PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MT Süper Sport Kullanıcıları - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 [86] 87 88 89 90 91 92 93

dptlk
05 Ağustos 2011, 23:25
Merhaba tekrar,

İki sorum var:

1) gecen hafya sonu bir bulusma vs olmadi sanirim. Yazi ya da resim goremedim. Bisiler olursa dahil olmak isterim.

2) isteyen motorunda yaptigi degisiklikleri ve bu degisikliklerin motorun uzerinde performans acisindan nasil ve ne kadarlik bir etkisi oldugunu anlatabilir mi? Bak surda surda yazdik zaten derseniz eger o zaman linki de verebilirseniz okurum.

Bi soru daha geldi aklima: gecen ay zincirlikuyudan 1. Kopruye girerken olmayan emniyet seridinde ilerliyordum. Birden trafik durdu ben de durdum. Tam tekrar kalkacakken arkamda olmadigini farkettigim bir arkadas (1000cc olsa gerek) ara gazi vererek benden yol istedi. Ben de noluyo ya deyip hem yol vermeye hem de solumda kalan arabayi cizmemeye ugrasirken arkadas basti gitti. Motora dikkat etmedim. O arkadas burada midir? Evetse sormak istiyorum: korna calsanda ziplatmasan bizi olmuyo mu kardesim :)

ultraukala
06 Ağustos 2011, 06:58
Merhaba tekrar,

İki sorum var:

1) gecen hafya sonu bir bulusma vs olmadi sanirim. Yazi ya da resim goremedim. Bisiler olursa dahil olmak isterim.

2) isteyen motorunda yaptigi degisiklikleri ve bu degisikliklerin motorun uzerinde performans acisindan nasil ve ne kadarlik bir etkisi oldugunu anlatabilir mi? Bak surda surda yazdik zaten derseniz eger o zaman linki de verebilirseniz okurum.

Bi soru daha geldi aklima: gecen ay zincirlikuyudan 1. Kopruye girerken olmayan emniyet seridinde ilerliyordum. Birden trafik durdu ben de durdum. Tam tekrar kalkacakken arkamda olmadigini farkettigim bir arkadas (1000cc olsa gerek) ara gazi vererek benden yol istedi. Ben de noluyo ya deyip hem yol vermeye hem de solumda kalan arabayi cizmemeye ugrasirken arkadas basti gitti. Motora dikkat etmedim. O arkadas burada midir? Evetse sormak istiyorum: korna calsanda ziplatmasan bizi olmuyo mu kardesim :)

Motosiklet kullanıp da egsoz sesinden insan zıplar mı yahu =))

Ayrıca bu başlık altında daha çok bilgiler paylaşılır.Buluşmalar ayrıca MT'nin etkinliklerinde gerçekleştirilir...

Jubaa
06 Ağustos 2011, 09:45
cevaplar için teşekkürler.

dişli olarak did almazsam vortex dişliler ile ek'nın zincirini alabilirim. did renklilerini hiç görmedim yoksa tabi onlardan da alabilirim.
bu arada bahsettiğin acceleration kit'in artıları ve eksileri nelerdir tam olarak bahsedebilir misin ?

renkli zincir dişli alayım diyorum tabi ama bunu alırken işin ucunda birde motoru paylaçoya çevirmekte var tabii :cherry:

Valla bende Vortex aldim kafani karistirmamak icin isim vermemistim, memnunum.

Hizlanma kiti, motorun son hizini biraz azaltip ivmelenmesini biraz daha arttiriyor yada
tam tersi son hiz kitleri var ivmelenmeyi azaltip son hizi arttiriyor.

Artilar; motor eskisine gore cok daha cabuk hizlaniyor.
Yuksek viteste dusuk hizla gidebiliyorsun, sIkIsIk trafikte cok ise yariyor
cunku devirsiz kullaniyorsun ve motor daha gec isiniyor.
Motorun gaza verdigi tepki bana gore daha iyi oldu.
Artik gaz daha hassas benim daha cok isime geliyor.

Eksileri; eger uzun yol yapicaksan hic gerek yok.

Her viteste yaptigin son hiz dusuyor bu kiti takinca.
Yani 6. vites 8bin devirde eskiden 180km goruyorsan artik daha az goruyorsun
tabi yaptigin degisikligin buyuklugune bagli dusus.

Buda dogal olarak yuksek hizda sabit gitmek isteyince
titresim yaratiyor cunku motor cok fazla devir ceviriyor.

Yani eskiden 160la rahatsiz olmadan gidebiliyodum ama simdi cok titriyor ve bagiriyor motor.

Bazen istenmedik suprizler oluyor.
Gazi sonuna kadar actiginda motor bi anda kafa kaldiriyor,
viraj cikisinda gazi acinca arka teker patinaja sarabiliyor.

Tabi benim taktigim -1, +2 baya buyuk bi degisiklik.

Sadece onden -1 yaparsan belki eksilerden bi kaci yok olabilir ama ayni hizlanma olmaz.

ultraukala Ben ciddi ciddi piste cikmayi dusunuyorum ama
piste baslangic icin 600cc 4 silindirli bi makina bana cok cok fazla.

Tek silindir yada cift silindir bi makina olabilir alicagim.
DR-Z 400 SM yada SV650 var aklimda baslangic makinasi olarak.

ultraukala
06 Ağustos 2011, 16:41
ultraukala Ben ciddi ciddi piste cikmayi dusunuyorum ama
piste baslangic icin 600cc 4 silindirli bi makina bana cok cok fazla.

Tek silindir yada cift silindir bi makina olabilir alicagim.
DR-Z 400 SM yada SV650 var aklimda baslangic makinasi olarak.

Arka 45 ön 15 benim Juba...Uzun yola çıktığımda 6.vites 8bin devirde çok güzel yol alabiliyorum.

Ayrıca benim ikinci motosikletim 600RR.Motosiklet kullanmaya foruma üye olduğumun tam 1senesi sonra başladım.7 Temmuz 2007 yılında CBR125R ile.Ardından 2sene 25bin km den sonra 2009 mayıs ayında 600RR'ı aldım.Lakin öyle aldım hadi kullanayım mantığı ile hiç bir zaman binmedim üzerine..Hala daha eğitim alıyorum üstün sürüş teknikleri üzerine.Bir fotoğraf ekleyeyim madem istanbul parktan Ahmet Köseoğlu'nun objektifinden...

http://img688.imageshack.us/img688/8899/motoron.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/688/motoron.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Jubaa
07 Ağustos 2011, 16:29
ultraukala 15-45 ise disli oranlarin sen -1,+2 yapmissin demektir cunku bizim makinanin stok disli sayisi 16-43.

Bana uzun yolda rahatsiz geliyor.
Hem egzost cok gurultulu hemde zaten rahat olmayan racing oturusu titresimle daha kotu oluyor.

Benimde ruhsatinda soyadim yazan ilk motorum cbr125ti 9 ayda 20bin km yaptim o motorla.:cherry:
Sonralari oyle es dost motoru bi kac tane daha oldu.
600RRda ruhsat benim ustume.
1 sene oldu 15bin km yaptim bunlada.

Bende MSRP denilen yerden surus egitimi aldim almasina ama...

Pistte giden adamlari gordum hocam, beni SV650 2 silindir makina ile benzin bitene kadar deler bazi elemanlar.

4 silindiri kullanan adamlarda gordum, AMA yariscisi hemde.:pr:Bahsetmiyorum bile adamlarin gidisinden.

Ne zamanki oyle binerim o motora, o zaman alirim bi tane.:wiinkk:

California Cornering School tarzi bi yerden daha ders alicam su motoru sattiktan sonra.

Hocam bu arada boy kac senin??:sunny:
Motor altinda cok ufak kalmis.:P

ultraukala
08 Ağustos 2011, 00:58
ultraukala 15-45 ise disli oranlarin sen -1,+2 yapmissin demektir cunku bizim makinanin stok disli sayisi 16-43.

Bana uzun yolda rahatsiz geliyor.
Hem egzost cok gurultulu hemde zaten rahat olmayan racing oturusu titresimle daha kotu oluyor.

Benimde ruhsatinda soyadim yazan ilk motorum cbr125ti 9 ayda 20bin km yaptim o motorla.:cherry:
Sonralari oyle es dost motoru bi kac tane daha oldu.
600RRda ruhsat benim ustume.
1 sene oldu 15bin km yaptim bunlada.

Bende MSRP denilen yerden surus egitimi aldim almasina ama...

Pistte giden adamlari gordum hocam, beni SV650 2 silindir makina ile benzin bitene kadar deler bazi elemanlar.

4 silindiri kullanan adamlarda gordum, AMA yariscisi hemde.:pr:Bahsetmiyorum bile adamlarin gidisinden.

Ne zamanki oyle binerim o motora, o zaman alirim bi tane.:wiinkk:

California Cornering School tarzi bi yerden daha ders alicam su motoru sattiktan sonra.

Hocam bu arada boy kac senin??:sunny:
Motor altinda cok ufak kalmis.:P

Valla elimden geldiğince bişeler öğrenip kendimi geliştirmek için çabalıyorum maddi imkanlarla da doğru orantılı tabii ki...İstanbul park'ta 2.33 en hızlı tur zamanım.TMF GP'de en hızlıların yarışı.Yarış birincisi 2.07 ile son yarışta en hızlı tur zamanını yaptı...Öyle aham şaham kullandığım falan yok daha bikaç fırın ekmek yiyeceğim...

Boy 1.80 kilo 65-70 deişiyor...

Jubaa
08 Ağustos 2011, 13:20
ultraukala
Valla dediklerine kelimesi kelimesine katiliyorum.:cat:
Para yoksa hicbisey olmuyo arkadas.:pr:
En azindan sen ciktin yaristin gazladin.:)
Daha biz firindaki ekmeklere anca bakiyoruz.:pale:

Benim 1.95cm 90kg, sen orjinal pegleri degistirdin mi?
Inanilmaz rahatsiz oluyorum peglerden.
Senin boyda benim kadar var nerdeyse merak ettim.

ultraukala
09 Ağustos 2011, 03:59
ultraukala
Valla dediklerine kelimesi kelimesine katiliyorum.:cat:
Para yoksa hicbisey olmuyo arkadas.:pr:
En azindan sen ciktin yaristin gazladin.:)
Daha biz firindaki ekmeklere anca bakiyoruz.:pale:

Benim 1.95cm 90kg, sen orjinal pegleri degistirdin mi?
Inanilmaz rahatsiz oluyorum peglerden.
Senin boyda benim kadar var nerdeyse merak ettim.

Orjinal maalesef henüz ayaklıklara masraf yapamadım..AMa gerekli cırt cırt sürtüyorum çok rahatsızlık veriyor...

Felon
10 Ağustos 2011, 18:00
bi sorum olacak bu sorunun doğru cevabıda anca bu başlıktan çıkar.Sorum yakıt tüketimleriyle ilgili 600cc ve 1000cc 4silindir performans egzoslu racing motosikletlerin max yakıt değeri nedir?
Mesela benim 2008 model enjeksiyonlu 250cc motorumda normal şartlarda 3.5-4.0litre yakıt tüketimim var motoru ıkındırsam 5litre yakıyor.Hani kötü bakımlı halinde 5.5litre belki yakar diyelim daha o kadar yakmadı bile.hesabımı şu şekilde yapıyorum depoyu ağzına kadar doldurup 100km dolaşıyorum sonra tekrar dolduruyorum.alan litre yaktığım yakıttır.
Şimdi bu şekilde sizin kullandığınız motosikletlerinde yakıt değerlerini ölçtüyseniz bunları paylaşırmısınız? bu yakıt tüketimini hangi model hangi motorla olduğunuda yazarsanız sevinirim:rendeer:

COQ
10 Ağustos 2011, 18:07
bi sorum olacak bu sorunun doğru cevabıda anca bu başlıktan çıkar.Sorum yakıt tüketimleriyle ilgili 600cc ve 1000cc 4silindir performans egzoslu racing motosikletlerin max yakıt değeri nedir?
Mesela benim 2008 model enjeksiyonlu 250cc motorumda normal şartlarda 3.5-4.0litre yakıt tüketimim var motoru ıkındırsam 5litre yakıyor.Hani kötü bakımlı halinde 5.5litre belki yakar diyelim daha o kadar yakmadı bile.hesabımı şu şekilde yapıyorum depoyu ağzına kadar doldurup 100km dolaşıyorum sonra tekrar dolduruyorum.alan litre yaktığım yakıttır.
Şimdi bu şekilde sizin kullandığınız motosikletlerinde yakıt değerlerini ölçtüyseniz bunları paylaşırmısınız? bu yakıt tüketimini hangi model hangi motorla olduğunuda yazarsanız sevinirim:rendeer:

Sorunun cevabi bu konunun içinde var.
Ama aramaya kalkarsan Allah selamet versin.:cherry:

kanucan
10 Ağustos 2011, 18:53

Ducati mi aldın üstad? :)

gti_king
10 Ağustos 2011, 18:55
Arkadaşının motoruymuş yahu, heyecanlandırdı bizi de :P

Felon
10 Ağustos 2011, 18:59
konu içinde belkide 10 kez verilmiştir ama arama motorları düzgün çalışmıyor bulmak imkansız gibi birşey :)
bu soru şuradan aklıma geldi endurorance yarışıyla ilgili şöyle bir haber okudum,
''Son rekor 148 tur
En fazla 320 km hız yapabilen 1000 cc gücündeki motorlarla yapılan yarışta her tur ortalama 2,5 dakika sürüyor. Sadece benzin molalarının verileceği ve pilot değişikliklerinin yapılacağı yarışta her motora ‘transponder’ denilen hız ve tur sayacı takılacak.Geçen yılın birincisinin 148 turla tamamladığı yarışta, pilotların 18 litrelik benzinle ortalama 25 tur atmaları bekleniyor. Yarışı bitiren her sporcu ortalama 1000 km yol katediyor.''
bu pist 7004metre uzunluğundaymış
18litrelik benzin ile 25tur yani 175km yol yapıyolar.Yani 100km de 10.29litre yakıt tüketimleri var bana baya ekonomik geldi.hesapta bi yanlışlıkmı yaptım acaba?
bu verilere oranla cadde motorlarının bu verinin altında olmaları gerekmiyomu :) oruç başıma vurdu işim gücüm kalmamış gibi bunları hesaplar oldum bi yorum yapta ,aydınlat beni abi :cherry:

COQ
10 Ağustos 2011, 19:23
Felon okudugun konuya açiklama yaptim,onu niye okumadin?:)
Dayaniklilik yarislarinda kullanilan motosikletlerin depolari 18 litre degil.
Yani o hesaplar yanlis.
Ortalama tur hizlari 140-150km/h civarinda üstelik.
Yani tamam 300 km/h lere çikiyorlar ama 50 km/h lere de iniyorlar.
Sonuç itibariyle o motosikletler ortalama 140 km/h hizda o yakitlari yakiyorlar.
Saniyorum depolari da 21 litreden asagi olan yoktur.:wiinkk:

Felon
10 Ağustos 2011, 20:02
Felon okudugun konuya açiklama yaptim,onu niye okumadin?:)
Dayaniklilik yarislarinda kullanilan motosikletlerin depolari 18 litre degil.
Yani o hesaplar yanlis.
Ortalama tur hizlari 140-150km/h civarinda üstelik.
Yani tamam 300 km/h lere çikiyorlar ama 50 km/h lere de iniyorlar.
Sonuç itibariyle o motosikletler ortalama 140 km/h hizda o yakitlari yakiyorlar.
Saniyorum depolari da 21 litreden asagi olan yoktur.:wiinkk:
aynı yerden okuyosak izmirli biri var o oluyosun sanırım şimdi gördüm mesajı:)
yakıt tüketimleri yine iyi abi ya :) sonuçta stock bi motosiklet bu yarıştaki motorlardan daha az yakması lazım ama çevreden duyduğum yakıt tüketimleride hep kuruş hesabından dk başı benzinede zam gelince herkesin aklı karışıyor

casillas00
10 Ağustos 2011, 21:04
Felon 100Km'de 10 litre pek bişey değil mi :)
oruç kafana vurdu senin bak 10 litre benzin 43lira cıvarı bişey yapar benzinin 4.33 Lira olduğu bir ülkede yaşıyoruz :)

ultraukala
10 Ağustos 2011, 21:12
Felon kendi cc'nin üzerine 2mislini ekle ;) En yeterli cevap budur...Yaktığın yakıtın iki mislini yakar bu 600cc makinalar...1000cc'ler kullanıma göre 1-2lt daha fazla...

Felon
10 Ağustos 2011, 22:00
Felon 100Km'de 10 litre pek bişey değil mi :)
oruç kafana vurdu senin bak 10 litre benzin 43lira cıvarı bişey yapar benzinin 4.33 Lira olduğu bir ülkede yaşıyoruz :)
ama max. 10litre :) bide çok fazla dolaşmadıktansa ''az dolaşırım öz dolaşırım'' mantığıyla kullanılabilcek makinalar aslında :) kullanıcılarına ne zaman yakıt sorsam öyle bi anlatıyolarki motoru rolantide çalıştırsan 1litre gitti sanarsın :cherry:

Felon kendi cc'nin üzerine 2mislini ekle ;) En yeterli cevap budur...Yaktığın yakıtın iki mislini yakar bu 600cc makinalar...1000cc'ler kullanıma göre 1-2lt daha fazla... peki bu veri max. tüketimdir dimi öyle yok 6bini geçmicen, ani gaz vermicen durumlarıyla değil yani?

Bide şu açıdan bakmak lazım 1.6motorlu benzinli bi araçla aynı yakıt tüketim değerine sahip ama 1.6motorlu bi aracı maymun eder :)

OguzhanCBR
10 Ağustos 2011, 22:12
Ben tam olarak 100km 30 tl yakıyorum şuan, 125cc de rekor bir rakam :mrgreen:

casillas00
10 Ağustos 2011, 22:15
olmaz abi motor dediğinle yol yapacaksın ben 2 haftada 1200km yol yaptım hani zaman olsa dahada binmek istiyorum garajda durunca rahat edemiyorum :)

geçen hafta Autodrom pistine girdim ufak supermoto için güzel bir pisti vardı bizim lastikleri yeri tutmadığı için lastikte kolayla aşınmıyomuş bunu anladım akşam lastiklere bi baktım üstüleri pütür pütür 1-2 vites yanlamaktan gidemeyen motor viraj çıkışlarında gazı açınca kup diye tekere geliyordu pist asfaltı gerçekten çok zevkliymiş :)

Felon
10 Ağustos 2011, 22:24
olmaz abi motor dediğinle yol yapacaksın ben 2 haftada 1200km yol yaptım hani zaman olsa dahada binmek istiyorum garajda durunca rahat edemiyorum :)

geçen hafta Autodrom pistine girdim ufak supermoto için güzel bir pisti vardı bizim lastikleri yeri tutmadığı için lastikte kolayla aşınmıyomuş bunu anladım akşam lastiklere bi baktım üstüleri pütür pütür 1-2 vites yanlamaktan gidemeyen motor viraj çıkışlarında gazı açınca kup diye tekere geliyordu pist asfaltı gerçekten çok zevkliymiş :)
gönül isterki hep gezelim ama benzin fiyatlarını biliyosun :)
asfaltın kalitesi o kadar farkediyomuymuş ,benim shinkolarda orda michelin kıvamına gelirdi heralde :D

casillas00
10 Ağustos 2011, 22:34
fark etmez mi ya asfalt en önemlisi,ben m3 kullanıyorum 8bin km felan oldu onlarla baya iyiydi benim gibi pistin P'sini yeni görmüş için :)

< iLk@yy >
10 Ağustos 2011, 23:23
gönül isterki hep gezelim ama benzin fiyatlarını biliyosun :)
asfaltın kalitesi o kadar farkediyomuymuş ,benim shinkolarda orda michelin kıvamına gelirdi heralde :D

fark etmez mi ya asfalt en önemlisi,ben m3 kullanıyorum 8bin km felan oldu onlarla baya iyiydi benim gibi pistin P'sini yeni görmüş için :)

felonun motoru üzerinde gelen lastikler gerçekten iyi değil ama.
zamanında o motordan kullanmış biri olarak virajlarda bol bol sıkıntı çekmiştim

gerçi şu anki motorumdada var ön lastiğimi değiştirmem gerekiyor :)
arka fren diskimi fren balatalarımı vs değiştirbildiğim zaman servise gidip değiştirecem ilk iş...

cakalaz
11 Ağustos 2011, 00:40
Ben 180 km de; CBR 600F ile ; 41 TL yaktım ...

9.5 litre yapar; yani 100 km de; 5 litreye denk geliyor hemen hemen ...

casillas00
11 Ağustos 2011, 00:59

hey manşallah :)

baya yumuşak kullanmassın.

< iLk@yy >
11 Ağustos 2011, 01:11

alttakine istinaden
bu arada benim hafa filtresi k&n'miş orjinel diye yanlış biliyormuşum ben :) geçen söküp temizledim bi spreyinden alacam yağlayıcı

hey manşallah :)

baya yumuşak kullanmassın.

ben 40 liraya 200 km gitmiştim :) ama son zamanlarda 20 liraya 70 km felan gidebiliyordum ama cadde trafiğini felanda hesaba katmak gerek :)

hava filtresi temizliğini yaptım ama yola çıkmaya daha var çıkınca yazarım yeni değerleri bujilerimde daha iyi durumdalar. sadece buji pipolarından birini yenilemem gerekiyor artık ağzı bozulmuş...

casillas00
11 Ağustos 2011, 01:23
var mı arttıran :)

Ben 42 liraya 200km gitmiştim xt660x'le İstanbul'un o güzel nadide trafiğinde :)

< iLk@yy >
11 Ağustos 2011, 01:41
xt'ye can kurban tabiki (=

casillas00
11 Ağustos 2011, 01:48
Tamamen sağ bilekte bitiyor olay full depoyla 160'da ışık yaktıgınıda biliyorum 235'de yaktığınıda :)

< iLk@yy >
11 Ağustos 2011, 02:25
bende motora yan oturuyorum daha az yakıyormuş :P

eskiden minibüs dolmuş kamyon kullanan adamlar yaparlardı ya öyle sürmek bile modaydı hatta (= ahaha

ilkay abim belki daha iyi hatırlar o zamanları

COQ
11 Ağustos 2011, 02:33
bende motora yan oturuyorum daha az yakıyormuş :P

eskiden minibüs dolmuş kamyon kullanan adamlar yaparlardı ya öyle sürmek bile modaydı hatta (= ahaha

ilkay abim belki daha iyi hatırlar o zamanları

Hala yan oturuyoruz.
Orhan Gencebay dinliyoruz.
:P

EvAsfr3ddb0

http://www.youtube.com/watch?v=EvAsfr3ddb0

< iLk@yy >
11 Ağustos 2011, 02:39
Hala yan oturuyoruz.
Orhan Gencebay dinliyoruz.

ahahaha abi az çapkın değilmişsin sende :P
bu arada 2 tekerlekli aletlerde yan gidince motoru bozabiliyormuş doğrumudur ?

COQ
11 Ağustos 2011, 02:44
Valla yan gidelimde bozulsun anasini satayim.:cherry:

Felon
11 Ağustos 2011, 10:10
yokuşlarda boşa alan varmı :) :P

casillas00
11 Ağustos 2011, 10:24
Dur şu yan işini bi deniyim :)
Bide mp3'ün içine Orhan Gencebay parçası atıyım bakalım fark olucak mı :)

yokuşlarda boşa alan varmı :) :P

ooo en büyük zevkimdir :)
dahada ileri gidip istop bile ediyorum ..:D

Jubaa
14 Ağustos 2011, 17:16
ultraukala

Ayakligi surtme problemim kalmadi benim artik ama inanilmaz rahatsiz surus.

http://shopvenomcycles.com/sportbike_touring/03-06-honda-cbr600rr-adjustable-rearsets-with-fixed-foot-pegs.html

Arkadasimda bu sete birebir benzeyen bi set var ve inanilmaz rahat kullanmasi.
Bu verdigim linktekinin fiyati cok ucuk ama benim arkadasinkine bakmistik biz e-bay den 200$ falan set.
Biz motoru aldigimizda ustunde vardi eski sahibi 1.80 falandi adam dayanamamis gitmis almis.

Ben pek iplemiyorum artik saticam diye ama senin icin iyi bi yatirim olabilir:D
Ismini ogreniyim setin e-bay de bulup linkini atarim sana, cektigin dertleri biliyom cunku.:cherry:

ultraukala
15 Ağustos 2011, 00:26
ultraukala

http://shopvenomcycles.com/sportbike_touring/03-06-honda-cbr600rr-adjustable-rearsets-with-fixed-foot-pegs.html

Bu verdigim linktekinin fiyati cok ucuk ama benim arkadasinkine bakmistik biz e-bay den 200$ falan set.
Biz motoru aldigimizda ustunde vardi eski sahibi 1.80 falandi adam dayanamamis gitmis almis.

Ismini ogreniyim setin e-bay de bulup linkini atarim sana, cektigin dertleri biliyom cunku.:cherry:

Makbule geçer.Benim de baktığım bi kaç set var ama güvenemiyorum.Uzakdoğu ürünleri çok fazla...Sizin aldığınızı merak ettim...

< iLk@yy >
15 Ağustos 2011, 00:57
ultraukala

Makbule geçer.Benim de baktığım bi kaç set var ama güvenemiyorum.Uzakdoğu ürünleri çok fazla...Sizin aldığınızı merak ettim...

600f için bende almayı düşünüyorum açıkçası buna benzer bir şey.
boydan dolayı bir süre sonra dizlerimin olduğu bölge ağrımaya başlıyor. daha önce kullandığım 125r gt250r ve 1000rr'da başıma gelmemişti. bu aparat bu sorunu bir ihtimal çözebileceğini düşünüyorum tabi yorumlarda önemli

Jubaa
15 Ağustos 2011, 04:52
ultraukala Arkadastakite uzakdogu urunu galiba ama gayet saglam motor 2 kere yatmasina ragmen hala saglamlar.
Pegin yerini ve vites kolunun yerini ayarliyabiliyosun baya ise yariyor.

ilkay Bende hep var bu sIkIntI ama bu motorda artik dayanilmaz derecede aci veriyor.

ultraukala
15 Ağustos 2011, 19:30
ultraukala Arkadastakite uzakdogu urunu galiba ama gayet saglam motor 2 kere yatmasina ragmen hala saglamlar.
Pegin yerini ve vites kolunun yerini ayarliyabiliyosun baya ise yariyor.

ilkay Bende hep var bu sIkIntI ama bu motorda artik dayanilmaz derecede aci veriyor.

Var mı ebay linki falan acaba bir baksam?

cakalaz
16 Ağustos 2011, 02:37
Merhaba Arkadaslar...
Nette egzinirken rastladım ; acaba kullanan var mı aranızda ? bi yorum alsak ?

http://www.mototr.com/default.aspx?_Args=ProductImage,1671,MotoTR,1878

ultraukala
16 Ağustos 2011, 02:57
Merhaba Arkadaslar...

Valla fiyatı süpermiş lakin hiç görmedim fuarda bile...Bence denemeden kesinlikle almamalısın.Ayrıca onu aldıktan sonra bir de korumalarını değiştirebilirsin diye düşünüyorum.Pek güven vermez gibi bir his var içimde.Misal ben revit'in korumalarını da sevmem hiç...

cbr1100 xx
16 Ağustos 2011, 03:04
Merhaba Arkadaslar...

bu ürünler orta sınıf kalitede mallardır ama giymeden alamazsın fiyat olarak gayet uygun bence en azından korumalı deri tulum...

Felon
17 Ağustos 2011, 17:54
Jubaa ve ultraukala
bi konuda yardıma ihtiyacım var.en başlardan oturuş pozisyonuyla ilgili
ben depoya sıfır yanaşmak yerine yanyana 4parmak kadar aralık bırakıyorum ama motora yatmak istediğimde boyum uzun olduğundan her seferinde popomu geri kaydırmam gerekiyor.
Hangisi daha doğrudur depo ile arada az mesafe bırakıp kapanacağım zaman geri kayıp yatmakmı yoksa normal oturuş pozisyonumdada geridemi oturmalıyım?
boyum 1.83 ama normale göre bacak boyumdan çok bel üstüm az biraz daha uzun diyebilirim

Jubaa
17 Ağustos 2011, 22:52
Felon Benim boy 1.95 ve 4 ayri omur ilik diskinde fitik var.
Yani istesemde depoya bitisik otururken yatamiyorum.
Yatarsamda anca en yakin hastanade bi daha dogrulabilirim.
Ben genelde yatmadan once arka koltuga kadar dayaniyorum.
Zaten racing ustunde insan evladina benzedigim tek pozisyon o.

Yatmadan once geriye kaymak daha mantikli cunku virajlarda depoya olabildigince yakin oturmak gerek.

ultraukala sen ne mubarek insanmissin arkadas.
Bizim arkadasa ayaklik setinin ismini sorcaktim aradim adami acar acmaz abi az once motoru sattim dedi.:mrgreen:
Fotograflari var setin ordan buluruz ismini.
Benim motorada bi oku ufle biseyler yapta satilsin.
Yaz bitti alamadik yenisini.:cherry:

Jubaa
18 Ağustos 2011, 03:29
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Honda-CBR600-CBR600RR-03-06-SPEEDKING-Adjust-Rearsets-/310306531774?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item483fb5e9be

Buldum hocam.

Ahanda bu zimbirti.Digerlerine gore daha ucuz.
Ama cin mali.
Bizimkinde biz hic bi sIkIntI yasamadik hatta motor 2 tarafada yatti sadece azcik yamuldular.
Tek kotu yani bunu satan adam yedek parca destegi vermiyor.
Yani vida falan kaybolursa kendin arayip bulman gerek tabi kaybedersen.

Takip edersen bazen fiyati dusuyor yada baska sitelerde daha ucuza bulma imkanin var.

Felon
18 Ağustos 2011, 10:59
Felon Benim boy 1.95 ve 4 ayri omur ilik diskinde fitik var.
Yani istesemde depoya bitisik otururken yatamiyorum.
Yatarsamda anca en yakin hastanade bi daha dogrulabilirim.
Ben genelde yatmadan once arka koltuga kadar dayaniyorum.
Zaten racing ustunde insan evladina benzedigim tek pozisyon o.

Yatmadan once geriye kaymak daha mantikli cunku virajlarda depoya olabildigince yakin oturmak gerek.

Hım anladım :rendeer:doğru olanı yapıyomuşum meğer:mrgreen:
Seleye wd40 sıkarak bu hareket daha seri yapılabilir:P :flower: fakat yolda giderken ileri geri kayıp durunca motorla farklı şeyler yapıyorum sanabilirler:cherry:

ultraukala
18 Ağustos 2011, 23:21
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Honda-CBR600-CBR600RR-03-06-SPEEDKING-Adjust-Rearsets-/310306531774?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item483fb5e9be

Buldum hocam.

Ahanda bu zimbirti.Digerlerine gore daha ucuz.
Ama cin mali.
Bizimkinde biz hic bi sIkIntI yasamadik hatta motor 2 tarafada yatti sadece azcik yamuldular.
Tek kotu yani bunu satan adam yedek parca destegi vermiyor.
Yani vida falan kaybolursa kendin arayip bulman gerek tabi kaybedersen.

Takip edersen bazen fiyati dusuyor yada baska sitelerde daha ucuza bulma imkanin var.

Teşekkürler...Umarım gönlüne göre olur da satılır motorun =))

Bu Türkiye'ye gönderilmiyor daha önce gözüme çarptıydı zaten...Ayrıca o kadar çok rearsets araştırdım ki =)) Her tarafta görüyorum kafamı çevirince =)) Bakalım uygun bişey bulacağım artık...

closer96
20 Ağustos 2011, 18:41
merhabalar ya bişey sorucam,hondanın kursları hakkında bilgi göremedim hiç forumda.nasıl kurslar bunlar bilen var mı

Jubaa
23 Ağustos 2011, 05:59
ultraukala Sagolasin iyi dileklerin icin.
Ozel mesaj attim bu arada musait oldugunda bi bak.

closer96
Dostum bilgim yok ama internette aratinca bu siteyi buldum belki gereken bilgiyi bulursun sende.
Bizim sitede bu egitimi alanlar vardi ama nerdeler nasil bulursun bi fikrim yok.

Bu da Honda surus egitim sitesinin link i
http://www.honda.com.tr/m_egitim_programlari.aspx