Orijinalini görmek için tıklayınız : MT Süper Sport Kullanıcıları - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı
GorkeM
11 Eylül 2007, 03:59
Yeni 1000RR hakkında diğer haberler... Fireblade.org'dan bir adam sürdüğünü iddia ediyormuş...
This is how the 08 1000RR is, much narrower, and I can stand with both feet flat (I am 6 feet tall). Also, there is NO hydro cluth on the 2008 although the clutch still feels silky smooth with a light short pull. The 08 does have a slipper clutch, but its different from conventional slippers. It also has some igniton cut out that is to be used as a type of traction control but is also different from conventional traction control. The two systems (clutch and igniton) are said to work together (they had no details for us, but more info on the systems will be here in the weeks to come). Also, there is much much less room from the bars to the windscreen on the 08. The distance when in a tuck feels more compact like the 07 600RR's, the 08 1000RR is shorter and more compact than my 07. The seat on the 08 is flatter than my 07, which seemed to slam me into the tank under hard breaking, which is a welcome change. The bike honestly felt more like the 07 600RR than a 1000 IMO, I am very excited and cant wait to get one in. My 07 will be sold by years end to make room for this. Hope this gives you some idea how its going to be.
Theres only a couple other thing I have. The top tripple clamp has 4 or 6 (I dont remember) triangles cut completley through it to reduce weight and it looks bad ass. The new gauge cluster is more compact. Oh, there is no sight window for oil changes, rather it has a dip stick. I pulled the dip stick and its about a foot long!! The tech guy there said it has an extreamly deep sump and oil pan that it is all pressure fed. This keeps the entire trans and crank above any standing oil. This reduces friction and lets the engine spin up eaiser. The redline was also bumped by 1000 and this is partly due to the new sump design. If I can remember anythings else I'll let you all know.
...........................
I have spoken to Ten Kate Racing and they told me that Kenan Suoflugo has seen the 2008 CBR1000RR.The latest pictures that's going around here seems to be the bike for next year.
http://img393.imageshack.us/img393/4475/2008cbr1000rrblackandremz0.jpg
ghost1000rr
11 Eylül 2007, 11:26
Nası yahu tipim benzemiyor Hayabusa ve cbr daki halimle :) bu iyi mi kötü mü şimdi :D
GorkeM
11 Eylül 2007, 22:57
'08 600RR yeni renkleri...
http://upload2.postimage.org/661290_3015b6606b3282b081422fb298594ba9/CBR600RR_Metallic_Silver.jpg
http://upload2.postimage.org/661292_3015b6606b3282b081422fb298594ba9/CBR600RR_Red_Black.jpg
http://upload2.postimage.org/661298_3015b6606b3282b081422fb298594ba9/CBR600RR_pearl_orange_black.jpg
http://upload2.postimage.org/661303_3015b6606b3282b081422fb298594ba9/CBR600RR_graffiti.jpg
http://upload2.postimage.org/661305_3015b6606b3282b081422fb298594ba9/CBR600RR_Pearl_White_Silver.jpg
paylasimciturk
12 Eylül 2007, 00:54
merhaba arkadaşlar bayadır girmiyorum siteye çalışıyordum.bugun bi motor baktım alma ihtimalim var.birde siz bakın nasıl. motor 2006 model km:21500 öhlins direksiyon amortisörü, k&n hava filtresi, iridyum buji, harris elcik, arka sehpa aparatları vs.
http://img46.imageshack.us/img46/8786/image116en0.jpg
http://image2.sahibinden.com/photos/656/big_4642488_743166_lywx656.jpg
http://image2.sahibinden.com/photos/530/big_4642488_743166_73vq530.jpg
18 bin ytl istiyo iyimidir ? :silent:
@aYe
Abi tamam haklısın ama sen yinede korkut beni biraz.
Feci gaz alıyorum senden, sonra pisiklet sanıyorum altımdakini.
Gaz alma, öğüt al :)
@GorkeM
Yeni 1000RR hakkında diğer haberler... Fireblade.org'dan bir adam sürdüğünü iddia ediyormuş...
Ben de okumuştum bu yazıyı. "The bike honestly felt more like the 07 600RR than a 1000 IMO" cümlesinden motoru bayağı ufalttıklarını düşünüyorum. 600RR gibi hissediliyorsa müthiş bir makina olmuştur. Bu arada hidrolik debriyajı da iptal etmişler, ilginç.
@paylasimciturk
merhaba arkadaşlar bayadır girmiyorum siteye çalışıyordum.bugun bi motor baktım alma ihtimalim var.birde siz bakın nasıl.
Motorun resminden hiçbir şey anlaşılmaz. O yüzden anlayana baktır derim, piyasada kazasız R6 yok denecek kadar az çünkü.
barisf1
12 Eylül 2007, 10:05
merhaba arkadaşlar bayadır girmiyorum siteye çalışıyordum.bugun bi motor baktım alma ihtimalim var.birde siz bakın nasıl. motor 2006 model km:21500 öhlins direksiyon amortisörü, k&n hava filtresi, iridyum buji, harris elcik, arka sehpa aparatları vs.
18 bin ytl istiyo iyimidir ? :silent:
21500 km 2006 model makina için çok değilmi?
Marlboro Man
12 Eylül 2007, 10:27
21500 km 2006 model makina için çok değilmi?
Değil.Makinasına göre değişir.Ama motosiklet için önemli kilometreler değil bunlar.(Kaynak:edy,boy)
paylasimciturk
12 Eylül 2007, 11:52
bilmiyomki çalışması felan iyi gibi görünüyo bayaa temiz gibi motor ama fiyat yüksekmi ne bilmiyom amaç kazık yememek alıpta kaç para zararla vereceğim önemli olan.
dinmeyen
12 Eylül 2007, 11:57
2008 1000RR
teknik özelliklerin iyi olması benim için yeterli değil. 25 kaat sayıyorsam her yanıyla içime sinmesi gerekir. dış görüntüsü de önemlidir, görünüşünü beğenmem de önemlidir.
her şey belli olduysa niye saklarlar anlamıyorum. hepsi yabancı forum kaynaklı doğruluğu kesin olmayan verilere göre:
ağırlık/beygir gücü oranı hatırı sayılır derece artmış.
yandan egzoz: bundan nefret ediyorum ama teknik olarak faydalı çünkü hem ağırlık azalıcak hem ağırlık merkezi daha aşağı çekilecek.
red line 1000 devir ileri çekilmiş !!! 2005-2006 arasında 700 devir fark vardı.
ön farlar ve ön görüntüsü hakikaten resimdeki gibiyse (gamlı baykuş) rezalet.
ama yeni veriler geldikçe motora daha çok ısınmaya başlıyorum.
the_cayman
12 Eylül 2007, 15:19
2008 1000RR performans olarak etkileyici olsa da gerek center egzoz olmaması gerek ön farları çok kötü olmuş..
Honda için center egzoz bir ayrıcalıktı bence .. 1000RR her zaman güzel bir aletti ama bundan sonra değil:) .. (En azından kendime göre düşünmem gerekirse görünüş açısından :))
R6 kopyası gibi birşey olmuş :queen:
Hondacılar bu sene 600RR'a ya da farklı markalara akın ederler artık :queen:
paylasimciturk
12 Eylül 2007, 23:13
neyse burdada cvp yok :D motor kazasız kardeş bundan eminim.
burdan seni tatmin edicek bi cevap alamassın
kimse görmediği bi motorla ilgili yorum yaparak seni yanlış bi alışverişe yönlendirip sorumluluk altına sokmak istemez..
makina tabiki güzel makina fiyatıda normal, ucuzda değil pahalıda değil
ama senin baktığın makinanın temiz olup olmadığını anlamak için ii bi servise götürmen gerekir
sonuçta sana en doğru cevabı onlar verecektir..
paylasimciturk
12 Eylül 2007, 23:48
burdan seni tatmin edicek bi cevap alamassın
kimse görmediği bi motorla ilgili yorum yaparak seni yanlış bi alışverişe yönlendirip sorumluluk altına sokmak istemez..
makina tabiki güzel makina fiyatıda normal, ucuzda değil pahalıda değil
ama senin baktığın makinanın temiz olup olmadığını anlamak için ii bi servise götürmen gerekir
sonuçta sana en doğru cevabı onlar verecektir..
Eyvallah kardeş ama motorun temiz ve bakımlı oldugunu biliyorum kazasız ayrıca ama zarar edermiyim nasıl olur o konuda bilgi almak istedim ya :bounce:
racing motoru alırken kazıklanmassan zarer edeceğine inanmıyorum ben..
90 model racingler bile çatır çatır satılıyo
çünkü bu iş gönül işi, adam gönlüne koyunca illa race e binicem diyince
parasına göre bi makina mutlaka alıyo
benim şahsi fikrime gelince, takip ettiğim kadarıyla honda meraklısı daha çok
yani 600rr r6 dan daha rahat satılabilir.. bende yamahacıyım ama honda bu yönden daha avantajlı gibi
he, r6 dan piyasada 600 rr dan daha az olması bi avantaj olabilir
dediğim gibi alırken kazıklanmassan satarken hiçbişi olmaz,
unutma her malın bi alıcısı vardır..
GorkeM
13 Eylül 2007, 01:08
Motor hakkında bir yorum yapamayacağım ama en düz mantık öncelikle şudur...
sahibinden.com veya başka biryerden motorun piyasasını araştırırsın...
Sonrasında motoru gerçekten bilen birine gösterip fiyat biçtirirsin... sonunda gönlün rahat alırsın. Bu kadar basit.
1000RR konusuna gelince , neden hala sadece yandan bir resmi var motorun?
Hayırdır arkadaşlar buraları durmuş ?? kimse gelip bakmıyor anlaşılan buralara.
Sevgiler, saygılar.
GorkeM
14 Eylül 2007, 14:40
sen olmayınca buraların tadı çıkmıyo be abi :P
öyle deme be, bensizde gayet iyi ilerliyo başlık baksanıza kaçıncı sayfaya gelmişsiniz. :P
Hakki
17 Eylül 2007, 01:17
ya bu riva yolu ne güzelmiş de bizim haberimiz yok. hem de evimin yanı.
insan bazen burnunun önündekini görmekte zorlanırmış :P
dinmeyen
17 Eylül 2007, 01:35
bi de viraj çıkışı yolda beliren inekler, hatalı sollama yapan arabalar kum döke döke giden kum kamyonları olmasa...
Hakkı ben de seviyorum ve gidiyorum ama riva yolunun güzelliği yanıltıcı.
geçen sene bir arkadaş 1000 lik suzuki siyle virajda karşıdan gelen arabanın altında kalıp öldü o güzel yolda.
Hakki
17 Eylül 2007, 02:40
limitlerde gidersen patlama olasılıgın çok fazla.
ben hep pay bırakıyorum.
o geçen sene ölen arkadaş için 200 ile viraja girmeyi denedigi söyleniyordu.
bu gün aklımda kalanıyla orada 1 ya da 2 viraja 200 ve biraz üstüyle girelebilir.
diger virajlar için 200 gibi bir hız limit ve limitin üzeri demektir ki arkadaş rahmetli olmuş.
dinmeyen
17 Eylül 2007, 02:40
bi de viraj çıkışı yolda beliren inekler, hatalı sollama yapan arabalar kum döke döke giden kum kamyonları olmasa...
Hakkı ben de seviyorum ve gidiyorum ama riva yolunun güzelliği yanıltıcı.
geçen sene bir arkadaş 1000 lik suzuki siyle virajda karşıdan gelen arabanın altında kalıp öldü o güzel yolda.
GorkeM
17 Eylül 2007, 03:29
Nemrut
Evet o yol gerçekten güzel bir yol... Fakat bence 200 bir viraj için yüksek bir sürat... Sen ne kadar iyi viraj alırsan al , ani bir durumda hatanı tolare edecek bir hız değil 200.
ennginn
17 Eylül 2007, 04:47
Hakkı pistte değilsin.Riva yolundasın.Virajları zevk alarak dön risk alarak değil.
Edy ile dinmeyen çok gittiler o yolu inekleri iyi hatırlıyorlar.
GorkeM
17 Eylül 2007, 06:23
Yurtdışında geyiklere çarptıktan sonra kurtaranların çok videosu var , bizde ineğe çarpsan kurtaramazsın da :P
the_cayman
17 Eylül 2007, 15:23
İneğe çarpmak duvara çarpmakla eşdeğer olsa gerek
İneğe çarpınca tahminimce üstündeki sürücü de motor da yamulur :queen:
Hakki
17 Eylül 2007, 15:34
inek diyip geçmeyin.
bazı besili ineklerin 1 tona yakın ağırlıgı var (yanlış hatırlamıyorsam ben 700 küsür kilo gördüm) . nerdeyse bir araba kadar...
patriote
18 Eylül 2007, 00:37
Merhaba arkadaşlar.
Bir süredir Türkiye'de tatilde olduğumdan fazla takılamadım.
Bu arada yazdıklarınızı da takip ettim.
Sanırım son günlerin en çok merak edileni CBR1000RR 2008 de nasıl bir şekilde karşımıza çıkacak?
Ben de dahil daha önce bu konuda tahminler yapmıştık.
Doğru resmi ise Görkem asmış.
Evet 2008 CBR1000RR budur.
http://img393.imageshack.us/img393/4475/2008cbr1000rrblackandremz0.jpg
Bu haftaki Moto Revue dergisi resimlerini ve kısa teknik verilerini yayınladı.
Dergiden taradığım için pek de güzel olmayan resmi de koyayım.
http://img404.imageshack.us/img404/8357/cbr1000rrxc5.gif
Gördüğünüz gibi modelde bir çok değişiklik var. Fakat en dikkat çekici unsurlar, dikiz aynalarına monte edilmiş sinyaller ve depo tasarımı. Tabii Depo üstündeki Logoyu da unutmamak gerekiyor.
Şimdi aklıma geldi. Derginin internet sitesinden daha net bir foto..
http://img123.imageshack.us/img123/8281/cbr1000rrnetab9.jpg
Egzos kilo avantajı için yan tarafa konuşlanmış. Bu sayede ağırlık merkezi de aşağıya alınmış.
2008 CBR1000RR 175 kg ağırlığında ve 180ch güce sahip.
Fransa satış fiyatı 14000 euro olarak belirlenmiş.
Tarayıp astığım fotoda pek belli olmasa da Siyah-Metalik gri renkler harika olmuş...
Shrieker
18 Eylül 2007, 00:44
Çirkin KurbağaRR :mrgreen: Var mı arttıran :)
GorkeM
18 Eylül 2007, 01:34
Neden şu motorun kafadan veya kıçtan hiç resmi yokkk???
yakışmadı hondaya
hele 2008 600rr dan soora...
Uyandığında kabusun devam etmesi gibi birşey, iğrenççç:pr:
GorkeM
18 Eylül 2007, 01:55
180ch kaç hp ?
ultraukala
18 Eylül 2007, 01:57
patriote İlkay abim geri dönüşünü yaptın demek...Umarım bir daha görüşmemiz kısmet olur...Az da olsa çok güzel muhabbetimiz oldu...
bu arada 1000RR bence daha küt kuyruk ve kafası ile daha hoş olmuş...
Görkem cumartesi pazar Boy'a destek için İzmit'e gidicez dimi?
Kimler gidiyor kaçta yola çıkılcak vs. grup halinde gidelim mümkünse, bilgi verirseniz sevinirim. :)
Arkadaşlar, önümüzdeki haftasonu olan yarış bu sene katılacağım son yarıştır. Ondan sonraki yarış İzmir'de olduğundan ve maddi olarak giderleri karşılayamayacağımdan, aynı zamanda işten bu kadar uzun süre izin alamayacağımdan katılamayacağım. Son yarış da Kasım ayında olacak, çok büyük ihtimalle yağmur olacağından ve yağmur lastiğim olmadığından ona da katılamayacağım. O yüzden sizlerden ricam sezonun bu son yarışında MT ailesi olarak yanımda olmanızdır. Gelenler de gelmeyenler de sağolsun...
Tarih : 23 Eylül 2007 Pazar
Saat : 10:30 gibi orada olsanız iyi olur
Yer : İzmit Körfez Pisti
GorkeM
18 Eylül 2007, 02:14
aYe
Abi biz zaten cuma veya cumartesinden gidip orada kalıyoruz mehmet abiyle...
Siz Barış abiyle pazar günü için sabahtan plan yapabilirsiniz... Eğer isterseniz 1 gün kalmalı da gelebirsiniz bu sayede hem pazar sabahı zor olmaz hem de cumartesi sıralama turlarını izleyebilirsiniz :cherry:
the_cayman
18 Eylül 2007, 02:17
Arkadaşlar, önümüzdeki haftasonu olan yarış bu sene katılacağım son yarıştır. Ondan sonraki yarış İzmir'de olduğundan ve maddi olarak giderleri karşılayamayacağımdan, aynı zamanda işten bu kadar uzun süre izin alamayacağımdan katılamayacağım. Son yarış da Kasım ayında olacak, çok büyük ihtimalle yağmur olacağından ve yağmur lastiğim olmadığından ona da katılamayacağım. O yüzden sizlerden ricam sezonun bu son yarışında MT ailesi olarak yanımda olmanızdır. Gelenler de gelmeyenler de sağolsun...
Tarih : 23 Eylül 2007 Pazar
Saat : 10:30 gibi orada olsanız iyi olur
Yer : İzmit Körfez Pisti
Abi acıtasyon yapma be böyle konuşmalarına alışkın değiliz :salut:
patriote
18 Eylül 2007, 02:27
180ch kaç hp ?
Ch;
Fransızcada chevaux (beygir) kelimesinin kısaltmasıdır. Hp değerini şu an kafadan çeviremeyeceğim kusura bakma.
patriote İlkay abim geri dönüşünü yaptın demek...Umarım bir daha görüşmemiz kısmet olur...Az da olsa çok güzel muhabbetimiz oldu...
bu arada 1000RR bence daha küt kuyruk ve kafası ile daha hoş olmuş...
Kardeşim dönüş telaşı içerisinde bir çok arkadaş gibi seni de aramayı unuttum. Kusura bakma. Tanıştığımıza çok memnun oldum.
keşke vaktim olsaydı da diğer arkadaşlarla da buluşabilseydik.
Artık seneye inşallah.
İlgin için çok teşekkür ederim.
Buluşmamızda benim motoru sormuştun.
Gerçi bir kaç kez fotoğraflarını foruma asmıştım ama seni zahmetten kurtarayım.
Sağdaki benim motor. Soldaki de iki önceki motorum.
http://i191.photobucket.com/albums/z312/fotoefekt/coq_presantesion.jpg
Bu da pistteki hali..
http://img48.imageshack.us/img48/2669/pistbi4.jpg
Bu da yukarıdan görünüşü.:)
http://img48.imageshack.us/img48/7963/dscn0926on7.jpg
aYe
Abi biz zaten cuma veya cumartesinden gidip orada kalıyoruz mehmet abiyle...
Siz Barış abiyle pazar günü için sabahtan plan yapabilirsiniz... Eğer isterseniz 1 gün kalmalı da gelebirsiniz bu sayede hem pazar sabahı zor olmaz hem de cumartesi sıralama turlarını izleyebilirsiniz :cherry:
Kalmalı derken? nerde kalıyorsunuz? :silent::cherry:
patriote
18 Eylül 2007, 02:32
Boy sanırım mesajları hemen hemen aynı anda yazmışız. Okumamışım.
Gelemesem de gönlüm seninle.
Başarılar dilerim.....
the_cayman
18 Eylül 2007, 02:40
Boy sanırım mesajları hemen hemen aynı anda yazmışız. Okumamışım.
Gelemesem de gönlüm seninle.
Başarılar dilerim.....
Abi motorlarının her ikisi de süper kullanılmış
İkisi de çok güzel gözüküyor bence soldakini satmamalıydın :)
954RR satılıp 600RR alınır mı be abi ahhhh içimi yaktın şimdi :)
pazar günübirlik artçı olunur
mehmete manevi destek sağlanır
ii tezahurat yalpılır:silent:
ee, varmı artçı arayan:bounce:
the_cayman
18 Eylül 2007, 02:50
Kartal civarında oturan ve beni artçı olarak alabilecek 200 km/h'yi aşıp beni tırstırmayacak + kaskı olan bir kullanıcı var mı :queen:
annaaaa
rakip çıktı:queen:
bana sökmez abi, kaskımda var montumda :)
300 ü bile aşabilirsiniz:queen::queen:
GorkeM
18 Eylül 2007, 03:06
:cherry:
Bence otobüs kaldıralım :queen:
Ben tek gidicem, artçı istemiyorum, biraz gaz açmak, ufak riskler almak istiyorum, tabiiki tek başıma.:wiinkk:
Ve fekat ekurim gelirse arabasında 3 kişilik boş yer olucak, ordan yer ayırtabilirsinis. :P
şaka bi yana malum bende gelirsem arabala gelirim
3-4 kişi daha alırım tabiki..:wiinkk:
@patriote
Sağdaki benim motor. Soldaki de iki önceki motorum.
Abicim benim motor yarış için hazırlandı, 2-3 gündür arkadaşın 600RR bende. Daha önce de sık sık kullandım. Sendekinin aynısı, rengi bile aynı. 1000cc den sonra gerçekten 600cc nin performansı içler acısı geliyor. Motor yürümüyor abiiiii...
Marlboro Man
18 Eylül 2007, 11:23
Bu yoruma diyeceğim tek şey sen 600rr alma Mehmet.:PAlırsan bizden çekeceğin var.Sen kendi motorunla niye kıyaslıyorsun?1000 likler uçmuş hele senin zehir siyahta gaz boşluğu bile yok.Bizi kesiyo valla.Sen yeni 1000 liğe alışmaya çalış şimdiden.:mrgreen:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO