PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Yamaha Ybr 250

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

aykan
30 Mart 2007, 22:13
yurt dısından bi arkadasla konustum orda fazer 250 olarak 15 20 bin km yapanlar var memnunmuş motordan bi problemle karsılasmamıs 2000euroya 7 bin km de almıs motoru bizim türkiyede hesap edin artık!!

TuğrulÖzbek
30 Mart 2007, 23:22
aykan canım ülkemde keşke serbest piyasa ekonomisi işler halde olmuş olsa idi. yabancı ülkelerdeki fiyatlara göre bir şey söylemek mümkün olurdu.
bütün kurallar bir günlük olunca sevgili ülkemin piyasasında önce bir fiyattan çıkar satışlar istedikleri gibi olursa yükseltirler olmadı biraz düşürelim derler sonra baktılar insanların ayakları alıştı hadi zam yapalım derler. sonuç olarak bütün motorlar çin olanlarda dahil olmak üzere keyfi fiyat politikası ile satılıyor

aykan
30 Mart 2007, 23:31
aykan canım ülkemde keşke serbest piyasa ekonomisi işler halde olmuş olsa idi. yabancı ülkelerdeki fiyatlara göre bir şey söylemek mümkün olurdu.
bütün kurallar bir günlük olunca sevgili ülkemin piyasasında önce bir fiyattan çıkar satışlar istedikleri gibi olursa yükseltirler olmadı biraz düşürelim derler sonra baktılar insanların ayakları alıştı hadi zam yapalım derler. sonuç olarak bütün motorlar çin olanlarda dahil olmak üzere keyfi fiyat politikası ile satılıyor

katılmamak mümkün değil aynen!!!:cat:

birazblues
31 Mart 2007, 00:12
Yahu arkadaşlar iide ben söledimkine avrupada 4 bin ytl nin biraz üzerinde bir rakam civarında satış fiyatı diye.. Yok bunlar türk, hindi yerine ne kadar koysak kardır deyip burada hangi fiyattan sokarlar piyasaya biz onu bekliyoruz.

mete_han
31 Mart 2007, 00:19
Yahu bir de şu 4,5 kiloluk uzuv hakkında bilgisi olan var mı? Valla insan vücudunda olabilecek o ağırlıktaki yegane uzuv kafa.. Yani biz bilmediğimize göre bize kafasız mı diosun metehan bey:bounce: ? Bi de bu ne demek ben biliyorum da size sölemem? Ya hiç söleme bişi yada varsayımlara bizi gark etme. olmadı valla olmadı..:farao:

hoca beni sitedenmi attırıcan yav...mecazi anlamda kullandık işte bir terim...sen anladında işi didikliyosun...argo olduğundan yazmadım...biz keriz yerine koydukları kesin gerçek olan o...Yamaha dedik bağrımıza bastık ama Hondadan betermiş...Honda yetkililerine sorucam fuarda...falconu neden getirmiyorlar diye...Enver Dodanlıyı yakalaım bu sefer....

Elegant
31 Mart 2007, 00:35
Hyosung alternatifi gittikçe güçleniyor...

birazblues
31 Mart 2007, 02:15
Ya işin doğrusu henüz net bir şey yok. Sonuçta adamlar da bunun ikilemindedir diye düşünüyorum. Bizim tavrımız belli onların atacağı adımı beklemek. Ama vatandaşlardan hareket de yok, kendileri bilirler.. Ybr125 le piyasada nasıl tek oldularsa ybr250 ile de tek olabilirler. Yada yok bizim çıtamız yukarda deyip bizim içinde yaşadığımız şartları görmezden gelirler.. Tabi o zaman da biz onları görmezden geliriz. :bounce: Bu arada Metehan bey yok be inan takılayım dedim 4,5 kiloluk uzuv fikri komik gelince yaziim iki satır bişi dedim o sebepten uzattım muhabbeti. :queen:

ndr
31 Mart 2007, 02:26
İşte bunu anlamak gerçekten çok güç. Bir fuara katılıyorsun ve sergilediğin ürünün fiyatını söylemiyorsun!!!

Bana bu çok garip geliyor.

Fiyatın söyleyeyim: 7910 YTL olacak...

Nereden uydurduğumu bilmek istiyrsunuz. Honda CBF 250 7920 YTL de ondan...

Aynı kategoride, birbirine rakip motorlar... Başka türlü olamaz...

necropolis
31 Mart 2007, 02:27
Bu kask Yıldız Ticaret sitesinde 125 YTL. Ben SV 55 sport alacaktım. Sitede 275 YTL idi, fuarda 230 yapmışlar, nakit 215 e aldım. Bir hesap yaparsak 100 YTL'ye alabilirisn sanırım.
Haftasonu istanbula gelecektim bu motor için, artık gitmeye de gerek kalmadı:pale: .
Yahu giden arkadaş olursa airoh tan şu kaskın fiyatına bakabilirmi acaba fuarda ne kadar? http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=44158. Birde giyim kuşamın daha ucuz olma ihtimali varmı arkadaşlar sadece bunun için kalkıp gitmeye gerek var mı ankaradan değer mi ne dersiniz?

Ben bugün fuarda motorun fiyatını sorduğumda mayıs ayında belli olacak dediler. Kişisel tahminim bunlar motoru mayıstan önce getiremiyorlar -sebebi herneyse, Sanayi Bakanlığındaki işler, Yamahanın üretim programı....- fiyatı şimdiden söyleyip angaje olmak istemiyorlar.

alp_tunay
31 Mart 2007, 02:40
Bu kask Yıldız Ticaret sitesinde 125 YTL. Ben SV 55 sport alacaktım. Sitede 275 YTL idi, fuarda 230 yapmışlar, nakit 215 e aldım. Bir hesap yaparsak 100 YTL'ye alabilirisn sanırım.

Ben bugün fuarda sorduğumda mayıs ayında belli olacak dediler. Kişisel tahminim bunlar motoru mayıstan önce getiremiyorlar -sebebi herneyse, Sanayi Bakanlığındaki işler, Yamahanın üretim programı....- fiyatı şimdiden söyleyip angaje olmak istemiyorlar.

Valla ben pek anlamadım...Kaç lira kaça aldın biz kaça alırız.....:P

necropolis
31 Mart 2007, 02:49
Valla ben pek anlamadım...Kaç lira kaça aldın biz kaça alırız.....:P

Biraz karışık olmuş :) Arkadaşın sorduğu Airoh speed fire kask verdiği linkte 158 YTL nakit görünüyor. Aynı Kask Yıldız Ticaret web sitesinde 125 YTL. Ben yıldız ticaret sitesinde 275 YTL olan bir kaskı 215'e aldığıma göre arkadaşım da sorduğu kaskı fuarda yıldız ticaretten 100 YTL nakite alabilir tahmininde bulunuyorum:)

babaçi
31 Mart 2007, 04:38
bende cuma günü inceleme fırsatı buldum.görünüşü ve oturuş pozisyonu gayet iyi fiat olarak ta aldığım duyumlar 8750 ytl .eğer daha aşağı çekerlerse alanında tek kalır.

birazblues
31 Mart 2007, 14:24
Yıldız ticarete baktım ama orada da 150 yazıyor. Ankara da ise piyasa ilginç.. vatandaş tutturabildiğine satmaya çalışıyor. bir ay sonra sorduğun kask bir ay öncekinden ya anormal pahalı yada ucuz.. Böyle tiyniyetsizlik yapınca da adamlarla alışveriş yapasın gelmiyor. neyse hele bi motoru alalım buna sonra bakarız

Gültekin
31 Mart 2007, 18:08
dün ybr 250'ye baktık biraz, bindik, yaylandık vs., ilk sınavı geçemedi.
bakalit kalitesi, ön farın basitliği, arka demirin şekli - duruşu, selenin basitliği vs, şimdilik tam bir hayal kırıklığı... :farao:

alp_tunay
31 Mart 2007, 18:19
dün ybr 250'ye baktık biraz, bindik, yaylandık vs., ilk sınavı geçemedi.
bakalit kalitesi, ön farın basitliği, arka demirin şekli - duruşu, selenin basitliği vs, şimdilik tam bir hayal kırıklığı... :farao:

Ankaraya gelmedi daha...Bende inceleme detaylarımı yazıcam....Daha göremedim...Bakalım nasıl yapısı var...Değermi o paraya...

birazblues
31 Mart 2007, 19:01
Bu kadar da ii işçilik ve malzeme yoksa; çokta 7 8 bin ytl lik bir motosiklet olacağı düşünülemiyor

alp_tunay
31 Mart 2007, 19:14
Üzerine 2000 ytl daha eklesen 500 lük makine alırsın....Gerçekten çok aşırı pahalı....

Gültekin
31 Mart 2007, 19:18
Üzerine 2000 ytl daha eklesen 500 lük makine alırsın....Gerçekten çok aşırı pahalı....

kesinlikle...

fiyatı belli olsun, bir kaç kullanıcı görüşlerini alalım. bakalım neymiş...

3-4 aydır, farklı hesaplar yapıyordum. ciddi ciddi bekliyordum bu motoru fakat şimdiden soğudum ben.

birazblues
31 Mart 2007, 20:07
Valla gültekin arkadaşım; inan ben bunun için krediye bile başvurmuştum. Çıktı ama bu sefer de benim beş milyarlık kredi yetmeyecek gibi görünüyor. Bu şartlarda ben de hesaplı ikinci ellere yönelmeyi düşünüyorum. Sonuçta iyice öğrenmek için kullanacak bir şeye ihtiyacım var. bakalım artık.

hedowich
01 Nisan 2007, 00:42
9000-10500 arası ıkıncı el cbf 500 bulmak varken bencede hiç gereği yok cidden büyük merak konusu oldu bu fiyat olayı

birazblues
01 Nisan 2007, 01:28
Yahu büyük merak konusu falan olduğu yok. Ama sonuçta tam arada bir cc. Motora yeni başlayacakların göz diktiği, 125 cc kullananların hedefi, fala büyük olmasın daha güvenli kullanayım diyenlerin tercih edeceği, yada eski motorundan kurtulup ii bişi almak isteenlerin tercih edebileceği bir sınıfta yer alıyor. Hal böyle olunca da gözler bu motorun üzerine çevrildi. Birçoğumuz honda cbf250 ye zamanında göz dikmiştir. ama ne yazıkki çok azımız alabilmiştir. Düşünsenize şu sitedeki arkadaşlarımızdan kaçı cbf250 sahibi olmak isterdi.. ama vatandaşlar öyle bir fiyatla soktularki bunu ülkemize.. öyle değerinin üstünde bir para istiyorlarki hepimiz avucumuzu yaladık. tabi honda da.. 20 satacaksa belki bir sattı. allahtan hyosung cometler geldi. şimdi cometin heybeti, agresifliği, güzel çizgileri, nazaran daha hesaplı oluşu dururken hondaya tenezzül edilmez.. Ama oda pahalı.. Yamaha da bu sınıfta yer edinme kararıyla bu modeli ülkemize getiriyor. Sorun da burada.. Yamaha bu sınıfta ne kadar bir pay almayı isytiyor? 250 cc pastasının %5-10 ' unu mu? yoksa %95 ini mi? Düşünsenize bir.. gerçek ederi olan beşmilyarlık fiyatla piyasaya girdiğini.. 250cc sınıfında hyosung ta, honda da nalları diker. İkinci ellerini bile alan olmaz yamaha dururken. bu ilk iki yılda olacaklar.. ya sonrası? benim yamaham varsa %90 ihtimalle sonraki motorum da yamahadan olur.. al sana beş yıl sonraki durum.. türkiyedeki motor kullanıcılarının en az %80 i yamahacı olur.. yok ben az satar yine aynı karlılığı devam ettiririm uzun vadede böyle tüketici bir toplumdan daha fazla pazar payı almama gerek yok benim zaten ismim var derse.. Artık kim neye karar verir bilinmez ama ben o kadar parayı denkleştirdiğimde ilk alacağım şey gt250 yada gt250r olur.. ne hondaya dönüp bakarım nede yamahaya.. commuter sınıfı için soruyorum. ybr125 dururken kaçımız gittik başka motor aldık? daha ucuz diye tercih ettiklerimiz dışında.. ybr geldi cg125 bitti. yarışsın diye cbf150 yi getirdiler ama bence ybr karşısında onun da hiç şansı yok.. ve cebinde o kadar parası olan herkes ybr dışında başka birşeyle ilgilenmedi genelde.. 250cc de aynı politikayla bir numara olması işten bile değil. tabi bunlar tamamıyla benim penceremden görünenler.. yine de farklı düşünen arkadaşlar olabilir. yada benden daha iyi görebilenler.. ama benim gözlerim gerçekten etrafımda olan biteni iyi görür. kapalı olsalar bile :bounce:

eroldayı
01 Nisan 2007, 01:38
http://img338.imageshack.us/img338/1091/kurs085xx3.jpg (http://imageshack.us)
fiyat açıklamamaları bir tuhaf acaba şatış stratejisi mi?

asome_67
01 Nisan 2007, 02:36
sankı cbf 250 de super bı bakalıt ve malzeme kalıtesı varmıs gıbı hemen ybr yı kotulemeyın yahu. satın alıp 1 ay bınmıs bı adamın yorumlarını bı alalım once ıstersenız azcık sabredın. suspansıyon konforu yol tutusu enjeksıyon farkından dogan bı ataklıgı yada artısı varmı yokmu bı test edılsın ustune bınıp zıplamayla motor ıyımı kotumu kımse anlayamaz hemen gaza gelmeyın bunun kardesı ybr 125 gıbı mukemmmel bır motorsa abısınde de vardır bı hıkmet ben guvenıyorum bu motora.

birazblues
01 Nisan 2007, 03:37
Bence artık fiyat tahminlerini bıraksak iyi olur. Nedense ısrarla sekiz dokuz diyoruz.. sanki o fiyattan çıkmasını istiyoruz hissine kapılıyor insan.:pr: Yahu arkadaşlar bu miktarda paraya oldukça iyi arabalar alınıyor. Bi arabadaki mühendislik, malzeme, kullanışlılık bir motorsikletle bir tutulurmu? Bunu görünce aklıma gelen tek şey kraldan çok kralcı olanlar. Kusura bakmayın arkadaşlar böyle söylediğim için ama biri çıkıyor yedi diyordu biri sekiz dedi biri dokuz demeye başladı. komik bir açık artırma gibi.. :queen: asıl kötü olan da bunu bizim yapmamız.. Yelkenlere üflemekle gemiyi götürmeye çalışıyormuşuz gibi geliyor. Bırakın bekliyelim. Kişisel olarak bir ay daha beklermiyim bu motorun fiyatının açıklanmasını? açıkcası bilmiyorum. Çünki zaten iki üç aydır bunu bekliyordum. Ha cidden söylüyorum fiyatının cbf250 den fazla olacağına asla ihtimal vermedim hala da vermiyorum. Çünki daha pahalıya getirip satmaya çalışmanın bir anlamı olmazdı yamaha için..:silent: Benim bu denli beklememin sebebi sonunda yamaha sayesinde bir motosikletim olacağına inanmamdı. Hem ismi var, hem küçük değil, hemde benim gözümü korkutacak kadar büyük değil.. Üstelik yırtınmalarım sayesinde yurtdışındaki tanıdıklardan da fiyatlar konusunda bişiler öğrenince cidden çok hesaplı olacağına inancım daha da arttı. Yani bu motosiklet en fazla altıdan piyasaya girecek ve ortalığı kasıp kavuracak diye düşünüyordum hep. Ama bazen yazdığımız şeylere kızmam bazen de kraldan çok kralcı olanların başka arkadaşlarımızı etkilemesine izin vermemek için sürekli doğru olduğuna inandığım şeyleri yazmak zorunda kaldım. Sonuçta belki ben yanılmış olacağım belki de başka arkadaşlar.. Gerçek olan şu ki allah nasip ederse sonuçta yine hep birlikte burada olacağız. Bir yıl sonra da iki yıl sonrada beş yıl sonrada. :cat:

Gültekin
01 Nisan 2007, 05:56
sankı cbf 250 de super bı bakalıt ve malzeme kalıtesı varmıs gıbı hemen ybr yı kotulemeyın yahu. satın alıp 1 ay bınmıs bı adamın yorumlarını bı alalım once ıstersenız azcık sabredın. suspansıyon konforu yol tutusu enjeksıyon farkından dogan bı ataklıgı yada artısı varmı yokmu bı test edılsın ustune bınıp zıplamayla motor ıyımı kotumu kımse anlayamaz hemen gaza gelmeyın bunun kardesı ybr 125 gıbı mukemmmel bır motorsa abısınde de vardır bı hıkmet ben guvenıyorum bu motora.

kötüleyen yok. çarpıtmayalım.

üstüne binip zıplayarak, sağını solunu kurcalayıp inceleyerek, ilk izlenimlerimi aktardım. beğenmediğimi söyledim. ne yapsaydım? "çok güzel, harika" mı deseydim?
son cümlelerimde de yazmışım zaten. "fiyatı belli olsun, bir kaç kullanıcı görüşlerini alalım. bakalım neymiş..." demişim.

kardeşi olan 125'i de, 13 aydır kullanıyorum zaten. nasıl bir cengaver olduğunu biliyorum. :bounce:

aykan
01 Nisan 2007, 14:42
kötüleyen yok. çarpıtmayalım.

üstüne binip zıplayarak, sağını solunu kurcalayıp inceleyerek, ilk izlenimlerimi aktardım. beğenmediğimi söyledim. ne yapsaydım? "çok güzel, harika" mı deseydim?
son cümlelerimde de yazmışım zaten. "fiyatı belli olsun, bir kaç kullanıcı görüşlerini alalım. bakalım neymiş..." demişim.

kardeşi olan 125'i de, 13 aydır kullanıyorum zaten. nasıl bir cengaver olduğunu biliyorum. :bounce:

ilk izlenim önemlidir biran önce test yapılsada bi baksak nedir ne degildir buda çançinçonmu? yoksa.
resim koyalım arkadaslar su kötü dediginiz ayrıntıları bide yakından inceliyelim yanlız ben sunu anlmadım bakalit kalitesi ? far ve arka demir yani 125 le aynımı oyüzdenmi kötü??

asibeyaz
01 Nisan 2007, 15:45
birazblues in dediğine katılıyom yani cbf 250 nin üstünya daya aynı fiyatta piyasa sürerse bosuna getirmiş olur yani 6 bin ytl civarı bi fiyatla girmesi kendisi içinde avantaj olur almayacak kişileri bile tetikler bu fiyat ben 10 gündür takip ediyom bu topiği eger uygun olursa ben bile düşünürüm ybr 250 liği kalitesini biliyoruz zaten bunda bi şey tartısılmaz bence kötü bi mal getirip riske atmaz kendini ama fiyat umarım makul olurda bende 250 liğe gecerim ve bi cok kişi bunu yapacaktır eminim buna

eby78
01 Nisan 2007, 15:50
Yahu büyük merak konusu falan olduğu yok. Ama sonuçta tam arada bir cc. Motora yeni başlayacakların göz diktiği, 125 cc kullananların hedefi, fala büyük olmasın daha güvenli kullanayım diyenlerin tercih edeceği, yada eski motorundan kurtulup ii bişi almak isteenlerin tercih edebileceği bir sınıfta yer alıyor. Hal böyle olunca da gözler bu motorun üzerine çevrildi. Birçoğumuz honda cbf250 ye zamanında göz dikmiştir. ama ne yazıkki çok azımız alabilmiştir. Düşünsenize şu sitedeki arkadaşlarımızdan kaçı cbf250 sahibi olmak isterdi.. ama vatandaşlar öyle bir fiyatla soktularki bunu ülkemize.. öyle değerinin üstünde bir para istiyorlarki hepimiz avucumuzu yaladık. tabi honda da.. 20 satacaksa belki bir sattı. allahtan hyosung cometler geldi. şimdi cometin heybeti, agresifliği, güzel çizgileri, nazaran daha hesaplı oluşu dururken hondaya tenezzül edilmez.. Ama oda pahalı.. Yamaha da bu sınıfta yer edinme kararıyla bu modeli ülkemize getiriyor. Sorun da burada.. Yamaha bu sınıfta ne kadar bir pay almayı isytiyor? 250 cc pastasının %5-10 ' unu mu? yoksa %95 ini mi? Düşünsenize bir.. gerçek ederi olan beşmilyarlık fiyatla piyasaya girdiğini.. 250cc sınıfında hyosung ta, honda da nalları diker. İkinci ellerini bile alan olmaz yamaha dururken. bu ilk iki yılda olacaklar.. ya sonrası? benim yamaham varsa %90 ihtimalle sonraki motorum da yamahadan olur.. al sana beş yıl sonraki durum.. türkiyedeki motor kullanıcılarının en az %80 i yamahacı olur.. yok ben az satar yine aynı karlılığı devam ettiririm uzun vadede böyle tüketici bir toplumdan daha fazla pazar payı almama gerek yok benim zaten ismim var derse.. Artık kim neye karar verir bilinmez ama ben o kadar parayı denkleştirdiğimde ilk alacağım şey gt250 yada gt250r olur.. ne hondaya dönüp bakarım nede yamahaya.. commuter sınıfı için soruyorum. ybr125 dururken kaçımız gittik başka motor aldık? daha ucuz diye tercih ettiklerimiz dışında.. ybr geldi cg125 bitti. yarışsın diye cbf150 yi getirdiler ama bence ybr karşısında onun da hiç şansı yok.. ve cebinde o kadar parası olan herkes ybr dışında başka birşeyle ilgilenmedi genelde.. 250cc de aynı politikayla bir numara olması işten bile değil. tabi bunlar tamamıyla benim penceremden görünenler.. yine de farklı düşünen arkadaşlar olabilir. yada benden daha iyi görebilenler.. ama benim gözlerim gerçekten etrafımda olan biteni iyi görür. kapalı olsalar bile :bounce:

dogru soyluyorsun ıyı analız etmıssın..:cat: ybr benım tahmınımce de cbf ten az da olsa ucuz gırecek pıyasaya ki pazar payını elıne alabılsın..hele bır gelsın gorelım bakalım ne dır ne degıldır gorecegız..

alp_tunay
01 Nisan 2007, 21:39
dogru soyluyorsun ıyı analız etmıssın..:cat: ybr benım tahmınımce de cbf ten az da olsa ucuz gırecek pıyasaya ki pazar payını elıne alabılsın..hele bır gelsın gorelım bakalım ne dır ne degıldır gorecegız..

Ah keşke dediğin gibi olsaydı...Neeerdeeee...

Sanki bu sene satışa çıkarmayacaklar gibi geliyor bana....Sadece nabız tutmak göz korkutmak niyetleri...Bu kadar naza çekilmez ki bi motor....Fazla naz aşık usandırır....

Adamlar pazar payını kaliteleri ile alacak fiyatla diil....Türk insanı kaliteli malın fiyatının yüksek olduğunu her zaman bilmiştir....Hem ucuz hem kaliteli motosiklet....Bence hayallll........:cat:

Elegant
01 Nisan 2007, 22:24
İsim yapmış marka daha iyi malı daha ucuza verme ihtiyacı hissetmez herhalde.

blue black
02 Nisan 2007, 02:17
Cuma günü Ybr 250'yi inceleme fırsatı bulduk.
ilk izlenimim tam bir hayal kırıklığı.:farao:
sınıfta kaldı.:pale:
söylenen fiyatlar dogruysada gerçekten değmez

Gültekin
02 Nisan 2007, 03:59
Cuma günü Ybr 250'yi inceleme fırsatı bulduk.
ilk izlenimim tam bir hayal kırıklığı.:farao:
sınıfta kaldı.:pale:
söylenen fiyatlar dogruysada gerçekten değmez

ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.
yapılan tahminlere dayanarak, yani 8-10 bin lira arası fiyat olacağını farzederek,
bu paraya bu motoru almayacağımı, (tekrar edeyim, "ilk izlenimlerim sonucu olarak") söylüyorum.
burada fanatiklik yapmaya, farklı anlamlara çekmeye vs, hiç gerek yok.
enjeksiyonlu motorun performansını henüz görmedik, fiyat hala belirsiz, vs.
bunlar da gün yüzüne çıkınca, olay netleşecek.

bu arada, derlerse ki; "alın bu motor 5000 yetele", buradaki tüm yorumlarımı siler, paramı cebime koyar, uyku tulumu ve mat'ımı kaptığım gibi fırlarım. :cherry:
1ay, 2 ay farketmez. aydın motorun kapısında yatarım. kovarlarsa, s.memnun'a
hatta samuraya bile giderim. :queen:

godfather
02 Nisan 2007, 10:19
fuarda motoru yakından inceledim tepesine çıkıp tepindim aslına bakarsanız biraz hoşuma gitti ama oda sırf yamaha oldugu için yani yamahanın militanlığını bir kenara bırakırsam ne yalan söyliyim pek beğenmedim yani bir cbf250 ninki kadar kaliteli malzeme ve işçilik göremedim üstünde benim için biraz fiyasko oldu :( yanında 125 lik vardı kendi motorumun eşini görünce hemen tepesine atladım ve kişisel olarak söylüyorumki 125 lik 250 likten daha rahattı . biraz üzüldüm doğrusu yani yamahanın 250 liliği var diyordum kendime motorun modelini yükseltirsem yamahaya giderim diyordum ama bu şartlarda öyle birşey düşünecek olursam herhalde hondaya gidicem bu sebepten dolayı yamahaya baya bi kızdım ama genede fiyatı makul olursa(cbf e kıyasla) genede yamhayı düşünürüm

not: genelleme yapmıyorum yalnız kişisel düşüncelerimi aktardım

eby78
02 Nisan 2007, 10:58
İsim yapmış marka daha iyi malı daha ucuza verme ihtiyacı hissetmez herhalde.

elegant haklısın tabı ısım yapmıs bır marka yamaha,ama cbf250 ye gore ınceleyen ve ızlenımlerını aktaran arkadaslarımızın da soyledıgı gıbı sankı malzeme kalıtesı olarak honda nın gerısınde kalmıs gıbı.ha yamaha'nın artısı da enjeksıyonlu olması.sanırım bırbırını dengelıyor bu acıdan baktıgımız zaman..daha ucuz olacagını dusunuyorum dedım,kı hala dusuncem bu;yamaha'nın honda'dan gerıde oldugunu dusunerek bu katagorıde ıyı bır gırıs yapabılmesı lazım..yoksa cbf ın malzeme kalıtesı varken ybr250 fazla zorlamaz pıyasayı...

alper abicim haklısın tabı pazar payını fıyatı ıle degıl,kalıtesı ıle alacak sonuna kadar haklısın,ama ılk ızlenımler acısından bıraz zor gıbı gorunuyor..o yuzden de fıyatı cbf ten dusuk tutarak bunu basarabılır...

Syriana
02 Nisan 2007, 23:07
benimde fuarda 250 yi inceleme fırsatım oldu ama kalite olarak olmasada estetik olaraktan cbf'den güzel bence ama bu yetmez daha pahalı olması için , bu arada beldeyama satış yetkilisine sordum fiyatını bana direk cbf'den pahalı olur dedi adama kafadan niye dedim enjeksiyonu söylücekti o demeden ben dedim ondan başka neyi varki + olarak dedim süspansiyonları türkiye yollarına göre yapıldı dedi :mrgreen: ne diyim işte dicek başka bişey bulamıyolarya , bunu 8000 den yukarı getirirlerse nal toplarlar piyasada , bikaç ensesi kalından başka kimse almaz , üstüne 1000-2000 koy mis gibi cbf500 alırsın , o fiyata gelicekse hiç getirmesinler daha iyi bence.....

GorkeM
03 Nisan 2007, 01:22
Ybr250 (Avrupa adıyla FZ250)'yi baştan aşağı inceledim... Kişisel düşüncemi söylemeyeceğim fakat bu motor kesinlikle Cbf'den pahalı olarak piyasaya çıkacak. Bence Cbf varken alınmaz. Zaten Cbf'de benzini kokluyor , enjeksiyonlu olsa ne yazar.

marwel114
03 Nisan 2007, 02:17
bence de aralarında çok fark olmasa da cbf daha yakışıklı. Görkem doğru söylemiş, yamahanın hangi motoru hondadan daha ucuz ki (((şimdi buna cevap yazmayın, tamam ucuz olanları var))) . bir de cbf in göstergeleri ybr den kat kat güzel, bunu da eklemezsem olmaz.:cherry: :wiinkk:

garacava
03 Nisan 2007, 02:52
Ybr250 (Avrupa adıyla FZ250)'yi baştan aşağı inceledim... Kişisel düşüncemi söylemeyeceğim fakat bu motor kesinlikle Cbf'den pahalı olarak piyasaya çıkacak. Bence Cbf varken alınmaz. Zaten Cbf'de benzini kokluyor , enjeksiyonlu olsa ne yazar.

Ne koklaması bea?İçiyor resmen...
CBF 250 alan adam 125'lik olayını kapatmış ,90-100'le yetinmeyen,şöyle 120-130,yerine göre eğimli yolda ıkınarak bile olsa 150'yi gören motosiklet istediği için CBF 250'yi tercih ediyor.
Durum böyle olunca da CBF 150'nin yakıtı Km'de 15 Kuruşu düşmüyor.En azından ben düşüremedim.Hatta bazen çok asılınca Km'de 18 Kuruşa kadar çıkmıştı yakıtı ve işte o gün soğudum CBF 250'den.
90-100 Km süratle gidilse de Km'de 12 Kuruş gibi yakıyor ama bu sürate zaten 125'liklerle de ulaşabiliyorsunuz.Hem de daha az yakıtla.Rahatlık derseniz 125'likler (YBR 125 ve CBF 150'yi kastediyorum) de çok rahat ve titreşim olayı CBF 250'ye göre bir miktar daha az olan makineler.
Ha ataktır,seridir,daha güçlüdür orası ayrı.125'liğin 2 katı para verdiğimize göre o kadar da olsun artık.

Bir de CBF 250'den asıl soğuma nedenim,yedek parçasının 250'lik bir motosiklet için çok ama çok pahalı olması...
Servisin yalancısı olmakla birlikte mesela CBF 250'nin egzostu 780 YTL,debriyaj baskı-balata 420 YTL,komple ön far 900 YTL,gösterge takımı 1000 YTL,zincir arka dişli 400 YTL ve ön dişli 95 YTL...
500'lük 600'lük ya da daha büyük bir makine olsun iki katı olsun o kadar zoruna gitmez insanın,ama 250'lik bir makine de yakıt olayı ve pahalı yedek parça olayı benim zoruma gitti işin doğrusu...

CBF 250,Hyo Comet 250 ya da yeni çıkacak YBR 250'den düşünen arkadaşlara tavsiyem;ilk defa bu makinelerle motosiklet olayına başlamayacaksanız ve daha önceden sağlam 125 Cc tecrübeniz varsa,varsın servisi,yedek parçası problem olsun alın temizinden bi ER 5,Suzuki GS 500 ya da biraz daha imkanınız varsa ve servis olayı sağlam olsun diyorsanız bir CBF 500 alın ve olayı kökten bitirin.

Bu 3 motosikletten sonra 4 silindir olayına geçip,Fazer 600-1000,CBF 600-1000 ya da benzeri bir makineyle de motosiklet olayında nakedin zirvesini yapıp olayı hepten halledin olsun bitsin...

aykan
03 Nisan 2007, 11:15
ya enjeksiyon falan diyoruzda enjeksiyonun hiçmi dezavantajı yok o enjektör uzun yolda giderken bi tıkansa zaten yakıt kalitemizde malum?aslında enjeksiyon çokta iyi bişiy digil bizim ülkemiz yakıtları için karbüratörün tıkanması zordur ama enjektör milimetrenin onda biri bi pislikle tıkanabiliyor sonra carbon clean falan ugrastırır bence ybr fosmu çıktı şimdi???

banro
03 Nisan 2007, 11:31
Fuarda bende inceledim bu meşhur YBR250'yi. Benim twister'dan çok farklı görünmedi bana.Belki göz yanılması olabilir ama cbf 250 den sanki biraz daha ufak gibiydi.Fiyat belki nisan sonunda belli olacakmış. Yani fiyat işi yılan hikayesi.Görevlilerdeki ilgisizlik diz boyu.Bu kadar gürültü çıkarıp malı piyasaya çıkarmayınca hayal kırıklığı büyük olacak galiba.

http://img105.imageshack.us/img105/9254/100006400nn3.jpg (http://imageshack.us)

http://img503.imageshack.us/img503/8885/100006300hw6.jpg (http://imageshack.us)

mete_han
03 Nisan 2007, 22:39
Ne koklaması bea?İçiyor resmen...
CBF 250 alan adam 125'lik olayını kapatmış ,90-100'le yetinmeyen,şöyle 120-130,yerine göre eğimli yolda ıkınarak bile olsa 150'yi gören motosiklet istediği için CBF 250'yi tercih ediyor.
Durum böyle olunca da CBF 150'nin yakıtı Km'de 15 Kuruşu düşmüyor.En azından ben düşüremedim.Hatta bazen çok asılınca Km'de 18 Kuruşa kadar çıkmıştı yakıtı ve işte o gün soğudum CBF 250'den.
90-100 Km süratle gidilse de Km'de 12 Kuruş gibi yakıyor ama bu sürate zaten 125'liklerle de ulaşabiliyorsunuz.Hem de daha az yakıtla.Rahatlık derseniz 125'likler (YBR 125 ve CBF 150'yi kastediyorum) de çok rahat ve titreşim olayı CBF 250'ye göre bir miktar daha az olan makineler.
Ha ataktır,seridir,daha güçlüdür orası ayrı.125'liğin 2 katı para verdiğimize göre o kadar da olsun artık.

Bir de CBF 250'den asıl soğuma nedenim,yedek parçasının 250'lik bir motosiklet için çok ama çok pahalı olması...
Servisin yalancısı olmakla birlikte mesela CBF 250'nin egzostu 780 YTL,debriyaj baskı-balata 420 YTL,komple ön far 900 YTL,gösterge takımı 1000 YTL,zincir arka dişli 400 YTL ve ön dişli 95 YTL...
500'lük 600'lük ya da daha büyük bir makine olsun iki katı olsun o kadar zoruna gitmez insanın,ama 250'lik bir makine de yakıt olayı ve pahalı yedek parça olayı benim zoruma gitti işin doğrusu...

CBF 250,Hyo Comet 250 ya da yeni çıkacak YBR 250'den düşünen arkadaşlara tavsiyem;ilk defa bu makinelerle motosiklet olayına başlamayacaksanız ve daha önceden sağlam 125 Cc tecrübeniz varsa,varsın servisi,yedek parçası problem olsun alın temizinden bi ER 5,Suzuki GS 500 ya da biraz daha imkanınız varsa ve servis olayı sağlam olsun diyorsanız bir CBF 500 alın ve olayı kökten bitirin.

Bu 3 motosikletten sonra 4 silindir olayına geçip,Fazer 600-1000,CBF 600-1000 ya da benzeri bir makineyle de motosiklet olayında nakedin zirvesini yapıp olayı hepten halledin olsun bitsin...

+1...Bilo oku sende bunu...twıster diye şeyini yırtıyon...

alp_tunay
04 Nisan 2007, 00:44
Fiyat olarak bilemem de kalite olarak güzelmiş...Çok güvenilir yerden olumlu sözler geldi....İşten anlayan motoru okuyan bir kimseden...Beğenmiş....

Her motoru da beğenmez halbuki.....Bakalım fiyat olark ne diyecekler?....

Bu iş iyice dalga olmaya başladı...Sen kalk ybr250 yi getiricem de, Fuara sok, ve hala fiyat belirleme....Satışa çıkacağı da bana kalırsa balon gibi....

tororosso
04 Nisan 2007, 00:54
güzel makıne
umarım motosıkletı olmayanlar edinir tabıkı pahalı değilse

alp_tunay
04 Nisan 2007, 01:21
güzel makıne
umarım motosıkletı olmayanlar edinir tabıkı pahalı değilse

Derdimiz de o ya.....Daha fiyatı açıklanmadı..Ama pahalı olucak sanırım

illegalrider
04 Nisan 2007, 01:30
cbf 250 idealimdeki motordur bu sınıfta ....

speedfight48
05 Nisan 2007, 02:12
8 10 mılyarmı yamaha 250
gıt mz al ondan daha ıyıdır bee
hız yapar hıc olmassa
eksozdan ses
gelıomuymus
yarıs motoru gıbı ya mılletı nasıl dolandıracak yamaha
hah cın malı 8 yada 10 mılyar hhaa
degermıybr 125 tutulduya bu tutulmaz ama
gorsunler
one lan 8mılyara 1000lık motor alırım ben be hıc olmassa havası baska one ole
:queen:

PIERzig
05 Nisan 2007, 02:58
8-9 arası olacakmış pehhhh
şu ilanlara bakın demek istedigimi anlarsınız:cat:
http://sahibinden.com/search.php?b%5Bsubcategories_also%5D=1&c=3532&b%5Baramabolge%5D=&c=8295&c2%5B%5D=11846&b%5Bminprice%5D=&b%5Bmaxprice%5D=&b%5Bpricecurr%5D=1&b%5Bdetay_266%5D=&b%5Bdetay_267%5D=&b%5Bdetay_1331%5D%5B%5D=&b%5Bdetay_268_min%5D=&b%5Bdetay_268_max%5D=&b%5Bdetay_269_min%5D=&b%5Bdetay_269_max%5D=&b%5Bdetay_271%5D=&b%5Bdetay_272%5D=&b%5Bilantarih%5D=&b%5Bsearch_text%5D=&b%5Bwhole_word%5D=1&b%5Bsort_field%5D=price&submit_detay.x=35&submit_detay.y=17

sahinbirinci
05 Nisan 2007, 09:14
bencede ybr 250 nin fiyatı 8-10000 ytl olacaksa piyasada alternatif oldukça bol bu konuda.ikinci el enduro bile daha mantıklı geliyor.
şahsen bu fiyata bu motor lüks bir restaurantta ekmek arası kaşarı 10 ytl ye yemek gibi birşey.

birazblues
08 Nisan 2007, 22:15
Baktım bişiler diyen olmuş mu diye ama sanırım aynı hikaye :) gülüyorum :)

aykan
11 Nisan 2007, 22:50
nerde kaldı bu fiyat ya?????????????