Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış geldi motor hevesim geçmedi
bahadir064
23 Kasım 2024, 21:44
Merhaba, bu sene yeni motora başlamış biri olarak kış geldi son sürüşümü yaptım diye düşünüyorum. İşe gidiyordum sürekli artık tehlikeye girmek istemem. Açıkçası motorumu kömürlüğe sokmak istemiyorum hava ısınınca az turlayayım döneyim gibi düşünüyorum. Yeni branda aldım (shima x-cover). Acaba motorumu brandayla binanın açık otoparkında kışın bıraksam bir sorun olur mu? Örneğin; sıvı soğutma olduğu için içindeki su donar gibi şeyler duydum. Motorum Mt-25 2024.
Nikkfurie
23 Kasım 2024, 22:07
2024 model motor içinde yepyeni antifiriz var , en az 5 yıl o konuda sıkıntı olmaz..
ogzcngdk
23 Kasım 2024, 22:32
Merhaba dostum, branda ile korusan bile açık alanda bırakmamanda fayda var, dış ortam motorları arabalara göre hızlı yıpratacaktır. Eğer imkanın varsa kömürlük bile olsa kapalı alana çekmende fayda var.
Dışarıda kalması sadece kozmetik hasara yol açar, soğutma suyunda antifriz olduğu için donmaz her hangi bir yeri zarar görmez. Sadece dış ortam kozmetik olarak yıpratır, branda olsa bile kedi girer, rüzgar eser devrilir, gelir birisi kurcalar yerinden oynatır, illaki bir şey olur.
yarım akıllı
23 Kasım 2024, 22:48
valla benim motor garip guraba bi şey seninkinin yanında ama bugün Bursa'da kar yağdı yağmur yağdı 100km hızla rüzgar esti, açıkta duruyor üstünde branda da yok, bi indim bakim haline diye, anahtarı taktım marşı verdim tır tır tır çalıştı, bişi olmaz bence
bahadir064
23 Kasım 2024, 23:13
@ogzcngdk şöyle bir şey var kömürlük apartman deposu gibi çocuklar bisikletlerini alıp çıkartıyor, insanlar çok giriyor çıkıyor ve ışık yok o beni tırstırıyor. En azından sürekli kontrol edebileceğim bir yerde olsa diye düşündüm dışarıyı.
yaşlıveacemi
23 Kasım 2024, 23:43
@ogzcngdk şöyle bir şey var kömürlük apartman deposu gibi çocuklar bisikletlerini alıp çıkartıyor, insanlar çok giriyor çıkıyor ve ışık yok o beni tırstırıyor. En azından sürekli kontrol edebileceğim bir yerde olsa diye düşündüm dışarıyı.
Kış geldiğinden dolayı çocukların bisiklet gibi şeyler almak için gireceğini veya yetişkinlerinde pek ortalıkta gözükeceğini sanmıyorum çok kötü değilse kapalı yerde muhafaza et derim.
Dışarıya koymak istersen de rüzgar almayan bir yer olsun.
Tokus
24 Kasım 2024, 04:41
ev ile iş arası kullanmaya devam et, karlı günlerde yatırırsın.
bahadir064
24 Kasım 2024, 09:03
@yaşlıveacemi kömürlükte köşe kuytu yer bulursam direkt koyacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:02 ----------
@Tokus 24 kasım pazar sabah saat 9:00, hava durumu -1 hissedilen -7 hipotermi garantili hava
espresso
24 Kasım 2024, 13:11
Eğer bahçede uygun yeriniz varsa akordiyon çadır şeklinde brandadan garaj şeylerini tavsiye ederim. Geçen Ekim ayında almıştım bir yılı geçti, motoru hem güneşten hem tozdan hem kedilerden koruyor. Ben yerim var diye iki motor sığacak boyutta olanından almıştım, benim motorun yanında kalan boşluğa çocuklar bisikletlerini koyuyorlar, bisikletleri apartmanın bodruma katına indir çıkar derdi de olmamış oluyor. çadırın içine yere betonla demir gömdürdüm, zincir kilitleri de ona takıyorum gayet sağlam oldu. Yere vida ile sabitleniyor, fırtınada falan sorun olmadı. İmkanım vardı bodrum kattan elektrik kablosu da çektim içine, motoru parkedince akü şarj cihazını bağlıyorum bu şekilde kışın 2-3 ay motor durduğunda da sorun olmuyor. Ürünü aldığım yerin hepsiburada sitesinden satışı vardı oradan alırsan kredi kartına taksit de olur demişti üretici. Telefonla arayıp renk falan da seçtiriyorlar üzerine istediğiniz logo falan da yapılıyormuş ama ben içinde ne olduğu belli olmasın bir de dikkat çekmesin deyip düz gri renkli almıştım.
Linkini buraya bırakayım: https://kafkasgaraj.com/
Bu da instagram hesabında benim gönderdiğim videoyu paylaştığı link: https://www.instagram.com/p/Cy3jFJ9sOcc/
Tokus
24 Kasım 2024, 17:15
@Tokus 24 kasım pazar sabah saat 9:00, hava durumu -1 hissedilen -7 hipotermi garantili hava
sende heves kalmamış, zorlama.. ::tutkuy::
bahadir064
24 Kasım 2024, 21:06
@espresso teşekkür ederim detaylı anlattığın için. Çok düşündüm bu ürünü almayı ama motor yüzünden tüm maaşım bir süre motora gideceğinden dolayı bu kadar fiyat korkuttu açıkcası vazgeçmiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------
sende heves kalmamış, zorlama.. ::tutkuy::
geçen hafta 2 günlük şehir dışına arabayla gittim ve pişmanlık hissettim şu yollardan motorla of of dedim :D
espresso
25 Kasım 2024, 00:28
@espresso teşekkür ederim detaylı anlattığın için. Çok düşündüm bu ürünü almayı ama motor yüzünden tüm maaşım bir süre motora gideceğinden dolayı bu kadar fiyat korkuttu açıkcası vazgeçmiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------
geçen hafta 2 günlük şehir dışına arabayla gittim ve pişmanlık hissettim şu yollardan motorla of of dedim :D
Ben de çok düşünmüştüm ama eski evimde koyacak yer yoktu bahçede, İstanbul'dan taşınınca şimdiki evimde apartman bahçesinde yer var, kimse girip dolaşmadığı için laf eden de olmaz deyip aldım, 6 taksitle almıştım ama iyi ki almışım dediğim bir ürün oldu, bir yıl dayansa yeter sonra bakarım çaresine oraya prefabrik bir barakamsı bir şey yaptırırım diye niyetliydim ama bir yılı geçti hala sapasağlam, brandasını falan oldukça sağlam malzemeden yapmış üretici. Bu gidişle daha 4-5 yıl dayanır gibi görünüyor. Bütün gün üzerinde kediler yatıyor, tırnakları brandayı delmemiş özellikle kontrol ettim. Kolay kolay ürün tavsiye etmem ama kendim kullanıp memnun kalınca tavsiye ediyorum. Satıcıyı direkt aramıştım ben almadan önce, abi hepsiburada, n11 gibi yerlerden alırsan kredi kartına taksit olur demişti.
Yalnız gelen ürün oldukça ağır, kargocuyu zor ikna etmiştim apartmanın içine kadar taşısın diye, sonra kuzenimle kurduk zor taşıdık, ama kurması kolay oldu matkapla yerdeki taşlara delik delip dübelle vidaladık oldu bitti. Çok da pratik, öncesinde brandayı çöz, katla kenara koy falan üşeniyordum şimdi açıp motoru çıkarıp kapatıyorum oldukça pratik.
Osm@n
25 Kasım 2024, 00:58
Geçer geçer.
https://www.youtube.com/watch?v=1d7TyHG-QtA
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO