden 1 ay önce ehliyetini aldı.
Ve burda sıra alabilmek için sabah 6da gittim 8.sıradaydım.Günde 50 kişi alıyorlarmış.
kazukki
16 Haziran 2010, 15:34
Evet 1 gün ile 3 Temmuz sınavını kaçırdım. Bu yaz yine ehliyetsizim.:salut:
@kazukki sıfır motosiklet alırken fazla dikkat edilecek bişey yok aslında. Yeni kasanın hangi rengini alıyosun?
Bakım konusunda 1-4-8-12 bin diye gider. Eğer rodaj dönemini soruyosan; motor ısısını yükseltme, uzun süre aynı vitesle gitme viteslerle oyna biraz, ilk 1000 km de artçı pek alma, motoru sert kullanma, ani kalkış-yüksek devir bunlar sana yasak şu anda, en azından ilk 1000 km.
eyw saol ahmet hız konusunda maksimum kaçla gitmem gerekior vede rofdaj dönemi kaç km de bitior?
casillas00
16 Haziran 2010, 15:39
eyw saol ahmet hız konusunda maksimum kaçla gitmem gerekior vede rofdaj dönemi kaç km de bitior?
Şu hızda gitmen gerek diye bir sınırlama yok sadece motor sıcaklıgına dikkat etmen gerekir buda motor sogukken hız yapmamak,ani,sert hareketler kacınmak gibi ve bence 250 km felan yapınca yağını değiştir.Zaten 1.3 litre yag alıyor çok bişey değil daha sonra 1oookm bakımında birdaha değiştirsin bunun sebebi ilk motoru kullanımda yağa karışan kuçuk parçacıklar çok olabilir daha iyi bir rodaj geçirir motor diye düşünüyorum.:cat:
twince
16 Haziran 2010, 17:58
Merhaba arkadaslar
Ankara'da Honda CBR 125 ariyorum ve ilk motorsikletim olacağı icin heyacan yapmıs durumdayim...
Siyah renkte olması ve cok yıpranmamış olması cook iyi olur...
ikinci el satan birini goren taniyan biri olursa iletisime gecersek cok sevinirim...
yardimlariniz icin de cok cok tesekkur ederim....
bugay
17 Haziran 2010, 19:28
bu gün eve dönerken yaklaşık 110 km/h ile giderken kenarda polis arabası durmuş ve 2 tane polis bekliyordu. Radar olabilir mi? İlerde yine polis ekipleri vardı ama sağa çek diyen olmadı ama plakaya gelebilir diye konya egm sitesine baktım ceza görünmüyor hemen 1 saat içinde görünür mü eğer radara girdiysem??
osmaniyeli
17 Haziran 2010, 19:45
bu gün eve dönerken yaklaşık 110 km/h ile giderken kenarda polis arabası durmuş ve 2 tane polis bekliyordu. Radar olabilir mi? İlerde yine polis ekipleri vardı ama sağa çek diyen olmadı ama plakaya gelebilir diye konya egm sitesine baktım ceza görünmüyor hemen 1 saat içinde görünür mü eğer radara girdiysem??
1 saat içinde görünmez. ben cezayı yedikten 1 ay sonra ancak görüneni hatırlıyorum. eve de gelmiyor aylarca bazen
onur35
17 Haziran 2010, 20:00
1 saat içinde görünmez. ben cezayı yedikten 1 ay sonra ancak görüneni hatırlıyorum. eve de gelmiyor aylarca bazen
ben 10nisanda ters yöne girmişim geçen gün eve ceza geldi...yani 2ay 5 gün sonra haberim oldu:pr:nasıl bir sistemdir anlamış değilim:bounce:
bugay
17 Haziran 2010, 20:34
üff iyice kıllandım şimdi inşallah bişey olmaz :salut:
kazukki
18 Haziran 2010, 13:33
Arkadaşlar sonunda bende bir cbr sahibi oluorum yarın gidip siparişini veriorum renk konusunda hep tereddütlüydüm ama kararımı verdin siyah-gri alıorum nasıl olsa sıkılınca değiştiririm diye düşünüorum antalyada cbr veya motor turu düzenleyen olursa haberim olsun artık bende bir cbr sahibiyim :):)
bugay
18 Haziran 2010, 13:51
bu gün devir saatimde böcek gördüm iğneli kancalı akrep gibi bişeydi (akrep değildi ) dedim ne arıyon lan orda sonra 10 sn 9 bin devirde gidince titreşimden bayılmış olcak önden düştü garibim :D
casillas00
18 Haziran 2010, 16:35
Bugün yokuş aşagı 110 km hızla 5 viteste inerden motor birden tekledi gaz kesti hemen devir saatıne baktım 8500rpm deydi acaba neden yaptı bizim cıbıR böyle birşey birkere daha yapmıştı eğimli bir yolda.
alonewolf_41
18 Haziran 2010, 17:22
arkadaşlar motoru yeni aldım bunun far açma kapama düğmesi yokmuş orjinelinde doğrumudur acaba ?
x-treme
18 Haziran 2010, 17:47
Merhaba arkadaslar
Ankara'da Honda CBR 125 ariyorum ve ilk motorsikletim olacağı icin heyacan yapmıs durumdayim...
Siyah renkte olması ve cok yıpranmamış olması cook iyi olur...
ikinci el satan birini goren taniyan biri olursa iletisime gecersek cok sevinirim...
yardimlariniz icin de cok cok tesekkur ederim....
arkadaşlar ben de Antalya'da Honda CBR 125 arıyorum rengi farketmez ama en düşük 2008 model olmalı ama uygunsa düşük modelleri de düşünebilirim.
özelden mesaj atarsanız çok memnun olurum :)
casillas00
18 Haziran 2010, 19:18
arkadaşlar motoru yeni aldım bunun far açma kapama düğmesi yokmuş orjinelinde doğrumudur acaba ?
Aynen öyledir Avrupada far zorunlugu oldugu için kontaga baglıdır.
onur35
18 Haziran 2010, 22:34
beyler aranızda yamaha xt125x kullanan oldu mu?titreşim vs konusunda cbrla arasında bi karşılaştırma kursak,sonuçta ikiside tek silindirli aynı hacimli makinalar sınıfları farklı sadece...cbrdan önce ki hevesim bu motoraydı ama cbr aldım artık değişiklik arıyorum xt125x te gösterişli bir makine...bir sezonluğuna geçiş yapabilirim diye düşünüyorum yoksa gidip Hyosung gt250r alıcam kısacası cbr kesin yolcu:pale:
novalcin
18 Haziran 2010, 22:36
3 temmuz sınavımızda yaklaştı bu arada beyler :)
onur35
19 Haziran 2010, 01:28
beyler aranızda yamaha xt125x kullanan oldu mu?titreşim vs konusunda cbrla arasında bi karşılaştırma kursak,sonuçta ikiside tek silindirli aynı hacimli makinalar sınıfları farklı sadece...cbrdan önce ki hevesim bu motoraydı ama cbr aldım artık değişiklik arıyorum xt125x te gösterişli bir makine...bir sezonluğuna geçiş yapabilirim diye düşünüyorum yoksa gidip Hyosung gt250r alıcam kısacası cbr kesin yolcu:pale:
yorum yapabilecek birisi yok mu:sunny:
hondastar
19 Haziran 2010, 12:34
bizim buralardan (: yeni kasa krmızı ama pahalı :pale:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-cbr-125-r-3-aylik-temiz-kazasiz/detay
casillas00
19 Haziran 2010, 12:46
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-cbr-125-r-3-aylik-temiz-kazasiz/detay
5500 TL'm olcak zaten ben onun sıfırını alırım millet uçmuş ya :farao:
MotoGT
19 Haziran 2010, 12:53
Kırmızısı da güzelmiş :)
lReaLl
19 Haziran 2010, 15:44
http://img20.imageshack.us/img20/3603/35829574.jpg
http://img251.imageshack.us/img251/9762/fotoraf0014h.jpg
Beyler bi iki fotograf cekiyim dedim ve bu arada bise sorucam hararet göstergem calısmadıgını soylemıstım dırek olarak bagladık acaba musurdenmı dıye musurdende degıl sanırım bu bobınden kaynaklanıyor bu bobının fıyatını bılen varmı malum bu arada radar cezası yedık elımız bıraz sıkısık ve su vıtes gecıslerı sızdede bıraz sertmı beyler ?
D3VIL
19 Haziran 2010, 16:26
bobinin fiyatı için birşey diyemiyeceğim ama benim viteslerde sert
overcloud
19 Haziran 2010, 20:49
bende sadece 1 ve 2 sert, gerisi çokrahat geçiyor.
bugun bagdat caddesinden gelirken bi martının saldırısına ugradım :S çılgın martı bana doğru pike yaptı kask ile çarpıyodum nerdeyse.
başıma talih kuşu mu konuyodu nedir gidip sayısal mı oynasam..? :)
srhtzcn
19 Haziran 2010, 20:49
merhaba arkadaşlar , aranıza katılmak uzereyım , cbr bakıyorum bende :D
şu aşağıdaki motor hakkında görüşleriniz neler? bu paraya bu motor değer mı ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-cbr-125-r-istanbulun-en-temizi-2008-model-cbr-5-700-km-de-siyahin-cazibesi/detay
şimdiden herkese teşekkürler :)
overcloud
19 Haziran 2010, 20:52
oldu olacak şu park lambasını tamamen kaldırsalar yaf.. o ne oyle iki farın arasında alakasız bi lamba..
onur35
19 Haziran 2010, 21:24
beyler aranızda yamaha xt125x kullanan oldu mu?titreşim vs konusunda cbrla arasında bi karşılaştırma kursak,sonuçta ikiside tek silindirli aynı hacimli makinalar sınıfları farklı sadece...
cevap verebilecek birisi yok mu???
x-treme
19 Haziran 2010, 21:25
merhaba arkadaşlar , aranıza katılmak uzereyım , cbr bakıyorum bende :D
şu aşağıdaki motor hakkında görüşleriniz neler? bu paraya bu motor değer mı ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-cbr-125-r-istanbulun-en-temizi-2008-model-cbr-5-700-km-de-siyahin-cazibesi/detay
şimdiden herkese teşekkürler :)
biraz pazarlıkla sanki 4000 liraya alınır gibi bizim burda olsaydı 4000 lira verirdim şahsen...
bi CBR 125 bulamadık koca Antalya'da
srhtzcn
19 Haziran 2010, 21:42
biraz pazarlıkla sanki 4000 liraya alınır gibi bizim burda olsaydı 4000 lira verirdim şahsen...
bi CBR 125 bulamadık koca Antalya'da
son 4200 yapıyor ya
x-treme
19 Haziran 2010, 22:17
son 4200 yapıyor ya
bilmiyorum ben de almayı düşünüyorum ama ne biliyim sanki biraz pahalı gibi geliyor. büyük ihtimalle eylülü bekleyeceğim belki o zaman fiyatlar biraz çeker :silent:
ama uygun bulursam kaçırmam :cherry:
srhtzcn
19 Haziran 2010, 22:23
bilmiyorum ben de almayı düşünüyorum ama ne biliyim sanki biraz pahalı gibi geliyor. büyük ihtimalle eylülü bekleyeceğim belki o zaman fiyatlar biraz çeker :silent:
ama uygun bulursam kaçırmam :cherry:
eet ama bu 4200e kalın lastıkte dahil. deger mı acaba bılmıyorum kı :S
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:19 ----------
birde motoru ıstanbuldan tekırdağa getırmem lazım. bunun ıcın bazıları otobuse atar getırırsınız demısler , otobus ne kadar saglıklı olur goruslerınız neler? ve otobusculer kabul eder mı
uthec
19 Haziran 2010, 23:46
2008 model 1500 km de garaj motoru çiziksiz hatta hiç yıkanmamış bile tozu üstünde olan siyah bir motorla 4000tl ye anlaştım..sizce fiyat nasıl..
ahmet93
20 Haziran 2010, 00:01
eet ama bu 4200e kalın lastıkte dahil. deger mı acaba bılmıyorum kı :S
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:19 ----------
birde motoru ıstanbuldan tekırdağa getırmem lazım. bunun ıcın bazıları otobuse atar getırırsınız demısler , otobus ne kadar saglıklı olur goruslerınız neler? ve otobusculer kabul eder mı
Pardon Tekirdağ'ın neresindesin?
Sitede bir çok kişi motorlarını otobüsle getirdi. Henüz bir sorunla karşılaşanı görmedim.
x-treme
20 Haziran 2010, 00:03
2008 model 1500 km de garaj motoru çiziksiz hatta hiç yıkanmamış bile tozu üstünde olan siyah bir motorla 4000tl ye anlaştım..sizce fiyat nasıl..
ohoo sıfır motor alıyorsun sen bence kaçırma derim :cherry:
uthec
20 Haziran 2010, 00:34
ohoo sıfır motor alıyorsun sen bence kaçırma derim :cherry:
çok yakın arkadasımdan alıyorum..3500 peşin gerisini oldugu zaman diye anlaştık..şu kpss geçsinde gideceğim almaya..2 yıldır para biriktiriyorum en sonunda kavuscam galiba inşallah bakalım..zor tutuyorum kendımı gidip almamak için..şimdi alsam ders çalışmam biliyorum..biraz daha sabır:))
srhtzcn
20 Haziran 2010, 00:40
Pardon Tekirdağ'ın neresindesin?
Sitede bir çok kişi motorlarını otobüsle getirdi. Henüz bir sorunla karşılaşanı görmedim.
tekirdağ merkez. otobuse nasıl yerlestırıolar peki , bırde her otobus fırması kabul eder mı?
otobuse nasıl yerlestırıolar derken yanı bişiyle bağlıyolar mı nası sabıtlıyolar devrılmesını cızılmesını engellemek ıcın?
kazukki
20 Haziran 2010, 01:46
çok mutluyum :) ön kaporayı verdik p.tesi günü resmen satın almış olacağım 2-3 güne plaka işlemleri tamalanacak ve artık bende bi cbr sahibi olacam fakat xenon far yada egzos değişimde otomatik olarak garanti kapsamından çıkar diolar doğrumu??
overcloud
20 Haziran 2010, 10:26
beyler aranızda yamaha xt125x kullanan oldu mu?titreşim vs konusunda cbrla arasında bi karşılaştırma kursak,sonuçta ikiside tek silindirli aynı hacimli makinalar sınıfları farklı sadece...
cevap verebilecek birisi yok mu???
günaydın herkese
xt125 son zamanlarda benimde aklıma yatan bi motor. uzun buyuk şase iki kişi için yeterince geniş bir sele ve çanta takılabilir olması motoru pratik yapıyor. Daha önce hiç kullanmadım ama ybr 125 ile kısa bir tur atmıştım. ikiside aynı motoru kullandiği için sanırım yorumlarım sana az da olsa fikir verebilir ama xt125 kullanıcı başlığı varsa orda sorsan daha iyi olabilir, neyse..
ybr'nin vites geçişleri çok rahat, nerdeyse kemiksiz. egzos seside oldukça az fakat benim bindiğim ybr motor ısınana kadar jikle çekili kalmaz ise stop ediyordu, hepsi böyle midir bilmiyorum. Birde jikle cbr'daki gibi göstergelerin ordan değil, motorun üzerinde (bizim rolanti ayarı yaptığımız sarı vida gibi) bir kol ile ayarlanıyor. yani 5 dakka kullandıktan sonra haraket halindeyken jikleyi kapatman mumkun değil. motor ısınana kadar jikle çekili beklemek lazım. jikle çekili iken cbr sadece daha seri çalışırken, ybr ise çok bağırıyor. (bana motoru bizimkinden daha gürültülü gibi gelmişti)
titreşim konusuna gelince ybr'de bununla ilgili bir şey dikkatimi çekmemişti cbr'dan fazla titreşimi olmadığı kesin, xt125'de de aynı motor olduğuna göre seni rahatsız edecek bir şey olmaz diye düşünüyorum.
diğer yandan ön arka disk fren olması bir avantaj ama internette araştırdığım kadarıyla son süratı cbr'dan düşük.
casillas00
20 Haziran 2010, 12:25
Sıfır motor hiç kaçırma :)
çok mutluyum :) ön kaporayı verdik p.tesi günü resmen satın almış olacağım 2-3 güne plaka işlemleri tamalanacak ve artık bende bi cbr sahibi olacam fakat xenon far yada egzos değişimde otomatik olarak garanti kapsamından çıkar diolar doğrumu??
Yok arkadaşım öyle birşey ama sana bir tavsiyede bulunayım boşuna egzoza paranı verme derim tek silindir makina bende Yoshimura Oval egzoz var 500-600lira verip taktıgında diyceksinki bu kadarçıkmı fark olur orjınden biraz daha gürültülü çalışıyo ve şekli oluyor o para daha güzel şeyler yap derim motoruna geri sayfalarda Beykurt(Burak) Tiger egzozun videosu ve benim videolarım var ordan izle daha somut birşey olmuş olur.
Şimdiden Hayırlı Olsun.Allah asfalt yüzü göstermesin :cat:
alonewolf_41
20 Haziran 2010, 19:31
arkadaşlar motorumu yeni aldım 10w 40 yag kullanıyoruz die biliyorum dogrumudur ?
srhtzcn
20 Haziran 2010, 21:30
arkadaşlar motoru otobusle tasıma hakkında bılgı verıcek yok mu ??
ahmet93
20 Haziran 2010, 22:00
Bu sitede vardı bir kaç otobüsle taşıma topiği. Bir tane buldum
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/52784-motorumu-getirdim.html
Başka konu arıyorum xt 660 vardı sanırım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:38 ----------
Bu sitede vardı bir kaç otobüsle taşıma topiği. Bir tane buldum
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/52784-motorumu-getirdim.html
Başka konu arıyorum xt 660 vardı sanırım.
Başka bir taşıyan kişi fotoğrafı filan var yardımcı olur belki.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/72046-ist-dan-ankaraya-motoru-nasil-goturecem.html
uthec
20 Haziran 2010, 23:03
travego ve 403 lere tam sığıyormuş öyle diyorlar..şoförlerle konuşman lazım..firmalar kabul etmeyebiliyorlar..veya dandik firmalarla konuş hemen kabul ederler..ben de ankaradaki motorumu trabzona getirecegim..bazı firmalar kabul etmedi rize ses diye bir firma olur dedi bir bilet parasına.. şimdide bir arkadaşın amcasını buldum ulusoyda şoförmüş onunla konustum tmm dedi...10 temmuzdan sonra getircem inş..
ahmet93
21 Haziran 2010, 01:08
Arkadaşlar bugün bir kaza atlattım. Olayı şuan şakaya vursamda gerçekten çok korktum(k). Olay şöyle;
Biz 2 motosiklet yaşadığımız beldede ki şenlik tarzı bir etkinliğe gitmek için yola çıktık. Gidiceğimiz yer 4 km olmasına rağmen 2 motosiklet 3 kişide de kaskılarımız vardı. Etkinlik piknik alanı gibi bir yerde, yollar asvalt değil tozlu, kumlu orman yolu. Biz sakin sakin gidiyoruz yanda ağaçlar filan var her şey güzel. Önümüzde sağa doğru viraj var aniden 2 araç karşımıza çıktı. Paintte bir resim çizdim olay gözünüzde canlansın diye.
http://img149.imageshack.us/img149/6685/adszm1.jpg (http://img149.imageshack.us/i/adszm1.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Biraz olsun başlangıç böyle. Biz güneye doğru gitmekteyiz(güzel çizmişim dimi:P)
Sonra aniden arkadaki araba öndekini sollamak için bizim önümüze atladı. Yollar kötü olduğu için ve araba arka çeker bir şahin olduğu için oda yan yan üstümüze doğru geldi. Benim yolun kenarından gitmem imkansızdı ve sollama yapan şahinde kendini toparlayamıyodu. Dursam şahin bize giricek duramıyorum, bende mecburen 2 aracın arasına dalmak zorunda kaldım, allahtan ilk baştan önde giden araç akıllı birisiydi de kendini hemen yolun en kenarına attı ve bana yaklaşık 1 metre boşluk kaldı. Bende şahinden kaçmak için gaz açarak 2 aracın arasına girdim ve motoru o yolda sınırlara kadar yatırdım. O an nasıl düşmedim, motoru nasıl yatırdım bilmiyorum asvalt yolda o kadar yatmayan ben nasıl bir durum içersindeydim. İşte bir paint harikası daha(yalnı şahine drift şekli veremdim)
http://img37.imageshack.us/img37/313/adszm2.jpg (http://img37.imageshack.us/i/adszm2.jpg/)
Neyse 2 aracın arasından çıktım, motor da o sırada hafiften kaymaya başladı onu da bi şekilde düşmeden topladım ve durdum. Aklıma arkadaşım geldi. Motordan indim yolda koşuyorum arkadaşım olayı benim hareketlerimden anlamış ve şahini sıyırarak ağaçların arasına girmiş(o beni görmemiş olucakki yeni aldığı kaskını dallar yüzünden çizdiğiiçin bayağı siniriydi:P). Onlara da her şeyi anlattıktan sonra kazann ciddiyeti anlaşıldı. Olay geçti gitti önde giden araç durmuştu bişeyiniz var mı filan konuştuk biraz. Sonra biz kendimizi toparladıktan sonra şenliği filan unuttuk evlerin olunu tuttuk. Gerçekten çok korktuğum bir andı. Şimdi böyle resim filan çizsemde o an çok kötüydük. Yolda koşarken resmen ayaklarım tutmuyodu. Çok dikkatli olmak lazım bugün biz 20 km ile giderken şahin en az 60 ile bize çarpıyodu. Zaten motora ehliyet yüzüden binmiyodum artık ehliyeti alana kadar hiç binmem heralde. (Resimdende anlaşılacağı üzere öndeki cbr 125 marka motordur.:cherry:)
Sanırım mt'deki en uzun yazım oldu.:P Herkese iyi geceler.
onur35
21 Haziran 2010, 01:17
günaydın herkese
xt125 son zamanlarda benimde aklıma yatan bi motor. uzun buyuk şase iki kişi için yeterince geniş bir sele ve çanta takılabilir olması motoru pratik yapıyor. Daha önce hiç kullanmadım ama ybr 125 ile kısa bir tur atmıştım. ikiside aynı motoru kullandiği için sanırım yorumlarım sana az da olsa fikir verebilir ama xt125 kullanıcı başlığı varsa orda sorsan daha iyi olabilir, neyse..
ybr'nin vites geçişleri çok rahat, nerdeyse kemiksiz. egzos seside oldukça az fakat benim bindiğim ybr motor ısınana kadar jikle çekili kalmaz ise stop ediyordu, hepsi böyle midir bilmiyorum. Birde jikle cbr'daki gibi göstergelerin ordan değil, motorun üzerinde (bizim rolanti ayarı yaptığımız sarı vida gibi) bir kol ile ayarlanıyor. yani 5 dakka kullandıktan sonra haraket halindeyken jikleyi kapatman mumkun değil. motor ısınana kadar jikle çekili beklemek lazım. jikle çekili iken cbr sadece daha seri çalışırken, ybr ise çok bağırıyor. (bana motoru bizimkinden daha gürültülü gibi gelmişti)
titreşim konusuna gelince ybr'de bununla ilgili bir şey dikkatimi çekmemişti cbr'dan fazla titreşimi olmadığı kesin, xt125'de de aynı motor olduğuna göre seni rahatsız edecek bir şey olmaz diye düşünüyorum.
diğer yandan ön arka disk fren olması bir avantaj ama internette araştırdığım kadarıyla son süratı cbr'dan düşük.
yorumun için saol arkadaşım ama ybryi baya kullandım cbrdan daha yumuşak ve rahat olduğunu biliyorum ama cross modeline aynı motoru kullansalarda farklı özellikleri ön planda tutmuşlardır diye düşünüyorum mesela crossta tork daha güçlüdür filan...yani ybrle kıyaslmaktan ziyade xt125x i göz önüne aldım kullanan varsa şayet özelden yazabilir...seninde dedğin gibi pratik bir motor,bende böyle motorları seviyorum amaç zaten trafikte yollarda pratik olmak hız gibi bir hastalığım yok...x modeli benim aradığım gibi çok amaçlı yollarda performans vermesi beni çeken yönü hem bu hemde yüksek olması boyum 1.85 cbr biraz kasıyor:P
seannnnn
21 Haziran 2010, 03:06
yorumun için saol arkadaşım ama ybryi baya kullandım cbrdan daha yumuşak ve rahat olduğunu biliyorum ama cross modeline aynı motoru kullansalarda farklı özellikleri ön planda tutmuşlardır diye düşünüyorum mesela crossta tork daha güçlüdür filan...yani ybrle kıyaslmaktan ziyade xt125x i göz önüne aldım kullanan varsa şayet özelden yazabilir...seninde dedğin gibi pratik bir motor,bende böyle motorları seviyorum amaç zaten trafikte yollarda pratik olmak hız gibi bir hastalığım yok...x modeli benim aradığım gibi çok amaçlı yollarda performans vermesi beni çeken yönü hem bu hemde yüksek olması boyum 1.85 cbr biraz kasıyor:P
sitede savaskayan adlı üyede vardı xt125r. yamaha'dan illallah etmişti.
casillas00
21 Haziran 2010, 13:58
arkadaşlar motorumu yeni aldım 10w 40 yag kullanıyoruz die biliyorum dogrumudur ?
Doğrudur genelde 10w 40 değerinde yağ kullanılır .:cat:
Arkadaşlar bugün bir kaza atlattım. Olayı şuan şakaya vursamda gerçekten çok korktum(k). Olay şöyle;
Biz 2 motosiklet yaşadığımız beldede ki şenlik tarzı bir etkinliğe gitmek için yola çıktık. Gidiceğimiz yer 4 km olmasına rağmen 2 motosiklet 3 kişide de kaskılarımız vardı. Etkinlik piknik alanı gibi bir yerde, yollar asvalt değil tozlu, kumlu orman yolu. Biz sakin sakin gidiyoruz yanda ağaçlar filan var her şey güzel. Önümüzde sağa doğru viraj var aniden 2 araç karşımıza çıktı. Paintte bir resim çizdim olay gözünüzde canlansın diye.
http://img149.imageshack.us/img149/6685/adszm1.jpg (http://img149.imageshack.us/i/adszm1.jpg/)
Biraz olsun başlangıç böyle. Biz güneye doğru gitmekteyiz(güzel çizmişim dimi:P)
Sonra aniden arkadaki araba öndekini sollamak için bizim önümüze atladı. Yollar kötü olduğu için ve araba arka çeker bir şahin olduğu için oda yan yan üstümüze doğru geldi. Benim yolun kenarından gitmem imkansızdı ve sollama yapan şahinde kendini toparlayamıyodu. Dursam şahin bize giricek duramıyorum, bende mecburen 2 aracın arasına dalmak zorunda kaldım, allahtan ilk baştan önde giden araç akıllı birisiydi de kendini hemen yolun en kenarına attı ve bana yaklaşık 1 metre boşluk kaldı. Bende şahinden kaçmak için gaz açarak 2 aracın arasına girdim ve motoru o yolda sınırlara kadar yatırdım. O an nasıl düşmedim, motoru nasıl yatırdım bilmiyorum asvalt yolda o kadar yatmayan ben nasıl bir durum içersindeydim. İşte bir paint harikası daha(yalnı şahine drift şekli veremdim)
http://img37.imageshack.us/img37/313/adszm2.jpg (http://img37.imageshack.us/i/adszm2.jpg/)
Neyse 2 aracın arasından çıktım, motor da o sırada hafiften kaymaya başladı onu da bi şekilde düşmeden topladım ve durdum. Aklıma arkadaşım geldi. Motordan indim yolda koşuyorum arkadaşım olayı benim hareketlerimden anlamış ve şahini sıyırarak ağaçların arasına girmiş(o beni görmemiş olucakki yeni aldığı kaskını dallar yüzünden çizdiğiiçin bayağı siniriydi:P). Onlara da her şeyi anlattıktan sonra kazann ciddiyeti anlaşıldı. Olay geçti gitti önde giden araç durmuştu bişeyiniz var mı filan konuştuk biraz. Sonra biz kendimizi toparladıktan sonra şenliği filan unuttuk evlerin olunu tuttuk. Gerçekten çok korktuğum bir andı. Şimdi böyle resim filan çizsemde o an çok kötüydük. Yolda koşarken resmen ayaklarım tutmuyodu. Çok dikkatli olmak lazım bugün biz 20 km ile giderken şahin en az 60 ile bize çarpıyodu. Zaten motora ehliyet yüzüden binmiyodum artık ehliyeti alana kadar hiç binmem heralde. (Resimdende anlaşılacağı üzere öndeki cbr 125 marka motordur.:cherry:)
Sanırım mt'deki en uzun yazım oldu.:P Herkese iyi geceler.
Öncelikle geçmiş olsun :rendeer:
Güzel memleketimin heryerinde apaçı dolu tesisatlı şahiniyle kendini kanıtlayama çalışan çok insan var.
Kendinilerini yaktıkları birşey değil hiç bir suçu olmayan insanlarında canlarını tehlikeye atıyorlar.
beykurt
21 Haziran 2010, 14:09
öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.
bu aralar stajlarım oldugundan siteye fazla girip ilgilenemiyorum.okuyabiliyorum sadece.yeni motor alan arkadaşlara hayırlı olsun kazasız belasız kullansınlar inşallah diyorum.
alacak olan arkadaşlara da hayırlısıyla temiz motor bulmalarını diliyorum.
son 3 sayfayı şimdi okudum.kaş olayı için bilgilendirme yapan arkadaşa çok teşekkürler.sercan yaz ortası iice ögrenip yapmaya çalışırız senle.cila da atarız artık sana bi.içine ukte olacak yoksa :)
benimde motoru her kullandıktan sonra balata yanığı kokusu geliyor.
ayrıca dün arkamda artçı vardı.90 kilo arkadaş.doğalgaz için çukur kazmışlar 2 şeritli yolun boylamasına.80 le giderken farkettim.50 ye falan düştüm ama girmekten kurtulamadım.arka jantın kenar kısmı ufaktan yamuldu.resim çekip koyacağım bu hafta.umarım düzeltilcek bi sorundur.bi de yeni janta para veremem şuan:pr:
Sıfır motor hiç kaçırma :)
Yok arkadaşım öyle birşey ama sana bir tavsiyede bulunayım boşuna egzoza paranı verme derim tek silindir makina bende Yoshimura Oval egzoz var 500-600lira verip taktıgında diyceksinki bu kadarçıkmı fark olur orjınden biraz daha gürültülü çalışıyo ve şekli oluyor o para daha güzel şeyler yap derim motoruna geri sayfalarda Beykurt(Burak) Tiger egzozun videosu ve benim videolarım var ordan izle daha somut birşey olmuş olur.
Şimdiden Hayırlı Olsun.Allah asfalt yüzü göstermesin :cat:
benim egzoz arow ya yanlış olmuş sercan :mrgreen: ben bi ara tiger demiş olabilirim ordan öle aklında kalmış olabilir
casillas00
21 Haziran 2010, 14:17
öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.
bu aralar stajlarım oldugundan siteye fazla girip ilgilenemiyorum.okuyabiliyorum sadece.yeni motor alan arkadaşlara hayırlı olsun kazasız belasız kullansınlar inşallah diyorum.
alacak olan arkadaşlara da hayırlısıyla temiz motor bulmalarını diliyorum.
son 3 sayfayı şimdi okudum.kaş olayı için bilgilendirme yapan arkadaşa çok teşekkürler.sercan yaz ortası iice ögrenip yapmaya çalışırız senle.cila da atarız artık sana bi.içine ukte olacak yoksa :)
benimde motoru her kullandıktan sonra balata yanığı kokusu geliyor.
ayrıca dün arkamda artçı vardı.90 kilo arkadaş.doğalgaz için çukur kazmışlar 2 şeritli yolun boylamasına.80 le giderken farkettim.50 ye falan düştüm ama girmekten kurtulamadım.arka jantın kenar kısmı ufaktan yamuldu.resim çekip koyacağım bu hafta.umarım düzeltilcek bi sorundur.bi de yeni janta para veremem şuan:pr:
Geçmiş olsun abi.
Vay abi nerelerdesin ya unuttun zannettim gerçekten.
Ben yarın ehliyeti almaya gidiyorum rahat rahat gelirim oralara :)
Ve senin motorun bir anca bakıma ihtiyacı var.
Egzozda benim aklımda tiger diye kalmış :P:P
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO