Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
yatırmama yeminimi unutmuşum. dün viraja hızlı girdim keyifle. yatarken ön teker bir kaydı. motorum yalpaladı da paniklemeyip kurtardım. iyi ki kendim dik pozisyondaydım motoru yatırmışım. yine de kurtarma işini virajda nasıl yaptım bilmiyorum.
sakın cbf 150yi honda pistte test eden eralp hocam gibi:
http://www.motosiklet.net/forum/test-merkezi/20324-honda-cbf-150-yi-bizzat-kendim-denedim-%5Btest%5D.html
gaza gelip de bu motor yatar sanmayın. ya bir teknik var da ben bilmiyorum. ya da bizim motor hafif lastik ince falan gibi etkenler buna mani oluyor. bunun yarısı kadar yatırınca kaydı şebek.
durolarla nasıl yatmış o kadar ya. ben bir daha denemem 2. oldu bu. :pale: feci tırstım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:10 ----------
arkadaşlar attığım linkte eksozun gösterildiği resimde arka lastik desenlerine bir bakar mısınız o lastikler duro mu yoksa fabrika numara mı çekmiş motoru test et diye verirken?
mücahit_89
30 Nisan 2010, 12:17
yatırmama yeminimi unutmuşum. dün viraja hızlı girdim keyifle. yatarken ön teker bir kaydı. motorum yalpaladı da paniklemeyip kurtardım. iyi ki kendim dik pozisyondaydım motoru yatırmışım. yine de kurtarma işini virajda nasıl yaptım bilmiyorum.
http://www.motosiklet.net/forum/test-merkezi/20324-honda-cbf-150-yi-bizzat-kendim-denedim-%5Btest%5D.html
gaza gelip de bu motor yatar sanmayın. ya bir teknik var da ben bilmiyorum. ya da bizim motor hafif lastik ince falan gibi etkenler buna mani oluyor. bunun yarısı kadar yatırınca kaydı şebek.
durolarla nasıl yatmış o kadar ya. ben bir daha denemem 2. oldu bu. :pale: feci tırstım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:10 ----------
arkadaşlar attığım linkte eksozun gösterildiği resimde arka lastik desenlerine bir bakar mısınız o lastikler duro mu yoksa fabrika numara mı çekmiş motoru test et diye verirken?
geçmiş olsun hayırlı olsun bi yerde cizik nokta tız olmamıştır inş:mrgreen:
yatırma olayı çok acayip motorla beraber sende yatarsan kalkamazsın elbet:)vardır bir illaki tatiği...ben yatırmadan dolayı hiç korku yaşamadım iki kişi bile olsam yatırdıkca yatası geliyo makina ama okadar da ileri gitmiyorum,ne kadar yattığımı göremediğim için bişe demicem ama temkinli olmakta fayda var elbet performans makinası değil bunlar ama 60-70 le eğimli bir vırajı hergun rahat rhat alıyorm e5 ten bizim sapağa giriş hergun alıştım aynı yerden ondan da olabilir:)
Rebornx4
30 Nisan 2010, 15:47
şimdi düşünmezsen yarın başın dert olurhayrlı olsun fazla degıl 1 hafta sonra alışırsınız birbirinize sonra nerde bunun zenonu dersineğer düşünüyosan alalım bir sey kardeş...
http://www.hepsiburada.com/cyclone-h4-8000k-millenium-dijital-xenon-aydinlatma-kiti-012223/ProductDetails.aspx?productId=otm012223&categoryId=271585
mesela bu seti almışlar 300 tlye sitede indirimde 280...daha düşük fiyatada var ona göre bişeler bakarız ne dersn?
Ahanda bizim sette bu işte sanırım. Pazara cihan abinin takacağı set olması lazım yanlış bilmiyorsam. 8000k takılacak. acil stop düğmesinin altınada bir switch tamamdır işte. Daha ne olsun:)
mücahit_89
30 Nisan 2010, 15:54
Ahanda bizim sette bu işte sanırım. Pazara cihan abinin takacağı set olması lazım yanlış bilmiyorsam. 8000k takılacak. acil stop düğmesinin altınada bir switch tamamdır işte. Daha ne olsun:)
evet kardeş..
http://www.hepsiburada.com/cartech-h4-xenon-far-seti-8000k/ProductDetails.aspx?productId=otrotah48000&categoryId=271585#tablnk
bende bunu alıcam herşeyi aynı 2 yıl balas ve ampul garantısı tabi kalite farkı var ama tercih meselesi...bunu sipariş verdim erdi alıcam dedi ortak set...almasada durur bende başkası alır oda olmazsa öbür motoruma takarım:)
neyse,bence o tuşu ön grenajın yan tarafları varya oraya swich koymak daha mantıklı bence ben bide farın etrafına led düşünüyorum ikisinede yan yana swich koycam oraya kokpit gibi bir görüntü olcak tavsiye ederim:)
Unique693
30 Nisan 2010, 17:18
Abi 6000 k al beyaz olsun :wiinkk:
http://www.hepsiburada.com/cartech-h4-xenon-far-seti-6000k/productDetails.aspx?CategoryId=271585&productId=otrotah46000
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:15 ----------
Ora hondanın pisti asfalt kalitesi süper.Sakın denemeyin bizim asfaltlarda :wiinkk:
mücahit_89
30 Nisan 2010, 17:34
Abi 6000 k al beyaz olsun :wiinkk:
http://www.hepsiburada.com/cartech-h4-xenon-far-seti-6000k/productDetails.aspx?CategoryId=271585&productId=otrotah46000
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:15 ----------
Ora hondanın pisti asfalt kalitesi süper.Sakın denemeyin bizim asfaltlarda :wiinkk:
600 k beyaz ışık ama 800 k da ona yakın ve daha güzel diyolar baya bi araştırdım 8000k çok açık mavi nerdeyse beyaz:)
hatta 8000 k nın nasl mavi ışık verdiğini 663 sayfada görebilirsin daha hoş geliyo bana;)
mimoza_cbf_
30 Nisan 2010, 18:44
arkadaşlar bu depomuzun altından geçen arkaya doğru olan sitikırı nerden bulabilirim bilgisi olan varmı
ermanay
30 Nisan 2010, 19:37
arkadaşlar bu depomuzun altından geçen arkaya doğru olan sitikırı nerden bulabilirim bilgisi olan varmı
merhaba,ben istanbuldan Velomoto'dan almıştım güvenilir bir site kargoyla yollamışlardı komple sticker'ı 35 tl'ye almıştım fiyat açısından fikir olsun...
http://www.sahibinden.com/honda_cbf_150_yan_grenaj_stikerlari_orjinal_stikir-81WQQaXQQ21671037WQQpXQQdisplayitem
muratgün
30 Nisan 2010, 21:33
kardeş cila için ismail yardımcı olsun. praktikerde kampanya var. atladı aldı cam gibi cilayı ucuza. dün bi çalışma yaptım zaten sizinle paylaşayım
http://i966.photobucket.com/albums/ae145/jrpiethrower/100_1345.jpg
motorumun adı aynalı tahir olacak yakında :P
valla maşallah tütütütütüt:queen::):P:rendeer:
üstad eyvallah etlik praktikerden sonaxın urununu aldım ındırım varmıs aksamustude bı deneme yaptım cok ıyı cıktı memnun kaldım helal olsun verdıgım para :)
AydoganX
30 Nisan 2010, 21:42
valla maşallah tütütütütüt:queen::):P:rendeer:
üstad eyvallah etlik praktikerden sonaxın urununu aldım ındırım varmıs aksamustude bı deneme yaptım cok ıyı cıktı memnun kaldım helal olsun verdıgım para :)
Bugün tembellik ettim, işlerim yoğundu topiğe pek yazamadım Murat.
Ama zaten bende Etlik Praktikerden Sonax almıştım. :) Krem gibi olanından.
Gayet güzel bir cila, hemde fiyatıda çok güzeldi, gönül rahatlığıyla kullan Murat :rendeer:
muratgün
30 Nisan 2010, 22:41
Bugün tembellik ettim, işlerim yoğundu topiğe pek yazamadım Murat.
Ama zaten bende Etlik Praktikerden Sonax almıştım. :) Krem gibi olanından.
Gayet güzel bir cila, hemde fiyatıda çok güzeldi, gönül rahatlığıyla kullan Murat :rendeer:
eyvallah aga bugun ogleden sonra erken cıktım bı ugruyayım dedım ındırımıde gorunce dayanamadım 14.95e aldım 250 ml lik sadece cila kırmızı kutuda sende aynısından mı aldın yoksam :) saat erkendı yoksa senıde arıyacaktım valla :rendeer::wiinkk: ha bu arada aga bugun tembellık etmıssınde hafta sonuna yarın yada pazara tembellık etmıyelım aga yaww cıkak gazlıyak acıkk nerde angaralı cbfçiler hayden toplanak yaw:queen::cat::P bu guneslı guzel havaların tadını cıkaralım hem bız hemde cubuflar:)
m.şanveren
30 Nisan 2010, 23:20
Beyler bizim motorlarda jikleyi nasıl kullanıyorsunuz...
Benim burda birisi kafamı karıştırdı.Şimdi ben motoru çalıştırırken jikleyi çekiyorum ve marşa basıyorum jikle çekili iken 1 veya 2 dk. çalıştırıyorum,ardından jikleyi kapatıyorum ve kapalı vaziyetteyken gazı 1 dakika kadar kesinlikle yüklenmeden sabit tutuyorum.
Gazı bıraktığımda artık rolanti kendi halinde tek tek saymaya başlıyor...
Vatandaşın bana dediği ise:Jikle çekilir ilk marşı aldıktan sonra direk jikle kapatılır ve rolanti o şekilde sabitlenir...
Şimdi benmi doğruyum yoksa arkadaşın dediğimi:silent:
Arkadaş hafiften sallamış :mrgreen: senin bildiğin ve yaptığın doğrusu.
eyvallah aga bugun ogleden sonra erken cıktım bı ugruyayım dedım ındırımıde gorunce dayanamadım 14.95e aldım 250 ml lik sadece cila kırmızı kutuda sende aynısından mı aldın yoksam :) saat erkendı yoksa senıde arıyacaktım valla :rendeer::wiinkk: ha bu arada aga bugun tembellık etmıssınde hafta sonuna yarın yada pazara tembellık etmıyelım aga yaww cıkak gazlıyak acıkk nerde angaralı cbfçiler hayden toplanak yaw:queen::cat::P bu guneslı guzel havaların tadını cıkaralım hem bız hemde cubuflar:)
pazara kızılcahamama mangallı gezimiz var. mailini özelden at da sana da ulaşalım. detayları yarın bildireceğiz.
mücahit_89
01 Mayıs 2010, 00:05
Beyler bizim motorlarda jikleyi nasıl kullanıyorsunuz...
Benim burda birisi kafamı karıştırdı.Şimdi ben motoru çalıştırırken jikleyi çekiyorum ve marşa basıyorum jikle çekili iken 1 veya 2 dk. çalıştırıyorum,ardından jikleyi kapatıyorum ve kapalı vaziyetteyken gazı 1 dakika kadar kesinlikle yüklenmeden sabit tutuyorum.
Gazı bıraktığımda artık rolanti kendi halinde tek tek saymaya başlıyor...
Vatandaşın bana dediği ise:Jikle çekilir ilk marşı aldıktan sonra direk jikle kapatılır ve rolanti o şekilde sabitlenir...
Şimdi benmi doğruyum yoksa arkadaşın dediğimi:silent:
senin yaptığın dogru kardeş arkadaşın bişe bilmiyo:)onun dediği gibi yapsan jigleyi kullanmış olmuyorsun ki!
semih varol
01 Mayıs 2010, 00:05
Valla bizim jikleler çalışmıo gibi gelio bana :) babamın transalpinde jikleyle tek marşta alıo isterse 2 ay yatmış olsun motor. Bense 2 hafta yatınca çalıştırmak için totomu yırtıorum. Bide transalpde jikleyi çekdimi motorun devri artıo 1000 devirdeyse 2000 felan oluo sesi artıo. Bizimkinde jikleyi çek geri it hiç sesde değişim olmuo :)
mücahit_89
01 Mayıs 2010, 00:07
Valla bizim jikleler çalışmıo gibi gelio bana :) babamın transalpinde jikleyle tek marşta alıo isterse 2 ay yatmış olsun motor. Bense 2 hafta yatınca çalıştırmak için totomu yırtıorum. Bide transalpde jikleyi çekdimi motorun devri artıo 1000 devirdeyse 2000 felan oluo sesi artıo. Bizimkinde jikleyi çek geri it hiç sesde değişim olmuo :)
ondaki motor sende olsa seninde devrn artar:)
birde kardeş bende 12 gün yattı motor tek marşta çalıştı maşallah...
birde babamın transalpi olcak ben cbf almazdım ki:)niye aldın sen cbf al transalpı onla gez:)babamın transalpı olsa cbfe binmemki:mrgreen:cbfim duymasın bu aralar performansı dorukta küser bana:)
ermanay
01 Mayıs 2010, 00:07
Bende jikleyi yarıya kadar indirip marşa basarken hafif gaz veriyorum elim gazda ısıtıyorum motoru doğru mu yapıyorum acaba ?
mücahit_89
01 Mayıs 2010, 00:09
Bende jikleyi yarıya kadar indirip marşa basarken hafif gaz veriyorum elim gazda ısıtıyorum motoru doğru mu yapıyorum acaba ?
tabi gazla ısıtmazsan motor ısınmaz zaten otomatik jigle yok manuel gaz vere vere ısıtcan motoru gaza getircen:)
m.şanveren
01 Mayıs 2010, 00:26
Sana yeminle arkadaşım.Benim motor 5 buçuk ay garajda yattı,çıkarttım benzini doldurdum,musluğu açtım ve jikleyle birlikte tek marşta direk çalıştı,sanki 1 saat önce park etmişim gibi...,
Hatta şöyle diyim jikle çekiliyken eksozdan çıkan dumana bakarsan beyaz dumanı görürüsün...Beyaz duman:zengin karışım demek,bilmiyenler için,jikleyi kapattığında duman kaybolur,çünki hava ile yakıt karışımı başlar...
Çalışdığının en basit göstergesidir bu...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:17 ----------
Jikle çekiliyken motorun sesini tekleme sesinden ( tektip ) sese gelinceye kadar gaz kolunu çevir, bu ölçü bizzat ölçtüm (bir buçuk cm.) ( tektip) ses geldiğinde elini sabitle ve jiklede çalıştırmaya devam et 1...2 dk. kadar.
Ardından jikleni kapat,tabi gazkolun haladaha sabit olucak ve görüceksinki,jikleyi kapattığın an motorun sesi güçlenmeye başlıcaktır.
Ozamanda gazı hafif gevşeticeksin ( yarım cm. ) kadar.Motordan tabiri yerindeyse mırıll mırıll ses gelicek:P
İşte o vaki iş tamamdır bırak kolu kendisi tek tek tek saysın rolantiyi:cat:
semih varol
01 Mayıs 2010, 00:43
ondaki motor sende olsa seninde devrn artar:)
birde kardeş bende 12 gün yattı motor tek marşta çalıştı maşallah...
birde babamın transalpi olcak ben cbf almazdım ki:)niye aldın sen cbf al transalpı onla gez:)babamın transalpı olsa cbfe binmemki:mrgreen:cbfim duymasın bu aralar performansı dorukta küser bana:)
Valla babam ehliyeti almadan vermio versede cbf imi satmam ilk motorum :) şehir içinde çok iyi bir motor :) duymasın cbf in küser sana 1 litre yağ yakar görersin :mrgreen:
zenon
01 Mayıs 2010, 01:15
Beyler benim kontak takılma yapıyor nedendir? Anahtar elimde kalcak bir gun ama bakalım ne zaman. Neden yapar bunu? Yağlasam yeterli olur mu? Yoksa kronik birsey mi?
mücahit_89
01 Mayıs 2010, 01:31
Beyler benim kontak takılma yapıyor nedendir? Anahtar elimde kalcak bir gun ama bakalım ne zaman. Neden yapar bunu? Yağlasam yeterli olur mu? Yoksa kronik birsey mi?
evet abi kontakta kronik sorun var ama büyük ihtimal yağlanması gerek bi wd40 al heryere sıkarsın sıkıldıkca:)
sorun çok büyürse takılma çok olursa direk servise hemen değiştirirler garantiden,değiştirmezlerse çağır beni beraber gider dalarız:mrgreen:
metanecho
01 Mayıs 2010, 01:36
kontak takılmasının sebebi yağsız kalması, aynı sorunu yaşarken yağladıktan sonra ortadan kalktı sorun.
AydoganX
01 Mayıs 2010, 01:38
Evet bizim kontakların genel ufak bir sorunu bu. Çözmek için ise periyodik tüm bakımlarda hatta haftasonları temizlik sonrası vs. Gibi durumlarda tüm anahtar delikleri wd40 ile güzelce yağlanmalı. Ben bu şekilde kullanıyorum şu ana kadar kontakta bir zorlama yaşamadım. Wd40 her derde deva :)
@Murat
evet bende bahsettiğin cilanın aynısından almıştım ama sanırım 2 hafta oldu ben alalı , haftasonuna görüşürüz inşallah, ben kaçtım hadi iyi geceler herkese
semih varol
01 Mayıs 2010, 12:53
Bizim cbf lerin lastik basınçları ne olmalı?
m.şanveren
01 Mayıs 2010, 13:23
Bizim cbf lerin lastik basınçları ne olmalı?
Ön _ 25 / Arka _ 29....
Yanlız eğerki artçınla birlikte biniceksen...
Ön _ 25 / Arka _ 31...
Benim kullanma şeklim...
Ön _ 25 / Arka _ 30... olarak kullanıyorum
mbuyuk
01 Mayıs 2010, 14:38
arkadaşlar arada kaldım yardım edin lütfen :silent:konyadayım ben bizim burada pek ikinci el yok hep şehir dışında uzak mesafelerde git gel alım satım derken fiyatlarda neredeyse sıfırına yaklaşıyo ne yapsam ne etsem şaştım kaldım bir ay önce para yoktu motor vardı şimdi ise para var motor yok:salut:
m.şanveren
01 Mayıs 2010, 15:16
arkadaşlar arada kaldım yardım edin lütfen :silent:konyadayım ben bizim burada pek ikinci el yok hep şehir dışında uzak mesafelerde git gel alım satım derken fiyatlarda neredeyse sıfırına yaklaşıyo ne yapsam ne etsem şaştım kaldım bir ay önce para yoktu motor vardı şimdi ise para var motor yok:salut:
Beklemeni tavsiye ederim veya şu ilana bir bak,sahibiyle bir konuş masrafı nedir araştır...
Başkada yapıcak birşey yok:)
http://www.sahibinden.com/ogrenciden_60_000_de_fiyat_dustu-pazarliksiz_-50WQQaXQQ23314657WQQpXQQdisplayitem
mbuyuk
01 Mayıs 2010, 15:44
Beklemeni tavsiye ederim veya şu ilana bir bak,sahibiyle bir konuş masrafı nedir araştır...
Başkada yapıcak birşey yok:)
http://www.sahibinden.com/ogrenciden_60_000_de_fiyat_dustu-pazarliksiz_-50WQQaXQQ23314657WQQpXQQdisplayitem
dediğin gibi bekleyecez artık kardeş yapacak bişey yok:cat: aslında sıfırına yetecek para var ama insan tamamını nakit verince hediyedir indirimdir bişeyler bekliyo :pale: ama bizim buralarda mesafeden nakliyeden olsa gerek pek fazla bişey yapmıyorlar. hani yerse bu para hesabı:farao:
AydoganX
01 Mayıs 2010, 15:49
dediğin gibi bekleyecez artık kardeş yapacak bişey yok:cat: aslında sıfırına yetecek para var ama insan tamamını nakit verince hediyedir indirimdir bişeyler bekliyo :pale: ama bizim buralarda mesafeden nakliyeden olsa gerek pek fazla bişey yapmıyorlar. hani yerse bu para hesabı:farao:
Seni çok iyi anlıyorum. 2 adet sıfır cbf150'yi nakit trink almış birisi olark gram indirim uygulamıyor bayiler. Sinir bozucu bir durum.
Bence de şu zamanda 2.el uygun fiyatlı motor almak daha mantıklı .
Umarım istediğin motora kısa sürede kavuşursun...
mücahit_89
01 Mayıs 2010, 16:03
aslında civar ilcelere gidebilirsin kendini ayarlıyıp,iyice araştırmanı yap güzel bi motor bulursan hem gezi amaçlı olur hemde ucuz olur gidersin otobusle motorunla geri dönersin:wiinkk:
mbuyuk
01 Mayıs 2010, 16:10
aslında civar ilcelere gidebilirsin kendini ayarlıyıp,iyice araştırmanı yap güzel bi motor bulursan hem gezi amaçlı olur hemde ucuz olur gidersin otobusle motorunla geri dönersin:wiinkk:
o da olabilir ama kardeş adam 3300-3500 istiyo temizine git gel devir falan sıfıra yaklaşıyo yani demek istediğim 400-500 lira için nasıl kullanıldığını bilmediğimiz 10-15 bin km yapmış motora değermi siz olsanız ne yapardınız:silent:
mücahit_89
01 Mayıs 2010, 16:20
o da olabilir ama kardeş adam 3300-3500 istiyo temizine git gel devir falan sıfıra yaklaşıyo yani demek istediğim 400-500 lira için nasıl kullanıldığını bilmediğimiz 10-15 bin km yapmış motora değermi siz olsanız ne yapardınız:silent:
3300-3500 mü ben 3.000 e aldım ustunde artı 500 tl vardı motorun lastıkler canta koruma demırı vs vs...2009 model 10.000 altında 3.000 tlye bulman lazım anca git gel deysın...yoksa 4.000 e gelirse bu durum sıfır almak daha mantıklı...
mbuyuk
01 Mayıs 2010, 16:31
Seni çok iyi anlıyorum. 2 adet sıfır cbf150'yi nakit trink almış birisi olark gram indirim uygulamıyor bayiler. Sinir bozucu bir durum.
Bence de şu zamanda 2.el uygun fiyatlı motor almak daha mantıklı .
Umarım istediğin motora kısa sürede kavuşursun...
sağol kardeş zaten alır almaz oring zincir isterim senden.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:28 ----------
3300-3500 mü ben 3.000 e aldım ustunde artı 500 tl vardı motorun lastıkler canta koruma demırı vs vs...2009 model 10.000 altında 3.000 tlye bulman lazım anca git gel deysın...yoksa 4.000 e gelirse bu durum sıfır almak daha mantıklı...
sen yanılmıyosam izmirden almıştın değilmi? ah ahh :pr::pr: nerde ben 3000 e falan bulsam hemmen :cherry:
mücahit_89
01 Mayıs 2010, 17:01
sağol kardeş zaten alır almaz oring zincir isterim senden.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:28 ----------
sen yanılmıyosam izmirden almıştın değilmi? ah ahh :pr::pr: nerde ben 3000 e falan bulsam hemmen :cherry:
yok ben istanbuldan aldım ama şimdi şöyle bişey söyliyim bu iş şans meselesi hatta sıfır motorda bile öle sende sorun çıkar bende çıkmaz:wiinkk:
ayrıca benim ilanda 3.500 yazıyodu:)arkadaş çok sıkışmış...allah bozmasın hala duva ediyorum arkadaşa:)
mbuyuk
01 Mayıs 2010, 17:29
yok ben istanbuldan aldım ama şimdi şöyle bişey söyliyim bu iş şans meselesi hatta sıfır motorda bile öle sende sorun çıkar bende çıkmaz:wiinkk:
ayrıca benim ilanda 3.500 yazıyodu:)arkadaş çok sıkışmış...allah bozmasın hala duva ediyorum arkadaşa:)
Hayırlısı artık kısmet diyelim kardeş bekleyecez başka çare yok:pale:
ultima55
01 Mayıs 2010, 19:37
Hepinize merhaba arkadaşlar bu yaz aranıza katılmak üzereyim.
Bugün bazı honda bayilerini aradım cbf 150 için. Ruhsat plaka dahil 4.100 TL diyen oldu. Plaka ruhsat hariç 4.400 TL diyen oldu. Kafam çok karıştı. Bu fark neden kaynaklanıyor acaba.
mücahit_89
01 Mayıs 2010, 19:42
Hepinize merhaba arkadaşlar bu yaz aranıza katılmak üzereyim.
Bugün bazı honda bayilerini aradım cbf 150 için. Ruhsat plaka dahil 4.100 TL diyen oldu. Plaka ruhsat hariç 4.400 TL diyen oldu. Kafam çok karıştı. Bu fark neden kaynaklanıyor acaba.
şimdiden hayırlı olsun...bekleriz,pişman olmıcaksın:)
bu fark fazla bişey değil seninde gördüğün gibi bu kadar fark her zaman olur bayıler arasında...
ama öneri istersen d&d motordan daha yeni erdi aldı 4.150 ye geldi heralde herşey dahil sen gidip motorunu alıyorsun...
ultima55
01 Mayıs 2010, 19:50
şimdiden hayırlı olsun...bekleriz,pişman olmıcaksın:)
bu fark fazla bişey değil seninde gördüğün gibi bu kadar fark her zaman olur bayıler arasında...
ama öneri istersen d&d motordan daha yeni erdi aldı 4.150 ye geldi heralde herşey dahil sen gidip motorunu alıyorsun...
Pişman olmayacağımdan eminim :)
İşin aslı ben İzmirde oturuyorum. Bugün saat 17:00 gibi Yukseliş hondayı aradım cevap veren olmadı sanırım geciktim biraz. Bu yüzden fiyat edinmek için İstanbuldaki birkaç bayiyi aradım. Pazartesi günü yükselişi arayacağım umarım d&d motor gibi herşey dahil 4.150 TL gibi uygun bir rakama halledebilirim.
mücahit_89
01 Mayıs 2010, 20:06
Pişman olmayacağımdan eminim :)
İşin aslı ben İzmirde oturuyorum. Bugün saat 17:00 gibi Yukseliş hondayı aradım cevap veren olmadı sanırım geciktim biraz. Bu yüzden fiyat edinmek için İstanbuldaki birkaç bayiyi aradım. Pazartesi günü yükselişi arayacağım umarım d&d motor gibi herşey dahil 4.150 TL gibi uygun bir rakama halledebilirim.
ben d&b motoru aldıktan sonrada mukkemmel bi hizmet veriyolar die önermiştim ama izmirdeymişsin:)
evet buyuk ıhtımal hersey dahıl 4.150 ye halledersin....
metanecho
01 Mayıs 2010, 21:39
mutluhan kızıltoprak'ı ara birde. liste fiyatı 3800 olduğu zamanlar herşey dahil 3550 liraya almıştım ben mutluhandan en uygun fiyatı onlar vermişti. daha sonra arkadaşa alacağımız zaman d&b ye gitmiştik ama yine en uygun fiyatı mutluhan vermişti ve oradan almıştık.
ellvis_78
01 Mayıs 2010, 22:29
iyi aksamlar cbf ciler , bu gun duro lastıklerden kurtulup prelli mt 65 on arka takıldı [ 2 gun once on lastık pırtladı , yumurta yaptı namussuz , alanya honda servısı on lastık için 90 tl cektı bende ikisini işçilik dahil 135 e taktırdım , canımızı emanet ettıgımız tekerımız donmeye devam eder inş :cat:
AydoganX
01 Mayıs 2010, 23:04
iyi aksamlar cbf ciler , bu gun duro lastıklerden kurtulup prelli mt 65 on arka takıldı [ 2 gun once on lastık pırtladı , yumurta yaptı namussuz , alanya honda servısı on lastık için 90 tl cektı bende ikisini işçilik dahil 135 e taktırdım , canımızı emanet ettıgımız tekerımız donmeye devam eder inş :cat:
Hayırlı uğurlu olsun yeni lastiklerin. Emin ol özellikle frenajda farkı hissedeceksin :) Durolar resmen sabun.
Ayrıca fiyatta güzel :cat:
arka 31 değil..artçılı 33 artçısız 29 dostlar. ben karma kullandığımdan 31 yaptım (nasıl bir mantıksa:))
atakf1
02 Mayıs 2010, 00:13
evet arkadaşlar nihayet 8000 bakımı 8800 de olsa yaptırdım... sabah servise gittiğimde muhatap olacak adam bulamadım:silent: dün kısa far ampulumde patlamıştı onuda söledim tamam bakarız dediler sadece ben ve bir activa vardı serviste ama adamların motoru bitirmesi 3 saat sürdü :farao: standart şeyler buji ,yağ, hava filitresi, zincir germe yağlama, kontak anahtarı yağlama ,ön disk zımparası ,debriyaj ayarı , rolenti ayarı ,fren ayarı... fatura 73tl ..:farao: bunları ben yapsam 25-30tl tutuyo ve 30dk yaparım ama maksat garanti delinmesin... derken başka bi cbf geldi 8000 bakıma onun durumu biraz ciddi .. sol ön amartisör gidonun oradaki yani en üst taraftan yağ kaçırıyodu yani patlamış... servis bunun garanti dışı olduğunu değiştiremeyeceklerini söledi... haliyle tartışma çıktı.. motordan gelen sesler ondada vardı servistekilere sordum bu ses ne diye- ne sesi motor canavar gibi dediler:silent: sona oradan ayrılıp sanayide meşur kawasaki zzr 1100 tamircisi osman abinin yanına uğradım 4 yıldan sona... beni görünce çok şaşırdı biraz konuştuk.. kendisi sadece 600 cc ve üstü makinelere bakıyo ama eski dost olduğum için benimle ilgilendi:cat: osiloskop ve bilgisayar kontrolünde yaptığı ilk muayenede , krank bilyaları ,engzantrik gergisi ve zincirinin hatalı olduğu vites hilalleri, geçirme mekanizmasınında değişmesi gerektiğini söledi... sona test sürüşü yaptık beraber ona dedimki abi motorda duro lastik var dikkat et diye :cyclopsan 1000 ve 1100 cc makinelere alışık olan osman abim 1-2-3-4 tam gaz abandı makineye ilk sağ dönüşte öle bi yatırdıki benim kırmızı cbf yi koruma demirinin alt tarafı viraj boyunca yer sürttü:queen: cazur cuzur hayatımın belkide en büyük korkusuydu bu ve duro lastikler:silent: 2-3 kez daha öle yattıktan sonada 100 kms ile giderkende bir fren yaptı motor resmen çakıldı:silent: bu nasıl at ki sahibine göre kişniyo valla anlam veremedim sona 1 saat konuştuk.. motoru kullanmasını bilmiyonuz sona lastiğe bahane buluyonuz dedi en iyi lastiği taksan bile kullanmasını bilmiyosan kaydırır düşersin dedi:silent: valla bi yaşıma daha girdim artık sık sık yanına uğrayıp ondan ders alıcam..:cat: bide benim cbf nin eksiklerini ucuz yollu gidericek:cherry: bide fotoğraf ekleyebilseydim neyse yakında oda olur arkadaşlar gerçekten motor sürdüğümüzü sanıyoruz ama aslında emanet gidiyoruz ben bunu anladım 15 yıldan sona.. eğer ileri sürüş dersi veren yada bu işi bilen bir tanıdığınız varsa bence hemen ilgilenin .. herkese kazasız belasız ve dikkatli sürüşler diliyorum..:bounce:
ilhan YAZICI
02 Mayıs 2010, 00:20
cbf enduro değil ama yinede gezmeye yetiyo :mrgreen:
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/75839-tekirdag-mt-adina-gezdim-vize-kizilagac.html#post2046380
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:17 ----------
atakf1 dostum her zaman demişimdir biz sadece kulandığımızı sanıyoruz ama doğru bildiğimiz bir sürü yanlışlık var, en iyisi bu işi doğru bilen birisinden ders almak kesinlikle haklısın :cat:
ellvis_78
02 Mayıs 2010, 00:30
tesekkurler üstat , degıstırmeyı uzunzamandır dusunuyordum ,nasip bu güneymiş
nedym
02 Mayıs 2010, 00:35
arka 31 değil..artçılı 33 artçısız 29 dostlar. ben karma kullandığımdan 31 yaptım (nasıl bir mantıksa:))
Beatten cbf e terfi etmişsin hayırlı olsun:wiinkk:
ultima55
02 Mayıs 2010, 02:04
Öncelikle herkese merhaba,
Bir önceki mesajımda yakında aranıza katılacağımdan bahsetmiştim fakat koruma aksesuarlarını şimdiden almaya karar verdim.
Yaklaşık 3 saattir araştırıyorum önce Lazer Vertigo almaya karar verdim fakat buğulanma sorunun olduğunu gördüm. Şimdi ise Marushin kasklara bakıyorum fakat bir model belirleyemedim.
Cbf 150 kullanan arkadaşlarım acaba siz hangi Marka model kask kullanıyorsunuz? Neler tavsiye edersiniz?
Benim bütçem 250-350 TL civarı.
Keyifli sürüşler dilerim.
mücahit_89
02 Mayıs 2010, 02:27
evet arkadaşlar nihayet 8000 bakımı 8800 de olsa yaptırdım... sabah servise gittiğimde muhatap olacak adam bulamadım:silent: dün kısa far ampulumde patlamıştı onuda söledim tamam bakarız dediler sadece ben ve bir activa vardı serviste ama adamların motoru bitirmesi 3 saat sürdü :farao: standart şeyler buji ,yağ, hava filitresi, zincir germe yağlama, kontak anahtarı yağlama ,ön disk zımparası ,debriyaj ayarı , rolenti ayarı ,fren ayarı... fatura 73tl ..:farao: bunları ben yapsam 25-30tl tutuyo ve 30dk yaparım ama maksat garanti delinmesin... derken başka bi cbf geldi 8000 bakıma onun durumu biraz ciddi .. sol ön amartisör gidonun oradaki yani en üst taraftan yağ kaçırıyodu yani patlamış... servis bunun garanti dışı olduğunu değiştiremeyeceklerini söledi... haliyle tartışma çıktı.. motordan gelen sesler ondada vardı servistekilere sordum bu ses ne diye- ne sesi motor canavar gibi dediler:silent: sona oradan ayrılıp sanayide meşur kawasaki zzr 1100 tamircisi osman abinin yanına uğradım 4 yıldan sona... beni görünce çok şaşırdı biraz konuştuk.. kendisi sadece 600 cc ve üstü makinelere bakıyo ama eski dost olduğum için benimle ilgilendi:cat: osiloskop ve bilgisayar kontrolünde yaptığı ilk muayenede , krank bilyaları ,engzantrik gergisi ve zincirinin hatalı olduğu vites hilalleri, geçirme mekanizmasınında değişmesi gerektiğini söledi... sona test sürüşü yaptık beraber ona dedimki abi motorda duro lastik var dikkat et diye :cyclopsan 1000 ve 1100 cc makinelere alışık olan osman abim 1-2-3-4 tam gaz abandı makineye ilk sağ dönüşte öle bi yatırdıki benim kırmızı cbf yi koruma demirinin alt tarafı viraj boyunca yer sürttü:queen: cazur cuzur hayatımın belkide en büyük korkusuydu bu ve duro lastikler:silent: 2-3 kez daha öle yattıktan sonada 100 kms ile giderkende bir fren yaptı motor resmen çakıldı:silent: bu nasıl at ki sahibine göre kişniyo valla anlam veremedim sona 1 saat konuştuk.. motoru kullanmasını bilmiyonuz sona lastiğe bahane buluyonuz dedi en iyi lastiği taksan bile kullanmasını bilmiyosan kaydırır düşersin dedi:silent: valla bi yaşıma daha girdim artık sık sık yanına uğrayıp ondan ders alıcam..:cat: bide benim cbf nin eksiklerini ucuz yollu gidericek:cherry: bide fotoğraf ekleyebilseydim neyse yakında oda olur arkadaşlar gerçekten motor sürdüğümüzü sanıyoruz ama aslında emanet gidiyoruz ben bunu anladım 15 yıldan sona.. eğer ileri sürüş dersi veren yada bu işi bilen bir tanıdığınız varsa bence hemen ilgilenin .. herkese kazasız belasız ve dikkatli sürüşler diliyorum..:bounce:
8.000 bakımında yaşadıklarını yasadım evet 30 tlye bende degıstırırdım ama garantı muhabbeti işte nese belkıde bundan sonra gitmem motorla ilk bakımım diye gittim...ve motordan servisten sonra çok memnunum maşallah...
anlattıkların tuhafıma gitti hak verdiğim yönü evet öğrenecek çok şey var...ama o durolarla iki kişi nasıl yattı hayret motor zaten oldugu yerde fıren yapsa kayıp dusucek gıbı..birde motorun orasını burasını degıstır demıs motorun daha 8.000 bınde ne alaka dandık mı demek ıstedı çin malımı bu ki motor aksamında o denlı buyuk bı sorun olsun böle yanlış yönlendirmeler yazınca cbfin adı çıkıyor sadece alanlar biliyor almıyanlar soğuyo:wiinkk:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:18 ----------
cbf enduro değil ama yinede gezmeye yetiyo :mrgreen:
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/75839-tekirdag-mt-adina-gezdim-vize-kizilagac.html#post2046380
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:17 ----------
atakf1 dostum her zaman demişimdir biz sadece kulandığımızı sanıyoruz ama doğru bildiğimiz bir sürü yanlışlık var, en iyisi bu işi doğru bilen birisinden ders almak kesinlikle haklısın :cat:
helal olsun hocam dokturmussun ellerıne kollarına tekerine saglık:)
ne guzel yerlerdır oyle yahu tam enduroluk o ortamda sana arkadaslık etmeyı cko ısterdım alıcaksın yemegını vs gez gez sıkılınca yap mangal sucugunu takıl:queen:
artık ruyalarımda goruyorum dusundugum gezılerı delırcemmm:)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:22 ----------
Öncelikle herkese merhaba,
Bir önceki mesajımda yakında aranıza katılacağımdan bahsetmiştim fakat koruma aksesuarlarını şimdiden almaya karar verdim.
Yaklaşık 3 saattir araştırıyorum önce Lazer Vertigo almaya karar verdim fakat buğulanma sorunun olduğunu gördüm. Şimdi ise Marushin kasklara bakıyorum fakat bir model belirleyemedim.
Cbf 150 kullanan arkadaşlarım acaba siz hangi Marka model kask kullanıyorsunuz? Neler tavsiye edersiniz?
Benim bütçem 250-350 TL civarı.
Keyifli sürüşler dilerim.
kardeş ben ls2 cartoon kask kullanıyorum 50-60 la giderken kasktan cok memnunum ama bu hızın ustunde bes para etmez cok ruzgar alıyo sankı kask yok gıbı...bu kask olayıda cok karısık mesela buda fena bugu yapıyor 90 tl fıyatı senın fıyat aralıgında da bugu konusunda sorunsuz bi kask bulamadım ben cok arastırma yaptım ama bugu ıcın sprey alabılırsın onlar kesın cozum ve lazer vertigo benım hosuma gıden kasklardan bıtenesı bırde ls2nın gunes vızorlu kaskı var oda guzel 240 tl cıvarı yanı gidip mağzaya bakıcaksın daha sağlıklı...birde nacızane tavsıyem beyaz tonlu kasklar var onlardan alırsan malum yaz sıyah butun gunesı beynıne topluyor trafıkte kafam ekmek fırını gıbı oluyor:queen:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO