Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
beykurt
19 Mayıs 2010, 22:23
ya söylemeyeyim diyorum ama tutamıyorum kendimi arkadaşlar bi bakın isterseniz konunun başlığına CBR 125 kullanıcıları bilgi paylaşım başlığı diyor.fantazilerinizi msn den yazsanız nasıl olur.bir sayfa önce motoru vurdurmak hakkında konuşalım dedik içine ettiniz kusura bakmayın.lütfen rica edecem cbr kullanıcıları bilgi paylaşmak amacıyla bişeyler yazsın...
Sende haklısın şuana kadar muhabbeti koyulaştıracak bir yazını görmedim hep birşeyler paylaştın yardımlaştın.
Ama şu da var bazen olayı muhabbete döküp arkadaşl olma fırsatını bu forumun satırlarında yakalıyor herkes.direk özelden msn at kaynaşalım diyemezsin.önce forumda biraz sohbet ediyor herkes sonra da özelleşiyor msnde falan.Fazla büyütmemek gerek böyle konuları.
AydoganX
19 Mayıs 2010, 22:26
ya söylemeyeyim diyorum ama tutamıyorum kendimi arkadaşlar bi bakın isterseniz konunun başlığına CBR 125 kullanıcıları bilgi paylaşım başlığı diyor.fantazilerinizi msn den yazsanız nasıl olur.bir sayfa önce motoru vurdurmak hakkında konuşalım dedik içine ettiniz kusura bakmayın.lütfen rica edecem cbr kullanıcıları bilgi paylaşmak amacıyla bişeyler yazsın...
Bu ne şiddet, bu celal ?
Bu sayfalara; ben cbr125 almak için yazarım başka bir arkadaşım satmak için yazar. Bir başkasıda yaşadığı sorunu, problemi yazar, çözüm önerisi olan paylaşır.
Bu şekilde "Gidin başka yerde konuşun" tarzı yaklaşımlar ne yazık ki hoş değil.
Ankaradan bir grup heyecanlı arkadaşımız CBR125 almak için kolları sıvamış, fikir alışverişinde bulunuyorlar. Bunda kime ne zarar var ?
(Keza aynı tipteki yazışmalar daha önceki sayfalarda bolca mevcut)
Marka model ne olursa olsun 2 teker kardeşliği denilen bir şey vardır. Ben şimdi CBF150 kullanıyorum diye bu topiğe girişim yasaklansınmı ? :)
Bir kaç sayfa önce denk geldi bildiğim bazı sorulara cevap verdim. Yapmayalımmı yani bunları ?
Anlıyorum sizleri fakat biraz sakin olmakta yarar var bence :cat:
beykurt
19 Mayıs 2010, 22:29
Merhaba arkadaşlar
19 Mayıs'ı fırsat bilip bugun 4 motor ufak bir gezi yaptık. Bende böylece ilk uzun yol tecrübemi edinmiş oldum. Cbr 125 hakkındaki izlenimimi paylaşmak istedim.
Motorumun son sürati hakkında endişelerim vardı zira düz yolda 105'in üzerine çıkamıyodumki bugun rampa aşağı 130u vurduktan sonra yavaşlayıp tekrar gurubun arkasına geçtim, baya dik bi rampaydı muhtemelen 150'yi görürdü motor ama hız beni tatmin ettiği için vede gruptakilerden kopmamak için daha yukarı çıkmadım.
Kesinlikle ama kesinlikle bu motor tozlu yada toprak yolu sevmiyor. Seyahatimiz sırasında yer yer toprak ve mıcırlı yollara girmek zorunda kaldık, bazı yerlerde yol çalışmaları vardı. Çukurdan kaçayım derken bi anda motoru yanlarken buldum. Toprakta kaymak için ekstra bir çaba göstermenize gerek kalmıyor 20 ile bile gitseniz her an kayabilirsiniz.
Grupta Yamaha Tenere 660, Yamaha XT 650(1993 Model) ve Aprilla Pegasso 650 vardı, anlayacağınız en düşük CC'li motor benimkiydi. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum gruptakilere ayak uydurmakta (toprak yollar hariç) hiç güçlük çekmedim.
Rampalara doğru vitesle girmezseniz kendinizi bi anda 3. viteste gazı köklerken buluyorsunuz, bu benim için acı bi tecrübe oldu ama gezinin sonlarına doğru işi iyice kaptım.
Dönüşte Ağva'daki dağ yolundan geldik. Motorun limitlerini ordaki virajlı yollarda baya zorladığımı düşünüyorum, zira yollar bozuk arkadan surekli arabalar sıkıştırıyor ve bende öndeki motorla araya araba almamaya çalıştım bazı yerlerde 3 metre ara ile takip edip düzlüklerde gazı kökleyerek arabalardan uzaklaşıyorduk. Motor virajlarda son derece güvenli fakat Türkiye yol şartlarında bu motorla seyahat etmek zor. Asfalttaki bozukluklar, yamalar ve tümseklerden çok etkileniyor. Bence Türkiye yol şartlarına en uygun motor tipi enduro (neyse bu ayrı bir mevzu)
Seyahatin sonunda motorun açıldığını farkettim. Motor sesi değişti ve ben daha öne sadece düzlükte 100km'nin üzerine çıkabilirken rampa yukarı 110'a çok yaklaştım. Bu benim için bir surpriz oldu, 300km sonra motorun yağını değiştirip hava filtresini temizleyip o zaman performansta bir fark olup olmadığını tekrar yazarım.
Farkettiğim bir diğer şey ise, rutin şehir hayatında düşük tempolu ev - iş - ev rotasında motorun köreldiği, motorsikletteki performans artışını ancak buna bağlayabiliyorum. Zira Ağva dağ yolunda sürekli vites değiştirerek devirli kullandım.
6. vites düz yolda ve yokuş aşağı ekonomi amaçlı kullanılabiliyor, hız artışı beklemeyin. Son sürati 5.viteste yaptım.
Bir depo ile 243KM yol yaptım benzin alırken gösterge Kırmızı çizginin hemen yanındaydı. Sanırım 1 - 1.5lt benzin kalmıştı. Tahmin ediyrumki bir depo ile rahatlıkla 280km yol yapabilirdim, siz yinede riske girmeyip gösterge yarıya gelince benzin alın :)
Gezinin rotasını ve diğer detayları daha sonra anlatırım şu an çok yorgunum :)
Ellerine yüreğine sağlık paylaşımların için.hoş bir gezi ve tecrübe olmuş.3 temmuz sınavıyla ehliyeti alacak olan arkadaşlarla birlikte ben de dahilim bu gruba bir gezi ayarlayacağım.onun dışında gezi de yapılır mı o zamana kadar bilmiyorum 3 temmuz sınavını bekleyen çok arkadaş var.yani ağustosun ilk haftası ramazan girmeden tüm cbr 125 ler bir toplanıp güzel bir istanbul gezisi yada sakarya civarına bir gezi düşünüyorum.
O zaman geldiğinde tam olarak herşeyi planlayıp yazacağım.Tüm arkadaşların severek katılacağı bir gezi olacaktır:mrgreen:
Tabi o zaman gelmeden de ehliyetli olanlardan başka organizasyonlar bekliyoruz :cat:
overcloud
19 Mayıs 2010, 22:33
unutmadan, sırtçantanıza bir yere mutlaka mutlaka mutlaka bir takım yağmurluk alın ve asla çıkartmayın. :) kıyafetlerim olmasına rağmen 20dk'lık sağnakta paçalarımdan akan yağmur suyu ayakkabılarımın içine doldu :)
sezginsezgin
19 Mayıs 2010, 22:40
mrb. Arkadaşlar foruma derdimizi nasıl yazıyoruz :((
beykurt
19 Mayıs 2010, 22:41
mrb sezgin hoşgeldin.önce kendini tanıt tanıyalım seni yeni katılmışsın aramıza.sonra derdinin çözümünü bilen varsa yazacaktır
novalcin
19 Mayıs 2010, 22:45
ben ehliyeti alalı 2 ay oluyor işte. bence en temizi eğitimini, ehliyetini alıp sonra ekipmanları ve Motosikleti almak dediğine katılıyorum. Hevese gelirsin uzun yola çıkmak istersin çıkamazsın içinde kalır insanın:)
hocam siz ne yaptınız gittiniz mi baktınız mı aldınız ne yaptınız dünyadan bi haber oldun valla :mrgreen:
beykurt
19 Mayıs 2010, 22:58
sezgin yazdı ve gitti ?
MotoGT
19 Mayıs 2010, 23:06
hocam siz ne yaptınız gittiniz mi baktınız mı aldınız ne yaptınız dünyadan bi haber oldun valla :mrgreen:
dedim ya bugün gittim diye :) honda bayi dışındada bir kaç yere gittik. Büyük ihtimal alıcam motoru işte kredi için bakacağım diğer bankalara da faizi en uygunu hangisiyse ondan çekeceğim. Honda efe plaza 12 aylık 549tl taksitle alınabileceğini söyledi. dosya parasıda 350 tl miş toplam 7.000 liraya geliyor bana fazla geldi kendi bankam var faizi düşükse oradan çekeceğim. Honda efeden çekilen kredi de motora rehin koymuyorlarmış
novalcin
19 Mayıs 2010, 23:13
dedim ya bugün gittim diye :) honda bayi dışındada bir kaç yere gittik. Büyük ihtimal alıcam motoru işte kredi için bakacağım diğer bankalara da faizi en uygunu hangisiyse ondan çekeceğim. Honda efe plaza 12 aylık 549tl taksitle alınabileceğini söyledi. dosya parasıda 350 tl miş toplam 7.000 liraya geliyor bana fazla geldi kendi bankam var faizi düşükse oradan çekeceğim. Honda efeden çekilen kredi de motora rehin yokmuş bu arada.
12 ay az ama faizi az olur taksitleri yüksek olur 12 aya bulabilirsen kredi kartı ona böldür bence peşin fiyatına bölen yerler var
osmaniyeli
19 Mayıs 2010, 23:16
dedim ya bugün gittim diye :) honda bayi dışındada bir kaç yere gittik. Büyük ihtimal alıcam motoru işte kredi için bakacağım diğer bankalara da faizi en uygunu hangisiyse ondan çekeceğim. Honda efe plaza 12 aylık 549tl taksitle alınabileceğini söyledi. dosya parasıda 350 tl miş toplam 7.000 liraya geliyor bana fazla geldi kendi bankam var faizi düşükse oradan çekeceğim. Honda efeden çekilen kredi de motora rehin koymuyorlarmış
kredi kartın varsa hepsiburadadan veya hizlial.comdan altın satın al 12 taksitli veya 24 taksitli. çokçok daha uyguna gelir.altını bozdur motoru al. veya adama altın olarak ver
MotoGT
19 Mayıs 2010, 23:32
12 ay az ama faizi az olur taksitleri yüksek olur 12 aya bulabilirsen kredi kartı ona böldür bence peşin fiyatına bölen yerler var
amacım 10 ay yada 12 ayda bitirmek malum inşaat sektöründe işlerimiz pek belli olmuyor inişli çıkışlı bir sektördür. kredi kartı limitim de ne yazıkki kısıtlı. işte babam adına çekmeyi düşünüyorum. 12 ay az ama koç finansın (honda plazanın verdiği kredi) faizi fazla geldi bana çünkü kanuni bayine gittim onlar 5000 tlye 12 ay 451.72 tl taksit tutarı söylediler. buda faiz oranı %1.10 oranı demek. Kısacası koç finans kazık geldi bana.
özetle;
honda plaza (koç finans)
motorun değeri 5990 + 350 tl dosya parası + 330 tl plaka ruhsat = 6680 tl dediler.
bunun 680 tl si doğal olarak nakit.
diğer kalan 5990tl ise 12ay*549tl = 6588tl toplam ödeme
kanuni st hyo bayi (ing bank)
dosya parası 110tl + 5000tlye 12 ay taksit 451.72tl dediler.
en güzeli tüketici kredilerine bakmak. 2. el önermeyin arkadaşlar kendimi biliyorum aldığım şeyi çok temiz ve çok uzun süre kullanırım tahmin edinelden uzun :)
ayhan628
19 Mayıs 2010, 23:54
CBR125 kullanıcıları arasına yeni katılan biriyim. Motoru almadan önce buradan cok fikir aldım. Bunun için forumdaki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İlk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.Motor dünyasına aralık ayında ramzey 125 cc scooter ile başladım. bu motor ilk vitesli deneyimim. Açıkcası ilk 1-2 gün kullanmak zor oldu. Yani mahalle arasında dur kalk filan devamlı istop ettiriyordum. şimdi 2. hafta oldu ve rahat rahat kullanabiliyorum artık. cbr 125 sürüş açısından cidden çok rahat (boy 170 liko 70) yani vitesliyi öğrenmek için ideal bir motor olduğunu düşünüyorum. Geçen hyosung gt 250 ryi denedim boş bir yerde cidden onu kullanmak bundan 2 kat daha zor. yakıt tüketimi ise çok az. Tam ölçmedim ama scooterdan az yaktığına eminim. Benim motor 2007 model ,internettern okuduğum kadarı ile enjeksiyonlu olması lazım. yol tutuşu cidden çok iyi yani birde motor rahat olunca virajları cok rahat alıyorum. Eksi yönlerine bakınca 2 kişi binmeye pek uygun değil. Arkamda 60 kilo bir arkadaşla gezdik ama hiç rahat etmedik açıcası. Birde şekil olarak çok karizma motor yani anlamayanlar için acayip havası var :D . Birde rengi repsol olunca daha da karizma duruyor.
AydoganX
20 Mayıs 2010, 00:11
CBR125 kullanıcıları arasına yeni katılan biriyim. Motoru almadan önce buradan cok fikir aldım. Bunun için forumdaki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İlk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.Motor dünyasına aralık ayında ramzey 125 cc scooter ile başladım. bu motor ilk vitesli deneyimim. Açıkcası ilk 1-2 gün kullanmak zor oldu. Yani mahalle arasında dur kalk filan devamlı istop ettiriyordum. şimdi 2. hafta oldu ve rahat rahat kullanabiliyorum artık. cbr 125 sürüş açısından cidden çok rahat (boy 170 liko 70) yani vitesliyi öğrenmek için ideal bir motor olduğunu düşünüyorum. Geçen hyosung gt 250 ryi denedim boş bir yerde cidden onu kullanmak bundan 2 kat daha zor. yakıt tüketimi ise çok az. Tam ölçmedim ama scooterdan az yaktığına eminim. Benim motor 2007 model ,internettern okuduğum kadarı ile enjeksiyonlu olması lazım. yol tutuşu cidden çok iyi yani birde motor rahat olunca virajları cok rahat alıyorum. Eksi yönlerine bakınca 2 kişi binmeye pek uygun değil. Arkamda 60 kilo bir arkadaşla gezdik ama hiç rahat etmedik açıcası. Birde şekil olarak çok karizma motor yani anlamayanlar için acayip havası var :D . Birde rengi repsol olunca daha da karizma duruyor.
Hayırlı olsun yeni motorun. Kazasız belasız nice km.lere.
Yalnız yanlış bildiğin bir konu var, 2010 makyajlı cbr125'ler enjeksiyonlu.
Bunlar haricinde Türkiye'deki tüm cbr125'ler karbüratörlüdür. :cat:
beykurt
20 Mayıs 2010, 00:13
hayırlı olsun
casillas00
20 Mayıs 2010, 00:16
Bugun gideceğinden haberim olsaydı bende birlikte gelirdim :)) Cbr ler gözüme baya büyük görünmüştü ama senin içine demek sinmemiş... Hayırlısı. Videoyu çeken arkadaşında boyu bizimle hemen hemen aynı ama cbr üzerinde gayet şık durmuş :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:24 ----------
Hocam boy uzun olmasına rağmen maşallah gayet hoş ikili olmuşsunuz motorla... Boyumuz hemen hemen aynı benim kg 80... Videonu izledikten sonra anladımki bende cbr ile güzeli kili oluştururum sırıtmaz :)) Belirli tecrübeye kadar cbr 125 likle inşallah arkadaşlık edicem tabi ehliyeti cebime koyar koymaz;)
teşekkürler.Bende motoru alalı 14 gün oluyor alıştım artık.Ehliyette hayırlısıyla haftaya cebimize koyar yeni yerler keşfetmeye başlarız.2 haftadır aynı yerlerde turla turla çok fena sıkıldım artık :mrgreen::mrgreen:
o kadar gözünde büyütme almak istersen al boş yerlere gideriz beraber çalışırız kalkış duruş sağa sola dönmeler kendine güvendikten sonra sürersin yani :wiinkk:
bak ben ilk sürüşümü hatırlıyorum kuzenim verdi arkama dedim binme sen göster viteslerini bi kaçta taktik ver git dedim sen olursan daha çok heyecanlanırım boş bi yerde bi kaç kere stop ettirdim kaldırırken yarım saat 1 saat sonra tıkır tıkır sürüodum :mrgreen: sonra arkama oturdu şehir içinde gezdirdim :mrgreen:
heves oldumu kavraması kolay oluyo :cat:
Gözünüzde hiç büyütmeyin.2 hafta önceye kadar vitesli motor nedir bilmezdim.Motoru aldık Arabanın arkasına attık getirdik mahalleye.Sonra oturdum 2-3dakıka izledim motoru dedim ben bunu kullanırım.Çalıştırdım verdim gazı baktım kalktık gidiyoruz :)
Ama ilk 2 gün 2 tane ufak çapta kaza atlattım onlarda frenleri ayarlayamamdan kaynaklanıyordu.Şimdi herşeyi kavradım.Ama öğrenicek çok şey var daha bide şu vites düşerken bazen arka tekeri kitliyorum.Onuda tam kavradın mı tmm :bounce:
Hoş GEldin.Hayırlı olsun motorun.Motor enjeksiyonlu değil 2010 modellerde var o sistem şimdilik ama az koklar :)
ayhan628
20 Mayıs 2010, 00:17
sağolun herkese kazasız sürüşler hmm enjeksiyon olayını internette okumuştum linkini bulursam yollarım. 2007 cbr 125 lerde kullanılmaya başlandı yazıyordu ama haklısınızdır aslında 125 cc motorda o kadar farkettireceğine de inanmıyorum.( Ben de yok ya olsa çok farkettiriyor derdim :D ) hyosung sürüşü benim gibi bir acemi için zor tabi ustalaştıktan sonrası hakkında bişi diyemeyeceğim. :D
grossefox
20 Mayıs 2010, 01:58
bence o boy ve kiloya uygun değil cbr dostum.ya biraz daha sabret gt250r al yada cbf falan al.çok sırıtır motor altında.hele ki sıfır alacaksan cbr ı git o araya ikinci el gt250 al
Dostum haklısında daha çok acemiyim bir defasında kymco 125 denedim pek beceremedim fren olayını falan. acemi olduğumdan cbr düşünüyorum sırıtsa bile motor çok hoş yani.
Belirli tecrübeye kadar cbr 125 likle inşallah arkadaşlık edicem tabi ehliyeti cebime koyar koymaz;)
Aynı fikirdeyim :wiinkk:
Büyük motoruda acemi olduğum için tercih etmiyorum çünkü tavsiyeler bu yönde. Sırıtsada yapabileceğim pek birşey yok :) Ama arkadaşın videosunu izledikten sonra sırıtmıyacağını düşünüyorum. Cidden motorun üzerinde gayet hoş duruyordu...
Bende biraz sırıtsada idare edicez acemiyiz sonuçta :)
Doğruya ikimizde aynı tarihlerde kavuşacağız ehliyete :) Sen yine biliyorsun kullanmasını... Ben bilmediğimden ötürü illaha ehliyeti bekliyeceğim diyorum... Eğitimini almış olsam bende sabredemezdim. Şimdi bile sabırsızım ama bi o kadar çaresizim :) Sürüş eğitimi olmadan alamıyorum malesef... Eğitim şart bana anlıyacağın ;)
Beni unutma kardeşim bende hayırlısıyla 3 temmuz sınavına gireceğim inş ilk sınavda alırım ehliyetimi. Ehliyetsiz trafiğe çıkıpta trafik canavarı olmaya hiç niyetim yok :):)
funkyboys
20 Mayıs 2010, 03:00
Merhaba arkadaşlar
19 Mayıs'ı fırsat bilip bugun 4 motor ufak bir gezi yaptık. Bende böylece ilk uzun yol tecrübemi edinmiş oldum. Cbr 125 hakkındaki izlenimimi paylaşmak istedim.
Motorumun son sürati hakkında endişelerim vardı zira düz yolda 105'in üzerine çıkamıyodumki bugun rampa aşağı 130u vurduktan sonra yavaşlayıp tekrar gurubun arkasına geçtim, baya dik bi rampaydı muhtemelen 150'yi görürdü motor ama hız beni tatmin ettiği için vede gruptakilerden kopmamak için daha yukarı çıkmadım.
Kesinlikle ama kesinlikle bu motor tozlu yada toprak yolu sevmiyor. Seyahatimiz sırasında yer yer toprak ve mıcırlı yollara girmek zorunda kaldık, bazı yerlerde yol çalışmaları vardı. Çukurdan kaçayım derken bi anda motoru yanlarken buldum. Toprakta kaymak için ekstra bir çaba göstermenize gerek kalmıyor 20 ile bile gitseniz her an kayabilirsiniz.
Grupta Yamaha Tenere 660, Yamaha XT 650(1993 Model) ve Aprilla Pegasso 650 vardı, anlayacağınız en düşük CC'li motor benimkiydi. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum gruptakilere ayak uydurmakta (toprak yollar hariç) hiç güçlük çekmedim.
Rampalara doğru vitesle girmezseniz kendinizi bi anda 3. viteste gazı köklerken buluyorsunuz, bu benim için acı bi tecrübe oldu ama gezinin sonlarına doğru işi iyice kaptım.
Dönüşte Ağva'daki dağ yolundan geldik. Motorun limitlerini ordaki virajlı yollarda baya zorladığımı düşünüyorum, zira yollar bozuk arkadan surekli arabalar sıkıştırıyor ve bende öndeki motorla araya araba almamaya çalıştım bazı yerlerde 3 metre ara ile takip edip düzlüklerde gazı kökleyerek arabalardan uzaklaşıyorduk. Motor virajlarda son derece güvenli fakat Türkiye yol şartlarında bu motorla seyahat etmek zor. Asfalttaki bozukluklar, yamalar ve tümseklerden çok etkileniyor. Bence Türkiye yol şartlarına en uygun motor tipi enduro (neyse bu ayrı bir mevzu)
Seyahatin sonunda motorun açıldığını farkettim. Motor sesi değişti ve ben daha öne sadece düzlükte 100km'nin üzerine çıkabilirken rampa yukarı 110'a çok yaklaştım. Bu benim için bir surpriz oldu, 300km sonra motorun yağını değiştirip hava filtresini temizleyip o zaman performansta bir fark olup olmadığını tekrar yazarım.
Farkettiğim bir diğer şey ise, rutin şehir hayatında düşük tempolu ev - iş - ev rotasında motorun köreldiği, motorsikletteki performans artışını ancak buna bağlayabiliyorum. Zira Ağva dağ yolunda sürekli vites değiştirerek devirli kullandım.
6. vites düz yolda ve yokuş aşağı ekonomi amaçlı kullanılabiliyor, hız artışı beklemeyin. Son sürati 5.viteste yaptım.
Bir depo ile 243KM yol yaptım benzin alırken gösterge Kırmızı çizginin hemen yanındaydı. Sanırım 1 - 1.5lt benzin kalmıştı. Tahmin ediyrumki bir depo ile rahatlıkla 280km yol yapabilirdim, siz yinede riske girmeyip gösterge yarıya gelince benzin alın :)
Gezinin rotasını ve diğer detayları daha sonra anlatırım şu an çok yorgunum :)
dostum bizim cbr ların deposu 10lt gösterge kırmızıya geldiğinde deponun içinde 3lt benzin kalıyor bununla da yaklasık olarak 100km yapabilirsin (ama bnm gibi kullanırsan 60km sonra biter ::D :D )
bir depoyla 400km fln gitmiyor bu motor. bn hiç bi zaman 300ü gecemedim
overcloud
20 Mayıs 2010, 04:04
kırmızıdayken 3lt kalması çok fazla değil mi? bu neredeyse yarım depo benzin demek. Aslında bu işin en kesin çözümü benzin bitene kadar kullanmak ama tahmin ediyorumki sen bu rakamları verdiğine göre onuda kesin yapmışındır :) keşke şeytana uyup pet şişeye benzin alsaydım :)
jelauraus
20 Mayıs 2010, 10:43
selam gençlik,
uzun zamandır düşündüğüm bir şey var, size danışmak istedim...
ben motoru 2 ay önce aldım, aldığım kişi motoru başlangıçta istanbulda sonrada kocaelinde kullanmış. istanbulda kullandığı dönem trafikte farkedilmek adına egzosun susturucusunu çıkarttırmış. motordan daha yüksek ses alıyormuş fakat kocaeline gelince işler değişmiş, izmitin polisleri abartı egzostan ceza yazınca egzosun çıkışına yarım kapak yaptırarak sesini azaltmış.
Ben şimdi o kapağı çıkartsam çok aşırı bir ses çıkar ve abartı egzostan ceza yer miyim?
susturucunun çıkartılması performansı ne kadar etkiler?
egzosun deliğini yarım kapatan parça performansı ne kadar etkiler?
egzosun sesi trafikte fark edilmeme ne kadar katkı sağlar?
overcloud
20 Mayıs 2010, 11:09
Egzosun sesi trafikte farkedilmeni kesin sağlar özellikle KÖR yayalar tarafından ama tabiki tek başına yeterli değil. Cbr 125'in orjinal farları çok zayıf. Gece farkedilmek için farlarada el atmalısın.
Motor performansı nasıl etkileyeceği ile aşırı ses yüzünden ceza yemekle ilgili hiç bir fikrim yok.
Eğer yüksek ses seni rahatsız ederse kendini korna çalmaya alıştır. Benim baş parmağım sürekli kornanın üzerinde :)
KadZe
20 Mayıs 2010, 11:14
Yeni motosiklet alan arkadaşlara hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Yakıt konusuna gelince. İğne kırmızı şeride indiğinde ve araç dikey pozisyonda iken deponun içindeki yakıt mıktarı 2.1 litredir. Kitapçıktaki ifade aynen böyle.
casillas00
20 Mayıs 2010, 12:44
selam gençlik,
ben motoru 2 ay önce aldım, aldığım kişi motoru başlangıçta istanbulda sonrada kocaelinde kullanmış. istanbulda kullandığı dönem trafikte farkedilmek adına egzosun susturucusunu çıkarttırmış. motordan daha yüksek ses alıyormuş fakat kocaeline gelince işler değişmiş, izmitin polisleri abartı egzostan ceza yazınca egzosun çıkışına yarım kapak yaptırarak sesini azaltmış.
Ben şimdi o kapağı çıkartsam çok aşırı bir ses çıkar ve abartı egzostan ceza yer miyim?
Ya bende Yoshimura Oval egzoz var geri sayfalarda videosu var egzozun ama 6-7 Rpm'den sonra sanki racing motor değilde,crossa biniyorum zannediyorum.Cırtlak bir ses cıkmaya başlıyo.Dedik içini acıp kurcalıyalım bıraz oda olmuyo vida yok egzozda açılmıyo.O yüzden boşuna egzoza para vermeyin.Orjinalın sesi nasıl bilmiyorum ama netten dinledigim kadarıyla güzelmiş acaba onu mu taktırsam geri.:silent:
nussu
20 Mayıs 2010, 13:42
MRB CBR seven arkadaslarım bende bi honda cbr almayı düşünuyorum kafamda çok yer etti birazda takıntılıyım kafaya koydugum şeyı mutlaka yapmalıyım önerebiliceginiz daha yeni bir motor yada ELİNDE satılık CBR ı olan varsa ben almayı düşünuyorum konu altına yorumla yada msjla bana ulaşırsanız sevinirim..
artık bende aranızdayım sevgilerimle..
casillas00
20 Mayıs 2010, 13:45
MRB CBR seven arkadaslarım bende bi honda cbr almayı düşünuyorum kafamda çok yer etti birazda takıntılıyım kafaya koydugum şeyı mutlaka yapmalıyım önerebiliceginiz daha yeni bir motor yada ELİNDE satılık CBR ı olan varsa ben almayı düşünuyorum konu altına yorumla yada msjla bana ulaşırsanız sevinirim..
artık bende aranızdayım sevgilerimle..
Hoşgeldin aramıza.Kısaca kendini tanıt adın nerde yaşıyorsun.Ona göre yardımcı olucak arkadaşlar coktur.
nussu
20 Mayıs 2010, 13:50
Hoşgeldin aramıza.Kısaca kendini tanıt adın nerde yaşıyorsun.Ona göre yardımcı olucak arkadaşlar coktur.
hoşbuldum...
haklısın kusura bakmayın:)
adım turgay edirne dogumlu istanbul büyümlü :D kocaelide yaşıyorum
çok şükür bi iş sahıbıyım son zamanlarda motor sevdası basmaya başladı arabayı falan unuttum yani Allah kısmet ederse güzel bir motor almayı düşünuyorum öneri ve görüşlerinizi bekliyorum
TSunam!
20 Mayıs 2010, 13:53
çarşı cbr a karşı die biliodum ben :)
nussu
20 Mayıs 2010, 13:55
çarşı cbr a karşı die biliodum ben :)
:) yok yaw CBR a karşı olunurmu yapma gözünü sevim :pale::P
Okan35
20 Mayıs 2010, 14:01
dediği doğru ama sanki motorun arkası biraz fazla titriyo geldi bana kızma hasan bak:rendeer: :rendeer:
hayat boş asıl debriyajı coş:queen::queen::queen::bounce::rendeer:
casillas00
20 Mayıs 2010, 14:08
hoşbuldum...
haklısın kusura bakmayın:)
adım turgay edirne dogumlu istanbul büyümlü :D kocaelide yaşıyorum
çok şükür bi iş sahıbıyım son zamanlarda motor sevdası basmaya başladı arabayı falan unuttum yani Allah kısmet ederse güzel bir motor almayı düşünuyorum öneri ve görüşlerinizi bekliyorum
Sahibinden'den bakmaya başla :)
http://www.sahibinden.com/search.php?a=6&&b[search]=honda&b[page]=1&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=8295&c=8295&sKlasik=1&b[page]=1&c=11742&c2=11742
jelauraus
20 Mayıs 2010, 16:49
selam gençlik,
arkaya kaynak yaptıkları kapağı sökücem ama bu sefer aşırı sesten korkuyorum.
birde bileniniz varsa performans bu durumdan ne kadar etkilenir?
cevaplara göre akşam sökebilirim parçayı...
osmaniyeli
20 Mayıs 2010, 17:02
arkaya kaynak yaptıkları kapağı sökücem ama bu sefer aşırı sesten korkuyorum.
birde bileniniz varsa performans bu durumdan ne kadar etkilenir?
cevaplara göre akşam sökebilirim parçayı...
eksozdaki son küçük boruyu mu diyorsun. ben bir hata edip söktürdüm ama çok bağırıyordu fazla dayanamayıp geri kaynattırdım. performans artmıyor
beykurt
20 Mayıs 2010, 18:16
Ya bende Yoshimura Oval egzoz var geri sayfalarda videosu var egzozun ama 6-7 Rpm'den sonra sanki racing motor değilde,crossa biniyorum zannediyorum.Cırtlak bir ses cıkmaya başlıyo.Dedik içini acıp kurcalıyalım bıraz oda olmuyo vida yok egzozda açılmıyo.O yüzden boşuna egzoza para vermeyin.Orjinalın sesi nasıl bilmiyorum ama netten dinledigim kadarıyla güzelmiş acaba onu mu taktırsam geri.:silent:
Arow egzoz tavsiye ediyorum arkadaşlar.gayet tok bir sesi var ve çok tatmin edici.600 lira civarı birşeydi sanırım.Egzoz arayanlar arowdan şaşmasın
dionysos06
20 Mayıs 2010, 19:54
benim motor üstünde resmim yok ki avatar hariç :) bi de gece resmim var:mrgreen:
ben kısayım ya 170-175 arası bişeyim galiba kaç senedir hiç ölçmedim :P
Uzun arkadaşlara tek tavsiyem sakın sıfır cbr 125 almayın.çünkü uzun arkadaşlar kısa sürede büyük motor ihtiyacını hissedecekler ve sıfır cbr ikinci el olarak satmak için şuan sıkıntılı bir dönem.arada az farkla satmaya kalksanız kimse almaz ikinci el diye.gider az daha koyar sıfır alır.en iyisi ikinci el bi cbr alıp motoru öğrenmek sonra fazla zarar etmeden satıp 5500-6000 tl ye temiz bi hyo 250gtr almak.
Dostum ikinci eli tavsiye ediyorsunda :) sahibinden coma bakıyorum sürekli ankaradan yok gibi neredeyse... Ehliyetten sonra alacağım zaman seni rahatsız ederim o zaman, nede olsa sen yeni aldın tecrübelisin banada istanbuldan alırız :) Artık trenlemi getiririz neyle bilmiyorum ama hayırlısı hele o gün gelsinde bi :)
novalcin
20 Mayıs 2010, 20:52
beykurtu sonuna kadar destkliyorum 183 üm belki 2010 kasası biraz daha büyüktür diye tahmin ediyordum orda bakıp üstüne oturdum daha sürmeden rahatsız bir pozisyon aldım racing tipi alıncaksa bu boya hysoung olur yada ucuz olcaksa cbf 150 olur
beykurt
20 Mayıs 2010, 21:17
tabi tabi yardım ederim ne demek.msn ekle benim. bbeykurt.ce@live.com msnde konuşuruz istediğin zaman.her alan ben uzun süre kullancam dese de diğer tecrübeli arkadaşların da dediği gibi bi süre sonra satıp büyütmek kesin bir görüş.
Çünkü race motorlar bunlar ve race alan adam perfomans ister ve hep daha iyisini hedefler.
O yüzden sıfır cbr a 6000 lira vermek hem tecrübesiz arkadaşlar için düşürme riski daha yüksek olacağından hem düştüklerinde baya bi içleri gidecektir cillop gibi makinayı çizdikleri için.Tecrübe için en ideali ikinci el temiz bir cbr alınıp öğrenmek ve gerçek race dünyasına gt250 ninja250 yada diğer büyük motorlarla girmek
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------
beykurtu sonuna kadar destkliyorum 183 üm belki 2010 kasası biraz daha büyüktür diye tahmin ediyordum orda bakıp üstüne oturdum daha sürmeden rahatsız bir pozisyon aldım racing tipi alıncaksa bu boya hysoung olur yada ucuz olcaksa cbf 150 olur
Teşekkürler dostum:) ben arkadaşlar bir hevesle alıpta sonra pişman olmasınlar diye:cat:
nussu
21 Mayıs 2010, 11:23
Sahibinden'den bakmaya başla :)
http://www.sahibinden.com/search.php?a=6&&b[search]=honda&b[page]=1&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=8295&c=8295&sKlasik=1&b[page]=1&c=11742&c2=11742
tşk dostum ;) bütçeye uygun bişiler bakalım burdan işallah kısmetimizde temiz bişi vardır..
beykurt
21 Mayıs 2010, 15:00
Hayırlı cumalar herkese
casillas00
21 Mayıs 2010, 15:50
Bende 1.83'ün aldıgın zaman motordan anlamayan herkez sana bu motor sana küçük diycek ama takma motorun Msinden anlamayan adamlardır.He tmm diyip geçiçen.Geri sayfada benım videom var.Bak orda gorebilirsin motorun üstünde nasıl duruyor 1.83 diye.Ama boyumuzun uzun olması bence çok avantajlı boyun uzun olmasa ben aldıgım gün takla atıcaktım Ayaklarımı yere koydumda son anda motor yere oturdu :P
Hayırlı cumalar herkese
Saol abi sanada Cuma Cuma din sınavınada girdik :)
beykurt
21 Mayıs 2010, 17:04
Bende 1.83'ün aldıgın zaman motordan anlamayan herkez sana bu motor sana küçük diycek ama takma motorun Msinden anlamayan adamlardır.He tmm diyip geçiçen.Geri sayfada benım videom var.Bak orda gorebilirsin motorun üstünde nasıl duruyor 1.83 diye.Ama boyumuzun uzun olması bence çok avantajlı boyun uzun olmasa ben aldıgım gün takla atıcaktım Ayaklarımı yere koydumda son anda motor yere oturdu :P
Saol abi sanada Cuma Cuma din sınavınada girdik :)
Len sercan ben boyu uzun olan süremez demiyorum ki :mrgreen: sadece boyu uzun arkadaşların sıfır cbr alıp zararla satmasınlar diye ikinci el cbr almalarını öneriyorum.çünkü yapıları müsait olduğundan cbr da tecrübelenince gtr250 isteyeceklerdir yada başka bir 250cc lik motor:P
casillas00
21 Mayıs 2010, 18:25
Len sercan ben boyu uzun olan süremez demiyorum ki :mrgreen: sadece boyu uzun arkadaşların sıfır cbr alıp zararla satmasınlar diye ikinci el cbr almalarını öneriyorum.çünkü yapıları müsait olduğundan cbr da tecrübelenince gtr250 isteyeceklerdir yada başka bir 250cc lik motor:P
yok abi dediğin doğru sıfırına o kadar para verilmez.Ben bile Gt-250rlere bakıyorum :P:P.Arkadaşa benimki örnek olsun :rendeer::rendeer:
beykurt
21 Mayıs 2010, 18:28
yok abi dediğin doğru sıfırına o kadar para verilmez.Ben bile Gt-250rlere bakıyorum :P:P.Arkadaşa benimki örnek olsun :rendeer::rendeer:
Aynen bende onu dedim işte bak sen daha 1 ay olmadan bakmaya başlamışsın:queen:
casillas00
21 Mayıs 2010, 18:31
Aynen bende onu dedim işte bak sen daha 1 ay olmadan bakmaya başlamışsın:queen:
Ama satmam cıbırımı öle kolay ben onu almak için ne kadar bekledim :)
Arka tekerdeki zincirin döndüğü yer hep yağ olmuştu dün yağmur vardı burda dedim boş durmayalım garajda onu temizledim pırıL pırıL oldu :)
Akın K.
21 Mayıs 2010, 18:42
arkadaşlar bu ilandaki cıbırın tekerleri birazcık küçük gibi mi yoksa bana mı öle geliyo ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-cbr-125-r-14000-km-de-2006-model-honda-cbr-125-repsol/detay
novalcin
21 Mayıs 2010, 18:53
bugün ehliyete yazıldım :) ama temmuzda sınavlar agustosun ilk haftası ehliyetin elinde olur dedi adam. genede agustos eylül ekim ayları motor havası sayılır gezilir yani uzun yol yapılır diye düşünüyorum :)
casillas00
21 Mayıs 2010, 18:58
bugün ehliyete yazıldım :) ama temmuzda sınavlar agustosun ilk haftası ehliyetin elinde olur dedi adam. genede agustos eylül ekim ayları motor havası sayılır gezilir yani uzun yol yapılır diye düşünüyorum :)
Bende salı gunu aradım kursu dosyalar cıktı mı diye cuma dediler bugun aradım.P.tesi günü dediler.Mahallede dolaşmaktan sıkıldım artık.Ehliyetlensekte çıksak ya :salut:
novalcin
21 Mayıs 2010, 19:04
Bende salı gunu aradım kursu dosyalar cıktı mı diye cuma dediler bugun aradım.P.tesi günü dediler.Mahallede dolaşmaktan sıkıldım artık.Ehliyetlensekte çıksak ya :salut:
yaw sen aldın sayılır çık gez bişi olursa evde felan unuttum dersin :mrgreen: istiyosan araştır de emniyete gitmişdir dosyan :mrgreen:
casillas00
21 Mayıs 2010, 19:16
yaw sen aldın sayılır çık gez bişi olursa evde felan unuttum dersin :mrgreen: istiyosan araştır de emniyete gitmişdir dosyan :mrgreen:
Abi burası istanbul trafikte maganda dolu bilerek üstüne kıranlar mı motorsun diye sıkıştıranlar mı herşey var biz eşşeğimizi sağlam kazıga bağlayalım.Aha en yakın örnek dun birtane scooter kaza yapmış leventde kadının biri U dönüşü yapcam diye kırmış adamın önüne yandan vurmuş motorla adam.Ve olayın ilginç yanı kadın ben durur sandım dıyo.Motorları bisiklet zannediyor hala bizim toplulumumuz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:09 ----------
Ya birde benim zincirdeki yaglı yerleri pislenmiş onu neyle kolay şekilde temizlerim acaba kötü bir görüntüsü var.
beykurt
21 Mayıs 2010, 19:54
arkadaşlar bu ilandaki cıbırın tekerleri birazcık küçük gibi mi yoksa bana mı öle geliyo ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-cbr-125-r-14000-km-de-2006-model-honda-cbr-125-repsol/detay
Sahibine mesaj at sor :mrgreen: resimden anlaşılmıyor
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO