Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
ErTech
02 Mart 2007, 20:18
4000 bakiminda sol degisti
6000 de sag degisti
8000 de sanirim yine sol degisecek gidip gelio:)
bi cozum yok galba ertech..
cuma geliomussun geziye gorusucez orda galba..
Evet gelmeyi düşünüyorum... uzun süredir çıkamıyorum bir yere.... Sizde geliyorsunuz çok iyi oldu :)
Umarım bir terslik olmaz ve görüşebiliriz...
cbr ıcın tozluk yaptıran varmı hiç aramızda yada bılgınız varmı?ben bugun sordum 50 ytl cıvarı bır rakam tutuyor yaptırmak ıstenırse.alttakı modelın aynısını gosterdım bılenler vardır.karlıkcı halıl vardır ank.da.50 ytl tutar dıyorlar.sanırım bunu yaptıracagım cbr ıcın..
http://img86.imageshack.us/img86/9664/tozlukjn7.jpg
shakulin
03 Mart 2007, 02:23
cbr ıcın tozluk yaptıran varmı hiç aramızda yada bılgınız varmı?ben bugun sordum 50 ytl cıvarı bır rakam tutuyor yaptırmak ıstenırse.alttakı modelın aynısını gosterdım bılenler vardır.karlıkcı halıl vardır ank.da.50 ytl tutar dıyorlar.sanırım bunu yaptıracagım cbr ıcın..
zincir ustundeki korumasi ile beraber yapiyor ise guzel olur gibi..
bi de soyle bisi mi yaptirsak.. ?
http://motorrad-bach.de/cbr125/pics/sturzpads1.jpg
her ihtimale karsi.. :]
Shakulin
DEVIL CBR
03 Mart 2007, 03:17
Yok yok üstününü muşamba ile kaplayalım:mrgreen:
araba alırlar koltuk kılıflarnı korumak için ekstra kılıf yaptırırlar,
kadınlar evde kanepenın uzerine çarşaflar dikerler neymış kanepe eskimesinde.
biz orjınalını kullanmayacaksak bu araçlar gereçler kimin için.:silent:
o yan koruma çok kötü duruyor bence tabıkıde.
shakulın zıncır koruma ıle bırlıkte degıl ama ıkısını bırbırıne fıberle kaynatıp boyatabılırız.o zaman olur..
yan düşme takozu pıyasada 40 ytl cıvarı satılıyor aslında fakat cbr ıcın gerek olacagını zannetmem.devırebılecegımız kadar agır olmadıgından dolayı..ama yınede yapılabılır,soyledıgın gıbı her ıhtımale karsı:wiinkk:
GorkeM
03 Mart 2007, 04:42
zincir ustundeki korumasi ile beraber yapiyor ise guzel olur gibi..
bi de soyle bisi mi yaptirsak.. ?
http://motorrad-bach.de/cbr125/pics/sturzpads1.jpg
her ihtimale karsi.. :]
Shakulin
O resimdeki topuz hiçbirşeyi korumaz... Süs olarak takmışlar...
Carbon kaplama çok güzel duruyor ama burada uygulatmak çok pahalı... Ben ne kadara yaptırılır soracağım...
Tozluk ile nereyi kastettiğini anlayamadım? Çamurluk mu , zincir koruması mı?
Ayrıca bu Cbr 125 ise hayatımda gördüğüm en güzel Cbr125... Tek maşalı kırmızı jantlı fiber kaplama korumalı değiştirilmiş yarış peg'li...
Not: Cbr mı değil mi kestiremedim çünkü aşırı uykulu ve alkolluyum... Kusura bakmayınız :)
@hmedim
03 Mart 2007, 10:43
@hmedim
Benden sana 2 tane 10.000 devir :)
Eyvallah albakalım bendende sana 6 tane 10.000 devir :cat: ...
motor redline ada girmiyo bea :queen:
cbr 125 r milleti benim kısa farlar biraz garipleşti gerçi bazı arkadaşlarda yazmışlar ama bendeki sorun gaza bastıkça aydınlanıp kararıyor sizde de bu sorun varmı yoksa değiştirmek mi lazım.birde motorun performansında hissedlir azalma var bunun elektrik devreleriyle bir bağlantısı varmıdır?
benim teknik detaylarla pek aram yoktur.daha 8000 km bakımına 2500 km var
bendede vardı aynı sorun sonradan anladım ki çukura girince kısa far kesiyomuş e motora gaz verince titreşimden kopuk tel birleşip yanıyo gazı gesincede sönüyo onun tek yolu far ampülünü değiştirmek elektrik devrelerini falan kurcalama orjinal bir çift ampul al değiştir sorun çözülecek göreceksin :cat:
bence mükemmel bişey benimde ne zamandır aklımda var bu yaptırır isen ölçülerini kaybetmesinler sende takar takmaz resmini ver adamın telefonu bilgileriyle bir tanede biz alalım çamur yıkamaktan mahvolduk ya
selenin altına kadar giriyo :cat:
bence mükemmel bişey benimde ne zamandır aklımda var bu yaptırır isen ölçülerini kaybetmesinler sende takar takmaz resmini ver adamın telefonu bilgileriyle bir tanede biz alalım çamur yıkamaktan mahvolduk ya
selenin altına kadar giriyo :cat:
evet hem cok şık duruyor abileri gibi :wiinkk: hemde çok faydası olacak bır parca yagmur çamur için..bu hafta cbr me kavusur kavusmaz aklımda 1-2 plan var hemen uygulamak ıstedıgım.buda onlardan bırısı.bır yaptırayım da talep olursa sızlere de yaptırırız..:cat:
@hmedim
03 Mart 2007, 14:13
evet hem cok şık duruyor abileri gibi :wiinkk: hemde çok faydası olacak bır parca yagmur çamur için..bu hafta cbr me kavusur kavusmaz aklımda 1-2 plan var hemen uygulamak ıstedıgım.buda onlardan bırısı.bır yaptırayım da talep olursa sızlere de yaptırırız..:cat:
aynen öyle :cat: ben seni cbr ı var diye biliyodum hayırlısı ... inşallah en kısa zamanda sende kavuşursun motoruna:wiinkk: sonra tozluklarımızı yaptırırız bizde :queen:
GorkeM
03 Mart 2007, 14:18
@hmedim
Devir kesici koymuşlar siteye :)
@eby78
Yaptıracaklar 3 oldu... Fakat (yaptıracağın zaman da konuşuruz) öyle bir yaptırmalısın ki 130'lük lastik ebatlarında bile yeterli mesafe kalsın lastikle.
Bir de hangi malzemeden yapacakmış öğrenirsen...
@hmedim
03 Mart 2007, 14:47
@hmedim
Devir kesici koymuşlar siteye :)
bende farkettim 0.5 puan verdi :queen: olsun damlaya damlaya göl olur dimi ama :queen:
bu arada ön sipere aynalı veya siyah filimlerden çekmeyi düşünüyorum ama karar veremiyorum acaba hangisi daha iyi olur
bide yarın motorum için getirttiğim tank pad i yapıştıracam resmini pazartesi veriririm topiğe
illegalrider
03 Mart 2007, 14:56
gorkem yazmis diger baslikta ama yeterli gelmedi sanirim..
bu tip seyler gordum, fikir olur belki.. sanki begenirsin gibime geldi..
acikcasi yakisir da ;)
http://motorrad-bach.de/cbr125/pics/minibl-pfeil.jpg
http://motorrad-bach.de/cbr125/pics/minibl-tomcat.jpg
veya stoplar ve arka sinyaller icin de boyle bisi olabilir..
http://motorrad-bach.de/cbr125/pics/doppelrueckl.jpg
Shakulin
teşk ederim dostum fena deil ama bunlardan birini uygularsam bence kuyruk iptali gerekecek o yuzden ben 2007 cbr 125 dekileri cok tuttum yaa arj boyutta vede beyaz aynen şu şekil yanee;
http://img241.imageshack.us/img241/5740/140hondacbr125ryj3.jpg
eby78;snn motor turuncu cok goze batmaz ama bnm syah seytanda cok goze batıo :pr:
@hmedim
03 Mart 2007, 15:14
teşk ederim dostum fena deil ama bunlardan birini uygularsam bence kuyruk iptali gerekecek o yuzden ben 2007 cbr 125 dekileri cok tuttum yaa arj boyutta vede beyaz aynen şu şekil yanee;
http://img241.imageshack.us/img241/5740/140hondacbr125ryj3.jpg
eby78;snn motor turuncu cok goze batmaz ama bnm syah seytanda cok goze batıo :pr:
ustam bende istiyorum o beyaz sinyallerden bulursanız mutlaka haberim olsun zaten ben ne zamandır araştırıyorum 600 rr 1000 rr sinyallerini
ya bi baksanıza 1000 rr da nasıl duruyo repsole nasılda yakışmış
http://img145.imageshack.us/img145/8621/6hw2kb4.jpg (http://imageshack.us)
büyük ihtimal orjinaller çok pahalıdır çünkü enson ben cbr 125 inkini sorduğumda 135 ytl gibi bi fiyattan söz ettiler
ama arkadaşlar heralde hein gericke nin mağazasından sormuşlardı eğer orda var ise mutlaka fiatını bildirin malum ben çok uzağım sizin yardımızla ancak bulabilirim :cat:
Carcharoth
03 Mart 2007, 15:53
Ya arkadaşlar siz motorda kaç oktan yakıt kullanıyorsunuz ?
@hmedim
03 Mart 2007, 16:27
Ya arkadaşlar siz motorda kaç oktan yakıt kullanıyorsunuz ?
95 oktan PO kullanıyorum ben çokta memnunum ... hem serviste onu önermişti..
birkaç kez 98 kullandım çabuk bitiyo meret:queen: ama biraz motor ataklaşıyo
burda kaçak benzin var 2 ytl hatta van da 1.25 filan ama bikez kıyıpta koymadım motoruma en iyisi 95 oktan :cat:
cakalaz
03 Mart 2007, 16:58
cbr 125 modifyyee :cat: :cat: :cat:
ultraukala
03 Mart 2007, 17:49
Az kaldı önümüzdeki günlerde ben de cıbırlanıyorum sanrım...Aksilik olmasın da...
cakalaz
03 Mart 2007, 18:07
sen cıbırlan ben de peşindeyim :)
bugun ku ankara bulusmamızdan sonra sanırım benım repsol kesınlestı.hatta pazarlıgını bıle yaptık ayak ustu:mrgreen:
06' repsol 5000 km.de..:cat:
kısmet olursa persembe cbr ım hazır..
bu arada gorkemcim benımde aklımda olan 130 ebat a gore yaptırmak ;) sanırım fıber ıle yapıyorlar fakat malzeme ve ıscılıklerı su an ankara da 1 numara..guzel bır boya ıle cok sık bır parca olacak..
bilginozi
03 Mart 2007, 19:14
arkadaslar bir inceleme yaptım sizinle paylaşmak istiyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz.
Sıfırdan profesyonel motosikletçi olarak CBR125 e (2.el) binecem diyen kişiye maliyeti (yaklaşık rakamlar):
2.el CBR125 _ 3500 YTL
Alım-satım _ 350 YTL
Kasko _ 350 YTL (tam bilmiyorum ama yaklaşık rakam buydu sanırım.)
Ehliyet _ 400 YTL (bana 400 e patladı)
Sağlık Sig. _ 350 YTL
Kask _ 250 YTL
Eldiven _ 150 YTL
Mont _ 300 YTL
Bot _ 300 YTL
Bellik _ 100 YTL
Dizlik _ 100 YTL
Toplam _ 6150 YTL
Not: Eğitim opsiyoneldir. O da 300ytl civarında sanırım.
Hiç de küçük bir rakam değil cbr125 değilde onun yerine "0"km çin malı alınsaydı yine buna yakın bir rakam çıkacaktı. Bu parayı kazabilmek için bir asgari ücretlinin maaşına dokunmadan 6150ytl/405ytl = 15,2 ay çalışması lazım. Yani neredeyse 1,5 sene yemeden, içmeden, gezmeden para biriktirirse ancak 2.el bir cbr125 sahibi olabiliyor. Arkadaslar hiç kolay bişey değil. Şimdi biri çıkıpta parası olmayan binmesin kardeşim demez heralde.
Kalın sağlıcakla.
movistar
03 Mart 2007, 19:40
ikinci el temiz bulup alman birde başka şehirdeyse 4.000,00 ytl yi geçer üzerine alma masrafı dahil.
kaskı kötüsündün alsan için rahat etmez bayılacan 200. kafadan
eldiven almasan olmaz 50.ytl mont almasan hem içinde kalır hemde üşürsün ve düşersen dirseklerin gider.mont normali 400. ytl
bellik onu bilmiyorum.dizlikte uzun yola giderken şart.75 bod ta şart deyil
düşse düşse bu fiyata düşer bu iş
4.725.00 minimum
bunları bir sene içerisinde ödemek istersen 395.00 ytl her ay ödemelisin.
şuanda asgari ücret 405.00 ytl.
bir kutu aspirin alıp kalan 10.00 ytl yi değerlendirebilirsin.çünki kafan ağrıyacak
motor normalde çok pahalı ama dünya fani şimdi binemessen nezaman bineceksin
normalde 1.200 ytl ye 125.cc 5 vites ybr tipinde makina var arkadaşlarım aldı iki tane bir yıldır kullanıyorlar arıza falan vermedi
oyüzden yeni alacak olan arkadsların işi zor gerçekten daha bende alamadım:mrgreen:
DEVIL CBR
03 Mart 2007, 19:48
cbr 125 r cı arkadaşlarım sanırım motorumu satıyorum.
satmamdaki tek nedenim alacak arkadaşlar için
yazıyorum hiç bir şekilde motorumdan şikayetim yok sadece
belim ağrıyor sürdükten sonra yoksa keyifli makine ve gözler sizde.
yeni motorum büyük ihtimalle yine honda cbx twister olacak ve yine kırmız
GorkeM
03 Mart 2007, 20:38
Eveeet bugün Özgür ile (Praetorian) Bmw test etmeye gittik....
3 kere 45 dakikalık testler sonucunda en çok ben K1200R'ı , Özgür de F800ST 'yi beğendi (sanırım)...
Ilk testte ben K1200R'ı , Özgür de F800'ü test etti. Parkur çok güzel olmasa da virajları ve düzlükleriyle benim hoşuma gitti. Motoru yatırmak çok eğlenceliydi ve doğrusunu isterseniz Cbr'dan çok daha kararlı viraj döndüğü için dizlerim yere değecek kadar yatırabildim. Ilk testte 130'u geçmedim... Ikinci testte F800 ile 140-150 civarlarında gittim....
Sonra bir arkadaşın motora binememesi dolayısıyla onu artçı olarak gezdirmeye karar verdik... 3. testte müstakbel artçımla beraber yine K1200R'ı aldık ve düştük yola.... Bu sefer artçımında hızı sever biri olması nedeniyle aşırı performanslı kullandım... Virajlarda neredeyse dizim sürtecekti. Düz olan yolda 180'e çıktık. Artçım heyecandan ölecekti fakat ben sakin olmalıydım... Soğukkanlılıkla parkuru çok kısa zamanda tamamlayınca , kalan zamanda tekrar dönmeye karar verdim... Gazı kökledim arka öyle bi attı ki ... mükemmel bir duyguydu... Herneyse motoru getirdim parkettim... Içimden çığlık atmak geldi.
Mükemmel bir deneyimdi... 1200cc spor motosiklet (roadster diye geçiyor) kullanmak nefes kesici bir deneyim , hele artçıyla...
Test sonucu motor hakkındaki düşüncelerimi ayrıntılı olarak yazacağım fakat hazırlanmalıyım bu akşama bir programım var... Yarın K1200R ve F800 incelemesi yazarım sizin için :)
Işte bu da K1200R
http://www.bmw-motosiklet.com/products/roadster/k1200r/images/resim2.jpg
http://www.bmw-motosiklet.com/products/roadster/k1200r/images/resim1.jpg
Bu da F800ST
http://www.bmw-motosiklet.com/products/sportur/f800st/images/resim1.jpg
http://www.bmw-motosiklet.com/products/sportur/f800st/images/resim3.jpg
DEVIL CBR
03 Mart 2007, 22:34
arkadaşlar cbr cup seçmelerine dair. görkem sen daha iyi dinle.:wiinkk:
bildiğiniz üzere bu sene ben seçmelere davet edildim.
herşey çok güzeldi.
1.teste girdik ve sağlık soruları ve psiko-sosyal yönümüzle bir kaç soru cevapladık. ( bu arada ben beden eğitimi ve spor öğretmenliği okuyorum)
2. teste girdik cbr cup'ın en önemli bölümü burası içeride pist işletme sahibi ve bir rehber psikolok sizinle muhabbet ediyorlar.ama sorular en son geldiği yer
'' biliyorsun hakan bu organizasyon biraz masraflı 6000ytl 'yi bulabiliyor bunu karşılayabilirmisn'' ben de sponsor bulabilirim diyorum o an pistin sahibi kağıta bir şey yazıyor sanırım ipimin cekildiği nokta orası.
3.test motora binip ufaltılmış piste 4 tur atıyorsunuz. bu bölümde not veren kşi beni çok beğendi ve hatta şöyle dedi daha önce eğitim almışmıydın.
neyse arkadaşlar bu yazıyı kaybetme psikolojisiyle yazmadım ama bilin eğer giderseniz secmelere orada sizin sürüşünüz değil cebinizin büyüklüğü ölçülüyor.
4 bayan seçildi cbr cup için secilenlerin çoğu yine 90 91 doğumlu çocuklar oluşturuyorlar.
benim katıldığım gün 20 in üzerinde katılımcı motoru kullandı benden hariç 3 kiş daha motoru iyi kullandı ve inanın onlarında hiç biri kazanamadı çünkü içeride paranın yüksek olduğunu sponsor la aşabilceklerini söylediler.
sponsoru kabul ediyorlar fakat sıcak net para daha iyi.
bu arada isterseniz 5000 euro ya fiat cup a bile katılabilrsiniz yeterki paradan haber verin
şimdi görkem eğer cbr cup a gideceksen benden sana öneri önce paranı hazırla motoru sürmene bile gerenk kalmayacak.
dragsTaR34
05 Mart 2007, 11:01
bendede cbr 125 r var bi kaç gün oldu alalı, 2. el aldım dün tüm bakımları yapıldı,bide activam vardı aslında hala var :) ama cbr 125 i alınca activa yı resmen unuttum.Ben memnunum motorumdan arow egsoz var üzerinde,sesi gayet güzel arka lastiğide kalınlaştırıcaz ufak tefek modifikasyon yapılabilir ama abartmadan tabi :)
@hmedim
05 Mart 2007, 11:10
arkadaşlar dün izmirden gelen tankpad imi cbr ıma yapıştırdıktan sonra motorumun evde yatağımın altında muhafaza ettiğim aküsünü takıp çalıştırdım :cherry: tek marş la çalıştı uzun uzun sesini dinleyip hasret giderdim hatta bide kısa videosunu çektim gerçi cep telefonumla çektim kameram işyerimde kalmıştı gidip getirmeye üşendim görüntü kalitesi çok iyi değil ama idare eder hem eksozumun sesinide bi duyarsınız :queen: ... umarım beğenirsiniz :cat:
işte link buyrun :
http://www.youtube.com/watch?v=WYWrWn_081U :cat:
GorkeM
05 Mart 2007, 14:55
Ben modifiye karşıtıyım valla... Bu motora modifiye aşırı gereksiz bir olay... Motor neyse o'dur... Daha hızlı gitmek istiyorsan 1-2 milyara modifiye edeceğine 1-2 milyar ekleyip Gt250R alırsın :cat:
GorkeM
05 Mart 2007, 19:28
Bence orj. sesi mükemmel bu motorun... Diğer egsosları da dinledim 1 tanesini beğenmedim hatta bazıları çok çok kötü...
Motora modifiye olarak yapılacak şeyler ancak bunlar...
Leo Vince komple egsos (300€) Bana göre sesi kötüleşse de performansa katkısı var...
K&N hava filtresi (48$) Leo Vince ile uygulanırsa 1.5 beygir artış gösteriyor motorda , fakat daha fazla yakıyor.
Malossi 166cc silindir kiti (480$) Egsos ve hava filtresi ile uygulanmalı ayrıca birkaç parçanın da değişmesi gerek. Bunun sonucunda bir performans elde edersiniz fakat motor sürekli sorun çıkarabilir çünkü bunun için dizayn edilmemiştir...
Gelelim görünüme:
130'luk arka lastik: Metzeller Lasertech, Pirelli Sport Demon, Duro Hf-918 , Michelin Sporty bazı güzel lastiklerden. Fakat baştan söyleyeyim , kalın lastikle kazandığınız görünümü performans düşüşü olarak geri alıyorsunuz...
Siyah Cam: Mototal'da CbrCup için getirilmiş siyah camlardan mevcuttur. Orjinal ,bombeli Cbr125 camıdır (130Ytl). Bunun dışında E-Bay gibi sitelerde daha değişikleri mevcut. Olmadı kendiniz film çekebilir veya boyayabilirsiniz.
Sinyaller: Değiştirmek isterseniz başka motorlar için üretilmiş şeffaf led'li sinyaller mevcut. (Tanesi 25€)
Ayna: Aynaları kafa grenajına takmak uzun süre tartışıldı. Takan da var , fakat takılması için delik delip orjinalliğini bozmak gerekiyor... Mevcut delikleri kullanırım derseniz de dayanıksız bir kafa grenajı elde edersiniz... Ben bir adamın ayna taktığı için komple kafa grenajını kırdığına şahit oldum... Onun yerine benim gibi daha küçük aynalar ile orjinallerini değiştirebilirsiniz (10ytl)
Koltuk Kapağı: Hondanın orj kapakları mevcut ama 200 ytl gibi uçuk bir fiyatı var... Herhangi bir kalıp ustasına yaptırabilirsiniz belki ama 100 ytlden aza yaptıramazsınız.
Çamurluk iptali: Bunu yapmak için elinize bi sanayi makası alıp çatır çutur plakalığı kesmeniz gerek... Bunun sebebi de plakalık ile bagajın birbirine bağlı olması... Acımayanlar kesiyor ama ben tavsiye etmiyorum.
Beyaz far ampulu: Yandanyemiş Xenon görüntüsü için bire bir... Fakat önünüzü göremezsiniz beyaz ampullerle. Benim tavsiyem farınız patlar ise 35W'lık sarı halojen bulup takmanız.
Lastik şeridi: Jantlara çekilen bu şeridin kalitelileri 20 ytl'ye satılıyor. Görünürlülüğü arttırıyor ve güzel duruyor.
Bir de sağ soluna elektrik bandı çekme işlemi vardır ama ben pek takdir etmiyorum.
praetorian
05 Mart 2007, 19:52
vay be
ıyıymıs:)
dıcem ama bu hesapları 1000 kere yaptıgım ıcın tanıdık geldı:)
ben beyaz far (daha dorusu far degısımı) yapcam lastık serıdı var
bıde aklıma eserse alengırlı on cam alıcam ha hangı parayla bılmıorum:)
delılık yapma ıhtımalım var gercı gorkem tehdıt ettı benı sıyah spreyle boyarım dıe ama neyse
lastık konusunda ıse karsı cıktgım bı konu
fakat duronun hf918 ını begendım
yagmur performansı ıyı olsaydı alabılırdım
dıgerlerı zaten hayal
okadar parayı bulsam kredımı kapatır(dondugumde) cbf alırım
hos bulmasamda yapıcam:)
onr.sual
05 Mart 2007, 23:06
arkadaslar siyah cbr jantlarına beyaz şerit ceken veya gören var mı nasıl duruyo?
arkadaslar siyah cbr jantlarına beyaz şerit ceken veya gören var mı nasıl duruyo?
cbr125 te gormedım fakat benım arkadasın gsx ıne yaptık cok guzel durdu.motor sıyah grı..
:)
DEVIL CBR
05 Mart 2007, 23:32
beyler aramızda motorun bujileriyle. egzosyla oyanayan varmı.
performansı değiştimi .
bunları değiştirisek 150 görebilrmiyiz yada ...
yada bu masrafa değermi?
bilginozi
06 Mart 2007, 00:18
beyler aramızda motorun bujileriyle. egzosyla oyanayan varmı.
performansı değiştimi .
bunları değiştirisek 150 görebilrmiyiz yada ...
yada bu masrafa değermi?
benim zamanında motoru aldığım kişi performans bujisi tktığından bahsediyordu, onunda yanına performans egzozunu da ekleyince mudanya yolunda 170km/h hıza çıktığını söylüyordu diyen kişinin bu konuda yalan söyleyeceğini hiç düşünmüyorum.
praetorian
06 Mart 2007, 00:31
nette oynanmis videolarda bile 170 yok
malossi kit takilip 180 cc olsa belki..
eksoz,hava fıltresı ıle 150-155 goren oldu bılıyorum ama gerısı ne desem bos..bakalım 3 gun kaldı benım cıbıra denerım zaten mutlaka..sızınlede paylasırım burada..
bosa konusuosun dgrmr:D
ben bu foruma girdiimden beri cbr dusmani
:D
bir laf vardır ya;meyve veren ağaç taşlanır diye..mete abının kı de o hesap ıste..hıı simdı dıyecek kı mete abım;ne meyve vermıs kı o anlat bakalım dıyecek.bende soyle hatırlatacagım ona;
1- su sogutmalı
2- arka disk fren
3- montaj ve işçilik nıspeten cbf ten ıyı
4- gosterışi olan bır motor
5- 6 vites
6- kurye motoru değil...:queen:
abicim umarım kızmazsın bu yazdıklarıma ama napıyım..:P :wiinkk:
Ne bileyim herkes cbr125'in yok boyudur enidir, takılmış durumda... Mete abi de keza, yok büyük olsaymış 125'lik dört zamanlı bir makina işte bu kalıbı kaldırıyor hatta ben 90 kg'ım Artı boy 1,82. Altımda küçük durmuş büyük durmuş düşümmüyorum bile. Beni getiriyor götürüyor ve inanılmaz keyif alıyorum ve hergün birşey öğreniyorum cbrımla. Cbr125 bu arkadaşlar fazlasıyla eksiğiyle bu... Ne büyür ne küçülür... Büyürse; motor da büyür, fren sistemi de büyür, büyür de büyür, e tabi fiyatıda büyür, o zaman Honda cbr125 için hedeflediği kitleye ulaşamaz bu durumda satışları etkilenir. Gerçi hedeflediği kitleye ben pek girmiyorum genelde 25 altı ama olsun bu da benim ilk motorum... Sevgilerle Özgür beni anlayan anladı... :)
bilginozi
06 Mart 2007, 08:06
arkadaslar biliyosunuz ki bursa honda bayii duran kardeslerdir. oradaki kişiler bahsettiğim arkadasa motoru devirli kullanmasını tavsiye etmişler. böylece motor gittikçe açılır demişler. o zaman motor 9800km deydi. 20000km ye kadar açılacağından bahsediliyordu. mudanya yolu dediğim yol bursadakiler bilir hafif yokuş bir yoldur onunda mutlaka etkisi vardır.
MaLiZiYoo35
06 Mart 2007, 13:35
peki dostum nedir bu makinanın tam fiyatı bana yazarsan seviniriM 10 yere sordum 10 ayrı cevap aldıM :S
teşekkürler kalsın :) pek anlamama motordaN :D sadece cbr 125 ilgimi cekti ....:)
GorkeM
06 Mart 2007, 15:42
peki dostum nedir bu makinanın tam fiyatı bana yazarsan seviniriM 10 yere sordum 10 ayrı cevap aldıM :S
teşekkürler kalsın :) pek anlamama motordaN :D sadece cbr 125 ilgimi cekti ....:)
Cbr125'in 0 km fiyatı 5.510 , 2. el fiyatı 3.000-4000ytl arasında değişiyor.
@ihtiyarDelikanlI
Arkadaşlar önceki sayfaları okuyun biraz 294 sayfada en az 50 kere konuşuldu..
130'luk arka lastik: Metzeller Lasertech, Pirelli Sport Demon, Duro Hf-918 , Michelin Sporty bazı güzel lastiklerden. Fakat baştan söyleyeyim , kalın lastikle kazandığınız görünümü performans düşüşü olarak geri alıyorsunuz...
GorkeM
06 Mart 2007, 20:15
Hidrolik kontrolu - zincir bakımı - fren kolu yağlaması - fan testi - hava filtresi temizliği - yağ değişimi - karburator temizliği - genel bakım (yağlama , eksilen sıvıları tamamlama vs...)
praetorian
06 Mart 2007, 20:20
30dk dıyosun:)
bıde ıste benım motoru test edıcekler etmezlerse bıle ettırıcem:)
arzu bıle farkettı yanı
GorkeM
06 Mart 2007, 20:29
Bugün bakım öncesi motoruma majör bir temizlik yapim dedim ve temizliğe giriştim... Işte iç ve dış temizlik :)
Önce cıbırımı naked yaptım:
http://img441.imageshack.us/img441/4286/0603071614le0.jpg (http://img441.imageshack.us/my.php?image=0603071614le0.jpg)
http://img441.imageshack.us/img441/6316/0603071615bv6.jpg (http://img441.imageshack.us/my.php?image=0603071615bv6.jpg)
Sonrasında pas ve çamur kaplamış egsosumu ince bir su zımparası yardımıyla temizledim... Mutfak süngeriyle sildim... Pırıl pırıl oldu.
http://img441.imageshack.us/img441/6530/0603071630vh1.jpg (http://img441.imageshack.us/my.php?image=0603071630vh1.jpg)
http://img406.imageshack.us/img406/9183/0603071657kh1.jpg (http://img406.imageshack.us/my.php?image=0603071657kh1.jpg)
http://img441.imageshack.us/img441/3861/0603071628sx0.jpg (http://img441.imageshack.us/my.php?image=0603071628sx0.jpg)
Bu arada grenajlarımın da içini temizlemeyi ihmal etmedim.
http://img441.imageshack.us/img441/1892/0603071751xp5.jpg (http://img441.imageshack.us/my.php?image=0603071751xp5.jpg)
En son tutmayacağını bildiğim halde deneme amaçlı tek kat boya attım egzosa
http://img441.imageshack.us/img441/1889/0603071814du0.jpg (http://img441.imageshack.us/my.php?image=0603071814du0.jpg)
Tabi bunları yaparken de kalın bir boya fırçası ile motorun en ufak aksamına kadar temizledim :cat: Artık motorumun içi de temiz :cherry:
GorkeM
06 Mart 2007, 23:07
dostum bazen görüntü işlevden önce gelir...buna inan...en azından motorda bu böyle...bak hyosunga adamlar 7-8.000 ytl yi o iri cüsseye veriyorlar...edermi etmez...ama lastikleri görünce nasıl coşuyorsun biliyormusun...benbeğenmediğimden değil sizin iyiliğiniz için bunlar...az kas olsa...onada razıyım...abicim neyi doyurucu sence...hepsi teneke sesli motorlar...cbf 150 ybr...cbr125 hepsi teneke sesli hacimsiz motor sınıfında bunu kabul edelim başta...amac bizi kankamızı taşısın bi yerden biyere sorunsuz götürsün...sevgiler...:wiinkk:
.
Abi bu konuda ben herkesden farklı düşünüyorum... Hyosung 250 yalan bir motor... O motora o cüsse , o ağırlık o teker... Motoru yakından incelerseniz grenajın kaslı gösterilmesi için araya demir parça konduğunu ve grenajdan elinizi içeri soktuğunuzda omzunuza kadar motorun içine girebildiğinizi görürsünüz :cherry:
Herneyse , Caddebostan Gloria Jeans önünde süper duruyor olabilir motor ama yola çıktığında aralardan geçemiyor ise , otoyola çıktığında da bir türlü gitmiyor ise , üstüne üstlük şehir içinde ss kullanıyorum edasıyla üzerine aşırı derecede yatırıp sizi felç ediyor ise , Cbr125R , GT250R'dan çok daha fonksiyonel bir araçtır... Şayet param olsaydı büyük motor aldığımda Cbr'ı satmazdım. Trafik olan günler mesela Fazer'a binmezdim de Cbr125'e binerdim...
Benim için kimin ne dediği, nasıl göründüğü ona buna şuna hava atmam önemli değil... önemli olan benim ne düşündüğüm... Hatta ben motorda aynalar biraz dışarda diye onları bile küçülttüm... Ne kadar küçük o kadar iyi :mrgreen: Ben Leventteyim ve idda ediyorum Leventten taksime yoğun trafiğin olduğu bir günde Gt250R ile kapışsam ben kahvemi içiyoken o daha yeni geliyor olur.
Cumaya tüm cıbıfcılar cıbırcıları pataklamaya geliyoz....özellikle çete başı Pro ve Görkem için...satır sopa döner bıçağı Allah ne verdiyse artık...:mrgreen:
Kapışalım mı :queen: Cadde sahili de uygun bak :P
mete_han
06 Mart 2007, 23:15
peki 5500 e şimdi gt 250 r olsaydı hangisini alırdın...yani ikisinde 0 fiyatı 5500 olsaydı hangisini alırdın...hani mesela yani...
kanka bizimki en fazla 120 basar...neye kapışcaz yav...:mrgreen:
alp_tunay
06 Mart 2007, 23:37
peki 5500 e şimdi gt 250 r olsaydı hangisini alırdın...yani ikisinde 0 fiyatı 5500 olsaydı hangisini alırdın...hani mesela yani...
kanka bizimki en fazla 120 basar...neye kapışcaz yav...:mrgreen:
Her şartlarda gt250 ha bide R ı var:queen: .....Su götürmez bir şekilde hyo alırdım....
Ben kaslı cüsseli motorları severim..Bir nevi garanti.....Mesela önüme Evo koysanız öteki taraftaki 76 sky lark ı alırdım....:cat:
Biraz da mantık tabi.....:wiinkk:
black_dog_rr
07 Mart 2007, 15:19
yANİ ARKADAŞLAR BEN BEKLEMİYİP CBR 125 2006 MODELİ Mİ ALİM ANLAMADIM Kİ YANİ YOK MU CBR 2007 YANİ ÖN FARLARI TİPİ DEŞMİCEK Mİ
YA BUNU BAMA SÖYLEMEYİN
:pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :salut: :salut: :salut:
BEN OZAMAN NEDEN BEKLEDİM GÇEN YAZDAN BERİ :salut:
AM BENCE SAÇMALIK ÇIKACAK YA DEMİ LÜTFEN CVB PLS :rendeer:
onr.sual
07 Mart 2007, 15:35
yANİ ARKADAŞLAR BEN BEKLEMİYİP CBR 125 2006 MODELİ Mİ ALİM ANLAMADIM Kİ YANİ YOK MU CBR 2007 YANİ ÖN FARLARI TİPİ DEŞMİCEK Mİ
YA BUNU BAMA SÖYLEMEYİN
:pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :salut: :salut: :salut:
BEN OZAMAN NEDEN BEKLEDİM GÇEN YAZDAN BERİ :salut:
AM BENCE SAÇMALIK ÇIKACAK YA DEMİ LÜTFEN CVB PLS :rendeer:
sevgili arkadasım ben daha dün aldım motoru bayiler kesinlikle bu yakınlarda cıkmayacak diyor ancak ellerindeki stok tükenince getireceklermiş yeni kasayı.sıfır olarak ellerindeki eski kasaları ruhsat modeli 2007 olarak veriyorlar
MaLiZiYoo35
07 Mart 2007, 16:12
pcko merhaba benim örenemk istedigim bi kac şey var bana yardımcı olurmusun ?
cbr 125 R almayı düşünüyoruM ama 2006 ve 2007 modelleri arasındaki farkı cözemediM aralarındaki fark nedir yollarda gördügümdede 2006 2007 oldugunu anlıyamıyorum ? acilll yardıM
sevgili arkadasım ben daha dün aldım motoru bayiler kesinlikle bu yakınlarda cıkmayacak diyor ancak ellerindeki stok tükenince getireceklermiş yeni kasayı.sıfır olarak ellerindeki eski kasaları ruhsat modeli 2007 olarak veriyorlar
peki eski kasa ve yeni kasa arasındaki fark nedir görüntü olayımı yoksa motor özelliklerindede fark varmı ? bana yardımcı olursan sevinirim yani yeni kasa eski kasa olayı nedir foto larınada bakıyorum pek bi fak göremedim :S
black_dog_rr
07 Mart 2007, 17:27
AMA BENCE SAÇMALIK BEN BEKLEMEK ZORUNDAMIYIM BEN GİDER DERİM OZAMAN BEN CBR 125 R İSTİYOM VE YQ STOK DERLERSE BANA GETİRİN OZAMAN DERİM (YANİ SPARİŞ EDİN DERİM) :cherry:
DEMİ YANİ BANANE SATAMDIKLARINI ZOLA 2007 DİYE SATAMAZLAR YA BENDERİM
ALMANYADA SATILIYOR BİLE RESMİNİ GÖRDÜM BEGENDİM OKADAR
BEN EN SONON HONDA BAYİSİNDEKİ BİR BAYANLA TLF DA GÖRÜŞTÜM BANA DEDİ BU AYIN SONUNDA
DUR BAKALI AYIN SONUNU BEKLİYELİM
İNŞAL ÇIKAR YQSA GETİTİRİRİM YANİ BEN TAAAAAAAA GEÇEN YAZDAN BERİ BEKLİYOM BİR BAKİM DEDİM 2007 MODEL NASIL OLMUŞ ALMN HONDA SİTESİNDE GÖRDÜM 2007 MODELİ VE ONDAN ALİM YANİ DEDİM DAHA HOŞ DİYE ONDAN BUKADAR SABIR ETİM YQSA ÇOKTANN ALMIŞTIM
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO