Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
cakalaz
24 Eylül 2008, 17:32
Kesinlikle Kanuni den uzak dur.. Ve Kanuni ye vereceğin para ile ikinci eL 10.000 kilometrenin altında Temiz 2. eL bir CBR 125 aL .. Sıfır alma derim cünkü acemisin... Öğrenmesi bişi değil ; üzerine oturunca ve calıtırıp ilk kalkısı yaptıktan sonrası scooter gibi tek farkı vites atıyorsun...
özgürnazım
24 Eylül 2008, 18:07
Sanırım en mantıklısı motordan sonra değil önce kursa yazılmak. Zaten pratik gösterecekleri için bayiden çıkışta rahatlıkla binebilirim
ultraukala
25 Eylül 2008, 01:17
1.95cm 85kg açtırmayın ağzımı:cherry::queen:
Vaaay hayırlı olsun gezilere bekleriz baktık sen gelmiyon bi bakmışın biz direk sana bi gezi düzenleriz geliriz yok öle mavi cbr olupta gelmemek:queen::rendeer:
Bu arada indim baktım garaja inmişken bi de kurcaladım yine biraz sildim falan benim farlar normal 2side yanıyo yani yanmayanlarda problem var :cherry:.
Ya bide bu grenaj vidaları çok dandik direk yalama oluyo tornavida sıyırınca :pr: aklınızda bulunsun ben yeni taktım şimdi güzel oldu ilk aldığım orjinal hemen gitti zaten yenilerini takmak daha hayırlı eğer çok söküp topluyosanız:cat:
Motorum bursa'da getirmek daha nasip olmadı getireyim sora merak etme ben bol bol gezerim ama ciddi bişe sölemem gerekirse cbr'dan çok sıkıldım değişik tatlar arıyorum....20bin km yaptım üstünde!
Motorum bursa'da getirmek daha nasip olmadı getireyim sora merak etme ben bol bol gezerim ama ciddi bişe sölemem gerekirse cbr'dan çok sıkıldım değişik tatlar arıyorum....20bin km yaptım üstünde!
600 mü paklar beni diyosun yani:bounce:İnş birlikte gezeriz o zaman,beni de baydı artık uzun yola gelemiyorum bu motor üstünde 1.95 boy var inince her yerim ağrıyo ya:pr:Seneye güzel bi üni de olursam inşallah altımda da üni ye göre bi motor olcak:cherry:
Bu arada cbr ne kadar baysada istanbul da motorsuz çekilmez ki bee:bounce:
CBR-125
25 Eylül 2008, 02:15
Değişik tatlar;
1-Kawasaki Ninja 250 R
2-Kawasaki GPZ 500
3-Kawasaki ER-5
4-Hyosung GT-250
Bir Ustanın CBR 125-R dan sonra tavsiye ettiği motorlar bunlar !!
Değişik tatlar;
1-Kawasaki Ninja 250 R
2-Kawasaki GPZ 500
3-Kawasaki ER-5
4-Hyosung GT-250
Bir Ustanın CBR 125-R dan sonra tavsiye ettiği motorlar bunlar !!
O alcak adama bağlı biraz,cross ve chopper yok seceneklerde mesela...
er-5 değil de er-6f çok güzel olur mesela:P
CBR-125
25 Eylül 2008, 02:33
O alcak adama bağlı biraz,cross ve chopper yok seceneklerde mesela...
er-5 değil de er-6f çok güzel olur mesela:P
Bende onları söyledim ama usta dedi ki 125 den sonra 600 e geçersen kuvvetle ihtimal biraz şeyy olursun dedi neyyy dedim ÖLÜRSÜN azcık o kadar dedi pek bişey olmaz :P:P:P
ilhan1154
25 Eylül 2008, 05:12
yav ben bişi sorcam sağ sola yatarak donuslerde motor yalpalıo lastık havası indi sanırım galıba boyutu fark etmıo ama 130/70 arka ve ön lastık kaç bar olması lazım hava ?
cakalaz
25 Eylül 2008, 11:30
Yalpalıyosa havası inmiştir.. Ben 3 günde bir kontrol ettiriyorum sürekli arka lastiğin havası az cıkıyo... Yalpalıyosa baya bi inmiştir...
Atka lastik 32 ön lastiği 30 yaptırıyorum.. Normali de 29 a 33 müş ...
dookie
25 Eylül 2008, 11:33
Gorkemle bir iki msn muhabbetinden sonra dönüşle ilgili çok fazla şey kaptım. çok komik sorular sordum bilhassa kontra tekniği ile alakalı, ama aslında farkında olmadan dönüşlerde bisikletten beri gelen ağırlık verme ve kontra tekniğini gayriihtiyari kullandığımı farkettim. o gunden sonra duz yolları artık hic sevmez oldum. :) cıbır da virajları aslında çok seviyor, çok da güzel dönüyor :) bir ara ben de bir yalpalama durumu sezdim ve havaları cakalazın dediği gibi duzeltince sorun ortadan kalktı.
Darkkiller
25 Eylül 2008, 12:27
bende ön 30 arka 33 olarak kullanıyorum sadece lastik soğukken dönüşlerde biraz yalpalıyor onun haricinde lastik ısındıktan sonra dönüşlerde bir sorun olmuyor... şimdi yeni hobim ıslak virajlarda gazı biraz fazla açıp debriyaj yardımı ile arkayı kaydırarak dönmek :flower: malum yağmur mevsimi cbrdan bende sıkıldım o yüzden atraksion peşindeyim ::xrock::
özgürnazım
25 Eylül 2008, 17:38
Cbr 125 için istenilen rakamlar sanırım peşin.
Kredi kartına taksit yapan bildiğiniz showroomlar var mı? (istanbul-anadolu yakası)
praetorian
25 Eylül 2008, 18:18
özgürnazım mototal yapabiliyordu en son..
istersen bi ara sor..
telefona fln www.mototal.com.tr den bakabilirsin..
ahmet93
25 Eylül 2008, 18:28
Tekirdağ çorlu'daki honda onur motor da yapıyo motosikletler ile gökhan bey ilgileniyo telini honda.com.tr den bulabilirsin
praetorian
25 Eylül 2008, 18:31
gercekten istanbul anadolu yakasına cok yakın bi öneri..
melocann
25 Eylül 2008, 18:38
çako dostum bugün ön frende sorun vardı sürtüyordu motorlarla ilgilenen bi frenci var ona gittim adamla bir iki muhabbetten sonra 6. vitesin yemediğini söledim hem fireni kontrol etmek için hemde vitese bakmak için şöle bi dolandı ve dediği sübap ayarı gerekiyor senin sübaplar çok sert ve kaçırıyor ondan dedi bayramdan sonra sübap ayarına sokcam eleti bakalım nasıl olcak
bilgisi olan varmı bu konuda sübap kaçırma gibi bişey varmı olabilirmi
hizli_170
25 Eylül 2008, 19:22
Arkadaşlar bendeki cbr 125 kırmızı siyah yanı renklı model de repsollerı merak edıyorum acaba arasındakı renkden baska performans yada ses de bı fark varmı ya bılen varsa ozel msj ayada buraya yaabılırsse sevınıcem :)
ruckerpark
25 Eylül 2008, 19:31
yok kardesım sadece rengi ole bir performans artısı yada eksisi yok :D
Darkkiller
25 Eylül 2008, 19:34
melocan senin motor kaçbin km de?
sanırım online değilsin ben bildiklerimi yazıyım sen geldiğinde okursun artık...
dostum eğer motor rolantide çalışırken aşırı bi titreşimi varsa
belli bir devire kadar motorun devri çok zorlanarak çıkıp birden açılıyorsa ok o zaman git subap ayarı yaptır derim ama...
senin tek derdin 6. vitesteki güç kaybıysa bu motor yokuş aşşa bir eğim dışında zaten 6. vitesle 110 - 120 km arası bir sabit hıza sahip... senin de derdin buysa motor da bir sorun yok demektir... ama sadece 6. vitesteyse sorun, bunun subap ayarı ile değil aktarma elemanları ile ilgili bir sorunu vardır... bildiğim kadarı ile subap ayarlarında bir sorun varsa zaten tüm viteslerde aynı şekilde nazlanır sadece 6. viteste değil....
zaten cıbırda bir tane piston (1 silindir) 2 tane de subap var tahminimce subap ayarı bozuk olsa bile en fazla titreşimi biraz artar... tabi bunları sana yazarken bir yerden araştırıp yazmadım sadece doğru bildiğimi sandığım şeyleri yazıyorum...
ahmet93
25 Eylül 2008, 19:46
gercekten istanbul anadolu yakasına cok yakın bi öneri..
Olsun hem biraz yol yapar hemde rodajın 150 kmsi tamamlanmış olur ben rodajdayken kendimi çok zor tutuyodum deviri 6 binden yukarı çıkartmamak için
cem_ali
25 Eylül 2008, 19:55
yahu bu aynayla,aynayı ve debriajı tutan meletin fiyatını sordum bugün ikisi 100 ytl dediler :pr:
bir aynanın fiyatı 42 ytl olurmu yaa...
buarada sol aynam emaneten duruyodu bugün bi dokundum vida kırıldı bende uzak diye herzamanki ustama gitmedim sanayideki başka bi ustaya gittim.dedim bi vida uydurur devam ederim
adam mahvetti ortalığı yaa,aynasız kullansaydım daha iyidi.üstüne üstlük debriajıda bozdu vida büyük olduğu için debriajı sıkı tutuyo yani ben debriajı bırakıyorum ama o takılı kalıyo :pr:
üstüne bide para bayıldım insan müsfettesine....
siz siz olun tanımadığınız yere gitmeyin
oraya gitmeseydim belki de 100ytl lik masraf açılmicaktı başıma
hizli_170
25 Eylül 2008, 20:13
yok kardesım sadece rengi ole bir performans artısı yada eksisi yok :D
ok tşk ederım dostum :))
cakalaz
25 Eylül 2008, 21:09
@ Darkkiller :
Arkadaşım Öncelikle verdiğin bilgiler için sağol.. Ben de Bunun Sübab larla alakasız olduğunu düşünüyorum.. Bizim sorunumuz 5. vitese kadar çok güzel tekıntısız 10.000 devire kadar cıkıyor ama 6. vitese gecince Motor 8000 devri gecmiyor.. Hee bu arada Lastiklerimiz 130 Luk... Acaba yetmiyor mu ???
Bu arada Hava filtremizin Fiyatı nedir arkadaşLar ???
CBR-125
25 Eylül 2008, 21:13
@ Darkkiller :
Arkadaşım Öncelikle verdiğin bilgiler için sağol.. Ben de Bunun Sübab larla alakasız olduğunu düşünüyorum.. Bizim sorunumuz 5. vitese kadar çok güzel tekıntısız 10.000 devire kadar cıkıyor ama 6. vitese gecince Motor 8000 devri gecmiyor.. Hee bu arada Lastiklerimiz 130 Luk... Acaba yetmiyor mu ???
Bu arada Hava filtremizin Fiyatı nedir arkadaşLar ???
Yav arkadas ya sizin motorlara biri büyü yaptı yada benim motora bi hacı hoca okuyup üfledi ya nasıl oluyor da CBR 125 6. viteste 8 bin devri geçmiyor ben anlayamadım
6. vitese attıktan sonra yaklaşık 3 dk içinde düz yolda 9 bin devire dayanması lazım :pale::silent:
cakalaz
25 Eylül 2008, 21:54
3 Dakka mı ??? 3 dakka da biraz fazla be kardeşim..
AAma cidden 6. viteste 8.000 devri geçmiyor motorum .. ?
CBR-125
25 Eylül 2008, 21:55
3 Dakka mı ??? 3 dakka da biraz fazla be kardeşim..
AAma cidden 6. viteste 8.000 devri geçmiyor motorum .. ?
Ya saate bakarak hesaplamadım ama tahminimce 2 veya 3 dakka içinde çıkması lazım 9 a hatta yol müsait olunca 9 u bilene geçiyor :silent::silent:
GorkeM
25 Eylül 2008, 22:31
o gunden sonra duz yolları artık hic sevmez oldum. :) cıbır da virajları aslında çok seviyor, çok da güzel dönüyor :)
Budur. :cherry:
Cibir malum , otoyola cikip gaz acilacak bir makine degil.
Bu motorun en buyuk zevki , virajli dag yollarinda cikar. :cherry:
http://images.inmagine.com/img/purestock/prss019/prss019018.jpg
cem_ali
Eger ayna ve maneti tutan alasim kirildi veya dis kaptiysa 54 ytl'ye onu satin al. Aynaya gelince, orjinal almana hic gerek yok. 5 ytl'ye sirkeciden daha kucuk daha zarif aynalar bulabilir , veya orjinal fiyatina cok daha gosterisli ayna takabilirsin.
cakalaz
Lastikleriniz motoru cok zorluyor. Orjinal ebatlara don , o zaman bakalim 6. viteste redline vuruyor musun vurmuyor musun?
cakalaz
25 Eylül 2008, 22:38
Görkem hazır burdayken sorayım :P
Bizim motorun hava filtresi kaç para ??? iLLa orjinalini mi kullanmalıyız.. Servis uzak da :P
GorkeM
25 Eylül 2008, 22:49
Orjinali kac para bilmiyorum fakat ben K&N takmistim.
Bazi ustalar , diger motorlar icin olan filtrelerden keserek bizim motora uyduruyorlar. Fakat ne kadar saglikli olur bilemem.
cakalaz
25 Eylül 2008, 22:53
E K&N fiyatını yazıverseydin bari :P
GorkeM
25 Eylül 2008, 22:55
K&N fiyatini unuttum.Turkiye'de bulamamis, Ozgur'e Amerikadan getirtmistim. Ozgur biliyordur fiyatini soyler.
Ama K&N sitesinde , Turkiye distributoru olarak su adres veriliyor.
http://www.lapas.com.tr/
dookie
25 Eylül 2008, 23:11
http://cgi.ebay.co.uk/Honda-CBR125R-CBR150R-K-N-Air-Filter_W0QQitemZ190253887319QQcmdZViewItem?hash=it em190253887319&_trkparms=72%3A1301%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C 240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
ebay de var
genç kaptan
25 Eylül 2008, 23:15
önümüzdeki 2009 yazına kadar çok temiz 2.el cbr 125 arıyorum.satacak arkadaşlara duyrulur.
dookie
25 Eylül 2008, 23:18
hepimizin cıbırı satılık hemen hemen :
:mrgreen:
hizli_170
25 Eylül 2008, 23:24
bende kilometresı az cbr arıyorum nakıt olarak takas falan degıl onumuzdekı ay yanı ekım sonu yada kasım başı gıbı.
not: Kütahyaya yakın illerden tercih edilir, tekrar yazıyorum km az temiz olsun arkladaslar:bounce:
cakalaz
25 Eylül 2008, 23:34
Aynen ; hemen hepimizin motoru satılık... Hemen verelim.. Giresun :P
genç kaptan
25 Eylül 2008, 23:36
az kmde. rengin önemi yok. temiz kazasız çiziksiz az kmli bütçeye uygun istanbuldan cbr aranıyor.
tarkoo
25 Eylül 2008, 23:38
herkeze selamlar motorumu bugün sattım arkadaşlar :salut:
http://www.sahibinden.com/sok_sok_sok_indirim!!!_0_km_kadar_temiz_buyuk_firs at!WQQaXQQ10294906WQQpXQQdisplayitem
az kmde. rengin önemi yok. temiz kazasız çiziksiz az kmli bütçeye uygun istanbuldan cbr aranıyor.
motoru şirinevler otosevere verdim.almak isteyen arkadaşla otoseverle irtibata geçebilir....
genç kaptan
25 Eylül 2008, 23:41
ön farın teki yanıyor digeri sellektörde , uzunlarda yanıyor.
bu orjinalinde yok.
sonradan nasıl yapılıyor kablo baglantıları soketleri filan.
çift olarak zenon taktırmayı düşünüyorum şimdiden.
herkeze selamlar motorumu bugün sattım arkadaşlar :salut:
http://www.sahibinden.com/sok_sok_sok_indirim!!!_0_km_kadar_temiz_buyuk_firs at!WQQaXQQ10294906WQQpXQQdisplayitem
motoru şirinevler otosevere verdim.almak isteyen arkadaşla otoseverle irtibata geçebilir....
motorun gerçekten çok temizmiş.
tekirdaga geliptemi motoru aldılar yoksa senmi istanbula geldin?
üzerine kar payı koyup satacaklar galiba .
en az 4000 ytl fiyat çekerler tahminim. en mantıklısı bana göre ruhsat sahibinden almak.
bişe daha sorucam.
alım satım yaptınızmı . ücreti nedir?
teşekkürler.
tarkoo
25 Eylül 2008, 23:52
ön farın teki yanıyor digeri sellektörde , uzunlarda yanıyor.
bu orjinalinde yok.
sonradan nasıl yapılıyor kablo baglantıları soketleri filan.
çift olarak zenon taktırmayı düşünüyorum şimdiden.
motorun gerçekten çok temizmiş.
tekirdaga geliptemi motoru aldılar yoksa senmi istanbula geldin?
üzerine kar payı koyup satacaklar galiba .
en az 4000 ytl fiyat çekerler tahminim. en mantıklısı bana göre ruhsat sahibinden almak.
bişe daha sorucam.
alım satım yaptınızmı . ücreti nedir?
teşekkürler.
ben motorumu honda beat ile takas ettim iş gereği.vekaletname vardim alım satım işlemleri için.nekadara satar bilemem ben motora 3800 istedim hemen hemen o fiyata da vermiş oldum. motorla bi alakam kalmadı. bugün teslim edip yeni motoru alıp memlekete tdağ mürefteye döndüm.motorum gerçekten çok temiz hiç düşmedim yatırmadım çizik dahi yok. cbr almak isteyenler boşuna fazla para verip 0 almasın motoru gidip bi görsün zaten kararı değişir.
cakalaz
25 Eylül 2008, 23:58
@ TaRKoo ;
Bayiye mi sattın motoru... Kaça verdin ???
ahmet93
26 Eylül 2008, 00:00
Ne güzel bu topic yine eski günlerine döndü
tarkoo
26 Eylül 2008, 00:03
şirinevler deki otosevere motorumu teslim ettim. İş icabı honda beat almam gerekiyodu. cbr ile takas ettim.yarın gidip motoru görebilirsinz.bugün bıraktım motoru.tdağdan arabaya yükleyip getrdim yenisini alıp döndüm.vekaletimi de verdim
resimde de gördüğünüz yeni honda beat
cem_ali
26 Eylül 2008, 00:04
Görkem
Eger ayna ve maneti tutan alasim kirildi veya dis kaptiysa 54 ytl'ye onu satin al. Aynaya gelince, orjinal almana hic gerek yok. 5 ytl'ye sirkeciden daha kucuk daha zarif aynalar bulabilir , veya orjinal fiyatina cok daha gosterisli ayna takabilirsin.
sağol görkem yorumun için.valla orjinal ayna olsun istiyorum ama yinede bi bakim diğer modellere...
ben bi cbr 125 alıcak olsam orjinal olmayan bişey istemem çünkü...
burdan yazarım eğer farklı ayna alırsam
sayman55
26 Eylül 2008, 01:24
bende kilometresı az cbr arıyorum nakıt olarak takas falan degıl onumuzdekı ay yanı ekım sonu yada kasım başı gıbı.
not: Kütahyaya yakın illerden tercih edilir, tekrar yazıyorum km az temiz olsun arkladaslar:bounce:
sahibindende 4675357 nolu ilanda kaydı var bir bakıhttp://www.sahibinden.com/4000_km_de_2006_model_honda_cbr-_125_r_super_sport_WQQaXQQ4675357WQQpXQQdisplayite mn, becerebildiysem aşağıya linkde vereyim:
Viraj konusu geçmiş benimde en sevdiğim konulardan biri oldu bu,Görkem le Kadıköy de yaptığımız konuşmadan sonra beni de dürtükler oldu şeytan:cherry:4 kere çeşitli hızlarda(genelde düşük hızlar)sola yatma sonucu:pr:bende bi kaç deneyim edindim virajlar konusunda ve artık inanılmaz zevk veriyor viraja girmek bu makinayla zaten artık hızı falan yetmiyo yani sadece virajı için biniyorum.
Madem bu kadar viraj sever var bi kaç yol tarif edin de keyfini sürelim ya mesela Görkem e sorduğumda Şile yolunu önermişti galiba.Benim en sevdiğim virajlar Taksime giderken tersane nin ordan yukarı çıkan yoldaki ard arda virajlar:bounce:.Çok güzel giriliyo o virajlara genelde gece vakti boş oluyor denemenizi tavsiye ederim:cat:.Sahil yolunun asfaltı yamalı bohça gibi olmasa mükemmel olur mesela...Evet var mı tavsiye eden?
dookie
26 Eylül 2008, 02:36
forumun viraj propagandasını Gorkem yapıyo zate :)
GorkeM
26 Eylül 2008, 03:19
Duz yolda herkes gaz acar , onemli olan donebilmek :cherry:
Sile yolu dememisimdir. Sile yolunun asfalti cok bozuldu ve kamyonlar yuzunden cok tehlikeli bir hal aldi.
Benim sana dedigim Riva yolu. Avrupa yakasinda , 2. kopruden cikmadan once Kavacikta Riva sapagi vardir. Oradan ciktiginda Rivaya dogru ilerlersin. Tunele girmeden once sag tarafa saparsan o yol seni dogruca riva yoluna goturur.
Bircok SS kullanan o yolda gaz acar.
Onun disinda , Riva yoluna gider gibi yapip , Polonezkoy sapagindan sapip polonezkoy yollarini kesfedebilirsin.
Bursa'ya giderken "dikkat tehlikeli virajlar" tabelasinin oldugu kisimda butun motorcular gaz acar :D
Caddebostan-Bostanci arasi sahil yolu. Hatta bu yol Kartal'a kadar devam eder.
Fakat asfalti pek iyi degildir ve trafigi bakimindan tehlikelidir.
Viraj almak zevklidir , fakat tehlikelidir. Sinirlarimizi iyi bilmeli , ve surekli calismaliyiz.
Virajda en onemli konulardan bir tanesi frenlemedir. Bircok hata bu yuzden olmaktadir.
Frenlemeyi virajda degil , viraj oncesinde yapmali , viraja frenle girmemeliyiz.
Virajli bir yolda , viraja yaklasirken frenleriz , vites kuculturuz. Dogru vitesi bulur , frenleri birakir , viraja sabit hizla yatariz.
Viraj cikisini gordugumuzde ve viraji sorunsuz alabilecegimiz cizgiyi kestirdigimizde gazi acar hizlaniriz.
Bir dahaki viraja kadar gazlar , viraj geldiginde yeniden yukaridakileri uygulariz.
Bunu kusursuz ve seri yapmak , tecrube kazandikca olur.
Ayrica onemli olan diz surtmek el degdirmek degil , onemli olan viraj cizgisini koruyabilmektir.
praetorian
26 Eylül 2008, 03:25
sile agva arasi orman yollari da cok iyi biraz zorlayici..
dar yol ama cok virajli dikkat ister:d
özgürnazım
26 Eylül 2008, 10:31
Honda'nın Vitesli Motorlara yeni başlayanlar.. yeni adım atanlar için yaptığı eğitime katılmaya karar verdim. En kısa zamanda bana uygun olan bir tarihte
1. kur eğitimi alıcam.
Bu şekilde pratik yapmış olurum. Ehliyet kursuna motor öğrenmek için değil en azından sadece ehliyet almak için gideceğim için kafam rahat olur, aman sürüş bilgisi verirler mi vs. derdim olmaz:)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO