Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
melocann
22 Ekim 2007, 01:08
KAslı birşey istiyorsan gt250r al, ama süper kalite istiyorsan ve ucuz birşey osaman cbr 125 al, gt250r da kalitelidir, ama honda kalitesini bulamazsın.
zaten gt250r kaslı olması beni kandirıyor cbr onun yanında biraz zayıf kalıyor ama sağlamlık konusunda hangisi bilgim yok hani kalitede zaten hondanın yanına yaklaşmaz
bence honda dan şaşma sonucta gt250r da gusel motor ama honda hem dahakalıtelı hemde surus acısından her turlu motora daha yatkın race kasası olsada pozısyon olrak zorlanmadan gecebılırısn dıger turlere burda senın secımın ve ne ıstedıgın cok onemlı bence...
saolun arkadaşlar
axoyum
22 Ekim 2007, 13:14
sıfırlanabilir km tamburu yokmu? bunun için diğital zaman saatine benzer birşey takılabilirimi?
praetorian
22 Ekim 2007, 15:16
motorunun hızına gore kask secımı bence yanlıs..
ben kafamda kaskları 3 kalıteye ayırıyorum..
1)shoei suomy arai
2)lazer nolan shark agv
3)saffet vivi vs..
not:unuttugum markalarda var tabi neyse
shoei suomy arai bunlar pahalı kasklardır..butcenız kısıtlıysa gerek yoktur..bır motor magazasında kask bakarken yetkılı kısı:o kasklara gerek yok bak bızde bunu kullanıyoruz dıye gostermıstı(x-lite tı)neyse en nıhayetınde bellı bı fıyat aralıgının ustundekı her kask sızı korur..fıyat arttıkca koruma duzeyınden cok rahatlık hafıflık aksesuar cesıtlerı aerodinami gıbı faktorler devreye girer..
200 ytl ıyı bı fıyatmıs..alınabılır:)
bugun motoru servıse bıraktım tekrar amortısor kecesı ıcın bakalım sadece kece degısırse ıyı yoksa cıddı problemım var demektır..
cok kısa bı mesafe kullandım yıne ama cok ozlemısım motosıkletımı..
cbr125faik
22 Ekim 2007, 19:13
praetorian'a katılıorum hıcbır zaman kask sakaya gelmez...cbr 125 130km yapıo dıe ucuz kask senı korur dıe bısı yok..bu senın hayatında belkı bı kere olabılecek bı dusus, belkı bıdaha dusmeye sansın bıle olmayabılır.lutfen arkadaslar o yuzden korumalarımızı alırken saglamlıga dıkkat edelım...evet fiat buyuk bı sorun ama canımızı bu korumalara teslım edıoruz...nolan arai suomy agv uvex schubert shoei ıı kasklardır,tabı unuttuklarım olabılır affola...hem orta hallılerı hemde cok ust duzey kaskları vardır...eger salam olmasalar bu kaskların hıcbırı moto gp de yada baska yarıslarda kullanılmazdı...tabı bunun bı baska nedenı sponsorda olsa ,sonucta nolursa olsun bunlar sağlam kasklardır ve tehlıkelı durumda sızın hayatınızı kurtarabılırler...bu ıs sadece kaskı almakla bitmez.iyi korumalı bir mont,sırtlık, eldıven,dızlık ve hatta uzun yola gıdıosak tulum almalıyız dıe dusunuorum...tabı bunlar cok kulfetlı ama kesınlıkle saglık ıcın gereklı ve bunlardan en önemlısı ıse egitim...arkadaslar biliorum bıraz sosyal içerikli ve klişe oldu ama gereklı...hala trafıkte kasksız dolasan bır suru motorcu var ve bunlar aklı basında motora bınenlerın butun ımajını zedelıo, yaptıkları harektler genellenerek butun motorcular ıcın soylenıo...sora motor almak ıstedıgınızde ailenız yada buyukleriniz yok motor bole yok motor sole dıolar...kusura bakmayın ıcımı doktum cunku benım bunlardan hala cok dılım yanıo...nolur hayatımızı ve ımajımızı tehlıkeye atmayalım, motorun bu gusellıklerınden mahrum kalmayalım, baskalarınıda bu zevkten yaptıgımız hareketlerden dolayı mahrum bırakmayalım....
ultraukala
23 Ekim 2007, 01:03
Yeni kaskım marushin tnt800 modeli...Çok farklı bir kask.Arkada dev gibi spoiler bulunmakta.Kaskın üstüne monteli bir spoiler bu.Çıkarılabiliyor.Ama hala bulamadım nasıl çıkarılacağını..Çıkarmam gerek çünkü bir kısmı çatladı spoiler'in.Yaıştırılması gerek..Çok rahat bir kask.Çok yüksek süratte deneme fırsatım olmadı ama çok dengeli bir kask olduğunu duydum... marushin tnt800 nx haguro modeli...
http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=44573
siyah vizörü ile birlikte çok gösterişli bir kask...umarım olası bir kaza halinde gösterişi kadar sağlamlığını da korur.Ama allah umarım tecrübe ettiğim bir günü göstermez...
Arkadaslar korumalarınız tam olsun mümkünse elinizden geldiği kadar sağlamlığından emin olduğunuz kaliteli markaları tercih etmeye çalışınız.Mesele imkanınız var kesinlikle deri mont tercih edin.Özellikle dana derisi ağır olanlarını tercih edin.Benim gözümü diktiğim mont clover rc100 modeli mesela...''deri yazın terletir kışın üşütür ama düştüğümde iyi ki deri varmış dersin'' derler...
Kullandığım mont richa...Korumalarının çok iyi olduğunu düşünüyorum.Şimdi de richa everest pantalonunu almayı düşünüyorum.Markayı sevdim ayrıca eldivenlerimi de richa alma düşüncesi içindeyim.richa nasa modeli.Bi de çizme olayı var.Şu anlık harley davidson çizmelerimi kullanmaktayım.Hissiyatı sıfır ama yağmura karşı olabildiğince direniyor.sidi vertigo tepor modeli çizme alacağım sanırım..Kış kullanımı için daha yatkın olduğunu duydum..Alınca bilgileri sizlerle paylaşırım...
praetorian
23 Ekim 2007, 01:21
Akın kaskın çok şıkmış gerçektende umarım dayanıklılığını test etme durumuna düşmezsin hiç..bende deri mont istiyodum ama denediğim modeller bıraz sacma olmustu gobegımle:)
benım montum heın gerıcke..1 kere test ettim(ufak kazada)suruklenmeme ragmen vucudumda agrı vs yoktu..pantolonum rıchaydı sanırım eevet evet rıchaymıs ki onuda o kazada test ettım iyiydi:)
benım tek sorunum bot/ayakkabı..
yakın zamanda bı ara mototala ugrayıp bakıcam..bı motoru cıkarsam..
ısallah amortısorlerde sorun yoktur,sadece kecedendir sorun..
SeRHaTeKiNci
23 Ekim 2007, 17:43
Arka lastik işi ayrı olarak masraf çıkartmasa düşünülebilecek bir motor benim için.Ama Gereksiz 125cc'e 5000kusur YTL vermek..
Mesaj yazım tarihi: 20.09.2006
ultraukala bu ani dönüşün sebebi nedir? :queen::mrgreen:
Yanlış anlama sadece dikkatimi çektiği için yazdım buraya.. :wiinkk:
E.Gülbeyaz
23 Ekim 2007, 18:44
bnm hiç dikkatimi cekmedı ama bnde ogrensem ıyı olur...
ultraukala
23 Ekim 2007, 19:03
Ani dönüşüm deil sadece para ile doğru orantılı:wiinkk: Lastiğini falan da deiştirmedim deiştirmeyi düşünmüyorum da.Hatta şimdi hyosung gt250r düşnüyorum.Kısmet tabii ki...Ayrıca 2.el aldım.Hep sıfır almayı düşünüyordum...
Akın kaskın çok şıkmış gerçektende umarım dayanıklılığını test etme durumuna düşmezsin hiç..bende deri mont istiyodum ama denediğim modeller bıraz sacma olmustu gobegımle:)
benım montum heın gerıcke..1 kere test ettim(ufak kazada)suruklenmeme ragmen vucudumda agrı vs yoktu..pantolonum rıchaydı sanırım eevet evet rıchaymıs ki onuda o kazada test ettım iyiydi:)
benım tek sorunum bot/ayakkabı..
yakın zamanda bı ara mototala ugrayıp bakıcam..bı motoru cıkarsam..
ısallah amortısorlerde sorun yoktur,sadece kecedendir sorun..
Ayakabıyı sidi vertio tepor düşünüyorum ne dersin?DEğer mi?Bütçeyi allak bullak edicek ama:cherry:
praetorian
24 Ekim 2007, 00:39
sidi vertigo cok ıyı bı bot..
umarım bende alabılırım benımde hedefım o:)
olmadı bakıncam..
ultraukala
24 Ekim 2007, 01:23
sidi vertigo cok ıyı bı bot..
umarım bende alabılırım benımde hedefım o:)
olmadı bakıncam..
rev'it freestyle düşünüyorum bi taraftan daha uygun fiyatlı.Bakalım neler olacak.Ayrıca şu sıralar bir delilik yapıp cıbırı satabilirim...Artık sarmamaya başladı.Farklı heyecanlar yeni motorlar arıyorum...:cherry:
praetorian
24 Ekim 2007, 01:31
ben cbr a devam edıcemde:) ama botu bılmıyorum acıkcası dırek olarak hıcbırını ıncelemedım:)
vertıgonun cok cok ıyı bı bot oldugunu bılıyorum
bı yandan da revıt uygun fıyatıyla one cıkıyo
neyse oncelıklı hedef motoru gerı almak:D
crayzboyone
24 Ekim 2007, 01:35
YA piyasada hic 2007 model cbr 125 gorunmuo :D?
Death Knight
24 Ekim 2007, 01:58
Türkiye ye getirmediler 2007 modelini sagolsunlar...:pr:
SuSpect
24 Ekim 2007, 02:03
şuan alırsan 2007 model olarak alıyorsun :mrgreen: Ama 2006 kasa tipini :P
tronic
24 Ekim 2007, 02:24
@ultraukala
bence hyo gt 250 r de sarmayabilir bir süre sonra hatta yazıyorum 1 ay içinde sıkılırsın.eğer bütçen varsa daha yüksek cc birşey al. illa 600 lük sport olması da şart diil ama en az bi 50 bg iyi gider cbr 125 ile gt 250 r arasında aman aman bir fark yok bence yani var da üzerine vereceğin fiyat farkına değer mi bilmem.Ondan da kısa zamanda sıkılırsın gibime geliyor.
ultraukala
24 Ekim 2007, 18:25
Efet sıkılacağımı biliyorum ama ne yapayım...Deişik motorlar arıyorum artık.Bakalım şimdi çok farklı bir motor hediye edecekler bana sanırım bir süre onla idare edeyim ardından yaza girerken nihai hedefim olan z750 alırım belki...250r'da kasa çok ilgimi çekiyor işte..Motoruna hiç güvenmiyorum.Japondan şaşmamak istiyorum ama bütçe problemi işte.Yoksa zaten sıralı 4ve japondan şaşmam. :) Aaaa bi de şu var düşük bütçe il er-5 alabilirim belki...
praetorian
24 Ekim 2007, 18:54
sahsi fikrim:hyo alana kadar(ki hyo nun goruntusunu cok sevıyorum) bıraz daha kasıp er-5 gs500 alınabılır..zaten bi anda atlama yapmamak gerek bence..
SeRHaTeKiNci
24 Ekim 2007, 19:02
Efet sıkılacağımı biliyorum ama ne yapayım...Deişik motorlar arıyorum artık.Bakalım şimdi çok farklı bir motor hediye edecekler bana sanırım bir süre onla idare edeyim ardından yaza girerken nihai hedefim olan z750 alırım belki...250r'da kasa çok ilgimi çekiyor işte..Motoruna hiç güvenmiyorum.Japondan şaşmamak istiyorum ama bütçe problemi işte.Yoksa zaten sıralı 4ve japondan şaşmam. :) Aaaa bi de şu var düşük bütçe il er-5 alabilirim belki...
Ben senin yerinde olsam Naked'a geçerim.. :wiinkk:
Z750 güzel olabilir.. :cat:
Bu arada hediye edecek olan kim? Bana da senin motordan hediye etsinler :queen:
cakal45
24 Ekim 2007, 19:14
slm cbr 125 2007 manisada 1-1,5 aydır var ben gördüm çok karizma 2008 i görmedim onda ne gibi farklar var varsa ?
2008 cbr resmi olan varmı?
ultraukala
24 Ekim 2007, 19:44
er-5uygun olabilir efet...Ayrıca hediye edecek olan babamın bir arkadası kullanmadığı bir motosiklet var.kawasaki eliminatör250...Sıralı 2silindir su soğutmalı 16bin devir çevirebilen bir cruiser :cherry: Onunla biraz uğraşıp bineceğim.Artık bütün yollar yan yan yan :)
Burhansefa
24 Ekim 2007, 22:34
merhabalar arkadaşlar motorum 2005 model cbr 125r (2. el aldım 17.000km de) yaptığım km iki elin parmaklarını geçmez bi kaç şey danışacaktım sizlere acemiyim yanlış yaptığım şeyler olabilir düzeltirseniz sevinirim
verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler
1)motordan arada sırada zincir sesi duyuyorum bu normal midir (özellikle çok yavaş iken yada 2. viteste motor durmak üzere iken gaz verdiğimde yani stop ederken)
2)2. vitesden 1 vitese inişte elimi debriyaj dan çekerken motorda öne doğru bir zorlanma oluyor motor gayet yavaş yani yüksek devirde iken vitesi düşürmedim
3)jikleyi çektiğimizde jiklenin çekili kalması gerekmiyormu jikleyi kendi elimizle özellikle mi kaldırmamız gerekiyor ben bırakınca o da kendini bırakıyor asılı kalması gerekmez mi
4)bu farları nerden kapatıyoruz
5)arka lastikde nohut büyüklüğünde yama var sorun cıkarır mı dersiniz değiştirecek olsam lastik ne kadardır
bu sorular motorla alakalı değil
6)ehliyet sınavı test şeklinde mi yazılı şeklinde mi oluyor yoksa 2 si birden mi oluyor sürücü kursu bana cumartesi günü yazılı sınavınız var die mesaj atmış kafam karıştı da
7)ehliyeti alabilmek için uygulamalı sınavda neler yaptırıyolar bileniniz var mı
SeRHaTeKiNci
24 Ekim 2007, 22:48
@Burhansefa
1. Jikle motorun kendi kendine gaz vermesini sağlar.. Rölantiyi yüksek tutar.. Soğuk havalarda motorun çalışmayacak olursa çekersin.. Jikle her zaman açık bırakılmamalıdır..
2. CBR 125R modelinde farları kapatamazsın.. Sadece uzun/kısa ayarı yapabilirsin.. (Farım da hep açık, yolumda meselesi..)
3. Lastikteki yama sana pek sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Ama Duro'nun 120/80/17 lastikleri hem kaliteli, hem estetik, hem de 120'lik olup, fiyatı 60 YTL'dir..
4. Debriyajdan elini çekince, elbette ki motor yığılacaktır. Çünkü motor freni diye birşey var.. Eğer motor tam devrinde degilse, bu yığılma çok normaldir..
SuSpect
24 Ekim 2007, 22:49
1)motordan arada sırada zincir sesi duyuyorum bu normal midir (özellikle çok yavaş iken yada 2. viteste motor durmak üzere iken gaz verdiğimde yani stop ederken)
Zincir sesi her zincirli motorda gelir normal birşey, yanlız kaçıncı viteste olursan ol, motoru rölentiye bırakıp gitmeye çalışma, ayrıca gazı kes, ver, kes, ver yapma zincire ve şanzımana zarar verirsin.
2)2. vitesden 1 vitese inişte elimi debriyaj dan çekerken motorda öne doğru bir zorlanma oluyor motor gayet yavaş yani yüksek devirde iken vitesi düşürmedim
Normaldir, butun vitesli taşıtlarda olur, daha once araç kullanmadın sanırım :)
Her vitesin en düşük ve en yuksek hız aralıkları vardır, eger o aralık dışında düşürürsen arka tekeri kitlersin belki şanzımanı dağıtabilirsin, aynı şekilde yükseltirsende motor stop edebilir.
Buna motor freni denir.
3)jikleyi çektiğimizde jiklenin çekili kalması gerekmiyormu jikleyi kendi elimizle özellikle mi kaldırmamız gerekiyor ben bırakınca o da kendini bırakıyor asılı kalması gerekmez mi
Jikleyi sen çeker ve indirirsin, eğer kendisi iniyorsa çok önemli bişi değil, bir ara servise gittiginde söyle 2dk.de yapsınlar. neden iniyor bende tam bilmiyorum ama herhangi bir sorun yaratmaz.
Honda tam emin olmamakla beraber, sanırım 2004 den sonraki bütün modellerine farların yakılmasını zorunlu tutmuştur, Sadece honda değil Suziki,yamaha vs. büyük markalarda aynı olayı yapıyorlar. Amaç trafikte görünürlülüğü arttırmak.
Çok doğru bir sistem ve merak etme hiçbir zararı yok.
5)arka lastikde nohut büyüklüğünde yama var sorun cıkarır mı dersiniz değiştirecek olsam lastik ne kadardır
Yamayı görmek lasım burdan ne desem yalan olur, ama 17.000 e gelmiş bir motorun orjinal lastigi ise o lastik bitmiştir, en kısa sürede değiştirmeni öneririm.
Lastik fiyatları hakkında bir bilgim yok
6)ehliyet sınavı test şeklinde oluyor değil mi yoksa 2 si birden mi oluyor sürücü kursu bana cumartesi günü yazılı sınavınız var die mesaj atmış kafam karıştı da
B ehliyetin yoksa 3 dersden sınava gireceksin, B ehliyetin varsa tek dersten sınava gireceksin.
Sınav test şeklinde yapılacak.
Sınav sonucu belli olduktan sonra Direksyon sınavına alacaklar. (Geçtiysen tabi)
7)ehliyeti alabilmek için uygulamalı sınavda neler yaptırıyolar bileniniz var mı
Hocadan hocaya değişir, bazılar "git gel tamam" bazıları oldugun yerde 8 çiz falan diyebiliyorlar.
ultraukala
24 Ekim 2007, 22:50
merhabalar arkadaşlar motorum 2005 model cbr 125r (2. el aldım 17.000km de) yaptığım km iki elin parmaklarını geçmez bi kaç şey danışacaktım sizlere acemiyim yanlış yaptığım şeyler olabilir düzeltirseniz sevinirim
verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler
bu sorular motorla alakalı değil
6)ehliyet sınavı test şeklinde oluyor değil mi yoksa 2 si birden mi oluyor sürücü kursu bana cumartesi günü yazılı sınavınız var die mesaj atmış kafam karıştı da
1-zincirini gaz yağı ile tamizleyip yağlarsan zincir sesi duymazsın
2-Çünkü motor kompresyon yapıyor
3-jikle ile uğraşma.Soğuk havalarda motor çalışmazsa jikleyi çekip çalıştırabilirsin.
4-Farlar hep açık avrupastandartları gereği
5-lastik işinden anlamam.Ama adı üstünde yama sorun çıkaracağını zannetmiyorum
6-Kafanın karışmasına gerek yok kitap yok mu elinde sürücü kursunun verdiği.O soruları soracaklar
7-sürücü kursuna danışsan:yazılı ve direksiyon sınavı şeklinde ehliyen sınavı:cat:
SeRHaTeKiNci
24 Ekim 2007, 22:53
Arkadaşlar ne yararlı bir topic bizim topicimiz ya!! :)
Burhan'a 15 dk içerisinde 3 cevap gelmiş.. :rendeer:
@ultraukala
Abi senin adın neydi yaaa? :silent:
er-5uygun olabilir efet...Ayrıca hediye edecek olan babamın bir arkadası kullanmadığı bir motosiklet var.kawasaki eliminatör250...Sıralı 2silindir su soğutmalı 16bin devir çevirebilen bir cruiser :cherry: Onunla biraz uğraşıp bineceğim.Artık bütün yollar yan yan yan :)
Üstad şimdi baktım.. Çok manyak bir alet yaw... :cyclopsan
Eee sende CIBIRI bana hediye et artık.. :queen:
Burhansefa
24 Ekim 2007, 23:10
herkese ayırdıkları zamandan ve verdikleri cevaplardan ötürü teşekkürler
2. sorumda sorduğum şey yani motorun kasılmaması için yapabilinecek bişi var mı
bi arkadaş şanzımanı falan dağıtırsın demiş tam anlayamadım ben de olan olay normal mi benim acemiliğimden mi
fatihsevim
24 Ekim 2007, 23:10
evet yeni anahtarlıgıma bakın beyler vakit boştu bi el attım
bu gerçeği
http://img98.imageshack.us/img98/9658/hondamotorro5.gif (http://imageshack.us)
buda benimki
http://img233.imageshack.us/img233/1900/mfs170jz7.jpg (http://imageshack.us)
cgl125 yazacaktım ama ilerde cbr alacagımız için isim yazdık
http://img233.imageshack.us/img233/6717/mfs171ti4.jpg (http://imageshack.us)
http://img91.imageshack.us/img91/3240/mfs172of6.jpg (http://imageshack.us)
valla gerçeği soylemek gerekirse fikir benim değil bizim burda adamın biri ateşle yazıyodu sonra bende o adamdan bir adet anahtarlık aldım sonra elime bide lehim makinası ve ortaya bu çıktı
nasıl ama:queen:
SeRHaTeKiNci
24 Ekim 2007, 23:14
herkese ayırdıkları zamandan ve verdikleri cevaplardan ötürü teşekkürler
2. sorumda sorduğum şey yani motorun kasılmaması için yapabilinecek bişi var mı
bi arkadaş şanzımanı falan dağıtırsın demiş tam anlayamadım ben de olan olay normal mi benim acemiliğimden mi
Şanzımana zarar verirsin bu yaptığınla..
Ama tamamen senin acemiliğinden.. Vites 2'deyken motorun gazı yemedigini, veya geç yedigini hissedersen, 1. vitese öyle al, debriyajdan elini yavaş yavaş çek ve elini çekmeden önce 1-2 defa aragaz yap.. :cat:
Burhansefa
24 Ekim 2007, 23:21
anladım ne demek istediğini sağolasın
bende motor öne kasılmasın die duracak kadar yavaşlayıp öle 1 e alıyorum vitesi dolayısıyla motor kasılıyodu
püf nokta ara gaz vermek miş
ultraukala
24 Ekim 2007, 23:23
Şanzıman indirme konusunda yorum yok...O kadar kolay olmasa gerek...
SeRHaTeKiNci
24 Ekim 2007, 23:23
bende motor öne kasılmasın die duracak kadar yavaşlayıp öle 1 e alıyorum vitesi dolayısıyla motor kasılıyodu
Ara gaz vermek motorun devrini almasını sağlıyor burada.
Ama ara gaz verir verir de debriyajdan elini hızlıca çekersen tehlikeli anlar yaşayabilirsin.. :queen:
ultraukala
24 Ekim 2007, 23:25
Ara gaz vermekle alakası yok bunun ya...Kompresyonu önleyemezsin ki motor illaki frenleme yapar...Çok ani olmayan durumlar haricinde motorla durunuz.Gerekirse motor frenini de kullanınız.Hatta gerekirse debriyajsız frene bile basınız yusufun derecesine göre :P vs. vs. vs. Ama 1. ve 2.viteslerin kompresyonu daha kuvvetlidir.O yüsden daha çok etkilenirsiniz yavaşlarken...
SeRHaTeKiNci
24 Ekim 2007, 23:27
Ara gaz vermekle alakası yok bunun ya...Kompresyonu önleyemezsin ki motor illaki frenleme yapar...Çok ani olmayan durumlar haricinde motorla durunuz.Gerekirse motor frenini de kullanınız.Hatta gerekirse debriyajsız frene bile basınız yusufun derecesine göre :P vs. vs. vs. Ama 1. ve 2.viteslerin kompresyonu daha kuvvetlidir.O yüsden daha çok etkilenirsiniz yavaşlarken...
Bende tam olarak bunu anlatmaya çalışıyorum sabah beri de.. (Çok iyi kıvırtırım):cherry:
İşte tecrübesizlik diyelim..:queen:
Burhansefa
24 Ekim 2007, 23:28
ohooooo bu ne hocam böle yok ara gaz ver yok devrini alsın yok dikkat et yavaş yavaş çek debriyajdan gazı şöle ver frene böle bas
scooter mi alsaydık ki:queen:
SeRHaTeKiNci
24 Ekim 2007, 23:31
ohooooo bu ne hocam böle yok ara gaz ver yok devrini alsın yok dikkat et yavaş yavaş çek debriyajdan gazı şöle ver frene böle bas
scooter mi alsaydık ki:queen:
Tabi olm.. Ne sandın.. Ben verem sana benim popcorn'u .. Sen bana CIBIRI ver.. Ama üstüne para isterim haaa... :queen:
Burhansefa
24 Ekim 2007, 23:41
popcornu kaç beygir çekiyo söle bakem kafama yatarsa belki değişiriz:mrgreen:
SuSpect
24 Ekim 2007, 23:47
Aragaz vermek aslında karbüratörlü motorlarda cok iyi bir olay değil, çünkü devamlı aragaz verirseniz karbüratörü yoruyorsunuz, ben dehşet derecede aragaz verirdim ilk aldıgım zamanlar, sonra motoru boşa alınca devri tutturamamaya başladı, nedenini sordum servise aynen anlattı. Ama ara gaz iyidir, gaz yapar. :mrgreen:
Frenleme olayına gelince ben ön fren kullanmam pek, devamlı arka fren ve motor freni kullanırım. Şanzıman honda motorda kolay kolay dağılmaz, ama ömrünü kısaltırsın.
Bu arada 1.vitese atıp duracağına 2. vitesde yap freni dur. yani acemiysen ilk başlarda motor freni olayını unut derim.
SeRHaTeKiNci
24 Ekim 2007, 23:52
popcornu kaç beygir çekiyo söle bakem kafama yatarsa belki değişiriz:mrgreen:
Popcorn muu ohoooo.. Çok beygir olm..
Ayrıcaaa va yaaaa.. 2 zamanlı.. Deli gibi devir çeviriyor.. :queen::queen:
aslımm
25 Ekim 2007, 13:18
sayende bir motosiklet markası daha öğrendim; skygo :) araştırdım, sanırım cruiser tarzı vitesli bir motosiklet.
cruiserdan sport bir motosiklete geçme tercihini anlarım da, madem vitesli bir motosiklet kullandın, 250 cc den sonra 125 liğe binmek zulüm gelmez mi sence?
akıl verdiğin için teşekkür ederim ama motor babamın olduğu için alamıyorum zaten alabilsem şimdi bakmazdım:salut:
bu arada arkadaşlar kanuni racer 200cc ile honda cbr 125cc arasında hangisi daha mantıklı kullananlara duyurulur kullanışlı olan hangisi
SuSpect
25 Ekim 2007, 14:24
Kanuni racer 200 ile Honda Cbr 125R arasında dünya kadar fark var.
En basit fark, kalite ve servis. Honda ile allah korusun bir kaza yapsan motor okadar çabuk bukulup yamulmuyor, ama kanuninin hemen heryeri patlayabilir, ayrıca servislerden cok şikayet alan bir motor ama honda da öyle deil.
Fiyat farkıda var tabi; kanuni servis ve satış ile hondaya gore cok ucuz bir motor ama sorun honda hiç sorun cıkartmaz sana. :wiinkk:
Ayrıca 200cc olmasına aldanma, Cbr 125 nal toplattırıyor ona, ben kanunili ark.larımla cok defalarca uzun yola gittim, bana yetişemiyorlar motor baya kasıyor.
Sürüş kolaylıgı açısından cbr 125 daha rahat cunku kanuni cok ağır ve uzun bir alet, şehir içinde kontrolü zor olur, ayrıca sen bayansın hani :wiinkk:
Kaliteden şaşma derim.
Ayrıca skygo250 yi bile geçersin :wiinkk:
ultraukala
25 Ekim 2007, 20:08
Kanuni racer 200 ile Honda Cbr 125R arasında dünya kadar fark var.
En basit fark, kalite ve servis. Honda ile allah korusun bir kaza yapsan motor okadar çabuk bukulup yamulmuyor, ama kanuninin hemen heryeri patlayabilir, ayrıca servislerden cok şikayet alan bir motor ama honda da öyle deil.
Fiyat farkıda var tabi; kanuni servis ve satış ile hondaya gore cok ucuz bir motor ama sorun honda hiç sorun cıkartmaz sana. :wiinkk:
Ayrıca 200cc olmasına aldanma, Cbr 125 nal toplattırıyor ona, ben kanunili ark.larımla cok defalarca uzun yola gittim, bana yetişemiyorlar motor baya kasıyor.
Sürüş kolaylıgı açısından cbr 125 daha rahat cunku kanuni cok ağır ve uzun bir alet, şehir içinde kontrolü zor olur, ayrıca sen bayansın hani :wiinkk:
Kaliteden şaşma derim.
Ayrıca skygo250 yi bile geçersin :wiinkk:
Kalite farkı dışındakilere katılmıyorum buğra'cım :P
Kesinlikle racer 200e nal toplatman demek racer sürücüsünn sürücülüğünden dolayıdır.Hatırlatayım...Çok yakın bir arkadasımda var kanuni-mondial ana bayii ve servis'i sahibi kendisi.racer200'ünün maşallahı var allah için...:cat:
Ama ne olursa olsun honda hayat onda:cat:
SuSpect
26 Ekim 2007, 04:14
Akın, diyorsunki servis sahibinin racer 200 ü.
Hani her 500km de bir hani zincir yağlama olayı vardır butun zincirli motorlarda, heh bu arkadaşda her 500km de bir bakıma sokuyordur motoru o yuzden gusel gidiyor olabilir, ki ne kadar gusel giderse gitsin ben kesinlikle bir cbr 125 ile düz yol veya yokuş aşağı kapışabileceğini sanmıyorum. Yokuş yukarı belki geçebilir cunku sonuçta yuksek cc torku.
Yanlız ben izmit körfez pistine bir racer 200 lü ark.la gittim, oda yatıyor bende yatıyorum ve baya bir geçiyordum ha nal toplatma olayı biras fazla abartı tabi, ama ben onu baya bir geçiyordum. aynı şekilde iğneadaya gittim, tekirdağa gittim en son Bursa'ya senın yanına gelmiştim osamanda semih kullanıyordu. ben devamlı cbf 150 ler ile gittigimden semih önden gitti ama topcular vapurdan çıkıp yalovaya gelirken düz yolda semihi yakaladım ve geçtim. Bu anlattıklarım hep farklı farklı racer200 ler ile oldu. Hiçbiride beni geçemedi.
Yani sanmıyorum süper bakimlı bir motor olsa bile, modifiye olmaksızın bir cbr 125 ile kafa kafaya gidebilsin.
-------
Yada benım motordamı bişiler vardı, rodajımı iyi yapılmıştı neydi bilmiyorum ama ben şunu söylim derbi 125, aprilla 125 hariç hiçbir 250cc ye kadar motor benı geçemiyordu, kanuni tiger 250 ise benımle kafa kafaya gidebiliyor, ne o geçiyor ne ben. Yokuş yukarı nal topluyorum, yokuş aşağı o nal topluyor. :)
movistar
26 Ekim 2007, 22:52
Repsolumu sattım arkadaslar.bugun yeni sahibinin yanında artık.birde eskilerden resim.seneye artık başka bi motora racing olamayabilir,Kawasaki er5 gibi bi makina yada araba alıp devam ederim.düştükten sonra virajlar eskisi gibi...bi süre ara vereceğim.emre 600 R alırsa ekipmanlarım hazırda artçı olarak hemen hazırım.:P
http://img517.imageshack.us/img517/7831/17600x450kp3.jpg
iyireklam10
26 Ekim 2007, 22:53
Ya istanbuldaki Cıbırcılar
teröre lanet mitingi yapmıyormsuyuz allah aşkına ya .?
sadece cıbırların katıldıgı bir motorsikeltli protesto mitingi .?
Hayırlı olsun movistar :rendeer:
praetorian
26 Ekim 2007, 22:59
hayırlı olsun movistar..icine hangisi siniyorsa ole devam et bence
iyireklam10 ıstanbulda cbrcı dedıgın 1 elın parmaklarını gecmez(yani gecerde ulasabılecegımız) dolayısıyla 29 ekimde bagdat caddesine gelebılırsın..
fatihsevim
26 Ekim 2007, 23:25
valla kimse benim anahtarlığa yorum yapmadı heralde kimse beğenmedi:salut:
Veysel (movistar) sattın mı motoru be? Serik'li arkadaşa mı gitti. Bu arada benim motorda fotoğrafta arkada duruyor, demek ki sırada o var. Hadi hayırlısı bakalım ikimiz içinde...
Fatih anahtarlık güzel olmuş eline sağlık ben beğendim de, neden yorum yapmadım onu bilmiyorum. Fakat tahta olduğu için pek kullanışlı olmaz gibi titreşimden dolayı....
Bu arada Özgürcan (Praetorian) hiç pas vermiyosun, Ameriga bozmuş seni... :)
iyireklam10
27 Ekim 2007, 00:30
tmm zaten kesinlikle katılıcam 29 ekimdekine ..
inşallha sizleride görme Fırsatım olur
Turuncu UTT 47 Cıbır benim :)
Bakın bu adrestede Uzun yol maceralarım var isteyen göz atsın cıbırla nerelere gittim
http://picasaweb.google.com/iyireklam10
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO