Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
praetorian
31 Ağustos 2007, 18:15
hayır tamamen makınanın acılmasıyla alakalı olan bı durum..
gorkem beınm motora bındıgınde baya farklı oldugunu solemıstı..zıra bende onun motoruna bındıgımde cok farklı gelıyo..
dolayısıyla her motorun kullanılma stılı farklı oldugu ıcın ufak oynamalar normal
tabı bunda surucunun boy kılo oranıda cok onemlı..
adam cok uzunsa ruzgarı alır yelken gıbı olur
adam sısmansa,motor ekstra agır olur daha fazla guce ıhtıyac duyar..
dolayısıyla bu motorun acılması,bakımlarının zamanında yapılması ve surucuyle alakalıdır..
FireStarteR
31 Ağustos 2007, 18:19
hayır tamamen makınanın acılmasıyla alakalı olan bı durum..
gorkem beınm motora bındıgınde baya farklı oldugunu solemıstı..zıra bende onun motoruna bındıgımde cok farklı gelıyo..
dolayısıyla her motorun kullanılma stılı farklı oldugu ıcın ufak oynamalar normal
tabı bunda surucunun boy kılo oranıda cok onemlı..
adam cok uzunsa ruzgarı alır yelken gıbı olur
adam sısmansa,motor ekstra agır olur daha fazla guce ıhtıyac duyar..
dolayısıyla bu motorun acılması,bakımlarının zamanında yapılması ve surucuyle alakalıdır..
tamam açılmasıyla alakalıda benim motor 140 ta 11bin devire geliyo 150 ye falan gelmesi için 12bin devir yapması lazım.benim motor 12bin deviri anca 1.viteste falan çevirir. 6.viteste motoru 12bin devir yapabilen varmı acaba:silent:
ErTech
31 Ağustos 2007, 18:25
slm cbr 125 kullanım kılavuzunda;2 tip buji yer alıyor birisi standart diğeri ise isteğe bağlı olarak veriliyor.
bu 2.seçeneğin açıklamasında;uzun süreli ve yüksek hızlar için yazıyor ben 20000'de bunu taktım şuan 28000'deyim fakat bi fark hissetmedim sizce bunun farkı nedir bilen varmı.:cat:
bi fark yoksa 28000 bakım'da standart alıcam. tşk:cat:
Kaç senedir kullanıyorsun CBR'yi ? 20.000 km den 28.000 km'ye ne sürede geldin?
kuryeler bu kadar km yapamaz yaw:queen:
FireStarteR
31 Ağustos 2007, 18:26
ultraukala 4. viteste motorun 130 görmeside kafama yatmadı hiç nası yapıyosunuz bunları ya?? 4. viteste 130 yapan arkadaş varmı başka..:cat:
ErTech
31 Ağustos 2007, 18:31
ultraukala 4. viteste motorun 130 görmeside kafama yatmadı hiç nası yapıyosunuz bunları ya?? 4. viteste 140 yapan arkadaş varmı başka..:cat:
Bu motorda 6. vites hızlanma vitesi değil zaten onu hesaba katmamak lazım. 6. vites tasarruf vitesi gibi...
4. viteste 130 görmek herzaman olacak birşey değil yol durumu rüzgar durumu çok etkiliyor. Akın hafif ve motoru iyi gidiyor bununda etkisi var. Senin motorun 140'ı gördüyse bir sorun yoktur. Çok ciddi bir sürat bence bu motor için. Düz yolda 140'ı geçebilecek cıbır çok azdır.
FireStarteR
31 Ağustos 2007, 18:37
Bu motorda 6. vites hızlanma vitesi değil zaten onu hesaba katmamak lazım. 6. vites tasarruf vitesi gibi...
4. viteste 130 görmek herzaman olacak birşey değil yol durumu rüzgar durumu çok etkiliyor. Akın hafif ve motoru iyi gidiyor bununda etkisi var. Senin motorun 140'ı gördüyse bir sorun yoktur. Çok ciddi bir sürat bence bu motor için. Düz yolda 140'ı geçebilecek cıbır çok azdır.
acaba benim arka lastiğin bitik olmasıyla bi alakası olabilirmi?lastiğin ortası bitik yani yakılmış.daha geniş lastik yüzeyinin yere basması sürtünmenin artması olabilirmi bu yüzdende daha az süratt..:silent:
Carcharoth
31 Ağustos 2007, 19:15
Akın'ın dediği mudanya rampasında, motoru 100'den sonra bi şekilde boşa atıp salsanız 180 görürsünüz. Rampa biraz dik ve uzun olduğu için o sürati görmüştür. Yoksa göremez ;) Ben o rampada 155 görüp limitöre girmiştim :)
ultraukala
01 Eylül 2007, 01:37
Akın'ın dediği mudanya rampasında, motoru 100'den sonra bi şekilde boşa atıp salsanız 180 görürsünüz. Rampa biraz dik ve uzun olduğu için o sürati görmüştür. Yoksa göremez ;) Ben o rampada 155 görüp limitöre girmiştim :)
180:mrgreen: Keşke :D BEnim düz yolda iki kişi maksimum gördüğüm sürat 140 idir arkadaslar..Çok temiz bir havaydı oda..İzmir yolund agörmüştüm.Ayrıca 6viteste en fazla 11bin devire kadar getirdim motor daha fazla hiç sıkıştırmadım...4.ve 5.viteste limitör verileri 130-150 olarak gördüm ben...BAşkalarını bilemem...Maks süratim de 155 oldu.Ayrıca orhangaziye girmeden 5kmlik yolu 150km/h sabit hızla geldim...km sayacını kontrol ettim 5km gittim o şekilde...
D C R
01 Eylül 2007, 15:04
Arkadaşlar sizden bi şey rica edicektim :)
Acaba CBR yazısının Fontu varsa verebilirmisiniz ?
Photoshop'ta bişey yazıcamda arkadaşlar o yazı karakteri lazım :S
Elinde olan varsa, benimle paylaşırsa sevinirim :rendeer:
Teşekkürler.. :cat:
morveotesi
01 Eylül 2007, 15:23
HIM BENDE kanunı scouter ıle 10000 km yapıp kendımı pişirip öyle honda cbr 125 cc gecmek ıstıyorum bence şu anda motorsıklet almayın yılbasını bekleyın ozaman eskı 2007 modeller size daha ucuza gelcek.
Buarada egıtım alm adan kımse motorsıklet baslmayın etrafımızda acemıler doLu:pr:
barannet
01 Eylül 2007, 15:57
arkadaşlar elimdeki keeway arn125 scooteri mi satıp cbr125 almak istiyorum ikinci el. fakat yakıt konusunda ne kadar yakar tam olarak kestiremedim. forumdaki daha önceki sayfaları okudum fakat genelde net olarak km başına ne kadar yaktıgını öğrenmek istiyorum.
SeRHaTeKiNci
01 Eylül 2007, 16:28
Arkadaşlar merhaba...
Bu limitör dediğiniz şey nedir? Ne işe yarıyor??
ultraukala
01 Eylül 2007, 17:00
barannetkm'de ortalam 75-110bin tl arasında deişiyor kullanım şeklinize bağlı olarak...Benim ki ort 10ykr genelde...
serhatekinci Limitör 12500devirden daha yüksek devir çevirmesini önler...12500de devreye girer ve motorun daha yükseğe çıkarak daha fazla zarar görmesine engel olur...red line'a 11bin devirde girer cıbırlarımız ayrıca...
barannet
01 Eylül 2007, 17:19
teşekkürler ultraukala. ayrıca bursa da cbr125 satmak isteyen olursa haber verirseniz sevinirim (temiz olmak kaydıyla)
D C R
01 Eylül 2007, 17:20
HIM BENDE kanunı scouter ıle 10000 km yapıp kendımı pişirip öyle honda cbr 125 cc gecmek ıstıyorum bence şu anda motorsıklet almayın yılbasını bekleyın ozaman eskı 2007 modeller size daha ucuza gelcek.
Çok haklısın morveotesi..
Bende inşallah alıcam cbr 125 bi motorcu abim var onda 1000'lik var herneyse oda öle dedi bana artık sezon kapandı dedi şimdi alırsan çok kullanamassın evde yatar dedi, alıcaksan ocak başı gibi al dedi 800 - 900 YTL daha ucuza ve 2007 model alırsın dedi :cat:
Bekliyoruz bakalım :)
ultraukala
01 Eylül 2007, 17:58
teşekkürler ultraukala. ayrıca bursa da cbr125 satmak isteyen olursa haber verirseniz sevinirim (temiz olmak kaydıyla)
Ne zaman almak istiyorsun şu anda 2tane satılık var...biri siyah biri repsol...06model ikisi de...
THE_LANCET
01 Eylül 2007, 18:30
CBR 125 R cılar size bir yabancı site adresi veriyorum bu adreste CBR125R için birçok modifiye parçası var. Görkem bu işlerle uğraşır sanıyorum. Yurt dışından toplu veya özel olarak sipariş ettirip getittire bilirsiniz şahsen benim içimdede bir CBR125R yatıyor fakat seneye ala bilirsem alıcam insallah
İşte adres bakmanızı tavsiye ederim ;
http://www.aseanmoto.com/main.html
barannet
01 Eylül 2007, 18:40
ultraukala şu an kullandıgım keeway scooterıma müşteri bulduktan hemen sonra almayı planlıyorum.yada takas yapabileceğim bir yer.
hem bu arada a2 ehliyetimide almış olacağım.
bu arada fiyatları nasıl ?
ultraukala
01 Eylül 2007, 18:52
ultraukala şu an kullandıgım keeway scooterıma müşteri bulduktan hemen sonra almayı planlıyorum.yada takas yapabileceğim bir yer.
hem bu arada a2 ehliyetimide almış olacağım.
bu arada fiyatları nasıl ?
piyasa değerlerinde ....Temiz motorlar bildiğim kadarıyla ikisi de...siyah olanın km'si 7000civarı sanırım...
SeRHaTeKiNci
01 Eylül 2007, 23:29
@ultraukala
Limitör 12500devirden daha yüksek devir çevirmesini önler...12500de devreye girer ve motorun daha yükseğe çıkarak daha fazla zarar görmesine engel olur...red line'a 11bin devirde girer cıbırlarımız ayrıca...
sağolasın .. bunu öğrendigim çok iyi oldu..
croner
01 Eylül 2007, 23:56
Arkadaslar MotorOn dergisi bu ay CBR125R yi incelemiş, Haberiniz olsun istedim!
+lar:
Cok yonluluk
ekonomik fiyat ve tuketim
surus kolaylıgı
-ler:
suspansyonlar
tutusun tam sınırlarda olması
GorkeM
02 Eylül 2007, 00:24
suspensiyonlara neden - vermiş çok merak ettim... Sert diyorlarsa eğer bir yerimle gülerim :cherry:
ultraukala
02 Eylül 2007, 00:42
suspensiyonlara neden - vermiş çok merak ettim... Sert diyorlarsa eğer bir yerimle gülerim :cherry:
Sen fazla gülme de yat artık :mrgreen::mrgreen: Yarın sabah yol var size az miktarda...Geç kalma buluşma yerine .....
movistar
02 Eylül 2007, 01:13
he he bencede iyi oraya laf yok :) nereye gidiyorsunuz yarın?emrenin motor da 150 yapiyormuş oda gelsin ben yetişemem:P
ultraukala
02 Eylül 2007, 08:00
movistar Kısmet olursa yarın sabah Bursa yolu var onlara...
brk_ertk
02 Eylül 2007, 13:41
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3514410 size zahmet şu cbr a bi bakar mısınız?[:)]
praetorian
02 Eylül 2007, 18:18
lımıtor benım 11500 e kadar cıkarıyodu..
zaten 13000 devır yokmuydu kadranda?
ultraukala
02 Eylül 2007, 20:09
lımıtor benım 11500 e kadar cıkarıyodu..
zaten 13000 devır yokmuydu kadranda?
Sanırım 12bin devirde limitöre giriyor bugün kontrol ettim de...
dgrmr
02 Eylül 2007, 21:17
@Moviestar
Veysel benim motor nereye 150 km/h yapıyor be. Asıl ben sana yetişemedim, kalkışlarda adam uçuyor gidiyor. Sonra "benim lastik kalın o yüzden" deyince de yok efendim kullanana bakacakmışım. Marifet sürücüdeymiş... Rossi ya mübarek movistar efendi. Neyse biz böyle atışırken ybr'li bir arakadaş da trafik ışıklarında gaza geldi başladı bizim Veysel'le kapışmaya, yırttı bir yerleri geçecem diye. Bir de Veysel'in sağına girdi Veysel sağa yanaşacak durmak için yavaşlıyor sinyal veriyor yok illaha geçecek sağından, neyse yavaşlayınca geçtti gitti de hevesini aldı. Bizim Konya'lı Valentino da adamı eziveriyordu valla...
fatihsevim
02 Eylül 2007, 22:09
bi sorum olacak ultraukalanın cbr sinde herhangi modifiye veya performansa etki edecek bişey var mı bide bu limitör arabalarda ki guc kesici gibi bişey mı ve girince ne oluyo motor stop mu ediyor
praetorian
02 Eylül 2007, 22:49
ya 12500e cıkmıyo sonucta:D
lımıtor=motor gucunu sınırlayarak asırı devır cevırmesını engeller omur uzatır..
yoksa tahmınım ce cbr 125 13000 devır cevırır..yaklasık 10 sanıye:D
sora alttan bı acı hıssedersınız..egılıp bakınca..
aaaaanaaaa pıstonnnn..:D
ultraukala
02 Eylül 2007, 23:13
lımıtor=motor gucunu sınırlayarak asırı devır cevırmesını engeller omur uzatır..
Alalh bi tarafıma piston kaçtı oluyor:queen::queen::queen:
bi sorum olacak ultraukalanın cbr sinde herhangi modifiye veya performansa etki edecek bişey var mı bide bu limitör arabalarda ki guc kesici gibi bişey mı ve girince ne oluyo motor stop mu ediyor
Efet var olmaz mı...Ben varım full performansa etki :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Bi de fabrikasyon egsoz ile fabrikasyon lastikleri var...Sağlam rodajlı bir makina...Daha sayayım mı?:mrgreen: Ama en önemli etki benim:bounce:
tuğper
03 Eylül 2007, 12:21
ERTECH;ARKADAŞIM motoru 2006 nisan'da aldım(sıfır)ve şuan 03-eylül-2007 itibari ile 28300 küsür kilometre'de zevk için geziyorum.
bazı zamanlar c.tesi akşam 19:00'da fullediğim depo pazar akşamı bitmiş oluyor .
beni zaten cadde'de bilenler nasıl gezdiğimi bilir:cat:
ErTech
03 Eylül 2007, 12:32
ERTECH;ARKADAŞIM motoru 2006 nisan'da aldım(sıfır)ve şuan 03-eylül-2007 itibari ile 28300 küsür kilometre'de zevk için geziyorum.
bazı zamanlar c.tesi akşam 19:00'da fullediğim depo pazar akşamı bitmiş oluyor .
beni zaten cadde'de bilenler nasıl gezdiğimi bilir:cat:
Helal olsun :) Yüksek km de cbrleri görmek insanı mutlu ediyor...:cat:
Tmmydclx
03 Eylül 2007, 12:34
Arkadaşlar ben motorumun egzosunu değiştirmek istiyorum daha yüksel desibel'li bir egzos düşünüyorum sizin aklınızda herhangi önerebileceğiniz bir egzos varmı?
tuğper
03 Eylül 2007, 12:37
ertech teşekkürler
bu güne kadar sadece zincir dişli takımı değişti birde eksantrik gergizi ses yapıyordu o değişti başka sorun yok.
herkese sorunsuz nice km'lere:rendeer:
Carcharoth
03 Eylül 2007, 13:56
auehuaheuae Özgür koparttın beni:mrgreen::cherry:
Alem adamsın valla :) Bi tanışamadık seninle Bursaya geldiğinde görüşelim. :cat:
seral
03 Eylül 2007, 15:00
Arkadaşlar merhaba.
C.tesi günü uzun bir Bozcaada gezisine çıkıyorum. Cıbır şu anda 3800 de... 4000 bakımına girecek. Ne dersiniz geziden önce mi yoksa sonra mı bakıma sokayım?
Bir de tavsiye ettiğiniz servis var mı?
ultraukala
03 Eylül 2007, 15:07
seral bakıma sok 200km'den zarar çıkmaz..Ayrıca ne kadar km tutacak bozcaada gezisi acaba?Çok uzun sürmeyecekse geziden sora da uygun olabilir...
seral
03 Eylül 2007, 16:47
800 km yaklaşık.
Bu arada gezi fotolarınız pek güzel:)
ErTech
03 Eylül 2007, 17:28
Arkadaşlar merhaba.
C.tesi günü uzun bir Bozcaada gezisine çıkıyorum. Cıbır şu anda 3800 de... 4000 bakımına girecek. Ne dersiniz geziden önce mi yoksa sonra mı bakıma sokayım?
Bir de tavsiye ettiğiniz servis var mı?
Bence bakımı yaptırıp sonra yola çıksan daha sağlıklı olacaktır. :)
Az buz yol değil yollarda kalma sonra... :cherry: (aslında bir sonraki bakımı atlasan bile yolda kalmaz bu motorlar :P)
ultraukala
03 Eylül 2007, 18:06
800 km yaklaşık.
Bu arada gezi fotolarınız pek güzel:)
sanırım en son 1000km'de yağı deişti motorun o yüsden 3bin km'yi doldurmuş nerdeyse sınırda yane.Bir an önce deiştirmelisin bence..Senin için ve motorunun ömrü için ii olur...yeni yağ daha sağlıklı yağlama demektir...Benim motor da aldı başını gidiyor ya bi dur demeliyim artık kendime...7400km oldu.Bi jant şeridi ile tank pad alamadım hep bi aksilik çıkıyor masraflı şu motor işi...Şimdi motor yağını deiştirmem lazım-zincir yağı almam lazım.en son 700km önce yağladım :mrgreen: Allahtan çok kaliteli bir yağ kullanmıştım da idare ediyor...Aynı yağdan almak istiyorum fiyatı 30ytl sanırım.Markasını unuttum deişik bişedi.
30ytl zincir yağı
20ytl motor yağı
jant şeridi ile tank pad en az 50ytl
Eldiven-antifog-yağmurluk
55€+15€+35€=105€ Eder 190ytl ort
Pantalonum ve botum yok daha :pale:
120€ Richa everest
revi't freestyle bot 210ytl Gözüme kestirdiklerim bunlar şimdilik..Aslında SS çizmelerinden istiyorum ama param yok önümüzdeki sezona yeni motor yeni takım düzerim kendime artık...
Şu anda 600ytl lik bir alışveriş listem var :mrgreen: Vay benim öğrencilik halime..istanbulmotoshow için de bir alışveriş listesi çıkarmaya başlayım en iyisi ona göre para biriktiririm...
Şu anda tek problemim şanzıman böle ani hızlanmalarda vitesi tam yerleştirmeyince ya atıyor ya da ilginç sesler geliyor:cherry: Daha dikkatli olmalıyım...Aynı problemi yaşayanlar var mı acaba?
Bence bakımı yaptırıp sonra yola çıksan daha sağlıklı olacaktır. :)
Az buz yol değil yollarda kalma sonra... :cherry: (aslında bir sonraki bakımı atlasan bile yolda kalmaz bu motorlar :P)
:mrgreen::mrgreen: Denenip test edilmiştir :P desene...Eee hade ne duruyorsuun hala z750 fotoğrafları görmek istiyoruz senden.ne zaman alıyorsun...Artık free bir Bursa turu gerçekleştirirsin dimi alışınca z'ine...
FireStarteR
03 Eylül 2007, 20:37
ultraukala bendede o şanzıman problemi oldu ilk başlarda vitesi geçirdim diye derbriyajı bırakıp gaza yükleniyorum ama motor boşta gibi bağırıyodu sonra gazı salınca tık diye vitese geçiyodu..:cat:
dorlion
03 Eylül 2007, 21:10
foruma ters düşecek biliyorum ama arkadaşlar derdim çok büyük. 2 ay önce aldığım cıbırım artık beni kesmez oldu. sorun bende mi motosiklette mi? bakıyorum da herkes uzun süredir zevkle biniyor. çıkış noktam ise şu oldu. b.çekmecenin girişindeki yokuş aşağı yolu bilen vardır. işte geçen gün öyle rüzgar vardı ki ölüyordum az kalsın, bi sola bi sağa savruldu motorum :( bana birşeyler deyin arkadaşlar...
GorkeM
03 Eylül 2007, 23:46
Savrulma herkesde olur... Buna alışman ve tecrübe edinmen gerek....
Mesela Bursa gezisinde ben Dauville sürüyordum... Motor kuru ağırlığıyla 240 kilo. 18 litre depo var , çantalar eşya yüklü ve arkada Halis abi oturuyor... Düşün sen ağırlığı... O ağırlıkla bile savruluyorduk... Hangi motoru alırsan al savrulmadan kurtulamazsın... Kurtulmanın en iyi yolu tecrübeni arttırmandır...
Ben motoru ilk aldığımda köprüden geçerken ölüyordum. Sonra sonra alıştım artık hiç zorluk çekmiyorum.
Ben cbr'ı yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum ve şu an hala memnunum. Çünkü motoru değil kendimi geliştirmek istiyorum. Benim düşündüğüm hız değil. Düz yolda herkes hızlı gider. Düşündüğüm virajlar. Cbr da virajları çok güzel olan bir makine... Sürekli viraj çalışıyorum ve daha çalışacak çok şeyim var. Bu yüzden cbr'dan sıkılmadım...
Birçok büyük motor kullandım , fakat daha cbr'ın bana öğretecek çok şeyi var :cherry:
cakalaz
03 Eylül 2007, 23:52
:cat: CBR :cat: :rendeer:
MOTORON EYLUL 2007 Sayisi Yeni CBR125 Testi
Maksimum Hiz: 10000 Devirde 123.8km
Tekerde Max Guc/Tork: 11.47Bg/9.2nm
Ivmelenme:
0-100metre: 7.55sn / 74.8km/saat
0-300metre: 15.532sn / 101.2km/saat
0-400meter: 18.988sn / 107.5km/saat
Yeni CBR maksimum 124km/saat yapip 0-100km hizlanmasi ise yaklasik 15sn gibi gozukuyor. Bu motorla 170 yaptigini iddia eden arkadaslari gercekten takdir etmek gerekir. Gosterge hatasi yaklasik %7, yani 170 gorurken hizin 158 olmasi lazim, devir olarakta bu hiz icin 13000 falan lazimki dergideki tork egrisi 10000 devir ustunde ciddi dusmeye basliyor. Yokus asagi belki mumkun olabilir ama motor bu devire cikabiliyor mu? http://www.recumbents.com/WISIL/speedruns2000/worlds-fastest-bicycle-2000.htm, gerci bir bisiklet ile bile 120km/saat yapmak mumkun olabiliyormus :)
GorkeM
03 Eylül 2007, 23:59
170 yaptığını idda eden arkadaşı göster bize de biz de bilelim :wiinkk:
Ayrıca max hız düz yolda ölçülür , bu da 120-130 km olması doğaldır.
Yokuş aşağı 150 görebilir. Resmi olmayan max. hız da budur.
Motor 12.400 devir çevirebiliyor. Sonrasında kesiciye giriyor.
Ayrıca motorun hız göstergesi 1000RR ile ölçülmüş ve aynı çıkmıştır... 1000RR'ın da göstergesi gps ile ölçülmüş ve aradaki fark 3-4 km çıkmıştır. Bunun sonucunda biz 150 basarken en fazla 145'dir normal hızımız... Bunun diğer arabalarda da bu şekilde olabileceğini düşünürsek , gayet normal bir ölçümdür.
Kullananlar memnun oldukça kullanmayanlara laf düşmez. :wiinkk:
xlordx
04 Eylül 2007, 00:01
yha abiler şu fiyatlar ucuzlarmı konunun nerde olduğunu bulamadımda.
çok pahalı cbr 125 nediosunuz seneye fln 3.500 olurmu şu anda 5.000
GorkeM
04 Eylül 2007, 00:07
Seneye neden 1.500 ytl ucuzlasın ki? Ha dersen ötv-kdv kalkacak hükümet insaf edecek , bilemem...
Bir de diğer açıdan bak... Motosikletini almışsın... Zaman geçmiş , satmaya hazırlanacaksın , bir anda motosikletin değeri 1.500 ytl düşüyor... ne düşünürsün?
Bence sen 2. el bir cbr125 bakabilirsin , 3.000-4.000 ytl arası piyasası var.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO