Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
GorkeM
10 Nisan 2007, 03:12
MRYLDZ
Halledebilirsin sakın muamelecilere boşuna para kaptırma.
Prometheus
10 Nisan 2007, 03:15
muamelecilere
Garip bir meslek adı :cherry: Bizim burda "takipçi" diyorlar daha kibar oluyor bence :cherry: :mrgreen:
praetorian
10 Nisan 2007, 03:20
walla burda muamelecı dıolar:D
cok ıyı mualemecıler var hatta burada
neyse..
yoruldum calısmaktan
cuneytovuc
10 Nisan 2007, 03:42
Arkadaşlar bu rodaj sonu "1000 bakımı" ne kadar tutuyor sorması ayıptır ve neler için ? :silent:
Prometheus
10 Nisan 2007, 03:45
40-50 civarıdır. Geçen ekim ayında öyleydi.
sarrrman
10 Nisan 2007, 04:08
1000 bakımı 15 ytl ; sadece yağ ücreti...
st_erdogan
10 Nisan 2007, 05:36
1000 bakımı 15 ytl ; sadece yağ ücreti...
Üç ay sonra, bugün A2 ehliyetime kavuştum, bizim oğlan da 1100e geldi bu arada neredeyse. Yarın götürüyorum servise. Standart prosedür sağının solunun kontrol edilmesi, yağının değişmesi sadece değil mi? Servis ücreti alınmıyor bu iş için?
seruvenci80
10 Nisan 2007, 08:13
napıyosunuz bakalım yeğenler kirveler abiler kardeşler ? çığ gibi büyüyen cbf saltanatını görmek ne güzel..özellikle yollarda yardıra yardıra nazlı nazlı giden cbf lerle karşılaşmak güsel gerçekten...
hey cbf çılar..biraz yapın bakalım bi organizasyon yaa..tonla adamsınız yaw..ha derseniz herkes birbirinden bekler böyle şeyleri..o zaman ben yaparım..gelin bakalım bi bi araya, konuşak tartışak değerlendirek..havalarda güsel..tatlısucularda gelir artık..hadi bakem eller havaya..yollarda görelim cbf leri ;)
omerdusmez
10 Nisan 2007, 13:23
halledebilirsin, forumda aratırsan detaylarını yazmışlardı
ayrıca siyah yerine kırmızı aldığına emin ol daha çok sevineceksin
ileride hatırlarsın bu dediğimi...
Hocam Neden kırmızıyı aldıgına Sevinicek ben şahsen siyah alıcam Kesinlikle Olmassa Olmas ama nedeni geçerli bi sebep içeriyor iseee Ki bunu sölersen Sevinirim Bende Kırmızı alırım ??? Cvp ını beklıom **:)
Luxor
10 Nisan 2007, 14:01
Hocam Neden kırmızıyı aldıgına Sevinicek ben şahsen siyah alıcam Kesinlikle Olmassa Olmas ama nedeni geçerli bi sebep içeriyor iseee Ki bunu sölersen Sevinirim Bende Kırmızı alırım ??? Cvp ını beklıom **:)
bu olay tamamen bir zevk meselesi ancak kırmızının bir 2 artısı da var tabii ki
bence:
1- daha az kir gösteriyor, siyahın gözüne gerçekten çok hoş gözükmesi için devamlı olarak gıcır gıcır olması gerekiyor, biraz da olsa kirli olsa kırmızıya nazaran çok kötü duruyor
2- sadece kırmızı değil, ışığına göre bordo veya 1 2 ton farklı renk olarak da gözüküyor
3- çoğu siyah alan arkadaşım bir süre sonra kırmızıyı daha çok beğenmeye başladıklarını söylediler
4- siyah renk bir yerden sonra çok monoton kalıyor, kırmızı renk yolda daha çok kendini belli ediyor
5- ben de ilk siyah almak istemiştim ama şimdi iyiki kırmızı almışım diyorum
omerdusmez
10 Nisan 2007, 14:23
Aslında Bras ikna Oldum Gerçekten Tşk Ama şu yanlardaki Motif bozuyor kahverengi gibi olan Onları kaldırıcam Ama bilmiom hala ginede Çok teşşkür..!
Cloud
10 Nisan 2007, 15:26
bu olay tamamen bir zevk meselesi ancak kırmızının bir 2 artısı da var tabii ki
bence:
1- daha az kir gösteriyor, siyahın gözüne gerçekten çok hoş gözükmesi için devamlı olarak gıcır gıcır olması gerekiyor, biraz da olsa kirli olsa kırmızıya nazaran çok kötü duruyor
2- sadece kırmızı değil, ışığına göre bordo veya 1 2 ton farklı renk olarak da gözüküyor
3- çoğu siyah alan arkadaşım bir süre sonra kırmızıyı daha çok beğenmeye başladıklarını söylediler
4- siyah renk bir yerden sonra çok monoton kalıyor, kırmızı renk yolda daha çok kendini belli ediyor
5- ben de ilk siyah almak istemiştim ama şimdi iyiki kırmızı almışım diyorum
:cat: Aynen katılıyorum, ben de siyah yerine tesadüfen kırmızı almıştım, ama şimdi iyiki almışım diyorum, siyah daha basit duruyor.
ultraukala
10 Nisan 2007, 16:28
Valla her geçen gün yollarda biraz daha cbf150 görmeye başladım açıkçası bordo rengi gerçekten güzel.Siyah takıntısı olmayanlar bordoyu es geçmesinler.temizlik hastası olanlar için siyah her zaman süper..Parlatıldığında siyah çok ilgi çekici duruyor...benim cbf işi yattı şu sıralar ikinci el bi ybr bakıyorum işim olmazsa sıfır alacağım gidip de bir cbf150...
omerdusmez
10 Nisan 2007, 18:25
Ben Siyah almaya karar verdim Temizlik konusunda Çok titizim Eminim Pişman olmicam Tşk ederim ...
sarrrman
10 Nisan 2007, 18:35
estetik kaygıların ötesinde kırmızı göz tarafından en kolay ve öncelikle algılanan renktir..görünme konusunda büyük sıkıntılar çektiğimiz düşünülürse bu küçük detay bile dikkate alınmaya değer bence...
lew242
10 Nisan 2007, 18:39
9000 RPM is 120Kmh, I promise, I have tacho.
omerdusmez
10 Nisan 2007, 18:48
estetik kaygıların ötesinde kırmızı göz tarafından en kolay ve öncelikle algılanan renktir..görünme konusunda büyük sıkıntılar çektiğimiz düşünülürse bu küçük detay bile dikkate alınmaya değer bence...
Amacım Gözlerde 2. planda olmak Dikkat çekmemek Dikkati sevmem Vede geceleri hayalet gibi gitmek Siyahh bi şekilde vede Cantlarıda siyah Boyiicam..:cat:
Neden Dikkat çekmek istemiom Ehliyetim yok 17 yaşındayım Tam 1 senem var ehliyete..:)
sarrrman
10 Nisan 2007, 19:25
A) Yaş şartı:
1- A1, A2, F ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 17 yaşını bitirmiş olmaları...
sürücü belgesiz kullanmanı da görünmez olmanı da hiç tavsiye etmem...
Cloud
10 Nisan 2007, 19:44
Arkadaşlar, bugün farkettim ki benim koruma demiri de daha önceden ginger'ın dediği gibi ön çamurluğa vurmuş, ufak bir iz bırakmış. İçinizden bazılarınızda ortası olmayan ve daha kalın olan koruma demirlerinden vardı sanırım. İstanbul'da nereden aldığınızı söylerseniz gidip ilk fırsatta değiştireceğim koruma demirini.
st_erdogan
10 Nisan 2007, 20:07
Arkadaşlar bu rodaj sonu "1000 bakımı" ne kadar tutuyor sorması ayıptır ve neler için ? :silent:
Bugün bakıma gittim (1100 bakımı oldu gerçi)
Honda Efe'de sağolsunlar Okan usta, Barkev bey, Emre bey hepsi çok ilgililer. Barkev beyin özel kahvesini tavsiye ederim.
Bakımda öncelikle yağınız değişiyor. Eskisi boşaltılıp bir litre Castrol Magnetec konuyor ki sadece bunun ücreti alınıyor. 18 lira 49 kuruş :)
Motorunuz yıkanıyor, zinciri yağlanıyor, isteğe bağlı olarak fren, süspansiyon kontrolleri yapılıyor. Servisiniz yapmazsa mutlaka isteyin, en azından bi gözatsınlar.
Bakım sonrası ilk farkedeceğiniz motorun sesinin değişmesi. Daha uysal ve seksi bir ses çıkarıyor ki bilsem daha önce yağı değiştirirdim :)
Ha bir de. Geçenlerde mail grubunda sorulmuştu bakımlar ne zaman diye. 1000 bakımından sonra 3000 bakımları geliyor, yani 3000, 6000, 9000... Rödaj sonrası bakım, 2000 km sonra yapılıyor anlayacağınız.
Son olarak... Bakıma giderken şu arka tarafta bişeyler tutmak için kullandığınız lastik şeyi (adı neyse işte) evde bırakın, benim gibi serviste unutmayın :)
Cloud
10 Nisan 2007, 20:39
Bugün bakıma gittim (1100 bakımı oldu gerçi)
Honda Efe'de sağolsunlar Okan usta, Barkev bey, Emre bey hepsi çok ilgililer. Barkev beyin özel kahvesini tavsiye ederim.
Bakımda öncelikle yağınız değişiyor. Eskisi boşaltılıp bir litre Castrol Magnetec konuyor ki sadece bunun ücreti alınıyor. 18 lira 49 kuruş :)
Motorunuz yıkanıyor, zinciri yağlanıyor, isteğe bağlı olarak fren, süspansiyon kontrolleri yapılıyor. Servisiniz yapmazsa mutlaka isteyin, en azından bi gözatsınlar.
Bakım sonrası ilk farkedeceğiniz motorun sesinin değişmesi. Daha uysal ve seksi bir ses çıkarıyor ki bilsem daha önce yağı değiştirirdim :)
Ha bir de. Geçenlerde mail grubunda sorulmuştu bakımlar ne zaman diye. 1000 bakımından sonra 3000 bakımları geliyor, yani 3000, 6000, 9000... Rödaj sonrası bakım, 2000 km sonra yapılıyor anlayacağınız.
Son olarak... Bakıma giderken şu arka tarafta bişeyler tutmak için kullandığınız lastik şeyi (adı neyse işte) evde bırakın, benim gibi serviste unutmayın :)
Demek Castrol magnatec koydular. benimkine 1000 bakımında Shell koydular ve açıkçası pek de memnun değilim. Şimdi 2400km oldu ve erken 3000 bakımına sokacam, hem yağ azalmış hem de kirli. Artı 1000 bakımından beridir motorun performansından pek de memnun değilim. İstanbul'da motorun bakımını harbiden adam gibi yapacak bayii bilen var mı arkadaşlar, oraya gidelim yahu.
st_erdogan
10 Nisan 2007, 20:42
Demek Castrol magnatec koydular. benimkine 1000 bakımında Shell koydular ve açıkçası pek de memnun değilim. Şimdi 2400km oldu ve erken 3000 bakımına sokacam, hem yağ azalmış hem de kirli. Artı 1000 bakımından beridir motorun performansından pek de memnun değilim. İstanbul'da motorun bakımını harbiden adam gibi yapacak bayii bilen var mı arkadaşlar, oraya gidelim yahu.
Benim bildiğim Hondanın anlaşmalı olduğu yağ kullanılıyor ki o da Castrol olsa gerek. Ya da bayi bazında bir anlaşma vardır belki bilmiyorum :silent:
Cloud
10 Nisan 2007, 20:58
Benim bildiğim Hondanın anlaşmalı olduğu yağ kullanılıyor ki o da Castrol olsa gerek. Ya da bayi bazında bir anlaşma vardır belki bilmiyorum :silent:
Valla şu an faturaya bi daha baktım Shell sx4 15w50 motor yağı diye yazıyor. Ruhsatta tutuyorum ki bu gibi bilgileri başka servise gidersem bilgi vereyim diye.
Benim bildiğim de Magnatec daha iyi yağ ama Shell koymuşlar. Demek ki servisimizi değişecez. Daha fazla ilgilenen servisler var sonuçta.:bounce:
a.banus
10 Nisan 2007, 22:03
st_erdogan yağın numarasınıda yazarsan sevinirim.birde yağ değişimini ara km lerde kendimiz yapsak servise gittiğimizde garanti sorunu yaşarmıyız.3000km de yağ değişimine ğüvenmelimiyiz yoksa
omerdusmez
10 Nisan 2007, 22:51
A) Yaş şartı:
1- A1, A2, F ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 17 yaşını bitirmiş olmaları...
sürücü belgesiz kullanmanı da görünmez olmanı da hiç tavsiye etmem...
Tmm ama 1 senem Var yapacak bişey yok Ve görünmez olursaaam Daha iyi hayalet gibi Otolardan İyi kaçarım ben
Vede Büyük duruyorum
Boy:1.83
Kilo:73
:mrgreen: O yusden çaktırmayın polisler büyük sanıyo:queen: :queen:
praetorian
10 Nisan 2007, 23:16
cloud
bızım ufaklıgada aynı yagdan koyuolar bı sıkayetım olmadı su ana kadar:)
ıstanbuldaysan bı mototala bak ıstersen dıcem ama
bılemıorum
bıldıgım kadarıyla magnatec motora bı sekılde zarar verıodu okumustum ole bısı fakat dedıgım gıbı sımdı net hatırlamıorum
erdo2002
10 Nisan 2007, 23:26
napıyosunuz bakalım yeğenler kirveler abiler kardeşler ? çığ gibi büyüyen cbf saltanatını görmek ne güzel..özellikle yollarda yardıra yardıra nazlı nazlı giden cbf lerle karşılaşmak güsel gerçekten...
hey cbf çılar..biraz yapın bakalım bi organizasyon yaa..tonla adamsınız yaw..ha derseniz herkes birbirinden bekler böyle şeyleri..o zaman ben yaparım..gelin bakalım bi bi araya, konuşak tartışak değerlendirek..havalarda güsel..tatlısucularda gelir artık..hadi bakem eller havaya..yollarda görelim cbf leri ;)
ula senlegeziyemi çıkılır:) Sana yetişiyim derken kaza yaptık hatırlıyorsun:cherry: Grup gezilerinde motorlar beraber gider sen önden kaptırıp gidiyorsun:P 100-110 böyle olurmu kardeşim:salut: :bounce: :queen: ama dediğin doğru bu ara bir gezi yapaım ama grup sürüşü yapacağız ona göre:queen: :queen: :cat: :rendeer:
Valla şu an faturaya bi daha baktım Shell sx4 15w50 motor yağı diye yazıyor. Ruhsatta tutuyorum ki bu gibi bilgileri başka servise gidersem bilgi vereyim diye.
Benim bildiğim de Magnatec daha iyi yağ ama Shell koymuşlar. Demek ki servisimizi değişecez. Daha fazla ilgilenen servisler var sonuçta.:bounce:
ben pendik güngöre gidiyorum.Ordan aldım zaten motoru.Orda bana 1000 bakımının 20 milyon olduğunu söylediler gerekçe olarakda castrol magnetec yağ koyduklarını belirttiler.İstersen orayada bir uğra.Pendik tren istasyonunun hemen arkasında olan caddede.:cat:
st_erdogan yağın numarasınıda yazarsan sevinirim.birde yağ değişimini ara km lerde kendimiz yapsak servise gittiğimizde garanti sorunu yaşarmıyız.3000km de yağ değişimine ğüvenmelimiyiz yoksa
garanti kağıdına işlenmezse bence sorun yaşarsın garantide.:cat: 3 kuruş için garanti dışı kaldığına değmez:wiinkk:
mete_han
10 Nisan 2007, 23:41
sevgili cıbıf 150 cilerrr bizler ne zaman gezeceğizdirrr....bu pazar dijital foto fuarı vardırrr...yeşilköyde moto fuarının olduğu yerde...gitmemek olurmu...
sakin kafayla hem gezeriz fuarı hemde bir florya falan yaparız belki...ne dersiniz...ordan sarayburnuna çay içmeye...10 dakkası 1 ytl den dürbünümle manzara seyrettirilir...
gelen barnak kaldırsın bakim...
Luxor
10 Nisan 2007, 23:44
Tmm ama 1 senem Var yapacak bişey yok Ve görünmez olursaaam Daha iyi hayalet gibi Otolardan İyi kaçarım ben
Vede Büyük duruyorum
Boy:1.83
Kilo:73
:mrgreen: O yusden çaktırmayın polisler büyük sanıyo:queen: :queen:
yanlız bir şeyi unutuyorsun, görünmez olmak HİİİÇÇÇ iyi değildir.
şimdi sana iyi gelebilir ama gece seni görmeyen bir araba üstüne çıktığı zaman keşke daha görünür olsaydım dersin ki umarım böyle birşey olmaz...
ayrıca "Daha iyi hayalet gibi Otolardan İyi kaçarım ben" demenin de hiç bir ehemmiyeti yok çünkü emin ol kaçamazsın...
ps... bu arada yaptığım gezilerin fotoğraflarını bir gezi yazısıyla sizlere de göstermek istiyorum ama hem çok foto var hem de bir türlü nereden başlasam diye toparlayamadım.en kısa zamanda diyorum...
praetorian
10 Nisan 2007, 23:47
bosa konusuyosunuz:)
ben daha once soledıgım gıbı o omerdusmez..
o kucuk gosht raydır
arabaların ıcınden bıle gecıo:D
brody
11 Nisan 2007, 00:11
Ben de bugün 1000km. bakımını yaptırdım. Yağ değişimi yapıldı, arka fren ayarlandı, lastik gibi sünmüş zincir gerdirildi. Zincirden herkes şikayetçiymiş. Servis de merkeze iletiyormuş ama değişen birşey yok. O-ringli iyi bi zincir taktırmak istersek 80milyon civarında dedi servis. Acaba bu fiyat mantıklı mı?
Yağ olarak Castrol Magnetec koydular. Bi forumda otomobiller için üretilen manyetik esaslı yağların motosikletlerde debriyaj kaçırmasına sebep olabileceği yazıyordu. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Ücret olarak sadece yağ ücreti aldılar. 18.49ytl. 3000km. bakımı 54 ytl imiş. Koruma demiri almak istedim ama koruma demirleri tek çeşit ve ben onları beğenmedim. Daha Önce Motoartta gördüm Cbf150 için demir. onlar daha güzeldi. Ankarada bizim motor için koruma demiri bulabileceğimiz başka yer var mı?
Prometheus
11 Nisan 2007, 00:12
Ben dün size 4000 bakımı ücretini söylemişim kusura bakmayın arkadaşlar :)
brody
11 Nisan 2007, 00:20
Ben dün size 4000 bakımı ücretini söylemişim kusura bakmayın arkadaşlar :)
4000km. bakımı yok. 1000den 2000km sonra 3000 bakımı var ondan sonra her 3000de. Bugün özellikle servise sordum, zaten kitağçığında da yukardaki gibi yazıyor.
praetorian
11 Nisan 2007, 00:23
bence cbr a bakmıssın pro..
Prometheus
11 Nisan 2007, 00:28
CBR söyledim zaten ben. Biri sormuştu 1000 bakımı ne kadar diye. Ben de "bizim CBR'ın 1000 bakımı 40 ytl" dedim. 4000 bakımı diyecekken. Yani fikir vermesi açısından CBR söylemiştim ben :cat:
Cloud
11 Nisan 2007, 01:07
Kitapçıkta 1000'den sonra 4000 - 8000 - 12.000 diye gidiyor, ama herkes ve anladığım kadarıyla servisler de 3000 diyor acayip bi durum. Zaten benim motorun yağı 4000'e kadar mümkün değil değişmeden durmaz. Pazartesi bi aksilik olmazsa gidicem.
Mototalde Shell koydular zaten. Belki de yağdan değildir bilmiyorum. Bir D&B'yi deneyelim bakalım servis olarak.
seruvenci80
11 Nisan 2007, 01:09
cloud bahsettiğin koruma demiri bende var..honda mutluhanda bulunmaktadır..kızıltoprakta ve fiyatı takma dahil 50 ytldir
MRYLDZ
11 Nisan 2007, 01:36
arkadaşlar nolan kask alayım diyodum.Bugün Marushin marka çenesi açılan kasklar gördüm.Bu marka hakkında bilgisi olan var mı?cbf 150 mi alınca doğru dürüst bir kaskla yola çıkmak istiyorum :)
piyade
11 Nisan 2007, 10:30
1000 km bakım , 3000 km bakım , 5000 km bakım ........ bu şekilde bakım periyodu devam ediyor.
MRYLDZ , jAPON malı bu kasklar 1958 yılından beri kask uretiyormuş bu firma çok kaliteli kasklarının yanında orta seviye kasklarıda var kasklarda geleneksel japon motifleri kullanıyorlar fiyatları 119 aro ile 400 avro arasında.
selamlar.
omerdusmez
11 Nisan 2007, 10:44
bosa konusuyosunuz:)
ben daha once soledıgım gıbı o omerdusmez..
o kucuk gosht raydır
arabaların ıcınden bıle gecıo:D
:queen: :queen: :queen: :queen:
Özgür aBiiiiiii :queen: :queen: Yapma Abi yaaa :mrgreen: :mrgreen:
Ama işde ne bilim Siyah daha Gizemli duruyo :) Daha çekici Adam baktımı Uzaktan
Laaa bu cbf 600 olmasın Yok yok cbf 500 o Fln böle bi Karıştırma söz konusu Adam Motora bakarken sürücüsüne bakmayı es geçicek:mrgreen: :mrgreen: :bounce:
st_erdogan
11 Nisan 2007, 11:50
Yağ değişimini kendimiz yapsak yağı nereye dökeceğiz bilmiyorum. Servislerde bunun için özel yağ toplama tankları var yağ toplama merkezlerine gönderilen.
Bunun dışında Cloud'ın dediği gibi garantiden çıkarmasan daha iyi edersin. 3000e de götürürüm arada kendim de değiştiririm diyorsan gereği yok bence. Erken götürürsün bakıma en kötü ihtimal. Yağın numarasına da dikkat etmedim bu arada, 10-40lık sanırım.
Luxor
11 Nisan 2007, 12:40
arkadaşlar nolan kask alayım diyodum.Bugün Marushin marka çenesi açılan kasklar gördüm.Bu marka hakkında bilgisi olan var mı?cbf 150 mi alınca doğru dürüst bir kaskla yola çıkmak istiyorum :)
öncelikle ilk tavsiyem eğer doğru dürüst bir kask istiyorsan full-face'den şaşma.,çenesi açılır kask da alabilirsin ama korunma oranın en az %40 azalır bu tip kasklarda.zaten izmir sıcak yer, emin ol devamlı çenesi açık gezeceksin kaskınla ve bir kazada en fazla darbeyi çenenin aldığı düşünülürse kötü yaralanabilirsin.
bunun için bence seni kesinlikle daha fazla koruyacak olan tam kapalı bir kask almanı öneririm.
egelim
11 Nisan 2007, 12:54
izmir de 1000 km bakımı 10 ytl arkadaşlar sadece yağ parası alınıyor:rendeer: ayrıca motorum 2200 km ye geldi ve hala çok memnunum zincirden de gidişindende:rendeer:
cuneytovuc
11 Nisan 2007, 16:21
Açılır çene kask için %40 falan denmiş o konuya açıklık getiriyim dedim,daha önce çok deneyimli abilerimiz testlerden sonuçlar göstererek bu konuya değindi.Kaliteli markaların açılır çeneli kaskları da en az fullface ler kadar sağlam.COX TRIP kullandığım için araştırma yapmak gereği duymuştum.Camın bulunduğu yer zaten birebir sağlamlıkta tek önemli fark çene kısmında,o bölümde çelik parçalarla güçlendirilmiş ve kaliteli bi kilit mekanizmasına sahip.Belli kalitedeki markaları tercih ederseniz 2 model arasında sadece 2 fark var:
1-Açılır çene kasklar 100-150gr daha ağır oluyor,
2-Açılır çene kaskın konforu muazzam derecede iyi,gezilerde kısa duraklamalarda ya da birileriyle konuşmanız gerektiğinde ya da bunaldığınızda tek harekette sorun çözülüyor.Kaskı nereye koyucam derdi kalmıyor.:cat:
Not: nolan n61 var ama artçı kaskı olarak kullanıyorum,cox çok daha rahat...
omerdusmez
11 Nisan 2007, 18:42
Hocam çenesi açılan kasklarda Çok gsll ben şahsen Çok begendım ama
Ona göre fiyat 270 Euro:queen: :queen:
http://www.mototal.com.tr/n102ncom.asp#
Artçı kaskı olarak tanımladıgın kaskında Tipi 0 Artçı onu takmaktansa Kasksiz giderim daha iyi demesin (Kız arkadaşım):queen: :queen:
a.banus
11 Nisan 2007, 20:58
bugün bir motosiklet tamircisi 37lt cappa çantayı 140ytl ye gitirteceğini söyledi fiyat bana uygun geldi siz nedersiniz acaba
Yağ değişimini kendimiz yapsak yağı nereye dökeceğiz bilmiyorum. Servislerde bunun için özel yağ toplama tankları var yağ toplama merkezlerine gönderilen.
Bunun dışında Cloud'ın dediği gibi garantiden çıkarmasan daha iyi edersin. 3000e de götürürüm arada kendim de değiştiririm diyorsan gereği yok bence. Erken götürürsün bakıma en kötü ihtimal. Yağın numarasına da dikkat etmedim bu arada, 10-40lık sanırım.
yağ değişimini kendimiz derken yıkama yağlamacı arkadaşım var 3000km bana uzun km geldi tabiki servisin çağırdığı km lerde servise götürürüm.servis arasındaki km lerden bahsediyorum.arada yağ değiştiğini servis anlarmı diye sormuştum
aykan
11 Nisan 2007, 21:53
arkadaslar dün öğle saatlerinde siyah cbf le acık eksoz dip gaz ataköy 4 üncü kısımdazugrat babanın ordaki caddeden kim dip gaz geçti burdan biri eminim yav açınca eksozu ne ses yapıyo be meret:)
mete_han
11 Nisan 2007, 22:58
cloud bahsettiğin koruma demiri bende var..honda mutluhanda bulunmaktadır..kızıltoprakta ve fiyatı takma dahil 50 ytldir
seruvencı senmiydin bu Ataköydeki psikopat cıbıfcı...:)
o hep dip gaz gider...:mrgreen:
aykan
11 Nisan 2007, 23:04
yavv kim bu canına susamıs:queen: :queen:adam öle bi geçtiki plakasını okusam sölerdim:mrgreen: :mrgreen: eksozu bodruma dönünce açıyom karar verdim manyak güzel sesi var :cherry:
Luxor
11 Nisan 2007, 23:23
Açılır çene kask için %40 falan denmiş o konuya açıklık getiriyim dedim,daha önce çok deneyimli abilerimiz testlerden sonuçlar göstererek bu konuya değindi.Kaliteli markaların açılır çeneli kaskları da en az fullface ler kadar sağlam.COX TRIP kullandığım için araştırma yapmak gereği duymuştum.Camın bulunduğu yer zaten birebir sağlamlıkta tek önemli fark çene kısmında,o bölümde çelik parçalarla güçlendirilmiş ve kaliteli bi kilit mekanizmasına sahip.Belli kalitedeki markaları tercih ederseniz 2 model arasında sadece 2 fark var:
1-Açılır çene kasklar 100-150gr daha ağır oluyor,
2-Açılır çene kaskın konforu muazzam derecede iyi,gezilerde kısa duraklamalarda ya da birileriyle konuşmanız gerektiğinde ya da bunaldığınızda tek harekette sorun çözülüyor.Kaskı nereye koyucam derdi kalmıyor.:cat:
Not: nolan n61 var ama artçı kaskı olarak kullanıyorum,cox çok daha rahat...
ilk olarak buradaki bir kaç eskik noktaya değinmek istiyorum.bende cox trip marka kaskları ve nolanları inceledim.evet nolan bir derece ama malesef cox için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.al eline kaskı ve o kilit yerindeki çene kısmını tutan kanca gibi şeylere dikkatlice bak.
kesinlikle fazla zorlamaya gelemeyecek türden şeyler.ayrıca çene açma düğmesi tam önde ve bas aç tipinde.yani düşüş esnasında olur olur, orası bir yere gelse çene kısmı aynen açılıyor.nolanda ise o kısım 2 ayrı harekette açılıyor.önde dışarı çıkıyor sonra aşağı bastırıyorsunuz ki açılsın çene kısmı.yani bir çarpma ile en azından kilit kısmı açılmayacak türden.
ben kaskımı çok yeni aldığım için ve çok fazla araştırmacı birisi olduğum için sanırım bu konudaki bilgilerim daha taze ve şunu biliyorum ki ben de ilk cox trip almayı düşünmüştüm ama kaskı elime alıp yukarıdaki kıstaslara baktığımda ve çok uzun yıllardır profesyonel derecede motor kullanan arkadaşlarım ile fikir alışverişi yaptığımda kesinlikle full-face de karar kıldım.
ikinci olarak eksik olan kısım ise çenesi açılır kaskların süratli gidişle çok fazla ses yaptığı ve kafayı daha çok oynattığıdır full-face e göre.bunun sebebi
1-daha ağır
2-aerodinamisi full face e göre daha az çünkü düz satıh değil, parçalı bir kask(kapalı halinden bahsediyorum)
3-çok arkadaşım ki yukarıda bahsettiğim çok sıkı motorcu olanlardan tutun da hiç tanımadığım diğer forumlardaki tüm topiclerde söylenen tek bir çok negatif nokta varki bence en önemlisi.
"bir çok kaza olayına şahit olduk ve hemen hemen yarıdan fazlasında çene kısmı genelde olay mahalinden uzakta, kopup fırlamış olarak bulundu" dendiği...
neyse sonuç olarak can sizin, keyif sizin, herkes kendi malına çok güvenir ama bu gibi bariz gerçeklere göz yummayalım lütfen...
hiç bir çeneden açılır kask bir full face kadar güvenilir olamaz.çünkü parçalı her şeyin mukavemeti tek parça maddelere göre çok daha azdır.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO