Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
genç kaptan
26 Eylül 2008, 11:55
sahibindende 4675357 nolu ilanda kaydı var bir bakıhttp://www.sahibinden.com/4000_km_de_2006_model_honda_cbr-_125_r_super_sport_WQQaXQQ4675357WQQpXQQdisplayite mn, becerebildiysem aşağıya linkde vereyim:
motorun temiz gözüküyor fakat.
1. istanbula uzak.
2.benim verecegim cbr 125 e 3.800 ytl . hemen hemen. + alım satım.
tekrar dile getiriyorum az kmli temiz mümkünse istanbuldan cbr 125 aranıyor.
photoshoplu baba repsol
http://img206.imageshack.us/img206/9769/babarepsolrz2.jpg (http://imageshack.us)
http://img206.imageshack.us/img206/babarepsolrz2.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img206/babarepsolrz2.jpg/1/)
ben motorumu honda beat ile takas ettim iş gereği.vekaletname vardim alım satım işlemleri için.nekadara satar bilemem ben motora 3800 istedim hemen hemen o fiyata da vermiş oldum. motorla bi alakam kalmadı. bugün teslim edip yeni motoru alıp memlekete tdağ mürefteye döndüm.motorum gerçekten çok temiz hiç düşmedim yatırmadım çizik dahi yok. cbr almak isteyenler boşuna fazla para verip 0 almasın motoru gidip bi görsün zaten kararı değişir.
zannedersem sizin motorunuzun ilanı bu.
http://www.sahibinden.com/honda_bayiden_temizWQQaXQQ10809090WQQpXQQdisplayit em
cakalaz
26 Eylül 2008, 15:45
Bu photoshop Lu repsolun PoPosu neden kalkık böYle :P
tarkoo
26 Eylül 2008, 19:18
motorun temiz gözüküyor fakat.
1. istanbula uzak.
2.benim verecegim cbr 125 e 3.800 ytl . hemen hemen. + alım satım.
tekrar dile getiriyorum az kmli temiz mümkünse istanbuldan cbr 125 aranıyor.
photoshoplu baba repsol
http://img206.imageshack.us/img206/9769/babarepsolrz2.jpg (http://imageshack.us)
http://img206.imageshack.us/img206/babarepsolrz2.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img206/babarepsolrz2.jpg/1/)
zannedersem sizin motorunuzun ilanı bu.
http://www.sahibinden.com/honda_bayiden_temizWQQaXQQ10809090WQQpXQQdisplayit em
Benim motorun ta kendisi cbr almak isteyen arkadaşlara şiddetle öneririm.gerçekten çok temizdi... resimleri yetersiz bulan arkadaşlar benim ilana tıklayabilirler...
http://www.sahibinden.com/sok_sok_sok_indirim!!!_0_km_kadar_temiz_buyuk_firs at!WQQaXQQ10294906WQQpXQQdisplayitem
recayi
26 Eylül 2008, 20:02
Beyler bana vitesle debriyaji gosteren bi resim atarmisiniz hic bilmiyorumda Paintle yuvarlak icine alsaniz Bi zahmet tesekkur ederim.
cakalaz
26 Eylül 2008, 20:27
Motorun var vitesi mi bilmiyorsun ???
Sol ayak vites sol el debriyaj :P
GorkeM
27 Eylül 2008, 04:08
Honda'nın Vitesli Motorlara yeni başlayanlar.. yeni adım atanlar için yaptığı eğitime katılmaya karar verdim. En kısa zamanda bana uygun olan bir tarihte
1. kur eğitimi alıcam.
En guzel secimi yapmissiniz. Tebrik ederim. Bu egitimleri devam ettirmeniz size cok buyuk katki saglayacaktir. Temel surus teknikleri icin 1 ve 2yi oneririm. 3 ve 4'e giderseniz ileri surus tekniklerini de ogrenmis olacaksiniz.
Yalniz Honda'nin takvimleri dolu oluyor. Acele edin , egitimde yerinizi kapin.
recayi
Buradan debriyajla vitesin yerini sormaniz size birsey kazandirmayacaktir. Benim tavsiyem bir an once tecrubeli birinden veya biryerden egitim almaniz.
Konu ile alakasi olmayan mesajlar silinmistir.
genç kaptan
27 Eylül 2008, 09:41
Benim motorun ta kendisi cbr almak isteyen arkadaşlara şiddetle öneririm.gerçekten çok temizdi... resimleri yetersiz bulan arkadaşlar benim ilana tıklayabilirler...
http://www.sahibinden.com/sok_sok_sok_indirim!!!_0_km_kadar_temiz_buyuk_firs at!WQQaXQQ10294906WQQpXQQdisplayitem
3650 ytl yazmış otosever. ben mail attım en son ne kadara bırakırsınız diye 3500 e bırakırım yazmış cevapta param olsa direk almayı düşünüyorum..
tarkoo
27 Eylül 2008, 14:55
3650 ytl yazmış otosever. ben mail attım en son ne kadara bırakırsınız diye 3500 e bırakırım yazmış cevapta param olsa direk almayı düşünüyorum..
bak kardeşim niyetin varsa bu motoru kaçırma derim.eminim ki bu işe sebep olursam senden çok hayır dua alıcam.çünkü motor gerçekten 0dan farksız yaa.servise bıraktım adamlar tur attı bindi denedi.bana dedikleri şey ne biliomusun.bu motora hiç binmemişin.0dan farksız dediler.sattığına pişman olucan dediler.zaten motoru ben oraya götürmeden resimlerini mail attım.telefonla motorumu hiç görmeden kabul etttiler.yolun düşerse git gör motoru.0 km olanını gör vitrinde.bide sonra git benim bıraktığımı gör.al bi tur at dene.motor hiç uzun yol yapmadı hiç düşmedim hiç yatırmadım hiç sürttürmedim.devamlı garajda tuttum sokakta hiç bırakmadım.hep şehir içinde bindiğim için scooter almayı uygun gördüm ve iş icabı honda beatla takas ettim.
tekrar sölüyorum.ben motora 4000 ytlden ilan verdim 3800e indirdim.zamanım olsaydı daha bekleyip ben o motoru 3800e çok rahat satıcaktım.çünkü memleketten birkaç kişi isteyen vardı.otosever motoru 3500e bırakmış.bence çok çok uygun bi fiyat.niyetin varsa bu motoru KAÇIRMA kardeşim.gerçekten çok samimi söylüyorum pişman olmazsın.
Herkeze İyi günler...
genç kaptan
27 Eylül 2008, 19:34
bak kardeşim niyetin varsa bu motoru kaçırma derim.eminim ki bu işe sebep olursam senden çok hayır dua alıcam.çünkü motor gerçekten 0dan farksız yaa.servise bıraktım adamlar tur attı bindi denedi.bana dedikleri şey ne biliomusun.bu motora hiç binmemişin.0dan farksız dediler.sattığına pişman olucan dediler.zaten motoru ben oraya götürmeden resimlerini mail attım.telefonla motorumu hiç görmeden kabul etttiler.yolun düşerse git gör motoru.0 km olanını gör vitrinde.bide sonra git benim bıraktığımı gör.al bi tur at dene.motor hiç uzun yol yapmadı hiç düşmedim hiç yatırmadım hiç sürttürmedim.devamlı garajda tuttum sokakta hiç bırakmadım.hep şehir içinde bindiğim için scooter almayı uygun gördüm ve iş icabı honda beatla takas ettim.
tekrar sölüyorum.ben motora 4000 ytlden ilan verdim 3800e indirdim.zamanım olsaydı daha bekleyip ben o motoru 3800e çok rahat satıcaktım.çünkü memleketten birkaç kişi isteyen vardı.otosever motoru 3500e bırakmış.bence çok çok uygun bi fiyat.niyetin varsa bu motoru KAÇIRMA kardeşim.gerçekten çok samimi söylüyorum pişman olmazsın.
Herkeze İyi günler...
sayın abicim giderim motoru görürüm denerim ilk defa bi sürüşe çıkarım.biliyorum motorun çok temiz. fakat benim almam için kendi motorumu satmam ve yaklaşık olarak üzerine 2.500 ytl eklemem gerekiyor. ve bu para şuan elimde malesef yok.
ama şirinevlere gidip motorla sürüşe çıkarım müsade ederlerse.
Duz yolda herkes gaz acar , onemli olan donebilmek :cherry:
Sile yolu dememisimdir. Sile yolunun asfalti cok bozuldu ve kamyonlar yuzunden cok tehlikeli bir hal aldi.
Benim sana dedigim Riva yolu. Avrupa yakasinda , 2. kopruden cikmadan once Kavacikta Riva sapagi vardir. Oradan ciktiginda Rivaya dogru ilerlersin. Tunele girmeden once sag tarafa saparsan o yol seni dogruca riva yoluna goturur.
Bircok SS kullanan o yolda gaz acar.
Onun disinda , Riva yoluna gider gibi yapip , Polonezkoy sapagindan sapip polonezkoy yollarini kesfedebilirsin.
Bursa'ya giderken "dikkat tehlikeli virajlar" tabelasinin oldugu kisimda butun motorcular gaz acar :D
Caddebostan-Bostanci arasi sahil yolu. Hatta bu yol Kartal'a kadar devam eder.
Fakat asfalti pek iyi degildir ve trafigi bakimindan tehlikelidir.
Viraj almak zevklidir , fakat tehlikelidir. Sinirlarimizi iyi bilmeli , ve surekli calismaliyiz.
Virajda en onemli konulardan bir tanesi frenlemedir. Bircok hata bu yuzden olmaktadir.
Frenlemeyi virajda degil , viraj oncesinde yapmali , viraja frenle girmemeliyiz.
Virajli bir yolda , viraja yaklasirken frenleriz , vites kuculturuz. Dogru vitesi bulur , frenleri birakir , viraja sabit hizla yatariz.
Viraj cikisini gordugumuzde ve viraji sorunsuz alabilecegimiz cizgiyi kestirdigimizde gazi acar hizlaniriz.
Bir dahaki viraja kadar gazlar , viraj geldiginde yeniden yukaridakileri uygulariz.
Bunu kusursuz ve seri yapmak , tecrube kazandikca olur.
Ayrica onemli olan diz surtmek el degdirmek degil , onemli olan viraj cizgisini koruyabilmektir.
Evet evet hatırladım Riva yoluydu ya doğru gidemedim oraya bi türlü ama kesin gidicem bu motorla olmasa bile bi viraj çalışması yapıcam orda.
Bende bi şey eklemek istiyorum motorun sınırlarını iyi bilin ona göre girin viraja ben son kazamda tamamıyla sınırları zorlamam sebebiyle düştüm çok hızlı girmedim ama motoru gereğinden fazla yatırdım zaten arka teker kaydı ayaklık deydi pat dedi gitti motor altımdan.Aklınızda bulunsun ne kadar yatabilcem gibi triplere girmeyin sakın:cherry:
ferhat uçank
29 Eylül 2008, 18:30
arkadaşlar siteye yeni üye oldum kafa pazarr yeri oldu elimde 3200 civarı var cbr125 delisiyim.. siyah düşünüyorum ama mesele şu ki siyah yok varsada bu fiyata yok bunuda geçtim piyasada bu fiyata 17000 km den aşagı yok sizce 19000 km çok mu kötü.. acil yardımınızı bekliyorum bilgisi olanların paylaşması dileğiyle..
sizde bu yollardan geçtiniz unutmayın
cakalaz
29 Eylül 2008, 18:37
Arkadaşım CBR 125 Te KM nin önemi yok pek fazla.. Gecen gün br arkadaşımız 47000 de sattı ; 3200 YTL ye sattı... Yine ir arkadaşımız 30000 km de aLDı gayet de memnun...
19.000 km fazla bir km değil... Tabi kullanım farkı da yok değil..Ama en az 40000 km kadar garantili bunlar (Servisin bana dediği bu) ...
Şu an Piyasada 2750 lere kadar düştü ama düşenleri arayınca hepsinde bir sorun olduğu anlasılıyor.. Temiz CBR Lar 3000 den baslıyor...
Benim motorum Repsol ; 19500 km de ; 2005 model ; 3200 istiyorum.. Ama temiz pazarlıkla 3000 YTL ye vereceğim...
Siyah rengi dediğin gibi Zor buluuyor ; Piyasada en fazla Repsol rengi bulunmakta ; Ama biraz ararsan iLLaki aradığını bulacaksındır..
KOLAY GELSİN ...
ferhat uçank
29 Eylül 2008, 18:42
ilgin için sağol.. başka bi sorunum da aksesuarlar 2. el iyi bi kask ve mont ne kadara mal olur bana??
cakalaz
29 Eylül 2008, 18:45
Şu an ; Piyasada LS2 marka İspanyol kaskı mevcut.. Yeni girdi ama ii piyasa yaptı... Fiyatı 90 YTL (SIFIR)...
Daha iyi bişey istiyorsan Lazer öneririm ama 160 YTL den baslar fiyatları...
Mont olarak da feyizoglu.com da Nic marka kaliteli ve uygun fiyatlı montlar var...Ama bir mont en azından 160 YTL den baslar...
melocann
29 Eylül 2008, 21:16
arkadaşlar siteye yeni üye oldum kafa pazarr yeri oldu elimde 3200 civarı var cbr125 delisiyim.. siyah düşünüyorum ama mesele şu ki siyah yok varsada bu fiyata yok bunuda geçtim piyasada bu fiyata 17000 km den aşagı yok sizce 19000 km çok mu kötü.. acil yardımınızı bekliyorum bilgisi olanların paylaşması dileğiyle..
sizde bu yollardan geçtiniz unutmayın
dostum bence 20000'de alınır bu motor ama daha önce hiç bi sorunu olmamış olsun
bende siyah var satmak niyetinde değilim ama teklif yaparsan değerlendirebilirim:cat::cat::P
motor 16000 de 2005 model ramazanın 1'de ufak bi kaza yaptım bi kaç parça değişti tamamen orjinal parçalarıyla değiştirdim bi sinyaline 140ytl verdim orjinalliği gitmesin diye
motorda hiç borun yok istanbuldan karamana bindim geldim yaklaşık850-900 km tık demedi
düşünürsen pm at
çako rakip çıktı olum:P:P
cakalaz
30 Eylül 2008, 00:33
Ne rakibi kanka ? Anlamadım :silent:
thecrasher
30 Eylül 2008, 01:14
geçen gün aniden farların yanmadığını gördüm. En azından sol yanıyordu ama belli ki temassızlık vardı. Vurunca filan yanıp sönüyordu.
Ancak gelin görün ki, uzunlarda hiçbir sorun yok. Cillop gibi yanıyorlar ancak kısalarda sorun var.
Sizce ne olabilir sorun?:silent:
cakalaz
30 Eylül 2008, 01:32
Benimkiler de aynı kardeşim :) Farların kesmiş senin :) Temassızlık felan yok :cherry: Ben deişmiyorum ; bu sekilde istediğim zaman farlarımı yakıyorum :)
CBR-125
30 Eylül 2008, 01:33
geçen gün aniden farların yanmadığını gördüm. En azından sol yanıyordu ama belli ki temassızlık vardı. Vurunca filan yanıp sönüyordu.
Ancak gelin görün ki, uzunlarda hiçbir sorun yok. Cillop gibi yanıyorlar ancak kısalarda sorun var.
Sizce ne olabilir sorun?:silent:
Arkadasım sanırım zamanla bu CBR 125-R lerin bazılarında kısa farlar Çift iken Tek e düşüyor motorun üzeirne oturduğunda sana göre sol taraftaki ampul bi süre sonra kısa özelliğini yitiriyor o sorun bende de var bayramdan sonra ustam ile açıp bakıcaz sorunu çözersek yazarım buraya da
GorkeM
30 Eylül 2008, 02:12
Kisalar her zaman yandiklarindan bir zaman sonra dayanikligini yitirip telleri kopuyorlar. Tel temas ettiginde yaniyor , bir cukura girince temas etmiyor sonuyor, elinle vurunca tekrar temas edip yaniyor , bir sure sonra ise iyice bozulup hic temas etmiyorlar...
Bunu bir sorun olarak gormeyin. Her dakika yanan ampul tabiki de dayaniksizlasacaktir. Fakat farlarin her dakika yanmasi , gorunurlugunuzu cok arttiriyor , ve kaza riskini azaltiyor.
thecrasher
30 Eylül 2008, 02:15
Ben değiştirmeyi düşünüyorum bayramdan sonra. Tahminen beyaz alayım diyorum ama Honda Servisi yine kesin arıza çıkartıcak, Garanti vs.. diye...
Ayrıca motorun zaten elektrik aksamında da bazı sorunlarım var. ONları da bir gösterticem.
Blacklove16
30 Eylül 2008, 10:05
herkesin mübarek ramazan bayramı mübarek olsun arkadaşlar
ferhat uçank
30 Eylül 2008, 12:20
daha önce 2. el cbr alan arkadaşlar motoru alırken neye dikkat etmem gerekiyo yazarmısınız..
cakalaz
30 Eylül 2008, 12:37
Kardeş yazdım ya sana okumadın mı daha :) öbür konuya bi bak :)
ferhat uçank
30 Eylül 2008, 17:52
kardeş ben konu başlığını karıştırdım ben..:pale:
harbiden baktımda bulamadım o konuyu kusura bakma yazarsan sevinirim.. ayrıca bayram günü ilgin için tekrr teşekkürler..
anında cevabı çakıyosun sağol...
cakalaz
30 Eylül 2008, 18:02
Şimdi Öncelikle Egzozuna bak sararmamış olsun...
İkinci olarak deposunda ezikler çizikler ve boya olmasın..
Dahasında Zincirini bak ; Çünkü zincir bitmek üzereyse baya bi r pahaLı; Sana kalmasın Zincir parası...
Dahası iyi bir motorcuya götür ; Sesini dinlesin usta :)
CBR-125
30 Eylül 2008, 19:26
Arkadaşlar selam çok acil !!!
Debriyajı ve sol aynayı birleştirilen hammaddesi TUTYE olan aparat kırıldı o parçadan lazım nöbetçi motorcu veya nöbetçi honda varmıdır :salut:
cem_ali
30 Eylül 2008, 20:36
2 gün önce değiştirdim o bahsettiğin parçayı 54 ytl fiyatı
CBR-125
30 Eylül 2008, 20:42
2 gün önce değiştirdim o bahsettiğin parçayı 54 ytl fiyatı
Nereden aldın kardeşim hemen lazım Perşembe günki toplaşmaya aynasız gitmek istemiyorum !!
cem_ali
30 Eylül 2008, 20:50
pendik güngör motor dan aldım ben,her honda bayii nde bulabilirsin sanırım.
dışardan bulamadım ki bulunacağınıda hiç sanmıyorum sanada yetkili servis yolu göründü sanırım
CBR-125
30 Eylül 2008, 20:57
pendik güngör motor dan aldım ben,her honda bayii nde bulabilirsin sanırım.
dışardan bulamadım ki bulunacağınıda hiç sanmıyorum sanada yetkili servis yolu göründü sanırım
Yok babam biz razıyız zaten de yarın açıkmıdır ?
cem_ali
30 Eylül 2008, 21:01
hiç zannetmiyorum arkadaşım
ruckerpark
30 Eylül 2008, 21:02
iki aynandamı kırıldı ??
CBR-125
30 Eylül 2008, 21:03
Peki öyleyse bizde toplaşmaya aynasız gideriz. Ama bunun acısını da nereden kimden nasıl çıkartıcam bilmiyorum
iki aynandamı kırıldı ??
Yok kardeşim ya Sol ayna ve Debriyajı gidona bağlamaya yarayan aparat varya onun ayna kısmı kırıldı ayna da bişey yok sadece aynayı taktığım yer kırıldı ooof offffff of
cem_ali
30 Eylül 2008, 21:10
eğer aynanın altındaki civatada kırıldıysa o civata için 13 ytl ödemen gerekicek.
onun dışında iki civata daha var onların fiyatıda 5 ytl idi galiba
hizli_170
30 Eylül 2008, 21:25
:mrgreen:Arkadaşlar CBR 125 kırmızı sıyah tercıh km si az olan nakit para makine arıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
CBR-125
30 Eylül 2008, 21:39
eğer aynanın altındaki civatada kırıldıysa o civata için 13 ytl ödemen gerekicek.
onun dışında iki civata daha var onların fiyatıda 5 ytl idi galiba
Yok kardeş o değil Debriyaj ile Aynayı gidona bağlayan aparat. içine Debriyaj manetini yerleştiriyorsun, üstüne de aynayı takıyorsun o parça ve ben Bahçelievler MOTOMARKETİM den buldum 40 YTL imiş yarın da açıkmış ama orjinal yedek parçamı bilmiyorum ? uamrım orjinaldir :queen:
ferhat uçank
30 Eylül 2008, 21:52
eyvallah zahmet verdimm.. sağolasın..
inşallah kısa zamanda aranıza katılırım..
bide son bi soru bu cbr125 in hiçmi kötü yanı yok?
cakalaz
30 Eylül 2008, 22:15
VaLLa daha kötü yanını göremedim.. En kötü yanı arkadan bakınca arka lastik cok cok ince gözüküyor :cherry:
ilhan1154
01 Ekim 2008, 03:00
bende 130luk lastık var gayet normal zaten bıraz daha buyuk olsa motordan büyük olcam daha dandık goruntu olcak :) motorun tek kötü yanı bana yetmıo :D bi dahakı yaz hyosung a geçiş yapmam lazım
Arkadaşlar bu motor kayıyor diyenler buna bende dahil izleyelim hep birlikte görelim binen adam nası biniyor.İçime oturdu valla yakında patlarsam sebebi bu videolar adamlar deli gibi viraja yatıyor bişi olmuyor ben 60 la yere yapıştım çatlarım valla ya:pr::pr::pr:
http://www.youtube.com/watch?v=gcdRdKeU7gw
http://www.youtube.com/watch?v=7OOpE7fBw28
Bu videoda aşıyolar zaten artık adam ermiş yani amacı nedir bunun siz tekken yapamıyosunuz biz 2 kişi yaptık kapak olsun mu?Çok içerledim moralim bozuldu gidip dizlik alcam en kısa zamanda:pr::pr:
cakalaz
01 Ekim 2008, 13:00
Lastiklerle alakalı oLabilir ... Yol tutusu cok cok iyi oLan lastikler mevcut.. Orjinal lastiklerinin yatarken kaydığını bi kaç arkadaşımdan daha duymustum...
contrary
01 Ekim 2008, 13:05
:mrgreen:Arkadaşlar CBR 125 kırmızı sıyah tercıh km si az olan nakit para makine arıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
werelim bitane elimizde var:wiinkk:
__SPeeDY__
01 Ekim 2008, 17:10
arkadaşlar benim 125 in aküsü bitmiş uzun zamndır binemiyordum bauhaus ta satılan şarj cihazlarıyla şarj etsem işe yararmı yoksa aküyü değiştirmemmi gerek :pale:
cakalaz
01 Ekim 2008, 18:23
Uzun Süredir kullanmıyorsan tabii ki akün biter... Her motorda oLuyor ; Ben de 1 haftadır kullanmıyorum ve Çalıstırınca aynı olacak... Bİr kez calısınca düzelir... vUrdurarak calıstırmak pek sağlıklı değil ama ben ilkinde o sekilde calıstırmıstım :) Zaten daha da sorun olmamıstı :rendeer:
hizli_170
01 Ekim 2008, 18:48
werelim bitane elimizde var:wiinkk:
hizliveofkeli043@hotmail.com ekle burdan gorusleım ıstersen
cakalaz
01 Ekim 2008, 19:29
:mrgreen: Hüso oLum motoruna Müşteri cıktı :) Hadi yine iyisin ..
Şimdi benimkini satmak kaldı sana :cherry:
hizli_170
01 Ekim 2008, 20:25
Hüso senınde km yuksekmıs ya :silent:
cakalaz
01 Ekim 2008, 20:33
Hüso yam olarak kaçtaydı senin motor :silent:
Lastiklerle alakalı oLabilir ... Yol tutusu cok cok iyi oLan lastikler mevcut.. Orjinal lastiklerinin yatarken kaydığını bi kaç arkadaşımdan daha duymustum...
Lastiğin bu kadar etki etçeğini zannetmiyorum ya benim de orjinal lastik ve kayıyor ama içime kurt düştü şimdi acaba ben mi dönmesini bilmiyorum diye video yu gördüğümden beri triplerdeyim diz nası verilir diye millete soruyorum:queen:Motoru parçalsamda yapcam bunu yani:mrgreen:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO