Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
silindir bloğu,piston ve segmanlar değişti...ufak bi cızırtı geliyodu götürdüm garantiden yenilettim motoru :bounce:
Bu cızırtıdan şikayetçi olan biri daha vardı bir aralar. Aykan mıydı acaba.
Eh iyi garantiden olayı çözmüşsün.
kıllıtarkan
04 Ekim 2007, 18:44
cloud sevindim senin adına hayırlı olsun
bu arada gerçekten 3000 lira ve üstünde fiyat çekenlere inanamıyorum gerçekten satılmaz :cat:
cloud sevindim senin adına hayırlı olsun
bu arada gerçekten 3000 lira ve üstünde fiyat çekenlere inanamıyorum gerçekten satılmaz :cat:
Sağol kardeş.
Ben de neticede ikinci el bir motor alıyorum, karşı tarafı da düşünmek gerek. Zaten düşünmesen bile o paraya kimse arayıp sormuyor bile, soran da zaten yine en fazla benimki gibi fiyatları vermek için arıyor..
erdo2002
04 Ekim 2007, 23:18
Sağol kardeş.
Ben de neticede ikinci el bir motor alıyorum, karşı tarafı da düşünmek gerek. Zaten düşünmesen bile o paraya kimse arayıp sormuyor bile, soran da zaten yine en fazla benimki gibi fiyatları vermek için arıyor..
Cloud alınca artık motorun fotolarını bekliyoruz.:)cruzer sevdana az kaldı demek 2007 modelse yeni demek.Güle güle binmek nasip olur umarım.Şimdi sen bizi sollıcan demek 250cc ile öylemii :P:cherry::cherry::cherry:
Bu cızırtıdan şikayetçi olan biri daha vardı bir aralar. Aykan mıydı acaba.
Eh iyi garantiden olayı çözmüşsün.
o ses eksantrik zincirinden geliyordu bende gergi değişti tam hallolmadı ama bindiğim diğer cbf 150 lerde ısınınca bazılarında bu ses vardı yagın ısınınca incelmesinden kaynaklanan bi durum silindir blokla alakalı değildi sadece su an yag terletiyor silindir blogundan cok ciddi olmadıgı için elletmedim açtırmayım kapagı dedim önemli bi problem değil yeni motorun hayırlı olsun bu arada gv 250 iyi bi seçim ama cbf in yakıt tüketimini arıcaksın dostum!:)
o ses eksantrik zincirinden geliyordu bende gergi değişti tam hallolmadı ama bindiğim diğer cbf 150 lerde ısınınca bazılarında bu ses vardı yagın ısınınca incelmesinden kaynaklanan bi durum silindir blokla alakalı değildi sadece su an yag terletiyor silindir blogundan cok ciddi olmadıgı için elletmedim açtırmayım kapagı dedim önemli bi problem değil yeni motorun hayırlı olsun bu arada gv 250 iyi bi seçim ama cbf in yakıt tüketimini arıcaksın dostum!:)
Teşekkür ederim. Evet CBF'ten biraz fazla yakıyor ama düşündüğüm ayarda. Öğrendiğim kadar fazla limit zorlamazsan bir cruiser için epeyce ekonomik. Mesela CBF250'den daha ekonomik oldğunu söyleyenler var.
Bu arada o zincir sesi uzun süreli kullanımlar sonunda nadir olarak bende de duyulurdu. Onun dışında olmuyordu. Bence de büyük bir şey değil.
Cloud alınca artık motorun fotolarını bekliyoruz.:)cruzer sevdana az kaldı demek 2007 modelse yeni demek.Güle güle binmek nasip olur umarım.Şimdi sen bizi sollıcan demek 250cc ile öylemii :P:cherry::cherry::cherry:
Tabii direkt topic açarım zaten. Yok sizi sollamam, hız derdim hiç olmadı. Gaza gelmem yani. Bu arada sizlerle gezilere, buluşmalara devam edeceğim, önemli olan motorcu kardeşliğidir benim için.:)
Cloud; Ben 2900 çok istiyorsun dediğimde milletin dövmediği kaldı.
Motorun 2. el fiyatının 2700 civarında oldugunu söyledim. 2750 ye satmışsın
Ederide bu zaten. Hayırlı olsun yeni motorun da..
Cloud; Ben 2900 çok istiyorsun dediğimde milletin dövmediği kaldı.
Motorun 2. el fiyatının 2700 civarında oldugunu söyledim. 2750 ye satmışsın
Ederide bu zaten. Hayırlı olsun yeni motorun da..
Sen öyle dediğinde ben de sana pazarlık payı var demiştim hatırlarsan. Ama sonra gereksiz büyümüştü tartışma. Neyse ben aslında kafamda düşündüğüm son fiyata sattım zaten. Böyle şeyler için tartışmak gereksiz aslında, belki 2900'e satan da çıkar zamlardan sonra.:wiinkk:
Sağolasın.:)
erdo2002
05 Ekim 2007, 16:17
GV250 fazlamı yakıyor :silent:nekadar mesela bilgisi olan varmı sanırım cloud için daha faydalı olacak bu bilgi :) CBf 150 genel itibari ile 75-100kuruş arası yakıyordur herkesde:silent:yanılıyormuyum:silent:
GV250 fazlamı yakıyor :silent:nekadar mesela bilgisi olan varmı sanırım cloud için daha faydalı olacak bu bilgi :) CBf 150 genel itibari ile 75-100kuruş arası yakıyordur herkesde:silent:yanılıyormuyum:silent:
benim bi arkadsımda var bu motorda bi ara baya bi yol yaptım depo baya büyük hesaplamadım ama 150 den assagı yakmıyor gibi km de yalnız sun u söyleyebilirim 20 ytl ile 120 km falan gitmiştim ortalama olarak ben cbf le 20 ytl ile 230 km yol yaptım
erdo2002
06 Ekim 2007, 01:54
benim bi arkadsımda var bu motorda bi ara baya bi yol yaptım depo baya büyük hesaplamadım ama 150 den assagı yakmıyor gibi km de yalnız sun u söyleyebilirim 20 ytl ile 120 km falan gitmiştim ortalama olarak ben cbf le 20 ytl ile 230 km yol yaptım
yapmayın yahu bayağı yakıyormus.Artık alıcak olanlar düşünsün yakıtınıda :P 150kuruşda az değil yahu.CBF 600 öyle yakıyor diyordu kullanıcısı :silent: CBF 600ler 150-160 kuruş yakıyordu ve kullanısı yakınıyordu.Ozaman o motora göre normal 600cc ye göre :cat:
burda insanları korkutmayalım motor 15 000 civarıydı km si benim kullandıgımın belkide devirli kullanma dur kalklar falan etkili olmustur çok bişey farkedecegini zannetmem ama genede arada 100 cc fark var göz ardı etmemek gerek tabiki biraz daha fazla yakacak:)
Merak etmeyin o kadar abartı yakmıyor ben epeyce arştırdım. En azından bi ara ciddi kafayı yorduğum cbf 500den kat be kat az yakıyor. Ha şu var sürekli 130 - 140 basınca o kadar yakar tabii. Bizim motorla da(yani cbf150:wiinkk:) 100km ve üstü gidince 110 kuruşun üstüne çıkıyor yakıt. Hız isteyen ekonomi beklemeyecek.
denizzy
06 Ekim 2007, 19:57
fiyatı ne olacak acaba?
ybr ye alternatif olduğuna göre 3000 ytl yi geçmez herhalde..
bu arada çok kısa bir süre sonra gelmek üzere..
eskişehir honda bayiisi özmert kocaman yazdı vitrine cbf 150 geliyor diye..
şu anki satış fiyatı 3.640ytl
bence yenisi 4000 ytl yi geçer
chatkut
06 Ekim 2007, 20:15
:queen: dostum sen kaçıncı sayfandan alıntı yaptın bunu
mete_han
06 Ekim 2007, 20:25
bencede....:)
9800 deyim...10.000 yağımı değiştirdim...allahıma şükrederimki kazasız belasız bir gün daha geçirdim...çok şükür...evime selametle vardım...
Merak etmeyin o kadar abartı yakmıyor ben epeyce arştırdım. En azından bi ara ciddi kafayı yorduğum cbf 500den kat be kat az yakıyor. Ha şu var sürekli 130 - 140 basınca o kadar yakar tabii. Bizim motorla da(yani cbf150:wiinkk:) 100km ve üstü gidince 110 kuruşun üstüne çıkıyor yakıt. Hız isteyen ekonomi beklemeyecek.
motoru bi alda bi bakalım belki bizimde canımız çeker dostum:mrgreen:
bencede....:)
9800 deyim...10.000 yağımı değiştirdim...allahıma şükrederimki kazasız belasız bir gün daha geçirdim...çok şükür...evime selametle vardım...
meto abi bu ne ya? hangi tarihten bugüne aktarmış uykulu kafayla olsa gerek :mrgreen:şu yukardaki yazı hakkkında diyorum ?
mete_han
06 Ekim 2007, 22:39
aykan abi bende ona takıldım zaten..."he" dedim yani...ironi şekli...
arkadas yeni üye abi belki ondandır alıntı yapmış :)ya birileri biraz resim koysa teknik konulara dalsak hatta yakında ben motoru dagıtmaya başlıcam su parca sudur bu parca budur diye örneğin benim mars motorundan garip sesler geliyo servis normal diyo haftaya söküp ayrıntılı bi inceleme yapıcam servis yolda kalmadıktan sonra herşeye normal der zaten ama ben bi anormallik oldugunu biliyorum varmı böle bi şikayeti olan marşa basınca bi garip ses eşliginde sanki yagsız kalmış dişli gibi ses yapıyor
chatkut
06 Ekim 2007, 23:16
ıslık sesi gibi bi ses var bendede marşa basınca uzay mekiği çalışıyo sanki...7000 kmdeyim 5000 de motor değişti ama o ses aldığımdan beri var sallamıyorum hiç
ıslık sesi gibi bi ses var bendede marşa basınca uzay mekiği çalışıyo sanki...7000 kmdeyim 5000 de motor değişti ama o ses aldığımdan beri var sallamıyorum hiç
bence yagsız kalan dişli sesine benziyo dikkat ettim benim eski wave innovadaki seriden önceki motorda mars motoru yanmıstı bi kez bunun sebebi şu olabilir mars motoru markasıda modelide belli degil bide marş motorunun üst kısmında içine su alabilecek sekilde bosluklar mevcut buradan sızan su içeri girip oksit yapmış olabilir sökülüp incelenmesinde yarar var.söküp resimleri koyucam sizde incelemiş olursunuz böylece
mete_han
06 Ekim 2007, 23:28
bence yagsız kalan dişli sesine benziyo dikkat ettim benim eski wave innovadaki seriden önceki motorda mars motoru yanmıstı bi kez bunun sebebi şu olabilir mars motoru markasıda modelide belli degil bide marş motorunun üst kısmında içine su alabilecek sekilde bosluklar mevcut buradan sızan su içeri girip oksit yapmış olabilir sökülüp incelenmesinde yarar var.söküp resimleri koyucam sizde incelemiş olursunuz böylece
ben kuryelerdeki gibi elimi içine sokabileceğim elciklerden kullanıyorum...o kadar rahatım ki...iç kısım hem korunuyor...elimde üşümüyor...kimisi rahat eder kimisi ssıkılır tabi...alışkanlık meselesi...şiddetle tavsiye ederim...yağmurda soğukta birebir...:cat:
arkadaslar topik elden gidiyor nerdesiniz yavv:)şu lastik ebatlarını metzeller veya prelli birisi yazsın takan kim varsa bazı kodlar tutmuyor.
caberli
08 Ekim 2007, 21:19
selam sevgili motorcu kardeşlerim hepinizin kadir gecesini kutlar bayrama kavuşabilmenizi dilerim...:rendeer:
mete_han
08 Ekim 2007, 21:37
aykan İstanbulun tadı yok paşam...
sağol caberli...hayırlı kandiller...
aykan İstanbulun tadı yok paşam...
sağol caberli...hayırlı kandiller...
abi bu nası cevap bişiymi oldu\? sıkıntımı var?
selam sevgili motorcu kardeşlerim hepinizin kadir gecesini kutlar bayrama kavuşabilmenizi dilerim...:rendeer:
seninde dostum hayırlı kandiller herkese .
mete_han
08 Ekim 2007, 22:59
Necdet Abinin vefatı bizi yaraladı kanka...kanadımız kırık...
Necdet Abinin vefatı bizi yaraladı kanka...kanadımız kırık...
abi sorma tanımazdım ama bende çok üzüldüm hepimizin başı sagolsun topik dısı ama bazen motora binmek isemiyorum bütün dergileri yırtmak okudugum konuları unutmak motora hiç binmemiş olmak istiyorum böyle haberler duyunca daha kaç kişi ayrılır aramızdan bilmem Allah korusun ama bu trafik düzeni ve böylesine cahil sürücüler oldugu sürece bu olaylar hep kanatır bizi dikkat edin yolda giderken kendi kendine düşen adama bişey olmuyor kolay kolay hep temas yabi araba yada bi kamyon!!!!!
Cep telefonum işletim sistemli olanlardan.Yani içine ekstra programlar yükleyebiliyorsunuz.
Benim telefonumda "Power Car" isimli bir program var.
Kullandığınız aracın benzin harcamalarından tutun da yaptığı km ve diğer harcamalarına kadar size istatistiki bilgi verebiliyor.Sizin tek yapmanız gereken programın istediği bilgileri harcama yaptıkça girmek.
İşte ben Cbf'ime ilk aldığım benzinden bu güne kadar her benzin alışımı ve kilometresini bu programa girdim.
Benim kullanma stilime göre CBF150'nin benzin sarfiyat bilgilerini aşağıda görebilirsiniz.Bu Km'nin büyük bir kısmı(tahmini 4000 km'si) uzun yol-otobanda dip gaz yapılmıştır bu arada.Şehir içi kullanım azdır yani.
Bu arada bu bilgiler 42'lik arka dişliye göredir.Artık 38'lik dişli taktığıma göre bundan sonraki istatistikler ona göre olacaktır.Yani 38'lik dişlide 42'ye oranla sarfiyatta azalma var mı o da belli olur bir süre sonra.
Bu ölçüm muhtemelen şu ana dek Honda CBF150 için yapılmış en sağlıklı benzin sarfiyat ölçümüdür.
Luxor - Honda CBF150 Benzin Sarfiyatı
Başlangıç Tarihi: 16.02.2007
Son Tarih: 06.09.2007
Toplam Gün: 202
Toplam Benzin Alımı: 26
Katedilen Mesafe: 5083 KM
Toplam Ödenen: 449.61 YTL
Toplam Alınan Benzin: 154.66 LT
Ortalama Litre Fiyatı: 2.91 YTL
Günlük Katedilen Ortalama Mesafe: 25 KM
2 Benzin Alımı Arası Ortalama Mesafe: 195 KM
2 Benzin Alımı Arası Ortalama Gün: 7
100 KM'de Ortalama Sarfiyat: 3.04 LT
Cep telefonum işletim sistemli olanlardan.Yani içine ekstra programlar yükleyebiliyorsunuz.
Benim telefonumda "Power Car" isimli bir program var.
Kullandığınız aracın benzin harcamalarından tutun da yaptığı km ve diğer harcamalarına kadar size istatistiki bilgi verebiliyor.Sizin tek yapmanız gereken programın istediği bilgileri harcama yaptıkça girmek.
İşte ben Cbf'ime ilk aldığım benzinden bu güne kadar her benzin alışımı ve kilometresini bu programa girdim.
Benim kullanma stilime göre CBF150'nin benzin sarfiyat bilgilerini aşağıda görebilirsiniz.Bu Km'nin büyük bir kısmı(tahmini 4000 km'si) uzun yol-otobanda dip gaz yapılmıştır bu arada.Şehir içi kullanım azdır yani.
Bu arada bu bilgiler 42'lik arka dişliye göredir.Artık 38'lik dişli taktığıma göre bundan sonraki istatistikler ona göre olacaktır.Yani 38'lik dişlide 42'ye oranla sarfiyatta azalma var mı o da belli olur bir süre sonra.
Bu ölçüm muhtemelen şu ana dek Honda CBF150 için yapılmış en sağlıklı benzin sarfiyat ölçümüdür.
Luxor - Honda CBF150 Benzin Sarfiyatı
Başlangıç Tarihi: 16.02.2007
Son Tarih: 06.09.2007
Toplam Gün: 202
Toplam Benzin Alımı: 26
Katedilen Mesafe: 5083 KM
Toplam Ödenen: 449.61 YTL
Toplam Alınan Benzin: 154.66 LT
Ortalama Litre Fiyatı: 2.91 YTL
Günlük Katedilen Ortalama Mesafe: 25 KM
2 Benzin Alımı Arası Ortalama Mesafe: 195 KM
2 Benzin Alımı Arası Ortalama Gün: 7
100 KM'de Ortalama Sarfiyat: 3.04 LT
peki abi işletim sistemi ne olmalı simbian linux os/2 zannediyorum nokia için tasarlanan simbian olması gerekiyor yani symbianla çalışan her makinaya bu program yükleniyor yükleniyorda nerden nasıl?
peki abi işletim sistemi ne olmalı simbian linux os/2 zannediyorum nokia için tasarlanan simbian olması gerekiyor yani symbianla çalışan her makinaya bu program yükleniyor yükleniyorda nerden nasıl?
direk link veremem ama google da cep+forum diye ara bulursun...
kertenkele200
10 Ekim 2007, 00:25
arkadaşlar çok acil bana lastik önerin bi kaç gündür direksiyon titrioyordu daha öncede titrioyordu lastiii şişirince düzeliodu ki lastik baya inmiş oluodu ama dün bidaha şişirdim değşen bişey olmadı daha da fazla sallamaya başladı eve geldim lastiğe bi bakim dedim ön lastikte en az 4 5 tane baloncuk oluşmuş acaipti lastik hamile kadın göbeee gibi olmuş şimdi bana acil lastik markası söleyin ve gidim aliim fiyatta sölerseniz ii olur aciiiiillll!!!!!!
cbf 150
10 Ekim 2007, 00:43
arkadaşlar çok acil bana lastik önerin bi kaç gündür direksiyon titrioyordu daha öncede titrioyordu lastiii şişirince düzeliodu ki lastik baya inmiş oluodu ama dün bidaha şişirdim değşen bişey olmadı daha da fazla sallamaya başladı eve geldim lastiğe bi bakim dedim ön lastikte en az 4 5 tane baloncuk oluşmuş acaipti lastik hamile kadın göbeee gibi olmuş şimdi bana acil lastik markası söleyin ve gidim aliim fiyatta sölerseniz ii olur aciiiiillll!!!!!!
ya sen motoru benden sonra aldın ama lastikten falan bahsediyosun acaba lastiklerde bi marazmı var yoksa sertmi kullandın bilgi verirmisin kaç kmdesin
kertenkele200
10 Ekim 2007, 01:01
benden sonra derken ben aralık ayında aldım 1 yıl olmak üzere 12000 km ye gelmek üzereyim bi kaç gün içinde bi kaç yerinde yumurtalar çıktı hani sert kullansam dalsam bi yere bi yerinde olur diil artık sert kullanmıorum gözüm gibi bakıorum
MRYLDZ
10 Ekim 2007, 08:01
Kertenkele lastikleri garantiden değiştirebilirsin.Bende de direksiyonda sallama vardı ön lastik garantiden değişti.Düzelmedi ve daha sonra jantın balansı alındı.Yine düzelmedi.Yine servise götürüp ön amörtisörleri kontrol ettiricem.Yaklaşık 2000 km dir böyle kullanıyorum.Özellikle 2 kişi kullanımı özellikle zorlaştırıyor.
benden sonra derken ben aralık ayında aldım 1 yıl olmak üzere 12000 km ye gelmek üzereyim bi kaç gün içinde bi kaç yerinde yumurtalar çıktı hani sert kullansam dalsam bi yere bi yerinde olur diil artık sert kullanmıorum gözüm gibi bakıorum
prelli al aynı ebat var bende bikaçgün içinde değiştiricem aslında duro fena değil kuru havada,ama balon yapıyor bu kullanıcıların %90 ının başına gelen bi durum almadan önce garantiden bi bak istersen
Demek ki bu lastiklerin ömrü aşağı yukarı 12.000 - 14.000km. Zira cbf150net'te de bir arkadaşımızın 14.000'de balon yapmış ve değişmişti.
Arkadaşlar Cbf 150'de yağ eksiltme ve terleme olayı ne alemde. Beni en çok tereddüte düşüren mevzu bu..
Arkadaşlar Cbf 150'de yağ eksiltme ve terleme olayı ne alemde. Beni en çok tereddüte düşüren mevzu bu..
kış geldiği için şu an eksiltmiyor ancak terlemeyi her motor yapar 55 derece sıcakta ve şehir içinde benimki terletiyor ama sakır sakır yag atmıyor sadece silindir kapagından bi miktar terletiyor .
MRYLDZ
11 Ekim 2007, 17:13
Benimki de yağ değiştikten yaklaşık 2000 km sonra yağ miktarında bir miktar azalma oluyor.Sanırım Honda bu yüzden 4000 km bakım arasına 2000 km de bir yağ değişimi koydu.Ben de 2000 km de bir yağ değiştiriyorum.Sorun yok.Bugün zinciri komple gazyağı ile temizledim.Sonra yıkadım motoru ve tekrar zinciri yağladım.Vites geçişleri cillop gibi.Ses azaldı.8300 km deyim.
mete_han
11 Ekim 2007, 17:30
Benimki de yağ değiştikten yaklaşık 2000 km sonra yağ miktarında bir miktar azalma oluyor.Sanırım Honda bu yüzden 4000 km bakım arasına 2000 km de bir yağ değişimi koydu.Ben de 2000 km de bir yağ değiştiriyorum.Sorun yok.Bugün zinciri komple gazyağı ile temizledim.Sonra yıkadım motoru ve tekrar zinciri yağladım.Vites geçişleri cillop gibi.Ses azaldı.8300 km deyim.
92 lerde mobiletimi ne parlatırdım be...her gün pasta cila valla...şimdi artık bizden geçti artık...şirketin önünde motur...pismi değelmi tozmu torpakmı farkında bile değilim...sele temiz olsun bana yeter...
alp_tunay
11 Ekim 2007, 19:47
92 lerde mobiletimi ne parlatırdım be...her gün pasta cila valla...şimdi artık bizden geçti artık...şirketin önünde motur...pismi değelmi tozmu torpakmı farkında bile değilim...sele temiz olsun bana yeter...At at civcivler yesin.... 92 de 14 yaşındaydın...Nerden mobletin vardı?... Ha babanınsa bişe demem...
O zamanlar seni tanısam gel benim Mz i yıka derdim...:queen: Daha dünkü motorcusun lem.......
mete_han
11 Ekim 2007, 20:26
At at civcivler yesin.... 92 de 14 yaşındaydın...Nerden mobletin vardı?... Ha babanınsa bişe demem...
O zamanlar seni tanısam gel benim Mz i yıka derdim...:queen: Daha dünkü motorcusun lem.......
heheh...sana yalan borcummu var len şakir...:)
ayuuu 92 de ben stajyerdim...Sıemens de...ilk maaşı rap kursuna yatırdım...2.maaşıda mobiletin ilk taksitine...hey yavrum bea...92 den beri babamıza veya başka birine muhtac olmadık...çok şükür...hep alın teri...
sende ticaret mazunu değilmisin la...senin zamanında yokmuydu lise 2 de staj olayı...ya bankayı yada muhasebeyi seçiyodun..okulş seni şirketlere koyuyordu...kredili sistem zamanı...
bcoskunsoy
12 Ekim 2007, 01:33
Sevgili cbf 150 kullanıcıları benim makinadan cızırtı sesi geliyordu ve torku azalmıştı geçen cumartesi yükselişe götürdüm oradaki genç arkadaşlardan biri baktı abi subap ayarı kaçmış dedi,geçen serviste de aynı sorun vardı subap ayarı ile düzelmişti.Kendisine neden bu kadar kısa sürede ayarların kaçtığını sordum;abi benzinden dedi.Neyse iki gün önce ayar yaptırmaya götürdüm,oradaki yaşlıbir usta ilgilendi ve eksantrik gergisinin bozulduğunu söyledi ve bayramdan sonraki perşembeye randevu verdi.Benim sinirimi bozan şu ki u motorsiklet tamirciliği hekimlik miabi herkes aynı arızayı farklı yorumlasın.
Zaten geçen eğitimde de yükselişe fazla güvenmeyin diye laflar vardı.Nolcak arkadaşlar bizim bu halimiz tecrübelerinizi bekliyorum.
kertenkele200
12 Ekim 2007, 10:10
lastikleri değiştirdim arkadaşlar sölediim baloncuklar direk 8 tane birleşmiş yumurta oldu ve servise zor gittim önüde arkayıda değiştirdim 120 ytl ırc mi ne o nu taktılar virajlara çok ii girio lastikler ama biraz daha çabuk kilitlenio arka teker belki yeni diedir ve bu arada direksiyonumda yine sarsıntı var özellikle iki kişi binerken acaba hava azmı vurdular bi benzinciye gidip havasını vurucam eğer az diilse servise götürcem bu titreşim adamı uyuz edio
lastikleri değiştirdim arkadaşlar sölediim baloncuklar direk 8 tane birleşmiş yumurta oldu ve servise zor gittim önüde arkayıda değiştirdim 120 ytl ırc mi ne o nu taktılar virajlara çok ii girio lastikler ama biraz daha çabuk kilitlenio arka teker belki yeni diedir ve bu arada direksiyonumda yine sarsıntı var özellikle iki kişi binerken acaba hava azmı vurdular bi benzinciye gidip havasını vurucam eğer az diilse servise götürcem bu titreşim adamı uyuz edio
Hava fazlaysa sarsıntı olur :
kertenkele200
12 Ekim 2007, 11:51
Hava fazlaysa sarsıntı olur :
az oluncada sarsıntı oluo bana ön taraf 28 arka tarafa 30 hava bas dedi servisten adamlar
Sevgili cbf 150 kullanıcıları benim makinadan cızırtı sesi geliyordu ve torku azalmıştı geçen cumartesi yükselişe götürdüm oradaki genç arkadaşlardan biri baktı abi subap ayarı kaçmış dedi,geçen serviste de aynı sorun vardı subap ayarı ile düzelmişti.Kendisine neden bu kadar kısa sürede ayarların kaçtığını sordum;abi benzinden dedi.Neyse iki gün önce ayar yaptırmaya götürdüm,oradaki yaşlıbir usta ilgilendi ve eksantrik gergisinin bozulduğunu söyledi ve bayramdan sonraki perşembeye randevu verdi.Benim sinirimi bozan şu ki u motorsiklet tamirciliği hekimlik miabi herkes aynı arızayı farklı yorumlasın.
Zaten geçen eğitimde de yükselişe fazla güvenmeyin diye laflar vardı.Nolcak arkadaşlar bizim bu halimiz tecrübelerinizi bekliyorum.
dostum dediğin cızırtı sesi bende ve cbf lerin hemen hepsinde var subap cızırtı yapmaz vuruntu gibi trampet gibi ses yapar eksantrik zinciri sesli çalısıyor gergide kolay kolay bozulmaz heleki yol alıp motor iyice ısınınca cızırtıda artar çünki yağ incelir sana tavsiyem bu cızırtıya alısman honda servislerinin çogunda sanayiden yetme malesef servis ve mekanik bilgisi çok az insan çalışıyor bunların yapabileceği hiç bişey yok!!!! gergi değişir fakat sesde bi değişiklik olmaz biraz daha kalın bi yağ koyarsan biraz sesi kesebilirsin 20/50 gibi.bide motorun km sini yazmamışsın 8000 den aşşagı süpap ayarı bozulmaz zaten cbf 150 lilerin ayarları çok sıkı.
mete_han
12 Ekim 2007, 12:45
kertenkele bişi sorcam...ön lastiğin balon olduğunu nasıl anladın...servismi anladı yoksa...dışarıdan lastiği elleyerek belli olurmu..
chatkut
12 Ekim 2007, 13:47
dostum yükselişte usta yok bi sübap derler bi başka şey derler...bi daha götür motoru değiştirirler kafalarına göre takılıyolar...ben bi dahaki bakıma manisaya götürmeyi düşünüyorum...sende başka bir servis ara kendine:farao:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO