Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
acemi60
17 Mart 2011, 17:03
@crazyboyone;
Şahsen ben 2 bin kilometrede bir yağ değişimi yapıyorum.
Arada da hiç kontrol etmiyorum. Şu ana kadar en fazla gözlemlediğim 2000 km.de 100-150 ML. eksiltmiştir. Kaldı ki TheNightHawk'ın söylediği gibi süreki sıkıştırma olmayınca bu eksiltmede olmuyor.
Bu yağ eksiltme olayı CBF150 kullanmayan arkadaşların gözünde çok büyütülen bir durum.
Birde yağ yakma ve yağ eksiltme olayını ayırmak gerek. Eğer yağ yakıyor olsaydı bizim motorlar egsozdan mavi yada siyah duman atması gerekirdi.
Böyle bir durum kesinlikle yok, millet ağız alışkanlığından "yağ yakıyor" diyor.
Yağ eksiltme sebebini ise castrol'ün sitesindeki bilgi net olarak özetlemiş.
Castrol'ün resmi sitesindeki bilgiler:
Motorlar neden yağ eksiltir?
Yağ eksilmesi motorun teknolojisiyle ilgilidir. Yeni teknolojilerle üretilen modern motorlarda yüksek performans sağlamak amacıyla metaller (silindirler, pistonlar) birbirine daha yakın tasarlanmıştır. Motorlarda ki bu özellik yağın yıpranmasına, dolayısıyla da eksilmesine yol açar. Araç üreticileri, araçların belirli km. aralıkları için yağ eksiltme paylarını araç kitapçıklarında belirtmişlerdir. Sentetik yağlar mineral yağlara oranla daha az eksiltme yapmaktadırlar.
Yağ eksilme durumu bence de çok önemli değil. Volkswagen otomobilim yaklaşık 1 yıldır yağ eksiltiyor. İlk tesbit ettiğim zaman moralim bozulmuştu. "Arabanın motoru bitti galiba" dedim. 1000 km de 500gr yağ eksiltiyor. Arabanın kullanıcı elkitabına baktığım zaman 1000 km de 1000 grama kadar yağ eksiltmenin normal kabul edildiğini okuyunca bir kez daha şaşırdım.
Sıkıntılı olan tarafı şu; yağ ne kadar eksildi. Ne zaman ekleyeyim diye sürekli kafanızı kurcalayan bir problem içinde kalıyorsunuz.
aybarssurucu
17 Mart 2011, 17:09
aga senin işler bi yoluna girmedi be...:pale
Şans be aga, CBF150 topacına başladığımız 2007'den beri 5. iş değiştirişim bu...
TheNightHawk
17 Mart 2011, 17:15
teşekkür ederim açıklamalar için dostum. bunu deneyeceğim o zaman.bu haftasonu bir yerden temin edersem ,yağı kendim değiştirmekten mutluluk duyuyorum :D zaten ne zamandır ilgilenemiyorum motorumla.biraz ilgi göstereyim :D mobil istasyonlarında satılıyordur heralde bu yağ.değilmi?
Bende bu yağdan idirimde görüp 20 liradan almıştım. Havalar ısındığında bu yağı kullancağım. İzlenimimi yazarım.
acemi60
17 Mart 2011, 17:33
ne oldu bu plaka işi...
Telefonla arayarak db honda nın bana verdiği 3780TL fiyata plaka ruhsat dahil olduğu konusunu netleştirdim. Motor Nisan ayının ikinci haftası gelir dediler. "Sabreden derviş" deyip beklemekten başka bir şey kalmıyor...
Rebornx4
17 Mart 2011, 17:35
Arkadaşlar geçen gün Buz Motor'u aradım. CBF 150 michelin pilot sporty Ön-arka lastik ve balans için 160tl fiyat verdiler. Fakat arka lastik ellerinde yokmuş. 20-25 Marttan sonra stoklarda olur büyük ihtimalle dedi. Daha sonra Anadolu yakasındaki, Bostancı'daki bayisini aradım. Oda stokta yok dedi, sonra duyduğum sözle de şok oldum: "Arka lastiğe de ön lastik takıyoruz bir sorun çıkmaz" gibi bir cevap aldım. Direk teşekkür edip kapadım telefonu zaten.
Kıssadan hisse bu ay bana masraf çok motorda. 20000 Bakımına gidicek, dişliydi zincirdi filtreydi nerden baksan 80-100 lira. Lastikler 20000 oldu, nası oldu bu durolarla bende bilmiyorum verilmiş sadakam varmış heralde ama onlarda değişecek ettimi 160 ta ordan. Beni sağlam bi 250 öpücek bu ay cıbıfım :)
boşver reborn.
diğer motorumda debriyaj sistemini yeniledim 650 lira, bi takım lastik alsam 700 lira.
cbf harika bir motor.
Rebornx4
17 Mart 2011, 17:49
boşver reborn.
diğer motorumda debriyaj sistemini yeniledim 650 lira, bi takım lastik alsam 700 lira.
cbf harika bir motor.
Bir sonraki hayalim bu cıbıfın 600 lüğüyken moralimi bozmayın :queen:
mmucit
17 Mart 2011, 17:50
Fiyat aslında iyi gibi ama taktıkları xenonun özellikleri nasıl?Bi-xenon mu (kısa ve uzun bir arada mı) etrafında angel led varmı?Ayrıntılı bilgi alabilirsen iyi olur aslında...
Ben xenon taktıracağım zaman angel led li bi-xenon taktırmayı düşünüyorum.Madem yamuluyorum az daha yamulurum adam gibi bişe çıkarırım ortaya...Bu arada iyiden iyiye kaynadım bu olaya kafama koydum taktırıcam.
Bu fotolarda çinlilerden...İşi galiba seri üretime dökmüşler...İstanbulda da bu farları 170 lira ya satıyorlarmış...
http://img151.imageshack.us/img151/479/cbf150iinzelyapmmercl.jpg[/URL]
Benim de hoşuma gitti, çok orjinal birşey yapmışlar. Acaba neresi satıyor? Bir de fiyatı biraz düşürtürsek tamamdır.:)
Merhaba arkadaşlar ;
Beni tanıyanlar tanır bilenler bilir..
Uzun zamandır motorsuzdum ama bu yazın kısmet ederse ufak birşey alıp kendimi rahatlatmak istiyorum.
Honda CBF 150 ve TVS APACHE arasında hep git geldeyim.
Burdaki yorumları okuyunca Birden bire Tvs den soğudum.
Motoru 0 alıcam yeni kasa Tvs beni cezbetti.
Honda'nında yağ yakma sorunu var,
Şimdi karasız kaldım,
Şu anki 2011 model hondalar yağ yakmıyor diyorlar ama inanmıyorum sizin bi bilginiz varmı
Yada Tvs'nin yeni kasası alınırmı ? sizce rahat bi motormudur titreşimi eskisi kadar varmıdır yada mekanik sorunları nasıldır bakımları tam zamanında yapıldığı zaman bi sorun çıkartırmı..
Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim sizce hangi motoru almalıyım bana ayrıntılı bi şekilde açıklama yaparsanız çok sevinirim.
Şimdiden hepinize teşekkürler
Selçuk YÜZER :rendeer:
Ben de şahsım adına teşekkür ederim.
Ne ybr ne de tvs kullanmadığım için sana yardımcı olamıyacağım. Ama tip olarak ben Honda diyorum. :cat:
Şunu bende bir öğrenemedim gitti yakıyor mu yakmıyor mu ? Yakıyor ama sorun değil demişti bir arkadaş ama bu gerçekten önemli bir sorun.
2007 ilk çıkan parti sorunluymuş, ama sonradan düzelttiler işi diyorlar. Birde motoru durmadan dip gaz kullanırsak tabikide yakar.
Sonuç, yeni motorlar sıkıştırlmadığı sürece yağ yakmıyor. 5. vites 100 ü geçmezseniz sorun olmaz.
Bizim motorlar en iyi torku 5250 devirde veriyor.
Topicde alınan son kararlar bu yönde. :cherry:
Off şu Nisan gelsede motoruma kavuşsam ya resmen günleri sayıyorum :) Nisanın 2. haftası demişlerdi ama inş. bir sorun cıkarmazlar teslimatla ilgili.
Allah kavuştursun.
evet bugün satıldı makina dostum...:cat:
Hayırlı olsun.
Ömründe hiç pasta yememiş birine pastanın tadını nasıl anlatırsın ki :mrgreen: hadi onu geçtim pastayı yememiş biri pastanın tadını nasıl anlatabilir ki :mrgreen: (pasta=cbf150)
Çok aydınlatıcı bir açıklama olmuş.
Özellikle açken okuyun.:P
@crazyboyone;
Şahsen ben 2 bin kilometrede bir yağ değişimi yapıyorum.
Arada da hiç kontrol etmiyorum. Şu ana kadar en fazla gözlemlediğim 2000 km.de 100-150 ML. eksiltmiştir. Kaldı ki TheNightHawk'ın söylediği gibi süreki sıkıştırma olmayınca bu eksiltmede olmuyor.
Bu yağ eksiltme olayı CBF150 kullanmayan arkadaşların gözünde çok büyütülen bir durum.
Birde yağ yakma ve yağ eksiltme olayını ayırmak gerek. Eğer yağ yakıyor olsaydı bizim motorlar egsozdan mavi yada siyah duman atması gerekirdi.
Böyle bir durum kesinlikle yok, millet ağız alışkanlığından "yağ yakıyor" diyor.
Yağ eksiltme sebebini ise castrol'ün sitesindeki bilgi net olarak özetlemiş.
Castrol'ün resmi sitesindeki bilgiler:
Motorlar neden yağ eksiltir?
Yağ eksilmesi motorun teknolojisiyle ilgilidir. Yeni teknolojilerle üretilen modern motorlarda yüksek performans sağlamak amacıyla metaller (silindirler, pistonlar) birbirine daha yakın tasarlanmıştır. Motorlarda ki bu özellik yağın yıpranmasına, dolayısıyla da eksilmesine yol açar. Araç üreticileri, araçların belirli km. aralıkları için yağ eksiltme paylarını araç kitapçıklarında belirtmişlerdir. Sentetik yağlar mineral yağlara oranla daha az eksiltme yapmaktadırlar.
Her zamanki gibi güzel bilgiler, teşekkürler.
Piyasada sanırım aynı markayı bulabilirsin, DBC (Dong Bo Chain) marka, Güney Kore malı, bahsettiğin gibi hem DID kadar pahalı değil hemde kaliteli bir zincir.
Güncel olarak 55-60 TL arası bi fiyatı olması lazım.
Arkadaşlar bu firmanın sanayi zincirlerini yıllardır ürettiğimiz makinalarda firma olarak kullanırız bana sorarsanız alman iwis markasından sonra piyasada seri zincir üreticileri içinde bulabileceklerinizin içinde yüksek kaliyede olan birkaç firmanın içindedir firmayla müşterisi olmam dışında bir bağım yoktur.
bulunduğunuz şehirde nereden bulabileceğiniz kunusunda sanırım distrübütör firma sizlere yardımcı olacaktır
yardımım olması açısından adres ve telefonlarını buradan yazıyorum
Hepinize kazasız keyifli sürüşler.[/QUOTE]
Teşekkürler. :rendeer:
Ben iris gsx kullanıyorum, güçlendirilmiş ve hafif bir zincir ses yapmıyor fakat o ringli değil, motokros için de kullanılabiliyor. Yaklaşık DBC fiyatına. 100 tl istiyorlar bazı yerlerde o parayı etmez bence çarpılma ben 50 ya da 60 tl ye almıştım. Çekoslavak denilen zincirden daha iyi bir zincirmiş bu iris öyle deniyor, ispanyol malı ve genelde karting araçları ve krosçular kullanıyor. Sarı renk kaplama bence paslanmasını da engelliyor . Şimdilik bende pas yok yağsız ve kirli bırakmadım gerçi. Ben motoru pek temizlemiyorum ama jantları ve zinciri temiz tutarım. Kir yağ toz veya yağsız o ringli ya da o ringsiz bir zincirin en büyük düşmanıdır. Yağmurlu bir havada kullanıp, çamurlu ıslak ve yağsız bıraktığınız bir zincirin birdahaki binişinizde ömrünü ciddi şekilde azaltıp uzamasına neden olursunuz.
Doğru diyorsun ama çoğu binicinin(at gibi oldu :)) yağmurdan sonra ilk düşündüğü eve girip kurulanmaktır. :mrgreen:
Merhaba arkadaşlar.birkaç gün önce bahsettiğim xenonmercek/angel için fiyat aldım.fakat bir problem var.bizim cbf'lerin far camı çokta kolay açılamıyormuş ya kırılıyor yada çatlıyormuş camı tas'tan ayırırken.bu yüzden Ahmet bey bu far taslarının çok vakit kaybettirdiğini; bir far tası açmak için uğraştığım ve harcadığım zamanda, bir takım araba xenonmercek uygulamasını bitiriyorum diyor. açıkcası sırf o yüzden bizim cbf'lere xenonmercek /angel uygulaması yapmak istemiyor.
fakat şunu da ekliyor Ahmet bey ve fiyatları da aşağı yukarı belirtmiştir aşağıda..
.....
Eğer camları biz açar size farı göndeririz derseniz o zaman far başına 180tl işçilik ile işlemi yapabilirim. Elinde kiti olanlar varsa başka masraf olmaz. ampul yada ampul+balast isteyenlere farkı ekleriz.
Yani özetle mercek ve angel montajı yapılıp kapatılmış son haliyle farı 180tl ye hazırlarım.
Tek h7 ampulu 30tl den.
Ampul + balast isteyene de 70tl den verebilirim.
Yani arkadaşlar fiyatlar,toplu da olsa tek kişide yaptırsa değişmiyor ve 200tl maliyetin altına düşüremiyoruz malesef.. :( ve far tasını açma sorunuda eklenince durum zorlaşıyor.
bu arada ekleyeyim.. Ahmet bey kesinlikle çan çin çon malları kullanmıyormuş xenon ürünlerde :)
Not: Geçen ayda bu fara sahip bir müşterim far camını açmış bir şekilde dükkanıma gelmişti. Yani cam kalitesiz fakat üzerinde 1 2 gün uğraşıp milim milim ısıtarak ilerlerseniz açılır açılmaz diye birşey yok o müşterimde yavaş yavaş ısıtıp uğraştım açtım demişti. ama dediğim gibi benim bu işlemi en fazla yarım günde yapmam gerekirki zarar etmiyim o sebeple cam açma işlemi yapmıyorum.
saygılar
Yani far tasını biz açsak dahi fiyat aşağıya inmiyor. En iyisi direkt çinden almak ama nasıl?
Büyük ihtimalle satılıyordur fakat benim anlamadığım mevzu bu yağ piyasada çoğu yerde 24-25tl arası değişiyor. Fakat servis herşey dahil 20tlye hallediyor. Aradaki fark nedir ne değildir anlamadım...
Toptan aldığı için olmasın?
Yağ eksilme durumu bence de çok önemli değil. Volkswagen otomobilim yaklaşık 1 yıldır yağ eksiltiyor. İlk tesbit ettiğim zaman moralim bozulmuştu. "Arabanın motoru bitti galiba" dedim. 1000 km de 500gr yağ eksiltiyor. Arabanın kullanıcı elkitabına baktığım zaman 1000 km de 1000 grama kadar yağ eksiltmenin normal kabul edildiğini okuyunca bir kez daha şaşırdım.
Sıkıntılı olan tarafı şu; yağ ne kadar eksildi. Ne zaman ekleyeyim diye sürekli kafanızı kurcalayan bir problem içinde kalıyorsunuz.
Bence bizim motor için azami 500 km de bir yağ durumuna bakılmalı. Çok da zor bir işlem değil zaten.
Arkadaşlar geçen gün Buz Motor'u aradım. CBF 150 michelin pilot sporty Ön-arka lastik ve balans için 160tl fiyat verdiler. Fakat arka lastik ellerinde yokmuş. 20-25 Marttan sonra stoklarda olur büyük ihtimalle dedi. Daha sonra Anadolu yakasındaki, Bostancı'daki bayisini aradım. Oda stokta yok dedi, sonra duyduğum sözle de şok oldum: "Arka lastiğe de ön lastik takıyoruz bir sorun çıkmaz" gibi bir cevap aldım. Direk teşekkür edip kapadım telefonu zaten.
Kıssadan hisse bu ay bana masraf çok motorda. 20000 Bakımına gidicek, dişliydi zincirdi filtreydi nerden baksan 80-100 lira. Lastikler 20000 oldu, nası oldu bu durolarla bende bilmiyorum verilmiş sadakam varmış heralde ama onlarda değişecek ettimi 160 ta ordan. Beni sağlam bi 250 öpücek bu ay cıbıfım :)
Kısaca bedava demek istiyorum, 250 cc ve üstü motorlara göre. :queen:
Rebornx4
17 Mart 2011, 17:53
Kısaca bedava demek istiyorum, 250 cc ve üstü motorlara göre. :queen:
Tabikide bedava ama bi anda böyle 250 gayme vermek insanda değişik bi psikoloji oluşturuyo :) 6 depo benzin kıyaslama yapacak olursak. :queen:
Asıl soru şu durolardan kurtulduğumda motordan zevk alıp almamam. Durolardan bıkmış biri olarka 160 değil 200 bile verebilirim şuan lastiğe. Hoş Pilot Sportyler hakkında kötü söz söyleyen de olmadığına göre iyi olacak sanırım.:)
JustRebelde
17 Mart 2011, 17:57
Telefonla arayarak db honda nın bana verdiği 3780TL fiyata plaka ruhsat dahil olduğu konusunu netleştirdim. Motor Nisan ayının ikinci haftası gelir dediler. "Sabreden derviş" deyip beklemekten başka bir şey kalmıyor...
İkimizde aynı parti motosikletleri bekliyoruz bende D&B den aldım ve plaka ruhsat bandrol dahil 3780 tl :wiinkk:
Alper Kaya
17 Mart 2011, 18:08
İkimizde aynı parti motosikletleri bekliyoruz bende D&B den aldım ve plaka ruhsat bandrol dahil 3780 tl :wiinkk:
benim motord çarşamba gelip cuma plakayla bana teslim edilicekti ama şimdiye kadar ses yok aramadımda yarın olsunda bi 3900 e plaka dahil tüm korumalıklarıyla aldım vadeli aldığımdan 280tl vade farkı ödicem onu ekliyince 4180 geliyor:D
JustRebelde
17 Mart 2011, 18:12
benim motord çarşamba gelip cuma plakayla bana teslim edilicekti ama şimdiye kadar ses yok aramadımda yarın olsunda bi 3900 e plaka dahil tüm korumalıklarıyla aldım vadeli aldığımdan 280tl vade farkı ödicem onu ekliyince 4180 geliyor:D
Hayırlısı olsun :) korumalıklarla birlikte fiyatı makul inşallah bu teslimat sürelerinde aksama olmaz benimde en korktuğum nokta bu zaten zor sabrediyorum :)
boudberg
17 Mart 2011, 18:41
Yani far tasını biz açsak dahi fiyat aşağıya inmiyor. En iyisi direkt çinden almak ama nasıl?
.......................
bence kullanılan malzemeleri temin edip kendimiz yaparsak daha ucuza gelir... 150tl yi geçmez bile..
Hella Bi-Xenon mercek(uzun-kısa)
Sert Pleksi Angel
Angel için voltaj dengeleyici regülatör.
Far Karartma için 690 C ısıya dayanıklı boya
BMW'lerde kullanılan Mercek Çerçevesi.
Sunpart H7 6000K Xenon.
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/22974-honda-cbf-150-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-897.html#ixzz1Gs26iFd4
bu malzemelerin fiyatlarını toparlarsak ben bu farı yapabilirim heralde :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:23 ----------
Hella Bi-Xenon mercek(uzun-kısa) çifti 80tl
http://urun.gittigidiyor.com/Hella-Bixenon-D2S-D1S-Mercek-Xenon-Modifiyesine_W0QQidZZ36652619
sert pleksi angel çifti 24.90tl
http://urun.gittigidiyor.com/Sert-Pleksi-Angel-Ledli-Urun-Beyaz-Cift-105mm_W0QQidZZ36652618
Far Karartma için 690 C ısıya dayanıklı boya 19.90tl
http://urun.gittigidiyor.com/Motip-Siyah-690C-Sprey-Boya-Mercek-Modifiyesine_W0QQidZZ37325873
Mercek çerçevesi 20tl
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-mercek-cercevesi-mercedes-c-31006814/detay/?favorite=1
Sunpart H7 6000K Xenon.çift takım 149.90tl
http://urun.gittigidiyor.com/Sun-Part-H7-Xenon-Kit-Klasik-Seri-Garantili_W0QQidZZ36652627
gözüme ilk çarpan fiyatlar(mercek - xenon- çerçeve çift fiyatları)
Alper Kaya
17 Mart 2011, 18:46
Hayırlısı olsun :) korumalıklarla birlikte fiyatı makul inşallah bu teslimat sürelerinde aksama olmaz benimde en korktuğum nokta bu zaten zor sabrediyorum :)
aradım gelmemiş pazartesi-salıya sarkabilirmiş :S
AccessTr
17 Mart 2011, 19:32
ya dostlar benim yarın sabah 1000 bakımım(ilk bakım) var! (Mototal hasanpaşa servis)Bir kaç kişiye sordum sadece yağ değişim parası alıyorlarmış o da 15 - 20 tl bişimiş! başka para talep etmiyolarmış bakıma götüren varmı hiç? para talep ediyorlarmı? bi bilgilendirirmisiniz?
Alper Kaya
17 Mart 2011, 20:12
bakıma gitmesen garantini unut yani varsa garantin gidiceksin:D
tayfun2609
17 Mart 2011, 21:33
yeni motor bekleyen arkadaşlar daha cooooookk beklersiniz (ben dahil:pr:) dün fabrikanın sevkiat bölümüyle görüştüm. daha şu meşhuuuuuurrr gemi-cik henüz limana bile gelmemiş. honda da ki vatandaşlar motorlar gelse de gümrük işlemlerinin 24-25 mart tan önce bitmez derler. eee bide bayilere sevk edilecek orda montaj yapılacak plakalar çıkacak nisan1 de oturursanız selelere sakın şaka sanmayın.... :farao:
Alper Kaya
17 Mart 2011, 21:48
yeni motor bekleyen arkadaşlar daha cooooookk beklersiniz (ben dahil:pr:) dün fabrikanın sevkiat bölümüyle görüştüm. daha şu meşhuuuuuurrr gemi-cik henüz limana bile gelmemiş. honda da ki vatandaşlar motorlar gelse de gümrük işlemlerinin 24-25 mart tan önce bitmez derler. eee bide bayilere sevk edilecek orda montaj yapılacak plakalar çıkacak nisan1 de oturursanız selelere sakın şaka sanmayın.... :farao:
bu sozunu unutma kardeş salı günü aldığımda hatırlatıcam sana :D 2nasndaki party den söz etiğini biliyorum evet motor yok herkez o party bekliyor ama daha onceden gelmiş tırlara yüklenmiş partylerde var
acemi60
17 Mart 2011, 21:48
Nisan ayının ikinci haftası diyorlar zaten. Heyecan yapmaya gerek yok. Motosikletin kıymetini anlamak için biraz motorsuz kalalım.:salut:
tayfun2609
17 Mart 2011, 22:09
bu sozunu unutma kardeş salı günü aldığımda hatırlatıcam sana :D 2nasndaki party den söz etiğini biliyorum evet motor yok herkez o party bekliyor ama daha onceden gelmiş tırlara yüklenmiş partylerde var
kardeş bak iddialaşma yemeğini yerim.... :queen:
ben martın 4 sipariş ettim o günden beride bekliyorum.... ikinci parti japonyanın halinden sonra sarpa sarabilir.....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:07 ----------
Nisan ayının ikinci haftası diyorlar zaten. Heyecan yapmaya gerek yok. Motosikletin kıymetini anlamak için biraz motorsuz kalalım.:salut:
aga benim ilk motorum olacak o yüzden 29 yıldır bekliyorum..... yeter daaa....:pr::pr:
fctavsan
17 Mart 2011, 22:19
aman kardeş deme böyle ay oldu neredeyse bekliyorum,vala bunaldım artık ya gelsin şu motor ne zaman gelecekse.gerçi herşeyde bir hayır vardır havalar iyice düzelecek gelene kadar:)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:16 ----------
[/COLOR]
aga benim ilk motorum olacak o yüzden 29 yıldır bekliyorum..... yeter daaa....:pr::pr:[/QUOTE]
vala bnm de 26 yıldır süren hasretim bitecek:mrgreen:
AydoganX
17 Mart 2011, 22:45
ya dostlar benim yarın sabah 1000 bakımım(ilk bakım) var! (Mototal hasanpaşa servis)Bir kaç kişiye sordum sadece yağ değişim parası alıyorlarmış o da 15 - 20 tl bişimiş! başka para talep etmiyolarmış bakıma götüren varmı hiç? para talep ediyorlarmı? bi bilgilendirirmisiniz?
Evet, ilk bakımda sadece motor yağının ücreti alınır, ekstra hiçbir işçilik vs. ücret ödemezsin.
15-20 TL arası bir ücret ödemen gerekiyor.
Diğer bakımlarda bu durum yok, diğer tüm bakımlarda "periyodik bakım işçiliği" olarak ücret talep edilir. Sadece ilk bakım hariç.
kizilkurt
17 Mart 2011, 22:58
Yarın tekrar Yükseliş Honda'yı arayacağım en geç cuma gelir demişti umarım o en geç cuma günü gerçektir yoksa sesim yükselmeye başlayacak ismine sadık kalarak :cherry:
Alper Kaya
17 Mart 2011, 23:12
Yarın tekrar Yükseliş Honda'yı arayacağım en geç cuma gelir demişti umarım o en geç cuma günü gerçektir yoksa sesim yükselmeye başlayacak ismine sadık kalarak :cherry:
banada öle demişlerdi anes motor :D beklenzi sen arıyınca pazartesi-salı dicekler kardeş hazırlan :D
tayfun2609
17 Mart 2011, 23:14
çıkart tabi aga.... :cat:
ben bu konuda en çok bayilere kızıyorum zaten adam gibi bir şey demiyolar anca yalan. bana ayın 4 den beri 40 tane tarih verdiler abi pazartrsi sende arıyorum motor nerede abi mısırda olay var cuma sende... cuma arıyorum abi gümrükte.. abi fabrikada... abi yan yatı... abi çamura battı... yalanlaaaa yalanlaaa...
ben yarın honda fabrikayı arayacağım bi gelişme olursa bildiririm...
Alper Kaya
17 Mart 2011, 23:15
çıkart tabi aga.... :cat:
ben bu konuda en çok bayilere kızıyorum zaten adam gibi bir şey demiyolar anca yalan. bana ayın 4 den beri 40 tane tarih verdiler abi pazartrsi sende arıyorum motor nerede abi mısırda olay var cuma sende... cuma arıyorum abi gümrükte.. abi fabrikada... abi yan yatı... abi çamura battı... yalanlaaaa yalanlaaa...
ben yarın honda fabrikayı arayacağım bi gelişme olursa bildiririm...
siz nerede oturuyosunuz hangi il
tayfun2609
17 Mart 2011, 23:19
siz nerede oturuyosunuz hangi il
ben ist/başakşehir de oturuyorum... iş yerimde bayrampaşa forum da
kontalba
17 Mart 2011, 23:21
Arkadaşlar merhaba uzun bir dönem önce çok kısa süreli giriş yapmıştım siteye o gaz ile ve metohandronunda yardımı ile bir cbf 150 almıştım, ama yaklaşık iki ay çalıştırmadıktan sonra kafama dank etti :pr:çalıştırmam gerekebileceği tabii ki çalıştıramadım:pale:, dostlara sordum aküdendir derler aküyü sök şarja götür derler, akü nasıl sökülür bilmiyorum desem çok ayıp etmiş olur muyum aradım cbf 150 akü sökme falan diye ama sitede bulamadım, lütfen mazur görünüz muhabbette biraz hafif gelebilir ama...
AydoganX
17 Mart 2011, 23:26
Arkadaşlar merhaba uzun bir dönem önce çok kısa süreli giriş yapmıştım siteye o gaz ile ve metohandronunda yardımı ile bir cbf 150 almıştım, ama yaklaşık iki ay çalıştırmadıktan sonra kafama dank etti :pr:çalıştırmam gerekebileceği tabii ki çalıştıramadım:pale:, dostlara sordum aküdendir derler aküyü sök şarja götür derler, akü nasıl sökülür bilmiyorum desem çok ayıp etmiş olur muyum aradım cbf 150 akü sökme falan diye ama sitede bulamadım, lütfen mazur görünüz muhabbette biraz hafif gelebilir ama...
Merhaba kontalba.
Öncelikle bir adet yıldız tornavida temin ediyorsun.
Motorun sol tarafına eğiliyorsun, yani vites pedalının olduğu kısıma.
Oradaki üçgen gri renkli kapağı tutan 2 adet yıldız vida var, birisi zaten büyük direk gözüne çarpar, diğeri daha küçü ve üst grenaja bağlantı noktasında.
Bu iki vidayı söküp, gri kapağı çıkartıyorsun.
Sağ kısımdaki akü muhafaza kutusunu tutan 1 adet yıldız vidayıda söküyorsun.
Daha sonra ise önce (-) siyah renkli ve sonra (+) kırmızı renkli kutup başını söküyorsun.
Akünün sol kısmında tahliye için minik bir hortum var, onuda elinle aşağı indiriyorsun ve aküyü çekip çıkartıyorsun.
AccessTr
18 Mart 2011, 00:12
Evet, ilk bakımda sadece motor yağının ücreti alınır, ekstra hiçbir işçilik vs. ücret ödemezsin.
15-20 TL arası bir ücret ödemen gerekiyor.
Diğer bakımlarda bu durum yok, diğer tüm bakımlarda "periyodik bakım işçiliği" olarak ücret talep edilir. Sadece ilk bakım hariç.
eyvallah hocam! çünkü sabah gittiğimde benden fazla para talep edebilirler diye bi his var içimde! doğru bilgilerle gidersem hem mağdur olmam hemde elimde koz olmuş olur!
crux2006
18 Mart 2011, 01:41
.......................
bence kullanılan malzemeleri temin edip kendimiz yaparsak daha ucuza gelir... 150tl yi geçmez bile..
Hella Bi-Xenon mercek(uzun-kısa)
Sert Pleksi Angel
Angel için voltaj dengeleyici regülatör.
Far Karartma için 690 C ısıya dayanıklı boya
BMW'lerde kullanılan Mercek Çerçevesi.
Sunpart H7 6000K Xenon.
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/22974-honda-cbf-150-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-897.html#ixzz1Gs26iFd4
bu malzemelerin fiyatlarını toparlarsak ben bu farı yapabilirim heralde :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:23 ----------
Hella Bi-Xenon mercek(uzun-kısa) çifti 80tl
http://urun.gittigidiyor.com/Hella-Bixenon-D2S-D1S-Mercek-Xenon-Modifiyesine_W0QQidZZ36652619
sert pleksi angel çifti 24.90tl
http://urun.gittigidiyor.com/Sert-Pleksi-Angel-Ledli-Urun-Beyaz-Cift-105mm_W0QQidZZ36652618
Far Karartma için 690 C ısıya dayanıklı boya 19.90tl
http://urun.gittigidiyor.com/Motip-Siyah-690C-Sprey-Boya-Mercek-Modifiyesine_W0QQidZZ37325873
Mercek çerçevesi 20tl
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-mercek-cercevesi-mercedes-c-31006814/detay/?favorite=1
Sunpart H7 6000K Xenon.çift takım 149.90tl
http://urun.gittigidiyor.com/Sun-Part-H7-Xenon-Kit-Klasik-Seri-Garantili_W0QQidZZ36652627
gözüme ilk çarpan fiyatlar(mercek - xenon- çerçeve çift fiyatları)
Evet dostum görüştüğün arkadaşın verdiği fiyatlar biraz uçuk kalıyor.Motoru alabilmiş olsam hadi diycem birşeyler yapalımda xenonu biz takalım, ama yok daha motorun ne zaman geleceği belli değil.Bekle bekle içim geçti yemin ederim.Ümitsiz bi şekilde bekliyorum keratanın gelmesini.
Satılan xenon ekipmanları hep ikişerli olarak satılıyor bu fiyatları ikiye böldüğümüzde ortalama 150tl gibi bir fiyat çıkıyor.Motorum olsa ve istanbulda olsam hadi kalk gidip alalım derim yani o kadar kafaya koydum:P Ama bekleme modundayım işte.Bi yandanda motor aksesuarları için para biriktiriyorum.Dostum biz yine en iyisini en uygun fiyata bulmak için araştırmaya devam edelim. :cat:
boudberg
18 Mart 2011, 05:10
Evet dostum görüştüğün arkadaşın verdiği fiyatlar biraz uçuk kalıyor.Motoru alabilmiş olsam hadi diycem birşeyler yapalımda xenonu biz takalım, ama yok daha motorun ne zaman geleceği belli değil.Bekle bekle içim geçti yemin ederim.Ümitsiz bi şekilde bekliyorum keratanın gelmesini.
Satılan xenon ekipmanları hep ikişerli olarak satılıyor bu fiyatları ikiye böldüğümüzde ortalama 150tl gibi bir fiyat çıkıyor.Motorum olsa ve istanbulda olsam hadi kalk gidip alalım derim yani o kadar kafaya koydum:P Ama bekleme modundayım işte.Bi yandanda motor aksesuarları için para biriktiriyorum.Dostum biz yine en iyisini en uygun fiyata bulmak için araştırmaya devam edelim. :cat:
inşallah tez zamanda kavuşursun cbf'ine.zaten anlamış değilim ÖTV'den sonra bir anda cbf kıtlığı nasıl oluştu bunuda ayrıca sorgulamak lazım ama neyse.sizler motorlarınıza kavuşunda.xenonda yaparız mercekte... zaten şu xenon işini vakit bulup çözsem,yemin ederim malzemeleri alıp kendimi eve kapatıcam ve seri üretime geçip tüm türkiyedeki cbf'ci arkadaşlara maliyet fiyatına kargo ile göndericem :D siz motorları beklemekten biz motoru olanlarda bu tarz önemli eksiklerin uzun zamanda bir çözüme ulaşamamasından muzdaribiz..
Alper Kaya
18 Mart 2011, 09:51
bugün yine bir umutla acaba cbf150'm gelirmi diye bekliyorum günaydın cbf çiler gününüz güzel geçsin:D
acemi60
18 Mart 2011, 10:39
aman kardeş deme böyle ay oldu neredeyse bekliyorum,vala bunaldım artık ya gelsin şu motor ne zaman gelecekse.gerçi herşeyde bir hayır vardır havalar iyice düzelecek gelene kadar:)[COLOR="Silver"]
aga benim ilk motorum olacak o yüzden 29 yıldır bekliyorum..... yeter daaa....:pr::pr:
vala bnm de 26 yıldır süren hasretim bitecek:mrgreen:
Motor beklemekten sıkılanları meşgul edecek başka bir dert buldum.:cherry: Şimdiden Fukuşima Nükleer santralından tehlikeli derecede radyasyon yayıldı. Taa Amerika kıyılarına kadar radyasyon yayılmasından sözediliyor. Honda fabrikası Japonya'da olmasa bile Japonya'nın yakınında olan Çin'de. Nisan ayında teslim alacağımız CBF'lerin radyasyon yüklü olması durumunda sadece motosiklet değil, kanser de sipariş etmiş olacağız. Üstelik Fukuşima'da olaylar kontrol altına alınamıyor ve Çernobil'e rahmet okutacak bir nükleer patlama olasılığı mevcut. İnşallah CBF'lerimize binerken Nükleer santrala biner gibi olmayız. Şaka bir yana Hükümete önemli bir görev düşüyor. Limana inen motosikletlerin kontrol edilmesi gerekiyor. İnsanların hayatı sözkonusu.
Alper Kaya
18 Mart 2011, 10:41
benimki burda allaha şükür orda olsada binerdim ölümden korksam motora binmem zaten motorun güzelliği o ince çizgi zaten siyah beyaz ölüm yaşam motora binice olay bu :D
acemi60
18 Mart 2011, 10:45
benimki burda allaha şükür orda olsada binerdim ölümden korksam motora binmem zaten motorun güzelliği o ince çizgi zaten siyah beyaz ölüm yaşam motora binice olay bu :D
Yazdıklarından kanserli bir yakının ile yakından ilgilenip hastalığın seyrini görme imkanı bulamadığın sonucunu çıkarıyorum.
Alper Kaya
18 Mart 2011, 10:47
doru:rendeer: ama ozaman alma usta ole bi risk banko var bence alma ozaman belki bişey olur kalsın italyan mallarına yönel :D
acemi60
18 Mart 2011, 11:02
doru:rendeer: ama ozaman alma usta ole bi risk banko var bence alma ozaman belki bişey olur kalsın italyan mallarına yönel :D
Yetkililerin cesareti olan alsın bizi ilgilendirmez demeleri zaten mümkün değil. Çünkü sadece binen kişileri ilgilendirmekten çok daha öte bir durum var. Japonya'da radyasyona maruz kalan kişilerin tecrit edildiğini ekranlardan izlemişsinizdir. Radyasyon hakkında fazla bilgimiz olmayabilir. Fakat bu işin şakası yok. Limana inen malların kontrol edilmesi şart bence.
Ben şiparişimden vazgeçmeyi düşünmüyorum. Fakat bu konuyu takip edip sonuçlarını da burada yazmayı düşünüyorum.
tayfun2609
18 Mart 2011, 11:03
bugün yine bir umutla acaba cbf150'm gelirmi diye bekliyorum günaydın cbf çiler gününüz güzel geçsin:D
aga umut fakirin ekmeği dayan ha dayan...
bak peşin söyliyim hafta içi motorları alırsak pazar günü gel yemeğin benden ama alamassak ki alamıycaz zaten... üşenmem gelirim beylikdüzüne:cat:
Alper Kaya
18 Mart 2011, 11:04
aga umut fakirin ekmeği dayan ha dayan...
bak peşin söyliyim hafta içi motorları alırsak pazar günü gel yemeğin benden ama alamassak ki alamıycaz zaten... üşenmem gelirim beylikdüzüne:cat:
bugun görüşücem ona göre dönücem buraya sanki araba alıyoruz ilk çıktığında şahinler böle idi 4ay sonraya gün veriyolardı :D
tayfun2609
18 Mart 2011, 11:14
Yetkililerin cesareti olan alsın bizi ilgilendirmez demeleri zaten mümkün değil. Çünkü sadece binen kişileri ilgilendirmekten çok daha öte bir durum var. Japonya'da radyasyona maruz kalan kişilerin tecrit edildiğini ekranlardan izlemişsinizdir. Radyasyon hakkında fazla bilgimiz olmayabilir. Fakat bu işin şakası yok. Limana inen malların kontrol edilmesi şart bence.
Ben şiparişimden vazgeçmeyi düşünmüyorum. Fakat bu konuyu takip edip sonuçlarını da burada yazmayı düşünüyorum.
bu ilk partide sorun olmaz çünki deprem olduğuna gemi mısrdaydı. ikince partide muhtemelen yola cıkmış durumdaydı. ha bu partilerden sonra ne olur bilemem. ama sadece türkiye değil tüm dünya bu konuda çok hassas davranacaktır. heleki japonları sevmeyen amerikalılar baltalamak için her açığı göz önüne serecekler. bizde burdan pay biçeriz kendimize....
bu mantıkla gidersen piyasadan hiçbirşey alamassın. aldığın elektronik malzemenin de büyük çoğunluğu oradan geliyo.. ama gelen ürünler radiasyon taraması yapılmasını mantıklı buluyorum... :cat:
unsaloc
18 Mart 2011, 11:23
Bu gidişle ikinci parti birinci partiye yetişecek gibi gözüküyor :)
Alper Kaya
18 Mart 2011, 11:24
1.party ya yolda ya bugun gelicek anese kesin :D
acemi60
18 Mart 2011, 11:32
"www.honda.com.tr" sitesi iletişim bölümünü kullanarak aşağıdaki mesajı gönderdim. Eğer cevap gelirse yine burada yayınlayacağım.
Honda CBF150 motosiklet almaya karar verdiğim zaman bu sitedeki "biz sizi arayalım" başlığını kullanarak bana en yakın bayinizi öğrenmek istemiştim. Fakat beni aramak bir yana mail bile göndermeye üşendiniz. Bana en yakın bayinizi kendim buldum ve Honda CBF 150 siparişi verdim.
Eğer pahalı bir model için başvursaydım benimle hemen iletişime geçeceğinizi bildiğim için bu alakasızlığınızın nedenini sormayacağım.
Fakat şimdi sadece beni değil benim gibi bütün motosiklet teslimatı bekleyenleri ilgilendiren bir durum oluştu. Japonya'daki Fukuşima Nükleer santralından radyasyon sızıntısı olduğu hepimizin malumu. CBF 150 ler japonya’da üretilmese de Yakın olan Çin'de üretiliyor. Nisan ayında teslim almak için beklediğimiz CBF 150 lerin radyasyona maruz kalıp kalmadığı konusunda ne gibi kontroller yapılacak. Limana inen mallar radyasyon testinden geçecek mi? Vereceğiniz bilgileri bekliyorum.
tayfun2609
18 Mart 2011, 12:13
1.party ya yolda ya bugun gelicek anese kesin :D
kardeş şimdi aradım honda fabrikayı. durumu anlattım.. telefondaki hanımefendi sağolsun ilgilendi diğer departmanları arayarak onlardan da bilgi aldı. sonuç olarak önümüzdeki hafta sonuna kadar bayilere dağıtımının yapılacağını söyledi. bayilerin sözüne kanmayın.. en net ve kesin sonuç hondanın gebzedeki fabrikasından çıkar.
hondaya selam beklemeye devam.....:pr:
TheNightHawk
18 Mart 2011, 12:21
Şu anda korkulacak kadar bir nükleer serpinti yani çin den gelecek motorsiklete bulaşacak kadar büyük bir sızıntı yok fakat bu gün olay daha da ciddileşiyor. Bir patlama yaşanırsa ki Allah korusun, motorsikleti değil de japonya da on binlerce aç susuz kış günü evsiz barksız kalmış yaşlı çocuk hasta insanların ne yapacağını düşünmemiz gerekir. Derler ya koyun can derdinde kasap et derdinde sizinkisi öyle olmuş. Gece 2 lere kadar oturup japon televizyonunda insanların perişanlığını izliyorum gözlerim dolu dolu oluyor. Bizim ise ibrahim tatlısesten başka uğraşacak konumuz yok. Akşam doktor konuşuyor, iki günde 1 muz 2 tane bisküvi buldum açız su bulamıyoruz sobada yakıcak yakıt yok elektrik yok kar yağıyor perişanız yardım edin diye ağlıyor.
Filistine yardım, yok bilmem nereye yardım diye yırtınanlar, dünyanın en düzenli metanetli saygılı milletine yardım etmeyi aklından geçiriyor mu acaba. Tırlar dolusu çadır yiyeceği endonezya da yola çıkaran kızılay ne yapıyor, herkesin ölmesi mi bekleniyor. Nerede kaldı japon türk dostluğu...
tayfun2609
18 Mart 2011, 12:48
Şu anda korkulacak kadar bir nükleer serpinti yani çin den gelecek motorsiklete bulaşacak kadar büyük bir sızıntı yok fakat bu gün olay daha da ciddileşiyor. Bir patlama yaşanırsa ki Allah korusun, motorsikleti değil de japonya da on binlerce aç susuz kış günü evsiz barksız kalmış yaşlı çocuk hasta insanların ne yapacağını düşünmemiz gerekir. Derler ya koyun can derdinde kasap et derdinde sizinkisi öyle olmuş. Gece 2 lere kadar oturup japon televizyonunda insanların perişanlığını izliyorum gözlerim dolu dolu oluyor. Bizim ise ibrahim tatlısesten başka uğraşacak konumuz yok. Akşam doktor konuşuyor, iki günde 1 muz 2 tane bisküvi buldum açız su bulamıyoruz sobada yakıcak yakıt yok elektrik yok kar yağıyor perişanız yardım edin diye ağlıyor.
Filistine yardım, yok bilmem nereye yardım diye yırtınanlar, dünyanın en düzenli metanetli saygılı milletine yardım etmeyi aklından geçiriyor mu acaba. Tırlar dolusu çadır yiyeceği endonezya da yola çıkaran kızılay ne yapıyor, herkesin ölmesi mi bekleniyor. Nerede kaldı japon türk dostluğu...
hocam sen cok içerlenmissin bize yaaa.. tabiki bizde üzülüyoruz bizimde canımız yanıyo. şahsen ben keşke imkan olsa gelseler de bir japon aileyi jopanyadaki nüklüer tehtit geçene kadar evimde misafir etsem. biz olayın farklı açıdan baktık saece.. birde şöyle düşün evindeki birçok şey uzakdoğudan geliyor çocuğunun elini surdüğü kumadan klavye. kulağına götürdüğün telefon. sencede burda kendin ve ailen için bir risk yok mu. japonyanın başına bu felaket geldi diye bunları duşünmememiz hata olur. devletin yardım etmesi etmemesi ayrı bi konu.. ben eminim ki japonya ya gereken dostluk pakistana olduğu gibi gösterilecektir. ama türkiye olarak bu duruma karşi kendi tedbirlerimizi de almalıyız. acemi de zannediyorum bunu düşünerek böyle bir yaklaşım gösterdi....
acemi60
18 Mart 2011, 12:50
:cat:Son derece haklısın. Fakat okuduğum kadarıyla Türkiye tarafından daha ilk günden yardım için girişimler yapıldı. Tabii ki sadece o bölgeden gelecek olan siparişlerimizi düşünmüyoruz. Orada radyasyonu önlemek için öleceğini bilerek santralde soğutma çalışması yapan insanları da kahraman olarak görüyoruz. Bence "kasap mal derdinde" sözünü söylemek için biraz acele etmişsin. Gelecek motosikletlerde radyasyon varsa kasap değil koyun durumuna düşeriz.
TheNightHawk
18 Mart 2011, 14:28
Bu konuda çok üzgün olduğumdan ağır bir ithamda bulunmuşum , kusuruma bakmayın, tabii ki gelecek malların kontrolden geçmesi gerekir. Ama şu anda bence o yönde bir tehlike söz konusu değildir. İnşallah da olay daha da büyümez. Şu ana kadar rüzgar hep okyanusa doğru estiğinden motorlara radyasyon bulaşmamıştır ayrıca şu ana kadar salınan radyasyon belki 300km alanı ciddi etkilemiştir. Ama olay her an kontrolden çıkıp çekirdek erimesi yaşanırsa , değil motorsikletler, japonya kullanılamaz hale gelir.
abolgi
18 Mart 2011, 14:35
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:07 ----------
[/COLOR]
benimde ilk motorum 44 yıldır bekliyorum . ama fark ben beklemekten zevk almaya başladım. 1 ay oldu motoru alalı plaka - ruhsat vs tamam. bende ehliyet yok diye bekliyorum . beklerkende ateşle barut bi yerde durmaz deyip, dayanamaz bi kereden bişey olmaz deyip binerim diye o ihtimalide ortadan kaldırmak adına motoru teslim almıyorum. dediğim gibi bundanda zevk almaya başladım. bugün yada pazartesi sertifikalar gelecekmiş ehliyet kursuna. eğer gelirse salı gününe randevu aldım zaten . yetişirse salı yetişmezse çarşamba günü ehliyet elimde ve hemen davul zurna ekibi ile efe hondaya cbf 150 yi gelinliği içinde almaya. :bounce: :rendeer: :queen::queen::queen: :cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:29 ----------
arkadaşlar
1- gelecek olan parti depremden çok önce yola çıkmıştı.
2- gecikme nedeni mısırın süveyş kanalını kapatması gemi süveyşten giremezse ümit burnu çok tehlikeli ve aylarca sürecek bir yolculuk olacak. o nedenle beklemişlerdir kanalın açılmasını.
3- cbf 150 çinde üretiliyor japonyada değil.
bu sebeplerden dolayı radyasyon gibi bir ihtimal yok . takmayın kafanıza. çok takıyorsanız bana yeni gelenlerden alırsınız ben de benim motoru veririm ( radyasyon farkı isterim ama hahahahahahahah)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO