PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biri Bana Yardim Etsin !

araltı
20 Eylül 2006, 14:37
Arkadaşlar vatani görev nedeniyle 15 ay sevdiklerimden ve motorumdan ayrı kalacağım.:farao: Bu olay kasımda olacak ama motoru ne yapacağım şimdiden aklıma takıldı !!!

Sizden yardım istediğim konu motorumu nasıl koruyacağım yani onu kaldırırken neler yapmam gerekiyor...:cat:

Motorum 150 cc lik bik scooter Kanuni Deer 152 !

Evet cvplarınızı bekliyorum lütfen yardımcı olun !!!

( bir ayrıntı motorum bir yakınımın bahçesinde duracak açık bir alan olacak ama sadece üstü kapalı olacak )

ozkansava
20 Eylül 2006, 14:39
Dostum bana ver ben bakarım sen gelene kadar.:queen:

sahapimer
20 Eylül 2006, 14:44
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=530&highlight=k%FD%FE+bak%FDm%FD

bu link sana yardımcı olacaktır.

tubis
20 Eylül 2006, 14:59
Bana ver bana hem bayanım temiz bakarım (!) :mrgreen: :queen: :queen:

prestijsigorta
20 Eylül 2006, 15:03
bana ver de acemiliğim geçsin :)

SAVASXXL
20 Eylül 2006, 15:08
emrah savaş abine bırak git..
gelince bakarız çaresine:mrgreen:

mtoprak
20 Eylül 2006, 15:09
Öncelikle hırsızlığa karşı önlem al. Bahçeden çok kolay götürebilirler.

Aslında anlayan birinin arasıra çalıştırması ve motoru yürütmesi lazım yoksa akü ve lastikler gider. Ayrıca motor çalışmaz ise çeşitli parçalarda korozyon başlar. En güzeli kapalı alanda muhafaza etmektir.

Ya da sat gelince tekrar al. :cat:

yucika
20 Eylül 2006, 15:21
Bahçede üzerine örtü ürterek duracaksa öncelikle dikkat etmen gerekenler:
1- Örtü kesinlikle içine su, kedi, fare v.s. geçirmemeli. Motrun altınıda kapatacak şekilde olmalı.
2- Motosikletin lastikleri yer değmemeli. Mutlaka askıya gelecek şekilde desteklemen gerekir.
3- Lastik havalarını boşalt.
4- Akünün kutup başlarını sök, hatta aküyü komple sök ayrı biryere koy.
5- Depon güvenlik önlemi olark boş olsun. Varsa benzini boşalt.
Bu dediklerimi yaparsan askerden sonra geldiğinde benzin koyup aküyüde şarj ettirirsen ve lastiklere tekrar hava basarsan bir sorun çıkmaz. Bursa oldukça rutubetli bir şehirdir ancak doğrudan su almazsa fazla sorun olmaz. İyice ört ki geldiğinde selenin içine fareler yuva yapmış olmasın. Su geçirmez branda ile örtsen bile saçak altı gibi doğrudan yağmur kar yemesini engelleyecek bir yer koymaya çalış.

araltı
20 Eylül 2006, 15:47
http://www.motosiklet.net/forum/show...%FE+bak%FDm%FD

bu link sana yardımcı olacaktır.

eyvallah arkadaşım sağol

emrah savaş abine bırak git..
gelince bakarız çaresine

abi gözünü seviyimi africa bırakmıyorum scooter bırakıcam !

Öncelikle hırsızlığa karşı önlem al. Bahçeden çok kolay götürebilirler.

Aslında anlayan birinin arasıra çalıştırması ve motoru yürütmesi lazım yoksa akü ve lastikler gider. Ayrıca motor çalışmaz ise çeşitli parçalarda korozyon başlar. En güzeli kapalı alanda muhafaza etmektir.

Ya da sat gelince tekrar al.

hırsızlık imkansız ! Anlayan birine bırakırsan motoru bıraktığım gibi bulmama şansın var ve bu çok yüksez :) ( örnek selim kardeşim locco )

Bahçede üzerine örtü ürterek duracaksa öncelikle dikkat etmen gerekenler:
1- Örtü kesinlikle içine su, kedi, fare v.s. geçirmemeli. Motrun altınıda kapatacak şekilde olmalı.
2- Motosikletin lastikleri yer değmemeli. Mutlaka askıya gelecek şekilde desteklemen gerekir.
3- Lastik havalarını boşalt.
4- Akünün kutup başlarını sök, hatta aküyü komple sök ayrı biryere koy.
5- Depon güvenlik önlemi olark boş olsun. Varsa benzini boşalt.
Bu dediklerimi yaparsan askerden sonra geldiğinde benzin koyup aküyüde şarj ettirirsen ve lastiklere tekrar hava basarsan bir sorun çıkmaz. Bursa oldukça rutubetli bir şehirdir ancak doğrudan su almazsa fazla sorun olmaz. İyice ört ki geldiğinde selenin içine fareler yuva yapmış olmasın. Su geçirmez branda ile örtsen bile saçak altı gibi doğrudan yağmur kar yemesini engelleyecek bir yer koymaya çalış.

yardımların ve önerilerin için çok sağol

trenox
20 Eylül 2006, 23:51
motoru yazmışlar zaten.
sen kendine dikkat et. hayırlısıyla git ve gel.:cat:

arifarabul
21 Eylül 2006, 00:06
yucika kardeş yeterince açıklamış