Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
siyahatmaca
13 Nisan 2011, 22:50
Eyvallah, evvel Allah herkese teşekkürler.....:rendeer:
Alper Kaya
13 Nisan 2011, 22:56
Eyvallah, evvel Allah herkese teşekkürler.....:rendeer:
h.olsun bende bugun 442km devirdim :D(sanki 90bin ) :D
kartalizma07
13 Nisan 2011, 23:01
hayırlı olsun siyahatmaca. bende arıyorum 3200 civarı para var ama motor yok :cherry:
ufukgy
13 Nisan 2011, 23:24
tam donanımlı motorunla görmek isteriz mümkünse bi iki resim yeter alınca inşallah bende atıcam
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/22974-honda-cbf-150-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-1045.html#ixzz1JQtbA2f7
bi çeken bulsam bende merak etmiyor değilim hani :)
siyahatmaca
13 Nisan 2011, 23:25
Sağ olun, var olun. Herkese tekrardan teşekkürler.
Kartalizma07 az sabret, inşallah en kısa zamanda benden daha da hayırlısına kavuşursun.
Bir haftadır sahibinden.com'dan, çevremden, ve de siteden baktım. İki gündür İstanbul'da 4 ayrı yere gittim. Sonunda kavuştum.
Geç olsun temiz olsun...
Bruce 65
13 Nisan 2011, 23:25
KARAOĞLAN...
Bugün itibari ile siyah renk 2009 model 2450 km'de garaj motorunu 3200'e almış ve de aranıza katılmış bulunuyorum.
Herkese selamlar....
Hayırlı ve kazasız belasız olsun...
kartalizma07
13 Nisan 2011, 23:40
Sağ olun, var olun. Herkese tekrardan teşekkürler.
Kartalizma07 az sabret, inşallah en kısa zamanda benden daha da hayırlısına kavuşursun.
Bir haftadır sahibinden.com'dan, çevremden, ve de siteden baktım. İki gündür İstanbul'da 4 ayrı yere gittim. Sonunda kavuştum.
Geç olsun temiz olsun...
eywallah usta saol. doğru diyosun geç olsun temiz olsun hayırlısı olsun.
kazasız arızasız sürüşler:)
Bruce 65
13 Nisan 2011, 23:41
http://img708.imageshack.us/img708/8199/coolpix001069.jpg (http://img708.imageshack.us/i/coolpix001069.jpg/)
buda benim 2007- 16650 km de...
ZS805
13 Nisan 2011, 23:41
iyi akşamlar arkadaşlar,motorun 8000 km bakım zamanı geldi fakat bakımı serviste yaptırma konusunda kararsızım.sebebi ise 4000km bakımında yağ dışında hiç bir sarf malzemesi kullanmadan 60 tl almasından dolayı kızgınlığımdır...ne yapmalıyım ? yine servise gidip sırtıma binmesine izin vermelimiyim ? çok kararsızım...teşekkürler..
Bruce 65
13 Nisan 2011, 23:43
eywallah usta saol. doğru diyosun geç olsun temiz olsun hayırlısı olsun.
kazasız arızasız sürüşler:)
Selamlar özel mesaj attım lütfen bakıver...
kizilkurt
14 Nisan 2011, 00:55
h.olsun bende bugun 442km devirdim :D(sanki 90bin ) :D
Yahu herkesten önce ben mi ilk 500 km yi devirdim şuan 530 km de siyah incim bi de üniversite tempom olmasa şuana kadar 1000 km ye gelmişti :mrgreen::mrgreen:
vehbi86
14 Nisan 2011, 01:25
selam arkadaşlar.mart partisinde gelen 2011 cbf ile 900 km yaptım.2 kez denizli ısparta yaptım.bugün motor okulda iken tahliye borusundan yere 5 cm yarı çaplı benzin yağ karışımlı bişey akıtmş.okul çıkışı tamirciye bakıttım.o da muhtemelen içindeki yağın 1000 bakımı geldiği için akıttığını söyledi.denizlide honda bayisi yok bildiğim kadarıyla fakat motor murat var dedi motor tamircisi.denizlide olan arkadaşlar bilgisi olan varsa, yazarsa sevinirim.
2. sormak istediğim ben motora uzun yolda 90 -100 falan basarak gittim.artık benim motor açılmışmıdır?.Ben bunu nereden anlarım?herkese iyi geceler kazasız belasız sürüşler.:P
sezginkalkan
14 Nisan 2011, 01:28
bugün itibaritle michelin sporty marka model lastik sipariş verdim..fakat ön ve arkayada 90-90 takılacak, bu sorun çıkarırmı? yol tutuşunun daha iyi olacağını ve virajlara daha iyi yatacağını söylediler.
kartalizma07
14 Nisan 2011, 01:32
bir sorum olacak:silent:
bugün arkadaşa cbf150 aldık ikinci el. yüksek devirde vuruntu sesi gibi nasıl desem tarrrrt diye ses geliyo. bizim ustada onun bir zararı olmaz pistonun etekleri vuruyor dedi.
sizlerin motorlarında böyle bir problem oldumu? neyin nesidir bu ses???
Mert06
14 Nisan 2011, 02:16
Arkadaşlar cbf le ilgili bir sorum olcak. motor orta sehpadayken ve çalışmaz haldeyken arka tekeri elimle çevirip frene bastığımda arka tekerdn sanki bir sürtünme sesi gibi bir ses geliyor bu sizce normalmidir??
abolgi
14 Nisan 2011, 03:26
Arkadaşlar cbf le ilgili bir sorum olcak. motor orta sehpadayken ve çalışmaz haldeyken arka tekeri elimle çevirip frene bastığımda arka tekerdn sanki bir sürtünme sesi gibi bir ses geliyor bu sizce normalmidir??
fren zaten sürtünerek durdurur, çalışma prensibi odur. frene basıldığında uygulanan güce göre sürtünme artar ve tekerleğin dönüşü durur. umarım açıklayıcı olmuştur.
mmucit
14 Nisan 2011, 09:29
imza benimdi :queen: benim iyi cbf on gündür neler çektirdi bi bilseniz. her gün biyerde kalıyor, sorunlu çıktı makine :pr: ama yine de benim için en iyisi :P hadi be sende seslerini duyar gibiyim :) birkaç güne servise gideceğim sorunun ne olduğunu çözümlendikten sonra yazarım. çözümlenmeden buraya yazınca bazı abiler sorunun bende olduğunu sanıp başıma gelenleri zor zor zanaat olarak değerlendiriyorlar ::lac::
Olmaz diye birşey yok. Zaten garanti bu tip durumlar için veriliyor, fabrikasyon hataları için. Baktır, için rahatlasın.
KARAOĞLAN...
Bugün itibari ile siyah renk 2009 model 2450 km'de garaj motorunu 3200'e almış ve de aranıza katılmış bulunuyorum.
Herkese selamlar....
As, teakrardan hayırlı olsun.
Arkadaşlar, bi sorum olacak, kardeşim 2009 model şahsi kullandığı cbf 150 motorunu yeni kurulacak olan bir kurye firmasına kiraya vermek üzere, şu anda fiyat konuşulmamış, fakat iki tarafta istekli. Ayrıca kurye firması sahihi kardeşime motoru cuma akşamları teslim edebileceklerini, pazar akşamına kadar da kendisinin hafta sonları motorunu kullanmaya devam edebileceğini söylemiş. Şimdi kurye ark..lara veya bu piyasayı bilenlere bazı sorularım olacak.
Şimdiden teşekkürler.
Bu konuda hiçbir fikrim yok ama cbf150 nazik bir makina, kuryelere dayanır dayanmasınada 2 sene sonra o motor ne hale gelir, dahası riskler çok dediğin gibi, evet fikrim yok.
iyi akşamlar arkadaşlar,motorun 8000 km bakım zamanı geldi fakat bakımı serviste yaptırma konusunda kararsızım.sebebi ise 4000km bakımında yağ dışında hiç bir sarf malzemesi kullanmadan 60 tl almasından dolayı kızgınlığımdır...ne yapmalıyım ? yine servise gidip sırtıma binmesine izin vermelimiyim ? çok kararsızım...teşekkürler..
Garanti bitene kadar dayanmanı tavsiye ederim.
selam arkadaşlar.mart partisinde gelen 2011 cbf ile 900 km yaptım.2 kez denizli ısparta yaptım.bugün motor okulda iken tahliye borusundan yere 5 cm yarı çaplı benzin yağ karışımlı bişey akıtmş.okul çıkışı tamirciye bakıttım.o da muhtemelen içindeki yağın 1000 bakımı geldiği için akıttığını söyledi.denizlide honda bayisi yok bildiğim kadarıyla fakat motor murat var dedi motor tamircisi.denizlide olan arkadaşlar bilgisi olan varsa, yazarsa sevinirim.
2. sormak istediğim ben motora uzun yolda 90 -100 falan basarak gittim.artık benim motor açılmışmıdır?.Ben bunu nereden anlarım?herkese iyi geceler kazasız belasız sürüşler.:P
Motor açılması ilk 1000 kmde olacak bir iş değildir. Bizim cbf150 liler 5000 den sonra şahlanıyorlar. Tabii dip gaz sonucu 10000 dede dökülmüyorlar değil.
Yani zorlamamak lazım.
bugün itibaritle michelin sporty marka model lastik sipariş verdim..fakat ön ve arkayada 90-90 takılacak, bu sorun çıkarırmı? yol tutuşunun daha iyi olacağını ve virajlara daha iyi yatacağını söylediler.
Orjinal ebatlardan şaşma derim.
bir sorum olacak:silent:
bugün arkadaşa cbf150 aldık ikinci el. yüksek devirde vuruntu sesi gibi nasıl desem tarrrrt diye ses geliyo. bizim ustada onun bir zararı olmaz pistonun etekleri vuruyor dedi.
sizlerin motorlarında böyle bir problem oldumu? neyin nesidir bu ses???
Bu ses her şey olabilir, açılmadan kesin söylenmesi zor. Ama iyi ihtimal balansör veya zincir sesidir(hani şu valfleri açıp kapatan zincir.) Kötü ihtimalleri saymayayım.
Bence normaldir ama arka frenin çok sert olmasın, bu iyi değildir.
aparat
14 Nisan 2011, 09:50
günaydın arkadaşlar hayırlı günleriniz olsun :rendeer:
günaydın efendim, cümlemizin...
asil17
14 Nisan 2011, 12:06
KARAOĞLAN...
Herkese selamlar....
hayırlı olsun arkadaşım.Allah kazasız cezasız binmeyi nasip etsi,olmayanlarada versin.
sygılar
Ercan.
TheNightHawk
14 Nisan 2011, 12:16
@ Abolgi Ben değildim, benim plakam 06 BF **72 arka çanta yok, kaskım gri renk nolan :) Başka kaskım yok o yüzden tanıman için söylüyorum. Yolda karşılaşırsan mutlaka görüşelim.
@ Bruce 65 Benim motorun km sini düşürmüşler herhalde senin motor daha gıcır gıcır maşallah
@ Mert06 Arka teker freninin ayrı kampanaya giden demirin üzerindeki vidadan yapılıyor. Çok sert yapmanı tavsiye etmem. Fren yapınca arkayı kaydırıp düşebilirsin. Arka fren yokuşta kalkmak, acil frende ön frene yardımcı olmak, dönüşlerde dönüş çapını düşürmeye yarar. Arka frenle durma alışkanlığı edinmeyin, asli frenimiz ön frendir, arka freni ön freni sıkarken yardım etsin diye kullanıyoruz. Sade arka fren ile kesinlikle durmuyoruz.
@ Sezginkalkan, benim motorda ön 90/90 arka ise 100/90 :P faydası var mı , bence son hızı düşürüyor, yakıt artıyor ve dönüş zorlaşıyor. Ama motora bakınca bisiklet tekeri gibi durmuyor lastikler :) Yatma konusunda emin değilim. Orjinal ebattan şaşma bence.
@ ethemm76 Bence öyle bir işe girilmez, kurye adam kaza geçirir sakat kalır, motordan düşüp ölürse, arkadaşının başı çok ağrır, Ayrıca bu tür ticari kullanımlarda tespit edilirse sigorta firmaları bildiğim kadarıyla ödeme de yapmıyorlar.
@ ZS805 Bence garanti süresince götür, motor arızası çıkarsa sana 40 liradan pahalıya mal olur. Yağ 20 lira fazladan verdiğin 40 tl, değer mi değmez mi sen karar ver. Ben hiç servise gitmiyorum. Motor eski zaten.
@ kartalizma07 Yükte gaz verince o tarrt sesi benim motorda da var. Bence egzantirik gergisinden ya da egzantirik zinciri uzamış-bollaşmış.
siyahatmaca
14 Nisan 2011, 12:39
Bruce 65, mmucit, asil 17 teşekkürler, Allah razı olsun...:)
abolgi
14 Nisan 2011, 12:39
günaydın arkadaşlar. bugün top case kappa 35 litrelik ile şu zincir temizleme aparatının siparişini verdim. sanırım cumartesi elimde olurlar. eksikler tamamlanıyor rodajdan sonra havalarda müsait olursa gidilecek çok yol var allah nasip ederse.
tayfun2609
14 Nisan 2011, 12:42
Yahu herkesten önce ben mi ilk 500 km yi devirdim şuan 530 km de siyah incim bi de üniversite tempom olmasa şuana kadar 1000 km ye gelmişti :mrgreen::mrgreen:
aynı dönemde aldık motorları ben bu sabah 1300 devirdim. bu gidişle yaz sonuna 30,000 yapıp birsonraki yaz başında da satarım....:queen::queen::queen:
Mert06
14 Nisan 2011, 12:44
Anii frenlemeler kampana frene zarar werirmi??
abolgi
14 Nisan 2011, 12:45
aynı dönemde aldık motorları ben bu sabah 1300 devirdim. bu gidişle yaz sonuna 30,000 yapıp birsonraki yaz başında da satarım....:queen::queen::queen:
buldunuz sıcak memleketi dolaşın bakalım.yaw ankarada kar yağdı 2 gün önce hahahaha
fctavsan
14 Nisan 2011, 13:12
1000 bakımını güngörde yaptırdın galiba.neler yaptılar ve kaç para tuttu?
dincer59
14 Nisan 2011, 13:39
KARAOĞLAN...
Herkese selamlar....
Sen miydin bre o ayırlı ugurlu olsun kazasız belasız inşallah ne melem bi aletmiş bu CBF 150 vallaha altından kıymetli yastık altına sığsa CBF150 biriktirecem anında satılıyor. Bu siyah CBF i bende favorilere ekleedim akşam bidaha baktım satılmıs 12 sinde bi ilan vardı onu bugün arayabildim biri kapora bırakmıs oda gitti Sinan beyim motör zaten 2 saatte sahibini buldu ne acaip bi piyasası varmıs arkadas motoörün bakalım alabilecez mi bizde bi tane ya sabırrrrrrr :pr:
tayfun2609
14 Nisan 2011, 14:07
1000 bakımını güngörde yaptırdın galiba.neler yaptılar ve kaç para tuttu?
yok aga ben motoru güngörden aldım ama bakımlarımı aneste yaptırıyorum. bakımda yağ değişti subap ayarı yapıldı. zinçir temizlendi. gevşeyen vidadır somundur bakıldı. sağolsun oradaki arkadaş 45 dk uğraştı motorla. 15 tl yağ parası ödedim sadece...
bu arda arkadaşlar bakımdan önce sabah jikleyi açınca kısa sürede (15-20sn) 4.000 devire cıkıyodu motor. şimdi cıkmıyo ama bir süre (3-5 km) gidip motor iyice ısınınca yükseliyor.
sizdeki yeni kasa motorların jikleleri nasıl çalışıyor yanı sabah jikle acınca kendiliğinden devir yükseliyor mu yoksa bir süre gaz verip keniniz mi ısıtma yapıyorsunuz...
TheNightHawk
14 Nisan 2011, 14:11
Motoru siyaha mı boyasam acaba :)
mmucit
14 Nisan 2011, 14:14
Uğraştığına değmez ama beyaz ya da gri olabilir:)
Bruce 65, mmucit, asil 17 teşekkürler, Allah razı olsun...:)
hepimizden.
mücahit_89
14 Nisan 2011, 14:22
motoru değilde cantları boyasan çok güzel olur:cat:
hayırlı olsun siyah atmaca
murat abi boyatacaksan fantastik bir renk olsun. kendi seçeceğin koyuca bir bordo, ya da parlament mavisinin daha koyusu şöyle siyaha yakın. ya da beyaz olabilir. tadından yenmez.
TheNightHawk
14 Nisan 2011, 15:12
motoru değilde cantları boyasan çok güzel olur:cat:
Peki temizleyip astar falan atmadan direk spreyle mi boyuyor bu siyah yapanlar. Yoksa bir yere boyattırıyor mu.
Aslında boyatma işini de metalik ya da sedefli değişik bir mavi atsak ruhsatta da sorun olmaz , renk mavi sonuçta :) ama parçası ucuz bu süper motorun, komple grenajları yenilesem sanıyorum 200 liraya hepsini yenilerim :)
tetikçi
14 Nisan 2011, 15:26
arkadaşlar askerden sonra sıfır cbf almak istiyorum cuptan sonra zor olurmu sizce
mbuyuk
14 Nisan 2011, 15:28
Peki temizleyip astar falan atmadan direk spreyle mi boyuyor bu siyah yapanlar. Yoksa bir yere boyattırıyor mu.
Aslında boyatma işini de metalik ya da sedefli değişik bir mavi atsak ruhsatta da sorun olmaz , renk mavi sonuçta :) ama parçası ucuz bu süper motorun, komple grenajları yenilesem sanıyorum 200 liraya hepsini yenilerim :)
ben cantları boyadım kardeş astar falan atmadık ama temizliğini çok iyi yapman lazım yoksa yağ vs kaldımı pek iyi bişey olmuyo:cat: dur resimleri bulabilirsem atayım:)
kartalizma07
14 Nisan 2011, 15:41
cbf 150 ampul olarak H1, H4 veya H7 tarzı takamaymıyız duyu değiştirerek. varmı aranızda bu tür uygulama yapan
cub motordan sonra lokum gibi olur, lokum! :)
başka ton mavi iyi olur murat abi. sen laciverti çak gitsin. üzerine boya atıyorlar diye biliyorum, eskisini sökmeden.
pendikli
14 Nisan 2011, 15:55
siyah cantlı bir cbf gördüm hoşuma gitti nasıl oluyo kendiniz mi boyadınız boyayan arkadaşlar nasıl bir boya ne gibi bir işlem yapıyosunuz :cherry: çok kirlilik oldu yeter bu kadar.
TheNightHawk
14 Nisan 2011, 16:35
@ tetikçi Geçen gün benim bir arkadaşı daha zehirledim. Hatta tutup kolundan bizim garaja götürdüm. Al dedim verdim motoru eline, daha önce bisiklet sürdün mü dedim, sürdüm dedi, al dedim o zaman sürersin. Otomobil kullanmayı biliyor, takribi 100kg lık bir arkadaş. Motoru gayet güzel kaldırdı. Bir tur attı geldi. Hiç zor değilmiş dedi. Sonra da ardçı yapıp garajda bir tur attırdım :) adam ağır olunca zor oluyormuş. Neyse bir de öyle tur atınca sormaya başladı kaça bu motor, kredi kartına taksit varmı falan ... hemen tesir etti zehir hehehe
kizilkurt
14 Nisan 2011, 16:42
yok yaw ben 5 nisanda teslim aldım motoru o yüzden kısa zamanda bu yolu yaptım :mrgreen:
abolgi
14 Nisan 2011, 17:05
yok aga ben motoru güngörden aldım ama bakımlarımı aneste yaptırıyorum. bakımda yağ değişti subap ayarı yapıldı. zinçir temizlendi. gevşeyen vidadır somundur bakıldı. sağolsun oradaki arkadaş 45 dk uğraştı motorla. 15 tl yağ parası ödedim sadece...
bu arda arkadaşlar bakımdan önce sabah jikleyi açınca kısa sürede (15-20sn) 4.000 devire cıkıyodu motor. şimdi cıkmıyo ama bir süre (3-5 km) gidip motor iyice ısınınca yükseliyor.
sizdeki yeni kasa motorların jikleleri nasıl çalışıyor yanı sabah jikle acınca kendiliğinden devir yükseliyor mu yoksa bir süre gaz verip keniniz mi ısıtma yapıyorsunuz...
sabah çalıştırırken jikleyi çekip hafif gaz açık marşa basıyorum , çalışınca gazı bırakıyorum. kısa sürede devir yükselmeye başlıyor. brandayı katlayıp arabanın bagaja koyuncaya kadar motor ısınmış oluyor.
isa_özdere
14 Nisan 2011, 17:23
Merhaba arkadaşlar,
Birkaç sorum olacaktı:
oncelikle hondanın bakımlarını illaki honda yetkili servisinde mi yaptırmak gerekiyor?Benim bulunduğum ilde honda yetkili bayi yok,hatta bulunduğum bölgede yetkili bayi yok:silent:
Diğer sorum ise 2 kask alabilen çantalar ,arkada çok mu kötü duruyor?motorun görünüşünü bozuyor mu?hatta resmi olan varsa eklerse sevinirim.
teşekkürler
unsaloc
14 Nisan 2011, 17:45
Şubat ayında verdiğin Nisan teslim siparişini bayi ayın 15'i gibi teslim ederiz demişti.
Az önce aradım son durumlar nedir dedim, pazartesi motorlar bize geliyor , pazartesi akşamı veya salı günü teslim alabilirsiniz dedi. Hiç inanasım gelmiyor :)
Alper Kaya
14 Nisan 2011, 18:17
yok yaw ben 5 nisanda teslim aldım motoru o yüzden kısa zamanda bu yolu yaptım :mrgreen:
ben nabıyım 450km civarlarındayım siz 1300lerden söz edyonuz:D
tayfun2609
14 Nisan 2011, 18:27
ben nabıyım 450km civarlarındayım siz 1300lerden söz edyonuz:D
hacı sende biraz motoruna kıy yaa. yeni gelin gibi soktun eve çıkartmıyosun. ruzgar esse tozdan çizilecek diye marşa basmıyosun... sakınma bu kadar at kendini yollara... ben eve her akşam eve giderken sırf gezmek olsun diye yolları uzatıyorum
fctavsan
14 Nisan 2011, 18:36
tayfun2609 ne marka yağ koydular bakımda?bir de güngörden sana kullanma ve bakım kitapçığı verdiler mi?
Alper Kaya
14 Nisan 2011, 18:37
hacı sende biraz motoruna kıy yaa. yeni gelin gibi soktun eve çıkartmıyosun. ruzgar esse tozdan çizilecek diye marşa basmıyosun... sakınma bu kadar at kendini yollara... ben eve her akşam eve giderken sırf gezmek olsun diye yolları uzatıyorum
bende uzatıyorum usta ya işim olmamasına rahmen baya geziyorum ama her işim bitiğinde siliyorum ilk aldığım gunden farkı yok suan biraz arka tekerlek yine kirlenmiş iş başına yarın silerim :D bi gün bi gezi yaparız havalar bi düzelse bide usta siz nabıyorsunuz bende geziyom ama olmuyor bu kadar oluyor km re:D
http://img855.imageshack.us/img855/9749/13042011945.jpg (http://img855.imageshack.us/i/13042011945.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Mert06
14 Nisan 2011, 18:55
Anii frenlemeler kampana frene zarar werirmi??
yaşım küçük die kimse takmıyo heralde!!
ani frenleme ne diske ne kampanaya zarar vermez. onların görevi bu.
balatalar daha hızlı biter o kadar.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO