PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi benzin en iyisi? Marka/oktan süper-kurşunsuz?

Sayfa : [1] 2

deardamien
02 Ekim 2006, 21:47
hangi benzin en iyisi? Marka/oktan süper-kurşunsuz?
sölemeyim dedim ama motor için:D:P

enis89
02 Ekim 2006, 22:27
kitapçıkta ne diyorsa o en iyisidir!:queen:

satoyama
02 Ekim 2006, 22:29
abi bence total 97 exellium :cat:

Barış Şuşut
02 Ekim 2006, 22:33
95 oktan süper in üstüne tanımam hem performans olarak hemde yakıt sarfiyatı olarak en iyisidir ...

BİSANCI_42
02 Ekim 2006, 22:34
bp 95 oktan en iyisi bana göre ben hiç bi sorun yaşamadım niye çünkü bi kere benzin değiştirdim diyafram patladı ikisi arasında bağlantı kuramasamda benzini değiştikten sonra oldu

MECİT
02 Ekim 2006, 22:34
Bence 97 Oktan Shell

LesPaul
02 Ekim 2006, 23:13
bu konuyla ilgili memin arkadaşımızın bir yazısı vardı.
arama yaparsan sorunun cevabı orada var:cat:

007
02 Ekim 2006, 23:18
bu konuyla ilgili memin arkadaşımızın bir yazısı vardı.
arama yaparsan sorunun cevabı orada var:cat:

:cat: Serkan kardeşime katılıyorum... Octan ile ilgili bütün bilgileri o topicte bulabilirsin...

babaçi
02 Ekim 2006, 23:32
total 95 kullanıyorum hiç sorun çıkmadı.bir defa 98 oktan aldım çalışmamazlıkyaptı tekledi fazla anlamam ama bir daha 98 almadım

Makine
03 Ekim 2006, 09:57
95 BP Kurşunsuz

MrSandman
03 Ekim 2006, 15:04
Total Excelium 97 kullanıyorum.. İçindeki deterjanlardan heralde motorum daha rahat çalışıyor gayet memnunum.. :)

fakir ama gururlu
03 Ekim 2006, 15:55
marka belirtmek çok doğru olmaz. çünkü yakıtın istasyonda hangi şartlar altında depolandığını, depoyu ne sıklıkla temizlediklerini bilemezseniz. yani opet iyidir, bp kötüdür diye birşey yok. hangi istasyondan memnunsanız oraya devam edin. marka çokta önemli değil. yinede büyük markalar genellikle istasyonlarını daha sıkı denetlediği için onlardan birini seçmeniz yerinde olur.

daha önceden çalıştığım benzin istasyonunda (büyük markalardan biri) pompacıların araçlara koyduğu yanlış yakıtlar ustalar tarafından çekilip tekrar istasyon depolarına boşaltılıyordu. yani pompacı dizel bir araca dalgınlıkla benzin koyuyor. araç istasyona gelmeden önce deposunda mutlaka az da olsa mazot bulunduğu için depoda benzile mazot karışıyor. sonradan farkediyor yanlış yakıt koyduğunu. araç hemen istasyonun arkasına çekiliyor. depodaki benzin mazot karışımı bir kaba boşaltılıyor ve daha sonra kimsenin olmadığı bir vakit tekrrar istasyonun deposuna boşaltılıyor.

çoğu büyük istasyonda mutlaka markanın bir tahlil ekibi vardır. bu ekip pompadan çıkan yakıtları düzenli olarak kalite ve miktar yönünden tahlil eder ve sonuçları raporlaştırıp bir örneğini merkeze gönderip, bir örneğinide istasyonda saklar. bu raporları görebilmek her müşterinin hakkıdır. şüphelendiğiniz istasyonların tahlil raporlarını görün, tahlil ekibiyle konuşun.

oktan olayı ise araçtan araca değişir. üretici hangisini kullanmanızı öneriyorsa onu kullanmalısınız

ozkansava
03 Ekim 2006, 15:58
bp - 95 oktan -kurşunsuz :cat:

gazman
03 Ekim 2006, 17:43
shell en iyi benzin 95 oktan..

Thunder79
03 Ekim 2006, 17:45
Sheel V power artık 97 oktan (1-2 kuruşun hesabını yapmam...):queen:

hasan cbr 125
04 Ekim 2006, 00:29
shell 97 oktan tabi

godfather
04 Ekim 2006, 16:56
reklam olmasın ama ben shell 95" non-pb kullanıyorum . marka değil mesele bana en yakın istasyon shellin ondan marka işi kiiye göre değişir

feritsolak
05 Ekim 2006, 01:05
opet 95 kurşunsuz

Carcharoth
05 Ekim 2006, 01:12
bp - 95 oktan -kurşunsuz :cat:
+1 bende sürekli bunu kullanıyorum. Arada PO dan alıyorum

kenya
05 Ekim 2006, 01:27
Abi bence herkes kendi kullandığı benzini yazmış :) Yokmu şöyle 5-10 çeşit benzin deneyip en iyisini söyleyebilecek kişi?? Ya da yukardaki abilerden biri böyle bişey yaptıysa ve açıklarsa bizde öğrenmiş oluruz. Saygılar...

BİSANCI_42
09 Ekim 2006, 20:48
kenya arkadaş motorlaımız öle demen tahtası değil zaten binbir güçlükle alınıyor bide oyuncakmı edelim tek çeşit olsun boşver o dediğini eski model bmw ciler veya uzun süre motor kullanan kuryelere sorman lazım şahsen ben daha yeniyim şunun surası motor üstünde 15.000 km yaptım daha fazla tecrübem yok onun için başkasına sor

deception
09 Ekim 2006, 20:54
:queen: :queen: :cat: bizim mahalledeki benzinlik en iyisi

Jazzbass
09 Ekim 2006, 20:54
95 BP Kurşunsuz

Bu forum dahilinde, normal hayatta, başka internet sitelerinde okuduğum ustaların yazıları hep bu bezini tavsiye ederler. Ben 3 firmadan benzin aldıktan sonra Bp de karar kılmıştım. Rolantimi bile adam gibi oldu :cat:

Starwars-14
09 Ekim 2006, 21:06
Biri söylemişti üstlerde nerden alıyorsan ordan almaya devam et,benim tercihim OPET kurşunsuz 95

bahadinli
18 Ocak 2007, 20:18
ben 2 senedır turkıyeyı dolasıyorum ama kamyonla.bır senedırde motora bınıyorum.OPET uzerıne ıstasyon tanımam.her seyıyle mukemmel:cat: .
bızım arkadas totalde calısıyordu.oraya gelen kontroller musterılere demıslerki::::
bı ıstasyona gırdınızde yemek ıcın yakıt ıcın hiç fark etmez ,önce WC ye gırın eger wc temızse o ıstasyonun herseyı temızdır.ama temız değilse uzaklasın ordan.bende artık öyle yapıyorum.bı defasındada PO dan aldımız yakıttan dolayı yolda kaldık,mıllet otobanda 100-120 ıle gıdıo bız de 15 le gıdıyoz.o PO nun merkez telını ögrendık ve sıkayette bulunduk....nerdeyse mahkemeye verecektıkte bızım patron vazgectı...
OPET OPET OPET

alp_tunay
18 Ocak 2007, 20:23
Full force dan şaşmayın..Kendi kendine yanıyor..Acaip de bir kokusu var sanki aseton gibi....Daha yanıcı galiba...Güç olarakta bayağı farkediyor...Biraz fiyatı farklı ama değer...

bahadinli
18 Ocak 2007, 20:25
hem opette kartınıda cektırın bırıktırdınız puanlara gene benzın alın.ben busene opetten yaklasık 80 ytl yı geckın benzın aldım beleşşşşşşş:cherry: :cherry: :cherry:

ayrıca fıyatta diger ıstasyonlarla aynııı

racer25
18 Ocak 2007, 20:28
shell/bp 95 oktan.Daha üstün oktanın ömründe negatif rol oynayacağı hakkında bir şeyler duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama ben hep 95 oktan alıyorum

bahadinli
18 Ocak 2007, 20:31
oktan sayısında motorda yazanı alın ama temızlık olarak ıstasyon olarak OPET :cat:

GorkeM
18 Ocak 2007, 20:33
Ben de birkaç hafta önce (bazı arkadaşlar bilirler... supersport buluşmasında...) Fenerbahçe'nin oradaki Shell'den aldım... Hatta birkaç arkadaş daha aldı , ama benim motoru bozdu o benzin... Servise gittiğimde depoyu boşalttık afedersiniz idrar gibi bi benzin boşaldı... Sonra saf masmavi bir benzinle temizledik motoru...
Sonra servisten çıktığımda yolda kaldım :P Gittim Petrol Ofisinden pet şileye BioBenzin aldım , yemyeşil çok değişik bir benzin , ama kaliteli bir benzindi sanırım... Bizim buralarda hep Shell olduğundan dolayı yine shell'den almak zorundayım :(

Bu arada yüksek oktan sibopları eritir... Motorunuz için ne öneriliyorsa onu kullanın... Benimki 95 oktan.

izel
18 Ocak 2007, 20:41
Selamlar,
Bende benzini kızıltoprak Bp den alıyorum. 1 kere PO deneme gafletinde bulundum , motor acaip tekledi, zor çalıştı. Bir daha da PO dan benzin almam.
Her motora göre değişiyor galiba şu benzin işi :)

ilnapoli
18 Ocak 2007, 20:49
Ben de birkaç hafta önce (bazı arkadaşlar bilirler... supersport buluşmasında...) Fenerbahçe'nin oradaki Shell'den aldım... Hatta birkaç arkadaş daha aldı , ama benim motoru bozdu o benzin... Servise gittiğimde depoyu boşalttık afedersiniz idrar gibi bi benzin boşaldı... Sonra saf masmavi bir benzinle temizledik motoru...
Sonra servisten çıktığımda yolda kaldım :P Gittim Petrol Ofisinden pet şileye BioBenzin aldım , yemyeşil çok değişik bir benzin , ama kaliteli bir benzindi sanırım... Bizim buralarda hep Shell olduğundan dolayı yine shell'den almak zorundayım :(

Bu arada yüksek oktan sibopları eritir... Motorunuz için ne öneriliyorsa onu kullanın... Benimki 95 oktan.

Yüksek oktan niye supapları eritsin? araştırmadan yazı yazmayın arkadaşlar önce oktan'ın ne olduğunu bulun öğrenin.. Şimdi çıkmasın yine oktan tartışması.. forumda daha önce çok yazıldı hatta bir arkadaş detaylı olarak anlattı. Sallamayın saçma sapan.

Ben şahsen hem arabama hem motoruma opet'ten alıyorum. İyi midir kötü müdür bilmem, ama sadece onlara güveniyorum. zorda kalırsam ise Po..

Bir de kimse kusura bakmasın ama sanki herkesin motoru r6, 1000 rr falan da shell'in bp'nin opet'in yaptığı benzinleri kıyaslıyosunuz. Bu firmaların hepsi de çoğumuzun motor üreticisinden çok daha büyükler ve profesyonel çalışıyorlar. Sattıkları yakıtlar arasında ne kadar fark olabilir ki? önce siz motorlarınızın bakımlarını yaptırın yetkili servislere zamanında.. hem Türkiye'de benzini değil de benzinciyi sorgulamak araştırmak lazım. deponun içine ne koydukları belli değil. o yüzden hangi marka yakıtı aldığınız değil ne kadar güvenebileceğiniz istasyondan alacağınız yakıt önemlidir. o yüzden zaten benim tercihim Opet-Mehmetçik Vakfı'dır. Zaten TSK da yiyosa, yemeyen benzinci yoktur herhalde..

bahadinli
18 Ocak 2007, 20:53
OPET :rendeer: :rendeer:

GorkeM
18 Ocak 2007, 21:15
@ilnapoli
Araştırmadım özel olarak internetten ama hangi servise gidersen git , hangi ustaya yada ilgilenen birine sorarsan sor ; sana yüksek oktanın subap başlarını erittiğini doğrulayacaktır... Bence sen git araştır biraz...
Not: Bazen illa da biyerlerden araştırmak gerekmez... Bazen tecrube yeterlidir...

rayjay
19 Ocak 2007, 00:18
shell - ankara vadi petrol 95 oktan :cat:

plectrum
22 Ocak 2007, 12:18
BP ULTIMATE 95 oktan kurşunsuz gayet güzel. Bu benzinin özelliği motoru temizlemesi. Opet haricinde tüm benzinleri kullandım(Shell, Total, PO vs.). Şu anda en iyi seçim kendi kanımca Bp Ultimate.

yucika
22 Ocak 2007, 13:12
Benim durumum herkeste biraz daha farklı. Ben Opetten potastumlu bernzin alıyorum. Aslında benim motorum kurşunlu benzinle çalışacak şekilde yapılmış. Kurşunsuz benzin koyunca biraz sorun oluyo. Yani hafiften vuruntu yapıyo. Bir ara kurşunlu benzine uygun araçlar için total istasyonlarında bir katkı veriyolardı. O katkıyı üzerinde yazanın 2 katı kadar koyunca vuruntu düzeliyodu. Artık o katkıda ortadan kalktı. Kurşunlu benzinde bulumuyo pek işin sonunda kendi benzinimi üretmeye başlıyacam heralde.

blue_dolunay
22 Ocak 2007, 13:20
arkadaslar ustalardan tavsiyelerle geldim
250cc ve alt cc motorlalarda opet &bp 95
250cc ve 600cc motorlarda shell & opet & total 97-super tavsiye ediliyor
secim sizin en iyisini deneyerek almak motorunuz degerliir

scorp
22 Ocak 2007, 13:36
Ben arabada depolari fulleyerek. (Hep okul ev arasi gidiyorum) denemeler yapmistim 2 sene once en iyi secmin
Shell olduguna karar verdim.hem performans hem uzun mesafe olarak.
Arabaya en az uyansa Opet oldu araba sacmaladi hemde mesafe azaldi.(2-3 bayiden denedim her seferinde arabanin devir saati kendi kendine yukari asagiya oynar oldu)

simdi ne sacmaliyon motor sitesi araba yazmissin diyeceksiniz dogru ama benzin testini arabayla yapmistim, belki yardimci olur.

limp65
22 Ocak 2007, 14:21
Aklı Kelden Benzini Shell'den almak lazım:) Benim servis 95 oktandan fazlasını alma dedi, birkere Türk Petrolden almak zorunda kaldım motorun sesi soluğu değişti gaz yememeye başladı bi de sürekli aynı bayiden almak lazım hangi marka olursa olsun.

Erfer
25 Ocak 2007, 00:40
honda beat ıcın en ıyı benzın hangısı acaba?

Dogan88
15 Şubat 2007, 13:49
ya ben scootera SHELL V-Power Racing 100 oktan alsam sorun olur mu ki? yanıcılık daha fazla oluyor sanırım???

nitrious81
15 Şubat 2007, 20:29
95 BP Kurşunsuz

Kesınlıkle katılıyorum depoma baska bısı sokmam... Gecen benzın bıttı yolda 50 metre otede petrol ofısı vardı ben 350 metre otedekı BP ye ıttım :queen:

Hee neden mı BP soyle dıyım hanı sormussun bır suru marka kullanıp yokmu karar veren gıbı bısı :silent:

Ben BP , Shell , Opet , PO ve sanırım Akpet den benzın alıyodum yanı canım nerden neresı yakınsa ama bır gun motor bogulmaktn gaz yemememkten stop etmekten bı hal oldu Servıse gıttım karbrtr depo yakıt pomp hepsıne bakıldı yakıt pomp ıflas etmıs depodan gozumle gordum 1 lıtre sulu benzın cıkardık :) tabı bana bu 27 ytl ye mal oldu yakıt pom falan fılan degıstırdık ondan sonra BP den almaya basladım Motor artık bı canavar :queen: Artık o pıs benzını hangı BUYUK marka koyduysa bılmem ama BP degılmıs bunu anladım:bounce:

kamberhan
15 Şubat 2007, 21:11
BP Ultimate daha iyi yanma sağlayarak, sıradan yakıtlara göre daha az zararlı atık bırakır. Daha az karbonmonoksit, daha az yanmamış hidrokarbon ve daha az kükürt... Sonuç, daha temiz hava!

Motor gürültüsünü %26’e kadar azaltan BP Ultimate kurşunsuz, siyah duman salınımını da %30’a varan oranlarda düşürür.

BP Ultimate Kurşunsuz
Daha az zararlı atık
Daha temiz motor
Daha az yakıt tüketimi

BP Ultimate Kurşunsuz, motorda önceden oluşan tortuları %75, yeni tortu oluşumunu ise %97 oranında azaltacak şekilde geliştirilmiştir. Bu sayede, motorun aşınmasını önler.
Daha temiz motor, daha güvenilir motordur.

Düzenli kullanıldığında BP Ultimate Kurşunsuz sayesinde motorunuz daha agresif davranacaktır.

Daha seri motor
Daha düşük tüketim
Üstün motor koruma
Daha az zararlı atık

shell v-power 97 oktan

Bu teknoloji, yakıt sisteminin metal aksamında koruyucu bir film tabakası oluşturarak sürtünmeyi azaltmak ve motorun önemli parçalarını korumak amacıyla tasarlanmıştır. Böylelikle gereksiz enerji kaybı ortadan kalkar, daha ilk dolumdan itibaren aracınız daha iyi bir performans sergilemeye başlar. Shell V-Power Sürtünme Düzenleyici Teknolojisi sizi aracınızın gerçek gücüyle tanıştırır.

Aracınızın valflerinde ve püskürtme sisteminde tortuların oluşmasını engelleyen ve var olanları da temizleyen özel içeriktir.

arkadaşlar yardımcı olmak maksadıyla internet sitelerinden yardım alarak sizlere hazırladım(birebir kopya):)

ya ben scootera SHELL V-Power Racing 100 oktan alsam sorun olur mu ki? yanıcılık daha fazla oluyor sanırım???

ferrariler için özel olarak üretilmiş bi benzin...ferrarin var heralde:mrgreen: işin şakası bence hiç bir yararı olmaz tam tersine zararı olur maddi ve motorunun sağlığı açısından!

TuğrulÖzbek
16 Şubat 2007, 01:23
yüksek sıkıştırma oranına sahip olmayan motorlar için yüksek oktanlı yakıt kullanımı zararlı olur. kullanım klavuzunda hangi oktan sayısında kullanılması tavsiye ediliyorsa onu kullanınız.
9:1 gibi sıkıştırma oranına sahip motorlar için 95 oktan en iyisidir.

İHTİYAR
16 Şubat 2007, 02:05

Hayır,oktan yükseldikçe benzinin parlaması azalır yanma işlemi daha yavaş olur.

semih20
16 Şubat 2007, 02:40
abi ben bir gün işyerindeydim motoru çıkarmak istemedim..gezmek bahane olsun bide motorumu yeni aldım dedim bira iş olsun ..gittim shell den 95 benzin aldım ..benim motorun içindeki benzin ptrolofisine ayitti...şişeyle şehell den benzini getirim ..motordakinide ayrı bir şişeye boşalttım ..renklerini inceledmi shell daha açık renkliydi neyse yanışlarını denemek için beyaz çini ye döktüm ayrı ayrı yerlere..benzinleri ateşe verdim gördüğüm manzara şuydu ..po..çok kısa sürede yandı geçti ..yerde simsiyah his oluştu zaten yanarkende simsiyah duman çıkarıyordu...shellin 95 i ise uzun süre yandı yerde hiç his bırakmadı..anlkicanız bence shell 95 ..gerçi ben sunpet 95 kullanıyorum ama...siz yine deney yapın hangisi daha temiz yanıyosa onu kullanı9n egzozunuz çabuk kurum bağlamasın..çürümesin falan fıstık..

ice300
16 Şubat 2007, 02:46
ben hep 97 oktan benzin kullanıyorum, genellikle opet ve shell i tercih ediyorum, opet bez, peçete falanda veriyor :P

semih20
16 Şubat 2007, 04:33
sadır ofisinden alın:p

ARBETUS
16 Şubat 2007, 09:35
opet 95 ya da bp 95 ama kesinlikle po değil opet aldığım 5 ytl lik benzin ile 43 kem gitmiştim 43. km de po ya girdim. 23. km lerde motor öksürmeye başaldı. opet e zor atım kendimi. ayrıca sabahları ççalışma problemi yaşadım. 5. marşa kadar çalışmamaya başlamıştı.