Orijinalini görmek için tıklayınız : köprü ve rüzgar hızı
nicknamer
20 Kasım 2024, 07:40
az önce fatih sultan mehmet köprüsünden geçtim. daha öncede fırtınaya körpüde yakalanıp tenere ile geçmiştim. sırat gibiydi, tek ayağım yerde. şimdi scooter ile geçtim ama bu allaha emanetti. ölmüş de olabilirdim o derece ciddili veya şu an ana sayfaya bir haber. köprüye girene kadar sıfır rüzgardı yalnız, ne zaman çeyrek köprü geçtim..
1) ben biraz google ladım ama bulamadım. şu an köprü üzerindeki rüzgar kaç km saat nereden görürüz?
2) kaç km saat olacak ki çıkmayalım nereden görürüz? tecrübeleriniz?
3) kaçın üstünde olduğunda hiç çıkmamak mantıklı?
tommygun
20 Kasım 2024, 08:00
Rüzgâr hızı 79 km/sa olduğunda kapalı kasa ve yüksek havaleli yüklü araçların geçişi yasaktır. Rüzgâr hızı 104 km/sa olduğunda otomobil dışındaki araçlar için kullanıma izin verilmez. Rüzgâr hızı 126 km/sa olduğunda köprü bütün araçlar için kullanıma kapalıdır.
https://windy.app/tr/forecast2/spot/135809/IST+Bogaz-FSM+Kopru
nicknamer
20 Kasım 2024, 08:22
başlığı açarken tommygun, furrie gelse de yanıt yazsa dedim :d başka bişi dilesem olucakmış :d
bu sonuca göre saat 07:15 civarı 10 ms ile mi o şeyleri yaşadım?
bu olayın çözümü nedir peki? vapurla mı geçmek.
Daha yüksek hız,
Düşük vites/yüksek devir,
Kamyon/tırı siper edinmek,
Gidonu serbest bırakmak.
sallami
20 Kasım 2024, 09:04
Ben rüzgara yaslanarak geçiyorum, ama benim yüzeysel alanım fazla :) Baya bir yattığım olduydu bir kere o zaman haberlerde motorcuları büyük araçları siper alarak giderken gösteriyordu.
Alman_
20 Kasım 2024, 09:34
Daha yüksek hız,
Düşük vites/yüksek devir,
Kamyon/tırı siper edinmek,
Gidonu serbest bırakmak.
Kamyon tır'ın geçmesi yasak fsm'den iett otobüsü bulursa ancak onu siper edebilir.
nicknamer
20 Kasım 2024, 20:49
Rüzgâr hızı 79 km/sa olduğunda kapalı kasa ve yüksek havaleli yüklü araçların geçişi yasaktır. Rüzgâr hızı 104 km/sa olduğunda otomobil dışındaki araçlar için kullanıma izin verilmez. Rüzgâr hızı 126 km/sa olduğunda köprü bütün araçlar için kullanıma kapalıdır.
https://windy.app/tr/forecast2/spot/135809/IST+Bogaz-FSM+Kopru
link uber yanılttı.
sabah 4 ms gösteriyordu, uçuyodum.
akşam 22 ms gösteriyordu, sıfır rüzgar.
güvenemedim.
köprü geçmemeye karar vereceğim bu gidişle.
belki de iş değiştiririm.
tommygun
20 Kasım 2024, 21:01
link uber yanılttı.
sabah 4 ms gösteriyordu, uçuyodum.
akşam 22 ms gösteriyordu, sıfır rüzgar.
güvenemedim.
köprü geçmemeye karar vereceğim bu gidişle.
belki de iş değiştiririm.
Geç bir şey olmaz, rüzgarın esiş yönüne doğru kendini büyük bir aracın yanına siper et, rüzgarı hissettiğin anda da eğilerek, yatarak kütleni ufalt.
espresso
20 Kasım 2024, 23:38
Ağır motor da farkediyor köprüde. xmax ile çok rüzgarda çekinerek geçtiğim 1. köprüden vstrom ile çok daha rahat geçmiştim. Ama rüzgarlı avada köprüden geçmek yerine avrasya tüneli daha iyi olabilir. Tabi her gün geçilirse masraflı olur.
Alman_
21 Kasım 2024, 09:52
Bugün sabah geçtim fsm den hiç etkilenmedim. Akşamı daha çok eser genelde bakalım göreceğiz. Tabi motor 300 kg 100 e yakında ben olunca fazla etkilenmiyor oek. :)
Birkannn
21 Kasım 2024, 11:01
Bu akşam saatlerin de risk almayın derim.
Baya uyarı yaptılar.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO