Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Darkkiller
06 Ağustos 2008, 18:51
ben 1. vites haricinde canım sıkıldığında bazen redline gidiyorum (11000-12000) 12500 devirde devir kesici devreye giriyor ve devri 12000 devire atıyor 12000 devire gelene kadar motor gaz yemiyor... 11500 civarı vites değiştirdiğimde (ki gaz kesmeden vites değiştiriyorum, vites değiştirmem 1 sn anca sürüyor) 6. vites hariç 9500 devir üst vites değeri yani max hp devri...
thecrasher arkadaşımın bağsetmeye çalıştığı accelerasyon yukarıda yazdığım gibi sanırım...
görkemin dediği normal sağlıklı kullanım için gerekli vites aralıkları 10000 devire kadar (yani max hp) çıkıp motoru zorlamadan vites değiştirip en yüksek torktan (7500-8000 devir) tekrar ivmelenim max sürrate ulaşmak....
ha birde unutmadan redline gidildiğinde max sürrate daha çabuk ulaşılıyor bana karşı çıkacak arkadaşlar vardır muhakkak ama buda benim kendi cıbırımla yaşadığım deneyimlerin yansıması....
FireStarteR
06 Ağustos 2008, 19:26
yya arkadaşlar bu devir saatindeki oynama başka kimsede oluyomu. benim devir saati 8000 e falan geldiğinde titriyo oynama yapıyo neden acaba..
görkem herşeyi bildin bi bunu bilemedin ya.:P
GorkeM
06 Ağustos 2008, 19:35
Herşeyi bilseydim gider usta olurdum motoru bakıma getirirdiniz :mrgreen:
Km saati deseydin km teline ince yağ damlat derdim fakat devir saati tamamen elektronik olmalı... Çözümünü bilmiyorum.
Shrieker
06 Ağustos 2008, 20:40
yya arkadaşlar bu devir saatindeki oynama başka kimsede oluyomu. benim devir saati 8000 e falan geldiğinde titriyo oynama yapıyo neden acaba..
Bu bahsettiğin olayı dün binerken ben de fark ettim.Motorun son bakımı yeni yapıldı acaba bakımdan önce de oluyor muydu bilmiyorum.Titremeyi hangi devir aralığında yaptığından tam emin değilim ama düşük-orta devilerde yok sanırsam.Yarın inceleyip detaylı rapor yazarım:)
tarkoo
06 Ağustos 2008, 20:52
Tarkoo nun cıbırı hakkında bilgi rica ediyorum ::dpac:: :mrgreen:
k.a.g.a.n@hotmail.com ben antalyadaym kardeş eklersen bi konuşuruz fiyatı falan..
arkadaşlar motor 3800 kmde hiç düşmedim ve biyere çarpmadım.daha büyük bi motor düşündüğüm için satmaya karar verdim resimde nasılsa motor garajda aynen duruyo.dışarda hiç bırakmadım motoru devamlı garajda durdu.motor tamamen orjinal hiçbir yerinde oynama yapmadım hiçbişey yapıştırmadım.fiyat olarak pazarlıksız peşin 4000 ytl istiyorum. daha detaylı bilgi almak isteyenler
http://www.sahibinden.com/cok_asiri_temiz_sok_fiyat!!!_siyah_renk!!!WQQaXQQ1 0294906WQQpXQQdisplayitem
linkini ziyaret edebilirler...
FireStarteR
06 Ağustos 2008, 21:52
Bu bahsettiğin olayı dün binerken ben de fark ettim.Motorun son bakımı yeni yapıldı acaba bakımdan önce de oluyor muydu bilmiyorum.Titremeyi hangi devir aralığında yaptığından tam emin değilim ama düşük-orta devilerde yok sanırsam.Yarın inceleyip detaylı rapor yazarım:)
benim motordada bakımdan önce yoktu 8000 bakımını yaptırdım ondan sonra ortaya çıktı...
Shrieker
06 Ağustos 2008, 22:26
Firestarter
Yeni yapılan bakım 8000 idi benim de.Sanırım bakımdan önce yoktu böyle birşey.
rocker.ufuk
07 Ağustos 2008, 00:00
galiba ilk aldığım motor bu olucak
ama önce nisanı beklemem lazım ehliyet için
şimdi bi sorum olucak arklar:
ilk motor denemimde bu motoru tercih etmem doğrumu?
we bu motora kalın lastik takmak dışında ne yapılırsa dha güzel olabilir?
FireStarteR
07 Ağustos 2008, 00:30
Firestarter
Yeni yapılan bakım 8000 idi benim de.Sanırım bakımdan önce yoktu böyle birşey.
evet başından böyle olay geçmiş birisini bekliyoruz. devir saati neden titriyor bizim motorların??:silent:
cakalaz
07 Ağustos 2008, 00:47
@ TaRKoo :
Fiyatı biraz daha cazip hale getir istersen ki koLay gitsin :P
GorkeM
07 Ağustos 2008, 01:03
Benim milim şaşma yoktu valla göstergede :P
tarkoo
07 Ağustos 2008, 01:36
@ TaRKoo :
Fiyatı biraz daha cazip hale getir istersen ki koLay gitsin :P
fiyatı gayet güzel bence aceleside yok zaten ne zman satılırsa... bu arada yeni motor olarak Yamaha XCITY 250 düşünüyorum.bu motola ilgili bilgisi olan varmı???
yardımcı olursanız sevinirim...
tuğper
07 Ağustos 2008, 01:37
bu olay benimde başıma geliyor o devirlerde sapıtıyor titreme yapıyor benim devir ibreside,birde yavaş giderken 10km ile 30 km arasında bir titreşim yapıyor,
artık delidir ne yapsa yeridir diyorum :queen:
bir ara servisten orjinal 0 kilometre teli alıp takayım diyorum yağlamayla felan uğraşmayım,ee 42bin km oldu yazık günah:salut: sıfır bi tel iyi gider artık,belki düzelir:mrgreen:
cakalaz
07 Ağustos 2008, 01:40
Benim devir saatim de titreme yapıyor... 6 vites 110 ile giderken 8 000 devirde titreme yapıyor :silent: Normal bişey sanırım !!!
GorkeM
07 Ağustos 2008, 01:44
tuğper
Ben bu gün sipariş verdim , 2 gün sonra elimde olacak... Fabrika stoklarında var.
29 yetele...
Bir arkadaşın km telini koparmıştım da :P
Devir saatinin titreme yapması normal birşey değil arkadaşlar...
tuğper
07 Ağustos 2008, 01:48
Görkem
nasıl başardın onu:P aylardır kullanmamanın acısı olsa gerek:P
normal bir şey değilse kesin değiştiririm fiyattada uçmamış honda çok iyi fiyatta bence.
abi hızır gibisin senden soruluyor stoklar felan valla,ist'ye gelince alırım takarız seninle üst taraf vidalı fakat alt tarafı bilmiyorum nasıl takılır bir şekilde takarız:cat:
FireStarteR
07 Ağustos 2008, 02:18
titremesi kronik bi sorun o zaman:queen:
olley bizim motorunda kronik sorunu varmış.:P
Juba
07 Ağustos 2008, 04:22
Devir saati titremesi dedidiğiniz nedir tam anlayamadım?
Göstergenin titremesi mi yoksa devir ibresinin titremesi ve kendini kaybetmesi mi?
Benimde bir sorum var benim rölanti devri sabit değil yani kafasına göre durduğumda 1500 de ceviriyor daha fazlada ceviriyor daha az da neden oluyor bu çok hızlı kullandığımda rölanti yükseliyor bi problem mi var acaba?
CBR-125
07 Ağustos 2008, 10:12
Günaydın! Ey CBR-125 topiği camiası !
Sonun da bunu başardım ve artık bir CBR-125 Repsol sahibiyim motoru bugün kocamustafa paşa dan alıp taksimden işyerime PERPA ya gelicem plakam
34 UE 6337 beni gören arkadaslar durdursunlar tanışalım. Henüz ilk motorum ve bayağı borcun altına girerek aldım şimdilik koruma olarak sadece kaskım var başka bişey alamadım motor için bi tanıdık otopark ayarladım ŞİRİNEVLER-ATAKÖY civarında motor için otopark arayan arkadaşlara da yardımcı olabilirim borçlarım bitene kadar gezilerinize katılamayacağım için çok üzülüyorum ama borçlar yaklaşık 3-4 içnde biter inşallah işte o zaman sizlerleyim fotoğraf eklemek burada biraz meşakkatli iş ama çeker çekmez ya görkem e gönderirim o ekler yada ben eklerim.Bugün Motoru alana kadar topic deyim almaya gidince haber veririm belki eşlik etmek isteyen çıkar :)
MONTANA72
07 Ağustos 2008, 11:36
hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler..
CBR-125
07 Ağustos 2008, 11:48
hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler..
Teşekkür ederim montana aynı seninkine benziyor bizim kerata da :) Ama bi tek sen cevap verdin buna üzüldüm ya ben dedim ben aldığımı söyleyince tebrikler hayırlı dualar eksik olmaz ama heralde millet yeni uyandı ondan neyse hayırlısı olsun
praetorian
07 Ağustos 2008, 11:49
hayırlı olsun..
devir saati titremesi ilginç bizim canavarın devir saati görkemin bozuk aküsünün taktığımız zaman hariç hep mükemmel çalışırdı...
not:cbrla 200 gördüm..akü bozuk olunca çok kolay oluyo:)
ci_han
07 Ağustos 2008, 12:04
Sonun da bunu başardım ve artık bir CBR-125 Repsol sahibiyim motoru bugün kocamustafa paşa dan alıp taksimden işyerime PERPA ya gelicem plakam
34 UE 6337 beni gören arkadaslar durdursunlar tanışalım. Henüz ilk motorum ve bayağı borcun altına girerek aldım şimdilik koruma olarak sadece kaskım var başka bişey alamadım motor için bi tanıdık otopark ayarladım ŞİRİNEVLER-ATAKÖY civarında motor için otopark arayan arkadaşlara da yardımcı olabilirim borçlarım bitene kadar gezilerinize katılamayacağım için çok üzülüyorum ama borçlar yaklaşık 3-4 içnde biter inşallah işte o zaman sizlerleyim fotoğraf eklemek burada biraz meşakkatli iş ama çeker çekmez ya görkem e gönderirim o ekler yada ben eklerim.Bugün Motoru alana kadar topic deyim almaya gidince haber veririm belki eşlik etmek isteyen çıkar :)
öncelikle hayırlı olsun şu an ne kadar sabırsız ve de heyecanlı olduğunu tahmin edebiliyorum. aman dikkat et kazasız belasız sürüşler diliyorum
Darkkiller
07 Ağustos 2008, 12:10
hayırlı olsun arkadaşım ALLAH kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...
NOT: ilk günlerde ön freni işaret parmağınla sık... arabaların sağından sollama yapma... korumasız 10mt bile gitme...
cakalaz
07 Ağustos 2008, 12:19
@ CBR 125 :
Hade hayırlı oLsun :) Kazasız sürüşler :)
CBR-125
07 Ağustos 2008, 12:46
Bana CBR-125 de en uygun frenlemeyi hız a göre gruplandırıp söyleyebilirmisiniz ya bunu hiç bilmiyorum :silent:
Örneğin 60 ile gidiyorken ani fren yapmak için şunu şunu yap
90 ile gidiyorken yavaşlamak için bunu bunu yap gibi bilgilere ihtiyacım var
Bide 1. viteste kalkarken güzel kalkamıyorum ya öne fırlıyor yada çok yavaş kalkıyor bunun içinde yardım bekliyorum
Birde ayaklarımın motor üzerindeyken yere tam basmasını istiyorum şimdilik sadece parmak uçlarım basıyor bu motoru alçaltmak için bişeyler yapılıyormuş o konuda da bilgisi olup da yazandan allah razı olsun.
Herkese ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim:rendeer:
cakalaz
07 Ağustos 2008, 12:53
Daha bilgili arkadaşlar da vardır ama ben de bildiklerimi yazayım..
Birincisi Kesinlikle Belli bir hızla giderken Arka frene asıLmamalısın.. Lastik kilitlenmesi sakatlıklar doğurabilir.. İki freni aynı anda be belli bir uygunlukta kullanmalısın ki arac yola uygun yavaslasın... Ben sürekli vires düşürerek Yani motor fren ile yavaslarım... 60 la gidiyorum ; önüme arac çıktı hemen ön frene dokunu anında vitesimi düşürürüm; daha emniyetli bir yavaslama sağlıyor...
Kalkıs esnasında ise ; Senin sorunu debriyaj ile ilgili.. Unutma debriyaj aracların beyin noktasıdır.. Debriyajsız ; durma ; kalkma ; vites atma ; vites azaltma vs yapılamaz... Eğer hafif gazı duyup debriyajı yavasca bırakırsan gayet güzel bir kalkıs yaparsın.. Hareket edinceye kadar bırakıp hareket edince öyle tutup 1 metre sonra tamamen bırakıp sadece gazla devam ediyosun.. Olay bundan ibaret :)
CBR-125
07 Ağustos 2008, 12:57
Daha bilgili arkadaşlar da vardır ama ben de bildiklerimi yazayım..
Birincisi Kesinlikle Belli bir hızla giderken Arka frene asıLmamalısın.. Lastik kilitlenmesi sakatlıklar doğurabilir.. İki freni aynı anda be belli bir uygunlukta kullanmalısın ki arac yola uygun yavaslasın... Ben sürekli vires düşürerek Yani motor fren ile yavaslarım... 60 la gidiyorum ; önüme arac çıktı hemen ön frene dokunu anında vitesimi düşürürüm; daha emniyetli bir yavaslama sağlıyor...
Kalkıs esnasında ise ; Senin sorunu debriyaj ile ilgili.. Unutma debriyaj aracların beyin noktasıdır.. Debriyajsız ; durma ; kalkma ; vites atma ; vites azaltma vs yapılamaz... Eğer hafif gazı duyup debriyajı yavasca bırakırsan gayet güzel bir kalkıs yaparsın.. Hareket edinceye kadar bırakıp hareket edince öyle tutup 1 metre sonra tamamen bırakıp sadece gazla devam ediyosun.. Olay bundan ibaret :)
Debriyaj olayını biliyorum ama fren kısmını bilmiyordum boş yolda bu değdiğini bir iki kez yapıcam bakalım nasıl oluyor hafif ön fren sonra hemen debriaj 3. viteste iken 2. ye atıp deriyajı bırak ve gaz verme heralde olay bundan ibaret sonra da tam durmak için ön ve arka fren :bounce:
Darkkiller
07 Ağustos 2008, 12:59
fren ilgili eğitim tadında konulara arama butonunu kullanarak ulaşabilirsin... çok ani bişey olursa ve kaçabileceğin bi boşluk varsa frene değil gaza bas kaçamıyosan 2 frenide aynı anda önü kaydırmadan sıkmalısın önün kayma noktasınıda motoru kullanarak bulabilirsin....
kalkış konusunda motor rolantideyken debriyajdan elini gaz vermeden yawaşça çek motor ileri ufak bi hamle yapacaktır, hamle yaptığı noktayı el hafızana kaydet dicem oda deneyimle olur... hamle esnasında gazı çok az açman rahat bi kalkış yapmanı sağlar... ama rebriyaj çok yukarılarda kavrama yapıyorsa debriyajını gidip serviste ayarlatman lazım çok yukarıda kavraması şehir içi trafikte sol kolunu yorar ve debriyaj balatası için de çok iyi bişey değil....
motorun alçaltılması ile ilgili bi bilgim yok...
CBR-125
07 Ağustos 2008, 12:59
Ben şu sorularımı tekrar sorayım bilgisi olan arkadaslar yine esirgemesin yazsınlar araya kaynamasın sorular.
Bana CBR-125 de en uygun frenlemeyi hız a göre gruplandırıp söyleyebilirmisiniz ya bunu hiç bilmiyorum
Örneğin 60 ile gidiyorken ani fren yapmak için şunu şunu yap
90 ile gidiyorken yavaşlamak için bunu bunu yap gibi bilgilere ihtiyacım var
Bide 1. viteste kalkarken güzel kalkamıyorum ya öne fırlıyor yada çok yavaş kalkıyor bunun içinde yardım bekliyorum
Birde ayaklarımın motor üzerindeyken yere tam basmasını istiyorum şimdilik sadece parmak uçlarım basıyor bu motoru alçaltmak için bişeyler yapılıyormuş o konuda da bilgisi olup da yazandan allah razı olsun.
Herkese ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim
cakalaz
07 Ağustos 2008, 13:00
Tabi bu arada hızının düşük olması lazım :) Yan vitesine göre yüksek hızdaysan vites düşürmek lastik kilitleyebilir.. Yavas yavas denersen anlarsın zaten :P
CBR-125
07 Ağustos 2008, 13:03
Tabi bu arada hızının düşük olması lazım :) Yan vitesine göre yüksek hızdaysan vites düşürmek lastik kilitleyebilir.. Yavas yavas denersen anlarsın zaten :P
Uzun bir süre 3. vitesin üzerine çıkmamayı düşünüyorum kullanacağım güzergah 3-4 vites için uygun bu viteslerde de maksimum hızım 60-70 olur :cyclopsan
hayırlı olsun kardeş allah kazadan beladan korusun seni. iyi günlerde kullan
Teşekkür ederim kardeşim allah hepimizi korusun hep dua ettim. "Bu motoru almayı ve sağ salim kullanmayı nasip et" diye sonunda nasip oldu şimdide "Benim ve bütün motor kullanan arkadaslarımın sağ salim kullanmasını nasip et" diye dua edicem:cat:
Darkkiller
07 Ağustos 2008, 13:28
motor devri 8000 üzerine çıktığında vites düşürüp debriyajı aniden bırakırsan arka tekerlek kilitler yawaş yawaş bırakırsan motor freni yapmış olursun... buda acil durumlarda bi işine yaramaz
CBR-125
07 Ağustos 2008, 13:44
Arkadaşlar motoru daha almadan sahibi kaza yapmış :salut:kaporasını da ödemiştim motorum gitti şimdi başka bitane arıyorum :salut: Şimdi haber aldım lanet olsun yaaaaaaaa:salut:
cakalaz
07 Ağustos 2008, 13:47
Ahan da oLaya bak sen :silent::silent: Bu kadar da olmaz yani . . .
CBR-125
07 Ağustos 2008, 13:48
Ahan da oLaya bak sen :silent::silent: Bu kadar da olmaz yani . . .
Ya herif parayı beğenmedi daha çok veren birini buldu yada hakkaten dediği gibi kaza yaptı
cakalaz
07 Ağustos 2008, 13:56
Kaç paraya anlasmıstınız ??? Hemen git a baska bi tane ... :wiinkk:
CBR-125
07 Ağustos 2008, 14:01
Kaç paraya anlasmıstınız ??? Hemen git a baska bi tane ... :wiinkk:
Ya 3000 e anlaşmıştık 2350 peşin verdim kalanını da 1 hafta sonra verecektim satışı da salı günü alacaktım :salut:
cakalaz
07 Ağustos 2008, 14:03
E git paranı geri alsana.. Adam yatar üstüne demedi deme !
CBR-125
07 Ağustos 2008, 14:06
E git paranı geri alsana.. Adam yatar üstüne demedi deme !
Yok gel al dedi aradı telefon etti. Ama ben motoru da görücem bakalım kaza mı yoksa vaz mı geçti yaptığımız anlaşma da Satıştan vazgeçmek yok diye yazmıştım :salut:
thecrasher
07 Ağustos 2008, 15:06
sen motoru almadan paranın nasıl 2/3 ünü verdin onu anlayamadım ben. Ben motoru alırken 100ytl kapora verdim. Sendeki iyi cesaret.
MONTANA72
07 Ağustos 2008, 15:25
Ya 3000 e anlaşmıştık 2350 peşin verdim kalanını da 1 hafta sonra verecektim satışı da salı günü alacaktım :salut:
benim motoru vereyim sana 2006 mod 4900 km kusursuz devire hazır borcu harcı yok.. 3.250 ytl
CBR-125
07 Ağustos 2008, 15:57
benim motoru vereyim sana 2006 mod 4900 km kusursuz devire hazır borcu harcı yok.. 3.250 ytl
Param olsa hiç kuşkusuz alırdım inan ama çok pahalı abi yani zaten çok az imkanım var onunla da zar zor almıştım cebimde 2350 var kalanını da çarşamba perşembe ödiycem ama 3000 i geçemez alacağım motor ayrıca ben bilgisayarcıyım belki bilgisayar ile ilgili bi ihtiyacın olur bende sana o zaman yardımcı olurum ama 3250 beni aşıyor
cakalaz
07 Ağustos 2008, 16:00
Kardes sen nerde yasıyosun tam olarak.. Bulalım sana hemen motor :)
AL ara konus bakalım neyin nesiymiş ???
http://www.sahibinden.com/motocity_satis_servis_yedekparcaWQQaXQQ10281694WQQ pXQQdisplayitem
CBR-125
07 Ağustos 2008, 16:02
Kardes sen nerde yasıyosun tam olarak.. Bulalım sana hemen motor :)
AL ara konus bakalım neyin nesiymiş ???
http://www.sahibinden.com/motocity_satis_servis_yedekparcaWQQaXQQ10281694WQQ pXQQdisplayitem
Ben istanbul Bahçelievlerdeyim Şişli de çalışıyorum bu motoru biliyorum akşam buraya gideceğim sizce nasıl ?
cakalaz
07 Ağustos 2008, 16:03
http://www.sahibinden.com/sahibinden_temiz_uygun_fiyata_WQQaXQQ10000821WQQpX QQdisplayitem Ayrıca bu motorun sahibi genc bir arkadaasımız.. Ben rize den aramıstım bunu alacaktım bulamasaydım... Bi de bununla görüş bakalım :cherry: Hemn aramaya basla; Bugünün işini yarına bırakma hesabı :)
CBR-125
07 Ağustos 2008, 16:07
http://www.sahibinden.com/sahibinden_temiz_uygun_fiyata_WQQaXQQ10000821WQQpX QQdisplayitem Ayrıca bu motorun sahibi genc bir arkadaasımız.. Ben rize den aramıstım bunu alacaktım bulamasaydım... Bi de bununla görüş bakalım :cherry: Hemn aramaya basla; Bugünün işini yarına bırakma hesabı :)
Ben bunları hiç sevmiyorum repsol yada siyah istiyorum bunu bedava verseler almam :pale:
Ben bunları hiç sevmiyorum repsol yada siyah istiyorum bunu bedava verseler almam :pale:
O kadıköy kızıltopraktakini alacaktım bu herifinkini alayım dedim o da kaza yaptım dedi daha dün kaporayı verdim yaa alacaktım bu gün
ama gidip bakıcam belki de kaza yapmamıştır satış sözleşmesi yaptım satıştan vazgeçmek yok dedik eğer satmaktan vazgeçtiyse alırım motorumu banane ya oakdar telefon ettim gittim geldim uğraştım
GorkeM
07 Ağustos 2008, 16:33
Görkem
ist'ye gelince alırım takarız seninle üst taraf vidalı fakat alt tarafı bilmiyorum nasıl takılır bir şekilde takarız:cat:
Ön tekerde alttan vidası var... Kolay :cat:
titremesi kronik bi sorun o zaman:queen:
olley bizim motorunda kronik sorunu varmış.:P
Kronik değil :cherry:
Benimde bir sorum var benim rölanti devri sabit değil yani kafasına göre durduğumda 1500 de ceviriyor daha fazlada ceviriyor daha az da neden oluyor bu çok hızlı kullandığımda rölanti yükseliyor bi problem mi var acaba?
Motor ısınmadan rolanti düşüktür. Fakat motoru iyice ısıttığında yükselir.
Rolanti , motor normal sıcaklığındayken 1.5 ile 2 arasında olmalıdır.
CBR-125
Hayırlı olsun... ve geçmiş olsun. Her zaman daha iyisini bulursun.
http://alfamotosiklet.blogspot.com/2007/07/motosiklet-fren-teknikleri.html
CBR-125
07 Ağustos 2008, 16:35
Ön tekerde alttan vidası var... Kolay :cat:
Kronik değil :cherry:
Motor ısınmadan rolanti düşüktür. Fakat motoru iyice ısıttığında yükselir.
Rolanti , motor normal sıcaklığındayken 1.5 ile 2 arasında olmalıdır.
CBR-125
Hayırlı olsun... ve geçmiş olsun. Her zaman daha iyisini bulursun.
http://alfamotosiklet.blogspot.com/2007/07/motosiklet-fren-teknikleri.html
Görkem bi zahmet beraber bulalım ya sen nerede oturuyorsun ?
GorkeM
07 Ağustos 2008, 16:41
Levent :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO