PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi benzin en iyisi? Marka/oktan süper-kurşunsuz?

Sayfa : 1 [2]

Dogan88
16 Şubat 2007, 14:48
arkadaşlar bugün benzin çizgisinin kırmızıya geldiğini gördüm gittim SHELL istasyonuna. kursunsuz 95 aldım. daha öncedende BP 95 almıstım. SHELL ile aldıgım benzin ile sabahları 2 marşta çalışmaya başladı. BP 95 de tek marşta alıyordu. o yüzden BP Kurşunsuz 95 diyorum ben ;)

spil
16 Şubat 2007, 16:54
95 bp kurşunsuz alıyorum hep

taner_k
16 Şubat 2007, 17:16
95 oktan kurşunsuz hangi benzinlik denk gelirse:P

Strom
16 Şubat 2007, 18:23
Aral , süper kursunsuz

kitapcik 91 Oktan ve yukarisini önermis .

aytskal
16 Şubat 2007, 18:28
Artık üreticiler kullanım kitapçıkları yada manuellerde kullanılması gereken benzini oktan sıkıştırma olarak belirtiyorlar ayrıcada markada belirtiyor bir çoğu yanlız ben bu marka olayının ticari kaygılar taşıdığını düşünüyorum...Hatta artık kullanılması gereken yağ tipinide kitapçıklarda bulabiliyoruz unutulmamalıki bunlar uzun ar-ge çalışmaları sonucu belirlenen kıstaslar.Ben makinemde üreticinin tavsiye ettiği 95 Oktan benzini kullanıyorum zaten genelde motosiklet kullanıcıları 95 oktanı tercih ediyor diye biliyorum marka olayına gelince Opet gerçekten en iyisi...Bunu BP den benzin almış ve egzozun tahliyesinden su atmış biri söylüyor.....

khan_cross
04 Mart 2007, 20:35
en iyi benzinlerden biri VP Racing Fuels.

Burdaki benzilerin kalitesi pek iyi değil. motor bazen gaz iyi yiyor, bazen kötü yiyor. çok fark ettim, çünki motorum KX250 04 her gün değişik çalışiyor.

bahadinli
04 Mart 2007, 21:21
arkadaslar butun benzınler aynıdır...hepsıde aynı yerden cıkarlar....
mesela ank dakı hangı ıstasyona gıdersen gıt hepsıde benzını KIRIKKALEDE KI rafınerıden alıyorlardır .sorabılırsnız......ama bu ıstasyonların kendılerıne has bı özel karısımları var.....yanı hersey ıstasyona gelınce degısıyor.....örnegın po nun benzın sarı olur...bp yesıl olur.....yanı benzının rengını ıstayonların kendılerıne has karısımları degıstırır....artık ne karıstırıyorlarsa......
kısaca butun benzınler rafınerıden ıstasyıona gelene kadar aynıdır.....ondan sonra ıstasyonda olan olur......

benım 48 yasında bı abım var.....totalden emeklı.....o görmus gecırmıs ınsan ondan ögrendım bunları......bence dogru yanı.......ben sadece opet ve podan alıyorum.....po yakın oldgu ıcın.opet ıse opet clup kartım oldugu ıcın puan cektırıp beleş benzın alıyorum.......2006 da 90 ytlye yakın benzın aldım beleş......bı ara da yozgattakı podan aldım...almaz olaydım ıcıne su katmıslar sanırım.....motor 80ı gecmıyordu yaw......

ne oluyorsa ıstasyona gelınce oluyor......

alp_tunay
04 Mart 2007, 23:29
arkadaslar butun benzınler aynıdır...hepsıde aynı yerden cıkarlar....
mesela ank dakı hangı ıstasyona gıdersen gıt hepsıde benzını KIRIKKALEDE KI rafınerıden alıyorlardır .sorabılırsnız......ama bu ıstasyonların kendılerıne has bı özel karısımları var.....yanı hersey ıstasyona gelınce degısıyor.....örnegın po nun benzın sarı olur...bp yesıl olur.....yanı benzının rengını ıstayonların kendılerıne has karısımları degıstırır....artık ne karıstırıyorlarsa......
kısaca butun benzınler rafınerıden ıstasyıona gelene kadar aynıdır.....ondan sonra ıstasyonda olan olur......

benım 48 yasında bı abım var.....totalden emeklı.....o görmus gecırmıs ınsan ondan ögrendım bunları......bence dogru yanı.......ben sadece opet ve podan alıyorum.....po yakın oldgu ıcın.opet ıse opet clup kartım oldugu ıcın puan cektırıp beleş benzın alıyorum.......2006 da 90 ytlye yakın benzın aldım beleş......bı ara da yozgattakı podan aldım...almaz olaydım ıcıne su katmıslar sanırım.....motor 80ı gecmıyordu yaw......

ne oluyorsa ıstasyona gelınce oluyor......

Bp nin benzini gemlik tesisinden geliyor....Diğerleri kırıkkale....Ya da aliağa.....

Benzini sakladıkları tanklar çok önemli.....Yakıt azaldığında tankta kalan bezzini çıkarabilmek için su basar benzin istasyonları.....Ama temizliğini de zamanında yapmaları benzin kalitesi için çok önemli.....

Dört zamanlı sccoterlar için 95 kurşunsuz benzin, İki zamanlılar için bulunabilirse süper bulunamassa 95 oktan benzin...Ama bir miktar yağ karışımı yapmanız motorunuzun ömrünün uzun olmasını sağlar...

illegalrider
06 Mart 2007, 00:09
tabikide bp - 95 oktan kurşunsz süper ......

TuğrulÖzbek
06 Mart 2007, 01:13
benzin konusunda sarıyerde totalden ve maslak opetten aldığımda sorun yaşamıyorum. pazar yeri civarındaki türkpetrolden ne zaman alsam motorda sorun çıkıyor. totalden alınca daha çok gidiyor gibi geliyor fakat yoğun olarak test etmek kısmet olmadı.

cross_kerem
09 Mart 2007, 11:22
95 oktan süper in üstüne tanımam hem performans olarak hemde yakıt sarfiyatı olarak en iyisidir ...

abimize katılıyorum adı üstünde süper benzin.hem aracın az yakmısını sağlar hemde daha hesaplı ama bazı istasyonlar kaldırdı süperi. bide mümkün olduğu kadar aynı yerden almaya bakın kesinlikle pompa fişini alın bir sorun çıkarsa itiraz etme hakkınız var...belli mi olur dimi????:) :) :)

BP ULTIMATE 95 oktan kurşunsuz gayet güzel. Bu benzinin özelliği motoru temizlemesi. Opet haricinde tüm benzinleri kullandım(Shell, Total, PO vs.). Şu anda en iyi seçim kendi kanımca Bp Ultimate.

kardeşim ben bp de pompacıyım bp ultimate 95 oktan değildir 97 oktandır bilgin olsun (bazı arkadaşlar gibi kırıcı bir şekilde cevap yazmıyorum)

deniz_k2
22 Mart 2007, 15:19
hepsini kullandım ama artık shell power 100 oktan tabiki kullanmıyorum sadece diyeceğim shell performansı yüksek 95-97 olabilir

sahapimer
22 Mart 2007, 16:16
Birkaç arkadaşımız konuya değinmiş ancak bende söylemeden geçemeyeceğim.Türkiyedeki petrol dağıtım şirketlerinin kendi rafinerileri yok dolayısı ile hepsi akaryakıtlarını TÜPRAŞ'a ait rafinerilerden alıyorlar.Her akaryakıt firması,tankerler istasyona geldiğinde markasına ait katkı maddesini koyup akaryakıtına ultimate,super pover,vs... gibi isimler veriyor.Burada seçimi belirleyen 2 faktör olmalı 1.Büyük markalar ve istasyonlar denetim yönünden oldukça sıkı davranıyor,aksiliklere karşı tercih edilmeli derim. 2.si ise akaryakıt seçimi de yağ seçimi gibi motorunuzun kullanım klavuzu veya motor özelliklerine göre yapılmalı.Yani yüksek oktanlı benzin motorunuzu kanatlandırmıyor hatta motor özelliklerinize uygun değil ise patlama zamanını değiştirip yıpranmaya neden olabiliyor. Ben 600 cc.cruiser kullanıcısı olarak 95 oktan süper benzin tercih ediyorum.

Tolme
14 Nisan 2008, 02:22
BP ULTIMATE 95 oktan kurşunsuz gayet güzel. Bu benzinin özelliği motoru temizlemesi. Opet haricinde tüm benzinleri kullandım(Shell, Total, PO vs.). Şu anda en iyi seçim kendi kanımca Bp Ultimate.
bende bp opet shell ve PO yu deneme şansım oldu eski motorumla shell ve Po nun benzinlerinde çekişte azalma ve rolantide sapıtma kolay çalışmama gibi şeyler yaşadım Opet ise onlara göre biraz daha iyi ama bence en güzel benzin BP de rolanti saat gibi çekişte çok iyi hic çalışmama problemide yaşamıyorum deneyin bence motorunuzun sesinin bile deiştigine şahit olacaksınız(denediklerimin hepsi 95 oktan)

murti06
14 Nisan 2008, 12:00
PO 95 oktan kurşunsuz +25

SAKİ
14 Nisan 2008, 12:04
Shell 95 oktan kurşunsuz kullanıyorum,motosikletim enjeksiyonlu ve onu çok seviyor.:P

cumoni
14 Nisan 2008, 12:08
Ben 95 oktan benzin kullanırım (kitabında öyle yazıyor). Marka seçmem; istasyon seçerim!

atlantic
14 Nisan 2008, 12:08
Shell 95 oktan kurşunsuz kullanıyorum,motosikletim enjeksiyonlu ve onu çok seviyor.:P

Aynen. :cherry: Daha fazla gidiyorum resmen Shell 95 ile...

zonta
15 Nisan 2008, 19:57
bende shell 95 oktan kullanıyorum.birkeresinde çeyrek depom doluydu üzerimde para varken depoyu fulleyim dedim.pompacı arkadaşında motoru var 100 oktan koydum resmen uçuyor motor dedi.:pr: hadi len dedim içimden ama kıramadım çocugu koy bakalım dedim benim çinçon sapıtmıştı depo bittide hafta sonu kurtuldum shell sanki biraz daha iyigibi :cherry:

digi_boy26
15 Nisan 2008, 22:15
yakıtı başka markalarla karıştırmak iyi değil der benim servisteki ustam. :) tek yerden başla öle devam et dedi bende aldım alalı PO şimdiki adıyla powermax 95 alıyoz öle gidiyo bakalım:). shell'i de denemek lazım 1 depoyla. 100 oktan benim çoni scoter'a iyi gelirmi bilmem işin gerçeği.:P motoru elimize almayalım da :)

genç kaptan
15 Nisan 2008, 22:20
bp 95 kurşunsuz oktan
birim fiyatı(LT) 3.250ytl

navigator55
15 Nisan 2008, 22:44
Sıkıştırma oranı 11.5:1 den düşük ne tür motor olursa olsun arkadaşınız veya kim ne derse desin hatta pompacının gazına gelerek deponuza koymayın ,genel
olarak satışı ağır gittiğinden yüzü yumuşak veya kararsız sürücülere bu çok iyi
telkiniyle satmaya uğraşıyorlar.
Kullanırsanız ne mi olur tam yanma sağlanamadığından giderek kurumlanmaya başlayan yanma odacıklarında bir ssüre sonra biriken karbon tabakası kendi kendine yanmaya ve kontağı kapatsanız bile çalışmaya devam eder yani ters çalışma yada detonasyon meydana gelir..

Onlar yüzlerce üretim mühendisinden iyi bilemezler,ama rengarenk elbiseleri
ve patronlarının teşvikiyle sizlere bilgiçlik taslamalarını garipsememek gerekir
siz kararlı olun malınızı koruyunn...

edebiyatçı
13 Mayıs 2013, 17:28
İyi günler ben hangi benzin istasyonunu seçeceğimi bilmiyordum. Çünkü ekonomi çok önemli benim bir scooter’ım var ümraniyede yaşıyorum. Burayı bilen bilir çok bayırdır ve ben genellikle artçılı kullanıyorum. Bu yüzden içinde po-shell-opet- total ve bp nin de bulunduğu 5 benzin istasyonunu kendim ve sizin için inceledim hepsinin fotoğrafını da çektim öncelikle şunu söyleyeyim benzin harcamada şoförün kullanım şekli, tekerlek hava miktarı, yol, hatta benzini günün hangi saatinde aldığınız bile önemlidir. Bu yüzden net bir sonuç için herkesin bu araştırmayı biraz da kendisi yapması lazım öncelikle ben her seferinde 30 tl lik benzin aldım bu süreç 40 günde tamamlandı bu arada benzin fiyatlarında oynama olmadı bu otuz tl lik benzinle gittiğim km sıralaması şöyle yaklaşık olarak
1-petrol ofisi (po):200 km
2- shell: 190 km
3- bp: 180km(not: burada benzin alsan bile yıkama paralı ve berbat!)
4- total : 175km (not: benzin kalitesi berbat traktör gibi ses çıkartıyor totalin benzinleri)
5- opet: 160 km
Haliyle ben en çok po ve shell’i beğendim tabii bunlar sadece bir örnek benzin istasyonundan benzin istasyonuna aynı marka bile fark eder özellikle benden size uyarı 5-10 krş aşağı alacağım diye isimsiz benzin istasyonlarına gitmeyin km olarak bakarsanız anlarsınız

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------

fotoları ekleyecektim ama beceremedim galiba bilgisayardan yüklenmiyor siteden yüklemek gerekiyor yoksa bu süreci fotoğraflarla belgelemiştim

KeaSH-07
13 Mayıs 2013, 17:50
en iyisi bilindik bir markadan düzenli olarak aynı istasyondan almak
motorda 95 oktan gayet iyidir.ben düzenli olarak p.o alıyorum

ogzcngdk
13 Mayıs 2013, 18:45
ben bp ve shell den alıyorum 95 oktan kurşunsuz şu ana kadar memnunum 97 oktanda denedim ama bir fark yok teknik veriler kısmında yazdıkları gibi yani..

şimdi shell v power denemeyi düşünüyorum bakalım neler olacak :)