Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
seyyah27
24 Ocak 2016, 13:43
Anladým hocam. Peki baþka birtavsiyenvarmý.Yazdýðým diðer modeller yada baþka bir model olarak
3 bin tl ye alacağın her motor seni uzun yolda üzer. Cbf150 de uzun yol motoru değil ama seni yolda bırakmaz
Gassal
24 Ocak 2016, 14:10
eyvallah hocam sağolasın...
dogueksi
27 Ocak 2016, 13:30
herkese selamlar, yağ olarak yarı sentetik mi yoksa tam sentetik mi önerirsiniz, eski mesajları okudum yarı sentetiği de öneren var tam sentetiği de?
ogzcngdk
27 Ocak 2016, 21:20
herkese selamlar, yağ olarak yarı sentetik mi yoksa tam sentetik mi önerirsiniz, eski mesajları okudum yarı sentetiği de öneren var tam sentetiği de?
tam sentetik yağlar debriyaj kaçırır muhabbeti dönüyor ama ben 4 kere tam sentetik yağ kullandım, yazın en sıcak günlerinde bile kaçırma falan yapmadı, bir problemlede karşılaşmadım.
kullandığım yağ castrol 10w-40 üstünde enduro resmi bulunan yağ.
dogueksi
28 Ocak 2016, 12:06
tam sentetik yağlar debriyaj kaçırır muhabbeti dönüyor ama ben 4 kere tam sentetik yağ kullandım, yazın en sıcak günlerinde bile kaçırma falan yapmadı, bir problemlede karşılaşmadım.
kullandığım yağ castrol 10w-40 üstünde enduro resmi bulunan yağ.
cevabınız için teşekkürler , sanırım kullanıma bağlı olarak değişen birşey bu sentetik veya yarı-sentetik tercihi
ugurbahceli
28 Ocak 2016, 14:45
merhabalar değerli arkadaşlar cbf almaya karar verdim varmıdır aramızda motoru satılık olan satmayı düşünen veya yakınlarında tanıdığı bildiği temiz bir motor olan ?
Dostlar, motorumu satiyorum. Aciklamayi okuyup eksik birsey varmi yorum yaparsaniz sevinirim http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-michelin-sifir-lastik-sis-fari-koltuk-kaplama-komple-demir-268452826/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-michelin-sifir-lastik-sis-fari-koltuk-kaplama-komple-demir-268452826/detay
ugurbahceli
31 Ocak 2016, 21:18
selam arkadaşlar bir cbf hakkında fikirlerinize ihtiyacım var motor 2012 mod. ve 21 bin km de 4600 tl anlaştık gibi yarın almayı düşünüyorum bu gün hafta sonu olduğu için herhangi bir ustaya gösterme imkanım olmadı maalesef becere bilgiğim kadar kendim kontrol etmeye çalıştım 1-2 km kadar da test etme imkanım oldu motorun gidişinde duruşunda bir sıkıntı yok gibi kaporta olarak da gözle görülür bir vuruk kırık veya darbe görünmüyor sadece debriyaj ve fren kollarında biraz boya aşınmaları var vatandaş motorun ikinci sahibiymiş kırıkkaleli kendisi motoru da oradan almış eskişehir de ikamet ediyor doğal olarak plaka 26 değil kırıkkale nufus olarak az olduğu için plakayı değiştirme sigorta daha az çıkar dedi ama tam emin olamadım başka şehirlerde rakam olarak daha uygunları var ama oralara kadar gidip olmazsa eli boş dönmek istemiyorum motorun ilanını ekliyorum sizlerden ricam zaman ayırıp bir göz atarmısınız belki benim göremediğim bir ayrıntıyı fark edersiniz son olarak artımı eksimi bilmiyorum ama satan arkadaş kurye değil de sanırım bir önceki sahibi kuryeymiş arka çanta demirleri falan olunca öyle geldi bana görüşlerinizi bekliyorum selamlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-temiz-sorunsuz-cbf150-241487792/detay/
AurorAbeam
31 Ocak 2016, 21:38
Hocam Allah aşkına akıl var mantık var. Motorun sıfırı halen 5850, 4 yaşındaki motor 4600.
seyyah27
31 Ocak 2016, 21:46
Git sıfır al ugurbahceli. Üstündeki aksesuarlar 400 civarı tutar. Macera arama.
ugurbahceli
31 Ocak 2016, 21:58
eyvallah arkadaşlar o taraftan bakarsanız haklısınız bayi ilede görüştüm evet sıfırı 5850 buna + olarak 800 tl gibi bir plaka ruhsat ve sigorta masrafı var hadi diyelim sadece arka bagaj demiri ve arka çanta aldım ha birde yan ayak var onlarda en kötü 250 lira
5850+800+250 : bana geliyor 6900 neyse 7000 diyelim ona
öte yandan bu motor 4600 + 400 de sigorta yaptırsam bana en baba 5000 e gelecek e arada 2 bin lira var ve beni cezbeden noktada burası birde 1-2 sene sonra satmaya kalktığımda sıfır motordan kafadan 1000 lira kaybım olacak tamam sizler haklısınız ama bende haksızmıyım şimdi görüşlerinizi dikkate alacağımdan emin olun şuan bir ikileme düştüm bile :)
AurorAbeam
31 Ocak 2016, 22:14
eyvallah arkadaşlar o taraftan bakarsanız haklısınız bayi ilede görüştüm evet sıfırı 5850 buna + olarak 800 tl gibi bir plaka ruhsat ve sigorta masrafı var hadi diyelim sadece arka bagaj demiri ve arka çanta aldım ha birde yan ayak var onlarda en kötü 250 lira
öte yandan bu motor 4600 + 400 de sigorta yaptırsam bana en baba 5000 e gelecek e arada 2 bin lira var ve beni cezbeden noktada burası birde 1-2 sene sonra satmaya kalktığımda sıfır motordan kafadan 1000 lira kaybım olacak tamam sizler haklısınız ama bende haksızmıyım şimdi görüşlerinizi dikkate alacağımdan emin olun şuan bir ikileme düştüm bile :)
İlk defa mı araç alıyorsunuz? Ruhsat-plaka masrafı kendiniz hallederseniz yarım gün ve 200 tl bile tutmuyor. Sigortayı niye hesaba kattınız ki? O ikinci eli de alsanız aynı sigortayı ödeyeceksiniz o yüzden hiç hesaba katıp kafanızı karıştırmayın. Çantayı ikinci el de bakabilirsiniz. Yan ayak 30 tl max.
ugurbahceli
31 Ocak 2016, 22:23
İlk defa mı araç alıyorsunuz? Ruhsat-plaka masrafı kendiniz hallederseniz yarım gün ve 200 tl bile tutmuyor. Sigortayı niye hesaba kattınız ki? O ikinci eli de alsanız aynı sigortayı ödeyeceksiniz o yüzden hiç hesaba katıp kafanızı karıştırmayın. Çantayı ikinci el de bakabilirsiniz. Yan ayak 30 tl max.
haklısınız plaka ruhsatı kendim halledersem bir nebze daha ucuza hallederim belki ama sigortayı her ıkısınde de hesaba katıyorm ne kadar da kıssam sıfırla arasında en kotu 1,5 - 2 bin lira fark olusuyor yanlıs anlamayın su bilgiyide vermek istedim şuan sıfırını alacak imkanımda var ama ikinci ele yönelmemin sebebi sagım solum belli olmaz belki 1 sene sonra satma durumum soz konusu olursa fazladan zarar etmek ıstemıyorum öte yandan farklı illerde özellikle istanbulda 2012 model cbf ler 3,750 civarlarında fıyatları ustelık ful aksesuarlı ama km olarak 30- 50 bin arası ama nedense bana onlar cok cazip gelmedi sizce bu motoru alma deyisinizin sebebi sadece rakam mı yoksa km de sizce yuksek mı ? zaman ayırdıgınız ıcın sagolun
seyyah27
31 Ocak 2016, 22:42
eyvallah arkadaþlar o taraftan bakarsanýz haklýsýnýz bayi ilede görüþtüm evet sýfýrý 5850 buna + olarak 800 tl gibi bir plaka ruhsat ve sigorta masrafý var hadi diyelim sadece arka bagaj demiri ve arka çanta aldým ha birde yan ayak var onlarda en kötü 250 lira
öte yandan bu motor 4600 + 400 de sigorta yaptýrsam bana en baba 5000 e gelecek e arada 2 bin lira var ve beni cezbeden noktada burasý birde 1-2 sene sonra satmaya kalktýðýmda sýfýr motordan kafadan 1000 lira kaybým olacak tamam sizler haklýsýnýz ama bende haksýzmýyým þimdi görüþlerinizi dikkate alacaðýmdan emin olun þuan bir ikileme düþtüm bile :)
2012 de cbf 150 plaka hariç 4800 lira idi hocam. Adam size aldığı fiyattan satıyor. Sizde sıfır alıp iki sene sonra 5500 e satarsınız
ugurbahceli
31 Ocak 2016, 22:53
2012 de cbf 150 plaka hariç 4800 lira idi hocam. Adam size aldığı fiyattan satıyor. Sizde sıfır alıp iki sene sonra 5500 e satarsınız
haklısınız aslında bu açıdan hiç düşünmemiştim napıyım şimdi sıfır mı alayım bilemedim açıkcası evdekilerde pek sıcak bakmamıştı ikinci el alma kararıma aslına bakarsanız motosikleti kullanma amacımda şudur şehir içi kullanım dışında 1-2 ayda bir eskişehir ankara arası gidip gelmek için alıyorum toplamda 450 km gibi bir yol sabah gidip aksam gelme niğetindeyim daha önceki motorum cb125 ace bu yolu 3-4 defa gidip geldim cbf ile daha rahat giderim diye düşünüyorum tabiki daha yüksek cc bir motora ihtiyacım var onunda farkındayım ama bütçem şuan max 7000 bin civarında bu rakamda en uygun cbf 150 kalıyor ha birde cbf 250 ler var ama model düşük km yüksek başımı ağrıtır diye elemiştim kafa karıştı gene en başa döndüm desem yeridir :)
selam arkadaşlar bir cbf hakkında fikirlerinize ihtiyacım var motor 2012 mod. ve 21 bin km de 4600 tl anlaştık gibi yarın almayı düşünüyorum bu gün hafta sonu olduğu için herhangi bir ustaya gösterme imkanım olmadı maalesef becere bilgiğim kadar kendim kontrol etmeye çalıştım 1-2 km kadar da test etme imkanım oldu motorun gidişinde duruşunda bir sıkıntı yok gibi kaporta olarak da gözle görülür bir vuruk kırık veya darbe görünmüyor sadece debriyaj ve fren kollarında biraz boya aşınmaları var vatandaş motorun ikinci sahibiymiş kırıkkaleli kendisi motoru da oradan almış eskişehir de ikamet ediyor doğal olarak plaka 26 değil kırıkkale nufus olarak az olduğu için plakayı değiştirme sigorta daha az çıkar dedi ama tam emin olamadım başka şehirlerde rakam olarak daha uygunları var ama oralara kadar gidip olmazsa eli boş dönmek istemiyorum motorun ilanını ekliyorum sizlerden ricam zaman ayırıp bir göz atarmısınız belki benim göremediğim bir ayrıntıyı fark edersiniz son olarak artımı eksimi bilmiyorum ama satan arkadaş kurye değil de sanırım bir önceki sahibi kuryeymiş arka çanta demirleri falan olunca öyle geldi bana görüşlerinizi bekliyorum selamlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-temiz-sorunsuz-cbf150-241487792/detay/
4600 lira vericekmisiniz bu motora? Yapmayin allah aşkına. Bizim insanimiz tuhaf. Uygun fiyat yazarsin kimse bakmaz pahali yazarsın cazip gelir.
Ben bedavaya satiyorum demekki motoru
ugurbahceli
31 Ocak 2016, 23:36
4600 lira vericekmisiniz bu motora? Yapmayin allah aşkına. Bizim insanimiz tuhaf. Uygun fiyat yazarsin kimse bakmaz pahali yazarsın cazip gelir.
2 saattir kafa yoruyorum nasıl yapsam nasıl olur diye ve sanırım plaka ruhsat işlerini kendim halledip sıfır almaya doğru meğilleniyorum haklısınız enine boyuna düşününce rakam hiçde uygun değil. bu arada sizin motorunuzada baktım gayet güzel ve alınabilir duruyor ama işte mesafeden dolayı çok sıcak gelmedi
2 saattir kafa yoruyorum nasıl yapsam nasıl olur diye ve sanırım plaka ruhsat işlerini kendim halledip sıfır almaya doğru meğilleniyorum haklısınız enine boyuna düşününce rakam hiçde uygun değil. bu arada sizin motorunuzada baktım gayet güzel ve alınabilir duruyor ama işte mesafeden dolayı çok sıcak gelmedi
Benim motoru alın diye yazmadım ama sakın 4600 lira vermeyin. 2012 model dolu makinanin hakki 4000 tl dir.
ugurbahceli
01 Şubat 2016, 00:18
eyvallah hocam tavsiyeniz ve zaman ayırdığınız icin size ve diger arkadaslara cok tesekkur ederim cok sagolun sanirim cok acele ettim ve dediginiz gibi ederinden cok fazla odeyecektim bakalim simdi sifiri hakkinda hesaplamalar yapiyorum
AurorAbeam
01 Şubat 2016, 00:21
Ayrıca gidebileceğiniz bayileri arayıp sorun; 2015-2014 sıfır ellerinde kalmışsa daha uyguna verebilirler.
ugurbahceli
01 Şubat 2016, 22:53
Ayrıca gidebileceğiniz bayileri arayıp sorun; 2015-2014 sıfır ellerinde kalmışsa daha uyguna verebilirler.
şuan eskişehirdeki bayide ki motorlar zaten 2015 model bu noktada da takıldığım bişey var normal şartlarda 2016 dayız alacağım motorun 2016 olması gerekmiyor mu acaba mesela 2014 te sıfır ace almıştım ama oda 2013 modeldi bayiye 2016 model gelirmi gelmez mi diyede sormadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------
bayi cbf 150 ye 5950 dedi bugün sıfırınıda alamadan çıktım ikidir niğetleniyorum ama alamıyorum hayırlısı inşallah
AurorAbeam
02 Şubat 2016, 00:06
Hondanın sitesinde 2016 için 5850 yazıyor. 2015'i daha uyguna vermeleri lazım size. Başka yerlerle görüşün. İlla honda bayisi olmak zorunda değil.
AKIN17
02 Şubat 2016, 00:24
Merhabalar arkadaşlar, 2011 model, gri renkli Cbf'm ile aranıza katılmış bulundum, Oto kuaför işi yapıyorum. Alır almaz top case ve yan çantaları söktüm :) Yarın detaylı bir temizlik ve zincir yağlaması yapacağım, fotoğrafları paylaşırım sizinle. Sevgiler.
ugurbahceli
02 Şubat 2016, 21:34
Hondanın sitesinde 2016 için 5850 yazıyor. 2015'i daha uyguna vermeleri lazım size. Başka yerlerle görüşün. İlla honda bayisi olmak zorunda değil.
malesef 2015 modelede 5950 diyor bayi geçtiğimiz cuma baktığım motor daha yerinden bile kıpırdamamış 5950 diyorlar ya hadi 2016 mod olsa eyvallah
bulunduğum şehirde bayiden başka yerde honda yok birde yakın illerdeki bayilere telefon etmeyi düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------
arkadaşlar bu gün öğleden sonra 2015 mod. cbf i pazarlıkla şudur budur derken 5600 e aldım buna ilave olarak 700 tl plaka ruhsat ve sigorta parası verdim ( işten izin almaya yüzüm kalmadı son 1 haftadır 3 kez izin aldım kendim halletmek isterdim ama zaman sıkıntısı oldu ) tahminimce 400-450 civarı sigortası tutacak zaten ve son olarak arka ve yan bagaj demiri arka çanta yan ayak ve ön ful koruma demiri içinde toplamda 315 tl ödedim motoru akşam üzeri teslim aldım şimdilik sadece 8 km yaptım yarın etraflıca fotolarını çeker koyarım maşallahlarınızı ve hayırlı olsunlarınızı eksik etmeyin :) selamlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:28 ----------
Git sıfır al ugurbahceli. Üstündeki aksesuarlar 400 civarı tutar. Macera arama.
dediğiniz gibi yaptım hocam çok tesekkür ederim beni ikinci elden caymama teşvik ettiğiniz için ve ileride yaşayacağım acabalardan kurtardığınız için en azından kafam rahat sağolun
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------
arkadaşlar bu arada daha öncede sıfır km motosiklet kullandım ama cbf de rodaj süresi boyunca dikkat etmem gereken extradan birşey varmı acaba ben sakin sakin bagırtmadan 5-6 bin devir aralığında kullanmayı düşünüyorum
seyyah27
02 Şubat 2016, 22:03
malesef 2015 modelede 5950 diyor bayi geçtiðimiz cuma baktýðým motor daha yerinden bile kýpýrdamamýþ 5950 diyorlar ya hadi 2016 mod olsa eyvallah
bulunduðum þehirde bayiden baþka yerde honda yok birde yakýn illerdeki bayilere telefon etmeyi düþünüyorum
---------- Mesajlar birleþtirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamaný 09:41 ----------
arkadaþlar bu gün öðleden sonra 2015 mod. cbf i pazarlýkla þudur budur derken 5600 e aldým buna ilave olarak 700 tl plaka ruhsat ve sigorta parasý verdim ( iþten izin almaya yüzüm kalmadý son 1 haftadýr 3 kez izin aldým kendim halletmek isterdim ama zaman sýkýntýsý oldu ) tahminimce 400-450 civarý sigortasý tutacak zaten ve son olarak arka ve yan bagaj demiri arka çanta yan ayak ve ön ful koruma demiri içinde toplamda 315 tl ödedim motoru akþam üzeri teslim aldým þimdilik sadece 8 km yaptým yarýn etraflýca fotolarýný çeker koyarým maþallahlarýnýzý ve hayýrlý olsunlarýnýzý eksik etmeyin :) selamlar
---------- Mesajlar birleþtirildi - 20:31 ---------- bir önceki mesaj zamaný 20:28 ----------
dediðiniz gibi yaptým hocam çok tesekkür ederim beni ikinci elden caymama teþvik ettiðiniz için ve ileride yaþayacaðým acabalardan kurtardýðýnýz için en azýndan kafam rahat saðolun
---------- Mesajlar birleþtirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamaný 20:31 ----------
arkadaþlar bu arada daha öncede sýfýr km motosiklet kullandým ama cbf de rodaj süresi boyunca dikkat etmem gereken extradan birþey varmý acaba ben sakin sakin bagýrtmadan 5-6 bin devir aralýðýnda kullanmayý düþünüyorum
Güle güle kullan hocam tekerin düz bassın.
Aynı hatayı ben yapmıştım, motoru aldıktan sonra kazalı olduğunu öğrenmiştim. Senin adına sevindim güle güle kullan
ugurbahceli
02 Şubat 2016, 22:46
Güle güle kullan hocam tekerin düz bassın.
Aynı hatayı ben yapmıştım, motoru aldıktan sonra kazalı olduğunu öğrenmiştim. Senin adına sevindim güle güle kullan
çok teşekkür ederim sağolasın. Ayrıca senin adına üzüldüm aynı şeyleri bende yaşayabilirdim
vefakcr
02 Şubat 2016, 22:50
malesef 2015 modelede 5950 diyor bayi geçtiğimiz cuma baktığım motor daha yerinden bile kıpırdamamış 5950 diyorlar ya hadi 2016 mod olsa eyvallah
bulunduğum şehirde bayiden başka yerde honda yok birde yakın illerdeki bayilere telefon etmeyi düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------
arkadaşlar bu gün öğleden sonra 2015 mod. cbf i pazarlıkla şudur budur derken 5600 e aldım buna ilave olarak 700 tl plaka ruhsat ve sigorta parası verdim ( işten izin almaya yüzüm kalmadı son 1 haftadır 3 kez izin aldım kendim halletmek isterdim ama zaman sıkıntısı oldu ) tahminimce 400-450 civarı sigortası tutacak zaten ve son olarak arka ve yan bagaj demiri arka çanta yan ayak ve ön ful koruma demiri içinde toplamda 315 tl ödedim motoru akşam üzeri teslim aldım şimdilik sadece 8 km yaptım yarın etraflıca fotolarını çeker koyarım maşallahlarınızı ve hayırlı olsunlarınızı eksik etmeyin :) selamlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:28 ----------
dediğiniz gibi yaptım hocam çok tesekkür ederim beni ikinci elden caymama teşvik ettiğiniz için ve ileride yaşayacağım acabalardan kurtardığınız için en azından kafam rahat sağolun
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------
arkadaşlar bu arada daha öncede sıfır km motosiklet kullandım ama cbf de rodaj süresi boyunca dikkat etmem gereken extradan birşey varmı acaba ben sakin sakin bagırtmadan 5-6 bin devir aralığında kullanmayı düşünüyorum
Hayirli olsun. Bende 2 ay önce ayni ikilemde kalip sıfır olsun kafam rahat olsun dedim iyiki öyle demisim. Plaka ruhsat sigorta için 700 lira çok iyi fiyat. Ben plakayi kendim hallettim 200 sigortada 590 toplam 790 a geldi. Rodajla ilgili bayinin bana dedigi ilk 1000km 6bin deviri geçme motoru zorlama yeter. Tekrar hayirli olsun kazasiz belasiz insaallah.
ugurbahceli
04 Şubat 2016, 11:43
Hayirli olsun. Bende 2 ay önce ayni ikilemde kalip sıfır olsun kafam rahat olsun dedim iyiki öyle demisim. Plaka ruhsat sigorta için 700 lira çok iyi fiyat. Ben plakayi kendim hallettim 200 sigortada 590 toplam 790 a geldi. Rodajla ilgili bayinin bana dedigi ilk 1000km 6bin deviri geçme motoru zorlama yeter. Tekrar hayirli olsun kazasiz belasiz insaallah.
çok teşekkürler sağolun bu ikinci motorum ikisinide sıfır almak nasip oldu sıfır da en azından dediğiniz gibi kafa karışıklığı yok gerçi ikinci el cbf almaya çok yaklaşmıştım ama arkadaşlar soğolsun vaz geçirdiler :) plaka ruhsat sigorta masrafında motor dahil ödemenin tamamını nakit yapmam baya etkili oldu diye düşünüyorum bu gün yaklaşık 100 km kadar kullandım motoru sizinde bahsettiğiniz gibi 5-6 bin devir aralığında ve sakin bir sürüş le ilk 1000 km yi tamamlamayı düşünüyorum bu arada ilk 1000 bakımına kadar mesela 400-500 km civarlarında yağı değiştirsem faydası olurmu sizce hatta yağ filtresini de değiştirmeyi düşünüyorum selamlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:09 ----------
arkadaslar motorum da 60-70 km hız araliginda bir hoplama mevcut sanki lastik balansı gibi geldi ama anlayamadım servisteki usta kullandı pek bi sorun göremedim falan dedi ama düz yolda dedigim hız araliginda bi hoplama var boyle bir sikinti yasayan varmi aramizda yada bilgisi olan bazi forumlarda canta ile alakali falan yazilmis arkada 46 lt canta var bundan olma ihtimali var mı acaba
Arkadaşlar araba aldığım için 2015 mayıs ayında almış olduğum ve bakımları yapılmış 2500 km deki aksesuarlı siyah CBF 150 motorumu satmak zorunda kaldım. motor çok temizdir. tavsiye edilir. Fiyat sondur ve kesinlikle pazarlık payım yoktur... sahibinden com ilan no 270145878
AurorAbeam
05 Şubat 2016, 19:46
Arkadaşlar araba aldığım için 2015 mayıs ayında almış olduğum ve bakımları yapılmış 2500 km deki aksesuarlı siyah CBF 150 motorumu satmak zorunda kaldım. motor çok temizdir. tavsiye edilir. Fiyat sondur ve kesinlikle pazarlık payım yoktur... sahibinden com ilan no 270145878
Pek zorunda kalmışsınız hocam maşallah. Fiyat yanıyor. Çanta seti toplasanız sıfırı 300 anca ediyor. Koruma demirleri keza çok pahalı değil. Sis farları altın kaplama herhalde?
vefakcr
06 Şubat 2016, 00:40
çok teşekkürler sağolun bu ikinci motorum ikisinide sıfır almak nasip oldu sıfır da en azından dediğiniz gibi kafa karışıklığı yok gerçi ikinci el cbf almaya çok yaklaşmıştım ama arkadaşlar soğolsun vaz geçirdiler :) plaka ruhsat sigorta masrafında motor dahil ödemenin tamamını nakit yapmam baya etkili oldu diye düşünüyorum bu gün yaklaşık 100 km kadar kullandım motoru sizinde bahsettiğiniz gibi 5-6 bin devir aralığında ve sakin bir sürüş le ilk 1000 km yi tamamlamayı düşünüyorum bu arada ilk 1000 bakımına kadar mesela 400-500 km civarlarında yağı değiştirsem faydası olurmu sizce hatta yağ filtresini de değiştirmeyi düşünüyorum selamlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:09 ----------
arkadaslar motorum da 60-70 km hız araliginda bir hoplama mevcut sanki lastik balansı gibi geldi ama anlayamadım servisteki usta kullandı pek bi sorun göremedim falan dedi ama düz yolda dedigim hız araliginda bi hoplama var boyle bir sikinti yasayan varmi aramizda yada bilgisi olan bazi forumlarda canta ile alakali falan yazilmis arkada 46 lt canta var bundan olma ihtimali var mı acaba
Bende aynı şeyi düşünüyorum bu aralar. 2.5 ayda anca 550 km ye gelebildim yağını bikere değişeyim 1000km de servis değişir daha güzel olur herhalde. Dediğin hoplamayı ben yaşamadım bendede 42lt. çanta var.gerci ortalama 50 60km hizi pek geçmiyorum. Birtek köprüden gecerken 70 80 yapiyorum oda trafiğe uymak için.jantta bir sıkıntı olabilir
harun27
06 Şubat 2016, 12:02
Arkadaslar selam olsun herkese. Motosikletimin iginc bir sorunu ile karsı karsıyayım. Su an 750 km deyim ve motor ile giderken gazı kesip kompresyona binince ve de debriyajı sıkınca gıcırdama sesi duyuyorum sizce bu neden olabilir? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden
matrix506x
07 Şubat 2016, 11:57
Altın kaplama herhalde fiyata bak 7000tl cikmiş:santa:
X-Slim
07 Şubat 2016, 15:03
Al Bendende o kadar hocam
Ezio41
07 Şubat 2016, 15:15
Bonzaiyi fazla kaçırdınız herhalde ilan açarken ? Sizin gibi 2. el motora sıfırdan fazla fiyat çekenler yüzünden 2. el piyasası duman oldu. İsterse motorunuz 2.5 km'de olsun , o kontağı açıp marşa bastığınız anda motor 2. el olur ve fiyatı sıfıra oranla en az yüzde 10 düşmesi gerekir . Taktığınız aksesuarlara isterse 10 bin tl para harcayın . O aksesuarı kendiniz için harcıyorsunuz , 2. elde satarken fahiş fiyat koyma hakkınızı vermez .
Ben bile 2014'te aldığım sıfır cbf'imi 14.300 km'deyken 4.500 tl'den sattım , o kadar aksesuarı olduğu halde .
http://i.hizliresim.com/La8jW1.jpg
ogzcngdk
07 Şubat 2016, 15:24
senin motorda çok güzelmiş ezio41 :)
ugurbahceli
07 Şubat 2016, 17:50
hocam ben bir kaç gün önce 2015 moodel sıfır km cbf 150 yi ( motor + plaka ruhsat sigorta + ön koruma demirleri, arka bagaj demirleri, 46 lt arka çanta, yan ayak ) 6615 tl ye mal ettim sizin motordan eksiği yan çantalar ve tur camı onlarıda alsaydım genede 7000 tutmazdı :) bence fiyatınız aşırı yüksek sanırım tok satıcısınız ama tokluğunda bir sınırı olmalı sizin fiyatınızı gören diğer insanlarda rakamı yukarı çekmeye çalışacak
Ezio41
08 Şubat 2016, 00:17
senin motorda çok güzelmiş ezio41 :)
Motorum güzeldi evet , şuan kurye oldu ama :) Sıfır ilk motorumdu o yüzden baya bi özenle bakıyordum kendisine . Şuan kullanan arkadaşta 40 bin km civarında ve yağ yakmıyor hala :) Yağ eksiltmesi kronik olarak her cbf'te var ama daha yağ yakmaya başlamamış arkadaşın söylediğine göre . :)
uye adı
08 Şubat 2016, 23:22
Başlangıç olarak Honda cbf 150 ,yamaha 125 ybr,tvs apache hangisini onerırısınız
vefakcr
09 Şubat 2016, 12:28
Başlangıç olarak Honda cbf 150 ,yamaha 125 ybr,tvs apache hangisini onerırısınız
İnternette bu 3 motorun kıyaslamasınin olduğu birsürü test var onlara bakarak karar verebilirsiniz. Burdaki arkadaslar cbf 150 de karar kilmişlarki burdalar. Ben cbf i kalipli olmasi konforlu olmasi ve görüntüsünün hoşuma gitmesi sebebiyle seçtim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:23 ----------
Arkadaşlar birşey soracağim bilgisi olanlar yardim ederse sevinirim. Benim motordaki vites müsüründe sadece boş kablosu var. Eski tiplerin vitesleri gösteren müşürü yenilerle aynimi yani ondan alsam yerine uyarmi? Forumu cok arastirdim bir bilgiye ulasamadim.
semih1963
10 Şubat 2016, 23:13
Arkadaşlar cbr 125 almak için nisan ayında sıfır aldığım motorumu satıyorum. İlgilenenler için sahibinden ilan numarası: 261974383
Arkadaşlar her türlü tenkitinizi okudum.
Polemiğe girmek istemiyorum. satış fiyat politikası diye bir olay vardır bir mal satışa çıkarıldığında ister sıfır olsun ister ikinci el mutlak bir pazarlık payı vardır ve bunu unutmayalım. Bildiğiniz gibi bir bayii sıfır motora 4850 yazarken başka bayi 4500 hatta 4350 yazabiliyor şimdi bu da ne diyebilirsiniz.Aynı motor niye bu kadar fark var gidin açık sözlü bir bayii bulursanız size anlatır nasıl olduğunu.
Fiyatın çok olduğunu söyleyen arkadaşlar tamam 5000 tl yazsam bu sefer piyasayı öldürdün diye veryansın edeceksiniz.motorun bana gelişi nakit 5850 +plaka sigorta 500 üzerindekiler montaj dahil 900 tl toplarsanız 7250 yapar. Tutupta 6000 tl yazacak halimde yok. Ha daha ucuza mal edebilirmisiniz edersiniz.. saygı duyarım ancak bu forumda motor ve fiyat politikası üstte tutulacağına vurun abalıya denilip bu motor bu para etmez derseniz dışarıdan okuyanlar yanlış kanıya varacaktır.
ha diyorsanız ki bu motor bu kadar etmez yinede siz bilirsiniz tabi adam gider sıfır almaya bizlerde ikici elleri hurdaya atarız....
AurorAbeam
11 Şubat 2016, 09:06
Arkadaşlar her türlü tenkitinizi okudum.
Polemiğe girmek istemiyorum. satış fiyat politikası diye bir olay vardır bir mal satışa çıkarıldığında ister sıfır olsun ister ikinci el mutlak bir pazarlık payı vardır ve bunu unutmayalım. Bildiğiniz gibi bir bayii sıfır motora 4850 yazarken başka bayi 4500 hatta 4350 yazabiliyor şimdi bu da ne diyebilirsiniz.Aynı motor niye bu kadar fark var gidin açık sözlü bir bayii bulursanız size anlatır nasıl olduğunu.
Fiyatın çok olduğunu söyleyen arkadaşlar tamam 5000 tl yazsam bu sefer piyasayı öldürdün diye veryansın edeceksiniz.motorun bana gelişi nakit 5850 +plaka sigorta 500 üzerindekiler montaj dahil 900 tl toplarsanız 7250 yapar. Tutupta 6000 tl yazacak halimde yok. Ha daha ucuza mal edebilirmisiniz edersiniz.. saygı duyarım ancak bu forumda motor ve fiyat politikası üstte tutulacağına vurun abalıya denilip bu motor bu para etmez derseniz dışarıdan okuyanlar yanlış kanıya varacaktır.
ha diyorsanız ki bu motor bu kadar etmez yinede siz bilirsiniz tabi adam gider sıfır almaya bizlerde ikici elleri hurdaya atarız....
Sigortayı niye hesaba katıyorsunuz? Plakaruhsat masrafı 200 tl bile değil.
Ayrıca çanta 100, yanlar 200 küsür. Demirler 50şer en fazla. Sis farı + montaja 500 lira mı verdiniz? Pazarlık konusunda da yazmışsınız oraya pazarlık yok diye. Dışardan farklı gözle bakın size mantıklı geliyormu bunu demeye çalışıyoruz. Yoksa 15 bin lira yazarsınız bizi hiç ilgilendirmez. Saygılar.
Skaty
11 Şubat 2016, 11:30
Arkadaşlar bu ürün CBF 150 ile sorunsuzca çalışır mı? Sanirim akü konusunda bazı kısıtlamalar var, bir bakabilir misiniz?
12/24V 120W Dual USB Socket Mount Cigarette Lighter Charger Adapter
https://bnc.lt/4Sug/X6lKnt0mSq
MD.Murat
11 Şubat 2016, 11:41
Arkadaşlar kullanıcılara bir sorum olacak, ben cbf aldım 2.el.
Motor ilk çalıştırmadan jikle yi çekmezsem gazı bıraktığım an stop ediyor. Bu şekilde 2km veya 3 5 dakika çalıştıktan sonra gazı bırakınca stop etmiyor artık. Bu durum normal mi? Geçen bir motor ustası bunun anormal olduğunu subap ayarı falan yapılması gerektiğinden bahsetti. Aslı nedir bunun?
dogueksi
11 Şubat 2016, 12:01
Motor ilk çalıştırmadan jikle yi çekmezsem gazı bıraktığım an stop ediyor. Bu şekilde 2km veya 3 5 dakika çalıştıktan sonra gazı bırakınca stop etmiyor artık. Bu durum normal mi? Geçen bir motor ustası bunun anormal olduğunu subap ayarı falan yapılması gerektiğinden bahsetti. Aslı nedir bunun?
aynı sorun bende de mevcut, ben havalar soğuk diye normal sanıyodum ama artık o kadar da soğuk değil. tek marşta çalışıyor ama elim kesinlikle gazda olmak zorunda yoksa istop ediyor. rolantisi 1000 devirin çok az üstünde 1100-1200 civarı. gazı 1500 civarında sabit tutmaya çalışarak ısıtıyorum 4-5 dakikadan sonra istop etmeden kendi kendine çalışıyor. bu normal değil sanırım? yani sadece marş düğmesine basınca gaz vermeden kendi kendine rolantide çalışması lazım değilmi? not : acemi motorcuyum :)
Ercument
11 Şubat 2016, 12:11
Motor ısındığında devir 1.500-1.600 arasında sabit kalıyorso anormal bir durum yok. İkinci sıfır cbf'i kullanıyorum ikiside ilk çalıştırmada jigle ile çalışıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
aynı sorun bende de mevcut, ben havalar soğuk diye normal sanıyodum ama artık o kadar da soğuk değil. tek marşta çalışıyor ama elim kesinlikle gazda olmak zorunda yoksa istop ediyor. rolantisi 1000 devirin çok az üstünde 1100-1200 civarı. gazı 1500 civarında sabit tutmaya çalışarak ısıtıyorum 4-5 dakikadan sonra istop etmeden kendi kendine çalışıyor. bu normal değil sanırım? yani sadece marş düğmesine basınca gaz vermeden kendi kendine rolantide çalışması lazım değilmi? not : acemi motorcuyum :)
Motor sıcakkan devir 1.500-1.600 arasında olması lazım. Otomotik jigle olmadığı için stop etmesi gayet normal. Sonuçta kara düzen diye tabir edilen karbüratörü var.
dogueksi
11 Şubat 2016, 12:13
teşekkürler hocam aradığım cevap buydu :)
MD.Murat
11 Şubat 2016, 12:19
Daha önce 2008model ybr kullandım, o da karbüratör idi ama bunun gibi değildi. O yüzden biraz evhamlanıyorum.
Yanı bazen motorla 3dakika yol gidiyorum, hala gazı bırakınca stop ediyor. Bu normal der misiniz? İçim rahatlamıyor.
Mertcan39
11 Şubat 2016, 13:08
bi sıkıntı var benim çinli bile gazsız tek marşta çalışuyor ve stop etmiyor çalışınca soğukken devir 800 900 arası düzelince 1300 e geliyor
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO