Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
mete_han
03 Mart 2011, 23:00
Çok teşekkür ederim metehan abi inşallah kazasız belasız kullanmak nasip olur bu forumda senden daha öğreneceğimiz çok şey olacak... :)[COLOR="Silver"]
:
valla dostum ben artık unumu eleyip eleğimi astım...benden bu aralar çok ciddi teknik paylaşımlar beklemeyin yüzeysel cevaplar verebilir geyiğe sarabilirim...idare ediniz...:rendeer:
Bugün sıfır CBF150 için kaporamı verdim sözleşmemi yaptım geriye 10-15 Mart arası gelecek olan siyah incim kalıyor. O da geldikten sonra sıfır Nolan parlak siyah kask alıp takımımı tamamlamak istiyorum ve otobüs trafiğinden nefret ettiğim İzmir yollarına kendi aracımla düşmek istiyorum :)
doğru karar...Nisan başı deniyor ama bilinmez tabi...
mete_han limon kasasına terfi ettim
hayırlısıyla senide tam korumalı nizami bir zürücü yapıcaz abi...herşey yavaş yavaş...düşe kalka öğrenicen bu işler...bir parende bir takla atıp düşmeden asfaltla tanışmadan olmaz...:rendeer:
Tekrardan hoş geldin diyelim o zaman. Geçmiş geçmişte kalmıştır, biz şu ana bakalım.
.
aşkımız tekrar alevlendi...2.balayı...:queen:
Metehandro nasılsın paşam :) cbf 150 'ye terfi ettik artık..uleyn hangi taşı kaldırsam altından sen çıkıyorsun..çok yaşa emi.
aga nettin kimlerdensin...valla tanıyamadım...:wiinkk:
Metehan abicim seni yine aramızda gördüğümüze çok sevindim.Bilesin:))Sen cbf topacının fenomenisin:)Bunu unutma ve bu topacı sensiz koma:P
abi çızıktırıcaz siz değerli dostlara elimizden geleni yapıcaz...:rendeer:
bu arada plaka ve ruhsat olayından bahsedeceğim.
ankarada trafik sigortası 40.00 TL
dosya parası 2.00 TL
daktilo ile doldurtma 10.00 TL
ruhsat kart parası 117.00 TL
plaka basım ücreti 9.50 TL olmak üzere toplam harcama (MTV hariç)
Toplam = 178.50 TL tutmaktadır. ilgilenenlere duyurulur.
sigorta tutarı hususunda rakam çok düşükmüş ...
koruma demiri mutlaka taktırmalısın...ama o demir olmadan yola çıkma...far koruma demiride şart...
:
Eski Türk filmlerinde yavaş çekimde koşarak sarılma anı geldi gözüme.
Metehan koşarak gelir ve tüm cbf150 topacını kucaklayıverir :P
Eyvallah metehan hocam sağolasın iltifatların için, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Geldiğin iyi oldu yahu, sensiz cbf150 konusu, tuzsuz çorbaya benziyordu:cherry:
.
ve esas oğlan kızı öper...:P Aga burada ciddi şeyler yazmak zorundayım...vaktimin önemli bir kısmını alıyor...eşe dosta bilgi verip tanımadıklarımı es geçme gibi bir lüksüm tavrım zaten yok...bir şey sorulduğunda ya tüm bildiklerimi sonuna kadar üşenmeden yazmalıyım...ya hiç yazmamalıyım diye düşünüyorum...çünkü yeni gelen arkadaşlar forumun son 50 sayfasını okumak yerine doğal olarak kendi sıkıntılarından bahsedip çözüm ve tavsiye istiyorlar...ben çoğu pmlerde diyorum ki hocam beni cepten ara çağrı at ben seni ararım deyip genelde müsait olduğumda hemen arıyorum...telefonda daha rahat paylaşılıyor detaylar...ama yazmak uzun iş ve benim o kadar zamanım ve odaklanasım yok...yanlış anlaşılmasın...:wiinkk:
arkadaşlar depo kılıfı takmayı düşünüyorum,diz örtüsü depoyu çiziyor:pr:
Taktırayımmı varmı başka bir düşüncesi olan:silent:
taktır kanka kılıfı...siyah depoya siyah kılıf taksan sorun olmaz...görsel anlamda ve kullanım amacıyla ideal...
ama benim gibi 4 yıl 2 aydır kılıf depoda bir kez bile çıkarılmadan durmasın tabi...:P
kizilkurt
04 Mart 2011, 01:14
doğru karar...Nisan başı deniyor ama bilinmez tabi...
Demek ki bölgelere göre bayi siparişleri ve teslimleri değişiyor bana gelecek olan için 10 Mart'ı bekliyorum sonra İstanbul'dan plaka işlemlerim var onlar da kısa sürerse motor geldikten 2-3 gün sonra teslim almış olacağım :)
Alper Kaya
04 Mart 2011, 02:12
yeni cbf 11.6ps yani 1ps=1.1bg olduğuna göre yeni cbf 12.7-12.8 arası bi beygire geliyor apache de 13.5 beygir 0.7 beygirin lafımı olur :D
JustRebelde
04 Mart 2011, 02:20
Onemli olan bg degil bence :D 13.5 bg i kac devirde veriyor o daha cok onemli ... torkunada bakmak lazım ne kadar az devir o kadar daha iyi hem yakıt acısından hem güc acısından dimi :)
Alper Kaya
04 Mart 2011, 02:22
bu lafınla cbf dahada güçleniyor kardes bakmanı onerırım torklara :D
Alper Kaya
04 Mart 2011, 05:37
ya arkadaşlar fuara gidene kadar cbf 150 diyim dururdum dier modellerin yüzüne bakmazdım fakat fuarda gördüğüm yeni model tvs 150rtr apachiler gerek dijital göstergeleriyle gerekse çalsıtırmada sonuna kdr açılan devir saatiyle gerekse tasarımıyla beni yedi bitirdi özellikle sarısına hayran kaldım alt sakal baya yakısmıs görevli vibrasyon sorununun hal edildiğini falan söledi fiyatıda cbf le aynı ama cok karasız kaldım sizce bu yeni kasa apacheler nasıldır iimidir
mmucit
04 Mart 2011, 09:09
http://img808.imageshack.us/img808/888/dscf0598.jpg
By abolgi (http://profile.imageshack.us/user/abolgi) at 2011-03-03
Tekrardan hayırlı olsun, tatlı heyecanlar bunlar.
Haklısın, bu konu devir saatli gösterge panelini taktığımızdan beri gözümüzden kaçan bir konu.
Benim motorunda rölantisi 1100-1200 civarında, haftasonuna bi ayar çekelim bakalım karbüratöre.
Gerçi ne kadar yüksek rölanti devri, o kadar çok yakıt tüketimi diye bu güne kadar öğrendik ama sonuçta kılavuzda 1400+- demiş. Demekki öyle olması gerekiyor.
Hatırlatma için teşekkürler Mucit :cat:
Ben de teşekkür ederim, rölanti devrimin düşük olduğunu b ende devir sayacı takınca anlamıştım. O kadar ayar vidasıyla oynadım. En son 1140 devri gördüm. Daha da artıramadım. Eskiden ışıklarda motor stop ediyordu, acaba niye? diyordum.:)
Ah abi tüh, bu konuda seni uyarmayı unuttum önceki mesajımda.
Oradaki daktiloda yazan kişiler "Bu formu daktilo ile doldurmak zorunludur" diyorlar ama işin aslı yok öyle bir şey. Kandırmaca.
Eğer yazın okunabilecek kadar düzgünse, kendin doldursaydın o formu 10 TL cebinde kalırdı 2,5 litre benzin alırdın 100 km. yol yapardın cbf ile :cherry:
Neyse pek önemli değil, hayırlısı olsun.
Bu vesile ile ruhsat alacak diğer arkadaşlara hatırlatalım.
Daktilo ile doldurma parası denilen 10 TL'yi vermeyin arkadaşlar,
dosyanızı kendiniz el yazınız ile okunaklı şekilde doldurun.
Bazı uyanık arkadaşlar 10 TL kazanma yolu bulmuşlar. Maalesef böyle. :pale:
Bilgi için teşekkürler.
Est. üstad konuma erişmem için daha önümde çoook uzun yol ve yıllar var :mrgreen: Ben de güvenmiyorum zaten ama bütçemi korumak için eskiyene kadar bu lastikleri kullanacağım zaten İzmir'de yağışlı havalarda mecbur kalmadıkça çıkmam bazen yağmurda yürüyüş iyi geliyor :cherry:[COLOR="Silver"]
Yürüyüş çok sağlıklıdır. Geçen sene motosikletle işe gidip gelmekten vede çok yemekten 8-10 kilo almıştım. Yazın sıcaklarda verdim. Şimdi yine 3-4 kilo fazlam var. Artık yaza...:)
aşkımız tekrar alevlendi...2.balayı...:queen:
Arada bir yenilemek lazım, ilişkiler zamanla gevşeyebilir. 12 ayar anahtarla azıcık sıktın mı tamamdır, ama yalama yaptırmamak lazım. :P
yeni cbf 11.6ps yani 1ps=1.1bg olduğuna göre yeni cbf 12.7-12.8 arası bi beygire geliyor apache de 13.5 beygir 0.7 beygirin lafımı olur :D
Bencede lafı olmaz ama son sürat gibi bir takıntınız yoksa tork daha önemlidir. Ayrıca motorun ağırlığı da önemlidir. Ayrıca max torku ve max gücü hangi devirde verdiği de bir o kadar önemlidir.
ya arkadaşlar fuara gidene kadar cbf 150 diyim dururdum dier modellerin yüzüne bakmazdım fakat fuarda gördüğüm yeni model tvs 150rtr apachiler gerek dijital göstergeleriyle gerekse çalsıtırmada sonuna kdr açılan devir saatiyle gerekse tasarımıyla beni yedi bitirdi özellikle sarısına hayran kaldım alt sakal baya yakısmıs görevli vibrasyon sorununun hal edildiğini falan söledi fiyatıda cbf le aynı ama cok karasız kaldım sizce bu yeni kasa apacheler nasıldır iimidir
Eskisine göre daha iyidir inş. Şimdi bu motor kötü alınmaz desem yalan demiş olurum. İyice bir incele, vibrasyonu hakkaten kalkmış mı? Sonra servis ve yedek parça durumları nasıl? En önemlisi motorun albenisi var mı, senin için.
İçine sinerse bismillah de al.:cat:
aga nettin kimlerdensin...valla tanıyamadım...:wiinkk:
CBF 150 ci olduk diye,Leopoldo abini tanımazsın tabi..burada çömeziz ya..:cyclopsan
JustRebelde
04 Mart 2011, 15:02
bu lafınla cbf dahada güçleniyor kardes bakmanı onerırım torklara :D
Evet cbf 150 daha güclü gözüküyor cünki daha az devirle yüksek tork veriyor :) bende artık yeni bir cbf 150 sahibi sayılırım nisan başını bekliyorum hayırlısı olur inşallah :)
unsaloc
04 Mart 2011, 15:13
Evet cbf 150 daha güclü gözüküyor cünki daha az devirle yüksek tork veriyor :) bende artık yeni bir cbf 150 sahibi sayılırım nisan başını bekliyorum hayırlısı olur inşallah :)
Yahu koskoca istanbulda motor yok Nisan'ı bekliyoruz duruma bak :cyclopsan
crux2006
04 Mart 2011, 15:46
Evet arkadaşlar sonunda motor paramı denkledim:)Yarın honda duran kardeşlere gidip elindeki motor durumuna bakıcam.En son elinde gri renkli cbf ler vardı ve yeni renklerin mart ayında gelebileceğini söylemişti.Gidelim duruma bakalım bi.
Bu arada bizim motorlar için siz hangi benzini ve hangi benzin istasyonu nu kullanıyorsunuz.En iyi verimi hangisinde alabiliriz.
Motoru teslim aldığımda herhalde içinde idareten bi benzin olacaktır.Orada hemen depoyu da full lemeyi düşünüyorum.
Elden geldiğince aksesuar koparmanın derdince olucam ama satış yetkilisi hatun çok dişliydi pek bişe verecek gibi durmuyordu.Ama limitlerini zorluycam bakalım:)
Dikkat etmem gereken neler var yazarsanız sevinirim?
JustRebelde
04 Mart 2011, 16:07
Evet arkadaşlar sonunda motor paramı denkledim:)Yarın honda duran kardeşlere gidip elindeki motor durumuna bakıcam.En son elinde gri renkli cbf ler vardı ve yeni renklerin mart ayında gelebileceğini söylemişti.Gidelim duruma bakalım bi.
Bu arada bizim motorlar için siz hangi benzini ve hangi benzin istasyonu nu kullanıyorsunuz.En iyi verimi hangisinde alabiliriz.
Motoru teslim aldığımda herhalde içinde idareten bi benzin olacaktır.Orada hemen depoyu da full lemeyi düşünüyorum.
Elden geldiğince aksesuar koparmanın derdince olucam ama satış yetkilisi hatun çok dişliydi pek bişe verecek gibi durmuyordu.Ama limitlerini zorluycam bakalım:)
Yeni motosikletiniz hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle ...
Bende nisan başında motosikletimi teslim alacagım kullanacagım benzin kesinlikle opet olucak aracımada opet alıyorum gayet memnunum. Bende sadece yan sehpayı söleyebildim başkada söyletmedi bayan zaten susmak zorunda kaldım :) belki teslim alırken depo deri kılıfınıda isterim kısmet artık :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:05 ----------
Yahu koskoca istanbulda motor yok Nisan'ı bekliyoruz duruma bak :cyclopsan
Aynen öyle ama buda bayilere göre degişebiliyor neden derseniz bazı bayiler bana 3900 fiyat verdiler ellerinde motor var fakat ben bir honda bayisinden 3750 fiyat aldım olsun biraz geç olsun hem havalar ısınır daha iyi :)
aybarssurucu
04 Mart 2011, 16:24
KTM'yi alıp sıfır CBF + nakit verecek olan varsa ben özledim CBF'i; hemen yapalım alışverişi :)
TheNightHawk
04 Mart 2011, 16:30
Ablogi motorun hayırlı olsun Gri renk gerçekten motora bence de yakışmış. Benim özel üretim "mavi" kadar olmasa da hoşuma gitti :mrgreen: Havalar güzelleşince biz Ankaralılar herhalde bir yerlerde buluşuruz. Umarım sen de bir an önce ehliyetini alır motoruna alışmaya başlarsın.
kerem182
04 Mart 2011, 16:40
merhaba arkadaşlar,
bu ötv indirimden sonra bende cbf150 ailesine katılmaya karar verdim.
daha doğrusu indirimi bahane edip motorumu biraz daha büyütmek istiyorum.
250cclerle kıyaslayınca cbf150 biraz daha ucuz ve alına bilir kalıyo benim için.
sizde sanırım alma demiyo sunuz. kullanıpta memnun kalmayan sanırım yok.
babaçi
04 Mart 2011, 17:33
merhaba arkadaşlar,
250cclerle kıyaslayınca cbf150 biraz daha ucuz ve alına bilir kalıyo benim için.
daha iyi olabilirdi diye düşünüyoruz sadece:)
pişman olan yoktur,sadece uzun yolda yetmediğinden şikayet edersiniz o kadar.
özellikle tırmanma şeritlerinde:cherry:
savpiras
04 Mart 2011, 17:48
Selam Crux2006.
Ben de yarın duran kardeşlere gidip bir adet cbf 150 almayı düşünüyorum.Eğer fabrikaya gitmezsem öğlende gitmeyi düşünüyorum. İki kişi gidersek pazarlık yapma şansımız artar. Fiyat indirmeseler bile hediye koruma vs. isteriz. Ama 2 kişi her halukarda karlı çıkarız. En kötüsü tanışmış oluruz.
Osman Savaş
Telefon numaralarım: (iş) 0224 295 94 00 (iş cep):0530 76714 94
Cevabını bekliyorum, selamlar..
edit: Özelden mesaj atamıyorum. O yuzden buraya yazdım. Yarın silerim...
babaçi
04 Mart 2011, 18:16
Selam Crux2006.
Ben de yarın duran kardeşlere gidip bir adet cbf 150 almayı düşünüyorum.Eğer fabrikaya gitmezsem öğlende gitmeyi düşünüyorum. İki kişi gidersek pazarlık yapma şansımız artar. Fiyat indirmeseler bile hediye koruma vs. isteriz. Ama 2 kişi her halukarda karlı çıkarız. En kötüsü tanışmış oluruz.
Osman Savaş
honda pek öyle akseuar vermeyi sevmez,yan ayaklık yada koruma demiri alabilirseniz ne ala...
hele bu indirimlerden sonra nasılsa satış derdi olmayacağını düşünürsek, ister al ister alma tavrı takınabilirler
savpiras
04 Mart 2011, 18:25
honda pek öyle akseuar vermeyi sevmez,yan ayaklık yada koruma demiri alabilirseniz ne ala...
hele bu indirimlerden sonra nasılsa satış derdi olmayacağını düşünürsek, ister al ister alma tavrı takınabilirler
Haklısın aslında ama yine de şansımız deneyelim. Domuzdan kıl koparmak sevap derler amiyane tabirle.:)
Aslında birkaç kişi daha bulabilsek süper olur ama nerden, nasıl buluruz hiç bir fikrim yok. Fabrikada birkaç kişiyi kafalamaya çalışıyorum ama kandıramadım hiçbirini henüz. Kısmet artık.
Crux2006 dan da ses seda çıkmadı hala. İnşallah görmüştür mesajımı..
unsaloc
04 Mart 2011, 19:18
Haklısın aslında ama yine de şansımız deneyelim. Domuzdan kıl koparmak sevap derler amiyane tabirle.:)
Aslında birkaç kişi daha bulabilsek süper olur ama nerden, nasıl buluruz hiç bir fikrim yok. Fabrikada birkaç kişiyi kafalamaya çalışıyorum ama kandıramadım hiçbirini henüz. Kısmet artık.
Crux2006 dan da ses seda çıkmadı hala. İnşallah görmüştür mesajımı..
Bursa bana o kadar uzak olmasa , hemen teslim siyahınıda bulabilsek bende katılırdım size ama nakliyesi falan çok tutar Bursa'dan :(
crux2006
04 Mart 2011, 19:21
Selam Crux2006.
Osman Savaş
Dostum az önce aradım duran kardeşlerle görüştüm.Sana güzel bi haber vereyim:pr:
Ellerinde Cbf 150 kalmamış:pr:Ayın 15inde yeni Cbf 150 ler gelecekmiş ancak şöyle bi sıkıntı var ki gelecek motor sayısı (tahminlerine göre)6-7 , ancak motor için sıraya girenlerin sayısı 20 kişiyi buluyormuş.Böyle de büyük bi problemimiz var. Bunların içinden vazgeçen olurmu bilmem ama ben ilk sıradan itibaren ismini yazdıranları arıycam size sıra gelirmi bilemem dedi.Kapora kabul etmiyor.Ben yine de yüzyüze görüşmek amaçlı bi gitmek istiyorum.Tabi ki buluşup gidebiliriz.Hatta güzel de olur bi şekilde baskın taraf olursak belki aksesuar koparma şansımızı artırabiliriz:cherry:Bu aralar çok yoğunum yarın işten saat kaçta çıkarım inan bilmiyorum.Ama 3-4 gibi çıkarım diye tahmin ediyorum.Birşey olurda bana ulaşmak istersen benimde numaram 0542 678 04 65 Sinan PAYYU
savpiras
04 Mart 2011, 19:53
Dostum az önce aradım duran kardeşlerle görüştüm.Sana güzel bi haber vereyim:pr:
Ellerinde Cbf 150 kalmamış:pr:Ayın 15inde yeni Cbf 150 ler gelecekmiş ancak şöyle bi sıkıntı var ki gelecek motor sayısı (tahminlerine göre)6-7 , ancak motor için sıraya girenlerin sayısı 20 kişiyi buluyormuş.Böyle de büyük bi problemimiz var. Bunların içinden vazgeçen olurmu bilmem ama ben ilk sıradan itibaren ismini yazdıranları arıycam size sıra gelirmi bilemem dedi.Kapora kabul etmiyor.Ben yine de yüzyüze görüşmek amaçlı bi gitmek istiyorum.Tabi ki buluşup gidebiliriz.Hatta güzel de olur bi şekilde baskın taraf olursak belki aksesuar koparma şansımızı artırabiliriz:cherry:Bu aralar çok yoğunum yarın işten saat kaçta çıkarım inan bilmiyorum.Ama 3-4 gibi çıkarım diye tahmin ediyorum.Birşey olurda bana ulaşmak istersen benimde numaram 0542 678 04 65 Sinan PAYYU
Hayallerimi yıktın ya..Neyse, biz yine de gidelim. Biraz ısrar edelim, bakarsın bi kıyak yaparlar. benim korkum fiyatı yukseltmeleri hemen.
Yarın öğlende işten çıkacağım. Hava güzel olursa sabahtan işe ybr125 le gitmeyi düşünüyorum. İşten çıkarken ararım seni. Müsait olursan gider bakarız.Numaranı kaydettim.:)
crux2006
04 Mart 2011, 20:21
Aynen benimde hayallerim yıkıldı dostum.Tam 2 yıldır bu motoru almanın hayalini kuruyorum.İşleri toparladım, parayı denkledim, hah alıyorum derken başıma gelene bak:)Yarın gidip yüzyüze görüşürüz dostum.Bakalım neler yapabiliyorlar.Bu ötv indiriminden kaynaklanan bi yığılma tabi ki ama mağdur olmak kötü birşey.İstanbuldakiler bizden daha da kötü durumdalar anladığım kadarıyla.Onlara nisan ayına söz veriyorlarmış.
Bizde inş bu gelecek olan 6-7 cbf den birine sahip oluruz.Hayır bursa da başka yetkili satıcı da yok.İmkanlarımız sınırlı.Başka şehirlerden gidip alalım diycem ehliyet yok nasıl getireceksin.Ambara veya kargoya versen en az 200-300 bayılırsın.Az para değil o parayı motora harcamak aksesuar almak varken boş yere elinden para çıkacak..
Hayırlısı olsun dostum yarın bi gidelim görüşelim de ona göre yol haritası çizeriz:)
AccessTr
04 Mart 2011, 20:28
sonunda motoruma kavuştummmmm yaşasınnn!!!! Yarın fotolarını eklerim :D! Fakat ben nerde gördümde aklımda kaldı bilmiyorum ama VİTES GÖSTERGESİ YOKMUYDU BU YENİ MODELLERDE??? BEN NİYE VAR HATIRLIYORUM
crux2006
04 Mart 2011, 20:41
2011 modellerde devir göstergesi konulup vites göstergesi kaldırıldı.Senin gördüğün Aydoğanx arkadaşımızın yurt dışından getirdiği devir göstergeli ve vites göstergeli panellerdir.Yani orjinal olan 2011 model Cbf 150 lerde vites göstergesi yok devir göstergesi var.
Bu arada hayırlı uğurlu olsun.ALLAH kazadan beladan korusun:)
AccessTr
04 Mart 2011, 20:48
teşekkürler dostum! Söylediğin doğrudur demekki yanlış görmemişim :) peki bizde bu şekilde göstergeyi upgrade edemezmiyiz? ya bi de lafı uzatmadan hemen söyleyeyim :D bu meret ne kadar benzin yakıyo?? yani 10 tl 2,460 lt benzin ile 100 km gider mi? merak ettim :D
savpiras
04 Mart 2011, 20:51
Aynen benimde hayallerim yıkıldı dostum.Tam 2 yıldır bu motoru almanın hayalini kuruyorum.İşleri toparladım, parayı denkledim, hah alıyorum derken başıma gelene bak:)Yarın gidip yüzyüze görüşürüz dostum.Bakalım neler yapabiliyorlar.Bu ötv indiriminden kaynaklanan bi yığılma tabi ki ama mağdur olmak kötü birşey.İstanbuldakiler bizden daha da kötü durumdalar anladığım kadarıyla.Onlara nisan ayına söz veriyorlarmış.
Bizde inş bu gelecek olan 6-7 cbf den birine sahip oluruz.Hayır bursa da başka yetkili satıcı da yok.İmkanlarımız sınırlı.Başka şehirlerden gidip alalım diycem ehliyet yok nasıl getireceksin.Ambara veya kargoya versen en az 200-300 bayılırsın.Az para değil o parayı motora harcamak aksesuar almak varken boş yere elinden para çıkacak..
Hayırlısı olsun dostum yarın bi gidelim görüşelim de ona göre yol haritası çizeriz:)
Başka şehirden getirmek zor ama ben mecbur kalırsam balıkesirden yada civar illerden alabilirim. Gerçi havalar kotu olursa getirmek çok zor olur ama bu yaz motorsuz kalmak istemiyorum. Açıkçası bir an önce motoruma kavuşmak istiyorum. Bu fiyattan alırsam biraz da aksesuar için para kalıyor diye seviniyordum ama pek umudum kalmadı açıkçası..Hayırlısı artık...
crux2006
04 Mart 2011, 21:48
teşekkürler dostum! Söylediğin doğrudur demekki yanlış görmemişim :) peki bizde bu şekilde göstergeyi upgrade edemezmiyiz? ya bi de lafı uzatmadan hemen söyleyeyim :D bu meret ne kadar benzin yakıyo?? yani 10 tl 2,460 lt benzin ile 100 km gider mi? merak ettim :D
Tabi ki upgrade edebilirsiniz.
Ayrıca o vites göstergesinin kaldırılmasına benimde çok canım sıkıldı ama ne yapacaksın büyük firmaların ,küçük ve basit stratejilerinin kurbanı oluyoruz.
Benzin konusunda bildiklerimi söylemem gerekirse kullanım şekline göre şekillenen bi konu bu.Tamamen seninle ilgili.Kendini kasarsan 100km de 2 Lt normal bi kullanımda 2.5 agresif kullanımda ise 3Lt yakıyor diye biliyorum.Ayrıca hondanın yapmış olduğu bi testte 100km yi 5.vites 50km hızla gittiğinde motorun yakıt tüketimi 100km de 1.61 lt ye tekabül ediyormuş.Bunlar benzin ile ilgili benim paylaşabileceğim bilgilerdir.Henüz motorum olmadığı için net birşey diyemem ama arkadaşlar daha doğru saptamalarda bulunabilirler tabi.
@savpiras dostum başka şehirlerden almamıza büyük ihtimalle gerek kalmayacaktır.O kadar sıkma canını bulucaz bi yolunu:cat:
AccessTr
04 Mart 2011, 21:57
yani motoru yüksek vites düşük devirde kullanırsak çokta hız yapmazsak benzin tüketimi azalıyor yanlış anlamadım di mi? hep scooter kullandığımızdan viteslide ne nasıl ne kadar yakar bilmiyorum! saçma sorular soruyorsam affola arkadaşlar
abolgi
04 Mart 2011, 22:25
Ablogi motorun hayırlı olsun Gri renk gerçekten motora bence de yakışmış. Benim özel üretim "mavi" kadar olmasa da hoşuma gitti :mrgreen: Havalar güzelleşince biz Ankaralılar herhalde bir yerlerde buluşuruz. Umarım sen de bir an önce ehliyetini alır motoruna alışmaya başlarsın.
teşekkür ederim dostum. bugün motorumun plakasını onaylatıp, ruhsatıda cebime koydum :P . şimdi ehliyet sınavını beklemeye başladım :queen: . 12 mart 2011 . evraklar ne zaman gelir bilmiyorum ama hemen ehliyete baş vurup alacağım. ardından efe honda . motorun rodaja ihtiyacı olacak :) 1 günümü ayırıp eskişehire doğru molalar vere vere , tavsiye edilen rodaj devirlerinde eskişehir e çay içmeye gider gelirim. 500km cepte. sonrasına allah kerim. :wiinkk:
kizilkurt
04 Mart 2011, 22:28
Ben Rodaj süresini İzmir-Kuşadası arası gidip gelerek yapmayı düşünüyorum yol düzgün görüş mesafesi çok iyi tehlike olacak durumlar da pek yok sakin bir rodaj geçirir motor :)
crux2006
04 Mart 2011, 23:14
yani motoru yüksek vites düşük devirde kullanırsak çokta hız yapmazsak benzin tüketimi azalıyor yanlış anlamadım di mi? hep scooter kullandığımızdan viteslide ne nasıl ne kadar yakar bilmiyorum! saçma sorular soruyorsam affola arkadaşlar
Aynen dostum doğru anlamışsın:)Motorun ekonomi devri 3000 ile 4000 devir arasıdır.5250 devirde en iyi tork değerlerini üretir 7000 devirde de max. gücünü verir.Bunlar motorunu kullanırken aklında bulunsun işine yarayacaktır:cat:
sezginkalkan
05 Mart 2011, 00:35
Tabi ki upgrade edebilirsiniz.
Ayrıca o vites göstergesinin kaldırılmasına benimde çok canım sıkıldı ama ne yapacaksın büyük firmaların ,küçük ve basit stratejilerinin kurbanı oluyoruz.
Benzin konusunda bildiklerimi söylemem gerekirse kullanım şekline göre şekillenen bi konu bu.Tamamen seninle ilgili.Kendini kasarsan 100km de 2 Lt normal bi kullanımda 2.5 agresif kullanımda ise 3Lt yakıyor diye biliyorum.Ayrıca hondanın yapmış olduğu bi testte 100km yi 5.vites 50km hızla gittiğinde motorun yakıt tüketimi 100km de 1.61 lt ye tekabül ediyormuş.Bunlar benzin ile ilgili benim paylaşabileceğim bilgilerdir.Henüz motorum olmadığı için net birşey diyemem ama arkadaşlar daha doğru saptamalarda bulunabilirler tabi.
:cat: ben 14.000 kmdir kullanıyorum. ve sürekli 2 kişi normal kullanımda hemen hemen 10 lira ile 100 km gidebiliyorum ama benzin bu şekilde artarsa gidemicez :(
mete_han
05 Mart 2011, 00:43
Demek ki bölgelere göre bayi siparişleri ve teslimleri değişiyor bana gelecek olan için 10 Mart'ı bekliyorum sonra İstanbul'dan plaka işlemlerim var onlar da kısa sürerse motor geldikten 2-3 gün sonra teslim almış olacağım :)
Fabrikanın sağı solu hiç belli olmuyor...İstanbulda mal bulamazken senin 10 Martta motoruna kavuşacağına şaşırıyorum...
Arada bir yenilemek lazım, ilişkiler zamanla gevşeyebilir. 12 ayar anahtarla azıcık sıktın mı tamamdır, ama yalama yaptırmamak lazım. :P
:
motora bi cila atayım...bi parlatayım belki tekrar alevlenir...:pale:
CBF 150 ci olduk diye,Leopoldo abini tanımazsın tabi..burada çömeziz ya..:cyclopsan
Ooo resi pardon yav...selam sevgiler...sende düştün demek buralara...:queen:
yan ayaklık alabilirsen senin için mucize olur...
KTM'yi alıp sıfır CBF + nakit verecek olan varsa ben özledim CBF'i; hemen yapalım alışverişi :)
aga KTM ye hangi ara girdin...:pale:
merhaba arkadaşlar,
şimdiden hayırlı uğurlu olsun...
Selam Crux2006.
Osman Savaş
sana da hayırlı uğurlu olsun...
sonunda motoruma kavuştummmmm yaşasınnn!!!! Yarın fotolarını eklerim :D! Fakat ben nerde gördümde aklımda kaldı bilmiyorum ama VİTES GÖSTERGESİ YOKMUYDU BU YENİ MODELLERDE??? BEN NİYE VAR HATIRLIYORUM
hayırlı uğurlu olsun...
teşekkür ederim dostum. bugün motorumun plakasını onaylatıp, ruhsatıda cebime koydum :P . şimdi ehliyet sınavını beklemeye başladım :queen: . 12 mart 2011 . evraklar ne zaman gelir bilmiyorum ama hemen ehliyete baş vurup alacağım. ardından efe honda . motorun rodaja ihtiyacı olacak :) 1 günümü ayırıp eskişehire doğru molalar vere vere , tavsiye edilen rodaj devirlerinde eskişehir e çay içmeye gider gelirim. 500km cepte. sonrasına allah kerim. :wiinkk:
ıslatırız inşallah bu yaza...çanta işini önemse...koruma demirsiz asla diyorum hacı abi...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:39 ----------
Ben Rodaj süresini İzmir-Kuşadası arası gidip gelerek yapmayı düşünüyorum yol düzgün görüş mesafesi çok iyi tehlike olacak durumlar da pek yok sakin bir rodaj geçirir motor :)
Rodaj rotaları çizilmeye başlanmış...:P
bende yaza bi Kıbrıs planlıyorum...Asker ziyareti için...hayırlısı bakalım...:cherry:
:cat: ben 14.000 kmdir kullanıyorum. ve sürekli 2 kişi normal kullanımda hemen hemen 10 lira ile 100 km gidebiliyorum ama benzin bu şekilde artarsa gidemicez :(
benim motör 305. kmde yedeğe geçiyor artık namussuz benzin ateş pahası...
kizilkurt
05 Mart 2011, 00:58
Fabrikanın sağı solu hiç belli olmuyor...İstanbulda mal bulamazken senin 10 Martta motoruna kavuşacağına şaşırıyorum...
Siparişlerin sırası var demek ki fabrika her bölgeye ayrı tarihlerde sevkiyat yapıyorsa ve Ege bölgesi Marmara bölgesinden önce siparişlerini tamamladıysa (ki konuştuğum bayi sahibi gelecek Tırın dolduğunu bekleme yapmayacağını normalde tır dolana kadar bekleme sorunu olduğunu söyledi çok aksi durum çıkarsa da 15 Mart civarını bulacağını söyledi) bana o tarihlerde gelecek olması normaldir Metehan abi :)
mete_han
05 Mart 2011, 01:04
Siparişlerin sırası var demek ki fabrika her bölgeye ayrı tarihlerde sevkiyat yapıyorsa ve Ege bölgesi Marmara bölgesinden önce siparişlerini tamamladıysa (ki konuştuğum bayi sahibi gelecek Tırın dolduğunu bekleme yapmayacağını normalde tır dolana kadar bekleme sorunu olduğunu söyledi çok aksi durum çıkarsa da 15 Mart civarını bulacağını söyledi) bana o tarihlerde gelecek olması normaldir Metehan abi :)
ya aslında ben fabrikadan bu detayları öğrenebilirim sizin için...bana müsade edin bir süre...Pazartesi Salıya kadar...çünkü Honda hafta sonu kapalı...Bursa ve İzmir bölgesine teslimat ne zaman gerçekleşecek diye öğrenebilirsem yazayım...çünkü inanın bayilerin dünyadan haberi yok...
kizilkurt
05 Mart 2011, 01:06
ya aslında ben fabrikadan bu detayları öğrenebilirim sizin için...bana müsade edin bir süre...Pazartesi Salıya kadar...çünkü Honda hafta sonu kapalı...Bursa ve İzmir bölgesine teslimat ne zaman gerçekleşecek diye öğrenebilirsem yazayım...çünkü inanın bayilerin dünyadan haberi yok...
Sevinirim umarım aksilik yaşanmaz ve erken ulaşır çünkü projelerimi yetiştirmem için motora ihtiyacım var çünkü sağa sola çıkamıyorum İzmir otobüslerinin yüzünden :pr:
mete_han
05 Mart 2011, 01:11
Sevinirim umarım aksilik yaşanmaz ve erken ulaşır çünkü projelerimi yetiştirmem için motora ihtiyacım var çünkü sağa sola çıkamıyorum İzmir otobüslerinin yüzünden :pr:
İzmirin BELDE otobüslerini özledim valla...:P hatırlarım tabelalarında EVKA 1 falan yazardı...Bornovada teyzem...Bayraklıda dayım...Menderes tarafında teyzeoğullarım...Urlada dıdımın dıdısı oturur...bi geçen yaz gelemedim İzmire...boşum yok...oralar güzel yav...ama motorla çevresi kıyıları tam keşiflik...:rendeer:
kizilkurt
05 Mart 2011, 01:14
İzmirin BELDE otobüslerini özledim valla...:P hatırlarım tabelalarında EVKA 1 falan yazardı...Bornovada teyzem...Bayraklıda dayım...Menderes tarafında teyzeoğullarım...Urlada dıdımın dıdısı oturur...bi geçen yaz gelemedim İzmire...boşum yok...oralar güzel yav...ama motorla çevresi kıyıları tam keşiflik...:rendeer:
Buca'dayım ben de okulum icabı burada oturuyorum. Fakat ne bileyim apachi lere güvenemediğimden motora alarm taktırıp aynı zamanda alarmlı kilit almayı düşünüyorum alarmlı kilitler nasıldır bilginiz var mı :silent:
abolgi
05 Mart 2011, 03:17
ıslatırız inşallah bu yaza...çanta işini önemse...koruma demirsiz asla diyorum hacı abi...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:39 ----------
Metehan benim motor koruma , arka çanta demiri ve yan çanta demirleri ile yan ayak fiyata dahil oldu. bugün baktım çantalara en az 45 lt lik lazım aga. en azından 1 kask ve dizliklerle eldiveni koyabilmeli. yoksa 90 liraya süper bi çanta buldum ama namusssuz 30 litre. sadece kask sığıyor. dizliklerde gireydi içine alacaktım.
mete_han
05 Mart 2011, 08:59
Buca'dayım ben de okulum icabı burada oturuyorum. Fakat ne bileyim apachi lere güvenemediğimden motora alarm taktırıp aynı zamanda alarmlı kilit almayı düşünüyorum alarmlı kilitler nasıldır bilginiz var mı :silent:
Alarm hususunda fazla bilgim yok...çevremde alarmlı motor sahabısı arkadaşım yok...bizim Emrah Arıkan taktırdı...ama çok hassas ayarı olduğu ota .oka kediye toza zın zın ötüp durduğunu bilirim...işlevselmidir ihtiyacmıdır orasını tartışırım...çünkü benim kültürümde makinayı kapıa koymak apartmanın içine koymak yok...illa ki kapalı bir yerde olmalı...
Metehan benim motor koruma , arka çanta demiri ve yan çanta demirleri ile yan ayak fiyata dahil oldu. bugün baktım çantalara en az 45 lt lik lazım aga. en azından 1 kask ve dizliklerle eldiveni koyabilmeli. yoksa 90 liraya süper bi çanta buldum ama namusssuz 30 litre. sadece kask sığıyor. dizliklerde gireydi içine alacaktım.
tamam ama far koruma demiri nerde hani...motoru devirme ihtimalin ve devirme sayın fazla olacaktır...ilk darbeyi koruma demiri alır sonra far grenajının sağ ve sol uçlarıyla durur darbe...o noktada çatlamalar meydana gelir...ve çok can sıkar...o parçayı da taktırırsan artık düşe kalka git istediğin yere çanta dışında hasar gören bölge olmuyor...çantayı ille de Kappa almalısın...dandik çanta alırsan ucuza hem ses yapıyor hemde darbeyi aldığında kırılma ihtimali var...Kappaya alternatif çanta düşünüyorum da galiba yok...
savpiras
05 Mart 2011, 10:38
Bursa bana o kadar uzak olmasa , hemen teslim siyahınıda bulabilsek bende katılırdım size ama nakliyesi falan çok tutar Bursa'dan :(
Hocam sen gel, bir şekilde götürürüz seni tekirdağ a motorunla birlikte. Havalar güzel olsaydı bi tur yapardık tekirdağa doğru. Bi rakı içer dönerdik. Kısmet artık bu yaza....
unsaloc
05 Mart 2011, 10:58
Hocam sen gel, bir şekilde götürürüz seni tekirdağ a motorunla birlikte. Havalar güzel olsaydı bi tur yapardık tekirdağa doğru. Bi rakı içer dönerdik. Kısmet artık bu yaza....
Yaz olsa kargo düşünmek abes olurdu zaten :) Rodaj için bundan iyi fırsat mı olur alır , basar gelirdim yavaş yavaş :)
nankör
05 Mart 2011, 12:06
motosikletiniz hayırlı olsun,kazasız ve belasız kullanın.
belirttiğiniz aksesuarlarla tam olarak kaç tl ye mal ettiniz ? özelden veya buradan öğrenebilirmiyim?
cbf 150 cc ile motosiklet macerasına tekrar başlamak istiyorum hayırlısı ile.
selamlar.
kizilkurt
05 Mart 2011, 12:53
Alarm hususunda fazla bilgim yok...çevremde alarmlı motor sahabısı arkadaşım yok...bizim Emrah Arıkan taktırdı...ama çok hassas ayarı olduğu ota .oka kediye toza zın zın ötüp durduğunu bilirim...işlevselmidir ihtiyacmıdır orasını tartışırım...çünkü benim kültürümde makinayı kapıa koymak apartmanın içine koymak yok...illa ki kapalı bir yerde olmalı...
Kapalı yerde durmasını ben de isterim ama malesef yakınımda kapalı bir otopark yada garaj yok istanbul da olsam sorun yaşamam ama burada malesef apt ın bahçe sınırlamasıyla arasındaki yere çekeceğim motoru hiç olmazsa yatak odası penceremin önünde herhangi bir ses olduğunda duyarım :)
tayfun2609
05 Mart 2011, 13:40
herkeze merhaba
uzun süredir yazılarınızı takip ediyorum. birçok sorunun cevabını soru sormadan buradan bulabildim.
bende fuardan sonra cubuf almaya karar verdim küçük bir araştırma yaparak güngör motorda fiyatların birazdaha makul olduğunu gördüm. motor- koruma demirleri (ful) kappa 35lt çanta, alarm, piton zincir, shoi çeneaçılır kask, balakava, yan sehpa, motor örtüsü, nakliye olarak siparişi verdim birmiktar kaporayıda verdim. pazartesi teslim edeceklerini söylemişlerdi ancak bugünki görüşmemizde ayın 14-15i gibi motorların geleceğini bildirdiler. :pr:
gerçektende bayilerde motorların ne zaman geleceğini bilmiyor. bu iş resmen karaborsaya düştü. 2 ay önce ben fiyat alırken bayiler üzerimize atlıyodu şimdi cevap bile vermiyorlar.
tecrübeli abilerimize birkaç sorum olacak
35 lt çanta işe gidip gelen ve hafta sonları binen biri için yeterlimidir...?
yeni kasaların cıkartmaları bana göre iğrenç bu cıkartmalar sökülüp atılırmı-boyaya zarar verir mi...?
motorların bayilere sevk tarihleriye ilgili kesin bilgii olan varmı...?
verdiğim siparişler dışında koruma ve aksesuar bakımından almam gereken başka birşey var mı...?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden cok teşekkür ederim...
abolgi
05 Mart 2011, 20:41
hocam tur diyon , rakı diyon canımızı çektiriyon.
kizilkurt
05 Mart 2011, 22:38
herkeze merhaba
uzun süredir yazılarınızı takip ediyorum. birçok sorunun cevabını soru sormadan buradan bulabildim.
bende fuardan sonra cubuf almaya karar verdim küçük bir araştırma yaparak güngör motorda fiyatların birazdaha makul olduğunu gördüm. motor- koruma demirleri (ful) kappa 35lt çanta, alarm, piton zincir, shoi çeneaçılır kask, balakava, yan sehpa, motor örtüsü, nakliye olarak siparişi verdim birmiktar kaporayıda verdim. pazartesi teslim edeceklerini söylemişlerdi ancak bugünki görüşmemizde ayın 14-15i gibi motorların geleceğini bildirdiler. :pr:
gerçektende bayilerde motorların ne zaman geleceğini bilmiyor. bu iş resmen karaborsaya düştü. 2 ay önce ben fiyat alırken bayiler üzerimize atlıyodu şimdi cevap bile vermiyorlar.
yeni kasaların cıkartmaları bana göre iğrenç bu cıkartmalar sökülüp atılırmı-boyaya zarar verir mi...?
verdiğim siparişler dışında koruma ve aksesuar bakımından almam gereken başka birşey var mı...?
Kendimce yettiği kadar cevap vermeye çalışayım :)
Cvp 1: Kask koyman için yeterlidir.
Cvp 2: Muhakkak sökülür ama tavsiye etmem onun yerine 2011 model eski kasa CBF150 alabilirsin.
Cvp 3: Her bayinin değişiyor sanırım ama net bilgim yok. Bilgisi olabilecek tek bildğim kişi mete_han abimizdir :)
Cvp 4: Herşeyi almışsın gerisi tamamen senin keyfine bağlı istediğin başka birşey varsa ve motora uydurabiliyorsan alabilirsin :)
Saygılarımla :cat:
Alper Kaya
06 Mart 2011, 01:55
ya acaba su mondial 150mc forumuna bakan varmı ya adamlar cbf motordan sanmıyor cbf max 100km hız ypaıyormus mc ondan asa dielmis her konuda hata fazlası varmıs herekz kendi malınımı ovuyor nedır yada aç tavuk kendini buğday ambarında sanar hesabı resmen bir ağızdan binmesem neyse bindim gördüm bi güzeliğide yok yani:D
mete_han
06 Mart 2011, 02:13
Hacı dayı bu dahildir mevzusuna bende takıldım şimdi...nasıl yani herşey dahil...bi açsana...:P koruma demirleri hediye mi yani...
Kapalı yerde durmasını ben de isterim ama malesef yakınımda kapalı bir otopark yada garaj yok istanbul da olsam sorun yaşamam ama burada malesef apt ın bahçe sınırlamasıyla arasındaki yere çekeceğim motoru hiç olmazsa yatak odası penceremin önünde herhangi bir ses olduğunda duyarım :)
bahçede güvenli olmayacaktır...birde branda alırsın bari...
hocam tur diyon , rakı diyon canımızı çektiriyon.
kamuya açık alanda alkollü tüketim maddelerinden bahsetmek yasaktır..yeni yönetmelik gereği...:P ama karpuz kabuğu düştü gari...:P
herkeze merhaba
tecrübeli abilerimize birkaç sorum olacak
herkese Nisan başı diyor bayiler...çanta hususunda 46 lık kappa işine fazlasıyla yarar...çıkartmaları servis elemanlarına rica et söksünler...
ya acaba su mondial 150mc forumuna bakan varmı ya adamlar cbf motordan sanmıyor cbf max 100km hız ypaıyormus mc ondan asa dielmis her konuda hata fazlası varmıs herekz kendi malınımı ovuyor nedır yada aç tavuk kendini buğday ambarında sanar hesabı resmen bir ağızdan binmesem neyse bindim gördüm bi güzeliğide yok yani:D
cbfi ybr ve tvs ile kıyaslayabilirim ben şahsen...:cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO