Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
erdo2002
29 Kasım 2006, 23:07
arkadaşlar aldıgım bilgilere göre bugün özen ikitellideki özen motora gittim mototu incelemek için bi arkadaşda vardı CBF 150 parçası yok dedi bana. benim iyice kafam karıştıya ybr mi cbf mi diye.?
siz ne diyorsunuz bu konuda motor alan arkadaşlar sordunuzmu motorun parçası varmı diye ,daha türkiyeye gelmemiş diyorlar,,aman haa sakın panik yapmayın..
arkadaşım cbf yide yrb yide yakından gördüm.Cbf bir numara bence kalıp olarak çok iyi genede sen bilirsin:cat: Ama gidip görmeden sakın karar verme:rendeer:
Azcık güçlü bir alet arıyorum o köprü yoluna girdimi anadolu yakasından ooff tam işkence 5den 4de yokusun tepesine doğru 3e sağdan sağdan gitt oooff ne eziyor
Ben de hergün köprü yolunda gidiyorum. Alet cidden iyi gidiyor. Eskiden mondial cross vardı. Dediğin şeyler oluyordu ama şimdi öyle değil. Bi tek rodajda olduğum için 80'i geçmemeye çalışıyorum. Yoksa alet 3. viteste 80'e çıkabiliyor. Ayrıca denge ve manevra kabiliyeti de iyi. Atik olması da çok güzel bir özellik, sıkışık trafikte 2. viteste bile birden fırlayabiliyorsun. Atik olması hem kıvraklık hem de tehlikeden kaçma açısından iyi bir özellik.
Bi tek hafif bir motor olduğu için köğrü üstünde rüzgardan fazla etkileniyor. Tam bilmiyorum ama daha ağır motorlar daha kararlı gidiyor olabilir. Ama onca rüzgara rağmen motora güvenebiliyorum. Rüzgara karşı denge için deponun dolu olması da etkili oluyor. Depo boşaldıkça rüzgar daha çok etkiliyor.
Evet aynalar yetersiz.Arkanızdaki aracı gördüğümde araç zaten yanıma gelmiş oluyordu. Dış bükey aynalar kısmen yardımcı oluyor. Kısmen diyorum çünkü aynadaki görüntü dış bükey olmasından dolayı çok küçük olarak görülüyor yani biraz gerideki araç eğer gündüzde farları açık değilse çok fark edilemiyor. Sanırım çözüm ayna kollarının daha uzun olup dışa doğru uzanması. Çanta Hondanın orjinal çantası değil. Ama çok kolaylıkla takılıp çıkarılabiliyor. 100 km hıza ulaştım stabilitesini kaybetmedi.
OKD o dış bükey aynalar orjinal ayna üzerine mi takılıyor? Yoksa aynaları toptan mı değiltirdin.
Bence aynaların tek kusuru tam arkanızdaki araçları görememeniz, yoksa yandan gelen araçlar için bana fazlasıyla yetiyor. Belki Sağ aynayı değiştirip biraz daha dışta bir ayna takarak arkadaki araçlar da görülebilir. Sol aynanın görüş aralığı bence çok iyi.
Herhangi bir oto parçası satan mağazalardan (carrefour, Beauhouse) 2-3 YTL ye alabilirsiniz.Kendinden yapışkanlı.
Zaten sorun aracı arkada iken değil yanımıza geldiğinde ancak görebilmemiz. Yani ani manevra gerekliliği doğduğunda iş işten geçmiş olur.
MORFiNcik
30 Kasım 2006, 09:28
arkadaşlar aldıgım bilgilere göre bugün özen ikitellideki özen motora gittim mototu incelemek için bi arkadaşda vardı CBF 150 parçası yok dedi bana. benim iyice kafam karıştıya ybr mi cbf mi diye.?
siz ne diyorsunuz bu konuda motor alan arkadaşlar sordunuzmu motorun parçası varmı diye ,daha türkiyeye gelmemiş diyorlar,,aman haa sakın panik yapmayın..
Dostum burdan bi arkdaş düştü motorun on kafalıgı kırdı 1 aydan beri oyle dolaşıyormuş 1 ayda gelir demişler gerisini sen anlayabilirsin.Ama bu almamak icin bahane olamaz sonucta yeni gelmiş bir motor
Çanta 35 litrelik. Yanlış hatırlamıyorsam (başka ürünlerle birlikte aldığımdan) 140 YTL civarında. Daha öncede belirttiğim gibi aynalar tam arkayı göremediğinden çantayıda göremiyorsunuz zaten. Ayrıca gerek çantanın mevcudiyeti gerekse üzerindeki reflektörler arkadan gelen araç için bir nebze olsun uyarıcı olduğunu düşünüyorum.
clint
30 Kasım 2006, 23:36
Arkadaşlar, forumu iyi okursanız, motosikletin parçalarının stokta mevcut olduğunu, Honda Türkiye'nin bana ilettiğini yazmıştım. Önümüzdeki günlerde parça değişimi yapınca da yazayım da arkadaşlar gerçekliğine inansın bari.:)
ruby
01 Aralık 2006, 12:14
Ya arkadaşlar arabayamı biniyorsunuz tam arkanızdaki arabayı göreceksiniz ?
Arkadan nerdeyse arka lastiğe değecek kadar yakında bir araba olduğunda fren yapmadan önce onu görmüş olman bence iyi olur.
Ayrıca emniyet şeridinde yavaş yavaş giderken arkadan gelen polisi de görmek cabası. Yani kısacası beladan kaçmak için önünü, arkanı, sağını, solunu takip etmen gerekiyor.
clint
01 Aralık 2006, 13:45
Bu arada bu motor ruby'nin dediği gibi 3. viteste 70 - 80 leri gördüğü gibi, daha dün ben 4. viteste 105 km gördüm. Daha ne istiyorsunuz anlamadım. Netice itibariyle bu fiyata Honda alacaksınız. Kararsızlığınızı anlıyorum ama, hala ybr ile falan kıyas yapmak çok anlamsız, bu 150cc ve yeni teknoloji bir alet. Ybr kötü diyen de yok zaten. Ayrıca km yaptıkça motor açılıyor rahatlıyor diye de yazdık kaç kere. Ama galiba insan kendisi alıp binmeden inanmıyor yazılanlara.:)
Mesajı yanlış anlaşılma olduğu için değiştirdim. Kimse kırılmasın aman diyim....:) :rendeer:
caberli
01 Aralık 2006, 13:52
Galiba bazı arkadaşlar ısrarla anlamamakta direniyorlar. Bu motoru almak zorunda değilsiniz bir, ikincisi parça sorunu yok daha dün yazdım, Honda stokta kafa grenajı, km saati gibi şeyler mevcut diye bizzat bana söyledi. Bugün servisi aradım ve kafa grenajı var dedi, olmayan parçayı da 2 - 3 güne getiririz dedi.
Ayrıca bir arkadaş, buradan bi arkadaş düştü kafalığı kırdı, bir aydır bekliyo falan yazmış. Eğer beni kastediyorsa, iyi takip etmemiş, ben düşmedim, motoru otoparkta düşürdüler. Ayrıca, o kadar kötü durumda da değil motor, dikkat etmeyen fark bile etmez küçük kırığı ama ben titiz bir adamım ve değişmek istiyorum hepsi bu. Ve de daha bir ay olmadığı gibi, benim maddi durumum da müsait olmadığı için ay başını beklemedeyim.
Bu arada bu motor ruby'nin dediği gibi 3. viteste 70 - 80 leri gördüğü gibi, daha dün ben 4. viteste 105 km gördüm. Daha ne istiyorsunuz anlamadım. Netice itibariyle bu fiyata Honda alacaksınız. Kararsızlığınızı anlıyorum ama, hala ybr ile falan kıyas yapmak çok anlamsız, bu 150cc ve yeni teknoloji bir alet. Ybr kötü diyen de yok zaten. Ayrıca km yaptıkça motor açılıyor rahatlıyor diye de yazdık kaç kere. Ama galiba insan kendisi alıp binmeden inanmıyor yazılanlara.:)
o arkadaş seni kastetmiyor onların ordan yani komşusu bir tane cbf 150 alan bir arkadaşı var ondan bahsediyor:rendeer:
clint
01 Aralık 2006, 16:37
o arkadaş seni kastetmiyor onların ordan yani komşusu bir tane cbf 150 alan bir arkadaşı var ondan bahsediyor:rendeer:
Ha ok!
Sorun değil de, benim asıl söylemek istediğim parça probleminin olmadığıdır Caberli sağol ilgin için:) :rendeer:
Bu arada ayna olayına fena takmışsınız yahu, ginger'ın söylediklerine katılıyorum. Artı bizim motorun aynaları da gayet başarılı bence. Benim pek bir şikayetim yok. Zaten yan dikiz aynasından tam arkadaki aracı görmek bazen güç olabilir. ama biz bir motosiklete biniyoruz ve dört tekerlerden ince olduğumuz için zaten tam arkadaki aracıı sağ ya da soldan görüyoruz. Ama kör nokta denilen bir bölge var ya, tüm motorlu araç aynaları için geçerli olan siz galiba onu kastediyorsunuz. Onun için de sanırım atak yapacağınız zaman Donald Duck'ın tarif ettiği gibi önce ayna, sonra kafayı çevirip arkaya bakma, sinyal ve atak(sağa ya da sola) taktiğini uygulamak mantıklı olanı.:)
Bu arada bizim kafa grenajı tek parça değil arkadaşlar, sağ ve sol olmak üzere iki ayrı parça. Dikkatle incelerseniz farın orada ayrılıyorlar. Benim sadece sol taraf değişecek ve sanırım km saatinin değişmesine gerek kalmayacak.:)
Bugün servisle konuştuktan sonra iyice inceledim. İçimde biraz daha rahatlamadı değil hani:)
Alet de 730 km'leri buldu, kış iyice bastırmadan rodajı yapacaz galiba. Gayet sağlıklı şekilde çalışıyor.
Jikle için soru soranlar vardı, jikle açıkken marş basınca motor çalışıyor gaz vermeden de ama hemen stop ediyor, koldan ayarlamayı denesem de fazla sürmeden stop ediyor. Sanırım rölanti ayarı yapılırsa, jiklede iken sürekli gaz kolunu açık tutmaya gerek kalmayacak. Parça taktırırken onu da soracağım bakalım.
clint
01 Aralık 2006, 22:04
Dostum asıl senin yazılanları anlamama gibi bi problemin war heralde :silent:
1.si bizim burdan dedigim arkadaşı caberli acıklamış
2.si benim bahsettigim arkadaş kafa granejı icin bekliyoruz dedi ok :?:?
3.sü sanki ben yalan söylüyorum gibi lansetmeye hic gerek yoktu degil mi bizim burda bi arkadaş war kırık granej iicn bekliyor ok :?:
Ayrıca sen yazılanları anlasaydın benim cbf'ye karşı tutumumuda anlardın en iyisi sen yazılanları 2 kez oku dostum:)
Ayrıyetten bi hata yapmışım aşagıdaki mesagı kardeşimin nickiyle yazmışım.onun nick kaıytlımış sistemde (aynı pc'den baglanıyoruzda)
BUnu ben yazacaktım aslında burdan da bunu belirteyim
Yanlış anlaşılma olmuş güzel kardeşim farkındayım, yazılanları anlamama gibi bir durum yok hele lanse falan hiç yok, da, burada bu tarz bir konudan ben de bahsetmiştim o yüzden. Yoksa kimseyi kırmak değildi maksadım, kusura bakmayın. :rendeer: Yüzyüze olmadığı için kimi zaman böyle yanlış anlamalar olabiliyor. Ben de o kadar sert yazmamıştım oysa, sonunda gülümseyen surat vardı. Neyse İzmir'e selamlar, sevgiler.
O mesajı da güncelledim ve o kısmı sildim, ileride okuyanlar cbf150'ciler kavgaya tutuşmuş sanmasın :) .
Herkese sevgiler.
caberli
02 Aralık 2006, 18:26
ya arkadaşlar çok abuk subuk bir soru olcak ama cbf 150 çalışırken farları sönmüyor demi ya uzun ya da kısa birisi mutlaka yanıyo demi dün babamın arkadaşları falan bu boyle olmamalı sönüyodur falan dediler sen bilmiyosundur biz kaç sendir motorcuyuz böyle bişey olmaz falandediler dediler ya gercekten yoksa farı söndürebiliyoruz da benim mi haberim yok yawwww:salut:
kararsızım
02 Aralık 2006, 18:31
farlar sönmez ybr ve cbf 150 de öyle yolunda açık olsun farında..
arkadaşlar ben birşey ögrenecektim cbf 150 400 km de şimdi idial ilk yag degişimi nezaman? Birde ön ve arka lastiklerinin idael basıncı kac yardımcı olursanız sevinirim...
caberli
02 Aralık 2006, 18:34
sagol bende şimdi msn den bi arkadaşla konuşuodum o da oyle dedi yolu bilmiyom ama farlarım acık olmak zorunda...:rendeer: :cat:
kasabalı_45
02 Aralık 2006, 18:46
Avrupa standartlarına göre çoğu motosikletin farı,motosikleti çalıştırdığınız anda otomatik olarak devreye girer ve kapatılamaz(dı).Elektrik işinden anlayan birisiyle 10 dk lık küçük bir operasyonla bu sorun(!) halledilebilir.Yaptıkları sadece küçük bir anahtar eklemek.Sadece 5 ytl'ye yaptırmıştım ben :mrgreen:
kararsızım
02 Aralık 2006, 19:05
arkadaşlar ben birşey ögrenecektim cbf 150 400 km de şimdi idial ilk yag degişimi nezaman? Birde ön ve arka lastiklerinin idael basıncı kac yardımcı olursanız sevinirim...
Eyüp
02 Aralık 2006, 19:56
1000 km'de.Arka sol beşiğe bak orda tek kişi,çift kişi lastik basınçları yazıyor
Mademki motoru aldınız, zahmet olmazsa motorla birlikte verilen kullanma klavuzunuda okuyunuz.
CİHAN
03 Aralık 2006, 11:44
Sakın kaza falan yapıp parça arayışlarına da girmeyin....Sorun bakalım yan granaj la deposu türkiyede varmıymış....Derler ya ucuz etin yahnisi böyle olur...
Sorun sorun çekinmeyin...
ben sordum geçen gün istoçtaki özen motor yan granaj var CBF 150 yazan granajı:fiyatı ise 105 ytl.fren kolunu sordum o da var mış 45 ytl.ama diger parçalarını siperişle getirtiyoruz dedi. o ne kadar dogru bilemem.heralde 10 gün sürer.ya honda böyle bir yanlışı yasıl yapıyor anlamış degilim ya honda motor çıkarıyo parçası daha gelmemiş valla bunu çinlilerden beklerdim ama honda dan degil.hondayı küçümsedigimden degil,hani motor alanlar ve alacakarl için tedirginlik oluyo yani.bende alıcam karar veremedim.alsammı almamsam mı,%75 alıcam ama şu parça sorunu da olmasa yani iyi olucaktı.
geçen gün motora bindim gerçekten süper bi görüntüsü var ön tarfı tamamen dolu gösteriyo.şahsım adıma ben çok begendim.tabi kararımı degiştirmezsem hayırlısıyla alıcam cbf 150...
kararsızım
03 Aralık 2006, 14:22
Çok teşekür ederim... dün bir basınc ölcer aleti aldım ve lastik sogukken denedim. ön 30 basınc arka 35 basınc vardı ve servisin bana verdigi ilk haliydi ben kullanım kulavuzunu okudum ve sizin dediginiz gibi.. Ben acaba diye yanılmayayım diye sordum yinede teşekürler
PIERzig
03 Aralık 2006, 14:39
ewet kararsız kardeş 1oo0 kmde ideali heralde bizde oyle degiştirmiştik ayrıyeetten hemerimişiz senle biz yaww du ben sana bi özel mesaj atayımm:mrgreen:
piyade
03 Aralık 2006, 19:12
1000 km oldu yarın 1ooo servis ine götürüyorum ayrıca motor korumada taktıracam ....
erdo2002
03 Aralık 2006, 22:04
1000 km oldu yarın 1ooo servis ine götürüyorum ayrıca motor korumada taktıracam ....
piyade kuryemisin acaba?yoksa sade bir kullanıcı olarakmı 1000km yaptın:) ayrıca motorunun resimlerini bekliyoruz:cat: :rendeer:
clint
04 Aralık 2006, 01:43
Ya 1000km yapmak için kurye olmaya gerek var mı? İlahi erdo. Şimdi benim motor da oldu 890km ama kurye falan değilim, bi kaç güne 1000km olacak.:)
Ayrıca ginger'ın söylediklerinde de haklılık payı var. Polemiğe gerek yok ama kafaları karıştırmanın da anlamı yok. Biz kullanıcılar olarak zaten yazıyoruz izlenimleri. Dileyen alır, dileyen almaz değil mi ya?:)
Nihayet ben de koruma demiri ve yan ayak fotosu ekleyecem. Aşağıda buyrun.
Bu arada bugün(dün) Ruby kardeşimle Kadıköy'den Pendik'e, oradan Çengelköy'e güzel bir Anadolu Yakası gezisi yaptık. Sanırım ilk cbf150 gezisi sayılır. Ama ikimizde fotoğraf makinesi getirmeyi unuttuğumuz için foto yok maalesef. Siz benim motorun fotolarıyla idare edin artık.:P
http://img458.imageshack.us/img458/2245/korumademiri1yp1.jpg (http://imageshack.us)
http://img475.imageshack.us/img475/9046/kdemiriveyansehpael9.jpg (http://imageshack.us)
hakpek
04 Aralık 2006, 13:40
Yok öyle bir ayna teknolojisi.Arabalarda orta ayna var anca onla görüyorsun.
K1200S BMW sürdüm onda bile öle tam arkanı göremiyordun.Biraz acemilikten bu istekleriniz sanırım.
arkadaşlar bu benim fikrim ve uyguladım.. YBR aynasını CBF'.me taktım arkayı orjinal aynasından daha iyi görmeye başladım.. YBR'nin aynaları daha hareketli oluşu avantaj...bence bir deneyın.. ayrıca siyah oluşu motoru daha iyi gösteriyor.
işte ayna resimleri.
http://img98.imageshack.us/img98/8365/dsc06022mt4.jpg (http://imageshack.us)
http://img98.imageshack.us/img98/2298/dsc06024ki9.jpg (http://imageshack.us)
http://img98.imageshack.us/img98/9493/dsc06026mi4.jpg (http://imageshack.us)
kertenkele200
04 Aralık 2006, 19:07
Slm ArkadaŞlar Bende Tam 1 Yildir Motor Alicam Ama Az Kaldi Ocak BaŞi Yada Şubat BaŞi Aliorum Ama Alicam Motor Kanunİ Racer 200 DÜ Ve BİÇok Soruunu Olduunuda Bİlİorum Cbf 150yİde GÖrmÜŞtÜm Ama Fİyati YÜksektİr Dİe Bakmadim Baktim Kİ UcuzmuŞ Çokta GÜzel Markada Honda Ve Fİkrİmİ DeĞİŞtİrdİm Benİm Tek DÜŞÜndÜÜm Benİm Boyum 1,83 Ve 74 Kİloyum Siritirmiyim ÜstÜnde Merak Edİorum Bİde Motora Nesaman Zam Gelİr Onu Bİlen Varmidir ÖĞrencİ Adamiz YÜzÜn İkİyÜzÜn Hsabini Yapioz
ultraukala
04 Aralık 2006, 19:27
Slm ArkadaŞlar Bende Tam 1 Yildir Motor Alicam Ama Az Kaldi Ocak BaŞi Yada Şubat BaŞi Aliorum Ama Alicam Motor Kanunİ Racer 200 DÜ Ve BİÇok Soruunu Olduunuda Bİlİorum Cbf 150yİde GÖrmÜŞtÜm Ama Fİyati YÜksektİr Dİe Bakmadim Baktim Kİ UcuzmuŞ Çokta GÜzel Markada Honda Ve Fİkrİmİ DeĞİŞtİrdİm Benİm Tek DÜŞÜndÜÜm Benİm Boyum 1,83 Ve 74 Kİloyum Siritirmiyim ÜstÜnde Merak Edİorum Bİde Motora Nesaman Zam Gelİr Onu Bİlen Varmidir ÖĞrencİ Adamiz YÜzÜn İkİyÜzÜn Hsabini Yapioz
Sanki oyun 198-205 gibi konuşmuşsun...gayet normal bir boya sahipsin...Nie sırıtasınki ya da bunda sırıtırsan ne alacaksın fazer mi?:farao:
clint
04 Aralık 2006, 23:11
Bende boy 1,85 ama kimse sırıttığımı söylemedi, sadece ben motoruma her binişte bir sırıtma alıyor beni keyiften ki sorma gitsin.:mrgreen: :P
clint:bakıyorumda gezilere başlamışsınız:) iyi bende kartaldayım motoru alırsam gezilerinize katılırım:cherry: ama bu kısa mesafeler bizi kesmez söyliyim.acaba marttamı alsam diye düşünüyorum:silent: :pale: Çünkü koyucak yerim biraz problemmi! kapalı garajım yok sitede penceremin önüne koyabilirim ancak!:pale: geceleride ne olur bilemem:salut: ya çalınırsa ?
Valla başladık kardeş. Daha dur bakalım bu bişey değil, ilerde hele de yaz gelince sitenin gezilerinde artık cbf150 grubuda olacak.:) Sana komik bişey diyim mi, ben ay sonunda Kartal'da bir arkadaşımın evinin garajına koyacam benim motoru:) ve iyi havalarda gidip binecem Mart'a kadar böyle yapıp sonra yine şimdiki açık otoparka alacam. (Yani sadece 2 ay benden uzak kalacak, arkadaşta motorcu ben gidemezsem o çalıştırıp akü ölmesin diye turlayacak evinin oralarda) Ben senin yerinde olsam, madem site içinde, o zaman şu moto tentelerden alırdım ve güzelce kilitlerdim.(alarm v.s.)
caberli
05 Aralık 2006, 19:56
Evet bu benim her ne kadar artık saçlarım o kdar uzun olmasada:pr:
http://img81.imageshack.us/img81/6789/image028ef3.jpg (http://imageshack.us)
ewet soldan
http://img143.imageshack.us/img143/4125/image026fk1.jpg (http://imageshack.us)
soldan
http://img143.imageshack.us/img143/4340/image031uw2.jpg (http://imageshack.us)
bu safer sağdan
http://img299.imageshack.us/img299/4853/image027yi6.th.jpg (http://img299.imageshack.us/my.php?image=image027yi6.jpg)
benden bu kdar arkadaşlar kusura bakmayın fotolar pek iyi diil malum telefondan cekiyoz ilerde daha yilerini gonderrim insallah bu arda foto yollamayan arkadaşların fotolarını beklıyom:rendeer:
ultraukala
05 Aralık 2006, 23:13
Efet ginger sana katılıyorum...Siyah koruma demiri çok daha şık duruyor.bi de aynaları ybr'nin ki ile falan deiştirince daha güzel duruyor motor..
Eyüp
06 Aralık 2006, 00:08
burda yollar mayın döşenmiş gibi olduğu için CBF'mi enduro gibi kullanıyom gerçi GSXR'dan inince CBF gitmiyormuş gibi geliyor ama alıştım :)
Sencer85
06 Aralık 2006, 00:35
Arkadaşlar selamlar.Bende motor alma safhasındayım.YBR 125 sayfasında sorunumu yazdım sağol sun Caberli arkadaşım bana CBF"yi önerdi bende fiyatı duyunca aynen kendimi sizin aranıza ışınladım.Sorunum sadece mobilet kullanabilmek yani vitesli motorun selesine oturmuşluğum yok.Motoru alsam her halde eve kadar bırakırlar.Ama mahalle arasında kendi kendime sürmesini öğrenebilirmiyim onu bilmiyorum.Birde önce ehliyet kursuna gitsem orada hiç olmassa motoru bir nebze sürmesini öğretiyorlar mı ?
clint
06 Aralık 2006, 02:26
Arkadaşlar selamlar.Bende motor alma safhasındayım.YBR 125 sayfasında sorunumu yazdım sağol sun Caberli arkadaşım bana CBF"yi önerdi bende fiyatı duyunca aynen kendimi sizin aranıza ışınladım.Sorunum sadece mobilet kullanabilmek yani vitesli motorun selesine oturmuşluğum yok.Motoru alsam her halde eve kadar bırakırlar.Ama mahalle arasında kendi kendime sürmesini öğrenebilirmiyim onu bilmiyorum.Birde önce ehliyet kursuna gitsem orada hiç olmassa motoru bir nebze sürmesini öğretiyorlar mı ?
Aslında vitesli motor kullanmak düşündüğünden daha kolay. Bütün mesele alışmak.
Ben de ilk vitesli motorumu ehliyet kursunda kullandım. Motor 1000km'ye dayandı 1,5 ayda otomatiğe bağladım. İyi bir kurs seçersen en azından olayın mantığını gösteririler. Ama sonrası sana kalmış, bir de motor alırsan bir eğitime de katıl derim. Ben Honda'nın ya da ehliyet aldığım kursun ileri sürüş eğitimlerinden birine gitmeyi düşünüyorum. Bu arada bulursan Reşat "DD" Arbaş'ın "Motosiklet Teorisi" kitabını al. O kitaptan çok şey kapacaksın, kitabın sonunda minik bir kendi kendine motosiklet kursu bile var.:)
Perşembe günü 1000 bakımına giriyor benim motor. Ondan sonra sanırım biraz daha rahat kullanacağım. Ne diyim şu 1000km'de otoparktaki düşme olayı dışında hiç üzüntüm olmadı motordan yana. Perşembe o düşme kırığı da yenilenecek. Darısı tüm düşünenlerin başına. Bir süre gerekmedikçe yazmamayı düşünüyorum. 1000 km dolana kadar çok söz söyledik(Hatta bazen gereğinden de fazla). Artık yol yapma zamanıdır. Herkese selamlar.:)
caberli
06 Aralık 2006, 12:33
sevgili kardeşim benim hiç mobiletim olmadı ondan bundan kullanıyodum arada neyse ilk defa bayramda 1 km lik bi bisan lifan cup yarı otomarik vitesli bir motor kullandım debriaj yok belli devirden sonra vitese takıyosun o kadar cok kolaydı sonra ybr 125 kullanmaya çalıştım inan bana 20-30 kere dedim ama topu topu 2 sefer kaldırabildim ya debriajı çabuk bırakıyodum ya da gazı vermıyodum motor bayılıyodum valla geri zekalı falan oldugumu düşünmeye başlamıştım ama kendi motorum geldi bizim orda bi duzluk alan var orda bindim ilk denememde kaldırdım zaten kaldırdıktan sonrası mobilet yaw arada vites deiştiriken bas debriaja kaldır vitesi yukarıya ya herşey çok kolay alışıyosun hemen ama ben hala anlamış deilim ben o ybr125 i niye kaldıramadım heralde heyecandan diyorum olurya sende kaldıramayabilirsin ilk birkaç seferde sakın umutsuzluğa kapılma oluyo biir de sana bir link vercem orayı oku http://www.motosiklet.net/forum/forumdisplay.php?f=38 hadi kolay gelsin:rendeer:
kertenkele200
06 Aralık 2006, 20:03
Slm ArkadaŞlar Motor Alma Planimi Çok Öne Aldim Yarin Bİ Sorun Çikmazsa Kredİye BaŞvurucam Kismetse Haftaya Cbf150 Yİ Alicam Ben Yilmaza Seslenİorum Burdan.cbf İ Olan Herkesİ İlk Sayfada Lİste Olarak Yapsan GÜsel Olmazmi Rengİnİ Ve Nİckİnİ Yazsan GÜsel Olur Yenİ Katilanlarida Eklersİn BÖlece Daha İİ Taniriz Bİrbİrİmİzİ DİĞer Topİclerde BÖle Yapilio Genelde
erdo2002
06 Aralık 2006, 21:57
yok abicim değiştirme ybr aynasıyla filan ybr aynası ybr de cbfinki cbf de kalsın.
gümüş aynalar güzel şık büyük gösteriyor motoru
ben araştırmalardayım çok az kaldı ya cbf250 ya ybr250 ya başka bir 250 cc üstü alıcam 3-5 milyar civarı en son ihtimal black cbf150 alıcam
ginger hala karar veremedin mi:) Senin motor tecruben olduğundan sanırım karar veremiyorsun.yrb 250 daha piyasada yok nasıl almayı düşünüyorsun:)çıksada 8 milyardan aşşağı olmaz:pale: Bende acaba temiz bir 250cc ilemi baslasam diye düşünüyorum ama karar veremedim işde.Biraz zaman geçtikten sonra değiştirme gereği duyacaksam 250cc ikinci el bir motor almak daha mantıklı:cat: Fakat fiyat olarak max 4.5 milyar verebilirim.Bu fiyatada ikinci el bir cbf 250 almak zor:pale: Sence ne yapmalıyım?Çekişi belli bir zaman sonra az gelmeye baslamazmı cbf 150 nin ginger Sen daha önce keeway superlight 150 kullandığın için senin görüşünü soruyorum:cat: :rendeer:
erdo2002
07 Aralık 2006, 00:51
Ya arkadaşım ben artık 150-250 cc leri geçtim.Şöyleki; hani prof oldum anlamında değil.Virajlara nasıl yatılır nasıl kalkılır.Hangi viraja nasıl girmeli azcık kestirebiliyorum.En düşük 250 cc bişey almak istiyorum.Sebebi ise kız arkadaşımla küprü yolunda giderken amelenin teki gelip arkamdan sellektör yapmasın.Emniyet şeridi ile sağ şerit arasında korka korka gitmeyeyim.Araba aralarında kaçacak gücüm olsun.Ama herşey bütçe meselesi işte.İki seçeneğim var.Arabamı sattığımda aldığım yarın birgün evlenirsem lazım olur dediğim 7-8 millyarımın içine edip bir motor alıcam.Yada hiç kendimi kasmadan 1450ytl peşin verip 2000 ytlye 11 ay kredi kartı ile taksitle vade farksız (kampanya böyle) bu cbfi alıcam.Ve bu ikinci yol bana çok az koyar ufak ufak alırım aleti.Ama diyorum 3,5 ona vereceğime 4,5-5 gibi bir cbf alayım.En azından 250cc ama oda deli benzin yakıyor(basmassan yakmıyor ama eminim ben asılırım) parçası deli pahalı.Ön km göstergesi kırıldı arkadaşın 1500 ytl.YBR 250 den parça ve benzin yakma konusunda ısrarlıyım ama 4000EURO ya piyasaya çıkması bekleniyormuş tabi bu rakkam %10 + yada %10 - olabilirmiş net değilmiş.
Dediğim gibi geçtiğimiz tüm yaz sağ şeritten biri üstüme çıkmasın diye olabileceğim en max hızımla ybr 125 imle 7000km yol yaptım ama artık sıkıldım.Acele etmemem gerekli ama hiçbişey bulamazsam gidip cbf 150 alıcam ayak yerden kesilsin en azından.
Geçen ay BMW nin test sürüşüne gittim F650GS ve K1200S kullandım.
F650GS hepiniz biliyorsunuzdır belki onun geyiğini yapmicam ama K1200S resmi için http://www.motoforum.cz/galerie/images/BMW_K1200S_1024x768.jpg
çılgın bir alet.Söylediklerine göre 192 Beygir 1200CC .
F650GS i test ettikten sonra gözüme kestirdiğim en büyük makine oydu orada.Ona atladım ehliyetimde 2 yıllıktan fazla olduğu için hemen verdiler.O nasıl hızlanma arkadaşım asfaltı yarıyor alet.Şimdi bunları gördükten bildikten kullandıktan sonra birde ekonomik sıkıntı varken ben nasıl motor alayım ki :(
Bu arada keweey sp 150 ; 1,82 lük 89 kgımla trafikte bel ağrısı yapıp dar manevrası ile beni sinir edecek kadar keyifsizdi.Sanırım ben endurocuyum.
Bu arada 4,5 lara 2005 ve altı twister bulabilirsin sahibindencomdaki 5 milyarlık ilanları ara pazarlık et.Orada herkes kafasına göre fiyat yazıyor ama kırma şansın var.
valla hocam cbf 250lerin fiyatı çok yüksekten baslatıyorlar. 20.000km de araçlar en düşüğü 4.5milyar.dediğin gibi pazarlık çok önemli sanırım.Millet kafasına göre fiyat yazmış:cat: cbf 250 nin parçaları çok pahalı demek:silent: Biz hala öğrencilikten kurtulamadığımız için bana parçası ucuz bir alet lazım:silent: bir ara sahibinden.comda huysong coment 250cc yi 2006 4,5miyara görmüştüm ama oda benim cüsseye biraz fazla gelir( 1.70m boy 60kg) sanırım bu şartlarda cbf 150liye devam edicez:)baska sansım yok gibi görünüyor:mrgreen: ama sen eski bir yrb 125 kullanıcısı olduğunuda göz önüne alırsan bence sen cbf150 alma!! 250cclikten aşşağısı kesmez seni:cat: :rendeer: kanımca:) kolay gelsin.
not:ben ilk keeway superlight ı gördüğümde heveslenmiştim motor için.Ondan itibaren değişik motorlar arasında kaldım:)senin o motordan memnun olmamana üzüldüm ama görünüş olarak güzel motor :cherry: hakkını vermişler motorun fakat sürüş konforu ve hızı yaramaz diyorsun demek anladım.superlight benim genede ilk göz ağrım:cherry: :rendeer:
benim bir sorum daha olucak bu motorun klasmanı naked.Yani kullanım alanı neresidir?enduro olsa idi off road da sürebilirdik.sadece asvaltta gitmek içinmi tasarlanmış yani?:cyclopsan :silent:
duslemek
07 Aralık 2006, 10:24
Merhabalar
Aranızda en fazla kaç km yapan oldu cbf 150 ile yakıt tüketimi nedir ?
Ben de yaza doğru almayı düşünorum motor çok güzel gözüküyor.
CİHAN
07 Aralık 2006, 22:55
ginger kardeş seni anlıyorum, zaten kafayı yemek üzereyim şu para işini halldeyim bende alıcam bu motordan cbf 150 yi.
bende sabahtan akşama kadar yollardayım bende ginde en az 15 20 tane görüyorum.hatta geçen gün bi tane arkadaşı gördüm baktım motoru itiyo otobanda bende de kamyonet var.hemen durdum hayırdır kardeş dedim ya abi benzin bitti dediya. bende hemen arabanın arkasını açtım koyduk motoru ama çok zor oldu bir metreye kaldıramadık. sonra zor bela kaldırdık benzinciye kadar getirdim arkadaşı, çok teşekkür ettti.
anlattıkların için saol...yararlı bilgiler...
clint
08 Aralık 2006, 01:05
Merhabalar
Aranızda en fazla kaç km yapan oldu cbf 150 ile yakıt tüketimi nedir ?
Ben de yaza doğru almayı düşünorum motor çok güzel gözüküyor.
1020km bugün bakımdan çıktı, 1 depo ile 450 - 460 km yapıyor. Yedek dolu iken 25ytl'ye fulleniyor.
Bu arada bugün tanıştığım Honda Bayii'indeki arkadaşta bu motordan var (Honda satan adam kendi de almış, güvenmese almazdı herhalde) ve 125km hızı görmüş. Merak edenlere duyurulur.
Benimki ile beraber 1000 bakımındaydı motoru.
erdo2002
08 Aralık 2006, 04:54
ginger döktürmüş :) helal yardımın elbet çok makbule geçmiştir eminim.:cat:
sonsürat 125km gördüyse çok iyi :)alıcaklara duyrulur artık:cherry:
hakpek
08 Aralık 2006, 10:35
Bence 125 az bile yapmış :) bana motoru öğreten arkadaşımla birgün kadıköyde işimiz vardı Nişantaşından Kadıköye 18 dk damı ne gittik (walla yalan olmasın öle bişeydi)
Altımızdaki motor 2006 YBR biz ortalama 180-200kg civarlarındayız yokuş aşşa köprüden çıktıktan sonra bir ara 136yı gördü (arkada oturuyordum) gözlerimi kapattım korkudan :)
bazı şeyleri beklenenden fazla istiyorsun... kadran 160'ı gösteriyor diye 160'ı vurmazsa bu alet işe yaramaz'mı diyeceksin.. Senin standartların epey yüksek...:silent:
egelim
08 Aralık 2006, 12:34
ben de bu gün yarın alıyorum bi tane honda cbf 150 ama mavi mi alsam kırmızımı alsam karar veremedim mavi güzel duruyor sizce bi aönemi varmı parça açısından falan zorlukolurmu renklerde bide viteslerde sorun yaşıyonuzmu hiç 2 de boşa atma gibi:rendeer:
caberli
08 Aralık 2006, 12:40
sevgili kardeşim dogrudur bende bazen 1 den ikiye atyım derken boşta kalıyo bazende boşa geçmiyo bi türlü boşa geçiyoda N ışığı yanmıyo yani orda biraz sorun var ama motor cok ıyı bu fiyata bu kalıte az yakıyo hızlı da bence kacırma bır de bana sorarsan mavisi berbat ama kırmızı güzel duruyo amabenim favorim siyah bence çok şık duruyo hatta benim motor kırmızı ilerde siyaha boyatmayı bile düşünüyom
Kılbaz
08 Aralık 2006, 16:37
merak edenler için bilgi olsun dün mototal dan (kadıköy honda) aldım motoru 3490 anahtar teslim fiyattır. peşin alıyorsanız 90 ytl civarında indirim oluyor.
kertenkele200
08 Aralık 2006, 16:44
evet kılbaz bende dün şirinevler hondaya gittim 3400 anlaştım peşin fiyata.krediye başvurdum salı günü altımda olcak motor inşlh
erdo2002
08 Aralık 2006, 19:19
bu fiyatlar böyle giderse yılbasından sonra artacak gibi:cyclopsan baska markalar yıl sonunda indirim yapar kampanya yapar bu motorunda fiyatıda artışda:salut: 2,900ytl den nerelere gidecek kim bilir:silent:
piyade
08 Aralık 2006, 19:26
Arkadaşlar 1000 km bakımdan bu gün çıkardım makinayı ; motor koruma + bakım =51.5 ytl bilginiz olsun (izmir için)
caberli
08 Aralık 2006, 19:50
Arkadaşlar 1000 km bakımdan bu gün çıkardım makinayı ; motor koruma + bakım =51.5 ytl bilginiz olsun (izmir için)
abi sen izmirdemiydin ya tanısalım ya nerdesın ızmırde nerde bakım yaptırdın
Kılbaz
08 Aralık 2006, 22:55
cbf 150 için yan sehpa yaptıranlar vardı sanırım
serviste nekadara yaptıklarını ve dıger sehpanın sokulup sokulmedıgını bılen varmı ???
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO